Keresés

Részletes keresés

Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 271
Fogad a halál, neked van kockafejed.
Előzmény: Muster Mark (269)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 270
Elsőosztályú halandzsagenerátoruk van!
Előzmény: Törölt nick (248)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 269
Akkor miért kell áltudományos, degenerált mémeket fogadnod az agyadba?
Előzmény: Silan (268)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 268
Ez könnyen lehet.
Előzmény: Muster Mark (265)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 267
Éppenséggel Vassy végzett teszteket varázsvesszős emberrel. Negatív eredménnyel.
Előzmény: JFEry (266)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 266
Igaz.
Vassy nem elemzett varázsvesszőket.
Nem foglakozott vele.

Nekem van egy olyan spurim, hogy eseteg a "hatékonyobb" természetgyógyász stb csodafickók a vizsgáztató agyában túrkálnak, esetleg tudatlanul is.....
Ezért következtettem arra, amire.
Elméletileg ezt kizárná a kettős vak...

Előzmény: Silan (262)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 265
Igen, ha így vesszük akkor feltétlenül a mémek uralják az embert - a legjobb, amit tehet, hogy tudatosan választ olyan mémeket, amelyek mellett megmarad a lehető legnagyobb gondolati szabadsága?
Előzmény: Silan (264)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 264
Az is egy mém, hogy nézzük meg a bizonyítékokat, nem?
Előzmény: Muster Mark (263)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 263
Tehát mémektől függetlenül gondolkozol?
Előzmény: Silan (260)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 262
Hát persze, de ez a dolog a varázsvesszős tesztek során fel sem merült, úgyhogy itt valami teljesen másra asszociáltál, mint amire én utaltam.
Előzmény: JFEry (261)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 261
Arról, hogy Vassy az elemzéseiben feltételez egy olyan hatást mely mötött, az ismereteinkhez képesti (várt) 50%-os véletlen találati aránytól, a negatívan eltérő esetekre is Pszi jelenséget gyanít.
Előzmény: Silan (259)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 260
Én veled ellentétben nem előítéletek, hanem a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján szoktam megítélni az egyes témákat.
Előzmény: Muster Mark (258)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 259
Nem tudom pontosan, miről beszélsz, de én nem erre gondoltam.
Előzmény: JFEry (257)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 258
Tehát pálcásemberek, homeopaták mennek, asztrológusok, kreacionisták nem.
Előzmény: Silan (254)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 257
50% alattian.
Érdekes, ezt Vassy valami ellen-pszi-hatásként értékeli. Végülis ez is hatás lehet.(akár)
Előzmény: Silan (254)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 256
Szia V.Laci!

Mind a ketten csinálgattuk még a piezós kutakodásod közben azokat a kisérleteket, vagy legalább is annak egy részét, melyekre itt hivatkozok.

Több lemezpárt kapcsol sorba a szerkezetben a feltaláló.(kettőt)Így kap 1,5 voltot.

Az oxidos-diódás esetben pedig nem a lemezpár száma, hanem minél kisebb lelülete(mint söntölő és ezzel csökentő kapacitás) illetve a mérőzsinór növekvő hossza (mint antenna) és a téren lévő zavarszint (mint jel) adja a feszültséget. Természetesen az egyenirányítási veszteségek, az önsöntölő, záróirányú belsőellenállások, nyitófeszültségek is szerepet játszanak.

Előzmény: V.László (255)
V.László Creative Commons License 2004.04.27 0 0 255
Szia JFEry
Nem ismerem ezt a Szamosközi micsodát. A leadott több V feszültség amit írsz, ezen akadtam el. Tudtommal a galvánelemek által leadott feszültség maximális értéke az alkalmazott fémektöl függ, és nem könnyü a fémeket úgy válogatni, hogy 2-3 V-nál nagyobbat kapjunk.
Előzmény: JFEry (253)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 254
Sőt, bónuszként: radiesztétákat és pálcás embereket is teszteltek. Az eredmény: a radiesztéták nem "mérnek" semmi reprodukálhatót, a pálcás emberek dettó.

Ez nem egészen így van, olyan tesztek is voltak, ahol pozitív volt az eredmény.

Előzmény: Törölt nick (249)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 253
Ja.
Gyakorlatilag és talán elméletileg is ember vagyok.
Asszem.
A fémoxid-diódás megoldás megbízhatatlan, mert a mérővezetékek hoszzától és a környezeti zavaroktól függő feszültséget, áramerősséget produkál. A "száraz" galvánelemes darab sokkal megvízhatóbban adja a saját pár tizedvoltnyi, illetve voltnyi feszültségeit cellánként.

Musaic pedig, valami felfoghatatlan meggondolásból, állandóan visszatér az ezoterikus gondolataihoz. Lehet, Ő is csak ember.

Ha ingyen energiának nevezed a kémiai módon előálló elektromos energiát, ám tedd!
De végül is, ha elemet lopsz, vagy kapsz ajándékba, az is ingyen van.
Ez a Szamosközi -kondi szerkentyű elenyésző mennyiségű energiát szolgáltat. A megadott adatok szerint 5,6^-10 Wh munkát végez.
Ezért igazán érdemes lenne bütykölni, főleg ha tényleg ingyen adná. De hamár ezt a fémlemez feloldása árámn kapod, és ennnyi a csúcsteljesítmény? Mintha, Volta idején is örökmozgónak hitték volna a galválelemet. Lehet, csak a történelem ismétli magát, vagy csak egyszerűen visszafejlődünk.

A leírások szerint 5 illetve 10 éve működi egy ilyen szerkezet. Ezt annyiban jó lenne megnézni, mert ha napi ca. 10-100 -szor kisütötték az 5 év ca. 1750 napja alatt, az már 20-200 ezerszeri kisütés. Ennek már látszania kell a lemezek felületén és a papíron is. Ha a feltalálók engednék , egyszerűen meg lehetne tuni, igaz-e a feltételezésem a galvánelemről. Nagyon csodálkoznék és egyből elvetném a galván dolgot, ha valóban ennyi kisütögetés után is a teljes felület polírfényes lenne. Az eletród folyamatok ennyi töltéssel már mikrogramm mennyiségű anyagot kellett, hogy oldatba vigyenek.

Néha a lelkesedésed elégé megfontolatlan kijelentésekre ösztönöz.
És minden ok nélkül is szídhatsz bárkit!

Előzmény: szojuz (252)
szojuz Creative Commons License 2004.04.27 0 0 252
Úgy látom jól elvagytok. Folyton egymást gyilkoljátok. Én dilettáns vagyok nem tagadom, de remélem lehet egy mákszemnyi létjogosultságom. Kedves JFEry, te gyakorlati ember vagy, meg persze elméleti, láttam képtáradat,(a Sündörgés különösen tetszett) tudom és az irományaidból kitűnik, hogy kísérletező ember vagy és a szemednek hiszel. Mindazonáltal felhívnám a figyelmedet a Bevezetés a tértechnológiába 3. rész 276. és 277. oldalán a Befejezés első három pontjára. Ebben azt írja Szamosközi, hogy a kísérleteknél nem mindíg jók a mérőműszerek, mert a leghitelesebbek is megcsalhatnak. Januárban azt írtad nekem, hogy szerinted csalás az egész, meg a lényeg el van titkolva a Szamosközi kondijával kapcsolatban, mert a műszered ugyan mért feszültséget 5-6 Voltot 20MOhmon. De szerinted zsinórok, antennaként összeszedték a térből a szórt zavarjeleket. Ezeket egyenirányította a két fém átmenetén kialakuló dióda, innen a feszültség. Hát ez valóban megcsalhatott. Én ezért javasoltam, hogy fogyasztót kéne használni. A kondit, volta oszlopokként összerakni, sorba kötni. Igaz, hogy kiló körüli súlyú is lehet egy ilyen szerkentyű, amely önmagában is képes egy LED-et meghajtani állandóra. Mit bánom én, hogy honnan szedi az energiát. Működjön! Ingyen! Állandóan. Ha megvannak az optimális anyagok, a fegyverzetek(rézfólia és alufólia), meg a megfelelő dielektrikum (nem elektrolit, szárazanyag), akkor jól össze kellene préselni és rögzíteni. Mondjuk egy fa, vagy préseltlemez dobozba betuszkolni, vagy köré szerelni annyira, hogy a doboz utolsó oldalát úgy kelljen rácsavarozni. Hát ez a terv. Szerinted működne? Tudom, persze utána kell járni. Szerintem működne, csak az a kérdés, hogy meddig? Mint abban egyetértünk ez is csak galvánelem. Én nem bánom, csak állandóan működjön. Logikusnak tűnik, ha csökken a kapacitás, nőhet az élettartam. Amit én akarok, mindössze egy bazinagy Szamosköziféle kondi.
Egyébként szerintem van egy alapvető törvény, miszerint az anyag és az energia állandó kölcsönhatásban van. Az anyag energiává alakul át állandóan és az energia pedig anyaggá. Ez teljesen kényszeresen van így ez működteti a galvánelemet is. (Az elektrokémia szerint a galvánelem lényege a két fémelektród. Amikor a fémek az elektrolittal érintkeznek, fémionok kerülnek az oldatba. Lassú kémiai reakciók indulnak meg ezután. Az egyikben a rézionok a rézlemezre igyekeznek kiválni, míg a másikban a cinklemez oldódni kezd. A két folyamat egy redoxireakció: Cu2+ + Zn = Cu + Zn2+ Ezt én is értem. Érdekes, hogy a folyamat végbemegy, mégpedig kényszeresen talán redoxireakció nélkül is, elektrolit helyett száraz dielektrikummal. Szerintem a nullponti energia, vagy nevezhetjük bárhogy készteti a galvánelemet a redoxireakcióra, de elektrolit helyett száraz anyag esetén is megvan a kényszer, csak a folyamat rendkívül lelassul, talán nincs is meg a redoxireakció, csak a rendszer legkisebb energiája marad meg, de elektromos energia akkor is jön, csak nagyon kevés, ezért máshogy kell növelni a kapacitást.)
Én mindössze annyit karok biztosan tudni, hogy az energia ingyen van és a lehető legegyszerűbb megoldások hordozzák az alapeffektusokat. Ha ez bebizonyosodik, én is szidhatok bárkit...
Előzmény: JFEry (244)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 251
Ez is egy elmélet. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem Egyelőre logikusnak tűnik.
Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 250
"1. A dongós kísérletet megcsinálták. A dongó vákuumban nem repül."

Nem láttam. És sosem mondtam azt hogy valakinek ebben a kérdésben igaza van. Ha mégis, akkor megkövetem magam.

"2. Az e-kereket tesztelték, nagy alapossággal. Az eredmény: a hőmérsékleti gradiens forgatja."

Szintén. Nem voltam ott, nem tudom milyen körülmények között és mit csináltak.

"Sőt, bónuszként: radiesztétákat és pálcás embereket is teszteltek. Az eredmény: a radiesztéták nem "mérnek" semmi reprodukálhatót, a pálcás emberek dettó."

Nem mondtál újat. Én még egy "radioesztétát" sem láttam, aki helyénvalót mondott volna. Remélem nem gondoltad hogy ilyenekben gondolkodás nélkül hiszek. Ha mégis, tévedtél.

Előzmény: Törölt nick (249)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 249
Megjegyzés:

1. A dongós kísérletet megcsinálták. A dongó vákuumban nem repül.

2. Az e-kereket tesztelték, nagy alapossággal. Az eredmény: a hőmérsékleti gradiens forgatja.

Ennek fényében értékeld újra (241)-et.

Sőt, bónuszként: radiesztétákat és pálcás embereket is teszteltek. Az eredmény: a radiesztéták nem "mérnek" semmi reprodukálhatót, a pálcás emberek dettó.

Ezek (és még egy csomó más dolog) le lettek írva a fórumon több helyen. Te is ott voltál nem egy fórumban, ahol megtörtént. Ne tégy úgy, mintha erről nem tudnál. Mindig jössz ugyanazokkal a hülyeségekkel, mintha nem lettek volna már ezerszer sz@rrá cáfolva.

Ja, és nem teszem meg neked azt a szívességet, hogy újra előbányásszam a hivatkozásokat, mivel tíz nap múlva megint elölről kezded, és újra úgy teszel, mintha mi se történt volna. Tudod Te jól, miről van szó :)

(Radiesztétát magam is láttam, házilag: ugyanaz a radiesztéta (!) mondott kétszer teljesen mást. Ja, és nagy tekintélynek számított. Amúgy anyósom hívta ki, én az ilyesmiért nem fizetnék, csak éppen mind a kétszer ott voltam).

:)))))))

Még csodálkozol, hogy már senki nem vesz komolyan.

Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 248
Jól van Musaic, látom, fizikából is szakértő vagy :))))


Bár nekem tetszetősebb a nullponti energia "hullámnyomásának kitakarása" miatti kölcsönhatás..

Te értesz is valamit, amit ide leírsz?

Te jószagú bülbül rózsa, honnan szeditek ezeket a hablatyokat?

Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 247
Akkor vagy én néztem mást, vagy te.. én úgy tudtam, hogy a kondenzátor maga a két fémlemez a dielektrikummal..

"reggelente nem szoktad ellenőrizni, hogy van -e az ágyon kívül gravitáció?"

Elég ha kinyitom a szemem az ágyban. Máris látom hogy egyelőre van valami, amit gravitációnak is nevezhetek. Bár nekem tetszetősebb a nullponti energia "hullámnyomásának kitakarása" miatti kölcsönhatás..

"Addig pedig be kell érni a szomorú igazsággal, ha nincs anyagáramlás a lifter mellett, akkor nincs tolóerő se!"

Addig be kell érni ezzel: "a vákuumkísérletek végrehajtása nélkül a legvalószínűbb.."
EBBEN a kérdésben hajlok inkább a KÍSÉRLETI eredményekre (ha lesz vákuum a kezünkben hogy úgy mondjam), mint biztosra menni egy jelenelegi eredmény kivetítésével..
Nem tudom miért nem tudsz ezzel egyetérteni. Hiszen magad is gyakorlati ember vagy. A fentiekkel nem mondtam azt, hogy "biztosan nem ionszél hajtja".

Előzmény: JFEry (245)
JFEry Creative Commons License 2004.04.26 0 0 246
De. Beleszövöd.
Többször is tapasztalatam. Viszont a kitartásod az elveid mellett(emebri kapcsolatokhoz kötődő elvekre gondolok) nagyon pozitív benyomást ad számomra.

Én is így, pozitívan álltam az ezotrikusokhoz.
Engem a tapasztalataim ide, ellenükre vezettek.

Előzmény: TEACHER (243)
JFEry Creative Commons License 2004.04.26 0 0 245
Ismered a mesét, Mátyás királyról és az okos lányról? tudod! Mikor meg kellett foltoznia a lánynak a törött korsót!
Ha a király kifordíttata volna a láyny bizonyosan megfoltozta volna.

Ha Te készítesz nekem abszolút vákuumot, én szívesen vizsgálódnék vele...

Addig pedig be kell érni a szomorú igazsággal, ha nincs anyagáramlás a lifter mellett, akkor nincs tolóerő se!

A tudatlanságra való törekvés benned pedig jó táptalajra talált.

A nagy !!!! mindet egyesítő!!! multiuniverzális képleten pedig vadul dolgozunk!

ÉRTED?
(reggelente nem szoktad ellenőrizni, hogy van -e az ágyon kívül gravitáció?)

Előzmény: Törölt nick (242)
JFEry Creative Commons License 2004.04.26 0 0 244
Folymatosan van rajta néhány tized volt 20Mohmos terhelésnél. 0,3-0,9V
Ez fel tudja tölteni a rákapcsolt kondit.
Előzmény: Törölt nick (241)
TEACHER Creative Commons License 2004.04.26 0 0 243
Feltűnt nekem, hogy Te a személyes empátiádat, érzelmeidet is beleszövöd az általad ismert emeberek tudományos jellegű munkásságának megítélésébe.
Én nem szövögetek a megítélésbe semmilyen empátiát. Számtalan ZPO szélhámost említhetnék akivel nem szívesen árulnék egy gyékényen. Az azonban biztos, hogy a kiinduló álláspontom nem az, hogy a "másik" ab ovo szarházi kretén aki csak a becsapásomra utazik. (Én ezt pozitív megközelítésnek fogom fel.) Persze ezt az előlegzett bizalmat egy pillanat alatt el lehet veszíteni akár egy életre is, ha az illető kiprovokálja.
Előzmény: JFEry (237)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 242
"Ha ezt hívod így, hogy "tudatlanságra való törekvés", akkor igazad van."

A tudatlanságra való törekvés azt jelnti nálam ebben a vonatkozásban, mikor valamiről tudjuk hogyan működik, akkor LEHET hogy csak "tudjuk", mert hiába tűnik úgy hogy tökéletesen ismerjük a folyamatot, lehet hogy van egy alapvetőbb működési elv, csak lusták vagyunk utánajárni!
Lásd lifter. Tessék berakni vákuumba, és UTÁNA mondani, hogy "igen, ismert jelenség, mgp. ionhajtómű" vagy valami más, és hogy vákuumban nem működik. Érted Feri? UTÁNA. Addig mondd azt, hogy "feltételezhetően ionhajtómű, ezért meg ezért, de a vákuumkísérletek nem lettek elvégezve". Ezt tartanám korrektnek, nem a rögtön a legkönnyebb magyarázatot hangoztatni.. ami persze lehet igaz is, de az összes vizsgálatig nem lehet 100% biztosan tudni, hiszen azok nem lettek elvégezve!
Ugyanez igaz az e-kerékre, és még pár cuccra. Vákuum. Vakteszt. stb.

Előzmény: JFEry (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!