BUÉK mindekinek!
Korábban már emlitett elekt.gitáromat nem sikerűlt eladnom, ezért úgy döntöttem, hogy használni fogom. Szeretnék építeni egy szobai használatra alkalmas erőlködőt+hangszórót.
Ez uton kérem a topiclakókat,hogy ha valakinek van használható tanácsa,segítsen!
Azt sem todom hogyan kezdjek hozzá:
15-20 watt gondolom elégséges
zengető, torzító, hangerőszabályzó,hangszinszab.
gondolom kell hozzá.Ha valaki tudna küldeni kapcsolási rajzot és használható tanácsokat valószinű, hogy tudnám használni, és persze megköszönném.
Vai rajongók figyelmébe: a www.tonos.com oldalról (regisztráció után) letölthető a Jibboom című szám Vai bácsi gitározása nélkül (tehát csak a kíséret). Az ötlet, hogy erre mindenki gitározza rá azt, amit akar és a legjobb nyer egy gitárórát személyesen Vaitól, plusz egy szép Jem gitárt. A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy kizárólag az USA-ban élő USA állampolgárok vehetnek részt a versenyben. Hogy lehetnek ilyen kis zárkózottak?! ;o)))
Egyébként ha már nem találkoznánk addig: Boldog Új Évet Mindannyiótoknak!
Pele, szia, van, csak nem volt nálam, majd legközelebb :)
A hangja nagyon szép ám.
Pickup
Szerintem azért nagyon nem mindegy, hogy milyen fából van a hangszered. Jazzesebb illetve kevésbé "űrzenénél" fontos a fa is, nemcsak az elektronika! A kettő együtt számít. SZVSZ
Nekem nagyon bejött a pickup csere. De azért mielőtt elköltesz darabonként 25-30 eFt-ot egy márkás hangszedőre, nézesd meg vmi hozzáértővel az elektronikát. Lehet az is, hogy csak rosszul van bekötve vmi, vagy elengedett egy forrasztás.
Sokmindentől függ a dolog.. a pickup húroktól való távolsága is számít.. amúgy meg nem feltétlenül kell hogy 220Voltot adjon le a pickup.. kisebb jellel is lehet szépen szólni..
Én nagy torzítású metál hangot akarok, húzós magastartománnyal. Egyébként az én pickupom hallhatóan halkabb jelet ad le az ismerősöm 40e forintos gitárjába építettnél. Ha a cuccára rákötjük az én gityómat, feljebb kell tekerni a gain-t.
Gufella!
MIlyen zenét szeretnél, vagy milyen gitárhangot?
Sok középtartománnyal vagy sok magasat vagy mélyet... stb.
Ja, a hangzás csak egy rész a pick up.
A múlt héten hallottam egy 60e Forint körüli Craftsman Ibanez másolatot a Medgyesinél és teljesen használható volt a pick-up -ja!
Szevasztok! Eddig csak olvastam a fórumot, de most vége regisztráltam magam.
Egyből kérdéssel fordulok hozzátok. Nekem egy Medgyesi féle Craftsman gitárom van, ami egy Ibanez másolat, és elég gyagyi pickupja van. Sokat dobna a hangzáson ha egy jó pickupot tetetnék bele? (Én EMG 81 / 85 -ben gondolkodok)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Nagyon szépen szól. A test vadcseresznye, első pickup egy ősrégi Gibson zebra, a hátsó, az nem tetszik annyira, az egy Dimmarzio Double Whammy vagy mi.
Ahelyett, hogy itt vitatkoznátok és szétoffolnátok a topikot ajánlom figyelmébe mindenkinek a "Miért nincs több élő zene???" c. topikomat, ami már egy ideje elsűllyedt állapotban leledzik, de esetleg ott folytathatnánk a csevesjt. Esetleg el is olvashatjátok a több mint 200 magvas hozzászólást, okulni lehet belőle sokat.
Tanulj meg olvasni! Ne magyarázz bele szavaimba olyat, amit nem mondtam! Zenéljen pénzért az is, aki akar, meg az is, aki rá van kényszerülve!
De aki megteheti hogy ingyen zenél (mert ez a hobbija, de az ettől különböző polgári foglalkozásából él) és jó neki így, azt ne akard rákényszeríteni arra, hogy ebből akarjon megélni!
Akkorhát pusztuljon mind, ki pénzért zenél!
Éljenek az amatőrök!
De még egy kérdesém lenne: nem sérti az önérzetedet mikor a választott és kitanult polgári szakmáddal megkeresett fizetésedet felveszed?
>aki megteheti hogy pénzért zenélhet, az tegye is meg
Tegye meg, ha akarja! De ha nem akarja, akkor ne!
Sok mindent tehetnék pénzért, de csak kevés dolgot teszek. Pl. a zenét nem. Így van esélyem arra, hogy nem válik kényszerré, és csak addig játszunk együtt, amíg jó nekünk. De lehet, hogy így tovább lesz jó.
December 28. Csepel Freeport (Szabadkikötő út 15-17.) 21.00
TRAM + Kérdőjel közös koncert.
Nem túl jó hír, hogy az eddig elsírt anyagi+egyéb okok miatt a TRAM ezentúl kb 3-4 havonta tart egy koncertet, és leállunk a saját dalok gyártásával is. Szépen elvegetálgatunk, nem érdemes túlzottan nagy energiát fektetnünk a halálosan beteg magyar zenei életbe.
Szóval mindenkit szeretettel várunk, lehet az is, hogy ez az utolsó alkalom.
És ez most nem vicc. Persze nem miattam, én nem adom fel: folytatom.
Az eddison énekeseként lesz még alkalmam a számaimat megismertetni a nagyérdeművel, de a TRAM sztory gyakorlatilag most úgy tűnik másképp folytatódik. És ismétlem: én még hiszek abban, hogy lehet itthon igényes zenét játszani anélkül, hogy kodussá tenne ez az egész, de a többieknek tele van a hócipőjük az örökös szarul szervezett bulikból, a részeg vagy oda nem figyelő közönségből, a rengeteg belefektetett munkából, stb.
Persze aki megteheti tegye meg. De azért a gitározás vagy egyéb zeneszerzés valahol mégiscsak inkább a művészet kategóriájába tartozik. Az építészethez meg a hasonlókhoz képest mindenképp. Szerintem egy írón is látszik, mikor ír pénzért. Ugyanígy egy zenészen is.
Tiszteletre méltó gondolataid vannak. De láttál már olyan orvost, aki csak az öröm kedvéért veszi ki a vakbeled, vagy olyan építészt aki az öröm kedvéért tervez neked házat? Egy tanár sem csupán az öröm kedvéért tanítja a gyerkőcödet. Pedig mind szereti csinálni a munkáját, és öröme van benne. Ha a te örömödet megmételyezi a pénz, akkor vonulj kolostorba. Az a véleményem, hogy aki megteheti hogy pénzért zenélhet, az tegye is meg.
Akkor ő zeneíró magánkisiparos. Ezzel nincs is gond.
Gond azzal van, amikor összeáll egy társaság a közös zene öröméért, de ezt az örömöt megmételyezik az anyagi érdekek, amelyek nem mindig abba az irányba húzzák a szekeret, amerre az örömzene menne a maga útján, ha hagynák.