Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.01.06 0 0 26468

"Beenhakker, de valóban Adriaanse volt első pár meccsükön az edző. Koemannál csak nagyok lettek."

 

OK, rossz volt a megfogalmazás. Nem Adriaanse igazolta őket, de Koeman pláne nem.

Chivu 1999 nyarán került hozzánk, Beenhakkernek akkor még nyoma sem volt nálunk, az edző Wouters volt. Fél év után stabil kezdő lett. Már Woutersnél. 2000-ben jött Adriaanse és ő tette csapatkapitánnyá. Mire Koeman jött, már nem volt vele semmi dolga, nem ő tette naggyá.

Zlatan 2001 nyarán került hozzánk, őt Beenhakker igazolta, a kirúgásáig Adriaanse edzette. Koeman 2001.12.03-án vette át a csapatot Adriaansetől, mondhatjuk, hogy nála teljesedett ki. De Zlatan pont az a típus, aki gyakorlatilag Guardiola kivételével minden edző alatt jó volt. (Pontosabban, Guardiola alatt is az volt, csak az edzővel nem jött ki.)

 

"Nem biztos, hogy nem jönne, de mi köze van Harrouihoz?"

 

Semmi, de azt írtad, olyan fiatal játékos kellene, aki a felnőtt válogatott bő keretében van. Rá illik a személyleírás.

Előzmény: Gyenyi (26467)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26467

"Chivut, Zlatant még Adriaanse szerződtette."

Beenhakker, de valóban Adriaanse volt első pár meccsükön az edző. Koemannál csak nagyok lettek.

 

"Nem írom le, csak egyelőre még nem tartom annyira jónak."

Mintha a következő idényről beszéltél volna. Addigra tovább fejlődik. A következő idényben egyre többször fog szóhoz jutni.

 

"Ihattaren nem fog idejönni."

Nem biztos, hogy nem jönne, de mi köze van Harrouihoz? Ihattaren egy ballábas jobbszélső, aki talán tudna 10-es is lenni. De valóban ő az a szint, melyen keresgélnünk kell. A kispadon üljenek 18-20 évesek illetve 30 felettiek.

Annak idején Wielaertért is úgy lelkesedtél, mint most Harroui-ért. Több alapod erre most sincs. Engem játéka De Roonéra emlékeztetett. Roppant hasznos, főleg abban, hogy mindig jó helyen van, összeszedi a labdát, és gyorsan továbbadja. Hol a védelem előtt játszik, hol középen. Mellette szól még, hogy egész jól lő, és elég kétlábas. Továbbra sem emlékszem arra, hogy valaha is láttam volna cselezni. Néha lefordult valakiről, de az más. Talán Youtube filmekben cselezget is. Mivel ritkán játszunk 6-ossal, így Klaassen, Gravenberch és Taylor közül kell legalább kettőnek kiesnie ahhoz, hogy szóba jöhessen. Akkor is inkább Martinezt tenném oda. De teljesen mindegy. Ki van zárva, hogy megvesszük, így vitatkozhatnák arról is, hogy visszahozzuk-e Eriksent, vagy igazoljuk-e le Özilt.

 

"Szerintem, Destért olyan jó ajánlatot kaptunk, hogy mindenképpen elengedtük volna."

Ha Ten Hag azt mondja, hogy szüksége van rá, akkor Overmars nem adta volna el. Annak idején Nerest 40 millióért nem adtuk el. Elég valószínű, hogy Ten Hag azért nem ragaszkodott hozzá, mert Klaibert akarta. Gondolom, tényleg hitte, hogy kb. olyan jó, mint Dest.

 

"Langban én mindig szélsőt láttam, szerintem, annak a legjobb. "

10-esként volt a belga bajnokság legjobbja decemberben. Szélsőként az egész Benelux legjobbja lett volna? Nálunk olyan sokszor nem volt 10-es, hogy tudhattuk volna, annak milyen.

 

"Ettől függetlenül Labyadot csak akkor játszatnám, ha nincs Kudus és Ekkelenkamp sem. "

Én akkor sem. 10-esnek is nagyon rossz. Ha nem sikerül megszabadulni tőle, és félek, őt sem engedi el Ten Hag, akkor csak már megnyert meccsek utolsó 25-30 percére menjen be. Ha sem Kudus sem Ekkelenkamp nincs, akkor kénytelen lesz Tadic 10-est játszani. De még egy közepes Promes is jobb, mint Labyad. Ő legalább harcol, sokat van játékban, és foglalkoztatja a védőket. Labyad általában láthatatlan. De róla nem kezdek vitatkozni. :)

 

Előzmény: nj (26466)
nj Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26466

"Nála indult el Chivu, De Jong, Zlatan, Sneijder, Pienaar, Afellay, De Vrij és még egy pár válogatott."

 

Chivut, Zlatant még Adriaanse szerződtette.

 

"Mit kellene még felmutatnia, hogy jónak tartsd amit Hollandiában csinált?"

 

Nem mondtam, hogy nem jó, csak azt, hogy semmi extra.

 

"Nem jobb, mint a mostani."

 

A mostaninál jobb. Majdnem olyan, mint a 2 évvel ezelőtti. Talán több hiányposzt volt benne, mint a 18-19-esben.

 

"Az a helyes megfogalmazás, hogy a világ egyik legdrágább csapatával 3 éve alatt csak egyszer jutott be a legjobb nyolcba."

 

Nézőpont kérdése. Más edzők sem vitték ennél többre.

 

"BL, PL győzelmek? Mitől a többes szám?"

 

OK. Helyesen: BL- ill. PL-győzelem. Összesen 2 győzelem. Plusz, egy BL-döntő is Ez elég jó eredménysor, szerintem. 1990 és 2015 (25 év) között a Liverpoolnak összesen volt egy BL-győzelme és egy döntője, PL-t pedig egyszer sem nyert. Klopp 3 év alatt többet tudott felmutatni, mint az elődei 25 év alatt.

 

"Volt egy jó idénye, akkor duplázott."

 

Tévedés, két különböző évben nyert BL-t ill. PL-t. És volt egy döntője is, valamint egy PL 2. helye, amikor 1 ponttal maradt le a bajnoki címről a rekordokat döntögető City mögött. Előtte BL-döntő a Dortmunddal és 2 bajnoki cím. Az egyik legjobb edző a világon. Jelenleg nincs olyan aktív holland edző, akivel akár csak egy lapon is lehetne említeni.

És egyszer költekezett csak ki, miután konstatálta, hogy nincs normális kapusa és középhátvédje.

 

"2000 után, ami komolyabb sikert elért, azt Robbennek köszönhette."

 

Ez butaság. Hogy mást ne mondjak, az AZ bajnoki címe is bravúr volt. 

 

"Akárhogy is, hírnevéhez képest túl sokszor bukott meg."

 

Azért volt hírneve, mert előtte nyert jó pár dolgot. Ha nem nyersz semmi komolyat, akkor ahhoz képest nem nagyon tudsz rosszabb lenni.

 

"Taylor és Martinez se rosszak ebben."

 

Martinezt mikor láttad utoljára cselezni??? :-) Gravenberch stílusa is egész más, ő hátulról indul meg, valahogy úgy, mint Rijkaard. Harroui más típus.

 

"Annyiszor láttad őket? Veerman sokkal kreatívabb."

 

Nem, valóban nem láttam őket annyiszor. Videók alapján gondolom ezt. Persze, lehet mondani, hogy egy jó videót bárkiről össze lehet vágni, de ez azért butaság, azokon a felvételeken azért mégiscsak ők szerepelnek. Veerman jól lát a pályán, jó a rúgótechnikája is, de olyan játékosunk tényleg van (Blind, Taylor, Eiting). Harroui cselezőkészsége jobb és a védekezésben is elég jók a számai, ezért tetszik jobban. Matusiwa pedig egy nagy munkabírású, szorgalmas védekező középpályás, semmi több. Enoh, Serrero típus. Hasznos, de támadásban kevés.

 

"Regeer alig 17 évesen a Jong Ajax egyik erőssége, és az U17 VB egyik legjobbja is volt. Még ne írd le!"

 

Nem írom le, csak egyelőre még nem tartom annyira jónak.

 

"De Ekkelenkamp is volt már jó 8-as. Ne az legyen a fix helyük, de, ha kell ott is használhatók."

 

OK, de tökmindegy, hogy azt mondom, hogy három posztra vannak hatan, vagy két posztra négyen!

 

"Ha Kudus visszatér, akkor nem kell most új középpályás, ha nem, akkor egy jó 10-es jó lenne."

 

Most nem is, nyárra gondoltam, amikor eldől, hogy Eiting visszajön-e.

 

"De, ha új középpályás kell, az ne a Jong Oranje középpályása legyen, hanem minimum olyan, aki 23 éves korára már legalább a nagy Oranje bő kereteiben szokott lenni."

 

Ihattaren nem fog idejönni.

 

"Labyad a Spartanál jobb Utrecht legjobbja volt. PSV nevelés, azaz tudta mi az egy topklubban játszani. Megjárta a portugál bajnokságot, azaz nemzetközi tapasztalata is volt. Marokkói válogatott is volt. Harroui a Jong Oranjenál nem jutott tovább. Miért lenne jobb, mint Labyad?"

 

Miért ne lehetne jobb? Labyad már nem fog javulni, Harroui még viszonylag fiatal, javulhat... És Labyadra biztos, hogy nincs szükségünk, mert azon a poszton, ahol ő a legjobb, ott van Kudus és Ekkelenkamp, legrosszabb esetben Tadic. Jobboldali középpályásnak viszont ott van Klaassen és kész. Gravenberch hiába jobblábas, nem ott játszik, Taylor ballábas, és ő sem, Martinez is ballábas. De tőlem eladhatjuk Alvarezt is, hogy ha ragaszkodsz a poszthoz, az még jobb lenne. Csak arra kevesebb esélyt látok.

 

"Ha Harroui belemegy abba, hogy csak 5-ik 6-ik középpályásunk lesz, azaz ritkán fog játszani, akkor 23 évesen nincsenek ambíciói, és nem biztos, hogy egy ilyen kell az Ajaxnak."

 

Az egész csak teoretikus kérdés, mert nem kerestük meg, tudtommal nincs is szándékunkban. De, ha már eljátszunk a gondolattal: nem tudom, hányszor írod még le, hogy kispadra vennénk, vagy ritkán fog játszani. 6 középpályás 3 posztra nem sok és nem úgy kellene gondolkozni, mint Ten Hag, hogy mindig a legjobb 11 kezd, játszanak, amíg teljesen ki nem facsarjuk őket, aztán majd csak lesz valami, ha kidőlnek és jönnek helyettük a tartalékok. Kicsit rotálni kellene, mert anélkül ennek rossz vége lesz. Rotálni pedig csak akkor lehet, ha van kiből.

 

"Legbiztosabbak egyike normális edzőnél sem lenne..."

 

Ezt miből gondolod?

 

"Ő lenne a backupja Blindnek, Tagliaficonak és Gravenberchnek vagy Klaassennek. Ez idényenként 8-10 kezdőhely, és legalább annyi cserehely."

 

Így gondolkozol te és Ten Hag. És mindketten rosszul gondolkodtok. Időnként ki kellene hagyni a kezdőből Blindet, Gravenberchet, Klaassent, amikor 3 meccset játszanak 1 hét alatt és már látszik, hogy fáradtak és be kellene tenni őt. Valamint ellenféltől függően időnként játszhatnánk 6-ossal és hamis 9-essel is, és akkor egyszerre lehetne pályán Martinez (középső védő) és Blind (6-os). 

 

"Normál felállásban 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Ehhez 6-osra nincs szükség."

 

Igen. De nem lenne olyan ördögtől való, ha lenne (legalább) két felállásunk! Az ifiben mindkettőt tanítják!

Lehetne egy:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Blind, Kudus - Antony, Tadic, Neres (6-os és hamis 9-es)

 

Vagy egy másik:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Klaassen, Kudus, Gravenberch - Neres, Brobbey, Tadic (10-es és klasszikus center)

 

Persze, ezeket lehet variálni, játszhat Taylor Kudus helyett az elsőben, Klaassen helyett a másodikban (ilyenkor helyet cserélhetne Gravenberchhel), Antony Neres, vagy Tadic helyett a másodikban stb., Rensch és Timber bármelyikben. A lényeg, hogy minél több (legalább 15-16) játékos kapjon komolyabb szerepet. Azért, hogy jobban fejlődjenek és azért is, hogy ne pukkadjunk ki a végére.

 

"Persze, ha mégis valaki ellen 6-os kell, mint például kétszer a Liverpool ellen, akkor az Martinez legyen és ne Alvarez."

 

Hát ne is! Blind legyen az és Martinez menjen hátra az ő helyére.

 

"1. Azért engedtük el olyan könnyen Destet, mert Ten Hag le akarta igazolni Klaibert."

 

Szerintem, Destért olyan jó ajánlatot kaptunk, hogy mindenképpen elengedtük volna. Más kérdés, hogy nem Klaibert kellett volna leigazolni, hanem - ha előre tudjuk, hogy mi lesz -, akkor Veltmant mégis megtartani, mert nála jobb rutinos, számunkra elérhető jobbhátvéd nem nagyon volt a piacon. Tudom, én is azt mondtam, hogy Veltman megérdemli, hogy elmehessen, de akkor még Dest nálunk volt.

 

"2. Langot pedig azért, hogy Labyadnak kevesebb konkurense legyen."

 

Langban én mindig szélsőt láttam, szerintem, annak a legjobb. Ilyen alapon nem láttam akkora tragédiának, hogy elment, mert szélsőnek ott volt Antony, Neres és Tadic is, és előbb-utóbb lesz még Hansen is. Labyad posztja pedig szerintem a 10-es. Ettől függetlenül Labyadot csak akkor játszatnám, ha nincs Kudus és Ekkelenkamp sem. Szélsőként, vagy pláne centerként pedig egyáltalán nem.

Előzmény: Gyenyi (26465)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26465

"És véletlenül ebből a 3 meccsből kettőt el is vesztettünk!"

Újoncként olyan meccseken volt jó, melyen a többiek rosszak voltak. Ezt se sokan tudják. És tavaly, bemutatkozásakor legjobbunk volt, amikor 15 percet leszámítva rosszak voltunk.

 

"Ebben még nincs semmi extra."

Három különböző klubból hozta ki a maximumot. Az nagy szó. Játékosok jobbak lettek vezetésével. Nála indult el Chivu, De Jong, Zlatan, Sneijder, Pienaar, Afellay, De Vrij és még egy pár válogatott. A PSV-vel is volt egy jó BL idénye. Mit kellene még felmutatnia, hogy jónak tartsd amit Hollandiában csinált?

 

"az szép teljesítmény volt, bár azért hozzá kell tenni, hogy akkor is egy kimondottan jó keretünk volt. "

Nem jobb, mint a mostani. Volt néhány, pályafutása kezdetén álló tehetségünk és egy csomó közepes játékosunk. Hogy a mostani tehetségek (Rensch, Timber, Schuurs, Gravenberch, Taylor, Kudus, Traore, Brobbey, Antony) mire viszik, még nem tudhatjuk, de azt igen, hogy a mai tapasztaltak sokkal jobbak, mint az akkoriak voltak.

 

"Hányszor jutott előtte BL-döntőbe a PSG?"

Az a helyes megfogalmazás, hogy a világ egyik legdrágább csapatával 3 éve alatt csak egyszer jutott be a legjobb nyolcba.

 

"amit tett velük korábban (BL, PL-győzelmek), az alapján egész biztosan az."

BL, PL győzelmek? Mitől a többes szám? Volt egy jó idénye, akkor duplázott. 5 éve edző ott. Vagyonokért vett játékosokat. Ahhoz képest ez nem eget verő siker.

 

" Koeman, vagy De Boer ennek a közelében sem járt soha!"

Nem tudom, Van Gaal mit ért volna el a Crystal Palace-szal, vagy akár a 10-es évek Ajaxjaival vagy Feyenoordjaival. 2000 után, ami komolyabb sikert elért, azt Robbennek köszönhette. Akárhogy is, hírnevéhez képest túl sokszor bukott meg. Igaz, ebben sokszor szerepe volt kommunikációs analfabetizmusának is.

 

"elég jól is cselez, tehát arra is képes, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Ilyen emberünk kevés van. A középpályán csak Kudus ilyen."

Hát azért Gravenberch is szépen át tud kígyózni sok ellenfélen. Taylor és Martinez se rosszak ebben. Különben, amikor Harrouit láttam a Jong Oranjeban nem tűnt fel, hogy olyan jól cselezett. Szürke volt, de jól helyezkedett, és ritkán adta ellenfélnek a labdát. Az se rossz.

 

" a másik kettő közül viszont inkább Harroui felé hajlok."

Annyiszor láttad őket? Veerman sokkal kreatívabb. És akármit is mondasz, a Jong Oranjeben Matusiwsa a konkurense. Mert Veerman összeveszett az edzővel.

 

"Harroui most kezdő a Spartában, Taylor és Regeer csak a Jong Ajaxban, utóbbiban nem is látok annyit."

Nem biztos, hogy a Jong Ajax gyengébb, mint a Sparta. Szerintem legjobb felállásában a Jong Ajax az Eredivisieben a 10-ik hely körül végezne. Van 6-7 játékosa (Scherpen, Rensch, Timber, Llansana, Taylor, Ekkelenkamp, Brobbey), aki valószínűleg kezdő lenne a Spartaban. Regeer alig 17 évesen a Jong Ajax egyik erőssége, és az U17 VB egyik legjobbja is volt. Még ne írd le!

 

"Kudust és Ekkelenkampot ne keverjük ide, nekik 10-est kellene játszaniuk."

Kudus eddig három teljes meccset játszott. Mindhármon nagyon jó volt. Kétszer volt box-to-box egyszer 10-es. De Ekkelenkamp is volt már jó 8-as. Ne az legyen a fix helyük, de, ha kell ott is használhatók.

 

Ha Kudus visszatér, akkor nem kell most új középpályás, ha nem, akkor egy jó 10-es jó lenne. Nyáron meglátjuk, ki megy el, hogy állnak a fiatalok. De, ha új középpályás kell, az ne a Jong Oranje középpályása legyen, hanem minimum olyan, aki 23 éves korára már legalább a nagy Oranje bő kereteiben szokott lenni. Arra számítok, hogy Taylor jövőre teljes értékű kerettag lesz. Ha Kudus, Klaassen, Gravenberch, Martinez és Ekkelenkamp maradnak, akkor nincs több középpályásra szükségünk. Hiszen Regeer és Giovanni is lassan jönni fognak. És talán Eiting is visszajön. Labyad a Spartanál jobb Utrecht legjobbja volt. PSV nevelés, azaz tudta mi az egy topklubban játszani. Megjárta a portugál bajnokságot, azaz nemzetközi tapasztalata is volt. Marokkói válogatott is volt. Harroui a Jong Oranjenál nem jutott tovább. Miért lenne jobb, mint Labyad? De maradok amellett, hogy kispadra vagy 30 felettieket, vagy 20 alattiakat vegyünk.

 

Ha Harroui belemegy abba, hogy csak 5-ik 6-ik középpályásunk lesz, azaz ritkán fog játszani, akkor 23 évesen nincsenek ambíciói, és nem biztos, hogy egy ilyen kell az Ajaxnak.

 

"normális edzőnél a legbiztosabb kezdők egyike lenne."

Legbiztosabbak egyike normális edzőnél sem lenne, de biztos többször kezdene, mint most. Ő lenne a backupja Blindnek, Tagliaficonak és Gravenberchnek vagy Klaassennek. Ez idényenként 8-10 kezdőhely, és legalább annyi cserehely. Normál felállásban 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Ehhez 6-osra nincs szükség. Persze, ha mégis valaki ellen 6-os kell, mint például kétszer a Liverpool ellen, akkor az Martinez legyen és ne Alvarez. Martinez pechje, hogy ahol tavaly játszott, ott most Gravenberch van, és őt nem tudja kifúrni.

 

Mint annyiszor, vannak összeesküvés elméleteim.

1. Azért engedtük el olyan könnyen Destet, mert Ten Hag le akarta igazolni Klaibert.

2. Langot pedig azért, hogy Labyadnak kevesebb konkurense legyen.

Előzmény: nj (26464)
nj Creative Commons License 2021.01.04 0 0 26464

"Véletlenül pont a legcikisebb bajnoki ellenfelek (Vitesse, Groningen és Twente) ellen játszott és volt jó."

 

És véletlenül ebből a 3 meccsből kettőt el is vesztettünk! :-)

 

"És, ha nem Schuurs helyett, akkor Klaiber helyett."

 

Ebben benne vagyok. Félek, hogy Ten Hag viszont nincs.

 

"Velünk kétszer volt bajnok, másfélszer a PSV-vel és egy Feyenoord 'ificsapattal' kétszer második lett."

 

Ebben még nincs semmi extra.

 

"Velünk a BL-ben hajszál híján elődöntős volt."

 

Kétségtelen, az szép teljesítmény volt, bár azért hozzá kell tenni, hogy akkor is egy kimondottan jó keretünk volt. Ahogy Ten Hag is addig volt sikeres, amíg volt De Ligt, De Jong, Van de Beek és Ziyech, addig Koeman is csak addig, amíg volt Chivu, Maxwell, Van der Vaart és Zlatan.

 

"Tuchel például a világ egyik legdrágább csapatával, ahhoz képest nem sokat ért el."

 

Mihez képest??? Hányszor jutott előtte BL-döntőbe a PSG?

Akkor már inkább Guardiola az, aki rendszeresen alulmúlja magát.

 

"Annak alapján, ahogy a Liverpool ellenünk mindkét meccsen szenvedett, és csak szerencsésen nyert, nem mondanám, hogy Klopp egy fantasztikus edző."

 

Annak alapján talán nem, de amit tett velük korábban (BL, PL-győzelmek), az alapján egész biztosan az.

 

"Van Gaal is rendre megbukott külföldön, de nem rossz edző."

 

A Bayernnél nem bukott meg és az első Barcelona-időszaka is sikeres volt. Csak a BL-győzelem hiányzott igazából mindkét helyen. Koeman, vagy De Boer ennek a közelében sem járt soha!

 

"De Boer kereteivel Ten Hag nem lenne benn az első 10-ben."

 

A dobogón azért ott lenne. Ez most már lassan legenda lesz, hogy De Boer milyen gyenge keretekkel dolgozott, de ez erős túlzás. 

 

"Harrouit nem cseréled össze valakivel? Ő egy védekező vagy box-to-box középpályás. Olyanra semmi szükségünk nincs. Még a kispadon sem."

 

Inkább box-to-box. És elég jól is cselez, tehát arra is képes, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Ilyen emberünk kevés van. A középpályán csak Kudus ilyen. Szerintem, van benne fantázia.

 

"Mire használható? Egy kispados helyett, egy kispados."

Ez marhaság. Labyad akkor játszik, ha valaki kiesik sérülés, vagy eltiltás miatt. Harrouit (vagy Taylort) viszont be lehetne vetni pusztán a rotáció miatt is. Sok meccs van és a középpálya az, ahol a legjobban kijön, ha az emberek nem elég frissek.

"Mögötte van Taylor, és nem lepne meg, ha nemsokára Regeer is felzárkózna."

 

Harroui most kezdő a Spartában, Taylor és Regeer csak a Jong Ajaxban, utóbbiban nem is látok annyit.

 

"De szerintem, mint már mondtam, bár Veerman jobb nála, ő sem kéne."

 

Harroui, Matusiwa és Veerman három teljesen különböző típusú játékos. Matusiwa nem is kellene, a másik kettő közül viszont inkább Harroui felé hajlok.

 

"Mivel ő nem 10-es, a másik két helyre van Gravenberch, Klaassen, Taylor, Blind és Martinez. De Kudus is tud hátrébb játszani."

 

Hogyne, persze, Alvarez is tud a középpályán játszani... :-) Kudust és Ekkelenkampot ne keverjük ide, nekik 10-est kellene játszaniuk. Blind és Martinez közül egyik biztosan a védelemben fog játszani. Ha Tagliafico elmegy, akkor mindkettő. Ahogy korábban megírtam, Harrouin kívül maradnának hárman. Az nem olyan sok.

 

 

"Ebben igazat adok Cruijffnak. Felnőtt játékost ne vegyünk a kispadra! Az csak útjában áll egy saját fiatalunknak. Erre szép példa Klaiber, Labyad és idén sajnos Martinez is."

 

Ez így ebben a formában hülyeség, akárki is mondta. Ha komoly célokat tűzünk magunk elé (BL-áttelelés), akkor egy keret nem nézhet ki úgy, hogy van 12-13 kezdőember és 6-8 fiatal. Kell 15-16 olyan ember, akik közül bárki bekerülhet és 4-6 fiatal. Jelenleg az a baj, hogy van 12-13 jó játékosunk, 3-4 középszerű, 1-2 idős és 3-4 fiatal. A 12-13 kevés ahhoz, hogy végigjátssza az idényt, mert ha így tesznek a végére ki fogunk pukkadni. A középszerű játékosok szerepeltetése minőségi visszaeséssel jár, a fiatalok szerepeltetése a tapasztalathiány miatt szintén.

 

18-19-ben az volt a szerencsénk, hogy a legjobb kezdő (Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, Van de Beek, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres) mellett még volt Sinkgraven, Dolberg, egy a mainál jobb Huntelaar, ősszel Wöber, tavasszal Veltman. És a fiatalok, Eiting, amíg meg nem sérült, vagy Ekkelenkamp.

 

"És mivel főleg miatta ment el Botman is, akiért most kb. 50 milliót ér, Martinez is nagyon drága kispados."

 

Botman jelenleg 10 milliót és a TM szerint. 8-ért adtuk el. Martinezt 7-ért vettük és most 20-at ér. Az, hogy kispados, Ten Hag hülyesége, normális edzőnél a legbiztosabb kezdők egyike lenne.

 

"Mert továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki helyett lehetne kezdő."

 

Már megírtam korábban, hogy Blindnek nem kell minden meccsen játszania, vagy ha igen, akkor 6-ost.

Előzmény: Gyenyi (26463)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26463

"Hány tétmeccsen is láttad idén? És kik ellen?"

Véletlenül pont a legcikisebb bajnoki ellenfelek (Vitesse, Groningen és Twente) ellen játszott és volt jó. Persze az is igaz, hogy Schuurs a legtöbb BL meccsen jó volt. Nem azt akarnám, hogy miatta Schuurs kispados legyen, hanem azt, hogy többször játsszon, mint eddig. És, ha nem Schuurs helyett, akkor Klaiber helyett.

 

"A válogatottnál jó volt. Holland klubcsapatoknál megfelelt, de nem hozott semmi extrát. "

Koeman a holland top 3 mindegyikénél nagyon jó és eredményes volt. Velünk kétszer volt bajnok, másfélszer a PSV-vel és egy Feyenoord 'ificsapattal' kétszer második lett. Velünk a BL-ben hajszál híján elődöntős volt. Lehet, hogy ez nem nagy dolog, de utána nálunk 8 évig kellett várni a következő sikerre. Általában kihozza csapataiból, ami bennük van. Mindig az volt az álma, hogy a Barca edzője legyen. Rosszkor kapta meg a lehetőséget, mert ez a Barca, sok használhatatlan, méregdrága játékosával menthetetlen.

 

Ami a német edzőket illeti, van köztük jó is, rossz is. Tuchel például a világ egyik legdrágább csapatával, ahhoz képest nem sokat ért el. Annak alapján, ahogy a Liverpool ellenünk mindkét meccsen szenvedett, és csak szerencsésen nyert, nem mondanám, hogy Klopp egy fantasztikus edző. Van Gaal is rendre megbukott külföldön, de nem rossz edző. De Boer és Cocu sem azok. Koeman pedig, lásd fent, már sokszor igazolta, hogy jó. De mondtam, hogy a Vitesse német edzőjét jónak, hozzánk valónak tartom.

 

"Akiket felsoroltál, azok sem."

Szerintem mindegyik jobb, mint Ten Hag. De Boer kereteivel Ten Hag nem lenne benn az első 10-ben. Koemannal pedig még összehasonlítani is bűn.

 

Harrouit nem cseréled össze valakivel? Ő egy védekező vagy box-to-box középpályás. Olyanra semmi szükségünk nincs. Még a kispadon sem.

"Ha összehasonlítod a teljesen használhatatlan Klaiber, vagy a csak részfeladatokra használható Alvarez árával, akkor kimondottan olcsó."

Ez igaz.Ő kevesebbért lenne felesleges.

 

"Egy használhatatlan játékos helyett egy használható miért nem jó üzlet? "

Mire használható? Egy kispados helyett, egy kispados. Labyad is használható néha csereként. Ha megmondjuk neki, hogy nem lesz kezdő, és csak akkor fog játszani, ha posztjára megfelelő szintű saját neveltünk nem lesz bevethető, akkor felőlem jöhet. De nem hiszem, hogy ilyennek eljönne. (Ha Klaibert is ezzel a megkötéssel igazoltuk volna le, vele sem lenne bajom. De úgy ő sem jött volna.) Harroui 23 éves, és még egyetlen jobb, akár szubtop csapat sem hívta. Nem tudok arról sem, hogy De Boer harcolna a marokkói szövetségi kapitánnyal érte. Ez nem mond valamit? A Jong Oranjeban Gravenberch párja volt. Az nálunk Klaassen. Mögötte van Taylor, és nem lepne meg, ha nemsokára Regeer is felzárkózna. Harrouit láttam eleget, mondtam is, hogy tetszett, de ahogy a hasonló, de fizikailag jobb Matusiwat sem hívnám már vissza (A Jong Oranjeban ő a konkurense), ő se kellene. De szerintem, mint már mondtam, bár Veerman jobb nála, ő sem kéne. Jelenleg 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Mivel ő nem 10-es, a másik két helyre van Gravenberch, Klaassen, Taylor, Blind és Martinez. De Kudus is tud hátrébb játszani.

"És ha minden kötél szakad, akkor már inkább üljön egy 3 milliós holland a kispadon, mint egy 12 milliós mexikói. Szerintem."

Szerintem is. De még jobb, ha egy ígéretes saját fiatalunk ül ott. Az a különbség, hogy Alvarezt nem eleve a kispadra vettük. Persze őt sem szabadott volna leigazolni. Ebben igazat adok Cruijffnak. Felnőtt játékost ne vegyünk a kispadra! Az csak útjában áll egy saját fiatalunknak. Erre szép példa Klaiber, Labyad és idén sajnos Martinez is. Ez már más téma, de az is felfoghatatlan, hogy a De Ligt utódnak vett Alvarez, Ten Hag szerint nem hátvéd, míg a Tagliafico utódnak vett Martinez nem bekk. Viszont miatta nem maradt Bakker, aki bekk. És mivel főleg miatta ment el Botman is, akiért most kb. 50 milliót ér, Martinez is nagyon drága kispados. Mert továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki helyett lehetne kezdő.

Előzmény: nj (26460)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26462

"legszivesebben már most visszahoznám Danilot és őt állítanám be a kezdőcsapatba mint középcsatár."

Nem hinném, hogy ezt megtehetjük, mert egy teljes idényre adtuk kölcsön. De miből gondolod, hogy jobb, mint Traore? Azért Traore Bergamoban volt jó az Atalanta ellen. Ilyen szintű ellenfeleket Danilo csak a TV-ből ismer. Különben is, a Twente főleg kontrázik, ahol jól jön gyorsasága. Nekünk olyan kell, aki sok védővel a nyakán is jó tud lenni. Hogy Danilo azt is tud-e, még nem tudjuk. Ha visszajön, kell adni neki lehetőséget a konkurenciára, de nem vagyok biztos abban, hogy azt megnyeri.

Előzmény: Neeskens (26459)
nj Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26461

"Te tényleg megvennéd ezt a srácot 3-4 millióért?"

3 millió a becsült ára a TM szerint. De nem tudom mennyiért engednék el. Most még lehet, hogy kevesebbért. Ha összehasonlítod a teljesen használhatatlan Klaiber, vagy a csak részfeladatokra használható Alvarez árával, akkor kimondottan olcsó. És ha Labyad eladásával teremtenénk elő a pénzt rá, akkor pláne jó lenne. Egy használhatatlan játékos helyett egy használható miért nem jó üzlet? 

"Klaassen, Gravenberch, Taylor és ami engem és azt hiszem téged is illett Martinez is hasonló szerepben játszik."

Nyilván fogalmad sincs róla, hogy milyen típusú játékos, ha ilyeneket írsz. De, ha kicsit jobban belegondolsz, akkor a felsorolás sem állja meg a helyét, mert pl. Martinez (mondjuk, én Martinezt hátra tenném és Blindet előre, ahogy többször is leírtam mostanában, de mindegy) és Taylor biztosan nem ugyanaz a típus, még ha mindkettő ballábas is. De ha Kudust és Ekkelenkampot gondoljuk el 10-esnek és arra számítunk, hogy Eiting nem jön vissza, akkor 4 középpályás 2 helyre egyáltalán nem sok!

"...de hárman biztos jobbak."

 

Mondod úgy, hogy nem ismered csak a mieinket.

 

"Minek kellene megint valaki a kispadra?"

 

Mert nem lehet 11 emberrel végigjátszani egy bajnokságot. Ez éppen most derült ki. Klaassen az idény végére teljesen kimerült és nem volt kit betenni helyette. Gravenberch is visszaesett. Kudus pedig lényegében egész ősszel sérült volt. És ha minden kötél szakad, akkor már inkább üljön egy 3 milliós holland a kispadon, mint egy 12 milliós mexikói. Szerintem.

Előzmény: Gyenyi (26458)
nj Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26460

"Schuurs idén már rengeteget javult. Csak az a kérdés, hogy, ha néha kihagy az figyelmetlenség-e, vagy képességbeli hiány. Egyelőre hajlok az elsőre."

 

Na, ezt akarom eldönteni március végéig. Hogy csökken-e a figyelmetlenségből elkövetett hibák száma.

 

"Az első Atalanta elleni meccsen nem tudott mit kezdeni Zapataval, a másodikon eltüntette Zapatat."

 

Nem, Martinez tüntette el Zapatát.

 

"Én még bízom Schuursben."

 

Egyelőre én is, azért írtam, hogy adok neki 3 hónapot, hogy bebizonyítsa, hogy nem alaptalanul. Az a különbség, hogy te nyárig várnál, de ha akkor kezdünk el kapkodni, akkor az már késő.

 

"Szerintem állati jól fejel."

 

Hány tétmeccsen is láttad idén? És kik ellen? Szerintem, 195 perc játék nagyon kevés ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mennyire jól fejel.

 

"Mindenesetre, mielőtt hozunk megint egy használhatatlan dél-amerikait, komolyan kipróbálnám Timbert is."

 

Ha neki szavazunk bizalmat, akkor Schuurst kell a kispadra ültetni, akkor viszont róla nem derül ki, hogy valójában mire képes. És a nagy kísérletezés közben megy a bajnokság is, amit nagyon fontos lenne megnyerni a BL-indulás miatt.

 

"Egy a klub kultúráját ismerő illetve elismerő edző azért jobb, mint egy teljesen más kultúrából jövő."

 

Az nem elég, hogy ismeri a kultúrát, azért annak az edzőnek jónak is kell lennie. És a jelenlegi német foci nagyon sokat átemelt a holland stílusból. Az edzőik sokkal ötletesebbek, kreatívabbak, a holland edzők elég begyepesedettek. Nem véletlen, hogy sorra buknak meg külföldön (Koeman, Cocu, Van Bronckhorst, F. de Boer).

 

"Szerintem Koeman nagyon jó edző."

 

A válogatottnál jó volt. Holland klubcsapatoknál megfelelt, de nem hozott semmi extrát. Angliában egy siker, egy kudarc. Spanyolországban most bukik meg másodszor.

 

"A lényeg, hogy Ten Hag nem jó."

 

Akiket felsoroltál, azok sem.

 

Előzmény: Gyenyi (26457)
Neeskens Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26459

"Ettől függetlenül jobblábas középhátvédet és centert kellene nézegetni arra az esetre, ha Schuurs és Traore mégsem válna be tavasszal. És/vagy Brobbey meg lelépne."

 

Szerintem a center posztra ott lesz Danilo aki bevethető lesz. Vagy beszélik azt a brazil srácot, valamilyen Brennert. Őszintén, legszivesebben már most visszahoznám Danilot és őt állítanám be a kezdőcsapatba mint középcsatár.

 

Utólag....MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !!!!!

Előzmény: nj (26454)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.02 0 0 26458

Ezt később vettem észre.

"Nekem úgy is jó, ha előbb pénzzé tesszük Labyadot és abból vesszük meg. "

Te tényleg megvennéd ezt a srácot 3-4 millióért? Ki helyett? Klaassen, Gravenberch, Taylor és ami engem és azt hiszem téged is illett Martinez is hasonló szerepben játszik. Ezekből csak Klaassen idősebb nála, de hárman biztos jobbak. Minek kellene megint valaki a kispadra? Inkább Taylor üljön ott, mint egy újabb szerzemény.

De remélem, félreértettelek.

Előzmény: nj (26456)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.02 0 0 26457

" ha tavasszal - mondjuk március végéig -, Schuurs nem javul, akkor lépni kellene. "

Schuurs idén már rengeteget javult. Csak az a kérdés, hogy, ha néha kihagy az figyelmetlenség-e, vagy képességbeli hiány. Egyelőre hajlok az elsőre. A Liverpool ellen egy kis botlása volt, de Manu ellen ez sok nála jobb nevű hátvéddel is előfordult már. Azon a két meccsen összességében nagyon jó volt. És az a mérce. Az első Atalanta elleni meccsen nem tudott mit kezdeni Zapataval, a másodikon eltüntette Zapatat. Van Dijknek is vannak kihagyásai. Én még bízom Schuursben. Ha pedig kiderül, hogy alaptalanul, akkor nyárig meg kell nézni, van-e házon belül, aki helyébe tud lépni. De abban biztos vagyok, hogy Overmarsék noteszában minden posztra vannak nevek, és állandóan kapcsolatban vannak ügynökökkel.

 

"Timber jó lehet, de alacsony. "

Szerintem állati jól fejel. Többször láttam a levegőben, mint Schuurst. Persze két méteres csatárokkal szemben, ha fel kell ugrani, alulmarad. De néha a felugrás labda nélkül is elég. Mindenesetre, mielőtt hozunk megint egy használhatatlan dél-amerikait, komolyan kipróbálnám Timbert is.

 

"Renscht pedig én a széleken jobban el tudom képzelni, főleg a középszerű Klaiber helyett."

Ahelyett én is. De azt hiszem, hogy Promes is jobb lenne nála. Rensch középhátvéd, de, ha kell tud mindkét oldalon bekk is lenni. A Jong Ajaxban majdnem mindig középen van. Mivel kétlábas, mindegy neki, melyik oldalon. Persze (egyelőre) ő sem magasabb, mint Timber. Még nőhetnek.

 

"Ha végre leszállnánk a magas lóról és belátnánk, hogy a holland edzők viszont elég gyengék az utóbbi időben, akkor többre mennénk."

Nem tudom, magas lóról van-e szó. Egy a klub kultúráját ismerő illetve elismerő edző azért jobb, mint egy teljesen más kultúrából jövő. Lehet, hogy Mourinhoval sokkal sikeresebbek lennénk, mint bárki mással, de inkább ne legyünk annyira sikeresek.

A három Hollandiában működő német edzőből legfeljebb a Vitesse-é kéne. Ő nem vásárolt össze vissza, hanem a meglévőkből csinált, meglepően gyorsan. jó csapatot. De egy edző jóságához egy jól vezetett klub és jó játékosok is kellenek. Szerintem Koeman nagyon jó edző. Úgy néz ki, Bosz sem rossz. Schreudert nem tudom, mert még nem sokszor volt vezető edző, de vele mernék kezdeni. Frank de Boer is jó, de külföldön rendre rossz klubot választott. Ő nem áll rendelkezésre. Lehet, hogy Van der Gaag, a Jong Ajax edzője is jó, ha engedik, hogy csapatot építsen fel. A lényeg, hogy Ten Hag nem jó.

Előzmény: nj (26456)
nj Creative Commons License 2021.01.02 0 0 26456

"De szerintem, ha Ten Hag hajlandó lenne belátni, hogy Labyad nem Ajax szintű, és kérné Overmarst, hogy adja el, az biztos el tudná valahol 4-5 millióért sózni. Például egy belga klubnak."

 

Nekem úgy is jó, ha előbb pénzzé tesszük Labyadot és abból vesszük meg. 

 

"Nézegetni szabad, és azt biztos teszik is, de ne igazoljunk le senkit, amíg nem biztos, hogy szükség van rá."

 

Én is azt mondtam, hogy most még csak nézegessük, de ha tavasszal - mondjuk március végéig -, Schuurs nem javul, akkor lépni kellene. Timber jó lehet, de alacsony. A két ballábas középső védőnk, Blind és Martinez szintén. Akkor viszont a jobblábas védőnek kellene magasnak lennie, máskülönben minden szögletnél vernek bennünket fejjel. Renscht pedig én a széleken jobban el tudom képzelni, főleg a középszerű Klaiber helyett.

Nyárig nem lehet várni, legkésőbb áprilisban el kell kezdeni tárgyalni a kiszemeltekkel, ha Schuurs, Brobbey és Traore nem megoldás.

Már, persze, ha komolyan gondoljuk, hogy be akarunk jutni a BL-csoportkörbe és ott át is akarunk telelni. A jelenlegi keret erre nem alkalmas, mint láttuk. Ha csak az EL-áttelelés a cél, akkor jól lesz Schuurs és Traore is, de a bajnokság megnyerése is elég neccesnek tűnik a jelenlegi kerettel.

 

"De nyárig még Koeman és Schreuder is felszabadulhat. Vagy jöjjön egy német? Most azok vannak divatban."

 

A német edzők jók, nem véletlenül vannak divatban. Ha végre leszállnánk a magas lóról és belátnánk, hogy a holland edzők viszont elég gyengék az utóbbi időben, akkor többre mennénk.

Előzmény: Gyenyi (26455)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.02 0 0 26455

Mindenekelőtt BUÉK a TOPIK minden (sajnos egyre kevesebb) Ajax szurkolójának.

 

El kellene cserélni Labyadot a Spartával Abdou Harrouira, akire az Ajax Showtime hívta fel a figyelmemet.

Szerencsére te sem gondolod ezt komolyan.  Labyad a Spartanál komolyabb Utrecht legjobbjaként jött hozzánk, és nem bizonyult elég jónak. De szerintem, ha Ten Hag hajlandó lenne belátni, hogy Labyad nem Ajax szintű, és kérné Overmarst, hogy adja el, az biztos el tudná valahol 4-5 millióért sózni. Például egy belga klubnak.

 

 jobblábas középhátvédet és centert kellene nézegetni arra az esetre, ha Schuurs és Traore mégsem válna be tavasszal. És/vagy Brobbey meg lelépne.

Nézegetni szabad, és azt biztos teszik is, de ne igazoljunk le senkit, amíg nem biztos, hogy szükség van rá. Én, ha Schuurs nem válna be, hiszek Timberben, de végeredményben Rensch is elsősorban középhátvéd. Persze félek, hogy Ten Hag jobban hisz Alvarezben. Szép lenne, ha Brobbey maradna, de sok ideje már nincs, hogy aláírjon. Bízom Traoreben, de nincs kizárva, hogy Danilo komoly konkurense lesz. Nem tudom, Ekkelenkamp nem lenne-e jó 9-esnek. Biztos jobb lenne, mint Labyad. Igaz annál magasabban kell, hogy legyen a léc.

Egyelőre gyógyuljon meg mindenki, akkor a bajnokság csak meglesz. Nyáron meglátjuk, ki marad, és hol kell erősíteni.

 

Szerintem legjobb lenne azon gondolkozni, hogy ki lenne a legjobb Ten Hag utódjának. Amíg a legjobbak játszanak, nincs vele baj, de, szinte minden cseréjtől rosszabbak vagyunk, és 12-14-ik játékosként olyanokat erőltet, akiknek semmi keresnivalójuk nincs nálunk. Sokkal jobban állnánk a bajnokságban, és jobban végeztünk volna a BL-ben, ha e gyengéi nem lennének.

Lehet, hogy Wim Jonk jó lenne utódnak, de ő fel sem merülhet. És nem is hiszem, hogy kell valaki, aki csak Cruijff elvei alapján akar dolgozni. Fred Grim komolyabb esélyes. De nyárig még Koeman és Schreuder is felszabadulhat. Vagy jöjjön egy német? Most azok vannak divatban.

Előzmény: nj (26454)
nj Creative Commons License 2020.12.31 0 0 26454

El kellene cserélni Labyadot a Spartával Abdou Harrouira, akire az Ajax Showtime hívta fel a figyelmemet. Most éppen nem kell annyira középpályás, de abban a srácban van fantázia és mindössze 3 millió az értéke. Hosszú távon ez csak nőni fog, Labyadé viszont csökkenni.

Ettől függetlenül jobblábas középhátvédet és centert kellene nézegetni arra az esetre, ha Schuurs és Traore mégsem válna be tavasszal. És/vagy Brobbey meg lelépne.

nj Creative Commons License 2020.12.30 0 0 26453

Nem túlzok, előzőleg egyáltalán nem játszott, utána háromszor is, az igenis előrelépés. Itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassa, hogy ő a jobb. Mert, szerintem ő. Traore statisztikáját nagyon megdobta a Venlo-meccs, de az elég extrém szituáció volt. Azon Brobbey is rúghatott volna néhányat, ha ő kezd. Ha azt a meccset kivonod, akkor már nem jobb Traore statisztikája sem.

Előzmény: Gyenyi (26452)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.30 0 0 26452

"Amikor Labyadot erőltette középcsatárként, akkor Ten Hag kimondta, hogy Tadic balszélsőnek a legjobb. Ő már nem lesz center."

Szerintem, ha a két brazil ép és formában van, bűn őket nem játszatni. Mivel az fel sem merülhet, hogy Tadic ne játsszon, marad számára a 9-es poszt. Ten Hag úgy emlékszem, soha nem mondta, hogy Tadic többé nem center, csak azt, hogy nem minden ellenfél ellen jó annak.

 

"Ez már régen volt, most már Traore és ő közte választana. "

Szerintem, ha Traore ép, akkor Ten Hag vele kezd. Brobbey eddig 3-szor játszott az egyben. Ebből kétszer azért mert Traore sérült volt. Ten Hag még most is azt mondja, hogy, ha komoly csapat ellen, mely támad ellenünk, Tadic az igazi spicc. Ten Hag első spicce még mindig Traore. Azt én is remélem, hogy bajnokikon a második Brobbey. De azért ez nem olyan perspektíva, amiért érdemes maradnia. Kivéve, ha jövőre kölcsönadjuk.

 

"Egyre többet játszott, amikor megsérült."

Ne túlozz! 3-szor jutott szóhoz, amiből egyszer kezdett, mert Traore sérült volt. Egyelőre a keretben sincs bent, pedig abban bent van Taylor és Rensch is.

 

"Ha úgy látja, hogy Traoreval sem tudja felvenni a versenyt, akkor miből gondolja, hogy a Milanban több sansza lesz?"

Ezt én is mondtam, csak hozzáteszem, hogy a versenyt csak akkor tudja felvenni, ha kap tisztességes lehetőséget. Ha Ekkelenkamp el akarna menni, sem azért lenne, mert nem meri felvenni a versenyt Labyaddal, hanem azért, mert nem kap rá tisztességes lehetőséget. Persze nála még ott van Kudus is.

 

Most sok múlik azon, hogy melyikük tud előbb játszani. Ha Traore, akkor félek, hogy Brobbey visszakerül a Jongba. Ha Brobbey, akkor élnie kell a lehetőséggel! Ha egyszerre, akkor úgy érzem, Traore marad az első spicc. És tulajdonképpen jogosan is. (Traore az Eredivisieben 11 meccsen (518 perc) 7 gól , 6 assziszt; Brobbey e KKD-ben 12 meccsen (871 perc) 8 gól és 2 assziszt). De Traore tavaly is hatékonyabb volt a KKD-ben, mint Brobbey idén (17 meccsen 13 gól, és 7 assziszt). Brobbeyval jobb a csapat, de azért egy középcsatárnál leginkább a gólok számítanak. Ezzel együtt, jó lenne, ha Brobbey maradna, mert még megnyerhetné a versenyt. Persze abban jövőre Danilo is részt vesz.

Előzmény: nj (26451)
nj Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26451

"Ha a 3 szélső (Neres, Antony és Tadic) rendelkezésre áll, akkor valószínűleg ők a három csatár."

 

Aligha. Amikor Labyadot erőltette középcsatárként, akkor Ten Hag kimondta, hogy Tadic balszélsőnek a legjobb. Ő már nem lesz center.

 

"Ha csak kettő, akkor Traore az első spicc, és eddig Tadic vagy Labyad volt a második. Ez nem túl biztató számára."

 

Ez már régen volt, most már Traore és ő közte választana. Labyadot már régen ejtette a középcsatár poszton, most 10-esként próbálgatja. Tadicról már írtam, hogy miért nem.

 

"Ten Hag ismeretében nem biztos, hogy kapna tisztességes lehetőséget, hogy konkuráljon Traoreval."

 

Egyre többet játszott, amikor megsérült. 1-2 hónapja még hihető indok lett volna, hogy nem lát sanszot, de azóta 3 center kikopott előle. Huntelaar bejelentette, hogy nem hosszabbít, Tadic balszélsőnek lett minősítve, Labyad 10-esnek (még annak a legkevésbé rossz). Ketten maradtak. Ha úgy látja, hogy Traoreval sem tudja felvenni a versenyt, akkor miből gondolja, hogy a Milanban több sansza lesz?

 

"Ami Brobbeyt illeti, végül is ő dönti el, hogy marad-e. Persze, ha azért nem ír alá, hogy most olcsón vagy nyáron ingyen elmehessen, akkor az idény végéig üljön a Jong Ajax kispadján, és néha menjen melegíteni, anélkül, hogy beküldenék. Inkább veszítsünk 1-2 milliót, de mutassuk meg a többieknek, hogy ezt nem tűrjük."

 

Egyetértek. De ha nem ír alá, akkor attól tartok, hogy az lesz, hogy eladjuk most télen olcsón.

Előzmény: Gyenyi (26446)
nj Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26450

Nem hiszem. Ten Hag nem tesz be ballábas játékost jobb oldali belső védőnek. Martineznek Blind helyén kellene játszania, Blindnek pedig egy sorral előrébb.

Előzmény: Authentik10 (26449)
Authentik10 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26449

Sztem amúgy jobb belső védő (lesz), mint a szintén argentin, de túlértékelt Senesi, akit sokan a bajnokság legjobb hátvédjének tartanak.

Előzmény: Authentik10 (26448)
Authentik10 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26448

Amikor belső védőt játszott a Pool meg az Atalanta ellen otthon,  toronymagasan az Ajax legjobb védője volt, sokszor úgy tűnt mintha egyedül védekezne, ezeknél komolyabb csapatokkal nem fog az Ajax játszani a szezonban.

Előzmény: Gyenyi (26446)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26447

"El Ghazi milyen jó formában van!"

Jópofa, hogy épp Traorevel játszik együtt, aki a fő oka volt annak, hogy Bosz elüldözte. Legalább is azt mondják, hogy amikor Rendre Traore kezdett a helyén, megkérdezte Boszt, hogy még sok barátja van-e, akik miatt nem fogja betenni. Bosz ezután 4 meccsre kitette a csapatból, ami persze jogos volt, bár El Ghazinak is igaza volt. Nemsokára el is adtuk.

Engem Lang jó formája jobban 'zavar'.

Előzmény: nj (26445)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26446

"Hansen még nem Ajax-szintű, de én is ezt írtam."

Csak annyit tettem ehhez hozzá, hogy jelenleg a Jong Ajaxban többen vannak, akiket nem említettél, és legalább annyi joggal tarthatjuk őket potenciális Ajax szintűnek, mint őt.

 

"Martinez, ha bizalmat kap és ott játszhat, ahol a legjobb tud lenni, akkor Ajax-szintű."

Én ennél tovább megyek. Szerintem Ajax szintű, de nincs olyan poszt, ahol most kezdő lehetne. Legtöbb esélye, még Tagliafico helyén lenne, de Nico nem akar/tud elmenni, és Martineznek többet kéne bekkként játszania, hogy beleszokjon, és kiderüljön, tényleg jó-e annak.

 

"Gondolom, magasabb fizetést."

Nem tudom, mennyit ajánlottunk neki, de szerintem, ha látott/látna volna esélyt arra, hogy ő lesz a spiccünk, már aláírt volna. Ha a 3 szélső (Neres, Antony és Tadic) rendelkezésre áll, akkor valószínűleg ők a három csatár. Ha csak kettő, akkor Traore az első spicc, és eddig Tadic vagy Labyad volt a második. Ez nem túl biztató számára. Ten Hag ismeretében nem biztos, hogy kapna tisztességes lehetőséget, hogy konkuráljon Traoreval. Gravenberch is többet keresne, ha nem írt volna alá, de ő úgy érezte, nálunk több esélye van játszani, tovább fejlődni. Szerintem is okosabban tenné Brobbey, ha még maradna. Legfeljebb, miután aláír, kérhetné, hogy jövőre őt adjuk kölcsön a Twente-nek. Raiola is buta, ha most elviszi. Ha mint Ajax spiccet viszi el, sokkal többet kereshet rajta. De akkor is, ha máshol játszik egy teljes idényt jól a bajnokságban. Sok játékost vitt már el tőlünk fiatalon, akiken valószínűleg többet keresett volna, ha még nálunk hagyja. Azt hiszem Kluivert is ilyen, de úgy tudom, ő maga akart elmenni. Persze sok olyan van, akit fiatalon elvitt, de, valószínű, ha nálunk hagyja, sem keresett volna rajtuk semmit. Úgy érzem ilyen volt Bouy is.

Ami Brobbeyt illeti, végül is ő dönti el, hogy marad-e. Persze, ha azért nem ír alá, hogy most olcsón vagy nyáron ingyen elmehessen, akkor az idény végéig üljön a Jong Ajax kispadján, és néha menjen melegíteni, anélkül, hogy beküldenék. Inkább veszítsünk 1-2 milliót, de mutassuk meg a többieknek, hogy ezt nem tűrjük.

Előzmény: nj (26444)
nj Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26445

El Ghazi milyen jó formában van!

nj Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26444

Jó, legyen Antony Ajax-szintű, csak ez látszódjon is meg a fontos meccseken tavasszal (télen...).

Hansen még nem Ajax-szintű, de én is ezt írtam. A 

Martinez, ha bizalmat kap és ott játszhat, ahol a legjobb tud lenni, akkor Ajax-szintű. Lehet, hogy többet hibázik, mint tavaly, bár ezt én nem vettem észre, lényegében egy gyenge meccse volt, amikor az egész csapat az volt. És tavaly már megmutatta, hogy mit tud. Schuurs idén lett stabil kezdő és Martineznél jóval többször hibázott. Én őt még nem látom annak. De őszintén remélem, hogy rám cáfol, mert jelenleg nincs másik megfelelő középső védőnk arra a posztra.

Traore esetében nem értünk egyet, nekem ez játékban kevés egy Ajax-centertől. De, egyelőre vele is türelmes vagyok.

 

 

"Ekkelenkamp-nál 10-esként csak Kudus és a jó formában lévő, ha lesz még olyan, Promes jobb."

 

Szerintem, Promes 10-esként még kevésbé használható, mint balszélsőnek.

 

"Ha Traoreval nem akarja felvenni fel a versenyt, mit akar a Milanban?"

 

Gondolom, magasabb fizetést. Olaszországba szerződni, amikor még az első csapatban sem vitathatatlan a helye, nagyon korai. Buta döntés lenne most (illetve: szándékai szerint inkább nyáron) elmennie.

Előzmény: Gyenyi (26443)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26443

Az AZ-től, a Feyenoordtól és a Vitesse-től kevésbé tartok, a PSV-től annál inkább, mert úgy tűnik, ők összeálltak.

Mindháromtól tartok, de valóban mintha a PSV lenne közülük most a legjobb. Azért nekik legalább annyi szenvedős meccsük volt, még így „összeállva” is, mint nekünk, és a mindkét csapat által megvert ellenfelek között egy sem volt, melyet ők vertek el jobban. Ha legerősebb csapatunkkal állunk fel, akkor mi vagyunk jobbak. Persze nem mindig a jobb nyer.

 

Keret értékelésedhez:

Antony már 18 meccset játszott, és eleget bizonyított. A voetbal.com osztályzatai alapján ő a bajnokság legjobb csatára. A VI szerint az összes játékosból csak Bazoer volt nála jobb. Még javulhat, de már Ajax szintű. Kudus talán kicsit vitathatóbb, mert csak 3 teljes meccse volt. De kettőn nemcsak mi, hanem a forduló legjobbja is volt. A harmadikon ’csak’ egyik legjobbunk. Ajax szintű. Sőt! Egyik legjobbunk. E kettőt nem tenném egy sorba az eddig az első csapatban 10 percet játszó, és a Jong Ajaxban jelenleg kispados Hansennel. Ő még messze nem Ajax szintű. Lehet az, mint még sokan (Ünüvar, Llansana,  Regeer, Martha stb.) a Jong Ajaxból.
Schuurs kicsit kérdéses, de, ha azt nézzük, hogy milyen jó volt az utolsó három BL meccsen, akkor hajlok azt mondani, hogy Ajax szintű. Vannak gikszerei, de nem több, mint Frank de Boernak voltak, és kevesebb, mint Veltmannak. Ha mellette is egy Sanchez szerű lenne, mint annak idején De Ligt mellett volt, akkor hamarabb megtanulna 90 percig koncentráltan játszani. Számomra Martinez idén kétségesebb, mint Schuurs. Többet hibázik, mint tavaly. Nálam sem lenne fix kezdő. Ha Kudus is lesz akkor semmiképpen, de most sem tudom, ki helyett kezdhetne. Gravenberch játszik a helyén. Nem tenném máshova. Párját Klaassent sem. Ő már nem tízes. Az Ajax szintű 10-es, Kudus, jelenleg nincs, de annak Martinez nem lenne jó. Persze, ha a védelem elé védő kell, én is őt tenném Alvarez helyett. Több poszton használható, fontos (12.) játékosunk. Ha olyan is  lehet az, akkor Ajax szintű.
Traore is már eleget bizonyított. Egy spicc, aki 16 meccsen 16 gólban volt közvetlenül vagy közvetve benne, amiből 3-ban BL meccsen, az szememben Ajax szintű. Még csak 19. Még ő is javulhat. De lehet, hogy jövőre Danilo lesz az Ajax szintű spicc. (Vagy Brobbey, ha mégis marad.)

Így nálam már 13 Ajax szintű játékos van, ami nem is olyan vészes. A baj az, hogy edzőnk főleg azokat játszatja, akik nem azok, és nem is lesznek azok. Ez a bajnokságban és a BL-ben pontjainkba került. Labyad 5 BL meccsen játszott, Alvarez 4-en (egyszer kezdett is!), Klaiber 3-on. De az idény nagy részében rossz formában lévő Promes is 5-szor jutott szóhoz. E négy beküldésével minden alkalommal rosszabbak lettünk. Ez is komolyan hozzájárult kiesésünkhöz a BL-ből.
Ekkelenkamp-nál 10-esként csak Kudus és a jó formában
 lévő, ha lesz még olyan, Promes jobb. Most neki kellene mindig játszania. De szerintem soha nem lesz fix kezdőnk, így nem mondanám, hogy potenciális Ajax szintű. De Wit jut róla eszembe. Hozzánk nem volt elég jó, de az AZ-ben fix kezdő. Egy Vitesse, Heerenveen szintű csapatban Ekkelenkamp is kulcsjátékos lehetne. Persze, ami engem illett megtartanám, de csak akkor, ha edzőnk nem tesz posztjára rendszeresen nála rosszabbak, és őt nem teszi hátra.

A még nem eleget bizonyítottakból Timber van a legközelebb a bizonyításhoz. Eddigi 3 majdnem teljes meccsén rendre egyik legjobbunk volt. Rensch, Taylor és Brobbey valóban még nem játszottak eleget, bár mindhárman mutattak már annyit az első csapatban, ami nagyon biztató volt. Ami Brobbeyt illeti, kezd sajnos bejönni, amitől féltem. Akármit is mond, csak nem ír alá. Januárban el kell adnunk. De tévedjek, és írjon gyorsan alá! Ha Traoreval nem akarja felvenni fel a versenyt, mit akar a Milanban?

Előzmény: nj (26441)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26442

Enjoy all Ajax goals in 2020. From the first of Donny van de Beek against Sparta to the last one from Antony against Willem II.

 

https://english.ajax.nl/articles/all-the-goals-ajax-in-2020/

 

Érdemes megnézni! :)

nj Creative Commons License 2020.12.27 0 0 26441

Ami a keretünket illeti, sajnos, közel sem olyan erős, mint gondoltuk, már az sem biztos, hogy a bajnoki cím megszerzésére elegendő. Az AZ-től, a Feyenoordtól és a Vitesse-től kevésbé tartok, a PSV-től annál inkább, mert úgy tűnik, ők összeálltak.

 

A keretünkből Ajax-szintű játékosok:

 

Onana, Mazraoui, Blind, Martinez (aki Ten Hagnál nem stabil kezdő), Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Neres, Tadic

 

Akik valószínűleg Ajax-szintűek (vagy jó eséllyel azok lesznek), csak ahhoz még nem játszottak eleget, hogy bebizonyítsák:

 

Rensch, Timber, Kudus, Taylor, Antony, Brobbey (ha marad), Hansen

 

Akikkel kapcsolatban kétségeim vannak, de azért adnék még nekik esélyt, hogy bebizonyítsák, hogy én tévedek:

 

Scherpen, Schuurs, Ekkelenkamp, Traore, Promes

 

Akik azok voltak, de már nem tudják hozni a korábbi szintet:

 

Stekelenburg, Huntelaar

 

És akikből soha nem lesz Ajax-szintű játékos:

 

Klaiber, Alvarez, Labyad

 

Az jól látszik, hogy a jobboldali középső védő és a center posztra jelenleg nincs minden szempontból megfelelő megoldásunk és a 10-es poszt is necces (csak Kudus látszik jónak).

nj Creative Commons License 2020.12.26 0 0 26440

"Szerintem azok, akiket akkor pihentetni akartál, nem látszottak tegnap fáradtnak."

 

Nekem mindenki fáradtnak, vagy inkább fásultnak tűnt. Nem fizikailag voltak kimerültek, hanem szellemileg. Az ötlettelenség oka mindig ez. Legalábbis a Willem-szintű ellenfelek ellen.

 

"Sokkal jobbak lettünk volna Renschsel és Ekkelenkamppal az elejétől."

 

Talán. Már ha abból indulok ki, hogy rosszabbak már aligha lehettünk volna.

 

"Végre volt élet a játékunkban, helyzeteink voltak, nagyokat kellett védenie a kapusnak."

 

Abban, hogy végre volt élet a játékunkban, igazad van. Viszont elképzelés továbbra sem volt. Teljesen esetleges volt minden a hajrában is. Kidolgozott helyzetünk akkor sem volt, csak mivel már sürgetett az idő, szorgalmasan lődöztük befelé a labdákat a kapu elé, aztán, ha úgy pattant, hogy nekünk kedvezett, abból kialakult valami zűrzavar, ha nem, akkor meg nem. De tervszerű játéknak nyoma sem volt.

Előzmény: Gyenyi (26438)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.24 0 0 26438

" amikor azt mondtam, hogy a kupameccsen pihentetni kellene a gyakran játszókat annak érdekében, hogy a hátralevő két bajnokit megnyerjük, akkor azt mondtad, hogy a Den Haagot és a Willemet még fáradtan is meg kell tudnunk verni... Hát, mégsem sikerült! "

Szerintem azok, akiket akkor pihentetni akartál, nem látszottak tegnap fáradtnak. Gravenberch az első félidőben igen, de pont a végére egyik legjobbunk volt. Klaassen az egyetlen, akit már rég kellett volna pihentetni. De én tegnap Klaibert és Labyadot pihentettem volna. Sokkal jobbak lettünk volna Renschsel és Ekkelenkamppal az elejétől.

 

"mi változott a cserék után? Nem rúgtunk gólt akkor sem, pedig egy csomó időnk lett volna még rá!"

Végre volt élet a játékunkban, helyzeteink voltak, nagyokat kellett védenie a kapusnak. A cserékig csak Onananak volt dolga. Szerintem sokat számított volna, ha Ten Hag hamarabb cserél. Például a szünetben Labyad - Ekkelenkamp. Én ugyan még Gravenberch helyett beküldtem volna Taylort is, de akkor bajba kerültünk volna Klaassen sérülése után. Bár akkor helyette bemehetett volna Martinez. Persze Ten Hag biztos Alvarezt küldte volna be.

Na mindegy. Most a lényeg, hogy a PSV ellen mindenki ép és friss legyen, beleértve a tegnap még sérülteket is.

Előzmény: nj (26437)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!