Sziasztok!
Ismeri valaki a Marshall Lead 100 -as modelljét? Ez egy fej, négy bemenettel, amiből 2-2 közösitve van bent.
Potik: 2 volume, 1 presence, 1 magas, 1 közép, 1 mély (lehet, hogy még kihagytam valamit?...).
Sajnos a Marshall hivatalos oldalán semmi sincs róla. Ami érdekelne: mit tud, mikor gyárthatták.
Elég öregnek néz ki, és a hátuljárol szinte minden felirat lekopott (az meg látszik, hogy "Made in England by Marshall (Products) Inc.")
Előre is köszönök barmi infot.
A húr témában elég igénytelen vagyok, tehát Fender Original, vagy Super, mert ahhoz jutok hozzá legkönnyebben/legolcsóbban. Vastagság: 9-es.
Egyszer, amikor már nagyon bénán szóltak, kiprobáltam a basszushúroknál szokásos kifőzést (persze csak a vastag húrokon), utána egy hétig még jó hangja volt, aztán kezdett lekopni róluk a fényes nikkelréteg :))
Ezt csak úgy szórakoztatásul...
Tomci: többet gondoltam a Daddarioról, de akkor az ErnieBall vezet. ajánlom Neked vastagabb készletet, az tovább tart.
Minoségmegorzésre van ez a citromsav-alapú folyadék, játék után kell felvinni a húrra, nagyon sokat számít, nekem lételemem, vagy van a viaszos FastFret, attól jobban csúszik az ujjad, viszont egy ido után ragad tole a húr, le kell szedni a citronyos témával. (koncertre jó).
Na én asszem hazamegyek, elvégre péntek van, mindenkinek jó gyakorlást/koncertet/turnét/...
No, ennek nagyon örülök, hogy így rákattantatok a húr témára! :o))
Esetleg az eddigieken túl arról kinek van infója, hogy melyik az a típus, amelyik a legtovább őrzi az eredeti hangzását? (Csórikám vagyok, nincs pénzem túl gyakran cserélni, és a 9-es D'addario készletem ált. max. 1 hónapig szól újszerűen. "A gondos ápolás ellenére.") no persze meg továbbra is jöhet minden infó dögivel! :o)))
SimA
Itt van néhány cím, amit érdemes megnézni. Ezeken nem csak kottákat, de mindenféle tanuláshoz hasznos dolgokat is találsz (az egyik helyen, már nem emlékszem melyikben a keretbe van építve egy hangológép és egy metronóm is - poén!!):
www.guitartricks.com
www.musicplayer.com
www.rifftech.com
Incho:
Ez a link elég királyos!! tudsz még ilyeneket? és milyen szép az a gitár!!! (Figyu, jól láttam hogy az első "prototípus tesztelés"-nél beleakadt Petrucci mester keze az egyik futamba?)
Én ErnieBall Hybrid készletet használok, ami alul 9-es, felül 10-es készletbol áll.(9,11,16,26,36,46). Ez a magasaknál jobb csengést, könnyebb játékot jelent, a mélyeknél meg jó eros, markáns basszus szól. Állítólag a Strat-hoz ez a legelonyösebb. Nekem bejött, de mostanában vastagabb készlet érdekel, mondjuk valami 11-es D'addario.
Ha valakinek van D'addario tapasztalata, irja meg, mert nagyon érdekelne.
Nekem a legjobb TAB-keresonek a www.tabcrawler.com jött be,
ahol rákeresni is lehet, de beturendben is tallózhatsz.
Viszont nem szabad ezeket kp-nek vanni, nem mindig hibátlanok azok a kották.
Srácok!
Most olvastam egy hangszerhírdetést, amit meg kell osztanom veletek, hátha valaki hasznát veszi. Naszóval: eladó egy Laney klipp 60 wattos csöves fej eredeti 200 wattos ládájával egyben 100 eFt-ért. Budapesten, tel.: 30/9-912-679. Nem ingyen reklámról van szó, szerintem ez nagyon jó ár. Ha most lenne rá pénzem, rögtön megvenném.
húrok:
Dean Markley SLP, 10-es
ezt sajna már nem gyártják, legalábbis itthon mindenki azt mondja, már csak egy pár készletem van... (ennek ellenére a hivatalos weboldalon ott virít, most mi van?!) még soha nem szakadt el egy sem(!)
Ezt nickel/acél ötvözetből csinálják (ilyet másnál még nem is láttam), nagyon jó hangja van, és mint említettem, igencsak megbízható.
SimA:
Azért érdemes gyakran cserélni, mert a húr (rendszeres használat esetén az alapos ápolás ellenére is) viszonylag hamar elveszti az eredeti hangját, erejét és rugalmasságát. Tompábban szól dinamikailag és hangszínben egyaránt, kevesebb magassal, rosszabb lesz a hangkitartás és könnyebben törik, mint az új.
Kottákra elsősorban a www.olga.net-en érdemes rákeresni. Itt nagyon sok számot találhatsz, akkorddal és tabulatúrával is. De azt hiszem pont ebben a topikban, vagy a "Segítség, gitározni akarok" (vagy vmi ilyesmi) címűben volt egy rakás link az egyik hozzászólásban.
;)
Hali!
Igen rá nöttem, de sajna eddig csak (1 év)klasszikusokat tanítottak a zeneiskolában és azokat hiába játszom torzítóval semmi rockos hangzást nem tudok belolük kihozni.Néhány skálát gyakoroltam és a Deep Purple:Smoke on the Water bevezeto néhány akordját,amit mindenkivel megtanítanak az elso alkalommal a haverok. Annyit azért sikerult elérnem,(akaratlanul)hogy a fiam berontott a szobába, hogy halkítsam le a hifitornyot mert tanul. Az álla pedig leesett, hogy nemis a hifi szól hanem a gitár. :))
Az üzleti ügyeim sajna nem mindig ilyen sikeresek, de remélem a javulás utjára léptem.
Miért kell ilyen surun húrt cserélni?
Ha valakinek vannak egyszerübb rockzenei akordos kottái, vagy tud egy jobb muködo linket, segítsen már! Régebbi slágerkre gondoltam pl.Deep Purple; Zeepelin; AC/DC; Stones stb.
Dean Markley 9-es. De most át akarok nyergelni a 10-re, mert dögösebb soundot akarok, meg nagyon mászik a kezem a 9-esen, nem üt vissza eléggé. Általában 1,5, max 2 havonta cserélek húrt, de van, hogy sűrűbben, mondjuk egy húzósabb koncert után. Általában minden második, harmadik bulin elszakítok egy-két húrt. Ezért is kéne a 10-es.
Bocs, de soha nem hallottam a srácról. Pécsen meg augusztus végén voltam életemben először, azóta se. Szép város mondjuk, de a zenei életéről fogalmam sincs.
A tanácsokat nagyon szívesen! Ha tudom, hogy ilyen üzleti vénád van, akkor egy új Twin Reverbet ajánlok, vagy egy 5150-est, esetleg egy Mesát természetesen Strattal, vagy Gibsonnal:)))
Szóval gratula, használd nagy örömmel a szerkót!
WT
Nem tudjátok, hol lehet info-t, katalógust, akármit beszerezni Gotoh, Schaller stb. alkatrészekről? Egy ideje túrom a hálót, de nemigen találtam semmit... Linkek lennének a legjobbak...
Hali!
Tegnap körbejártam a fél fővárost és SIKERÜLT!!!!:)
Vettem egy 12W-os szobai erölködőt.Torzító, hangszínszabályzó, hangerőszabályzó és fejhalgató aljzat. Ennyit tud a kicsike,és ha belegondolok,hogy ingyen van!:)
Kb. 1 hónapja vettem 1 klasszikusgitárt 2000Ft-ért:)Vettem rá egy húrgarnitúrát 1000Ft-ért, 1 Ericcson T10-est 15000FT-ért, ez összesen 18000FT.
A telefonért cserébe megkaptam az erölködőt és egy Nokia1610-et.A gitárt pedig eladtam 15000-ért a Király u. 24-ben (hangszerbolt) A tulaj nem ért a gitárokhoz, ugy próbálta ki, hogy az elhangolódott(egésznepos csatangolás a városban)gitárt, a nyakánál fogva felemelte, megpengette az üres hurokat, megnézte nem görbe-e a nyaka,nincs-e valahol megrepedve és megállapította "jó gitár", egyépként tényleg jó a gitár a maga kategóriájában.
Szóval! Van 1 uj garanciális erölködőm,(21900FT) 3-4000Ft-os telefonom és 15000Ft-om.:)
Ezt pedig részben nektek köszönhetem BIBIKE lemy Jaque Brizar
KÖSZÖNÖM!!!
Kustom KLA-10 Hát,nem egy ismert márka az biztos állítolag amerikai .
Nem emlékszem már ki volt az aki azt írta, hogy évekig csak az AC/DC 4-5 akordos repertoárját gyakorolta szeretném én is néhány nótájukat elpengetni ha magadra ismersz légyszi jelentkezz!
Szertenék kérdezni néhány dolgot.
freemanson!
Ajánlom figyelmedbe a "Gitározni szeretnék tanácsokat kérek " topicot.Van néhány jó tanács közöttük én is sokat tanultam némelyikből.
Pá! SimA
Sztyepp, nem tudsz valamit véletlen a Gömbösről? Pécset nagyon nagy szám volt pár éve. Jó gitáros, de vmi szörnyű zűrös, kábszeres életvitel meg dealerkedés. Állítólag körözik, és azért lépett le, pedig rendszeresen koncertezett a városban.
lemy
Patkó:
nem ott soha, de ezt a Fendert ott vettem úgy 5-6 éve lepusztulva 60 rugóért. Qrrrva nagy mázli volt.
Consono:
igen, ez így van. Gyakorlatilag 1. a tekercselés iránya megfordul a húrokhoz képest, 2. a hátsó pickup a vastagabb húroknál kevesebb, a vékonyabb húroknál több felharmonikust vesz le, ezáltal ott méginkább megváltozik a hang
Olyannyira, hogy a Fender gyárt is fordított tekercselésű pickupokat, de ezeket csak a Hendrix modellekbe teszik bele
Sziasztok!
Én most kezdtem el gitározni tanulni, de nagyon elkapott a szenvedély, és most akarok venni egy gitárt.
Elolvastam a hozzászólásaitokat, de sok mindent nem értettem belőle. Remélem egy pár év múlva már én is profi leszek ebben.
Jó gitározást mindenkinek.
A Rákóczi téren. Ha szembe állsz a térrel a körút felöl, akkor bal oldalon.
Régen nem voltál hangszerboltban? Akkor húrokat milyen gyakran cserélsz? Vagy van ottnon egy kamionnal?
Vintage 52 a Tátra utcában. Nem kifejezetten olcsó, de megbízható. Vagy a Coda hangszerboltban is foglalkoznak javítással, nekünk (mármint a zenekar gitárosainak) ott szokták a gitárjainkat javítani. Jól ismerem a srácot. Jól dolgozik és relatíve olcsó.
Sziasztok, új vagyok a topicban, segítsetek...ajánljatok már nekem egy megbízható, olcsó, gyors, stb. gitárszervízt! Az akusztikus gitárom hangszedője recseg, azt kéne megjavítani.