Olaj: Táblás ház nem volt. "Csak" egy amolyan "light" teltház (szolnoki módra). Szép számú szurkoló maggal. Amennyi a vendégszektorból látszott, az egy elég nagy számú young spicc volt (jövő szempontjából nem állnak rosszul...). Sajnálatos, hogy a fiatalok legnagyobb élvezetüket a vendégszektor osztásában lelték (szokásosak: "Sugárfertőzöttek", "Cigányok", "MASE", "Szopj-le", "Paksi Atom szopd ki a f@szom" etc....így utólag csodálkozom is, hogy a zAlbagyalázás elmaradt :) ). A közönség ezúttal messze nem tett annyit hozzá, mint szokott (meglepő módon, szerintem felénk való mutogatásban sem). Felálltak ugyan, de igyekeztek minél előbb visszaülni (régebben szokásos "örjöngés" ohne). Szerencsénkre az Olaj táborban rejőző hatalmas potenciál jól bennük is maradt (az utolsó 5 percig...). Szurkolás szidás 50-50% volt. Utóbiból 40% nekünk 10% a sporiknak :) Egy szó mint száz volt jobb is. (Dobjaikat hallva azért kezdenek felzárkózni hozzánk :)) ) Majd lefelejtem! A bemutatásnál egészen brutálul nézett ki a konfetti+pénztárszalag kombó!
A.B.: Gyér létszám...30 fő.Mondjuk az legalább nagyjából mind szurkolt. Ami bennünk volt azt maximálisan kihoztuk (aki volt hasonló méretű szurkolócsoportban az tisztában van vele ez mire lehet elég egy 100-150 fős hazai tábor ellen - még akkor is, ha azok csak átlagosan nyomják max.) szvsz. 30-35 percig majd megszakadtunk, ugrálás, óbégatás stb. Ott azonban a csapat lélektelen, nulla játéka elvette a kedvünket (én speciel úgy éreztem, hogy tök mindegy lenne hánnyan ordítanak nekik éppen akkor...).
Pozitívum: példás volt a szolnoki Police hozzáállása. Ember módjára kezeltek, nem tereltek, hanem kísértek stb. (Még a gáthelyzetről is jól eldumáltunk velük :) )
A párharcot tekintve mindkét szurkolótábornak vannak még "adosságai" bőven. (Főleg nekünk - rajtunk érződik inkább, hogy nekünk nem ez a fő meccs...)
30 fő Paksról, a meccs elejétől a 3.negyed végéig nyomták becsülettel, ugribugri meg minden, rajtuk nem múlott. Viszont az uccsó negyedre elfáradtak, akkor már csak alibiztek....;-)
Amúgy hangjuk nem nagyon volt, szerencsére a dobot nem felejtették otthon..
Nem akarok ezen a témán sokat lovagolni, de nagyon érdekes, hogy pl. az alapszakaszban min. kétszer ennyien voltak....
Olaj B-közép:
Az elején kissé nehezen töltődött fel a szektor, de ez köszönhető a Morrone által képviselt hozzáállásnak, miszerint: "Már vagy 9 éve nem láttam feldobást...":-)) No meg annak, hogy ismét hosszú sor kígyózott a pénztárnál.
Az egész meccset végignyomtuk, bár az első 3 negyedben volt jópár lightos rész... Az utolsó negyed azonban kárpótolt minden fanyalgót ( hozzátéve ismét, hogy a másik csapat szurkolójától akkor fair a kritika, ha az mgteszi ugyanez saját magukkal szemben is), én is úgy éreztem, hogy ez is kellett a győzelemhez. A végén 3-szor visszahívtuk a csapatot, fieszta meg miegymás, remélem lesz ez még jobb is...
Amit talán örömtelinek nevezhetnék, hogy a B-közép igyekezett a szidalmazások idején minél hamarabb elkezdeni egy nótát....ez is valami....
szolnoki csarnokban még nem jártam (majd tán a 4.mecsen) A Szolnokra érkező vendég szurkolóktól kérdem,lehet látni a meccst a vendég szektorból?Mert nekem nem tűnik jó helynek:(
Hát nem leszünk sokan holnap a vendégszektorban, úgy 30-40 főre taksálom jelenleg a létszámot. A ballagások okozzák a zűrt legtöbb helyen, én is holnap Debrecenbe vagyok hivatalos (most éppen Bökönyből írok). Azért páran fogunk szurkolni, nem hagyjuk, hogy a Capricorns átrobogjon rajtunk... :)
Szerintem itt az emberek többsége "megunta" a kosárlabdát! Igazából az első két igazi siker év-(2001-2002)-ben voltak igazi teltházak,most meg már volt itt minden bajnoki-kupadöntők és már 'úgymond mindent láttak' fociban is első pár évben meglesz a néző szám,aztán szép lassan fogyni fog
Eléggé kedvtelenül érkeztem Körmendre, a nézőszám sem volt az igazi, nem úgy indultak a dolgok, ahogy az ember várná. Ez az állapot azonban max. két percig tartott (itt jegyezném meg, hogy az NS állításával ellentétben nem tapsoltuk meg a Meszlényit, a Lapovot, csak a McClendont), és fergeteges buzdításba torkollott már ekkor az addig sem rossz szurkolásunk. Mindenki idegbeteg, őrült volt, minden egyes támadásnál együtt izgultunk a csapatért. Ungi, Lizi Borden, Bucsi, Gery (Csabesz szerintem ismeri mindannyiukat, talán mások is) és a többiek is nem csak szurkoltak, hanem folyamatosan űzték a többieket is, próbáltunk mindenkit bevonni. A Red Devils és az MTE Ultras között lévő fiatal srácok most nem higították a tábort, ők is üvöltöttek, ahogy tudtak, volt hogy egy rigmust valamelyikük kezdett. Mujke triplái után tényleg elszabadult a pokol, éreztük, hogy ezért a meccsért nekünk is mindent meg kell tennünk! Végén csarnokzengető "Nyitva van a pálya", ahogy illik. Nagyképűség nélkül mondom, qrva jók voltunk!
A vendégek szép számban érkeztek, de egyszer sem zúgott tőlük a csarnok. Bizonyára azon az oldalon azért lehetett őket is hallani, de a mindent eldöntő negyedben a vártnál visszafogottabbak voltak. Szurkolgattak, de egyértelműen mi nyertük a meccset a pályán kívül.
Hétvégére is jó szurkolást mindenkinek, a Pécs-Debrecen párosítás kivételével jó kis hangpárbajoknak kell kialakulniuk, ahogy az a rájátszáshoz illik!
Hazaiak: megszámolás után jóindulattal 600 néző volt jelen Pakson, az A.B. 12 fővel képviseltette magát, ez szvsz értékelhetetlen produkció volt. Ha nem szól a dobjuk, akkor gyakorlatilag duplanulla....
A meccs végén Zacsi hármasa után persze előkerültek a középső ujjak, meg az öklök, szerintem annyira meg voltak elégedve a bírók teljesítményével, hogy még az "Indul a busz!" is elmaradt....
Olaj tábor: mintegy 70 fő Szolnokról, ami nagyon kevés, ennek a fele szurkolt végig, soha rosszabbat ilyen körítés mellett. A 3 negyedbeli produktum értékelhetetlen, az uccsóban - megérkeztek a kocsmajáratosak...:-)) - viszont királyság volt.
Sajnos tényleg nem volt akkor hangunk. De emlékszem nektek se nagyon... :) Igaz nem volt azonos súlycsoportban a két csapat. Azért én emlékszem, volt pár paksi meccsünk, ahol elég jó hangulatot csináltunk mi kaposváriak is. :) Meg természetesen ti is.
Jó, OK! Elírtam, de most visszakerestem, anno én is 200-at írtam, ami tény nem annyi, de szintén dicséretes létszám szerintem. A többiben viszont nem tévedtem. :)
Szerintem többen leszünk Fehérváron, mint ahogy gondolod, úgy érzem. Ott mindig min. 150-200 kaposvári szokott lenni. Mint ahogy ebben a nagysikerű alapszakaszunkban is 400 voltunk Dombóváron, Pécsen, Zegen. Több mint 100-an Pakson, Szombathelyen és ugye Fehérváron. Mindezen adatok a hazaiak által is megerősítetten... Szóval csak azt akarom mondani, hogy szerintem a létszámmal nem lesz gondunk. Remélem a szurkolással sem.
Mar csak négy óra van hatra... Kezdődik az őrület, a csarnokban izzadt emberek üvöltöznek, hogy talan a csapatuknak segíthetnek és egy hónap múlva együtt ünnepelhetnek.
ASE-Szolnok
Mit lehet itt mondani? Neutron, Atomic Boys kontra Szolnok, sem a mennyiség sem a minőség nem okoz gondot. Ha a parketten kicsit kiegyenlítettebbek lennének a viszonyok, az dobna a helyzeten, de így sem lesz semmi a hangulat. Egy hosszanti lelaton két tabor... Ez mindig izgalmas.
Debrecen-Pécs
A hazai palya duplan szamít, mivel vendégszurkolók oda-vissza nem varhatók nagy szamban. Persze cafoljanak ram!
Albacomp-Kaposvar
Egyikük sem a kedvencem, amolyan csarnokszurkolas két oldalról, meglatjuk ki ebben a műfajban a jobb! Gyanítom itt is érvényesül a hazaiak előnye.
Körmend-Univer
Felfüggesztett büntetés, ami mar pikans. Jönnek Kecskemétről, majd mi is megyünk oda, és az amúgy is meglévő feszültséget nem fokozza egy esetleges ellenérzés a masik oldal irant. Dög meleg a hazai taborban, ami remélhetőleg nem nyomja ra a belyeget a hangulatra! Varjuk a Capricorns elleni megmérettetéseket!