Én a fiamnak vettem kb. 2 hete. Szerintem a markolat egész jó -persze azért ez izlés kérdése-, a szarv nekem kicsit kicsinek tűnik, de a fiam megelégedéssel használja.
Csat még nekem se romlott el soha, legfeljebb beleszárad a sár és akkor nehéz levenni (különösen jó ez, amikor az ember már nagyon szabadulna a vizes cipőjétől...). Tépőzáram már valóban szakadt el, illetve ha elöregszik, nehezen fog és könnyen old.
Nem nagyon hallottam még ilyen elromlott csatról, pedig sokaknak van csatos cipője, akit ismerek. (Beleértve magamat is. :) Mondjuk én keveset használom, mert csak az outi cipőm ilyen.)
Ha njem az a baj, hogy csak elkoszolódta, vagy teleragadtak szösszel a tépőzár kis horgai, akkor vidd el egy békebeli suszterhez, rak rá új tépőzárat. Ha olyat akarsz, ami örökélet + egy nap, akkor vigyél magaddal valami ipari cuccot, pl 3M. Jobb lesz, mint új korában.
Elterjedt, de elég vegyes a kép. Van aki versenyenként cserélgeti, van akinek csak az egyik fajta a biztonságos. Pont most volt a flatpedálok előnyeiről egy cikk az angol mbr-ben. Az jött le nekem, hogy aki tud bringázni annak mindegy, max annyi hogy megbízik-e az adott megoldásban. :)
A csatot elvileg menet közben is tudod állítgatni (péel emelkedőn szorosabbra, mert akkor húzod is a pedált - szerintem verseny közben a legutolsó dolog hogy a cipőmet basztassam, de biztos van aki ezzel is foglalkozik). A fűzősnek kisebb a májerfaktora, de ugyanúgy működik.
Valaha olvastam cikket a futócipők különböző fűzéséről, hogy kihagysz egy-két lukat és akkor másképp tartja a lábat - ezt a játékot a három tépőzárassal könnyebben játszhatod - bár itt már könnyen ezoterikába hajlik a történet.
Nekem van egy Speci Tahóm annak a fűzőjét egy tépőzár fogja le, teljesen jó. Párhuzamosan egy Northwave Lizzardot is használok, az három tépőzáras. Különbséget inkább a két cipő kialakításában érzek, az NW kifejezetten nyári cipő.
Ööööö..., nem az a helyzet, hogy valami 1-2 éve az adidas már nem gyárt(at) bringáscipőt (állítólag eddig sem ő gyártotta, hanem egy másik cég akinek nem jut eszembe a neve és az Adidas csak a nevét adta hozzá)?
akkor az enyem milyen lehet? teljesen fuzos, a nyelven van zseb a fuzonek eldugni. abszolut normal utcai sportciponek nez ki. adidas, de nem latok most adidas katalogusban hasonlot. pedig lassan aktualis lenne egy uj...
A csat jó dolog, de sok komoly versenycipő is 3 tépőzáras, és remekül működnek.
A fűzős cipők egyrészt a túra, másrészt a freeride/BMX kategóriában vannak jelen. Ne kérdezd az okát, nem tudom miért. De nincs cross country vagy országúti versenycipő fűzővel, mint ahogy BMX cipő sem nagyon van tépőzárral.
azért azt tegyük hozzá, hogy ezek leginkább aszfaltra és a hagyományos értelemben vett bringázásra érvényesek, de terep/freeride/dh vagy hasonló stílusoknál már nem. ;)