Keresés

Részletes keresés

Lunacica Creative Commons License 2006.08.11 0 0 209
Nagyon köszönöm a segítséged, mostmár tisztábban látom a dolgokat. Egyébként mi is Neckermannal megyünk. Ti hol szálltatok meg? Melyik hotelben? És milyen ellátáson voltatok? Mi a Bajondillo Appartements-be megyünk, félpanzióval.
Előzmény: ketti (208)
ketti Creative Commons License 2006.08.11 0 0 208

Úgy láttam, általában minden nap indul minden úticélra szervezett kirándulás, lehet, hogy az egyik iroda Granadába pl. kedden és csütörtökön indít kirándulást, ugyanakkor a mellette lévő iroda pedig hétfőn és szerdán....

Ez változó, de szerintem általában bármikor lehet bárhova menni.

Mi a Neckermannal utaztunk Torremolinosba (repülő, kaja, szállás, transzfer), a fakultatívokra nem mentünk el, de pl. náluk volt az, hogy Granada csak és kizárólag szombaton - amikor egyébként is nagy a tömeg az ilyen turistanevezetességeknél.

A szállodából jó néhányan befizettek rá, a busz fél 8-kor jött értük, kb. 11.15-re értek Granadába (út közben volt egy megállás - étterem, pisi, vásárlás stb.), Granadában szerencsétlenkedtek ill. próbáltak várost nézni, ebédelni, miegymás, ebben nagyrészt a magyar idegenvezető csajszi akadályozta őket. 2-re mentek fel az Alhambrába, 6-kor volt a visszaindulás, este 8-ra értek vissza a szállodába.

Mi egyénileg voltunk, csütörtökön. Kb. 9.15-kor indultunk,  11-re értünk be a városba, fel az Alhambrába, ott megvettük a jegyeket du. 3-ra. Granadában leparkoltunk a folyóparton (midnenhol nagy útbontások, közműfelújítás votl), körülnéztünk (óváros, katedrális, arab negyed, ebéd, séta a bevásárlóutcában). Délután felmentünk az Alhambrába, saját tempónkban, útikönyvekkel felszerelkezve jártuk végig, kb. 6.30-kor indultunk vissza Torremolinosba, 8.30-ra értünk haza (bekaptunk egy nagy dugót az autópályán már egész közel Torremolinoshoz). Esténként egyébként elég gyakoriak a dugók Malaga és a reptér közelében!

Előzetesen az idegenvezető fenyegetőzött, hogy nem fogunk Alhambra-belépőt kapni, ha csak úgy beesünk a pénztárhoz... Azt mondják, ez általában így van, nekünk mázlink volt. Volt még 23 db jegy délutánra, amikor aznap reggel odaértünk (nekünk ebből csak 6 db-ra volt szükségünk). De tényleg, állítólag legalább 2-3 héttel előtte kell foglalni, pl. neten, vagy helyben egy BBVA banknál, ha egyénileg akarod megoldani:

http://www.alhambradegranada.org/guias/alhambraEntradas_en.asp

https://w3.grupobbva.com/ALHAMBRA/alhambra/home.html

Azt hiszem, előre kell fizetni, úgy hogy megadod a kártyaszámot, és terhelik is.

 

Egyébként teljesen normálisak a kérdések, és ez független attól,mikor voltál utoljára külföldön nyaralni. Én is ilyen felfokozott érdeklődést mutattam minden iránt, mielőtt még elutaztunk. Ott meg  már minden magától értetődő volt, és simán ment :)))))

 

 

 

 

Előzmény: Lunacica (207)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 207
Az utazás időpontját a befizető választja meg, vagy fix napon van pl. a Granadai kedden vagy ilyesmi? Ill. kb. mikor van indulás, érkezés?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ez lesz az első külföldi utam 8 éves korom óta.
Előre is kösz, Lunacica
Előzmény: ketti (205)
verano Creative Commons License 2006.08.10 0 0 206
Mit szóltok a medúzákoz? Ki mit hallott, hol zártak le strandokat?
ketti Creative Commons License 2006.08.10 0 0 205
Ja, ezt nem tudom, mi útlevelet lobogtattunk a reptéren, meg is nézegették.
Előzmény: Lunacica (204)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 204
Pl. Spanyolo.-ba elég a személyi, és hogy nem.e kérnek útlevelet.
Előzmény: ketti (203)
ketti Creative Commons License 2006.08.10 0 0 203
Odajönnek a szállodához értetek. Milyen "extra" igazolványra gondolsz?
Előzmény: Lunacica (202)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 202
Szia bardav! Ti helyivel mentetek szervezettre? Torremolinosban vannak ilyen irodák? Náluk ez hogyan működik? Van egy találkahely, ahonnan visznek? Kell hozzá valami extra (igazolvány vagy vmi)?
Előre is kösz, Lunacica
Előzmény: bardav (201)
bardav Creative Commons License 2006.08.05 0 0 201

Hello Boxy!

A spanyol irodák angol nyelvű nagy méretű hírdetéseiből minden kiderül.

Például: aeroviva...........Granada..............75 Eu kaja nélkül

             helyi iroda....ugyanez lunch-el..........41 Eu.

 

Szóval érdemes szétnézni.

Sziasztok

ani_83 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 200

Mennem kell. Mégegyszer kellemes időt, érezd jól magad!

Ha visszajöttél várjuk az élménybeszámolót.

Szia!:-)

ani_83 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 199

Nem felár, hanem félár...

Kb. annyival került kevesebbe, mint a magyar ajánlat.

Ronda és Gibraltár még ennél is  olcsóbb náluk. Rondát semmiféleképpen ne hagyjátok ki., viszont Marokkó egy rohanás és felejthető...

Előzmény: BOXY (198)
BOXY Creative Commons License 2006.08.04 0 0 198

Szia

A fakultatív programra a felárat, hogy értetted? Többe kerül, mint az utazási irodánál vagy kevesebbe? Mi Sevillába, Granadába feltétlen szeretnénk elmenni a többi hely majd az ártól függ.

Előzmény: ani_83 (197)
ani_83 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 197

Hello Boxy!

 

Mi két évvel ezelőtt voltunk Torremolinosban, ill. Benalmadena Costán. A fakultatív programokat minden esetben spanyol irodáknál fizettük be. Hidd el mindent megértenek. Nem kell ahhoz spanyolul tudni és általában 4 nyelven folyik az idegenvezetés, legalábbis mi ezt tapasztaltuk. Oda kell figyelni, de mi megosztottuk a lányommal, ő az angolt figyelte, én a németet....a közel félár viszont megérte.

 

Kellemes utat Neked és a Családodnak!:-)

Előzmény: BOXY (196)
BOXY Creative Commons License 2006.08.04 0 0 196

Helló.

Miért nem vártál sokat a strandolástol, mi volt a baj? Helyi utaztatókkal a fakultatív programokra megéri befizetni? Azok spanyol irodák ugye? Hogy lehet megértetni velük, hogy én hová szeretnék "kirándúlni"? Gondolom spanyolul rendeznek mindent még az idegen vezetést is. Minden jó tanácsnak örülnénk, mert holnap délután indulunk. 

Előzmény: bardav (195)
bardav Creative Commons License 2006.08.04 0 0 195

Sziasztok!

Hazaérkeztünk az Aeroviva Costa del Sol Grand Hotel üdüléséről.

Nem csalódtam, mert nem vártam sokat.

Jó tanács. Ne strandolni akarj, mert az jobb a "keleti kényelemben", inkább utazz, s nézelődj. Ne fizess be az idegenvezetőnél, hanem helyi irodákban inkább közel fél áron. Legjobb, ha bérelsz autót, az autóutak könnyen elvisznek mindenhova.

Nálam a toplista:

  1. Ronda
  2. Granada
  3. Mijas
  4. Cordoba, Antiqeria
  5. Gibraltár

Sevillára nem volt időnk.

A Grand Hotelre nem volt szükség, jobb talán csak reggelivel egy családiasabb hotelt foglalni a neten.

BOXY Creative Commons License 2006.08.04 0 0 194
Torremolinosban ill. a környékén van valahol bazár? Nem csak olyan kimondottan a turistáknak készült cuccokat áruló, hanem spanyol relikviákat áruló hely.
szvili Creative Commons License 2006.08.03 0 0 193

Köszönöm mindenkinek az infókat!

 

A víz hőfoka engem sem ijeszt el, márcsak azért sem, mert nem a fürdőzés volt a fő uticélunk. A környék felderítéséhez így legalább mégtöbb idő marad. Bár a 12 napból egy kis pihenésre is szeretnénk időt szakítani, de a szálloda medencéi erre kiválóan megfelelnek.

Amúgy a decemberi tenerifei tengervíz sem volt melegebb, mégis jókat fürödtünk benne.(ha fáztunk, az induláskori, itthoni havasesőre gondoltunk....)

 

Remélem szeptemberig még sokan hazaérnek és beszámolóikból még sok hasznos tanácsot fogunk kapni. Aztán majd mi is folytatjuk.

Előzmény: B_B (184)
partics Creative Commons License 2006.08.03 0 0 192
"Engem a hideg viz annyira nem ijeszt el, sot! Igy olvasgatva a forumot ha ennyien faztok, latom boven lesz jo hely strandon :))"

Hát hely az lesz. Esteponában délelőtt 10 után mentünk ki a partra, rajtunk kívül 1 emberke volt kint, ő sem fürdött, hanem futott a parton. Kora délutánig a több km-es strandon kb. 50-60 ember lehetett, ebből a vízben max 5-6. Egyébként a part homokos, lassan mélyülő, szóval ideális lenne, csak az a hideg víz...
Előzmény: adam.k (190)
ketti Creative Commons License 2006.08.03 0 0 191

Mi autót béreltünk - 6 napra 110 euro szerintem jó ár volt (Chevrolet Kalos).

A buszközlekedés nagyon jó. A buszmegálló pont a szálloda kapujában volt.

A környező helyekre, mint pl. Malaga, Marbella, Mijas, Benalmadena, szerintem simán és kényelmesen el lehet jutni busszal.

Mijasba pl. Torremolinos központjából 20 percenként indul a busz - ezt véletlenül láttam.

A jegyárakról nem tudok nyilatkozni,csak annyit, hogy a szállodától, ami Torremolinos keleti végén volt a parton (Camino Real), a belvárosig 1 EUR volt a jegy ára /fő.

A vonat is a közelben volt, azzal nem utaztunk, de azzal is biztosan egyszerű a közlekedés.

Távolabbi helyekre, mint pl. Ronda, Sevilla, Granada v. Cordoba, gondolom, bonyolult lenne eljutni a csatlakozások miatt, ezekre tényleg a szervezett fakultatív programokat javaslom, bár nagyon drágák (kb. 3-4szerese annak az árnak, amiből egyénileg ki lehet hozni...).

Angolul csak néhol beszélnek (pl. a menetrend szerinti busz sofőrje beszélt normálisan), ha csak kicsit beszélsz angolul, az már elég, ők se tudnak túl sokat :)))))

De inkább spanyolul kommunikálnak akkor is, ha angolul kérdezel. Mi sem beszélünk egy szót sem spanyolul, de a mondandójuk lényegét azért mindig kihámoztuk.

 

 

Előzmény: BOXY (189)
adam.k Creative Commons License 2006.08.03 0 0 190
Meg ket het es en is elhuzok :)

tomegkozlekedessel utoljara barcelonaban jartam jol, ott tenyleg nem erdemes autozni. costa blanca-n tenyleg melegebb a viz, kulonosen a mar menorban. Ha mar valaki felmegy odaig, vagy meg tovabb, benidormba, akkor mindenkepp menjetek el a terra mitica vidamparkba. En 2 eve visszafordultam, mondvan draga, nem megyek be, tavaly viszont bementem. Haaaaat alllat. Iden is megyek.

Hint: mivel a TM-nel burger king van, mcd nincs, ezert a tavolabb eso (autopalyahoz kozelebbi) mcd-ben a menuhoz adtak kartyat, amivel kedvezmenyt lehetett kapni a belepo dijbol (mar pontosan nem emlekszem mennyit, de ugy remlik 10-12 euro korul volt a kedvezmeny).

Engem a hideg viz annyira nem ijeszt el, sot! Igy olvasgatva a forumot ha ennyien faztok, latom boven lesz jo hely strandon :))
Előzmény: BOXY (189)
BOXY Creative Commons License 2006.08.03 0 0 189

Szia

Köszike az infókat.Ti autót béreltetek vagy tömegközlekedéssel mentetek el más helyekre?Mi is szét szeretnénk nézni a környező településeken, de a fakultatív programokra inkább az irodával megyünk. Malagába ill. a Torremolissal szomszédos településekre, hogy célszerű eljutni, ha nem akarunk autót bérelni? Angolul kicsit beszélünk, de spanyolul egyáltalán nem:-) nem okoz ez gondot az utazások során?

Előzmény: ketti (188)
ketti Creative Commons License 2006.08.03 0 0 188

Torremolinosban az aquapark tényleg jó, ha valakinek erre van igénye. Ezen kívül nincs is más érdekesség, az egész a tömegturizmusra épült. Csak szállodák, éttermek, diszkók egymás hegyén-hátán.

Torremolinos egyáltalán "nem fogott meg", és ezzel azt hiszem, nem csak én vagyok így. Más szomszédos település is szállodák tömegéből áll, mégis van valami egyedi hangulatuk. Torremolinosnak nincs. Mi ha tehettük, menekültünk onnan, persze egyébként is Andalúzia felfedezése volt a cél, így a szárazföld felé kirándulgattunk. De még az olyan napokon is, amikor csak strandoltunk, kerestünk más,érdekesebb helyet a parton pl. Benalmadenában, Mijas Costán, El Faronál.

Persze azt hiszem, itt, Torremolinosban a legolcsóbbak a szállodák (olcsóbbak, mint pl. a távolabb lévő, de sokkal spanyolosabb Nerjában), és jó kiindulási pont a kirándulásokhoz. Ezért választottuk mi is. Általában kb. Este 9 körül érkeztünk haza a szállodába, és reggel 9-fél 10 körül már indultunk is valamelyik fehér faluba....

 

Előzmény: BOXY (186)
B_B Creative Commons License 2006.08.03 0 0 187

Hello Boxy!

Én a benidormi Aqualand-be voltam. Csúcs hely! Az édesvizet tengeri sóval keverik és nagyon kellemes. A terület óriási. Egy egész nap nem elég minden kipróbálni. Igaz 30 Euró a belépő egy egész napra.

 

Nem hiszem, hogy Torremolinosban más lenne a helyzet, habár Benidorm  a leghíresebb hely Sp-ban. 

Előzmény: BOXY (186)
BOXY Creative Commons License 2006.08.02 0 0 186

Hellóka

Volt már közzületek valaki Torremolinosban? Kéne pár helyről info: pl. aqualand, El Ranchito, érdemes ezekre a helyekre elnézni. Vagy akad még olyan hely ahová érdemes elmenni Torremolinosban? Minden infónak örülnénk:-)

sherx Creative Commons License 2006.08.02 0 0 185
Sajnos a víz tényleg hideg,ezért áltában a a szálloda medencéjében strandolnak a népek.(már ha van)
Az autóbérlést célszerű itthonról interneten elindítani,akkor már várnak a reptéren.
Előzmény: szvili (183)
B_B Creative Commons License 2006.08.02 0 0 184
Érdemben nem tudok válaszolni neked de, valamivel alul tudom támasztani az előző topikosok kijelentéseit. Több ismerősöm is panaszkodott, hogy Costa de Sol-on (hiába a Nap Cost-ája), az Atlanti óceán közelsége miatt egész nyáron csak 21-22 fok körüli a tengervize. Mi is nagyon szeretünk hosszú időt tölteni a vízbe, ezért nem utazunk le teljesen délre. A bázisunk Costa Blanca. Szeptemberben és még október közepéig is, a víz nagyon kellemes. Onnan le lehet menni pár napra délre is. Várom a beszámolódat ezzel kapcsolatosan. Talán mégis kellemes csalódás lesz a víz hőmérséklete.

Előzmény: szvili (183)
szvili Creative Commons License 2006.08.01 0 0 183

Sziasztok!

 

Mi ( 4 felnőtt) szept. 8-tól 20-ig nyaralunk Mijas-Costan.

Repülővel megyünk, és Malagán, a reptéren tervezünk a teljes időre autót bérelni.

 

Szállásunk a Club Marbellában lesz és egyénileg próbáljuk felderíteni a környék nevezeteségeit.

Már egy éve olvasgatom a fórumon a sok hasznos infót.  A tenger hőmérsékletére vonatkozó (20-21 C)  infók ennek ellenére kicsit "sokkoltak" bennünket. Tényleg, szeptember elején is erre számítsunk? 

Előzmény: Lunacica (165)
Helma Creative Commons License 2006.08.01 0 0 182

Pénteken indulunk (Mijas-Costára), de csak keddtől leszünk ott.

Előzmény: BOXY (180)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.01 0 0 181
Mi még vsa 1 hónap múlva megyünk, de nektek nagyon jó nyaralást, és szép nászutat. Az élménybeszámolót pedig várjuk!!
Előzmény: BOXY (180)
BOXY Creative Commons License 2006.08.01 0 0 180
Jön valaki most szombaton Costa del Solra? Mi Torremolinosba megyünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!