én pont így jártam a fekete decathlonos villával, amin kék gumiszerű gyűrűs valami van. Vettem egyet, úgy adták, hogy 2 bringa ráfér. Ráfér, de szenvedés rápakolni. Inkább felfúrtam mégegyet. Javaslom vegyél valami alátétet a 4 csavar alá amivel felfogatod, ne a cső menjen közvetlenül a falra. Én ezt eltoltam, csak a másodiknál raktam alá, sokkal korrektebbül raktam fel a másodikat műa. alátétekre.
A lépcsőfordulóban mindig a tapéta és/vagy a váz épségét kockáztatnám, kb 1-2 centin múlik a dolog. Úgyhogy szegénykém kénytelen a hideg garázsban aludni. :o)
Hajlok arra, hogy lehet, hogy két tartó kellene nem pedig egy "dupla". De legalábbis ki kellene próbálnom, hogy ha a két vázháromszög a felsőcsőnél van felakasztva, akkor nem "interferálnak"-e a bringák egymással (pl nem lehet felrakni a második bringát, mert útban van egymásnak a két kormány, vagy fordítva felrakva az egyik kormánya és a másik nyerge).
A küllőprizma egyébként arra jó, hogy ilyen érdekes kis harmadosztályú szivárványt lehet vele csinálni a plafonra, ha a napsütötte erkélyen áll a bicikli. Merthogy prizma. :-)
Mai földutas, geocachinges kerékpártúránk végeredménye 52km. Csemőből a Putrisarki erdő felé meglehetősen homokos a talaj, itt-ott nagytányér-kónuszt kívánt.
Keresek egy kedves és lelkes agyaváltós, agyafékes brinngást aki egy köszönetért cserébe, hajlandó lenne lefotózni nekem az első és hátsó agyfék-kar és bowden rögzítését, ill. az agyváltót üzembehelyezve.
Bringát szerelek kétbalkezemmel és szeretném látni a megoldásokat ill. a végeredményt.
Akkor én győztem, ez a "most" a hétvégét jelentette.
Érdekes volt lemenni a Velencei tóra a biztonságos, Biatorbágy-Etyek-Lovasberény kerülőúton.
Nem is emlékszem olyanra, hogy valaha is el akartak volna ütni.
Biatorbágyon haladtam (GPS naplót visszanézve 37-es sebességgel), amikor a balról megelőző autós közvetlenül előttem jobbra akart kanyarodni. Ütközés szerencsére nem volt, az országúti hátsóját satura fékeztem, plusz kicsit én is bementem a jobbkanyarba, hogy ezzel is nyerjek pár tíz centit.
Szerintem a hölgy kicsit megijedt, én a szúrós nézés és pár keresetlen szó után fejcsóválva siettem tovább, amikor később visszanéztem, még mindig ott állt szegény a kanyarban mint aki nem ért semmit...
Kösz, körülnézek. Ezek közt látom van olyan is, amire két bringa fér.
(Bár elgondolkoztam azon is, hogy mivel a bovden a felsővázcső alján fut, nem-e-é-e sértheti meg a bovden ilyenre felakasztva a lakkozást... De ez már lehet, hogy túlzott óvatosság).
Én meg azon agyalok, hogy baromira meg kéne erősödnöm, hogy mindig nagytányéron mehessek. Mivel 50/34 kompakt a hajtómű, kistányéron (hátul is kisebb lánckerekek közül válogatva) veszélyesen közel kerül a lánc a láncvillához és váltáskor, buckáknál oda-odacsapódhat a hófehér láncvillához. Aztán meg takaríthatom otthon benzinnel. Lehetne ugyan valami fekete villavédő matricát, vagy neoprén tépőzásras villavédőt használni, de úgy nem olyan szééééééééép a bringa. :D