Keresés

Részletes keresés

Patkó Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1122
Aztán mikor megtudtam venni egy-egy ibanez pedált, elkezdtem kisvonatot építeni. De a variációk hiánya hamar elvette a kedvem, és akkor megvettem az elso multieffektemet.
Egy KORG G3-ast, hallod Control Denied?
Nagyon élveztem. Kilenc elmentett beállítás, egyszeru kezelhetoség, jó minoségu effektek, fémház, ami ebben a kategóriában rendkívül ritka! Aztán egy-egynagyobb szabadtéri bulin, ahol többezer watt volt kirakva, az általam szarul beállított be- és kimeneteti jelszint aránnyal jól megszívtam. Az effekt szétmosta az egész hangzást. A hiba nem az effekten múlott, hanem az én hozzá nem értésemen. Különben én azt a G3-ast 92-3 környékén 35-ért vettem, annyiért is adtam el. Mostanság olyan 25 körül olvastam eladót. Szerintem azt a pénz simán megéri. Még mindig sokkal jobb, mint bármi ebben az árkategóriába, pedig má nem mai gyerek. Na aztán vetten egy BOSS ME6-ost. Nos az a Korg után töknejlon hangzást produkált, ezért aztán hamar lecseréltem egy ART ECC-re. Ez már sokkal jobb volt, de a zajzár és a wah elég gyenge benne. Különben minden OK. Egy darab nagyon vastag acéllemezbol van a háza, gumiborítású taposó gombokkal. Ha megveszed, az unokád is használhatja, nyugdíjas koráig. Minden stílusban jól használható. Szerettem is nagyon, egész addig mig ki nem próbáltam egy Digitech RP7-est, amit aztán meg is vettem, és a mai napig használok, és csak jót tudok mondani róla.
Erosítokkel egyideig másztam a wermona ranglétrát: 15W, 30w, 100w, aztán mikor az utolsót is eladtam, elkezdtünk egy normálisabb össz 2000 wattos PA rendszert kiépíteni, ami már nagyjából összeállt egy pár éve, bár a mai napig finomítgatjuk. Nos ebben van SIVA PPA800w erosíto, SONDER TWA1200w erosíto, InterM 1242 kevero, Digitech DSP256XL ének proci, AKG mikrofonokkal és 4 db reflex ládánkban öntvényházas amerikai Eminence, és spanyol Beyma hangszórók röfögnek és zizegnek, amelyeket már mi raktunk bele. Szépen szól így egyben, de még egy jó gitáralap vásárlását nagyon fontolgatom.
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1121
Ja, meg van egy Proel wah pedálom. Ritka gagyi, gyakorlatilag nem használtam.
Előzmény: sztyepp (1120)
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1120
Nekem soha nem volt pénzem, amikor meg volt akkor másra kellett. :( Úgyhogy sokáig ugyan azok a cuccaim voltak. Saját erőm meg csak egy éve van.
Szóval:
Jolana Iris - haverjaimmal dobtuk össze rá a pénzt, még mindig megvan, csak kölcsön van adva
Videoton hifi erősítő házi gyártmányú 100-as hifi ládán.
Aztán néha egy kölcsön 15W-os Rolandon (számot nem tudok) játszottam. Elég jó, három beépített digitális effekttel (delay, chorus, flanger).
Boss Metal Zone - jópár éve nem használom. Tényleg, nem kell valakinek?
Ibanez EX - most is ezt használom, bár idén akarok venni egy új gitárt (valszeg Epiphone Sheraton II).
Laney T-200 - jó kis hibrid cucc.
Cry Baby (nem jut eszembe a száma).
Korg AX30G (mint tomci mondta az övé volt).
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1119
Patkó házi torzulánsáról nekem is beugrott a saját
ex-torzitóm. Bátyám rakta össze, de dobozolni nem tudtuk mibe. Akkor fektettek tel.kábelt az utcában, lementem és felhoztam egy pár centis véget, ugyhogy henger alaku lett, teteje meg alja egy selejt orsós magnó tárcsái lettek (micsoda csoda: pont belepasszolt) ugyhogy nagyon buszke voltam mert Hendrixnek is henger alaku v. legalabbis kör alapu volt az effektje.
Már nincs meg :((
tomci Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1118
Ja, a GTX után volt egy Aria, azt kifelejtettem. Egy kis alapmodell kezdőknek, de én nagyon szerettem. Az Aria előtt meg egy Applause (Ovation jellegű) western. Azt is kifelejtettem.
tomci Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1117
Pele:
Asszem lezárhatjuk már a témát, csak én azóta még nem szóltam, ezért. Sz'al én remekül szórakoztam az ironizálásodon, bár valamelyest télleg félreérthető volt.
Egyébként egyszer ha ráérsz, mesélj már még a POD-ról - persze csak ha a többieket is érdekli. :o))
(Pl. a honlapodon található zenéket azzal vetted fel? - még nem hallgattam meg, csak láttam.)

Az egykori árkádiás Szűcs Norbi mit csinál most? Még sose hallottam, de anno olvastam róla.

Exile
Nekem egyszer volt. Tetszett a hangja asszem, de úgy emlékszem drága volt és nem tartott ki sokáig.

Jaque
Köszi. Majd utána nézek.

Rocker
Ez a téma tök jó ötlet. Szal én szerintem még mindig majdnem a kezdő kategóriába tartozom, pedig már jó néhány éve odavagyok a gitárért. Cuccsztori:
1. Orfeus akusztikus
2. 1972-es Höfner (nem elírás, nem Hohner!) sajnos a test repedt volt, hosszú évek alatt én gyártottam hozzá testet, szerelvényeket. ebben a formájában ma is meg van, de rendbe kéne kapni a nyakat is, mert így már nem használható.
3. GTX strato kópia
4. Marshall MS-2 zseberőlködő
5. Egy piros színű gitár. Leginkább a PRS-ekre hasonlított. A márkára nem emlékszem, két dupla hangszedő, nontremolós, átmenőnyakas. Jól szólt. Gerendás péter vette meg. Egyébként a Korg szalonban vettem a pozsonyi utcában. Jól átvertek mert a mocsok eladó azt mondta, Medgyesi csinálta, én meg naiv kezdő elhittem. Mentem vele Medgyesihez, hogy "ugye ismerős?", mire közölte, hogy sose látta. :o(((((( Később kiderült, hogy a Vintage '52-s srácé volt.
6. Shadow - Fekete színben, Schaller Floyd Rose, HB-S-S, erősen lepusztult állapotban. Darabokra szedve ma is megvan.
7. Ibanez RG570 - ma is ezt használom.
8. Korg AX30G - most sztyepp a boldog tulaj.
9. Hughes & Kettner Edition1
10. Mariana western

Hű, szép kis lista lett. No de biztos más is csinálta a csereberét, keresve a neki való hangszert. Ha lenne pénzem, én is csinálnám tovább is. No, ki jön?

Patkó Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1116
Ja és a Jolanához a wermona dukált, meg a sajátkészítésu tranyós torzító. De ragyogott a lelkem az örömtol hogy végre a saját bazáromon csörömpölhettem. A pincénkbol apám egy nagyon jó kis próba termet alakított ki nekünk. Több zenekar járt oda próbálni, Ideges dögevok, Lógni fox, stb. Mindez 1980 tájékán, egy borsodi faluban, ahol ma ia lakom. Az elso koncertünket a körzeti megbízott gumibottal feloszlatta. A helyi ifjusági klubban lett volna. Nagyon sok miskolci és miskolc környéki punk és rocker jött össze, és a kmb beszart hogy valami gond lesz, pedig mind csak a zene kedvéért jöttünk össze. De veszélyt látott 40-50 kócos tizenévesben. Hát ez csak úgy eszembe jutott a jolanáról.
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1115
csak aztat nem értem, miér' nem jelennek meg a hosszu ékezeteim. Eloször azt hittem, lehagytam hehe de nem.
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1114
Nagyon nagy közhely már ez a hakni téma, de
ha a kezdeteknél tartunk:

Nekem a legelso gitáromat, ami még akusztikus volt, a bátyámmal erositettük ki: nem volt mikrofon, igy egy TV-bol kiszerelt hangszóró lett a mike, azt ragasztottuk a hátlapra. :))) király hangja volt, majd megorültem, hogy én szólok a magnóból...

aztán vettem egy GTX nevu strat másolatot ( a fej Jacksonra emlékeztetett), és hozzá egy 5wattos erolködot, amin overdrive is volt. Beletettem jó pár hangot a motyóba. (használt cuccok voltak)

késobb a próbák nagyobb erosítot igényeltek, vettem egy MEAZZI nevu fejet 60watt, és egy ládát.
Kezdoknek ajánlom ezt az erosítot: küllemre drabális, elöl krómozott fogóval, ráadásul 2 bemenete van külön potikkal: vol, bass, mid, tre.
A láda home-made volt, 2 db 12"-os hangszóróval.
Meglepoen tisztán szólt, eros mélyek is voltak, nem akarok nagyot mondani, de felvette a versenyt az akkori másik gitáros 80wattos Hughes&Kettner combóval, tudom, tudom, persze nem ugyan az a ketto... :)

aztán gitár-vágyaim támadtak, sikerült vennem egy Fender Usa Strat-ot, végül nagy nehezen egy Marshall VS100H fejet a 140w-os ládával.

na most Ti jöttök.

JB

Patkó Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1113
Rocker!
Írhatnál egy kicsit bovebben a Powerstate PGT100-asodról, nagyon érdekel ez a cucc. Valami hasonlót szeretnék venni, de még nincs kialalkult elhatározásom. Jelenleg 1200 watt + 800 wattos PA rendszert hajtok egy RP7 közbeiktatásával, de valami alap is jó volna.
Különben az elso elektromos gitárom nekes is Jolana volt, még 1978-ban vettem (kaptam a papámtól). Tornádó. Régi bonbonos dobozokon volt látható. Aztán volt egy Jolana Irisem is, meg egy csomó orfeus, musima, leadstar, szóval a volt keleti blokk összes gitárutánzatát végig próbáltam, mire eljutottam a távolkeleti csodákig. Így a pozdorja hohnerek és hondokon után jöttek az ariák. Errol viszont csak jót tudok mondani. A vége pedig a jelenlegi fender startom, amitol már nem akarok megvállni soha.
Előzmény: ROCKER (1111)
shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1112
hehe...,

nekem a legelső műanyagból volt (hehe), aztán egy musima deluxe izé..., aztán azóta sincs semmi menő, most bigsound (ilyen lespaul alakú),,, megfogadtam, hogy csak akkor cserélem le, ha már nagyon észreveszem én is a különbséget közte, meg egy igazi gitár közt, de az az igasság az epiphone, meg közte nem hallottam sokminden difet..., meg amúgy meg tudásilag is ki szeretném nőni!! az első erőm egy 25w-os squier, nagyon szerettem, illetve szeretem, mert még megvan, nem volt szívem eladni!!!

Előzmény: ROCKER (1111)
ROCKER Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1111
Ha már így shine megemlítette a Jolana-t meg a gain-t?
Kíváncsi lennék, ki hogyan kezdte.

Én pl. Jolana (Specky-től vettem) csodával kezdtem, meg egy darab fülhallgatókábellel, erősítőnek meg jó a kínai noname "MusicCenter". Aztán egyszer lementünk próbaterembe és beledugtam a SAJÁT GITÁROM (és erre büszke voltam, talán még most is) egy Powerstate PGT-100-ba, és a mennyekbe repültem. Hogy tud így szólni valami. (Ott szerettem bele az erősítőbe), Mindent maxra tekertem - "Hadd szóljon!"-elven. Meg aztán az a hangerő... Otthon nem tudta ezt a kis 2*10W-os kínai... Erről az érzésről Speckyis tudna beszélni, hisz együtt repültünk (csak ő Valvestate-en és GTX StratoCopyval) Fél év alatt összeraktunk egy számot, meg egy feldolgozást. Aztán "feloszlottunk".

A dolog iróniája, hogy azóta vettem egy PGT-100-ast, Specky pedig egy Valvestate-t. (Szóljatok, ha nem így kell írni!)

Patkó Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1110
Az a különbség pedig csak a saját igényességeden múlik.
Jó néhány szórakoztató zenész ismerosöm van, és azt hiszem kevésnek van szégyenkezni valója amiatt amit és ahogy csinál(ja).
A lagzilajossal való beazonosítás fantáztiátlan.
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1109
Már csak annyit:
Gyerekek, mindent előnt a híg fekália a rádiókban, tévékben zene címén. Legalább mi ne essünk egymásnak.
shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1108
de azért vmilyen szinten (persze nem mindenkire igaz), mégiscsak szükséges, nem negatív értelemben vett prostitúció...! az más kérdés, hogy lehet ezzel is örömet okozni, élvezni is, és lélekből is csinálni és komoly tudást is takarhat...! de a legtöbb ismerősöm, aki haknizott, csak a pénzért tette, és ezt nem is titkolta...! s
Előzmény: shine (1107)
shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1107
a haknizásról..., pár napja láttam a tévében a mi lagzilajosunkat...! faggatták arról, amit csinál, és meglepően józanul beszélt a dologról...! a hangjáról annyit mondott, hogy semmi különös nincs benne, átlagos tenor-bariton közötti izé, meg még aszont, hogy ebben a műfajban nem kell művészetet keresni, mert nincs benn, nem az a feladata...! ebben tök igaza van...! az én első gitártanárom is haknizott,,, de egy cseppet sem ségyelltem vagy ilyesmi..., persze, hogy nem kell lenézni...! csak különbség tényleg van zenélés, meg zenélés között.s
Előzmény: Patkó (1101)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1106
soxorositás vót, össz...csak 6CD-t kértünk (utólag manapság minden sarkon soxorositanak), az 1 óra volt, de azt már nem fizettette ki idoben, mert ott percdíjra ment a másolás úgyhogy elég jól járt.
Sajnos pízre nem emléxem, a 6óra mintha 18rugó lett volna...
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1105
Haveri alapon ment, meg szponzorpénzből, meg nem órára lett számolva. :) Ez volt a szerencse. Gyakorlatilag hat nap volt, egyenként kb. 10 órával, 5 nóta.
Előzmény: Jaque Brizar (1104)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1104
sztyepp:

60 óra. hmmm.:))

shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1103
kösz bizar...! azigen, én aszittem naívan, hogy csak a potenciálisan elhasznált idő számít, ilyen visszahallgatás nem...! tyű,, azgáz...! és, mennyibevolt az a 3 szám? és ebben nem volt semmi soxorosítás mi?
Előzmény: Jaque Brizar (1098)
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1102
Bocsi, félreértettél. Nem fikáztam, csak azt mondtam, hogy könnyebben megélsz belőle, mintha a saját dolgaiddal próbálkoznál (nem milliomosságra gondoltam). Azzal, hogy eladod magad másra gondoltam, nem a vendéglátózásra.
Az meg, hogy nem tűrök ellentmondást nem írom alá. Természetesen van véleményem a dolgokról, amit nehezen változtatok meg, de ritkán okítok.
Előzmény: Patkó (1101)
Patkó Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1101
Pedig én úgy látom, pont te vagy az egyik aki nem tur ellentmondást, jócskán rombolva színvonalat.
A vendéglátózás és haknizás sárbataposását pedig kikérem magamnak. Egyáltalán nem azonos a gozben való négykézlábolással. Lehet igényesen is csinálni, ha hiszed, ha nem. Piszkosul sok munkát igényel minden mufajban megfelelni az igényeknek, és nem leszel milliomos, elhiheted.
Ha annyira tutinak érzed próbáld csak ki, ha egyszeruen csak elfogult vagy, akkor ne fikázz le olyan dolgot, amihez nem értessz.
De biztos pofára esés, ha azt hiszed hogy a hakni nem egyéb mint a kékaszemeámollban.
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1100
Én is egyszer voltam, de keveréssel együtt volt vagy jó 60 óra. Szerintem húzósabb, mint egy koncertbeállás. Ha van elég időtök meg pénzetek, meg adtok arra is, hogy valahogy szóljon a dolog jó darabig el kell tökölni a cucc belövésével, meg a visszahallgatásokkal, újrajátszásokkal. A dobot szerintem érdemes taktjellel játszani, mert nagyon fontos a korrekt tempó, meg pontosság a többi hagszer szempontjából is. Egyébként fel lehet játszani egykét hangszernek az elején egy mankót, hogy mindenki tudja hol is jár az éles feljátszásnál. Persze, mint mondtam minden idő és pénzfüggő. És fontos, hogy a hangmérnökkel jól megértsétek egymást, de ez sajna elég ritka. Nekünk szerencsénk volt, mert haver volt.
Előzmény: Jaque Brizar (1098)
shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1099
nameg ehhez még csak annyit, így hozzáállásban, hogy szekeres tamás--! én tavaly találkoztam vele először, de bevallom tele voltam előítéletekkel, mert tudom, ha egy szintet elér az ember, hajlamos büszke lenni rá és ez sokszor el is homályosítja az agyakat..., pláne ha olyan szintet ér el az ember, mint a tamás...! szóval..., mindezek ellenére, úgy állt neki tanítani, hogy a teremben ülők közül senkit nem nézett le...! nagyon fura volt tőle alapakkordokat hallani, türelmesen pengetve, tanítva,,,! nagyon sokan olyanok voltak ezen az egyébként ingyenes gitáresten, akik akkor akarták elkezdeni..., és a tamás emberként ült ott, nem világhírű gitárvirtuózként, amire amúgy senki se szólhatott volna semmit,,,! akkor úgyéreztem, valhol ittvan értelme...! még azon a szinten, olyan magason, ahonnét már tényleg nagyot lehet szarni másokra, még ottt is van energiája az abszolút kezdőkre (is) figyelni és ingyenes oktatóturnékat szervezni! és ott tényleg az volt, amit a sztyepp is mondott, tapasztalatcsere..., mert akár a legprofibb vki is tanulhat...! jójó irónia,,, de hova, minek..., leszállok már erről a témáról, csak max igaza van a sztyeppnek, rengeteg olyan van, aki asse tudja mit beszél, csak hallottróla vhol fél füllel és előadja...! mittomén,,, nincs kiöntve viasszal?, há dobd el, akkosztartseér,,,mittomén..., ne csináljunk már ebből szakmát, fortélyokkal, meg szabályokkal, szerintem nem szabad megfelejtkezni a máz mellett a lényegéről,,, az esetleg művészetes lényegéről, ami nélkül 0 az egész!! az a stúdió téllleg érdekelne,s
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1098
Én egyszer vótam 3 szám erejéig stúdióban. A három dalhoz kellett ha jól emléxem 6óra, lehet hogy hülyeséget mondok, de alaposan rá kell számolni. mert:
1. minden feljátszás alkalmával viszzahallgatás 1x v.2x, hogy jó lesz-e v. újra fel kell venni
2. utólag ének/vokál hozzáadása
3. csak a kábelezés, az izgatott emberek felkészülése, aztán egyenként minden hangszer beállítása 1-1.5 óra szerintem. Foleg a dobbal megy ido. (Úgy gondolkozz ilyen tekintetben, mintha koncertre mennél. Mennyi ideig kell beállnotok, hogy minden ok legyen)

tanács:
- bevett módszerek alkalmazása.
pl.: rá akart venni minket a hangmérnök, hogy a dobos takjellel az agyában játszon, hogy minél pontosabb legyen, persze összekeveredett szegény, önbecsülésébol sokat vesztett, kedve elment, ráadásul tak nélkül is korrekten ledobolt mindent.

- beállítások elore kidolgozása
persze a stúdióban változtatni kell kicsit a körülmények miatt, de jó, ha otthon/próbán szánod rá azt az egy órát.

- ha az éneket utólag veszitek fel, próbán gyakoroljatok ének nélkül is, mert ha ahhoz kötöd a témaváltást, gond lesz...

- ja és szerintem a saját cuccod vidd.
lehethogy ott jobb lesz (pl erolködo) de ha nem ismered eléggé...

meg kaját mert üres pocival idegesek lesztek meg fáradtak.
én egyszer voltam csak, úgyhogy öregebb rókákat is hallgass meg. SokSikert
JB

sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1097
Ja, és nem a cuccom miatt vagyok érdekelt a témában, ha jobban odafigyeltél volna. Olvasd is el a hozzászólásokat mielőtt okoskodsz. Ne haragudj, de ezzel az okítással te sem vagy jobb azoknál, akiket kritizáltál.
Mindig is utáltam az okoskodást, és itt vannak okoskodó tökfejek. Ne okoskodjon szerintem senki, hanem ossza meg a tapasztalatait a többiekkel, hogy abból mindenki okuljon.
És talán a tanácsadással sem kéne annyira "mindenhez csak én értek igazán" módon bánni.
Na ennyit a témáról.
Előzmény: sztyepp (1096)
sztyepp Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1096
Pele_
Látod lehet ezt normális hangnemben is. Egy-két dologgal egyetértettem én is, de nem kell ilyen nagyképű dumával elvenni a kezdők kedvét a dologtól. Szerintem is hülyeség, hogy valaki valamilyen sztárgitáros soundját keresi, meg a cuccokkal variál. Nekem is csak olyan cuccom van, ami relatív jó, de nem az, amit a legjobban szeretnék. De eddig csak ilyenre volt pénzem. Azzal kapcsolatban meg, hogy ki mit játszik, csak azt tudom mondani, amit már az előbb is. Én is a saját zenémet akarom játszani, ebből akarok élni, de még nem ebből élek. Van egy út tudod, amíg addig eljut az ember. Ez kinek hosszabb, kinek rövidebb, adottságtól, de főleg lehetőségektől függően. Azt hiszem nem kell magyarázni hol tart ma az élő zene Magyarországon. Nehéz helyes döntést hozni egy olyan életpályával kapcsolatban, ahol a megélhetési lehetőség nagyon bizonytalan (kivéve ha vendéglátózik, meg haknizik az ember, ja meg eladja magát).
Előzmény: pele_ (1088)
shine Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1095
hát ez a pele, azér érdekes egy srác...! nem mondom azt, hogy szimpatikus, de nem hiszem, hogy rosszindulatú! mindegy szálljunk le arról a levélről, ha már összezár minket ide a "hülyeségünk"!
izé az jutott eszembe, hogy aki megélt ilyesmiket, mesélhetne stúdiótapasztalatokról...! oda mit érdemes vinni...(lehet, hogy már lemaradtam egy korábbi ilyesmi témáról, mer újvagyokám itten), szóval, oda mekkorát érdemes..., meg esetleg hangzástrükkök...! meg ilyesmi...! mert ha minden jól megy, mi nemsokára készülünk egy pár szám erjéig, oszt jó lenne rákészülni..., mikkel lehet időt spórolni, egyáltalán hogy kell nekiindulni!! na.s
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1094
az a baj, hogy ha nem tudok 1-2 napig idepillantani, nagyon elmásznak a jobbnál jobb témák az orrom elott.

Exile:
"Dean Markley Blue Steel húrokat hogyhogy még nem említette senki? Nagyon szépen csengő és kitartó hangja van pedig... "
Mesélj még, kiprószálnám.

Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1093
T_S_Magnum,
tomci

Fast Fretem nekem is van, de mi ez a ciromsavas valami?

bocs a kései bekapcsolódásért...
hol lehet kapni: szerintem nemtom, mer ajándékba kaptam 3-4 éve, naponta használom, de még mindig van benne - pedig nem higítom, hehe:)
Medgyesinél vagy a Barlangban biztos van. Fehér muanyag flakon, kisebb mint egy dezodor, kb max 2000 credit lehet, szagolgatva egyértelmuen felismerheto a dolog.

A gitárhúr-kifozésrol azt tudom, hogy b-gitárnál nagyon hatásos, kis húroknál (vastagságra értve) nem érdemes vacakolni. b-gitárnál eleve 8-10rugó körül van egy készlet, ha jól tudom, ott má' jobban megéri.

na puszi-csocsi mennem kell

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!