Jaat úgy kombinálta vmelyik topikban a korcsolyát és futást, hogy először Korcsolyázott, aztán cipőt cserélt és úgy kezdett futni.
Én mindenen szeretek optimalizálni, ezért aztán ma reggel futócipőben indultam korcsolyázni.
Virágos-nyergi úttól a Virágos nyeregig kicsit visszafogottabb volt a haladás, mint máskor. Virágos-nyeregtől Határ-nyeregig is kicsit lassabb volt, de esés nem volt kilátásban. Határ-nyeregtől a Kondor-utcáig tökéletes volt, kihasználtam az avar mélységét, törtem a jeget.
Nekem már 1981 óta vannak szögeseim. Ha nagyon gázos a helyzet, néha előveszem a legutolsót, amelyet még távolugrás céljából használtam:-), és egy kamáslival együtt felhúzom a lábamra. Olyankor a tükörjégen, befagyott patakokon is simán futok át, elégedett vigyorral az arcomon. Mondjuk, csak terepre jó, betonon egyáltalán nem vicces futni benne.
nekem az angyalkak hoztak egy szogescipot ... abban ilyenkor is lehet buntetni :) javaslom mindenkinek aki teheti, hogy szerezzen be egyett a nehez napokra
Jéghelyzet a Kevély alatt: ma reggel a piroson tettem halovány kisérletet a futásra. Az ürömi műútig bemutattam két Lichthofot leszúrt Rittbergert és egy dupla Lutzot. Ezután úgy döntöttem, hogy nem kockáztatom meg, hogy le tudok-e jutni a Kevélyről (feltéve, hogy feljutok oda...), és dobtam egy nagyvonalú jobbost Budakalász, majd vissza Csillaghegy felé. Legközelebb megpróbálom korcsolyával :-)
Jellemzés helyett: 12 km / 600 szint, pontosan 2:00. De végül is, alapozunk, vagy mifene. :)
Persze ha ezt beszorzom tízzel, hozzáadom a fáradási tényezőt, viszont beszorzom a jégen totyogási együtthatóval, valamint levonom a bokronmászásos és avarban oldalazásos időnövekményeket... A júniusi Mátra gondolata erősödő optimizmussal tölt el.
János-hegyi friss körülmények: Piros a Virág-völgy felől: felfelé horror, lefelé biztos halál, szöges cipő nélkül nem ajánlott. Piros a Szépjuhászné felé: meglepő, de még lefelé is futható (némi óvatossággal az aszfalt kereszteződéseinél és a legalsó részen). Tündér-szikla melletti lépcsősor: járható éppenséggel, de futásra nem alkalmas. A legváratlanabb helyeken jeges. Libegő alatt: felfelé irányban gyaloglásra végig majdnem tökéletes (lefelé viszont egy-két seggelés benne van a pakliban).
A 2008.-as első 15 nőből, az első 4: Hawker (25:19), Herry (27:38), Dubois (28:30), Beranger (30:11) neveztek, illetve a 9. (35:43) és a 11. (36:29) helyezett.
Kérték, hogy tegyem be, az ittenieket érdekelheti: Le Grand Raid International du Cro-Magnon 2009. június 6-7. - Cro-Magnon - 112km / 5700m / 85 EUR / max.400fő, - Neander-Trail 53km / ?? m / 50 EUR / max. 100 fő.
Elküldtem Nathalie Ecuer-nak a 2008-as magyarországi minősítők összegyűjtött eredményeit. (Kivéve NaHát, mert ott nem tudtam elérni a rendezőket.). Egy hete válaszolt, megköszönte és kérte a 2007-es összegyűjtött adatokat is. Meg fogom azt is csinálni, csak még nem volt rá időm. Ha vannak összegyűjtött eredménylistáid 2007-ből, akkor küldd meg a ttt.levelek@gmail.com címre.
Hát ez egy kicsit ciki, és a kvalifikációs versenyek között még van egy pár, aminek a weboldala hagy némi kívánnivalót. Többen megszokhatták már, hogy mindent fikázok (nem tehetek róla, mivel én tökéletes vagyok:)) de legalább azt nézték volna, hogy csak normális, minden fontos információt tartalmazó weboldallal rendelkező versenyt ajánlanak.
Ez egy kicsit off hozzászólás, de sajnos a terepfutás lapból is kiviláglik, hogy alig van rajta hazai verseny...hát szerintem nem kell ecsetelnem, hogy miért nincs több.... Az egyik legkisebb országként, nekünk van arányaiban a legtöbb kvalifikációs versenyünk.
Ugyanez igaz a terep ultrára is, képtelen vagyok felrakni a 2009-es versenyeket, mert a felének nincs értelmes honlapja....
Bocs a rendezőktől, szervezőktől, de manapság szerintem nagyon fontos egy igényes (kétnyelvű) honlap.
Többek között azért is, mert a terepfutas.lapon 1% a külföldiek nézettségi aránya, és lehetne egy külön doboz, vagy megjegyzés a kvalifikációs versenyeknek, amire a buta külföldi is ráklikkel és esetleg eljön.