Ma lány típusú gyermekemmel lenyomtuk a "tavaszi szél" közép távját.
Neki ez volt az elsó TT. amin részt vett.Isaszeg és Dány között kapott el először az eső.Javasoltam,hogy forduljunk vissza,de a csaj elütasította,hogy az első teljesítmény túráját nem adja fel még ha xarrá ázik is. Ez kb. be is jött.Kifogásoltam is a szervezőknél,hogy tavaszi szél a túra neve nem egésznapos eső. Megígérték ,hogy jövőre jó idő lesz. Én meg jeleztem a lyánynak,jövőre a hosszú a cél,mert Sülysáp és Gomba között baromi rossz az út.
"A szarvat talán feltudom erőszakolni úgy, ha csak simán a kormányra rakom."
De hát ez lenne a cél, nem? Ugye nem a markolat műanyag végére akarod rászuszakolni a saját, oda illő aluminium záróbilincse helyett? Mert az nagyon rossz ötlet! Azt is fel kell szerelni rendesen, aztán amellé mehet a kormányzsarv, ahogy az én fotómon is van a (186379)-es hozzászólásban.
Basszus, rólam sehol egy kép... hiába integettem minden kamerénak, hiába mosolyogtam minden fényképezőbe, a menet végén tekerő szervezőket már senki se fotózta :-))
Igen, erre próbáltam utalni, hiszen még képet is tettem be róla a könyvből.
A bilincses markolatból meg le ne vágjon, úgy jó az ahogy van. Arról nem is beszélve, hogy ezzel markolat külső oldalán lévő csavaros rögzítés is lejönne, és csupán egy csavar rögzítené a bilincses markolatot a kormányon kettő helyett - no meg csúnya is lenne!
A második kép alapján a szarv meg lett nyomorítva, nem is kör keresztmetszetű a lyuk rajta (nem csak a fkgép torzítása, mérd le vonalzóval). A megoldást meg már a többiek leírták.
JKF - szerintem - arra próbált utalni, miután a szarv csavarját lazára tekerted, a tövénél lévő hasítékba beleillesztesz egy csavarhúzót vagy vékony vésőt, majd enyhén rásegítve feszítesz rajta és szélesebbre nyitod. Ezzel rásegítve arra, hogy rá tudd húzni a kormányra. Ha már a kormányon van gumikalapáccsal a helyére lehet ütni, majd a csavarral rögzíteni.
Az egészen biztos, hogy a Petőfi és Bécsi utcai szakaszon még úgy van. Az Erzsébet térnél viszont mintha már több sáv lenne, ott ilyesmi nem szokott lenni azért.
19 éves lesz a "kicsike". Most fog érettségizni. Néhányan, akik pár évvel ezelőtt látták, némileg meglepődnek termetén (úgy egy fejjel magasabb nálam).
Azért reménykedtem, hogy a feltett dömper gumik jelentenek nekem egy kis előnyt. De csak annyit értek, hogy nem égtem annyira:-))). Na, most panaszkodtam, vagy dicsekedtem???
Csütörtökön bugyikörön elég csúny pofaszélben a szokott helyen (Taksony előtt az utolsó pár száz métert meg szoktuk nyomni ülve amig tudunk gyorsulni) Tomi meglódult, mire észbekaptam, lett 15 m előnye. 53-al max pulzuson nem tudtam megközelíteni se.................büdös kölkök :))
Érdekesek ezek a gyerekek. Mennyi idős amúgy, hogy kitekeri helyetted a 46-ot?
(Ma nálunk újabb gyerek kapott friss mtb-t, nőnek mint a gombák. A bringavásár rendezvényre néztünk ki, nyitásra már kint voltunk a Vasúttörténeti Parknál, csak felmérni a választékot. De aztán találtunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot...
Ha jól számolom, már a 10. bringa foglalja a helyet.)
Szerintem én nyesni szoktam a markolatból, ha szarv is van. Legalábbis volt már rá példa, a gyerekek bringáján biztosan. A mostani saját gépemen nem tudom hogy van.
Gondolom, ez is a CM mellékhatása, mikor kiszabadul a szombati biciklis, és rendezvény után még hazafelé is örül a farkincájának, mint a majom, és szépen jön szembe az én oldalamon, mert a másik oldalon a barátai mennek, és mögéjük persze nem állhat, és amikor jelzek, hogy ezen az oldalon én szeretnék haladni, akkor még szét is tárja mind a két kezét egy felsőbbséges mosollyal, hogy na most mi van, és jön velem szembe elengedett kormánnyal... Utólag a gonosz lelkem elgondolkodott, hogy talán kicsit rá kellett volna közelről húzni a kormányt és a fülébe csöngetni, hogy érezze a stabilitásának a korlátait. De persze ez csak gondolatkísérlet.
A múltkor meg az Erzsébet (született Engels) téren haladván az egyirányú út bal oldalára húzódtam, hogy a dugóban ácsorgó autókat megkerülve balra fordulhassak a József Attila utcába. (Ezen úgy elgondolkodtam, mennyire szabályos, hiszen éppen előztem a kocsisort, azt meg biciklivel is balról kell, úgyhogy nagyjából tán igen.) Jött szembe egy nő az egyirányú úton, de mivel valami sárga csík lekopott maradványait láttam felfestve, egy pillanatra én jöttem zavarba, és kértem elnézést, mire ő azt mondta, hogy ejnye-ejnye, de aztán felhajtott a járdára. Szerintem most is meg van győződve róla sokakkal együtt, hogy biciklivel bármikor bemehet visszafelé, és én jöttem szembe, és ő volt szabályos... Mindenesetre tanulságos helyzet volt.
Nem új, ez biztos. Van rajta pár árulkodó nyom. Vagy esetleg ami volt rajta, azt lecserélték roszabbra (fékkarok).Még az eszembe jutott, hogy lehet akár lopott bringa is, ezért lett átfújva.Rakjak rá Giant, Koga-Miyata, Trek matricát? Még ez is előfordulhat :) Csak nehogy hamisításért elővegyenek :)
Pedig a legtöbb neten talált szerelési útmutatóban ott találtam a fék(és váltó-)karok odébb tologatását.
Egy tipp Tomi-FTC-nek: egyik kerákpároskönyvem azt írja a kormányvég felszereléséről (gondolom pont az ijen szűknek tűnő kormányvégek esetére), hogy eseteleg a csavarját kivéve és egy laposfejű csavarhúzót a rögzítőnyílásba (így hívja a könyv a rést, amit aztán a csavar szorít szűkebbre) dugva lehet bizonyos típusokat a kormányvégre segíteni.