Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
"Ha a 13-as sínre 11-es asszimetrikus felfogatású szereléket teszek, akkor 1 mm-rel csúszik el oldalra a csőtengelytől a távcső optikai tengelye. [...] Tovább agyalva: egy bizonyos távra belőve pontos lesz, de közelebbre lőve egyik oldalra, távolabbra másik oldalra fog eltérni."
Ez elméletileg természetesen igaz, de azért számolj utána, tényleg akkora probléma-e a gyakorlatban. Ha belövöd 30 méterre az oldalirányt, akkor 10 méteren 0,6 mm-t megy el egyik irányba, és 50-en 0,6 mm-t a másikba. Ez utóbbi csak kb. 3 tized click!!! Azt azért megnézném, ennyit hogyan korrigálsz :-)))
Felejtsd el, ezzel egyszerűen nem kell törődnöd. Nagyságrendekkel több oldalirányú hibád lesz a szél, a puska megdöntése vagy lövőhiba miatt.
De a célnak tökéletesen megfelel. Hasonló problémám volt nekem is az LGR-rel és a hídszerelékkel. Két éven át úgy lőttem vele a német versenyeket, hogy egy-egy 2 mm-es kis imbuszkulcs volt odafogatva távtartónak...
Veheted kókányolásnak is, de a lényegen nem változtat! Egy század mm-t sem csúszkált a szerelék és nem is nagyon lehetett látni az alátéteket. Lehetett volna készíttetni fasza távtartót, jó pénzért. Ennyit meg nem ért volna az egész!
Tisztelt topiktársak!
Ha legközelebb nem tetszik, bármely topiktársnak az általam leírt, bármely hozzászólás tartalmi része, az NEKEM címezze a fenntartásait mert rám tartozik!
Itt köszönném meg az információt, mert nem szeretném az adás-vételt tovább zúzni a dologgal. Mint írtam is a pontlövészetben már régóta nem vagyok otthon, nem követem a szabály változásokat.
Régi slaviámra szeretnék venni vaterán egy távcsövet, mert ami most fent van (2003-ban vettem 2000-ért boltban....) azzal 3-4 lövés után állíthatom be megint, hulladék lett........
Mint írtam vaterán vennék, ti melyik márkát javasolnátok: Tasco, Bushnell, Bosile?
Most viszon végig olvastam, én egyszer egy ismerősömnek raktam fel a 13-as sínre egy két részes 11-es szereléket úgy, hogy háromszög tűreszelővel a fix és az állítható karmoknál is 1-1 mm-ert kireszeltünk, és igy a középpont is középre került.
(vízszintesen csak akkor esne egybe, ha a távcső oldalt lenne...) :O)
Ha a 13-as sínre 11-es asszimetrikus felfogatású szereléket teszek, akkor 1 mm-rel csúszik el oldalra a csőtengelytől a távcső optikai tengelye.
(ha jól okoskodtam)
Tovább agyalva: egy bizonyos távra belőve pontos lesz, de közelebbre lőve egyik oldalra, távolabbra másik oldalra fog eltérni.
Mindenképpen bonyolítja a helyzetet, de nem lehetetlen a (viszonylag) pontos lövés: nemcsak azt kell felírni, hogy mennyit kell ráemelni vagy alálőni bizonyos távoknál (mondjuk 5m-enként), hanem hogy mennyit kell vízszintesen korrigálni.
A JSB anyaga elég puha, ezért sérülékeny is. De ha nem volt kitéve szállítás során rázkódásnak vagy egyéb extra behatásnak, akkor ilyen jellemzően nem szokott előfordulni. Emiatt postázni nem igazán érdemes, dobálni, leejteni még annyira sem, de huzamosabb ideig autóban tárolni sem. Már mindegyiket kipróbáltam :)