Keresés

Részletes keresés

sztyepp Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1159
A ragasztott nyak, meg csavarozott nyak hangzáskülönbsége engem is érdekelt, amíg egy hangszerész fel nem világosított, hogy hangzásban nincs semmi különbség, vagy gyakorlatilag elhanyagolható, a ragasztott nyak egyszerűen szebb.
Előzmény: shine (1158)
shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1158
francba..., akkoszerezzetek nekem vmi hasonló jót...! csak úgy, mert szerettek...! jó? ja, a bigsound pozdorja..., hát evvan, eddig engem hűen szolgál...! figyu, arról vmi okos írhatna, hogy végülis az elektromos gitár hangját, hangzását, milyen fizikai elven befolyásolja a test faanyaga...? mer én ezen sokat gondolkodtam... és nem jöttem rá (most ne nézzetek hülyének, de tényleg), ha itt tartunk a ragasztott/csavarozott nyak hangzáskülönbség okkai is érdekelnek!! csak hogy menőzhessek, hogy tudom.s
Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1157
Idoközben lemaradtam.

Deepfreeze cimbora írhatnál a kicsi DOD-ról valamit! Biztos sokunkat érdekelne!
:)

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1156
Errol spec túl sokat nem tudok, csak annyit, hogy ugyebár a DOD cég a DigiTech tulajdonában van, fejlesztéseiben is követi annak irányelveit. Ez a vgs50-es azt a procit képviseli mint a Digetch RP7-es, ami szintén csöves elofokkal készült. A két cucc közel azonos dolgokat tud, bár a DOD hangját sokan melegebb tónusúnak tartják. Nekem RP7-esem van, és max elégedett vagyok vele. Az tuti, hogy RP7-est 80-ért nem veszel, csak ha marha nagy mázlid van. Ki kell próbálni! Bele kell menni a lelkébe, és ha tetszik, akkor nosza.
Előzmény: shine (1153)
Deepfreeze Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1155
Arra DOD-re nem érdemes ráhajtani, mert dögevő hiénaként csaptam le rá és addig csavrgattam BIBIKE orrát meg fülét, amíg el nem adta nekem. :))))))
Én pedig nem akarom eladni :))))
Előzmény: Patkó (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1154
kicst lemaradtam
ki hogy kezdte:

nekem is sokminden volt, leginkább kölcsön Jolana bobozos tesű, iszonyú vékony nyakkal, de hátrafele nagy volt

Onyx - szerintem ez volt az egyik legolcsóbb gcseh gityó, ami kényelmes volt, meg fából is. a hangjára nem emlékszem. vmi Les Paul utánzatféle volt, 6 ezer Ft a Deák téri Hobbi boltban - aki még emlékszik rá.

a Big Soundot írta Shine. Sajnos, az vagy rétegelt lemez vagy préselt pozdorja :(

shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1153
köszi, akkormaj rámászok erre a bibire,,,!!! de az télleg jó cuccos?? meséjj róla..., én ilyen digit cuccokban nagyon laikus vagyok...s
Előzmény: Patkó (1151)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1152
Nekem az a stylus tetszett, ahogy otthonosabban érezte magát, mint a Vágó (akirol hidat neveztek el, hehe).

Yo-nak tunik ez a MusicMan, csak még a 20. bundnál tart a letöltéssel.

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1151
Shine pajtás!
Pont a tv vetélkedosztár barátunk, a BIBIKE, aki a tegnap este magasszintu lexikális tudásáról is tanúbizonyságott tett, több millió magyar ember szívét megdobogtatva, szóval O az, aki eladásra kinált egy DOD VGS50 csöveselofokkal épített procit, és tette ezt rendkívül barátságos áron. Azt hiszem 80 darab Matyiportrés bankót kért érte. Egyszer talán visszatér közénk a magaslatokból, és akkor majd jól kifaggatjuk errol az effekt prociról, mert ha megvan még ez a kütyüdoboz, akkor erre érdemes ráhajtani.
Előzmény: shine (1149)
tomci Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1150
Vazzeg, én meg lemaradtam! Mint korábban a DunaTV-s Tram koncertről! Afene! De azért gratula BIBIKE!

MusicMan

Szép. Bizony!

Rocker

Szerintem T==> Tube. Vö. PBT 160 basszuskombó. Abban nincs torzító. Viszont csöves előfok van. :o)

Shine
Szerintem nem baj ha itt adunk tanácsot egymásnak. Sőt. Más is okulhat belőle ha pl. te már kipróbáltál egy cuccot és elmeséled az észrevételeidet. Erre (is) való a fórum, nem?

Más. Vki érdeklődött itt korábban a Seymour-Duncan
Quadratone erőlködő iránt. Az 1999/6-7. ZM-ben van róla egy teszt, ha kell a lényeget alkalomadtán bepötyögöm.

shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1149
na sziasztok!!
na figyu, mivel tudom, hogy ilyen tanácskérő hozzászólás sok van, kérem, hogy, ha vki válaszol, akkor azt a twickkk@dpix.hu emailre tegye...köszi
szóval,,, aszongyátok érdemes próbálkozni proccal, inkább mint modellezni!! szóval, akkor légyszíves ajánljatok nekem!! a szempontok: meg tudjam fizetni, szóval, mittomén 150 fölé nem szívesen!, aztán, kielégítsen a hangzás, ne halljam meg, hogy digitális, aztá fontos, hogy a pedálok nagyon legyenek és ésszerű távolságra egymástól, ennyi! na, de nekem lécci, mint egy óvódásnak, ne csak ilyen zx32f87a-król jó? namitvegyek?.s
sztyepp Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1148
Vazzeg, azért volt olyan ismerős a srác! (Honlapon láttam.) Gratula BIBIKE!
Előzmény: Figyusz (1146)
Music Man Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1147
A MusicMan John Petrucci modellek hivatalosan is megjelentek:

6 húros

http://www.ernieball.com/musicman/guitars/johnpetrucci/index.html

7 húros

http://www.ernieball.com/musicman/guitars/johnpetrucci7/index.html

Figyusz Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1146
Hey fórumtársak!

Figyeltétek tegnap BIBIKE barátunkat a Vágó vetélkedőben? FASZA VOLT! Egy hajszál hiányzott neki a másfél millához!

Gratula, BIBIKE! A játékhoz is meg a közelgő lagzihoz is!
Sok sikert a nagy lé elköltéséhez. Egy Mesa Boogie, vagy esetleg egy Rivera? Vazzeg, ebből má lehet cuccot venni. Vagy inkább mentek Hawaiira nászútra?

Na mindegy lényeg a lényeg, király volt!
Hali!

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1145
BIBIKE!
Hát ezért nem hallani rólad az utóbbi idoben?
Azért szólhattál volna elore, hogy efféle tv szereplésre készülsz!
Nagyon kellemes meglepetés volt!
GRATULÁLOK!!!
És mire fogod költeni azt a rakás pénzt amit a Favágó zsebébol kihúztál?
:)
phobophile Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1144
_Hanu_: Koszi az infot!
Előzmény: _Hanu_ (1090)
Sseebbii Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1143
Hello Srácok!
Elektroakusztikus gitárt vennék!de milyet!
ROCKER Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1142
Bocsesz, nem tudtam, hogy ekkorát ordítok!! :)
ROCKER Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1141
Már nem tudom ki kérdezte, de válaszolok:

Powerstate PGT-100

A legendát már olvastátok, hogyan is ismertem meg...

In Medias Res:

Azt hiszem sikerült rájönnöm a tipusjelzésre:
P ==> Powerstate
G ==> Gitárerősítő
T ==> Beépített torzító
- ==> - :)
100 ==> max 100W sinusos leadott teljesítmény

Nekem kombó formában van 1xhuszonakárhánycentis Celestionnal szerelve.
Belemegy még egy min. 8 Ohmos láda. Eladó szerint, ha rákötök még egy ládát, képes 120W körüli teljesítményre is, egy db Celestionjánal azonban nem igazán megy 80W fölé. Ezt persze csak méréssel lehetne alátámasztani, amire viszont céleszköz híjján képtelen vagyok.

Fej:
Csöves előfok+torz
Tranyós vég

Tiszta csatornához tartozik külön hangerő poti.
Gain, 4 sávos tónus + presence, Szólókiemelés, 5 sávos EQ, effekt keverés, vonal-kimenet.

A hangjáról annyit, hogy igazán erőteljes, fejet széthasító őshangzása van. Hard Rock, Stoner, Doom és egyéb erőteljes zenékhez kiváló alap.

A torzítóját nagyon szeretem. Túl sok pedállal nem találkoztam (Boss MetalZone, Boss Turbo, Ibanez Classic Metal, többre nem emlékszem), de azoknál mindenképp szebben szól.

Egyelőre ennyi jut eszembe.

tomci Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1140
Hajh! Csak ne kellene az embernek enyit melózni a munkahelyén. akkor nyugodtabban olvasnám a fórumot, akkor írnék amikor akarnék (és végre megcsinálnám a honlapomat).

Sz'al kösz mindenkinek a sztorikat, infókat!

Hanu, most már tudom, hogy kit fogok megkérni, hogy kísérjen el, ha legközelebb hangszert akarok venni!!! :o))))))))

Zoldalma (meg akit érdekel)
Őszintén szólva, fogalmam sincs. Én ezt a hangszert használtan vettem kemény 3000 Ft-ért. Gyakorlatlag teljesen le volt amortizálódva, nem csak a test volt repedt, de a hangszedők se szóltak csak vmi hihetetlenül halkan, a bundok majdnem fogólapig koptak stb. Megnéztem a honlapot, még csak hasonlót se láttam. Gondolom azért mert ez mint írtam 1972-es modell. (Legalábbis a gitár fején ez van: Hofner Custom 1972) Egyébként a fej telecaster formájú (Exile figyelsz?!) a nyak hihetetlenül kényelmes és érdekes hogy a test felőli vége nem szélesedik ki annyira mint bármelyik mostani gitáron - emiatt kellett magamnak húrlábat gyártatnom, mert amit boltban vehettem volna, mind túl széles volt és a húrok lelógtak volna a nyakról. A test - ami egyébként tömör fa, nem jazzgitár - feltehetőleg nem volt eredeti, a "kidolgozottsága" mindenképpen erre enged következtetni. a legérdekesebb vonása, hogy volt rajta egy leginkább a bigsby-kre emlékeztető tremoló (akarom mondani inkább: vibrátó kar), ami be volt süllyesztve a testbe. Ezt sajna elszórtam valahova. Az első gitárhangtechnikai tanfolyamon meséltem az addigra átalakított hangszerről Szabó Sándornak, aki mondta, hogy mindenképpen érdemes lenne a nyakat rendberakatni és estleg csinál(tat)ni hozzá egy testet (én diófából amatőrködtem össze, azt mondta, az nem túl szerencsés). Na ja, ha lenne rá....

Egyéként ez a buherálás mániám lehet. Már az első dogozgítáromnak is megvékonyítottam a nyakát mert túl bumfordinak találtam. Bírta, mert nejlonhúrok voltak rajta.Amúgy ez is eszembe jutott: az első gitárom nem is Orfeus volt, hanem Cremona. Micsoda különbség!! :o)))

Pele
Ez a Satriani, te ez tényleg baromi pofátlan, hogy így lenyúlta az instrumentális gitárzene ötletét!! Ráadásul milyen pocsékul csinálja!!! :o))))))))))))))

SireTass Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1139
Bocs, az "akusztikus gitár"-effektről szóltam.
SireTass Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1138
ControlDenied: van a Boss-nak egy AC-2-es kispedálja, arról elég jókat írtak. Amúgy 25-30 között lehet valahol. Némelyik multiban is szokott lenni, de ha csak ez az effekt kell, akkor ezt ajánlom.
Előzmény: ControlDenied (1092)
ControlDenied Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1137
Pele: mail ment.
Előzmény: pele_ (1136)
pele_ Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1136
PoweState 100W fej
CSöves előfok: tiszta és torzított - állítólag Marshall-os karaktere van!Újonnan 70e Ft körül van!
CSőves Fégfok, 100W, 4-16 Ohm
már csak egy láda kell hozzá!
Blindmouse Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1135
Én csak az egyik gitáromat adom el, de azt se sürgos jelleggel, hanem ha valakinek kell vigye szinten.. a H&K fel&láda az jól megvan itt a szobában, még akkoris ha tudom hogy soha a büdös életben nem lesz többet zenekarom valószínüleg..
Előzmény: ControlDenied (1134)
ControlDenied Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1134
ize, penz nem kell, nekem erosito is jo lesz. :)
Tudod, engem konkret ajanlatok erdekelnek, a bótokba persze voltam/megyek.
Előzmény: Blindmouse (1133)
Blindmouse Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1133
Segítsünk? jó... harmadik utca balra, utána a második jobbra, és a negyedik ház baloldalt.. :))

p.s. pénzt nem adok, az nekemsincs :))

Előzmény: ControlDenied (1130)
ControlDenied Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1132
Es mit tud ez a Powerstate? Lehet, hogy mar regen irtal rola, de nem emlekszem, bocs. :)
Előzmény: pele_ (1131)
pele_ Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1131
A kisMarshall 10-20 körül van! de csak otthoni gyakorlásra jó, próbára nem!

Egyébként valaki érdeklődött PowerState erősítő után! Azt még nem adtam el! 30.000.- Ft-ot kérek érte !!! hihetetlen mi? pedig semmi baja!

ControlDenied Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1130
Nekem senki sem akar segiteni? hüpp, hüpp..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!