Nekem is van ilyen rugóacélhuzal gondom. 0.3 és 0.4 mm átmérőjű kellene, lehetőleg kis tétel (1-1 kg), de ha csak nagy tétel van az se gáz, mert van aki átvegye tőlem .
Citerahúrnak használnám, legalább 2500MPa szakítószilárdság kell, vagy akörül.
Más: Sárgaréz forrasztóhozanyagot hol lehet kapni Pesten? Ilyen kemény huzalszerű körkeresztmetszetű rudakban adják. 2; 2.5; 3 mm átmérőkkel kellene.
Ettől a Kun utcai manustól én is akartam venni kisebb mennyiségű 0.8-as rugóacélhuzalt, de finoman ,modorosan lapátra tett. Azt mondta, nem örül annak , ha a nyakára küldenek ilyen embereket. Ha neked ad, akkor légyszi' szerezz már nekem! 1mm-es is kell, vagy 1.1-es, Kb 1kg mindkettőből. Ő is a Ferroglobustól veszi.
Én vettem 0.5mm-eset a Thissenkrupp Ferroglobusnál. A Körvasút soron van egy telephelyük. Ahuzalt én is húrnak használom, tekercselek is rá, bevált. 1mm vastagot is árulnak, nézd meg a : www.ferroglobus.hu -t. Vigyázz! legalább 15 Kg-ot venned kell, mert nagyker.
Passz. En ismerostol kaptam zongorahur mag szálat, az acel es rugozik is, van sokfele atmeroben. Az igazi rugot hajlitas utan meg edzik ugy emlexem. Ha ilyen jo akkor valami zongorajavitostol biztos lehet venni, de van egy rugos ceg az attilla uton (bp-en, de nem tom a nevit...)
Kellene nekem fazetta lupe. Az ugy nez ki hogy egy sima lupe aminek az elejere a fokuszba egy penge szeruseg van felrakva. Ennek az élin osztasok vannak (gyakorlatilag egy vonalzo). A munkadarabot ennek kell nekinyomni (alulrol) es igy pontosan leolvashato a fazetta (elletores) merete.
Letezik hasonlo lupe amit asszem szovetlupenak hivnak. Az kicsit masmilyen, azon a vonalzon csak rovatkak vannak (,szamok nem) es uvegbol van a talpa, hogy a szovetre lehessen ranyomni. Ha nagyon nincs mas akkor az is jo, de jobb lenne egy fazetta lupe.
egy alaptűrést még találj ki, utána könnyebben kapsz címet is a termékhez. ( árról nem is beszélve. Meg az alapanyagot sem árt pontosan letisztázni, mert ha nem te adod, akkor itthon valszeg csak olyan csinálja meg, aki eleve orvosi segédeszközöket gyárt. )
Egészségügyis vagyok, nem müszakis, ezért előre is bocs a pontatlanságokért! 5x5 mm négyzet alapú hasábokra lenne szükségem 5-10-15-20 ... mm hosszúságban, kb 70 mm-ig. Anyaga antiallergén orvosi fém, esetleg titán. A hasábban 5 mm-ként, a hasábot teljesen átérő 1,5-2 mm átmérőjű menetes lyuk (bocsi :) ), ebbe illeszkedő 7.5- 5 - 2,5 mm hosszú csavarok. Fej süllyesztett! Egyelőre néhány tucat mintadarab kellene, később 1-2 ezer. Felszín orvosiműszer " ékszer" minőségűre polírozott, karcmentes!
Az allvanytos sikito az egesz mas. Ecsemek hasznalnak olyat, es ok is szerszamot eleznek vele de az inkabb egy koszoruhoz hasonlit. Vannak utkozok aminel fixen megall a korong es a korong sem sima mezei sikitokorong hanem a koszorukoronghoz hasonlo. meg a cucc ara sem a 2e-ftos gazdasagos kategoria.
A válaszoddal egyetértek, valamint azzal is, hogy nem topictéma. DE, ha a kedves ztoth32 ezeket az inokokat valóban elmondaná egy olyan cégnél, ahol ilyenekkel foglalkoznak, jobb esetben páros lábbal rúgnák kifelé. Rosszabb esetben csak néznének rá, mint a kétfejű borjúállatra, mert nem tudják, miről van szó. A jobbik eset manapság 99%-ban fordul elő. Minden vállalkozó, vagy cég, jóval több bőrt akar lehúzni a CNC-ről, mint ami indokolt, viszont a munkaerő árát nem így súlyozzák (nem is értem, miért...).
Én benne vagyok, a bőrömön érzem, hogy mennyit ér egy CNC-s manapság, mert keresek egy normális helyet. Tudok esztergán, marón, tömbszikrán dolgozni, részemről tökmindegy, hogy CNC, vagy sem. Hagyományos horizonton is elboldogulok, de ezt a részt még tapasztalnom kell. :)
Az embert (van sok, szerteágazó tudása, viszont nem specializált egy területre, gyorsan tanul, de mondjuk, nem ismer minden célgépet, és nem veszik fel, mert az országban 3(!) helyen működő célgéphez nem ért, ezért nem veszi fel egy ezek után piti cég) mikor fel akarják venni, akkor alulbecsülik anyagilag, mikor bejutott, a csillagokat akarják vele lehozatni az égről, szarért-húgyért...
Nem fair a cégek hozzáállása. Attól, hogy a maguk szemszögéből igazuk van, még nem fair....
Vannak nagyon jó gyémántkövek, töbféle méretben és profillal.
Nekem egy álványos gépre van felfogva egy ilyen korong.
Nagyon jól lehet vele keményfémlapkás késeket köszörülni, főként a forgácstörő/terelő hornyok kialakítását lehet nagyon jól megcsinálni vele....
Az a lényeg egy ilyen kőnél, hogy úgy kell felfogni, hogy a lehető legpontosabban szaladjon, különben egyenlőtlenül kopik aztán később már nehézkes dolgozni vele...
HA valaki ilyen kő beszerzésén gondolkodik, javaslom, hogy bakelit kötésűt vásároljon, mert keményfémhez az a jó.
Én már próbáltam Bronz kötésűt, de az nem nagyon vitte, inkább kőhöz és üveghez való...A másik amit ajállhatok, hogy ne szerszámszaküzletben vásároljatok, inkább lengyelpiacon (ha még létezik ilyen) mivel elég borsos áron mérik...
Hat en biztos nem eleznek sikitoval, sztem nem is nagyon lehet meg eleg veszelyes is. Egy vacak obibricotesco koszoru par ezer ft es sokkal jobb ilyen celra. Kicsit ut de egy kis bekoptatas utan jo lesz. Egyebkent lehet kapni gyemantbetets korongot, csempe vagasi celra (de a fem hamar lekoptatja rola a betetet es sok olyan van amin bevagasok vannak na az se jo).
tud valaki olyan sarokcsiszolóba fogható fémtárcsáról, amin gyémántszemcsék vannak, és fémhez jó nem pedig kőhöz? Esztergakés élezéséhez gondoltam ilyet. Vagy jobb erre a hagyományos köszörű?
Szerintem inkább a szemlélettel van baj. Mindkét oldalról. A tulaj pár év alatt akarja azt visszahozni, amit civilizált régiókban 15-30 év alatt. A megrendelő/közvetítő meg egy darabot is annyiért akar kapni, mint 50ezret és azt is tegnapra. Mondván hogy akkor majd később ide fogja hozni a nagy megrendelést. Aztán persze esze ágában sincs.
"Amíg egy CNC árából több hagyományos gépet lehet venni."
Ez befektetés a várható nyereség reményében. Csak akkor ruházzanak be, ha az megtérül. Nem indok a magas árra.
2 "Amíg egy CNC-s szaki jobban tud keresni, mint egy sima drehás."
Te írtad, hogy a munkabér a teljes pénzforgalom elenyésző része, így az a Te megállapításod szerint nem befolyásolhatja az árakat lényegesen.
3 "Amíg a CNC pontosságát nagy darabszámon keresztül nem übereli más." Ezért fejlesztették ki, pontosab, gazdaságosabb, nem kell überelni.
4
"Amíg a CNC-re be lehet rakni betanított munkásokat is." A tömegtermelés szabályai szerint ez is költségcsökkentés.
Megállapítom, hogy mind a négy pont engem igazol.
Én továbbra is azt állítom, hogy a CNC elvből sokkal gazdaságosabb mint a hagyományos. Ezért (is) fejlesztették ki. Ennélfogva a végtemék árának sokkal alacsonyabbnak kellene lenni. És akkor dőlnének a megrendelések. Düböröghetne a gazdaság (ahogy Te írtad)
Amíg a tradicionális struktúra igénybevétele abnormálisan sok esetben költséghatékonyabb a megrendelő szempontjából, addig igenis azt gondolom, hogy baj van a CNC-s vállalói árakkal.
Az árak nem fognak hanyatt esni, legalább két okból:
Amíg egy CNC árából több hagyományos gépet lehet venni. Amíg egy CNC-s szaki jobban tud keresni, mint egy sima drehás. Amíg a CNC pontosságát nagy darabszámon keresztül nem übereli más. Amíg a CNC-re be lehet rakni betanított munkásokat is.
Jelenleg az utóbbi a tendencia, terjed a németektől, meg az angoloktól. Van 1-2 magas tudású gépbeállító, elég jó pénzért, és van a többi, amelyik agyatlanul nyomja a zöld gombot (mert máshoz nem ért), éhbérért.
A legnagyobb baj az, hogy a kettő közötti átmenetet maguk a cégek akarják megszüntetni, mert így kevesebb menne el munkabérre.
A mi cégünk éves nyereségének a 0.1%-át sem éri el a munkabér összköltsége, és még ezt is sokallják.
A helyi vezetők megmondták őszintén, hogy az évi 28 millió dolláros nyereség csak tájékoztató adat, mivel ebből egy fitying sem marad az országban, tehát a béremelésnél fölösleges a nagy nyereségre hivatkozni.
Ez az ipar ma Magyarországon. És ezért dübörög a gazdaság is.
ztoth32 szvsz nem a melóskra értette a kasztot, hanem azok tulajdonosaira/üzemeltetőire. De ezen is lehet vitatkozni. Nyilván ha az utcáról esek be, akkor nem a bejáratott árat"
Köszönöm a hozzászólásodat, pont így van ahogy leírtad.
Állításaim alátámasztására példaként említem, hogy jelenleg egy sokezres sorozatú munkadarabot esztergálunk, amely munkát úgy sikerült megszerezni, hogy a CNC cégek árainál lényegesen olcsóbbak vagyunk (ebben az esetben). A megrendelő szó szerint azt mondta : Dugják fel a CNC-jüket !
Fenntartom azt az állításomat, hogy ha jól szervezetten működik egy CNC struktúra, akkor az áraknak hanyatt kell esni. De ey nem így van.
amíg találnak olyan embereket, akit noha tudják hogy keményen lehúzzák őket, de ennek ellenére aláírják a papírt, ahelyett hogy megpróbálnák megszervezni az életüket...