Szerintem én nyesni szoktam a markolatból, ha szarv is van. Legalábbis volt már rá példa, a gyerekek bringáján biztosan. A mostani saját gépemen nem tudom hogy van.
Gondolom, ez is a CM mellékhatása, mikor kiszabadul a szombati biciklis, és rendezvény után még hazafelé is örül a farkincájának, mint a majom, és szépen jön szembe az én oldalamon, mert a másik oldalon a barátai mennek, és mögéjük persze nem állhat, és amikor jelzek, hogy ezen az oldalon én szeretnék haladni, akkor még szét is tárja mind a két kezét egy felsőbbséges mosollyal, hogy na most mi van, és jön velem szembe elengedett kormánnyal... Utólag a gonosz lelkem elgondolkodott, hogy talán kicsit rá kellett volna közelről húzni a kormányt és a fülébe csöngetni, hogy érezze a stabilitásának a korlátait. De persze ez csak gondolatkísérlet.
A múltkor meg az Erzsébet (született Engels) téren haladván az egyirányú út bal oldalára húzódtam, hogy a dugóban ácsorgó autókat megkerülve balra fordulhassak a József Attila utcába. (Ezen úgy elgondolkodtam, mennyire szabályos, hiszen éppen előztem a kocsisort, azt meg biciklivel is balról kell, úgyhogy nagyjából tán igen.) Jött szembe egy nő az egyirányú úton, de mivel valami sárga csík lekopott maradványait láttam felfestve, egy pillanatra én jöttem zavarba, és kértem elnézést, mire ő azt mondta, hogy ejnye-ejnye, de aztán felhajtott a járdára. Szerintem most is meg van győződve róla sokakkal együtt, hogy biciklivel bármikor bemehet visszafelé, és én jöttem szembe, és ő volt szabályos... Mindenesetre tanulságos helyzet volt.
Nem új, ez biztos. Van rajta pár árulkodó nyom. Vagy esetleg ami volt rajta, azt lecserélték roszabbra (fékkarok).Még az eszembe jutott, hogy lehet akár lopott bringa is, ezért lett átfújva.Rakjak rá Giant, Koga-Miyata, Trek matricát? Még ez is előfordulhat :) Csak nehogy hamisításért elővegyenek :)
Pedig a legtöbb neten talált szerelési útmutatóban ott találtam a fék(és váltó-)karok odébb tologatását.
Egy tipp Tomi-FTC-nek: egyik kerákpároskönyvem azt írja a kormányvég felszereléséről (gondolom pont az ijen szűknek tűnő kormányvégek esetére), hogy eseteleg a csavarját kivéve és egy laposfejű csavarhúzót a rögzítőnyílásba (így hívja a könyv a rést, amit aztán a csavar szorít szűkebbre) dugva lehet bizonyos típusokat a kormányvégre segíteni.
Jogos, kicsit utána gondoltam. Abból indulok ki, hogy a paciens belövi a fékkar helyét a kormányon. Általában ez nem ér a markolathoz, de lehetséges. Ha ezután felkerül a szarv, én nem a fékkart toligatnám.
Hmmm, márpedig a kormányvég NAGYON régóta szabványos, 22m átmérőjű.
Gondolom a markolat belső átmérője is ennyi és simán rácsusszan. Úgyhogy a szarvnak is mennie kéne (szinte kizárt, hogy más átmérőre tervezték volna). Ugye teljesen kilazítottad vagy esetleg ki is csavartad az imbuszcsavart a kormányszarvon? Mert összeszorítva jó, hogy nem megy rá a kormányra.
Berci fiamon kitört a bringázhatnék (ismét). Már többször elment erre-arra egyedül, vagy a haverjaival. Múlt héten a Hűvös-völgytől hívott fel, hogy merre menjen tovább. Mondhatom, jó tanácsokat lehet adni így, telefonon. Vagy én nem magyaráztam jól, vagy ő értette félre, mert a Hidegkúti útról hívott ismét, hogy éppen elhagyta Budapestet, pedig haza akarna jönni:-).
A héten addig nyaggatott, hogy tegyük fel az évek óta a kád alatt porosodó bütykös gumikat, hogy ma belevágtunk. Jó alkalom volt arra, hogy megtanulja, hogyan kell a külsőt leszedni, feltenni. Aztán kibökte, hogy menjünk fel a Virágos-nyeregbe. Amilyen hülye vagyok, nem mondattam kétszer, pedig nagyon régen jártam terepen.
Az óbudai vasútállomás felől támadtunk. Eleinte úgy nézett ki, hogy nagyon lemaradok tőle, de aztán az emelkedő földutas részén már egymás mögött lihegtünk. Szegény, városi botorkálásra belőtt trakeszom nagyon dobálta magát alattam: a hátsó slick már annyira slick, hogy lassan ki kell dobnom, ezért komolyan féltem, hogy valami hegyesebb dolog szúrós megjegyzést tesz rá.
A repülőtér felett még láttam néha Bercit (meg-megvárt), de ahogy igazi lejtő jött, már a felvert por se jelezte, merre zúzott. És még ő mondogatja, hogy tárcsaféket akar előre. Minek, mikor úgysem fékez?! Ja, meg SPD-t... Attól is féltem egy kicsit, mert engem is megtréfált párszor. Az viszont igaz, hogy nem csúszik le a cipő a pedálról és nem zsibbad a talp.
Próbálkoztam a kölöknél, hogy országúton mekkorákat tudna hasítani ennyi erővel (mert a mai túrácska végén 46-tal nyomott le engem egy hajrában az én 41-emhez képest), de nem érdekli az aszfalt. Terepet akar. Meg tárcsaféket...
Szó nélkül bírta az Újpalota-Árpád híd-római part-Megyeri híd-Újpalota utat- még azt is mondta hogy neki bicajozásnál nincs korlát,"bármennyit" szívesen teker..Édes szívem egy nagy fiú..
Igaz volt a Rómain vízpartozásos szünet benne 1 óra, így 4 órás volt a körünk.. :)
...jó példa, stb., és vajon miért mennek a kerékpárosok a zebrán?
(És vajon miért nem lehet az adminisztrációt a másik rendőrautó mellett, a 100 négyzetméternyi üres helyen végezni?
A kerékpárúton volt valami eseménykorábban, de ekkor ott az akadályozáson kívül, meg a jobbra kanyarodó gépkocsik kilátásának rontásán kívül semmi szerepe nem volt a hatóságnak.)
A Jánoshegyen ijesztgetett egy nagy felhő, de megúsztam. Mondjuk amilyen hangulatom volt, jöhetett volna eső-szél, nem zavart volna. De azért jobb volt nélküle. :)
Ma nem áztál szét? Nagyon csúnya volt az ég délután, Dunakeszi fölött.
A Megyeri hídról Vác felé néztem és kb. 1 km-re vízfüggöny volt a Dunán. Nekem csak alulról jutott víz azon a környéken - persze, reggel leszereltem az első sárvédőt...
De hét elején még nyugtató gipszem volt, így beígértem a családnak hogy majálisozunk. A franc gondolta hogy ma már terepezek a Budai hegyekben... A Szépvölgyitől a HHH-ra a kék karika nagyon finom, meg a Hárs-Hegy körüli sífutóút is csemege.
Én tavaly úgy mentem az Underworld-re (nézőnek), hogy Rákos-patak menti kerékpárút - Pilis utca - Hortobágyi utca - Keresztúri út - felüljáró a vasút felett - Algyógyi utca. Innen a Maglódi út - Felsőcsatári út - Lakatos út nem lett volna stresszmentesebb?