Nem lenne egyszerűbb kirpóbálni, ráülni? Az 55-ös és az 58-as is jó lehet. Ha az 55-ös elsőre kicsi, akkor egy picit hosszabb stucnival jó lesz. Nagyon a határon van a magasságod, és hiába adsz meg lábhosszt, a vázak geometriája, a felsőcső szöge is változó.
Nincs erre ökölszabály, főleg mivel minden gyártó vázgeometriája és méretezési szokása eltérő. Úgyhogy ha bizonytalan vagy, akkor a legjobb a kipróbálás. És nem úgy általában, hanem konkréton azt kell kipróbálni, amit amúgy meg is szeretnél venni.
Valaki segítsen rajtam, mert már megőrülök! 192cm magasságomhoz 88cm átlépési magassággal 55cm vagy 58cm Cross Trekking bringát válasszak? Egyik program/oldal ezt írja másik meg azt, nincs 2 egyforma adat.Sőőt. Boltban azt mondták 21", de az meg csak 53cm.
Ma elvittek előlem egy kiszemelt szuper bringát 57cm-es méretben, és már csak 55cm van.
Ha mondjuk nekem az 58cm az ideális, miben szenvedek " hátrányt" ha csak 55cm-est veszek?
Ma épp a környéken volt dolgom reggel, úgyhogy tettem egy kis kerülőt erre. És igen, van kivéve kerékpár tábla, és a bal oldalon félig lekopott szembe kerékpársáv is. Mondjuk érdekes, hogy a túloldalon, az Október 6. u-ból viszont nem lehet szembe jönni. Gondolom azt gondolták a tervezők, hogy majd a Bajcsy felől a járdán fognak körbe jönni a bringások. Hát tájékozódási bajnok legyen a talpán, aki követni tudja ezeket a kacifántos bringás útvonalakat. (A Gyáli úti "kerékpárút" egyes szakaszait a mai napig sem tudom, hogy pontosan hol is kellene megtalálnom...)
Igen, ezek a textil sarokbélések tényleg nem sokat bírnak, szinte minden cipőmben (az utcaikban is) az adja meg magát legelőször. Valamikor régebben éppen itt ajánlotta valaki az Oktogon közelében lévő kis javító üzletet, akiknél az egyik ilyen cipőmbe a sarokhoz ügyesen beragasztottak egy puha bőrdarabot. Azóta is tartja magát, és használom.
Kösz a választ. Reméljük a legjobbakat. Nekem már lett meg ellopott bringám, (eddig 3-at loptak, egy lett meg.) úgyhogy tényleg van remény, még ha kicsi is. De az annyira egyedi tényleg, hogy ha meglátnám, még én is felismerném :)
Hmm. Kösz ezt az infót. Én is próbáltam pótolni egy elvesztett adidas esőkabátot, eredménytelenül. Ezek szerinte a Mavic választékában kell keresnem. :)
Olyan cipőt viszont anno nem találtam, aminél a sarokrész belseje NEM szövet (ami persze mindig kiszakad), hanem valami jó kis bőr, az első Shimano cipőm volt ilyen.
Lassan képbe kerülök, mert összement a cipőm vagy kinőttem, nyomja a nagylábujjamat.
(Buda marci előtt pár nappal megcsúsztam otthon, azt hittem eltört a lábujjam, de nem, csak zúzódott, viszont így elkezdtem érezni a folyamatos erős nyomást)
Ha már elkezd fájni, hamar megszokom, BM alatt például simán tudtam futkározni benne.
Ezt a jogszabályalkotónak magyarázd. Én egy szóval sem mondtam, hogy egyetértek ezzel a szabállyal, de szerintem ezért nem kapta meg a felvételt. Persze nem biztos, nem vagyok jogász. Annyit tudok, hogy egyszer mi is kikértünk egy (nem saját háznál, hanem közterületen készült) felvételt, de még annyit sem mondhattak el a felvételről, hogy hány napig őrzik meg. A rendőrségnek viszont odaadták (szerencsére időben kérték), és a rendőrrel együtt mi is megnézhettük.
Na most, ő ott nem bárki, hanem lakó. Ha a felvétel a saját lakóingatlanát mutatja (egy lakóparkaban vagy miben, ahol a közös helyiségekben is résztulajdonos), akkor ugyan miért ne nézhetné meg bármelyik felvételt bármikor ugyanúgy, ahogy (ha éppen jelen van) a saját szemeivel szabad bármikor kinéznie az erkélyére?! Ezzel kapcsoatban visszaélési lehetőséget emlegetni, már bocs', de ultraliberális-ügyvéduralmi hablaty.