említetted, hogy nem gravír stílusu gépre van szükséged. Ebből arra következtetek, hogy komolyabb fogásmélységet akarsz elérni és elvárod, hogy a teljes kialakított felület párhuzamos legyen. Ezt szerintem még a most linkelt géppel is csak rengeteg finom fogással lehet csak megcsinálni, vagyis nagyon nem termelékeny. Így ha nem arról van szó, hogy egyedi dolgokat gyártasz és ráadásul azt is "menet közben" találod ki, akkor csatlakoznék optikus topictárs javaslatához.
B verzió: Asztalosipari CNC nem jó neked? Van MO-on is egy gyártója. Ha kicsit engednél a tűrésből és tucc rá applikálni hűtőfolyadék megoldást /itt nem eccerű!/, akkor azzal ki tudnál jönni a 13kEUR-os ár alatt és egy jóval nagyobb munkaasztalod lenne
Manapság már "minden" Kínában készül az is amiról azt hiszed, h. nem! :) Ehez hozzá kell szokni, és nem feltétlenül kell rosszra gondolni!! Szerintem egy Proxxonnál azért jobb..
De ha jobbat akarsz akkor mélyebben a zsebbe kell nyúlni.. irány az ötöslottó! :)
Kösz, ezt ismerem (látásból). Beszéltem is velük az industrián. De nem vagyok meggyőződve a dolog minőségiségéről. Kínában készül a cucc és kísértetiesen hasonlít a wabeco-hoz. Persze azzal a felkiáltással, hogy német dizájn. Ahhoz túl drága, hogy ne legyen elég jó.
Nekem olyasmi kéne, amivel nem kell szarakodni, hanem kompletten jön és rögtön lehet vele dolgozni (persze ki tudjam fizetni, én sem vagyok krőzus). A dologhoz meg annyira nem értek, hogy tudjam hogy kell egy sima marót cnc-re upgradelni. Hogy pontos legyek egyáltalán nem értek a cnc-hez. Az ideális egy wabeco lenne, de egyelőre a lotto ötös még nem játszott be.
Lehet kapni menetes rudakat, abbol nem lehet kifaragni? En mondjuk vennek egy menetvagot, nem olyan veszes az (noniuszban biztos van cseh ami nem oly draga).
Sztem meg hajtokar sem kell hozza ha az allocsucson levo tokmanyba fogod az alkatreszt es a geptokmanyba a vagot.
ja, azt én egy linknek olvastam... / ="beszúrás törlés" / :)
köszi!
a másik ugyanez, csak nincs rajta toldalék:
10-10 darabra mennyiért vág vki menetet rá?
A felső képen lehet hosszabb is a menetnélküli, hengeres rész, hogy könnyen kifuthasson a szerszám. Gondolom az alsót meg inkább egybe kell csinálni, majd leszúrni.
ööö, kicsit félreérthetően fogalmaztam, sorry. Én magának az "exponenciális" tölcsérnek a folamatosságára lennék kiváncsi, hogy azt lehet-e így kézzel, szépen fémnyomni, vagy az a szemre precíz felület már inkább csak mélyhúzással/mögéfolyatással érhető el.