Először fájl kiválasztása utánna beillesztés, ha túl nagy a kép akkor előtte a gépen leméretezés s úgy már felmegy,vagy indafotóra fel s onnan "linkelés"
Sajnos lehet értetlen vagyok, a motor pereme-talprésze fixen a közdarabra-kuplungházra va csavarozva 3 vagy négy csavarral a kivehető ékszíjas felező ehhez a közdarabhoz csatlakozik bilincsel. A felező felső része és a közdarab(most már régi kuplungház alsó része) síkba vannak esztergálva marva és párhuzamosak a síkok. Ugyanez igaz a felező alsó része és a hajtóműház csatlakozásra is. Előfordult már a kiemelő tengelyen a villa rögzítő csapnak-csavarnak túl mély volt a fészek s ott meghajlott s később szorult a házban. Tanácstalan vagyok, nekem kettő dragon(kf04) és jópárat javítottam is.
Akkor kezdeném az elején: Kapa beröff minden szuper, kuplung rendben zár-old, másodikra a tengely enyhén elgörbült. Sebaj, úgyis megy fel a felező, bowden kiszed, tokba olajspré, kapatagokra fel a felező, minden tuti. Utána jött az izgi rész, motor ráemel, tájolócsap beigazít, de nem ül össze a két fél. Jött a gondolat, ha a kuplungkart meghúzom, akkor a villa kioldja, és lejjebb megy a kúp. Így már összeértek a házak szegélyei erre már csak a bilincset kellett felrakni. Ezért volt számomra két emberes a mutatvány. Hogyan lehet ezt gyakorlottan összerakni?
Amit a szögekről írtam: Ha a motor alját és a felező tetejének az érinkezési vonalát egy osztósíknak nevezzük, akkor az osztósíkhoz képest a motor pereme mondjuk 35°-ban van, a felező pereme meg kb 30°-ban. Ezért félek tőle, hogy a bilincs nem teljesen tartja össze a két felet, ami később a ferdeség miatt a ferodolon fog meglátszani. Én misztifikálom csak túl a dolgot, vagy simán csak a bilincsen lévő festékréteg miatt volt olyan fura összerakni az egészet elsőre?
Én elég sok dragont(kf04) láttam, kuplung akadás csak bovden erős hajlítá,s kuplungállító(hasított csavar) hiba a bovden beakad a hasítékba,és bordástengelyen akadt kicsit a kuplung. Nem értem nem áll egy szögben? a motor talp síkja a hajtómű ház tetejével nincs egy síkban? a közdarab (kuplungház) két síkja nem párhuzamos? hogy mértél a szem az felejtős a bilincs is az csak a felületeket szorítja össze. Esetleg a pozicionáló csap megfelelő ott összeül a két felület? A motoregység a hajtóművel könnyedén összerakható. Sajnos a regulátornál könnyezés mindegyik gcv-nél megvan a japán összerakásúnál is. Jellemző kuplung probléma nincs határozott kiemelése.(A motort a közdarabon fellazították s nem központosan húzták vissza a 3 vagy 4 csavarral.)
Én is kb egy hónapja vettem egy dragon 65-öt, akkor itt be is számoltam róla. Nekem ugyanez a problémám, de még a felező felrakása előtt el is görbült a kuplung tengelye, amit a bowden húz. A motor talpa és a bilincs nem teljesen egy szögben áll, a felező is picit más szögben, egyedül összerakni lehetetlen volt. Ketten összeraktuk, végülis zár-old a kuplung, a bilincs megfogta, de olyan kínai szar módjára áll. A legszebb: a nulla üzemórás! gépből már folyik a regulátornál az olaj. Erre van házi megoldás, vagy vigyem vissza az egészet a céghez akitől vettem és pénz vissza? Azért az sem gyenge, hogy egy gyári honda motort úgy raknak össze, hogy kilóg a motor oldalán a hőálló tömítőpaszta hegyekben. Japán mentalitás hol maradt belőle?
Eddig még egyszer volt beindítva az olajfeltöltés után, teljesen átlátszó az olaja, de nagyot csalódtam a szentkirályiban és a hondában is.
Elnézést az össze-visszaságért, de egy kérdést azért sikerült beleírnom a kifakadásom ellenére is. Kérlek válaszolj rá!
Jelenleg egy Rotalux 5H55 kapálógépem van. Meg vagyok vele elégedve, de mivel igen kötött talajt szükséges művelnem ezért egy másik gépben is gondolkodom (1200 m2 veteményeskert). Fontos lenne, hogy legyen erős és legyen benne hátramenet is.
Lehetőleg jobb minőségű gépben gondolkodnék.
Elsőre kinéztem kettő típust:
- Hecht 750
- Honda FG 320R
A fentieken kívül természetesen más javaslatot is szívesen várnék nálam jobban hozzáértő fórumozóktól.
Igen erről van szó. Volt egy elektromos ez a kinézetű nekem de nem ennyiért.
Pár évig ment es egy hidegben használattól lefüstölt a motorja. Nekiadtam egy kollégának mert neki a kés ment tönre es ha van már egy erős kapám akkor inkább vennék hozzá egy robosztus adaptert a kerti ágak vágásához.
Jól látom hogy ennél csak a motort kell leemelni az alu öntvényről vagy vinni kell vele a az alatta lévő kuplungszerkezetet is ?
Sajnos a száraz ágakat nem szereti. Illetve nagy a vágandó ágak visszarúgása. A friss ágakkal el van. Nem az a bedobálós szerkezet, sajnos tömögetni kell. Ráadásul középen beszűkül a garat, ez egy akadály csak az elágazó, görbe ágaknak. Ennek ellenére merem ajánlani, mert az elektromosok sehol sincsenek hozzá képest.
Ahogy írod lejön a rugó alatti "illesztővel", valószínű a csigatengely felső csapágy,az hal meg először nedvesség víz hatására,többen szeretik a rotát lemosni s bemosnak.Nincs felűl szimering csak félig zárt csapágy.
Mintha valami csapágy meghalt volna benne. Gondoltam délután szétszedem. A kuplung alsót csak a zegergyűrű fogja? A kiemelővillának a karjával lejjebb nyomom a kuplung alsót kiveszem a zegergyűrűt és aztán az gondolom én le is jön. Aztán az imbuszokat kitekerem és már szét is jött.?
Sajnos vannak perc-talajok a fekete földek között is,felénk is van fekete tele csigaháztörmelékkel(öntéstalaj) ősszel ha túl nedvesen szántják s nem fagy ki tavasszal nincs eszköz ami megfelelő. A véleményem nekem is először fogas+simító de könnyű, a nedves rész ne piszkálja, majd további szikkadás után újból fogas símító kombó. Nekem annó 40-50éve az iskolában azt tanították a tárcsa s a rotátor egy szükséges rossz(az első gyakorlati oktatóm egy hajdani gazdatiszt volt)
De ez nem jelenti azt hogy porrá zúzza a földet, vagy is nem minden esetben. Kevés volt a hó, a fagy ,és sok az eső, ezért sulykoltak a földek, a nehéz művelésű fekete földek meg még inkább. A kapa felszaggatja a lágykeményet, és ha az megszárad még rosszabb lesz. Én szerény véleményem 2 ha meg volt szántva: két sor barona és vetés! Majd ha ki kél, szikkad, lehet rotálni.
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e kapni magas kapafordulatú rotációs kapát, ami nem dolgozik túl mélyen. Nagyon kemény fekete földem van, amit feltör ugyan Dragon, de tojás méretű kőkemény rögös talaj az eredmény. Ezt kellene valahogy "porrá" zúzni.
Sajnos munka közben történt és mire a gép leállt, a kuplung kar meg is görbült. Ebben az állapotban a kis műanyag pöcök nem is rögzíti. 2 napos a gép...
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy adott egy Szentkirályi Indián 40-es gép és nem találok hozzá karburátort esetleg aki tud olyan karburátort ami jó ehhez a típushoz kérem küldje el.
Még új vagyok itt. Az érdekelne, hogy egy mio standard 350 rotakapához milyen keverékű benzin kell. Nemrég került hozzám, az öreg akitől elhoztam már meghalt és amúgy sem használta egypár éve, a gyerekeik nem tudják hogyan kell beindítani és használni, ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Segítséget előre is köszönöm!
Csúsztatás szerintem felejtős,én legalább is olajban levő kuplungról nem tudok illettve megfizethetetlen, na jó egy normális ékszíjas kuplung kicsit csúsztatható.Nagy súlyoknál valamilyen sebváltós gép illik 2+1 vagy 3+1, új gépben oleo vagy átcímkézett kínai ami megfizethető kategória. Teljesítmény az már 5-6le amivel lehet.
Sziasztok. Szeretnék venni egy masinát amivel futózni is tudnék. Jó lenne ha velem együtt aszfalton boldogulna 5-6 mázsával. Milyen gépet kellene nézegetnem? Vajon hány lóerőtől lenne ez elvárható? Illetve a kuplung. Milyen kuplungal rendelkeznek ezek a masinák? Hogy akár indulásnál lehessen csúsztatni is.
Pucold ki a karbit, de amolyan istenigazából, amit a feletted lévő kollega is írta, aztán majd meglássuk!
A Honda(meg más tipusok is) eléggé érzékenyek a benzin minőségére. Én már döntöttem: nem 98, hanem 100-as benzint veszek, a legtöbb bajt a szar üzemanyag okozza.
Hajtásház felett bilincsnél szét s nézd meg kuplungalsót a rugó ellenében simán le tudod nyomni vagy valahol akad a bordástengelyen,én időnként vékonyan megkenem.A kiemelő villa-tengely nem szokott szorulni, a bovden az előfordul főleg az állítóorsónál.Majdnem elfelejtettem a bovdent lehetőleg egyenesen vezesd.
Pár hete kértem és is tanácsot hogy mit vegyek és az itt "öshonos" tipikolók nyitották fel a szemem ezzel kapcsolatban. (kuplung)
Nekem azert lett KF mert az tűnik a legrégebbi cégnek. Ma már itthon is sokan gyartanak kapát viszonylag rövid multtal.
Az előző amit hasznaltam robi-55 volt de azt sem tudom hogy van-e még az a cég ...
Ha viszonylag kicsi területet muvel az ember, nem ekézik vele, nem kocsizik akkor szerintem bármelyik jó lehet akkor csak a kuplungra figyelnék. Először honda motorosat akartam de megbékéltel a B&S 875 motorral.
Csúszott,de ez a kúp ahogy látom egy minimális polírpapír s ok, a ferodor ha nem nagyon kopott szintén csíszolás,olajszivárgás megszüntetés vagy-és kuplungbeállítás s go
Honda HRB 435-ös fűnyírómmal jártam így, angliából behozott bontószökevény volt, sokat állt persze semmi baja nem volt nincs azóta se. Nekem is tarokkírozott alapjáraton, kapkodott rendesen. a fő fúvókát vettem ki, tudtam hogy át pucoltam, meg át is lehetett rajta látni, DE!!! Mikor sodrott finom rézdróttal meg piszkáltam valami sárga lerakódás jött ki belőle, és kicsit nagyobb lett az addig látható fúvóka furat. Tudom nem illik fúvókát piszkálni de rezet rézzel azért nem nagy bűn... és be vált.
Pont olyan lett a hangja a Hondának, amit elvártam a Hondától. Kiszedtem belőle a kereplőt. És persze, ha az ember megold egy problémát, mindjárt jelentkezik helyette másik:
Szépen indul. Csendes. Nem füstül. Viszont, alapjáraton/alacsony fordulaton Nem stabil. Folyamatosan szabályozgat. Mielőtt leállna puffan egyet a kipufanóba, majd a regulátor gyorsan ad neki egy kis gázt, tehát mégsem áll le. Minél több gázt adok neki, annál stabilabb, és úgy félgáz körül már teljesen egyenletes. Ha kézzel belenyúlok a regulátorba, azonnal korrigál, végzi a dolgát.
Csak ez az alapjárati ingadozás, és a belepufogás .... zavaró.
Lehet hogy egy hete is ilyen volt, de akkor úgy kerepelt, minden másra figyeltem, csak erre nem.
Ki mit sejt, mi lehet a bibi?
Köszönöm.
Van a házban egy Briggs is, az is csinálta, de beavatkozás nélkül leszokott róla. Meg van egy kínai /eurostar/ is, az újszerű, de az meg nem csinál ilyet.
Be kell menni egy csapágy csavar kötőelemek vagy valami hasonló boltba s megmondod mire s kb mennyi kell. Nekem pillanatnyilag würt 200ml-es hajtógázos silikon tömítő (super rtv silicon) ez elég drága,de szerintem bármelyik silicon tömítő ami nem ecetsavas jó.
Lenne egy kérdésem a kerti kapás társasághoz. Van egy Marci 55-ös rotakapám és a csigakeréknél szétszedtem a hajtóművet kitisztítani és, hogy milyen állapotban van. Teljesen jó, viszont nem valószínű, hogy lehet hozzá tömítést venni, miből tudnék itthon tömítést csinálni ami bírja a hajtómű olajat és a hőt!?
Szegény papa nem tudom miért ezt a rotát választotta, csak a baj van vele. Gondolom olcsó volt a Tescoban, de mivel alig használta, azt hittem jobb állapotú lesz. Észrevettem, hogy a gyertyánál se mindig van szikra, több gyertyát is próbáltam és ugyanez a jelenség. Kompressziója, hát lehetne jobb is, de ennél nem tudom mekkora kéne lennie. Most már csak beröffen és 4-5 másodperc múlva egy durranással leáll. Még ha fullgázt adok neki akkor is.
Milyen szűrő van a tankban? A csőből folyik a benzin, mert így eresztettem le belőle, megnéztem, hogy nem-e szutykos, de semmi kosz nincs benne. A karbira gyanakszom már, hogy valamiért nem adagol rendesen. Néha mikor kezd lefulladni, ha full gázt adok felpörög, néha viszont semmit nem reagál. Tolom előre fullra, és leáll. Majd ma még kísérletezek a rugókkal, hátha valami nem jó mégse.
Olyasmi a jelenség mintha nem kapna elég benzint. Esetleg a tankban lévő szűrő van eltömődve, vagy a benzincsap eldugulva. Le kéne venni a karbiról a benzincsövet és vizslatni folyik-e rendesen.
Elég nagy lyuk van rajta, kicsit benzines is körülötte. Szerintem kap levegőt. Az alapjáraton állítottam, ha magas akkor jár, de egyenetlenül, és olyankor is képes leállni. Ha gázt adok neki akkor elkapja, de visszaveszem, ugyanúgy pörög full gázon, mintha beragadna, csak minimum fokozatnál vesz vissza. És megint kezdi hogy dadog az alapjárat, durrog és leáll. A rugók elég újnak néznek ki és szépen mozognak gázadáskor.
Sziasztok. Hagyatékból örököltem egy Straus 4.0 rotát, évek óta nem volt használva, de újonnan vették és alig volt használva. Sikerült beindítanom de kb. 1-2 perc járás után durrog egy nagyot és simán megáll. Új olaj és benzin van benne, a tank és csövek még szinte újak, a légszűrő is tiszta, minden patyolat. 5-6 métert tudok menni vele, és valamikor csak szép lassan elkezd megállni, mintha lefulladna. Ha odanyomom neki a gázt, hogy felpörögjön na akkor egy nagy durranás és leáll. De nem füstöl, nem folyik se a benzin, se az olaj. 1-2 rántás után beindul, aztán megint ez. Vagy rögtön durran és megáll, vagy pár méter rotálás után. De addig se jár valami egyenletesen. Gyertya lehet, vagy a karbi?
Amennyiben "keménydrótos" azaz nem a szokásos boedenes -legalábbis én úgy látom- akkor fent a gázállitónál kutakodj. Ki szokott akadni, vagy valami más, legjobb lenne egy újat tenni rá. (Valószinű, ha megfigyeled figyelmesen a drót elgörbűl, ahalyett, hogy a gázt adagolná.)
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Tecumseh Vantage 35 rotakapám de hiába húzom a gázkart nem reagál semmire nem akar felpörögni a motor ha kézzel a karburátornál húzogatom a spirált akkor pörög.
Lehetséges, hogy hiányzik valami onnan vagy rosszul van összerakva?
Szia! Tök jó lett! Jól is megy, fék is szuper. 3,5-es motort kapott végül, 2 napig csinálgattam ezt a motort, de frankó lett, szép az alapjárata is. Röpsúlyos. A tengelyt összekapcsoló gyári kapocs rúd az nem ment bele, ellenben egy erős 15-ös csavar, anyával pont jónak bizonyult. Majdnem álló helyben megfordul, egyenes úton kivittem picit a betonra, olyan egyenesen megy, hogy még a szarvat sem kell fogni, csak mint egy kormánykereket, tartani. :)
Két rotációs kapám van, az egyiktől meg szeretnék válni de egyszerűen nem tudom melyik legyen az áldozat. Mind a kettő hibátlan, az egyik RK-5B Honda koppintás motorral a másik meg gyári Honda FG315.
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem egy Briggs& Stratton 8Hp rotációs kapa terhelésre leáll.Levegőszűrő nélkül nem indul be,a levegőszűrőnél levegőt nyom ki.
Sziasztok.Honda GCV 160 karburátorjához keresek csavart,mert sikerült eltörnöm takarítás közben.Valaki tud segíteni ,hogy hol tudom beszerezni ezt a csavart?Ha jól sejtem levegő állító lehet.
Az LDW 502 olasz kis dieselbe (505ccm 2 henger) szintén alu hajtókar van, és bírja. Már régebben, de egy ismerősnek ugyan ilyen problémája lett a szintén Honda motorral, ott elég volt az olajos polírpapír a javításhoz. Később derült ki, hogy trehányságból egyszer lefogyott az olaj.
Apám 75. A telek 1 hektár. Ásni már nem megy neki. Én meg inkább bírkózom a Hondával egy napot, mint ássak egy hetet. Évi egyszeri 1 hektárért mennyit érdemes költeni.
Smirgli, kínai hajtókar, és kibírja évekig.
Vagy új motor rá, és sokáig jó, de nem olcsó megoldás.
És a kettő közt legalább 6-8-10 variáció.
Profi vagyok probléma csinálásban....... holnap inkább elmegyek pecázni.:)
Mert az a rohadt fődet nem lehet ám parlagon hagyni.
Igen. Elővettem a fenőkövet, és a csiszolót is.... rajta van a listámon a "megmentős" verzió is. Csak ehhez már mikró, meg minta hajtókar kellene /kedd/. És ma már nem is akarok csak így elméletben dolgozni. :)
Van a cégnél jó köszörű. A szomszédban /800m/ meg igazi főtengely köszörűs /még cimbora is/, lehet tud is hajtókart, de így ünnep alatt nem zaklatjuk.
Most szépen a fejemben listázok. Azt majd a jövő hétre csak megérik a megoldás bennem.
Mnagy.....Mnagy..... fűrészes topic? Lehet? Vagy az aprítós.......
Henger-dugó, jó lesz még /gyűrűk is szinte újszerűek/:
A hajtókar tuti kuka. Másfél millivel nagyobb, mint a főtengely:
de.... erre érdemes lehet még rátenni:
Olyan..... szemre csíkos, kicsit körömmel is érezhető. Mérni nem tudom a "hiányt" feltéve hogy kerek méret volt. Körkörös, hengeres....... csak nem szép. Vélemények, tapasztalatok?
Hát igen... tényleg csend van. Ez vagy azért van, mert a Hondák nem romlanak, vagy..... nem tudom. Úgy is van most egy hosszú hétvége, biztosan szétszedem. Utána még mindíg eldobhatom. :)
Hajtókar kiverődés..... akkor ez egy tipikusnak mondható valami?
Nagy zúzódásra nem gondolnék /nulla tipusismerettel/, mert nagyon megbízhatóan indul. Azon a rövid távon amit próbáltam, ereje is van. Még csak nem is füstöl.
Micsoda videjók vannak....
Ha van egy kis szerencsém, akkor ez azért még megfizethető dolog:
Segítségre, némi iránymutatásra lenne szükségem. Sikeresen "bevásároltam" egy kapával. Honda GCV 160 van rajta. Megbízhatóan indul, forog, kapál /sokat ugyan nem mertem próbálni/, de ijesztő kopogás jön a motorból. /természetesen, olaj van benne/
Lendkereket jobbra-balra mozgatva jól hallható a kotyogás, gyertya nyíláson keresztül kb 1mm-t "diagnosztizálok".
Nem idegen tőlem a dolog, szét fogom szedni, csak kíváncsi lennék van-e valakinek tipus tapasztalata. Mire számítsak. Dugattyúban a csapszeg, vagy a hajtókarban a dugattyú csap, vagy a főtengely szem a hajtókarban a jellemzően meglógósodó alkatrész? Vagy netán minden egyben... :(
Érdekelne, mennyire jellemző hogy .... mondjuk a hajtókar megrágja a főtengelyt is.
Esetleg valami más, ami így külső szemlélődésre nem jut eszembe.
Ha oda jutok, melyik a legjobb-legolcsóbb alkatrész beszerzési lehetőség?
Egy kis elig: kf04 tehát normál kuplung a könnyített hajtómű(két félből áll a hajtóműház) többféle motorral szerelik s van 2x3 és 2x4(ritkábban találgató) kapás, kf extra régi típusú(erősebb)hajtómű normál kuplung én csak 2féle motorral láttam briggs 850 és 875, ez is van 2x3 és 2x4 kapás változat, sőt extrában láttam gyárileg fixen beépített "felezőt"(dupla ékszíjtárcsás 1/2 és 1/1 sebeség) Ha esetleg valamelyik kf mellett döntenél célszerű felhívni szentkirály kft és m-forg kft.
Amit figyelgettem hogy a kuplungunk a hagyományos legyen.
Ez azért sajnos kizár pár kedvelt márkát most a KF Dragon 65 lesz talán a befutó de meg nem tudom hogy a quantum a lightosabb verzió ebből a KF szériából vagy nem ...
Azt sem tudom hogy honda elegyen-e kizárólag vagy a kf extra 850 ... :)
Ha erre gondolsz http://komroll.hu/media/com_hikashop/upload/30100009Sarabolo01.jpg kiválóan működik. Célszerű felezővel használni(jobban belekap), a ferde(csavart) kések jobban vágnak(gondolj a paradicsom szeletelésre) Amennyiben felezővel sem kap bele jól(kemény kötött talajnál esetleg) próbáld meg a kések szögét növelni (ötszög csúcsáról leflexelni s meredekebben visszahegeszteni,mintha nyitnál rajta)
Valaki megmondaná miért jó ha 5 szögletű, és íves a kés a sarabolókerékben? Mert az itthon kapható nem működik nekem rendesen, ez olasz :) Bariban lőttem tavaly nyáron egy szőlészetben.
Szia! Tegnap este szerencsésen hazaértünk, sőt, rendeltetési helyére is elszállítottuk a kis gépet, a kötöző anyagot külön nagyon köszönjük, az nagyon kellett, nem túl jók az utak felétek.
Talán hétvégén már be is tudom fogni munkára a kis ördög szekeret. Ha nem, akkor kicsit később, de mindenképpen nagyon hasznos lesz a háznál, masszív masina. Szerintem a vonórész is stimmelni fog.
Őszintén? ha csak nem túl nagy terület tolikapa,nagyobb darabnál kertigép után ekekapa(igli), jó lenne a saraboló(hengerkéses) sajnos a gyári kicsit széles a sorokhoz én rotátort sorközben nem használok.
A kf sorozatot is gyártja http://ceginformacio.creditreform.hu/cr9310215344 . Az előbbi hsz-ben linkelt képet nem ismerem, de valóban ismerősnek tűnik de nem kf sorozatra hanem fk-ra (fordított kuplungos), én nem szeretem a fordított kuplungot.
Szívesen vennék ilyen cuccot mert szimpi csak kicsit aggaszt hogy sem egy weblap se érdemi információ nincs a cuccal és c céggel kapcsolatban. Az alépítmény nagyon hajaz a régi Robi cuccokra. Normális vastag anyagból vannak a kapatagok az alu öntény is robusztusnak tűnik mint a közepes KF széria.
Pontosan azt írtam a sebesség mélységszabályzás a csoroszja feladata, a háromszöget azért teszik +ban hogy a hajtóműház alatt is legyen művelés gyomirtás. Én nem tenném, írtam is nekem hátrafelé ívelt csoroszjám van sokkal könnyebb dolgozni kevésbé szedi össze a gazt, az esetleg összeszedettet is könnyen leesik-lecsúszik
Biztos, hogy csak a lazitás a funkciója? Az a csoroszlya inkább a haladás sebességének és ezzel a művelés mélységének állitását teszi lehetővé. Ha lenyomom, akkor a kapa ledolgozza magát. Ha kiemelem, akkor megyünk tovább. Szerintem pont azért egy előredőlő ék alakú valami, hogy enyhe lenyomásra is behúzza megát a földbe.
" lehet hogy ezért ugrál ki a földből?" az a háromszög egy mini lúdtalp kapa és feladata a hajtóműház álltal kihagyott-elhagyott rész lazítása. Persze keményebb talajnál pont emiatt nehézkesebb a kezelőnek vele szabályozni a sebességet-mélységet"(eiakad-kiugrik)" nekem egy hátrafelé ívelt "laposvas" van csak(a régi robi gépeknél volt ilyen).
Tudtommal a kf továbbra is kapható szinte minden boltban, majd utánnanézek nem hiszem de lehet hogy más lett a szentkirály tulajdonosa. A szentkirályiak régóta gyártanak leegyszerűsített gyengébb rotákat az mtd-nek,de az nem a kf04 sorozat. A marci s misina is a "környéken" készül,mondhatnám néhány ember kivált lelépett a pletyi szerint
Lényeges különbség nincs a gépek közt a kinézetükön kívül nekem Zongshen van nem volt vele gondom most talán a Rurist választanám mert jobb áron van és több tartozékot adnak hozzá.
Mi a különbség Oleo-Mac MH 197 RK és a 197 RKS között mert leírásban annyit találtam RKS láncos, RK gyengébb és más a művelési mélység. Másmilyen kapatag lenne rajta?
Többen írjátok a Ruris illetve Zongshen gépeket, ezeknél a megbízhatóságtól illetve az alkatrészelllátástól nem kell tartani?
Én is gépet tervezek beszerezni, futót próbálok vadászni apróba.
Miért kellene azt levágni? Oda annak a helyére kell illeszteni. Ha a "kocsirúdban" kisebb a furat akkor felfúrni, ha nagyobb akkor egy betétcsövet kell bele készíteni. De úgy látom rövidebb is, úgyhogy vagy közbetétek kellenek vagy a legjobb egy esztergályossal készíttetni egy új csatlakozót a rúdra és a régi helyére rendesen felhegeszteni mert ez a legjobban igénybe vett pontja a szerkezetnek.
Eddig kiváló a kanyarodáshoz, de az oldalirányú mozgások felvételére(mikor billeg a futó jobbra-balra), én javasolnék még egy pluszt: kettő, egymásba csúszó cső vonórúd, egy ovális keresztirányú furattal mindkét csőbe(10x30mm), bele egy 10-es acél csapszeg, na, akkor lesz az igazi, különben csavargatni fogja a gép, vagy a pótkocsi elemeket, a végén valami törhet.
Képet nem mert már nincs meg a "közdarab",én nem a csoroszjatartó végére kapcsolnék,nekem egy kb15cm közdarab volt közvetlen a hajtóműházon két laposvas(hasonlóan mint az eredeti)a végükön U alakra hajlított széles laposvas furattal,a terra-robi kocsirudnak a fejrésze pontosan illeszkedett az U-ba.Hosszú közdarab nem jó mivel ekkor nehéz lessz kanyarodni.
Ha az alkatrész árakat beszerezhetőséget is nézzük akkor kf vagy robix. Kf alkatrész az szinte minden szervizben van rövid időn belül megjön.(azországban szerintem a legtöbb gép kf jelenleg) Kf-ből szerintem a régi típusú hajtóművest érdemes venni(kf exra) ennél a ház erősebb stabilabb ez főleg vontatásnál jelentkezik.
Tetszetős gép, a briggs motorja 163ccm. Egy előre, egy hátra. Én az árát az oleo mac 197rks alá tippelném, inkább a 175 ellenfele. Talán az árai 150 körül van.
Az M-forg webáruháza már egy éve szünetel, de lehet náluk mindent kapni csak telefonálni kell. A Szentkirálynál sincs minden termék kitéve a weboldalra érdemes ott is telefonon érdeklődni.
Sziasztok van itt olyan ember aki egy Honda F-400 rátakapát bont ? vagy alkatrésznek leginkább csak két alkatrész érdekelne engem róla nagyon be karikáztam egy képen mi az a alkatrész ami érdekelne róla! válaszokat köszönöm előre is
Sziasztok van itt olyan ember aki egy Honda F-400 rátakapát bont ? vagy alkatrésznek leginkább csak két alaktrész érdekelne engem róla nagyon be karikáztam több képen is mi az ami érdekelne engem
Lehet használni csak nehéz kormányozni,és főleg ha a kocsi jelentősen terhelt könnyen bicskázik egy esetleges hirtelen rátoláskor,s landolás az árokban.
Az internet előtt a szomszédom 50ccm-es rotással pótkocsizott nekem is volt 50-125-250ccm-es rotáim. Követ, két hordónyi vizet és sok mindent hordtam a házam építéséhez. A hajtómű aljába csigahajtás van, ami elvileg önzáró. Tehát a motor felől forgatva lassítva hajtja a kerekeket, de a kerék elvileg nem tud vissza hajtani... de nagy terheléstől a csiga menet emelkedése miatt mégis képes vissza hajtani, ha már meg van forgatva.A szabadonfutós kerék a kar álásától függően elracsnizik, de ez is egy drága kiegészítő, mint minden más. De, ha most kéne kocsiznom rotással biztos vennék valami sebességváltós kínait.
Két fajta csigahajtásról beszélhetünk. Van nem önzáró ( a belinkelt oldal jobb oldalán látható a kék színű metszett hajtómű, amelyen látható, hogy a csiga menet nagy emelkedésű.) és van önzáró hajtás ( az alatta lévő kép sűrű menetes csiga tengelye ).
Az önzáró csiga áttétel egyfajta biztonságot ad a sűrű menet alacsony emelkedési szöge miatt. Lásd autó emelők amelyek nem tudnak vissza pörögni a felemelt súly nyomása által sem.
A nem önzáróak tudnak mindkét oldalról meghajtva pörögni. Tehát lassításra és gyorsításra is alkalmasak.
A kapagép csigája az önzáróakhoz tartozik, ezért hajtás nélkül gyorsan lelassul és leáll a hajtómű.
A legtöbb kapálógépnek az álltalad említett mtd(szentkirályi gyártmány)-nek is a lehajtása csigahajtás, emiatt önzáró tehát nincs visszahajtás és kell a "szabadonfutó" .Van egy csap a vége kb45fokban lecsapva ezt a részét egy rugó nyomja az ellendarab(lemez) furatába. Így van előremenetben használható, hátramenetben használható, fix rögzített állás és teljesen "kihúzva" üres állás. Na jó a stabilabb szabadonfutókban inkább öntvény s benne pályák vannak a csappal szemben.
A kuplung "ráereszti" a motor hajtását a hajtóműre. Alaphelyzetben a kuplung két felét rugó tartja el egymástól, ahogy benyomom a kart, a rugót "összenyomom" és a kuplung zár. (Így képzelem el).
A hajtómű alapban miért nem tud, mint az autónál szabadon elpörögni?
A szabadon futó kerekek úgy működnek mint a racsni? Ha hajtom megy, alapban meg elpörög.
Az írásoknál figyelembe kellene venni miből mennyit adtak el-mennyi van használatban,rotalux kevés van, a legtöbb kf04 és társai,utánna robix gépek. A nagy számok törvénye nagyon sokból több romlik el mint kevésből,ráadásul álltalában az elégedettlen vásárlók keresgélnek írogatnak a neten. Én biztos rotalux helyett kf04 vagy robix, ráadásul alkatrészellátásuk is jó. Szerintem nagyon jó volt talán most is kapható szevafémes gép, bár alkatrészellátása kissé nehézkesebb.
Segítséget szeretnék kérni új rotációs kapa vásárlással kapcsolatban. Egy 5 hektáros bodzaültetvényben szeretném vele művelni a sorokat. Árban maximum 150ezerFt-ig tudnék elmenni, ennyiért milyen kapálógépet tudnátok ajánlani?
Sziasztok! Szentkirályi Tücsök gépről keresek információt. Pl. motor típus, lóerő? Mennyire használható, megbízható gép? Ha valaki adalapot küldene, azt is megköszönném! Üdv: Péter
Talán pontosíthatnál.Nekem így kissé zavaros(furcsa) robi 55 és terra-vari mindkettő röpsúlyos csak "teljesen" más kialakítás, szentkirályi az kézi kuplung. Szerintem egy robi1 55 röpsúlyos kuplungot kicserélni kf kuplungra nem egyszerű-nem éri meg még robi66 robi116 robi156 sem.
Az én véleményem szerint nemcsak ajánlott hanem "kötelező" a szabadonfutó,kíméli a hajtóművet s a kezelőt,nem a nehéz kormányzásra gondoltam hanem egy esetleges blokk s a rakott kocsival bicskázás s nagy ívben árokban landolás,az egyik ismerősöm így törte a lábát.
Ki lehet vele próbálni, viszont ha fel engeded a kuplung kart akkor a gép rögtön meg is áll abban az esetben ha fixes kerék van rajta, ha viszont szabadon futós a kerék akkor tovább gurul a gép.
Amúgy a csigahajtású gépeknél célszerűbb a szabadon futós kerék használata.
Ezer köszi Rotapapa, én elugrottam Csehibe, 40ért kaptam is egy jó állapotút. Több is van a srácnak, aki a közelben van, érdemes felvenni vele a kapcsolatot.
Van egy Mtd charlie ka 35 típusú kis kapám, ha kereket teszek rá elhúzná? Csak úgy kipróbálásként, amíg nem veszek nagyobbat! Az a kapa úgy megy ha behúzva tartom a kuplungkart. Alapban ugye nem forognak a kerekek. Ha menet közben felgyorsulás után visszaengedem a kuplungkart, nem tűz le egyből? Vagy gurul tovább? Csak mert alapban nem tudom (kézzel) elforgatni a kapatagokat.
Nekem 1.5 kW-os motor van rajta 3000 percenkénti fordulattal. Közép kötött talajon nagyon szépen dolgozik.
Arra azért vigyázni kell, hogy 2.2 kW fölé nem érdemes menni a túl nagy áramfelvétel miatt. Gondolok itt a villlanyóra kismegszakítóra. Nem beszélve arról, hogy a hosszabbítónak is vastagabb keresztmetszetű vezeték kel.
Köszönöm a válaszokat. Úgy tűnik ebből, hogy homokos talajon előzetes ásás nélkül tulajdonképpen mindegyik alkalmazható. Persze nyilván nem ugar, vagy elhanyagolt kert felkapálására - ami nem az én esetem.
KF Quantum 60 kapálógép ez a gép neve. A rajtalévő motor Briggs & Stratton Series 675
190 ccm3,9 kW azaz 5.5 LE ekkora teljesítményt tud le adni a motor,( névleges teljesítmény).
A valódi teljesítménye valamivel kisseb kb 4,5 LE. A Quantum 60 megnevezés csak a típus számot jelöli nem a teljesítményt.
A Riwall PRO RPT 8055 semmiféle képen sem javaslom a rajta lévő motor silány minőségű.
A HECHT 790BS nekem volt egy ilyen gépem nagyon nagy kapa kések vannak rajta már már talajmaró méretűek, nagyon mélyen fellazítják a talajt. Nem rossz gép viszont a kormány szarv kicsit gyengécske és kényelmetlen, a csoroszja és a mankókerék valamint a hátsó felfogatás ki alakítása nagyon rosszul tervezett.
Az ékszíjas gépek már általában 2 vagy 3 menet sebességgel rendelkeznek. Míg a csigahajtásúak csak egy előremenetivel.
A fenti háromból szerintem inkább a szentkirályit válaszd.
1. A Szentkirályi KF-Quantum 60 és KF-Quantum 70 között mi a külömbség?
2. A szentkirályi KF-Quantum 60 -ról mindenhol mást írnak, valahol tényleges lóerő 4,5, valahol meg 6. Mi az igazság?
3. A rotációs kapa 500 / 1000 / 1200 nm2 területre kellene, kötött és homokos talajhoz is vegyesen, 50- 80 cm munkaszélességgel. Mit érdemes venni, ékszíjasat vagy olajfűrdős csigahajtóműveset?
A következőket néztem ki, a rászánt 130-140 eFt-ért :
A munkahelyemen mi használunk Oleo mac fűkaszát, és sajnos a karburátoron kínai szöveg volt. Mi is azt hittük, hogy minden olasz rajt. Direkt otthonra is páran ilyent vettünk.
Na de, ha összeveted a két képet amit akkor küldtem, láthatod, hogy a két típus megegyezik. Én erre azt mondanám mint a mai autógyártásban, egy kaptafára készül sok minden. Honda, Briggs, Oleo mac gyártat Kínában, cserébe van kínai motor, kapálógép nyugati technikával.
Itt van például a Honda motor, és egy kínai cég:
Gondolom itt a Honda igazi japán... a briggs, meg amerikai...
Szerintem itt úgy mehet, hogy Kína legyártja a többi beszáll a jóba, olcsóba.
A lényeg, hogy ettől még jó a kínai, nekem a Zonghsen van, és találtam róla robbantott rajzot és alkatrész ellátást is. A gond akkor van, ha ismeretlen utolérhetetlen kínait veszünk.
Látom nem túl sok választ kaptál a kérdésedre. Ha már Te is az én koromban vagy. Ha nem túl hosszú területet akarsz művelni. Ha nem akarsz benzinnel, olajjal, légszűrővel, gyertyával szöszmötölni, ajánlom a villany kapát. Persze nem ezeket a játék kategóriásokat.
Sajnos tudtommal itthon nem kapható komolyabb villany rota. Mint például ez:
Elég sok benzinmotoros van pl a j*f*g*s hirdetési oldalon elég nagy teljesítménykülönbséggel. Általános vélemény, hogy a bő 20 éves gép is teljesen jó ha megfelelő kezekben volt használva. Vannak kétüteműek de a legtöbb 4 ütemű motor. A Szentkirályi vagy Szevafém gépekből van a legtöbb. Többféle teljesítményű motorok (kb 3-6 lóerő) vannak, ezek respektje (megbízhatósági megítélése) kb. így néz ki:
egyéb motor => Briggs => Honda . Az áruk is ezt az irányt mutatja. A használhatóak kb 30-40e Ft-tól 100e-ig mennek állapot és felszereltség függvényében.
Ide is beírom hátha szerencsém lessz eladó: 1pár duplakerekes szabadonfutós 4.00x8-as gumikkal 25-ös tengelyre való kerék. Esetlegesen szétszedve lehet 1pár szabadonfutós 25-ös tengelyre és +egy pár fix 30-as tengelyre .
Ki tudna segíteni tanáccsal, hogy milyen kapálógépet vegyek, amivel a kiskertet, vagy legalább néhány ágyást megelőző ásás nélkül fel tudok kapálni egy ásónyom mélyen, hogy vethessek bele zöldséget.
Nem szívesen ások már az én koromban...
Tiszta homok van nálunk, de a húszezer ft-os elektromos kapa persze azt sem viszi, vagy csak a tetejét kapirgálja. Gondolom benzinmotorosra lenne szükség.
Mindenek a csoroszlya helyére lehet és kell feltenni, de vannak különféle megoldások előfordulhat, hogy kell átalakítót csinálni. Szarvból is van hosszabb rövidebb, de állítással lehet korrigálni. Ezt akkor tudod meg ha lesz gép meg pótkocsi, most így minden típust nem lehet összelegózni minden kocsihoz. Lényeg ami lényeg legrosszabb esetben is összehozható esetleg egy lakatos kell hozz, ha nem tudod magadnak megcsinálni.
Igen, újat. Nem szeretem a régi gépeket bütykölni, cserbenhagy az erdőn, ha épp olyan a kedve. Nem tudom az előéletét. Viszont egy pár éves újszerű még belefér.
Pótkocsit is szeretnék venni ha találok, vagy csináltatok.
Amúgy minden kapa úgy van tervezve, hogy a csoroszlya helyére fel lehet szerelni a pótkocsit? Mert nem minden gyártónak van saját pótkocsija. Illetve, hogy a kormány akkor jó helyre esik az üléshez képest ha más a két gyártó?
De a gyártás minősége ég és föld. Az Oleo-hoz lehet kapni minden alkatrészt a kínaihoz meg keresni kell meg faragni. Jó a KF nekem is van, de kocsizásra lehet nem azt venném. Új gépet szeretnél venni?
Én a két képet hasonlítottam össze, és azt látom, hogy nem sok a különbség. a Kormány szára más kicsit, de az alsó rész-motor ugyan az. Nem mondom, hogy rossz lenne, csak megint azt látom, hogy a címke van csak átcserélve, lehet oleo, agrimotor, loncin és még ki tudja mik. Attól még lehet jó hozzáteszem.
Lehet jövőre a kf-nek lesz ugyan ilyenje kitudja.
Az Agrimotornál is látszik, míg rotaluxok itthon készülnek(hetnek) van róluk robbantott rajz, addig a loncinról semmi:
Mondjuk én kf "hívő" vagyok de ne mondjuk hogy oleo és kínai ugyan az még akkor sem ha esetleg kínában gyártat. Kínában tudnak sz....t és kiválót is gyártani,a lényeg ki veszi "át" ki felügyeli. Az oleo-nak MO-n elfogadható az alkatrészellátása igaz drága. Akkor ez is ua. ?
A robix 156 van briggs 850el is, kicsit drágább. Kikértem az árlistát, onnan tudom. Elég tetszetős az oleo, árban is. Láttam még egy hasonlót, Ruris a márkája, román. Bár ha baj van inkább az oleo, nekem Olaszország közelebb van. :)
Emag árulja a Rurisokat, csak az eladás a lényeg, semmi szervízhálózat, bár a román honlapon sokminden van hozzá.
Te tudod , hogy mennyire használnád és milyen milyen körülmények között. KF extra nem rossz gép, ha nem "nagy" súllyal jársz és nem kell hátramenet akkor tökéletes. Kéne hátramenet is akkor én az OLEO MAC 197 KR-t venném, van két sebességed előre és egy hátra. Olcsóbb mint a KF felezővel együtt! Robusztusabb és erősebb is, szerintem ezzel járnál a legjobban. Ha Még ennél is Jobban akarsz Honda... Kerekenkénti kuplungjával kezes bárány, és van 6+2 (3+1+felező) sebességed. Ha van kérdésed írj nyugodtan.
"Vari gépre, ami kétszer annyiba kerül." kizárt hogy kétszeres áron kapsz újjat az inkább 3x. Én vennék valamilyen átcímkézett 2+1 sebasséges kínait, kf extrat+fix felezőt esetleg oleo-t a robix 156-os nem ismerem legalább is nem volt nálam. Na jó én tartok a kínaitól igy részemre maradna oleo197,vagy kf . http://www.kertigepbolt.hu/kapalogep/oleomac-kapalogep/oleomac_mh_197_rk_kapalogep_no_tartozek.html
Utoljára kérdezem, nem idegesítelek benneteket többet ezzel. :) A helyemben mit csinálnátok? Megvennétek egy kf extra 850-est, vagy robix 156 dm-et mindkettő briggs 850-el szerelve felezővel. Vagy gyűjtenétek még inkább egy Vari gépre, ami kétszer annyiba kerül.
Mindkét esetben kizárólag vontatás a cél, 1 km-en belül sík terepen, heti 1-szer, nem túlterhelve. Erdőre oda-vissza fáért.
A hosszirányú állítás(mélység) addig húz bele az eke a talajba ameddig az ekevas eketalp vízszintes lessz, keresztirányú állítás barázdafal függőleges legyen. Az eketest és csoroszja bilincsnél csak akkor kell állítani ha a mélységállítás valamiért nem elég: többféle átmérő van a vaskerekeknél s gumikerék is lehet 8-10-esetleg 12colos.
Köszi a képet, már kezd tisztulni. Mondjuk ezt a behúzást nem teljesen értem. Gondolom játszok vele és majdcsak rájövök. Nem értem, hogy a csoroszlya és az ekevas távolsága mit befolyásol, illetve mennyire kell mélyre állítanom, illetve a szögét az ekének mennyire kell megdöntenem.
Szentkirály kf marci misina ezek egy tőröl fakadnak. Amihez mindent kapsz s új az terra dsk váltóval vagy honda f560 vagy hasonló,de mind igencsak húzós estleg bertlini 215 különféle mocikkal.
Sziasztok srácok! Már vagy 2-3 éve nem is fórumoztam, közben már majdnem teljesen fel van újítva a Honda F400-asom. Azonban most segítséget szeretnék kérni ismét tőletek, szükségem lenne új kapatagokra tengelyestől. (kicseréltem a hatszögletű kihajtótengelyt vadonatújra, és nem szeretném ha a régi kicsit már túl tágult kapatengely elnyalná).
Vontatás? Kocsizásra igazán sebességváltós gép az igazi,én is ezt mondom,de szegény ember vízzel főz. Az 5,5-6,5le elég hozzá de legalább kell egy felező ami jó ha állandóan bent lehet(ékszíjátdobás). Azért írom én így mivel ha én kocsiztam talajon kellett a felező viszont utánna néhány km betonút, vagy betonút+rév. A kf extrat nem az erő miatt mondták főleg hanem a hajtóműház,az még a régi kialakítású ezért stabilabb ráadásul a szimeringháza is jobb kialakítású. Még most is lehet találni akár 20-30éves kf04 hajtóműházat szinte fémárba, célszerű beszerezni ha a mostani "könnyített" házas van pl dragon. Sajnos a választék sebességváltós gépekből elfogadható áron kínai, olasz, használt amihez alkatrész is van r250t, terrat20-as váltóval.
Pisti gépe az bizony kf04 ha jól látom könnyített hajtóművel és kuplung előtt fixen beépített kétsebességes ékszíjas közdarab(felező szíjátdobással) a kihajtásnál pedig láncos felező.
KF dragon 65 Honda GCV 190-el. A tatai rotáció expóról. kb 150nm-en kellene ásás helyett. Ehhez vannak a KF-es tartozékok. Igen, alu csizmás. 4.00-8 a kerékméret. Gondolkodtam a láncos felezőn is, ha nem bírok vele, akkor max veszek hozzá egy ilyet is. Néztem Dutrás Pisti videóját, ő is lenegyedelte a fordulatot. de ő valami erősebb géppel szánt. Talán terrával. Az orrsúly jó ötlet, de nem tudom. hol kellene rögzíteni a súlynak a tartókeretét.
Nem tudom, miben akadna el, eddig is művelt volt a föld, nincsenek benne idegen szilárd anyagok.
Studiod1:
Addig látom, hogy van egy csoroszlyavas, ez vágja ki a barázda függőleges vonalát az ekevas meg az alját és a terelőlemez(?) meg fordítja át a földet. Az nem teljesen tiszta, hogy a két szerkezetnek a mélységét hogyan kell beállítani és ezek távolságát.
Sok állítás nincs: hosszirányú szintezés-mélységállítás, keresztirányú szintezés eketest szántási mélységben függőleges legyen. Esetleges nyomtávállítás-fogási szélesség.
Szemenkénti vetőgép én csak egy évben használtam kukoricára arra jó volt viszont még abban az évben egy padlásról hozzájutottam jutányosan egy kanalashoz és azt használom azóta. A szevafémes vetőgép ára akkor 40000 volt én a felét kérem. Elméletileg a négy nagy elemű-lyukú az kukorica a következő bab.borsó utánna közepes mag majd kicsi mag az utolsó kettőt nem ismerem. Itt vannak a tárcsák
Ha nem szántasz nagy területet, és max 18-25 centi mélyen, elmegy. Nekem GCV160 van felezővel a fején, lehet vele, de rotálni pont alkalmas. Ha szántani akarsz, tegyél felezőt a hajtott tengelyre is, meg egy 40 likós súlyt az orrára. Azaz ha negyedeled, jó lesz, csak annyit még hogy ha tutit akarsz szerelsz rá 1-1 db 5*12 es kereket súlyal :)
Na jó viccet félretéve nekem úgy ment ha feltettem a terra ekét hogy volt rajta 2db felező, cca65 kiló súly, meg a 5*12 es kerék.
Csak az a bibi, ha megakad a leggyengébb pontja a csizma.
Segítséget szeretnék kérni tőletek: Ma lettem boldog tulaja egy dragon 65 rotakapának, rotás tapasztalataim már vannak RK-02 és einhell kapákkal. Ezzel a nagyteljesítményű (?) kapával érdemes lehet nekiállni kf ekével szántani egy középkötött talajt? 6,5le elég lehet hozzá egy öntvény felezővel és súlyozott kerekekkel? Hogyan kell beállítani a gyári adapterét? Kezdő vagyok benne, de egy kép alapján szerintem simán megmondjátok, melyik csavar mire való, stb..
Szerintem mégis csak a Tiéd lesz a befutó,,,annál inkább, mivel úgy kb. 2 héten belül megyek Pörböly-re, ami, ha jól nézem, 35 km Tőled. Basszus, útba esik. :) Írtam mail-t.
Szia! Jó lenne, nekem megfelelne, tökéletesen, de sajnos túl messze vagy tőlem, valami 180 km, oda-vissza az 360, ekkora útra nem kapom kölcsön a céges utánfutót, az a baj. :( Közelebbi kéne, tényleg Zala, vagy somogy megye, ezért is írtam. Köszi!
Valóban jóval magasabb így. Nekem ehhez hasonló van. Saját verzió. A hátsó dupla szíjtárcsáról tudom hajtani a permetező adaptert. Másik nagy előnye, hogy így szétszedve könnyebben be bírom rakni a csomagtartóba.
Sajnos annyian érdeklődtek rá, hogy keddig nem eladó, ha nem viszik el addig, (ami szerintem pedig sanszos, hogy elviszik), akkor szerdán megvehető lenne. Tuti nem lesz meg, azért tettem be ide is, hátha van valakinek a környéken egy eladó. Nem túl nagy a választék a jófogáson.
Ha más nem lesz, felhívom a kék gazdáját is, amit linkeltél. (azon 40-50 éves gumik lehetnek...ez volt rajta gyárilag, emlékszem.)
Nekem lenne, igaz kicsit kissebb mint az eredeti robi,a fénykép még 2013-as,jelenleg új gumik vannak rajta 4x10-esnek megfelelő robogó gumik(a fotón még nem az van). Világítás nincs rajt szögvas váz osb borítás(osb jelenleg cserélendő) Gyakorlatilag a két kerék áráért vihető 15000, Van még pluszban kettő kopott de jó állapotú robogó gumi hozzá és talán a szekrényben még belső is. Van még ezenkívül 2db 25mm tengelyre(pl:kf04) való szabadonfutós duplakerék újszerű trakimintás gumikkal 15ezer. Esetleg szevafémes vetőgép, és egy daráló is van. Sajnos elég messze lakom 7714.
Sziasztok! Robi utánfutót vásárolnék kompletten, működő fékkel. Állapot nem érdekes, ha a festése nem jó, újrafestem, azért ne legyen szétrohadva, előny, ha traktormintás gumikkal van már szerelve, mivel a gyári gumi méretet szerintem már tuti nem lehet beszerezni. Ami fontos volna, Zala megyében legyen, vagy maximum somogyban.
Ha lenne, és az ára is jó, jövő héten fizetném-elvinném, utánfutóval. (miénket ellopták sajnos)
Világítás sem érdekel, nem közútra kell, hanem a házam körüli birtokon, 2-300 méterekre, fát, meg gyümölcsöket felhordani. (talicskától kijön az aranyerem, nem bírom, meredek a domb, felfelé.)
Ha valakinek lenne eladó példány, kérem szóljon, felveszem vele a kapcsolatot.
A Pisti illettve az álltalam linkelt felezővel nekem semmi gondom nem volt-van, csak átdobom az ékszíjat 1/2-röl 1/1 és mehet minden a régiben, egy nagy előnye még jelentősen alacsonyabb mint a kivehető(két bilincses), súlypont nem kerül magasra.
"Egyéb adapterek használatánál strapás az ékszíjtárcsa / kuplung csere." Miért kell átszerelni? ugyanúgy bármilyen adapter csatlakoztatható hozzá. A felező az fixen a motoregységeel van,s a felező hajtómű között bilincs és ugyanúgy átrakható bármire,jó igaz picit talán orrnehér lessz.
Új gép volt ilyen, de most én sem találok, talán fell kellene hívni szentkirály kft esetleg m-forg kft hátha ők tudnak szállítani. küldök két képet egy a felező még a motor ráépítés előtt egy meg utánna(igaz ez távoli kép de a külömbség látszik). Későbbi beépítés esetén az eredeti kuplungfelső és kuplungház felesleges lessz.
A másik két sebesség fokozattal rendelkezik. Ékszíj átrakással lehet a sebességet választani. Hátránya, hogy a motorról a kuplungot le kell szerelni és a hajtáshoz szükséges ékszíjtárcsát kell rászerelni. Egyéb adapterek használatánál strapás az ékszíjtárcsa / kuplung csere.
Én használtam kb 2-3évet szállításra kf04-es hajtóművű gépet ráadásul a "könnyített" hajtóműházas változatot,mivel nekem talajon s meredek lejtőn"rév" is kellett használni ezért a fixen beépíthető dupla ékszíjtárcsás(szíjátdobás) felezővel használtam. Ha esetleg kf mellett döntesz, a kf extrát és a gyárilag beépített felezővel vedd, jobban jössz ki mintha utólag veszed(igaz ilyen változatban elég ritka). A mostani robix gépek is hasonló tartósságú hajtóműházzal készülnek,bár többen jobbnak tartják.
Esetleg a Robixoknak erősebb az alváza/kihajtása, mint egy extra 850nek? Vásárlás előtt állok, magyart szeretnék venni, kínait nem akarok, a vari meg nagyon drága.
Sziasztok, komoly kérdésem lenne, használ valaki bármely kf szentkirályi gépet vontatási célra? Tegnap voltam Tatán az expon és nagyon lebeszéltek, hogy vontatásra ne vegyek, talán csak az extra 850-es alvázú gépet, de még azt se igazán.
Kíváncsi lennék van e aki évek óta vontat szentkirályi kapálóval?
Nekem sík terepen kellene fabehordásra, persze a megengedett össztömegen belül, nem eszetlenül.
A kf04 kihajtó tengelyek 25mm az átmérő, az rk emlékeim szerint (rég láttam) szintén 25mm, a furattávolságot nem tudom mérni(lusta vagyok padlásra menni) de az nem lehet gond max kap a csőtengely másikat.
Okos a telóm, de néha megbolondul az agya! Ilyenkor se kimenő, se bejövő hívás nincs. Újraindítás megtörtént, jöttek is az üzenetek nem fogadott hívásokról.
Fura is volt, hogy ma nég nem hívott senki, nekem se volt telefonálnivalóm.
Igen levehető a több irányból fúrt tengely cső.Helyette lehet,h rá megy a hatszögletű?Én a Bükk lábánál vettem házat(Borsodban),nekem egy kicsit odébb van Békéscsaba,de megoldható lenne a dolog.Hívlak telón a német számomról,de két csengés után hangposta jelentkezik be:-(
Biztos vagyok benne, hogy bármelyik Honda vagy más tipus adapterét akarod applikálni, kell valamennyi barkács hozzá, ha ezt meg tudod oldani/kiviteleztetni, akkor sokféle adaptert kapni hozzá.
Pl. a kerék tengely a te gépeden furatos cső, de amennyiben az levehető(biztos, hogy az), csak egy pár Hondához való hatszögű tengelyt kell a helyére tenni, és máris minden, erre való munkaeszköz tehető rá.
Azért nem ártana tudni a géped teljesítményét(LE), és tömegét, nyomtávát, nehogy felborulás legyen a vége!
A hajtott rotával kezdeni bátor vállalkozás, de mindent meg lehet oldani.
Emiledet megkaptam.
az ali kis által linkelt (30372 hsz.) jófogás hirdetés linkjét nyisd meg, és kattints a "hirdető további hirdetései"-re, ott sok minden látható. Az ember sok mindent hirdet, és folyamatosan van választék, bár árai húzósak! Tőbbek között láttam pótkocsi kapcsolófejet is, bár az Hondához való.
Békéscsaba mennyire esik tőled? Ott tudnék szakit ajánlani
A kinti linket is megnéztem,amit utoljára feltettél.Mit ne mondjak,brutál árak vannak használtan is!:-(Közben egy terra utánfutót el raktak nekem az isekihez.Szerinted kompatibilis a csatija?Ezt még nem néztem meg,sajna.
Igen. Ezzel a kihajtással rota is meghajtható. Így lenne praktikus a rotálás.
Beszerzése nem egyszerű, illetve egy kis szerencse kéne hozzá. Onnan fentről a magasból, a darumadár hátáról, hátha jobb rálátásod van a lenti dolgokra! Például ebay.
Amit itthon találtam, egy Honda F 600 hajtott rotája:
Érdeklődni szeretnék mi lehet a gondja van egy ős régi 7Hp Briggs motoros fűnyíró traktorunk(Murray 7) azt mitől csinálja ha bemelegszik elkezd kihagyni a gyujtása? Esetenként le is áll alig lehet újra indítani olyankor csak nagy kinlódások árán. Hidegen nem csinálja ezeket tökéletesen teszi a dolgát. Persze van amikor órákig mehet és nem csinálja, de ezek egyre ritkább esetek. Tavalyi szezonban kezdte el az előtt nem csinálta sosem. Gyertya csere nem oldja meg a problémát.
+ ezeknek hol van a feszabályzója vagy mi fele azért ezekben, hogy legyen töltése és mennyinek kellene lenni-e a jó töltő értéknek (V)?
Ha megengeded,vagy egy kedves nótám,ezzel kapcsolatban.Darumadár fent az égen:-)Vagy oly sokáig voltunk lent,nem is tudjuk milyen fent:-)Kellemes hétvégét minden topictársnak!:-)
Jó az a nyitott változat, a zárt rota nagyon porosítja a talajt.
Te most boldog tulajdonosa lettél egy kiváló(remélem jó állapotú) olyan alapgépnek, ami megfelelően erős, sebességváltós, előre-hátramenet, TLT tengelyes(jobb oldali erőleadó tengely), a két oldali lehajtás külön is működtethető.
Ez egy profi gép, kb. olyan, mint a Honda 600F, de lehet, hogy erősebb, de min. 6 LE-nek nézem.
Nagyon sokféle munkaeszköz csatlakoztatható hozzá, és mindegyiknek megvan a maga funkciója.
A konkrét tipus-ismereteim szerint- nem általános Mo.-on, leginkább a Honda600 tartozékaival lehetne teljeskörűen kihasználni.
Ahogy elnéztem a robbantott ábrákat, a hajtómű alsó tengelye nem hatszögű, ez kissé nehezíti a helyzetet, de nem reménytelen. Saját adapterei nálunk kevésbé vannak, a Hondáé viszont komplett, és használtban beszerezhetők.
Átértékelném a hozzászólásomat, miután megnéztem ali kis fórumtársunk kiváló gépkönyv linkjét:
Mint kb. 35 éves F600 Honda tulajdonos, rájöttem: Iseki az ősanya, a Honda a leánykája!
Működési elvük, kinézetük, szerkezeti elemeik hasonlóak, de az Iseki az ős, ez biztos ezekután, de most nem részletezném, legyen elég, hogy a "modernebb" megoldások a Hondáé. De az is jó.
Egy székely vicc jutott eszembe:
Az öreg székely bácsika fia elment a városba, hazafelé vitt modern dobozos sört az öregnek. Forgatja, nézegeti az öreg, a sört azt ösmeri, de még így bádogba csomagolva nem látta, nem tudja, mit kezdjen vele. Kva szomjas már, előkapja a medveherélő bicskáját, körbevágja a tetejét, lehúzza.
Mondja a fia: ídesapám, nem így köll, mér' nem pattintotta le a fedelét, így ni!
Ja, fiam, akinek nincsen bicskája!
Na, az öreg székely akár én is lehetnék, a dobozos sör meg a Honda.
Volt valamikor a Robi. Annyira fogalommá vált, hogy az újabb akármilyen gépekkel is "robiztak" az egyszerű kertművelő emberek.
Most én mondjam, hogy "hondázzatok", vagy "isekizzetek"???
Pedi az a burkolt rota (talaj maró), mennyivel egyszeűbben felrakható. Ráadásul, ahogy nézem a képeken külön sebváltója van az ékszíj lehajtás után. Meg kéne próbálni az ebay csatornákon megszerezni. Nem lesz olcsó ez sem. A jobb oldalon meg van - e az ékszíjtárcsa az adapterek hajtására?
Sajnos addig marad a kerék le - fel szerelgetés.
A Hondákon is hasonló hátsó ékszíj lehajtás van. Azokat is érdemes lenne megnézni. Még ha egy kis átalakítással járna a felfogatás.
Köszönöm a sok segítséget!:-)Vas ajtó fogja védeni,remélem jó lesz?!Már nagyon várom,az első beavatást otthon a kertbe,h fog viselkedni.Lenne egy kérdésem.Szántás után,h oldjam meg a rotázást,vegyem le a gumikereket,és utána rakjam fel a rotát?Mert külön nem kaptam hozzá,azt a burkolt rotát,csak a nyitott változatba van meg.
Még mingíg csodálatosnak látom. Használd egészséggel. Találd meg benne az örömödet. Élmény lehet majd vele dolgozni. Nem egy olcsóság a lészűrő, de a motor élettartamát jelentősen befolyásolhatja.
Köszönöm a segítséged!Ezt a kis kedves gépet Németbe vettem,nagyon megkimélt állapotban(alig dolgozott).Én is gondoltam motorosok boltjában keresendő még talán.A fotó a gépről,úgy is lassan kezdődik a szezon!
A légszürője nagyon hasonlít az AC 2 gépen lévőre, de ezt sem egyszerú beszerezni. Ha más megoldás nem lesz, mérd meg a szívótorok átmérőjét és mototros boltoban kapsz közeli méretű sport légszürőt.
Egyébként itt egy robbantott alkatrészes oldal az 5. lapon lesz a légszürő. Elég szűkszavú.
És az sem mindegy hogy fű, vagy térdig érő gaz! És eső után jobb párnapot várni vele!
Mondjátok már meg miért van az hogy begépelek egy üzenetet, ráütöm hogy előnézet, és mindjárt kiírja hogy nincs internet? Azután kezdhetem előlről. Ma már vagy 3-szor megszívatott.
Ilyen hogy kézikuplungos motor nincs, mérd meg mindkét motor tengelyhosszát valószínű egyezik ha igen akkor ok,a tengelyátmérő ezeknél a függőleges tengelyű briggs-eknél 22,2mm és a motorögzítés is azonos. Esetleg olyan lehet hogy könnyű lendkerekes de akkor nehezített kuplung volt rajta,de én rendes kf gépnél nem találkoztam vele,csak "klónoknál"
RK-02-es rotakapámon lehalt a Briggs Quantum motor (röpsúlyos kuplungos). Gondoltam teszek rá más motort, találtam is egy ránézésre teljesen ugyanolyat, viszont az eladó azt mondja, hogy ez kézikuplungos motor (szentkirályi kapán volt). Ez számomra azt jelenti hogy felejtős ez a motor?
Sziasztok! Az Rk 02fűnyírő adaptert ismeri valaki? A meghajtás része érdekelne igazán, gondolom a kuplungharanggal kezdődik csak nemtudom utána milyen alkatrészek következnek. Van egy ilyen rotakapám és szeretnék hozzá csinálni egy szárzúzószerűséget.
Honda F400 rotációs kapához keresek kerekeket (szükséges súlly(okk)al) és utánfutót. Ezekre ugyanaz a kerék való, mint a Terra vagy Robi traktorokra, vagy ennek más szabványa van?
Nekem már vagy 5-6 éve meg van. Még soha sem fogyott ki a benzin belőle. Nem tapasztaltam ilyen hibát, viszont a start-stop kapcsolója 1 év után megadta magát. Zárlatos lett. Nézd meg nem e az szarqkodik!
Sziasztok! Nemrég vettem egy Mtd Charlie ka thorx 35 kapálógépet, ismerőstől jó állapotban. Indítás után a motor ingadozva jár, valamikor le is áll. A regulátort húzogatja mindig, hogy le ne álljon. Mi lehet a baj? Karburátor pucolással megoldódik a probléma?
Tavasszal vettem egy új Rotalux 5 típusú kapagépet, egy hete pedig egy használt MF-70 géphez való pótkocsit. Ehhez viszont kellett a kapagépre készítenem egy vonófejet. Az új racsnis kerek beállítása is sikerült, és csináltam pár próbakört, és kisebb teherrel tettem egy rövid utat. Majd visszaérve tapasztaltam, hogy a tömlő szelep igen ferde. Ez előfordul más felniken is alacsony légnyomáskor. Benyomtam a szeleptűt és csak szusszant. Rájöttem, hogy a köpeny nem gumi, hanem kemény műgumi.
Nos én elfelejtettem ellenőrizni a belső tömlő fúvottság mértékét, ezért írom le, hogy ha más is először használ kereket vontatásra, ellenőrizni kell az osztott felnik csavarjainak a meghúzottságát is, mert az anyákat szinte az ujjaimmal le tudtam tekerni. Szerencsére a tömlőcsöcs nem sérült tőben.
Árulják? Boltban nem valószínű,eseleg valahol elfekvőben, viszont meg lehet próbálni a robix-nál telefonon ha van húzós lessz. Esetleg valamilyen nagyobb cégnél 27-es húzott hatszögacél a végére pedig 30-as belsővel hüvely + egy kis hegesztés esztergálás.
Köszönöm! Egy gépekhez értő ismerősöm is mindenképp karburátor tisztítást ajánlott. Sajnos én mélységében nem értek ezekhez a ketyerékhez, majd most nyerek egy kis betekintést. :)
Hosszú álás után mindenféleképpen karbi tisztítás ha lehet ultrahangal. Felpörgés szegény keverék és max fordulat visszaszabályzó hibára utal. Ha a visszaszabályzás működik akor a tisztításon kívűl célszerű karbi javítókészlet venni.
Kb. 6-7 évvel ezelőtt a következő jelenség jelentkezett a Szentkirály KF Sprint (Briggs LX 40) rotációs kapánál: többszöri berántás után nehezen beindult, de a fordulatszám nagyon felpörgött, szinte "vonyított", majd 2-3 másodperc után leállt. 3-4x megismételtük, de a hibajelenség ugyanez volt. Porlasztóra gyanakodtunk, Apámmal szétszedtük, de mivel nem találtuk, nem láttuk a hiba okát, ugyanúgy össze is szereltük, majd félretettük. Nagyon nem akartuk szétszedni, rábíztuk volna szakemberre... Ez a gép azóta áll. Sajnos (haláleset miatt) ezt a gépet megörököltem és szeretnék bele újra életet lehelni. Hétvégén ránéztem, a behúzókar forgatja a motort, kiengedett kuplunggal a kapatagokat is, a kar oldja a kuplungot. Száraz helyen van, rozsda nincs rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e értelme energiát és pénzt fektetni? Nem szívesen adnék ki 100 ezret, ha egy kis ráfordítással ezt a gépet is meg lehet menteni. A válaszokat előre is köszönöm! Szép hetet!
Laposvasból, vagy zártszelvényből csuszkát hegesteni, ami a Te négyzetvasadra ráillik, de az egyik (függőleges) oldalára vagy egy 8 mm es menetet befúrni, esetleg egy 8 as anyát ráhegeszteni, hogy rögziteni tudjad.
Ha nem rögzited, tolás közben a mankókerék a gép felé csúszik .( És kezdődik a szentségelés!!)
RK-02-es kapámról hiányzik a járókerék (nem kaptam hozzá vételkor). Most találtam egyet a jófogáson, de szerintem nem rá való mert az enyémen egy négyzet alapú vas áll vizszintesen amire "rácsúszna" a kerék vasa ezen viszont a vas kétfelé ágazik a vége előtt pár centivel és lyuk van fúrva rá. Valamilyen minimális átalakítással rá tudom varázsolni?
Értékelem studiod1 nek a hozzászólását, én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, ha már le volt véve a henger is,, megnézhetted volna a gyűrű kopást. Ehhez le kell venni a gyűrűket a dugóról és beletenni a hengerbe. Mert, ha 1 mm vagy nagyobb a kopás, már nem indul.
Vedd le a karburátort és úgy öntsél kevés tisztabenzint a torokba és indítsd.
Sajnos segíteni nem tudok az mpm motorját sem ismerem,de bármilyen 2t motornál jó gyertya s jó ídőben megfelelő szikra esetén légtorokba adott benzinnel "indulnia"(néhány sec) kell ha jó a kompresszió. Néhány karburátor szeret úgy dugulni csak az ultrahang segít.
Sziasztok ! Rég nem jártam erre, úgyhogy boldog újévet mindenkinek!:-)
Kérdésem még mindig fent áll probléma,hogy még most sem tudom működésre bírni mpm kapamat. A problémám még mindig az,hogy egyszerűen nem akar elindulni a gép pedig már teljesen kitakarítottam a karbit a legutolsó kis lyukig. Hengert levettem kipucoltam mindent forgattyus házba benéztem semmi rendellenességet nem találtam. A gép ugyanúgy nem indul szikra van a gyertya benzines. De a gép meg sem mozdul legutóbb az alapjarati csavar volt állítva mert a rugó eltört es pontosan meddig volt csavarva nemtudom csak szemre lett betekerve esetleg ez okozhatja a tüneteket a gépnél vagy máshol keresgeljek?
És ha valaki tudja mennyit kell kintebb tekerni a csavaron ha teljesen betekerem a karburátorig a csavart hogy legyen alapjaratom megköszönném.Hogyha ez a probléma.
Köszi az infót de egy kolléga már összeházasította nekem a Terra kereket a Honda f400-as tengellyel ami pont jó az enyémhez is . Remélem fogja bírni mert ha nem akkor gépcsere lesz .
Őszintén nem ismerem az új árát így nem saccolok,nekem néhány ezret érne meg. Erre a tengelyre terra kerék kompletten csiszolás vagy marás után ok.Nem kell a tengelyt keresztfurattal ellátni a nyomtávállításhoz, egyszerűbb s nem gyengíted a tengelyt: hatszög vég hosszanti furat 8-10 csavarnak menet(25-30mm hosszban),tengelyre csődarabok a kerékhelyzet beállítására, tengelyvégen csavar alá fakötő(véglezárás). Én is most álltam neki hasonlóan csak nekem az r250t kerékagy-szabadonfutó nagyon kopot(nem akörmös rész). Kaptam komplett terra kerekek szabadonfutó súlyok tengely hibátlan állapotban s az új robi agy-szabadonfutó többszöröse lenne. Mit bír agéped? szerintem a motorerő elegendő a terrák 5-6le motorokkal szereltek,nekem az r250 honda gcv160 5,5le és kötött talajt szántok. A lényeges minimum 200-250kg összsúly és a megfelelő "sétálós" sebesség. A géped megbízhatósága váltó minősége azt én nem ismerem(kínai honda)
Á, dehogy ritka. Van az a pénz, amiért lehet kapni, a Honda minden alkatrésze, tartozéka túlárazott, de nem egy, hanem több életre szól!
Kérdés: miért ragaszkodsz, hogy egyben legyen?? A gyári, "lötyögős" kapák-szerintem- sokkal jobbak, öntisztítók, pont azáltal, hogy kicsit mozognak a tengelyen.
A kérdésemnek igazából a fűnyírós topikban lenne a helye, de itt nagyobb szokott lenni a pörgés :)
Nincs ugye szezon, de garázsrendezés közben előkerült a fűnyíró. Mivel nem járattam ki belőle a benzint gondoltam beindítom kicsit had járjon. 4 ütemű Briggs motoros, nyomtam párat a pumpán adtam egy kis gázt és próbáltam behúzni. Beindult, de csak 1-2 másodpercig járt. Ha nem pumpáltam akkor nem is indult. Ha többet pumpáltam akkor 2-3 mpig ment. Nekem úgy tűnik, hogy csak addig kap benzint amennyit belepumpálok. Mi lehet a hiba?
Ez tömör hatszög vagy cső ? Ha tömör akkor egyszerű a kerék két oldalán megfúrni ,alátét meg 1-1 stiftet neki . Evvel a módszerrel a nyomtávot is lehetne állítani .A másik végére még akkor is hegesztenem kell másik hatszög csövet aminek a belső laptávja 23-24 mm között van .
Üdv ! Szerintetek a ZongsheinSR1Z-750 elbírja a terra váltva forgó ekét ha ráteszem a vari kettő 50/50 kg-os kerekét ? Van valakinek tapasztalata evvel kapcsolatban?
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek .Másodszor pedig azt szeretném kérdezni hogy meg tudja valaki mondani a képen levő tengelyről ? Mennyi a hatszög laptávolsága valamint milyen hosszú a hatszög rész és milyen hosszú egyben az egész ?
Minden jót a csapat tagjainak más a rotámat szépen összehozták Pécsen a helyi kapálogép szervizben hogy ezt miért irom le mert más maszekok mind kihuzták a gyufát, mivel hogy semmilyen egyszerü munkát nem csinálnak meg mert nem tudnak kaszálni husz millát rohadt egy maszek világ ez
Jó estét . van nekem egy ilyen karburátorom de nem igazát tudom hogy hogyan kell beálítani ha valakinek van ilyen karbia megköszönném ha segítene . azt se tudom hogy melyik a levegő és melyik a benzin és az alapjárat beálító csavar
Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok van két mpm 10 es rotációs kapám az egyiket a segitsegetekkel már megcsináltam tökéletes lett. Viszont a másik gépnek eddig semmi baja nem volt most egy hónap után hogy nem volt használva nem oldott ki a kuplung szetszedtem megcsinaltam most,hogy kiold be akartam indítani (havonta egyszer minden gépet beinditok) felpörög majd leáll ha gázt huzok neki akkor is egyszer érzékeli felveszi a fordulatot majd leáll mintha lefulladna.
Kérdésem mi okozhatja ezt mit csináljak (benzin új tank benzincsap benzincső karburátor ki lett takaritva teljesen) elől a forgattyus háznál a csavart kiszedtem gyertyát kivettem gondolván megszivta magát. De semmi ugyan ezt produkálja az alapjarati csavart édesapám kivette mivel a rajta lévő rugó el volt törve így ki lett cserélve esetleg ez okozhatja a tüneteket vagy valami más áll a háttérben (a kérdéses karburátor egy Bing) típusú karburátor ha mégis az alapjarati csavar hogyan allitsam be meleg motornal kellene de addig se jutok el hogy beinditsam vagy ha teljesen betekerem meddig tekerjem ki,hogy mégis működésre birjam ezt a vadallatot? Előre is köszönöm a válaszokat!
Van egy Honda f600-am. Szeretnék hozzá néhány kiegészítőt ha lehet nem aranyárban. Nagy körmös kerék súllyal, orrsúly konzollal illetve elméletileg van hozzá (más kapáé is jó lehet) borona és altalaj lazító. Google, jofogás és agroinformon túl vagyok. Eddig nem sok sikerrel jártam.
Köszönöm szépen a válaszokat/segítséget. Sajnos a villanymotoros gép több okból sem jöhet szóba, szóval mindenképp marad a benzines. De majd választ valamilyet a haver. :)
Én most ősszel szántottam kb 150 négyzetmétert 18 cm mélyen bírta a Robi és több mint egy litert elfogyasztott. Ez olajjal együtt kb 4-500 Ft.
Ugyanezt ha a 2 kW-os kapálógépemmel kapálom fel 3 óra alatt 25 cm mélyen fogyaszt 6 kWó áramot ez 240 Ft. Ügyelni kell a kábelre de csendben dolgozik, a zsebemben szól a kisrádió és hallgatom.
Csak megerősíteni tudom én is a villanykapát. A nagyobb teljesítményűeket jelenleg nem forgalmazzák. Kis ügyeskedéssel nagyszerű kapát lehet összehozni. Egy használt ékszíjas hajtómű és egy 2kW-os motor kell csak hozzá. Itt is ilyen látható, elég gyatra minőségű felvételen.
Egy jó barátom szeretne kapálógépet venni. Kb. 200 m2-es területhez, mely teljesen vízszintes, közepesen kötött, kissé agyagos. Minden évben veteményezés előtt, egyszeri rotálásra kellene. (Ősszel fel lesz szántva/ásva.) Fontos lenne a könnyű kezelhetőség, valamint, hogy az olajcseréket könnyen lehessen megoldani. (A srác nem túl nagy műszaki zseni, bár már fejlődik ;) )Mondanám, hogy az ár nem számít, de ez csak egy bizonyos mértékig igaz. Tudnátok esetleg típuskat javsolni? Illetve, hogy mikor érdemes venni? Ilyenkor vagy tavasszal?
A többség,akik másik karburátort tesznek fel,az ár és elérhetőség miatt szerintem a simson karburátor barkácsolják fel. De valaki valahol egyszer "Puch" karburátort emlegetett,azt talán egyszerűbb ráfabrikálni,de mintha drágább is lenne. A lehetőségek korlátlanok,csak kreativitás kell,és figyelni arra,hogy a karbival üzemelni tudjon a 60 ccm-es motor,szükség esetén átfúvókázni,stb,stb.
A henger, hengerfej, dugattyú, ugyanaz és a gyújtás is, de a blokkfelek nem és a főtengely sem pont olyan.
Gyárilag mindkettőn Jikov gyártmányú karbi van, de nem ugyanolyan. A Robi gyári karbija nekem sem vált be, a Simson nagysúberes karbiját szokták rátenni (16N1 ha jól tudom), de a youtube-on vannak próbálkozások láncfürész karbikkal is.
Én személyszerint Dellorto SHA 14.12-es karbit tettem rá, ezzel hibátlanul müködik, gyárilag tudtommal ezzel szerelték a Ducati MPM 2 kapákat.
Ezt a karbit egyébként kimondottan ajánlják a Babettához is. Nekem 52-es fúvókával müködik a legjobban. A szivócsövet, mindkettőhöz módositani kell.
Biztos emlékeztek még, úgy kb 2 hónapja közzétettem a Honda 600F indítási nehézségét: hidegen nagyon nehezen pöffent be, légszűrőt levéve 25-30-50...rántás után beindult, ment, mint az álom, erő volt benne, csak leállítani nem volt szabad, mert kezdte újra a hülyeségeit.
Nos, sokan beszálltak tippjeikkel az agyalgásba, mindent végig próbáltam, semmi.
Megutaztattam a motorocskát Békéscsabára, régi, kipróbált szerelőm kezébe adtam.
Szétkapta, jött a telefonos hír: elkopott a szívószelep tányérja, nincs kompresszió!
Ennyi, semmi más gond nem volt.
Új szelepet tett bele, szelepfészket becsiszolta, potom 7500 Ft munkadíj+anyag. Azt mondta, még 20 évig fog pöfögni. olyan jó állapotban van!
Érdemes volt hozzáértő szaki kezébe adni, volt, aki már teljes felújítással is kecsegtetett.
Üdv gázt adsz és nem pörög, le is szabályoz át ugrig a szabályzó végül is ott állítod le mert előre tolva adok gázt és ott is állítom le de rövid az út.
Azt az alkatrészt mozgasd meg kézzel amit a bowden mozgat. Ha kézzel működik a gáz bowdennel vagy karral van baj, ha nem akkor karbi vagy gyújtás bajod van.
Köszi erre én is rájöttem de nekem az a baj hogy hiába veszem lejjebb a gázt csak egy darabig működik .Utána vagy marad egy elég magas alapjárati fordulaton vagy leáll de ezt csak akkor csinálja ha tisztességesen bemelegedett , előtte tökéletes.