Keresés

Részletes keresés

iszugyi Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17670
Gergo73 feladod anélkül, hogy belátnád a saját beszélgetésed szinvonaltalanságát. Jól van!
Előzmény: Gergo73 (17668)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17669
Mmormota, még egyet: nem muszáj mindenkinek megérteni a fizikát!

De aki nem érti meg, annál az öszinteség megkívánja, hogy belátja. Te elbúcsúzhatsz ettöl a világtól, anélkül, hogy megtudnád a Plack állandó nem egy Isten-teremtette valami, amit mindenre fel lehet használni, hanem ez csak egy az atomok héjaiban használható állandó. Ezzel például nem lehet az energiát és az elektromágneses mezöt kvantálni. Ez az állandó csak a kvantált töltések miatt van a világegyetemben.
Előzmény: iszugyi (17667)
Gergo73 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17668
Ne haragudj, nincs tovább türelmem ehhez a színvonaltalan beszélgetéshez. Ehhez rövid az életem és nagyon sok a dolgom. Ha úgy tetszik, megadom magam, befejeztem.
Előzmény: Astrojan (17665)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17667
Mmormota, vezess le Te egy dolgot: a távoli órák szinkronisálását. Ha nem tudod fogd be a pofádat!
Előzmény: mmormota (17664)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17666
Te Mmormota, Te keversz össze megint mindent!

Ezt állitod:"Kevered az egyenlet felírását általános formában, és a levezetést."
- Mondj erre egy konkrét példát azokból az egyenletekböl, amiket itt leírtam!

Besegítek Neked:

Newton nem 'vezette' le az

(1) m a = - G(Newton) M m/r^2

egyenletét, csak felírta. Einstein sem 'vezette' le a foton

(2) E = hv

kvantálását, csak felírta. Schrödinger sem 'vezette' le a ö energiakvantásra felírt

(2) H psi(x) = E psi(x)

egyenletét a hidrogénatomra. Továbbá, Einstein sem 'vezette' le a tömeg-energia-ekvivalenciát a specrelen belül

(3) E = mc^2.

Ezek csak mind csak 'felírások' voltak, de nem 'levezetések'. Hol vannak ezeknek az összefüggései? Miért összeférhetetlen a Standard Modell az Áltrellel?

Aztán Einstein, mert kidobta a (2)-vel a súlyos tömeget a fizikából, de hitt Galileinek/ Newtonnak, és 'levezette' az (1)-böl a térgörbülését, mint a gravitáció magyarázatát. Óriásit tévedet, mert Newton egyenlete nem stimmel, és ezt ejtökísérlette meg is lehet méri. Ezek után semmi más sem stimmel, ami Einstein ötletére alapul: a fekete lyukak nem léteznek, fényelhajlás nem létezik, az ösrobbanas nem volt, és így tovább.

Én csak egyet állítok, amit semmi másból nem vezetek le. Ez tehát egy feltevés. De csak egyetlen egy feltevésre van szükségem. És minden mást ebböl 'vezetek le'.
Ez az egy feltevés:

- A négy stabil elemi részecske a Minkowski tér véges tartományaiban úgy mutatkozik, mint ha ezeknek csak kétféle invariáns Maxwell töltése lenne. (A Maxwell töltés fogalma magában foglalja, hogy a kétfajta töltésböl eredeztetett mezö c-vel terjed ki és ezek nem-konzervativ mezök.)

Nem akarom 101.-szer megint felírni, mit vezettem le. Csak annyit, hogy az univerzális gravitációs állandóre ezt vezettem le

(4) G(gravitáció) = g^2/4pi.

A testek (statikus) mozgására a gravitációs térben meg ezt vezettem le

(5) m(test,v=0;i) a = - G(gravitációs) M(TEST;g) m(test;g)/r^2.

Levezettem a nyugvó tehetetlen tömeg m(test,v=0;i) összefüggését a súlyos tömeggel, az m(test;g)-val, kifejezve a négy elemi részecske tömegeivel.
Továbbá, levezettem az e.m.-mezö ÉS A GRAVITÁCIÓS MEZÖ mezöegyenleteit, mint Lagrange egyenleteket, és a Planck állandót, mint Lagrange multiplikátort egy álltalánosan érvényes Hamilton elvböl.

De Te ezek a levezetések elött állsz, mint borjú az új kapu elött. A Te készülékedben van a hiba, nem tudok Rajtad segíteni. Feladom, majd kihalsz.



Előzmény: mmormota (17662)
Astrojan Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17665

Ha a griffmadár a völgyben tartózkodó megfigyelő körül körpályán köröz, akkor a tapsok igenis 1mp eltéréssel érkeznek a megfigyelő füléhez. Még akkor is, ha a griffmadár másodpercenként százat köröz,.

 

Most az én fejemmel gondolkodtál? Kétlem. Mert akkor azt mondtad volna: a GPS műhold úgy kering felettünk mint egy glória. Ugyanis ez felel meg a griffmadár példának, nem pedig a föld körül keringő rakéta, ráadásul hálózatba kötött 24 rakéta. Tehát a griff - GPS példa két teljesen más szituáció, de a glória GPS -ről szintén 1 sec -enként érkeznének a jelek (csak késve).

 

Még egy ilyen egyszerű dolgot is összekeversz. Ezt hívják indirekt önbecsapásnak.

 

Röviden csak annyit akartam a griffmadárral szemléltetni, hogy az érzékelt intervallum megegyezik az eredeti intervallummal, hiszen a jelek egyenlő távolságról érkeztek egyenlő sebességgel.

 

Úgy van. Bravó, ha továbbra is az én fejemmel gondolkodsz, rá fogsz jönni mekkora baromságot védelmeztél foggal körömmel.

 

 

Előzmény: Gergo73 (17617)
mmormota Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17664

Nem ugyanezt írtam? Azt írtam, amit látsz a gyorsuló rendszerben (értsd látsz a szemeddel, ami információt a szemedet érő fény hoz) az egy előre felé járó óra.

 

Ha viszont kiszámítod bizonyos időközönként, hogy akkor éppen hogy is áll a távoli óra (levonod a látott értékből a fény futási idejét), akkor a számítás eredményeként kapsz egy visszafelé járó órát. Egyszerűen azért, mert az a távolság, ami közted és a távoli óra között van, a saját egyre nagyobb sebességed miatt egyre rövidebb (Lorentz kontrakció), és ezt a rövidebb utat a hozzád képest továbbra is c sebességű fény nyilván egyre rövidebb idő alatt futja be. Vagyis egyre kisebb futási időket vonsz ki az óra látványának értékéből. 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (17643)
gyurika31 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17663
"A matematikán kívül van a specrelben egy jó adag miszticizmus is (lassabban öregedő űrhajósok, össze-vissza járó órák, stb). Ezért van az, hogy leginkább a miszticizmusra hajló matematikusok fogadják el a specrelt."

Hol találtál a speciális relativitáselméletben miszticizmust?
Mert én olvasgattam pár könyvet a témáról meghát muszály is volt, mer vizsgára is tudni kellett..., de én valahogy nem találtam benne semmilyen misztikus dolgot sem. Az, hogy neked misztikus a specrel, az a te hibád. Amit nem értesz, az tényleg misztikus... De csak neked. :-)))
Előzmény: magnum56 (17649)
mmormota Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17662

A vak Mmormotának külön felhívom a figyelmét, itt NÈGY EGYENLET ÀLL és belölük kettö teljesen az én levezetésem! (Ö ezeke nem veszi magától észre.)

Azt írtad, végeztél velem, de nem sokáig tartottál ki az elhatározásod mellett...

 

Kevered az egyenlet felírását általános formában, és a levezetést.

 

Nagyon nagy a különbség köztük.

Próbáltaéak rávezetni élenjáró világegyenletemmel, de nem vetted a lapot. Még egy kísérletet teszek.

 

Felírtál általános formában egy egyenletet. Mint én a PQ=0 egyenletet. :-)

 

A következő lépés az lenne, hogy kifejted az általános alak részleteit, pl. az E kötési energiát stb.

 

Az ezután következő lépés lenne, hogy néhány demonstratív esetre megoldod az egyenletet. Pl. kiszámítod a hidrogén spektrumvonalait, a müon bomlási idejét, ilyesmit. 

 

Az így kapott eredményeket össze lehetne vetni a kísérleti eredményekkel, megfigyelésekkel. Ha stimmelnek, le tudsz cikkeket közölni komoly folyóiratokban. Ezután sok kutató ráveti magát, és megspórolnak neked egy csomó munkát, ti megnézik, más esetekben is stimmel-e.

 

Ez a dolgok menete. Ebből neked az első lépés van meg, ott tartasz mint én a PQ világegyenlettel. Egy különbséggel: mérhetetlen öntömjénezést folytatsz, és a csapból is folyatod az első lépést. Ahelyett, hogy megtennéd a másodikat.

 

Ezen kívül kísérleti eredményeket, rengeteg független kísérlet eredményét egyszerűen semmibe veszed. Nem csak az ejtőtornyos, ingás, műholdas kísérleteket, tehát nem csak a legszűkebb rögeszmédhez tartozókat. Hanem pl. a fényelhajlást is. Stern-Gerlachrókl se szoktál értekezni, mikor a spin letagadása kapcsán rutinszerűen megemlítem...

 

Különösen bosszantó, hogy képes vagy akár ezredszer leírni, hogy senki sem képes kimérni amit te mértél. Persze hogy nem képes, mert te rosszul mértél, ők meg jól mérnek. Ez a sivár helyzet.

 

Előzmény: iszugyi (17659)
pint Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17661
kérjük a levezetést. nem itt, hanem a saját homokozódban
Előzmény: iszugyi (17660)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17660
Hogy hogyan cséplik a relativisák a xart, az onnan is látható, hogy ha a súlyos és nyugvó tehetetlen tömeg különbségét (a tömeghiányt) DELTA(A,Z)-vel jelöjük, amit ejtökisérlettel mérni lehet (de az Istenért sem csinálják), akkor a kötési energiával az összefüggést

E(kötés)/c^2 = DELTA(A,Z) + 2(A +M(e,p)) m(e)

is tesztelni lehet. A kötési energia/c^2 tehát 2(A +M(e,p)) m(e)-vel nagyobb mint a tömegdefekt!

Figyelj Mmormota mellékesen ide, ez is egy általam levezetett EGYENLET!
Előzmény: iszugyi (17659)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17659
Olvastátok ezt ?

"A direct test of E=mc2", S. Rainville et al., Nature 438, 1096 (2005)

Itt megint ferítés és csavarás van!

Amit szilicium 29 /28 és kén 33/32 izotópokon mértek az nem az

(1) E=mc^2

igazolása hanem csak az

(2) E = delta m c^2

mérése, és ez egy borzasztó nagy különbség !!!!


Mivel a nyugvó tehetelen tömeg és az energia között nálam ez az összefüggés áll

(3) E(A) = m(A izotop,v=0;i) c^2 = {A(m(P) + m(e)) +2 M(e,p) m(e)}c^2 - E(kötés, A izotóp),

én azt állítom, a fenti kísérlet az én tehetetlen tömeg - energia összefüggésemet igazolta és nem Einsteinét, ahol az (1) a tömeg TELJES átváltoztatását energiává szugerálja, ami a (3) szerint NEM IGAZ! Igy is lehet folyamatosan 100 év óta parasztvakítást csinálni.

DE a szabadesést, aminél

(4) m(A izotop,v=0;i) = m(A izotóp;g (1 - delta(A,Z))

kimutatható, nem tudják ejtökísérlettel és 10^-5 pontossággal megmérni. Azért mert ez végleg megkülönbözteti a (3)-at az (1)-töl és végleg eldobná Einstein elméletét.

A vak Mmormotának külön felhívom a figyelmét, itt NÈGY EGYENLET ÀLL és belölük kettö teljesen az én levezetésem! (Ö ezeke nem veszi magától észre.)

iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17658
Én meg azt válaszolom: ha, ha, ha.
Előzmény: pint (17657)
pint Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17657
volt valami ilyen anekdota, hogy az ókori görögöknek levelet írt valami nagy király, hogy "ha majd csapataim elfoglalják országotokat, ha majd királyotok legyőzve ... bla bla ebben a stílusban". a görögök csak ennyit válaszoltak neki: "ha"
Előzmény: iszugyi (17656)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17656
És mi van akkor, ha Teve és Holden sem tudja pontosan az E eseményt megfigyelni, nem tudja a másik sebességét sem pontosan, és az órákat sem lehet szinkronizálni? Akkor az egész következetésed egy lyukas fillért nem ér.
Előzmény: NevemTeve (17655)
NevemTeve Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17655
Természetesen eleve nulla az esélye az elfogadásra egy olyan transzformációnak, ami nem szimmetrikus.
Legyen adott egy E esemény, jelölje coord(E,F) a koordinátáit az F megfigyelő szerint.
Monjuk Holden megfigyelő szerint coord(E,Holden)=(t,x,y,z), és ugyancsak Holden megfigyelő szerint NevemTeve megfigyelő v=(vx,vy,vz) sebességgel halad, de úgy, hogy az óráik a találkozáskor ugyanannyit, nullát mutattak.
Ekkor
coord(E,Holden)= (t,x,y,z)
coord(E,NevemTeve)= Transzformáció(v)coord(E,Holden)= Transzformáció(v)(t,x,y,z)= (t',x',y',z')
coord(E,Holden)= Transzformáció(-v)coord(E,NevemTeve)= Transzformáció(-v)(t',x',y,z')= Transzformáció(-v)Transzformáció(v)(t,x,y,z)= Transzformáció(-v)Transzformáció(v)coord(E,Holden)
az első és az utolsó sor következménye hogy Transzformáció(-v)Transzformáció(v)=I
stimmt?
Előzmény: NevemTeve (17648)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17654
Hát ez tényleg nem körbe járó autó dudálásra alapított konstrukció, amit Ti 'megértettetek'.
Előzmény: pint (17653)
pint Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17653
"helytálló matematikai konstrukció"

ez a három szó bizonyítja, hogy mélységes sötétben bolyongsz.
Előzmény: iszugyi (17652)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17652
minden fizikai 'gagya' elmélet egy matematikai konstrukcióból és egy valóságos mennyiségekkel való összerendelésből 'szeretne' állni.

Csak az enyém felel meg egy helytálló matematikai konstrukciónak és leírja jól a fiziai jelenségeket (az UFF sértéstöl kezdve)..
Előzmény: pint (17651)
pint Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17651
erre már válaszoltam. minden fizikai elmélet egy matematikai konstrukcióból és egy valóságos mennyiségekkel való összerendelésből áll. matematikai konstrukciók nélküli fizikai elmélet kizárólag iszugyi és gróf spanyol féle emberek számára létezik.
Előzmény: magnum56 (17649)
easy5.2 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17650
Csak hogy beleszoljak, a jelenleg elfogadott elmeletek is a szammisztikara epulnek. Hurelmelet, standard modell. Vesznek egy marek allandot es egysegbe fabrikaljak a kiserleteknek megfeleloen.
Ez szerinted mi?
Előzmény: magnum56 (17649)
magnum56 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17649

Kedves Holden,

 

"Túlzásba viszed a matematika imádatát, már-már vallásos a ragaszkodásod a matematikához, és nem veszed észre, a matematika csak akkor ér valamit, ha a való életben is használható. Attól, hogy valami matematikailag korrekt módon definiálható, még nem jelenti azt, hogy bármiféle köze lenne a fizikához, vagy a való élethez."  - írtad Gergő73-nak.

 

Teljesen igazad van. Én azonban nem csodálkozom azon, hogy Gergő beleszeretett a specrelbe. Ugyanis a specrel valójában egy matematikai konstrukció, amelynek semmi köze a valóságnoz, de még a fizikához sem.

 

A matematikán kívül van a specrelben egy jó adag miszticizmus is (lassabban öregedő űrhajósok, össze-vissza járó órák, stb). Ezért van az, hogy leginkább a miszticizmusra hajló matematikusok fogadják el a specrelt. Nagyon jó példa erre Eddington, aki a legnagyobb propagálója volt a specrelnek. Becsületes szakmájára nézve számmisztikus volt, még könyvet is írt ebben a témában, amivel ma már nem nagyon dicsekszenek.  A számmisztikus az olyan állatfajta, mint a matematikus, csak sokkal vadabb.

Előzmény: Törölt nick (17635)
NevemTeve Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17648
Te is tudod, hogy ezek a kísérletek nem bizonyítják a Lorentz-transzformáció szimmetrikus voltát.
Egy képlet szimmetrikus vagy asszimetrikus voltát nem lehet kísérletileg ellenőrizni.
Előzmény: Törölt nick (17644)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17647
EZ A SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNYOD KIÁLLITÁSA! Végeztem veled!
Előzmény: mmormota (17646)
mmormota Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17646

Ja.

 

A Világegyenlet így néz ki:

PQ=0

Csak P-t és Q-t kell a következők alapján helyesen megválasztani (süketelés).

 

:-)

 

Egyetlen, egyetlen egy nyamvadt szál levezetés sincs a hosszú cikkeidben. Csak szöveg, szöveg, szöveg. Nem is csodálom. Úgy, hogy jó is legyen, nem tudod felírni.  Ahogy meg (talán, nár már nem vagyok ebben biztos) tudnád, úgy nem lesz jó. Olyan lenne, mint a Klein-Gordon egyenlet. Korrekt, csak nem jól írja le az elektront...

 

Mindazt, amiről mesélni szoktál, több mint ötven éve elvégezték, és elvetették, mert nem működött. Mert mások tényleg felírták az egyenleteket, meg is oldották, és az eredményeket összevetették a mérésekkel.

 

Te csak azért hiszed, hogy jó amiről mesélsz, mert nem tudod/mered/akarod el is végezni, amiről nekünk osztod az észt.

 

Az a kevés pedig, amit konkréten ki mertél jelenteni (pl. fényelhajlás, spin kérdése) egyszerűen rossz.

 

Előzmény: iszugyi (17645)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17645
"Mire jó ez a felsorolás?" Mmormota, ezekkel kapcsolatban egy csomó egyenletet (tudod az = jellel) megadtam! (Ha ki tudod venni egyáltan mit jelent ez!)
Előzmény: mmormota (17632)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17644
17588.
Előzmény: NevemTeve (17637)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17643
Ha egy pillanatra el tudsz szakadni a tisztán matematikai konstrukciótól, és józan paraszti ésszel gondolkozol, rá fogsz jönni, hogy képtelenség, amit állítasz. Egy visszafelé járó órát SOHA sem fogsz előrefelé járónak látni a fényjelek késése miatt sem. Csak az óra járásának üteme, a frekvencia változhat, de az irány NEM!
Előzmény: mmormota (17602)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17642
Kifejezve a proton és elektron tömegével?
Előzmény: NevemTeve (17641)
NevemTeve Creative Commons License 2006.03.21 0 0 17641
A hidrogénnál pl. nem ez után kérdeztem (relatív atomtömeg =1,00794 u), hanem a súlyos és nyugvó tehetetlen tömege után!
Odaírtam: egyenlő.
(Off: te miért nem keresel egy olyan fórumot, ahol az anyanyelveden írhatnál? "Kérdezni valami után" forma a magyarban nincs.)
Előzmény: iszugyi (17638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!