Jé, ez a fénykép a gyömrői artézi kút felől készült (háttérben a ref. templom), ami mellett munkába járáskor már hónapok óta eltekerek! Szép tájon karikáztatok!
Vedd észre, hogy a villapapucs sem egyforma. Alapkövetelmény, hogy az első kerék tengelye mindig a villanyak meghosszabbított vonala elé kerül (utánfutás). Van olyan villa, ahol a papucs áll előrébb. És van olyan, ahol a papucs a lábak vonalánban van (in line papucs), ekkor viszont a villavállnál van egy kis törés, ott áll előrébb.
Nem volt lelkierőm beállni a húszméteres sorba a mosónál, kibéleltem az autót pokróccal és hazahoztam a bringán 5 kiló agyagot.
De azért jó volt a verseny, kivéve az utolsó lejtőt a Virágos-nyeregtől lefelé. 22/32-es áttételben izomból tekertem a lejtőn, és így is alig haladtam. Abba viszont nem akarok belegondolni, hogy a széttúrt út, ha majd megszárad, milyen lesz... :-(
Pinyo, mi a helyzet? A rajt előtt láttalak keresztülvonulni a mezőny előtt. Mit kerestél? :-)
A kormány vége egészséges? Az egyenes kormányok ősidők óta szabványosak, minden kormányra minden szarv passzol. Viszont gyakori gond, hogy a kormány vége kicsit deformált, mert amikor eldől a bringa (vagy letámasztod) akkor itt kapja az ütést. Ilyenkor nem megy fel a szarv. Meg kell nézni, hogy a kormány vége szabályos kör alakú-e, és hogy nincs-e benyomódva a pereme. Ha valahol találsz egy kis egyenetlensget, akkor reszeld le.
Ma lány típusú gyermekemmel lenyomtuk a "tavaszi szél" közép távját.
Neki ez volt az elsó TT. amin részt vett.Isaszeg és Dány között kapott el először az eső.Javasoltam,hogy forduljunk vissza,de a csaj elütasította,hogy az első teljesítmény túráját nem adja fel még ha xarrá ázik is. Ez kb. be is jött.Kifogásoltam is a szervezőknél,hogy tavaszi szél a túra neve nem egésznapos eső. Megígérték ,hogy jövőre jó idő lesz. Én meg jeleztem a lyánynak,jövőre a hosszú a cél,mert Sülysáp és Gomba között baromi rossz az út.
"A szarvat talán feltudom erőszakolni úgy, ha csak simán a kormányra rakom."
De hát ez lenne a cél, nem? Ugye nem a markolat műanyag végére akarod rászuszakolni a saját, oda illő aluminium záróbilincse helyett? Mert az nagyon rossz ötlet! Azt is fel kell szerelni rendesen, aztán amellé mehet a kormányzsarv, ahogy az én fotómon is van a (186379)-es hozzászólásban.
Basszus, rólam sehol egy kép... hiába integettem minden kamerénak, hiába mosolyogtam minden fényképezőbe, a menet végén tekerő szervezőket már senki se fotózta :-))
Igen, erre próbáltam utalni, hiszen még képet is tettem be róla a könyvből.
A bilincses markolatból meg le ne vágjon, úgy jó az ahogy van. Arról nem is beszélve, hogy ezzel markolat külső oldalán lévő csavaros rögzítés is lejönne, és csupán egy csavar rögzítené a bilincses markolatot a kormányon kettő helyett - no meg csúnya is lenne!
A második kép alapján a szarv meg lett nyomorítva, nem is kör keresztmetszetű a lyuk rajta (nem csak a fkgép torzítása, mérd le vonalzóval). A megoldást meg már a többiek leírták.
JKF - szerintem - arra próbált utalni, miután a szarv csavarját lazára tekerted, a tövénél lévő hasítékba beleillesztesz egy csavarhúzót vagy vékony vésőt, majd enyhén rásegítve feszítesz rajta és szélesebbre nyitod. Ezzel rásegítve arra, hogy rá tudd húzni a kormányra. Ha már a kormányon van gumikalapáccsal a helyére lehet ütni, majd a csavarral rögzíteni.
Az egészen biztos, hogy a Petőfi és Bécsi utcai szakaszon még úgy van. Az Erzsébet térnél viszont mintha már több sáv lenne, ott ilyesmi nem szokott lenni azért.
19 éves lesz a "kicsike". Most fog érettségizni. Néhányan, akik pár évvel ezelőtt látták, némileg meglepődnek termetén (úgy egy fejjel magasabb nálam).
Azért reménykedtem, hogy a feltett dömper gumik jelentenek nekem egy kis előnyt. De csak annyit értek, hogy nem égtem annyira:-))). Na, most panaszkodtam, vagy dicsekedtem???