kéne 135 -140mm belső átmérőjű, lehetőleg max. 2mm falvastagságú alucső. tudnátok segíteni, miben/hol van egyáltalán ilyen, és hol tudnék szerezni? objektív napellenzőjének meghosszabbításához kellene.
Amit a képen látsz az nem az én gépem, azt csak illusztráció kedvéért tettem fel.
Nekem is E 400-as van de még a régebbi (bubos) változat.
Írod, hogy a kuplungos gépek nagyon jók.
Ez igaz, de én a kuplungos rész kímélése érdekében építettem a gépbe egy Wartburg tácsaféket, saját féknyergéével együtt, amit ugyan nem főfékhenger, hanem egy elektromágneses pneumatikus szelep működtet süritett levegővel.
Van egy kézi kapcsoló is rajta, amivel tudom automatára is állítani, és tudom kézzel is kapcsolni a féket, amikor kell...
Automatikus állásban, a főorsó bekapcsolásakor old a fék, leállításkor pedig befékez.
Menetvágáskor nagyon hasznos az automata mód, azinte azonnal leáll, kíméli a motort is és a kuplungot is....
Ezt csak érdekességként írtam le, hátha valakinek megtetszik az ötlet, és megépíti magának... :-)
"Ezzel most meg tudnám keresni a házfelújításom anyagi hátterét... :)"
Igen lehet vele keresni, de ahhoz munka is kell, amit nem is mindíg olyan egyszerű találni...
használj washprimert tapadásjavítónak, aztán mehet rá a töltő meg a szín/lakk.
Amúgy szinte semmi nem tapad rá normálisan, szemben a vaslemezzel.
( a washprimer asszem elég mérgező... )
porszórás?
Elox: ~50ft/dm2 a szintelen; és kb a duplája a fekete/szines. Keményelox kb 600Ft/dm2. Ha nem mennyiséget viszel, csak apróságokat, akkor sokkal több.
Ha szintelent válsztod, akkor gyöngyöztesd meg a felületét, mert eléggé ronda tud lenni nélküle. /ált tojnak a techn. betartására és foltos lesz. Meg a hengerelt lemez felülete sem homogén/
Nagyon jo pofa a késtarto aminek a fotoját feltetted,be kell vallanom,hogy én nem ismerem.Nekem egy kis ukrán padom van,a foton lévö késtarto joformán nagyobb,mint a padom. Az én késtartom mérete4x4cm.
Nem tudom,hogy neked mekkora a padod,de biztos nagyobb az enyémnél.JO neked.
Rengeteg problémám van a kis méret miatt.Dehát ez van.
Ugy tudom,hogy a fecskefarkas változatot hivják olasz késtartonak,azthiszem azért mert ök találták ki.
Nekem az a tervem,hogy az én padomra csinálok egy olaszt.Mivel már majdnem kész a haverommal közös marogép,talán sikerülni fog elkésziteni.
Nos azért kellene egy gyári rajz, mert vannak gyári váltó prizmáim, és jó lenne ha úgy nézne ki, és úgy működne mint egy gyári....
Találtam egy fotót amelyen lehet látni, hogy néz ki egy gyári prizmás késtartó.
Egyébként tudomásom szerint kétféle gyorsváltó késtartó létezik, egyik fecskefarok prizmás, a másik pedig sokbordás, és ha jól tudom 9 fokonként lehet elforgatni az utóbbit a késtartó tengelye körül....
Nem tudom,hogy miért kell neked két prizmahely.Az olasz késtartoknál /ez az/
tudomásom szerint csak egy van/ha nem tévedek/,mert több befogo lévén,azokkal cserélik a késeket.Azért elönyös ez a modszer,mert ha a késtartoban két kés van befogva,az zavarhatja,söt gátolhatja a munkamenetet.Pl.:egyik késszár belelogna a másikba,vagy csak a késtarto hosszának megfelelö hosszuságu kést lehetne befogni.
A kés közponbaállitását csak egyszer kell elvégezni,mert a következö befogásnál visszaáll a helyére.magának a késtartonak a rögzitése egyszerü:a kéziszán aljába rögzitett és a késtarton átérö csavarral megoldhato.A kiállo végére bármilyen menetes karral a rögzitése stabil.
A képen láthato késtarto érdekessége,hogy készitöje az egészetfém fürésszel/gondolom gépi/készitette el.A szöveg angol/az én angol tudásom=-1/.
Ha tudsz angolul könnyü dolgod lenne,mert a szövegböl gondolom más is kiderül az elkészités modjárol.
amenyiben nem az olasz késtartora gondoltál,ugy elnézést,félreértettem a kérdésedet.
1mm-esben olyan hosszu uveg letezik de biztos hogy nem tokeletes optikailag. Valojaban huzott uvegbol nincs optikai mert azt csiszoljak es polirozzak. De az ilyen hosszu darabok mar olyan hajlekonyak hogy igen vastagnak kell lennie a megmunkalashoz.
Kepkeretben kapsz ekkorat de sztem min 2 mm vastag lesz.
Nekem van optikai femgozolt keptarto keretem (6x17cm-es filmhez es kb. 1mm vastag) felso fele AN kialakitasu, de ez valami menku draga cucc, asszem 70e ft... (szerencsere nekem nem kellett kulon megvennem).
Eseteleg lapszkenner tartozekkent valamit lehetne szerezni de biztos nem ocso az sem.
Nem tom mekkora filmmerethez kell de ha 35mm akkor vegyel 6x6-os an diakeretet es szedd ki belole az uvegeket. A nagyitogepben levo felso (leszorito) uveg az altalaban an (anti newton hatasu) es a diakeret is pont ilyen. Ha nagyobb kell akkor jo minosegu clipses kepkeretbol lehet nyiszalni. Veszel egy gorgos uvegvagot es kivagod meretre majd a szeleit folyo csapviz alatt koszorukovel lecsiszatolod (a koszorukovet finoman kezzel huzigalod az elein).