Keresés

Részletes keresés

trigi0722 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 582

Nátrium benzoátot tettem bele szalicil híján, de nem kötelező a bevált receptem szerint készítened.:-)

Amúgy nagyon finom.:-)

Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 581

...amelyben egy mokkáskanál szalicilt írsz...

Előzmény: trigi0722 (571)
islamorada Creative Commons License 2012.09.14 0 0 580

Inkabb uvegbe de vodorre is jo!

 

Előzmény: trigi0722 (579)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 579

Üvegbe akarod tenni vagy vödörbe?

Előzmény: islamorada (578)
islamorada Creative Commons License 2012.09.14 0 0 578

Megcsinaltam a vodros savanyusagokat, kerlek hogy szurkoljatok, nagyon tudnam ertekelni ha sikerulne.....

Tud valaki  holmi kapros vagy jobbfajta tuti biztos uborka receptet? Kicsit nagyobb uborkakhoz?

tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 577

Vizes uborka? Savanyú káposzta?

;)

Előzmény: atandi (572)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 576

Állítólag a nagytescós gyógyszertárakban van szalicil,kimérve lehet kapni, én nem jártam utána.

 

Előzmény: tooommm0013 (569)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 575

Szalicil helyett mehet a Nátriun benzoát.

Előzmény: atandi (572)
atandi Creative Commons License 2012.09.14 0 0 574

Uhh, szerintem ahhoz azért elég sok só kell, az már túl lenne a még finom határon, nem? Mert egy paprikakrémnél más, ott max. más só nem kell már az ételbe, na de a savanyút nem tudod  "hígítani".

Előzmény: Törölt nick (573)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 573

hát ha elég sót rak bele:)

Előzmény: atandi (572)
atandi Creative Commons License 2012.09.13 0 0 572

Mitől állna el, ha se hőkezelve nincs, se tartósítószer nincs benne? Sztem ez így nem műkszik, egyik ujjamat mindenképp harapni kell. A 423-asban is szalicil van.

trigi0722 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 571

423.-as hozzászólásomnál a leírás.

Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 570

A szalicilt igen de én a na-.benzoátra gondoltam.

Előzmény: tooommm0013 (569)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 569

Kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét.

Nem mindegy már ha úgy is betiltották?

 

Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 568

Ezek szerint a Na-benzoat  lebomlik a szervezetben?? Ez így van? Valami komolyabb információs forrás?

 

Más: Savanyúságot csinálnék nagyobb hordóban főzés és ha lehet tartósítószer nélkül? Várom az ötleteket!

 

Köszi!

Előzmény: tooommm0013 (552)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 567

Azt írja fel, hogy hány gramm szalicil, kén, olaj vagy hidrofil, aztán kikeverik. Éppen én is ki tudnám, de minek.

NAgyon olcsón vetted azt a lekvárt, én már 1000 körül láttam kisüzemben gyártott nem cukormentes, de gyümölcsgazdag 330-as lekvárt.

Én sokat főzök, nem magam miatt, én két kiskanállal eszek meg minden nap a reggli müzlimbe. Anyósomnak elfogy heti 2 üveggel. A sárgabarackot szereti, de nincs sárgabarackfám. Piacon vettem, sikerült is 30 üveggel főzni. Ebből 3 üveggel megevett egy hét alatt, míg mi elutaztunk. Panaszkodott, hogy nem lesz neki elég egész évre, amit főztem, de mit csináljak? csak neki 104 üveg kellene vásárolt barackból, és akkor mi és az unokáim még egy kanállal sem ettünk. Az egyéb lekvárokat nem anyira szereti, most is ott van a hűtőjében 6 megkezdett lekvárosüveg.

Na, nem panaszkodom tovább. Majd veszünk neki a boltban, ha az enyém elfogy.

Előzmény: zsebi41 (566)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 566

Az rendben van de ilyenkor a krémet irja fel a bőrgyógyász amit a gyógyszerész készít el.

 

Te házilag kevered a krémet?

 

A szilvalekvárom tegnap 8 óra óta fő, de még nem kezdem el kavarni, nemrég voltam Noszvajon meglátogattam egy lekvárfőző manufaktúrát na ott volt  ilyen illat.

 

Teljesen zárt rendszeben fő ott is az elején, 30 órán keresztül készül el egy adag. Kitettek elénk egy szériát kostolni, én nem szeretem a lekvárt nem is eszem meg, de ott mokkás kanálnyi mennyiséget kostoltam a különlegességekből.

 

A pálmát elvitte a szomolyai fekete cseresznyéből főzött cukornélküli lekvár. Vettünk is 1 db.

 

400gr.os üveggel 800 Ft. ért.

 

Volt szilva, cseresznye, megy, áfonya, fekete ribizli, szeder, sárga barack.

 

Lehet ott venni, de az egéyz ország területére szállítanak. Egy pár piacon is arulják viszont eladók persze még drágábban.

Előzmény: Törölt nick (559)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 565

nekem 2 fehér porcelán tányér van rajta, ez az edény fent keskenyebb a két tányér pont lefedi. Persze az edény tető rá van csavarva.

 

 Eszedbe se jusson se szurkálni se aprítani. De hogy finom legyen ahhoz kell egy pár hét

 

De ha semmit se teszel rá akkor sincs semmi baj nekem volt úgy is. A teteje legyen lezárva, és jól van. Most már ne aggódj!!!!!!!!!!!

Előzmény: islamorada (560)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.13 0 0 564

Én egy műanyag rácsot teszek a tetejére, arra egy jó nagy, mosott követ nehezéknek.

Előzmény: islamorada (560)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.13 0 0 563

Nálunk is van a családban ilyen gond, ezért jövőre tervezek egy csomó articsókát ültetni. Azt olvastam, hogy a levele csodát tesz a pikkelysömörrel.

Előzmény: Törölt nick (559)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 562

Na, ez lehet a megoldás erre a zölbabos dologra, mert ilyenkor sterilizálódhat.

Előzmény: tooommm0013 (516)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 561

Igen, az ecetet én is tettem bele, de biztosan sokáig kell főzni.

Előzmény: Törölt nick (514)
islamorada Creative Commons License 2012.09.12 0 0 560

Mar a leve is finom, tudnam inni!  De! A paprikak es az uborkak felusznak a tetejere, vagy szet kell apritani? Egesz uborkakat es paprikakat szerettem volna. Esetleg szurjam ki a paprikat hogy a le belemenjen es lesullyedjen?

Előzmény: zsebi41 (557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 559

Szalicil: pl pikkelysömörre használatos patikai készítésű krémekbe-olajokba kell (kénnel együtt). Mást nem tudok, de ilyeneket használok.

Előzmény: zsebi41 (557)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 558

ennek csak egyetlen oka lehet nem volt a pari elég száraz ha nagy a víztartalma akkor bizony megbuggyan, nekem még véletelenül maradt 2010-es semmi baja nem volt az olaj se volt avas, csak a szine volt sötétebb mint az 1 éves. De főzelék félékbe elhasználtam. /krumpli, kelkáposzta főzelék/ még a nyár elején.

Előzmény: Mariska néni (537)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 557

Pontosan annyit mint a szalicilból, ugyan olyan jó lesz. Egyébként nálunk az élelmiszer üzletekből kivonták a szalicilt, állitólag csak patikába van de receptre. Én egy lépést se megyek utána. De ha jön a doktornő megkérdezem ugyan mire irja a receptet? Erre azért kiváncsi lennék.

 

Jó savanyítást, minden sikerülni fog. Én ma akrtam vanni nagyszemű csodálatos szilvát ezt csak enni, és beszterceit lekvárnak. Reggel 7-kor felhívtam a termelőt akitől évek óta vásárlok, hogy tegye nekem félre, mert ma csak később tudtam a piacra menni. Hát hiába mentem volna korán a nagyszeműt kb. 100 kg.-ot ami még volt neki, az éjjel lelopták a fákról, kérdeztem mit csináltak a hatalmas kutyái -a pincébe aludtak mert melegük volt.

 

No coment!

 

Beszterceiből is csak 5 kg volt, de az egy főzésre elég most fogom oda tenni reggelre megfő.

Majd pénteken hoz még 5kg-t. Ezt nem lopják le mert igaz, hogy magasabb az ára de nagyon apró szemű azzal nem vacakolnak annyira nem szeretnek dolgozni. Ugye van elképzelésetek kik lehettek.

Előzmény: islamorada (556)
islamorada Creative Commons License 2012.09.12 0 0 556

Zsebike, a 61-es hozzaszolasnal szalicilt irtal de az nincs, helyette a sodium benzonate van. Mennyi kell abbol? Most csinalnam a vodros savanyusagot meg a paprikat, na meg az uborkat, megerkeztek a tartositoszerek, meg ma nekilatnek! Megkoszonnem ha rogton valaszolnal ahogy meglatod a beirast!

tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 555

Elég sós, de ez tartósítja. Magába nem jó az tuti. Főzéshez tökéletes.

Előzmény: v2rider. (554)
v2rider. Creative Commons License 2012.09.12 0 0 554

majd kiprobálom,van még csili a fóliában,a cseresznye is akad. nem túl sós ennyi sótól?

Előzmény: tooommm0013 (549)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.12 0 0 553

Így, akciósan is nagyon drága.

Előzmény: Törölt nick (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!