A sárvédővel az a próbléma hogy egyben van a lámpa elötti részel olyan módon, hogy azt képtelenség jól szépen leszedeni! A devecseri alkatrésszel volt már szerencsém, egy gond van vele sehogy nem fog stimmelni. Mi a gond a sárvédővel nem menthető meg?
Zsolt! És ha csak a sárvédő van összetörve, akkor is így érdemes csinálni? Tehetnétek fel képet erről, hiszen ha ezt feszegetem, összetöröm az egészet.
Ahhoz, hogy ennyire ki tudjam billenteni a műszerfalat, le írnád mit kell mindenféle képpen kikötni? mert a kép alapján úgy látszik, hogy van ami enged. Gépháztető bowden, belső világítás stb. maradhat-e?
Vannak jó állapotú bontott darabjaim! Keressél meg ha gondolod! A sárvédőket ha nem múszály ne szedd le, mert úgy van felragasztva! Egy csavar szokott lenni az antenna mögött! Valamint oldalt a doblemezt fogja pár csavar a tűzfalhoz és ha még meg van akkor a zárhidhoz egy. Egy szegecs meg a szélvédő alatt fogja össze! Álltalában ezek szokták fogni. Doblemezzel együtt egyszerübb levenni! Az alváz cseréhez nem kell levenni!
A műszerfalat oldalról fogja 1-1 csavar és alul oldalt 1-1 gumi dugó eredetileg, de van ott alatta még sok minden és a kormányt is le kell ugrasztani. A vasak cseréjéhez nem kell levenni a műanyagokat (sárvédőket), a műszerfal alatt és lent lábnál vannak az imbusz csavarok 4db amik a kasznihoz rögzítik. ....de majd Bakancs4 bővebben.
Sziasztok lenne pár kérdésem Aixam 400-al kapcsolatban.
1. Hogyan tudom leszedni a sárvédőket azt látom hogy ragasztva vannak ,de milyen módon tudom úgy leszedni ,hogy ne sérüljenek ( gondolok itt valami teknikára vagy célszerszámra )
2. A műszerfalat hogyan tudom leszedni nem találok semmi csavart próbáltam lapos fejű csavarhúzóval a középkonzolt kipattintani ,de nem nagyon jött így azt nem is erőltettem.
A helyzet az ,hogy sajnos elrohadt a motor tartó vasam meg a 2db cső amibe a teleszkóp megy bele ezért kell ezeket leszednem esetleg valaki tudna nekem ajánlani valamit ,hogy hol szerezzem be ezeket vagy érdemes-e/kivitelezhető-e ,ha magamnak gyártanám le ezeket?
Vagy egy arra hasonlító csővázas műanyag bodegát. Játék a javából. De meglepő, hogy a szóló kis első kerék mire képes. Aztán még mondja valaki, hogy nem stabil a 3 kerék.
Bocsánat, nem akart több lenni 2 perc mosolynál az egész filmecske itt.
Ezzel egyetértek . Kicsit agresszívan fogalmazva azt se értem miért teszik az ilyesmit az Ape-k közé . Nem Ape a :
-- a motor
-- a váltó
-- a futómű (hátul legalábbis)
-- kerék
-- a fék
-- az alváz
Jó esetben az elülső villa az , de vélelmezem a nagyobb ( 220-as vagy dízel ) testvérből származhat az is . Szóval csináltak egy 3 kerekű bagit amire rátettek egy kis Ape50-es fülkét -- ennyi erővel kombájnfülke vagy toronydaru-kezelőállás is lehetne rajta .
Biztos bennem van a hiba , de az ilyesmi sosem érdekelt .
Üdv mindenkinek! Nem tudom, hogy az APE mennyire topik téma, de ezt látni kell! ráérő őrültek mire képesek. 600 cm3-es Honda motorblokk és a hákolás után mehet a show:
SZIASZTOK. A forumon kérdezem, hogy valaki tudna -e ajánlatot adni, hogy hol találok a MICROCAR MGO- MHOZ a két ajtóra légterelőt. a kisautóm 2012 es kiadásu. köszi ha valaki ad tanácsot.
Elektromos négykerekű rendszámos L6e kat mopedautót keresek átépítettet vagy gyárit. eladót vagy cserébe egy Microcar Mc1 2004,05 havi mopedet +még egy müködöképes motort+alkatrészeket tudok adni Köszönöm
Most tettek föl rá képet , egész elfogadhatóan néz ki -- már amit ezen az ellenfényes és távoli fotón látni lehet . Még az elülső műanyag burkolata ( lökhárítója ) is épnek tűnik , ami pedig ritka .
Van egy kis 3 kerekű járgányom (Charly) abban tervezek ilyesféle kettős hajtásláncot használni . Nagyon adja magát a technika , mert a difi-irányváltó egység behajtótengelye mindkét oldalon kiáll , jelenleg az egyik oldalon megy be az eredeti 50 ccm-es motor származó ménes . A másik oldalon van lehetőség bevinni a villanymotor teljesítményét .
Én azt javasoltam neki hogy a meglévő motort hagyja bent a saját hajtásláncával. A váltóházat átalakítva a hajtást egy másik behajtó tengely segítségével a villanymotorról bevinnénk, ami akkor hajtana csak amikor a váltó üresben lenne a diesel motor felé, illetve amikor az irányváltót sebességbe tennénk, akkor a villamos hajtás kapcsolódna ki. Így a hagyományos hajtáslánc teljes mértékben funkcionálna, illetve amikor üresben lenne a váltó akkor tisztán elektromos hajtással lenne üzemeltethető. Az Ő műszaki hátterével akár egy új irányváltóház készítése is járható út lenne.