Keresés

Részletes keresés

Hram Creative Commons License 2000.08.14 0 0 122
Csakhogy őket,legjobb tudomásom szerint,az akkori vezetés nem ítélte megfelelőnek őket a "szocialista ifjúság" számára.Meg a motorosoktól is féltek akik akkoriban kísérték őket(már ha jól tudom)

Előzmény: Jake Maroc (121)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.08.13 0 0 121
Szerintem is sokáig a 2. legnépszerubb banda volt. És ha ok is idetévedtek volna párszor mint a Maiden, akkor még népszerubbek lehettek volna.
Előzmény: Legion (120)
Legion Creative Commons License 2000.08.12 0 0 120
Hát, az én emlékeim szerint a Priest közvetlenül a Maiden után következett. Legalábbis az én ismeretségi körömben. A Metallica késobb elozott be.

Szerintem a Priest-tel úgy lehetne megtölteni mondjuk a Kisstadion-t, ha valami durvább bandát hoznának magukkal, mondjuk egy thrash csapatot, Testament-et, Overkill-t, Destruction-t, Sodom-ot. Így több embert lehetne megcélozni. És a thrasherek is megnéznék a Priest-et.

Előzmény: Jawbreaker (119)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.08.12 0 0 119

Miert van az, hogy a Priest nem igazan volt/van nepszeru Magyarorszagon? Emlekszem, a nyolcvanas evekben is mindenki hatszor elobb volt Maiden-es, meg Accept-es, aztan persze Metallica-s, mint Priest-es. (a tobbi topic is az ezreket veri, mig ez itt meg ketszazig sem birt eljutni)
Ennek ellenere szerintem tisztesseges nezoszam lenne egy koncertjukon. (Felteve, ha nem 10-15 rongy egy jegy)

En peldaul megmondom mellik lemeztol valtottam at rajuk:
British Steel es Point of Entry (aze` ez utobbin is van egy-ket jo szam)

Amikor a Komjathy leadta az egesz Defender of the faith-et a radioban, teljesen le voltam padlozva. Eszembe sem jutott, hogy vajon mikepp inteztek el a jogdijakat... :))

Fafara Creative Commons License 2000.08.12 0 0 118
erre talán még én is rávenném magam, hogy kinézzek a szigetre
Előzmény: Jawbreaker (117)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.08.11 0 0 117

Azert en valoszinuleg ott lennek, ha megis ugy dontenenek a "lathatatlan dontnokok", hogy a szigeten lepjenek fel. :))
Előzmény: Fafara (116)
Fafara Creative Commons License 2000.08.11 0 0 116
ezzel nem ertek egyet en sem, a priest nem a szigetre valo.
Előzmény: Hram (115)
Hram Creative Commons License 2000.08.11 0 0 115
Hálláu mindenkinek!

Ripper:a Priest éppenhogy a szigtre való volna,legalább megmutatná a sok divatmajomnak hogy mi az igazi zene!A másik:sok ember jönne egy hazai koncertjükre,mivel itt még sosem jártak;szerintem az egész Kárpát-medencéből jönnének(úgy ahogy a Maidenre is jöttek).A Kisstadiont biztos megtöltenék.

Hálláu

Előzmény: Ripper (112)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.08.10 0 0 114

Szerintem is balfogas lenne.

Előzmény: Legion (113)
Legion Creative Commons License 2000.08.08 0 0 113
Olvastam, hogy augusztus elején az új Priest lemez még csak demo fázisban van. Egyre inkább terjed a pletyka, hogy Rob Halford visszatér a Priest-be. Szerintem ez balfogás lenne.
Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 112
Szerintem a Priest nem való a Szigetre, legalábbis ami a mostani "Sziget-feelinget" illeti. Amúgy nekik - szerintem - egy PeCsa Szabadtér vagy egy BS (R.I.P.) lenne/lehetne ideális. Hogy mennyire megfizethetőek, vagy mennyire sem, azt nem tudom, de nem hinném, hogy mondjuk drágábbak lennének a Maiden-nél. Csak becsülni tudok, de a mai átlag jegyárakat figyelembe véve a Priest-re olyan 6-8 ezer ember lenne kíváncsi. Itthon az ő szekerük annyira sosem ment jól, mint a Maiden-é, nem hiszem, hogy annyi ember összejönne, mint jún. 7-én a Kisstadionban. Persze lehet, hogy tévedek, de szerintem kb. ez lehet a helyzet.
Előzmény: Jawbreaker (111)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.07.11 0 0 111

Szerintetek a Sziget eleg lenne a Priest-nek? Marmint egy olyan szintu rendezveny. Elferne ott annyi ember, mint amennyi erdeklodo lenne? Egyaltalan a megfizetheto kategoriaba tartoznak?
The Evil Creative Commons License 2000.07.10 0 0 110
És végre előtört a 25 éve lappangó Priest hatás a Maiden zenéjében, egy pár mp-s intró formájában ;)))))
:eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeevil:
Előzmény: supertzar (109)
supertzar Creative Commons License 2000.07.10 0 0 109
Egyértelmű, hogy a Priest hatással volt a Maidenre, ez nem is lehet kétséges. Mivel a '77-es punk láz idején (és utána) Angliában a Priest, a Rainbow és a UFO tartotta csak igazán magasra a HR/HM zászlaját (a Motörhead egy másik kategória volt), elég fura lett volna, ha nincsenek hatással az akkortájt elrugaszkodó Maidenre.
A hatás nemcsak zenei volt egyébként. Elég csak megnézni egy korai, 1980 környéki, bőrdzsekis, farmeros Maiden képet :-)
Dave Murray akkori énjében (színpadon is) nehéz nem felismerni KK Downing jellegzetes fazonját, és a rutintalan DiAnno is sokat tanult Halfordtól már az 1980-as közös turné előtt is.

Amúgy a Priest féle klasszikus Running Wild riff környezetbarát újrafelhasználása szerintem nem olyan súlyos eset, hiszen az első pár másodpercről van szó csupán.

Előzmény: The Evil (107)
Ripper Creative Commons License 2000.07.10 0 0 108
Hát ezt innen a Kárpát-medencéből valóban nem lehet megítélni. Igazából ez csak annyiban ciki, hogy a hasonlóságot azért elég sokan észre fogják venni, és nem biztos, hogy mindenki jószándékúan közelít majd a dologhoz. Szóval főleg a saját maguk szempontjából lehet kellemetlen ez az egész, az meg nyilván nem lenne jó. Ilyen dolgok amúgy elég gyakran előfordulnak, ez igaz, és nem is olyan hú, de fontos ez az egész, csak kíváncsi voltam a véleményekre ezügyben. Ezúton is köszi a hozzászólást. Up The Irons! The Priest is back!
Előzmény: The Evil (107)
The Evil Creative Commons License 2000.07.10 0 0 107
Én nem hiszem, hogy a Priest túl nagy hatással lett volna a Maiden zenéjére. Soha nem említette se Harris, se Dave.
Előzmény: Ripper (106)
Ripper Creative Commons License 2000.07.10 0 0 106
Hát nemtom. A Maiden-ék a Priest-en (is) nevelkedtek, előzenekara is voltak Tipton-éknak, meg hát a Running Wild egy alapklasszikus nóta volt akkoriban. Szóval szerintem kizárt, hogy ne ismerték volna. Mondjuk ezzel együtt rossz szándékot nem tételezek fel, csak azért kicsit furán jön ez ki. Talán afféle tiszteletadásnak szánták, vagy a fene tudja. Nem is fontos. Kíváncsi vagyok mindenesetre, hogy a közös Maiden/Halford turnén Rob bácsi mit szól majd, amikor a Maiden show minden este egy Priest-nóta nyitóriffjével indul...:-) Kicsit groteszk ez, nem?
Előzmény: vinyo (105)
vinyo Creative Commons License 2000.07.07 0 0 105
Szerintem a nyúlás véletlen. Gyakran előfordul, hogy számok vagy riffek hasonlítanak egymásra és ez egy olyan, kötött szabályokkal rendelkező műfajnál, mint a heavy metal, nem meglepő. Nem hinném, hogy a Maiden lenyúlná a Priest-et, bár a Rainbow-t már lenyúlták 95-ben. :-))) Igaz, Supertzar kolléga ? :-))) ( Irónia rulez !!! )
Előzmény: Ripper (92)
Ripper Creative Commons License 2000.07.07 0 0 104
Ezek szerint tényleg lyukadok...:-) A Dio-interjús dolog abszolút kiesett. A Lénárd Laci féle interjúra ill. KK mester mondatára emlékszem. Egyébként az egy dolog, hogy egy zenész/zenekar mit szeretne koncert-ügyileg, az meg egy másik, hogy ebből mi valósulhat meg. A legkevesebb pont őrajtuk múlik, a menedzserek, turnészervezők, helyi koncertszervezők szava és akarata a döntő ebben. Remélem, az új lemezzel végre tényleg ideérnek. Basszus, azért tök nagy blama, hogy a 80-as évek ÖSSZES fontos bandája járt már itt, csak pont ők nem. (Na jó, Accept sem volt, de Udo igen, az meg majdnem ugyanaz.) Szóval ez egy komoly bepótolnivalója az illetékeseknek.
Előzmény: Nogo (103)
Nogo Creative Commons License 2000.07.07 0 0 103
Hali!

Magyar Hammerben volt mindkettő. A Dio egy, max. két éve volt (nem tudom pontosan, majd előásom), a Priest az új lemez megjelenésekor (ha jól emlékszem Lénárd Laci beszélgetett telefonon KK Downinggal).

Előzmény: Ripper (102)
Ripper Creative Commons License 2000.07.07 0 0 102
Nogo: ez valami külföldi Hammer volt, nem? MHH-ból ilyenre nem emléxem. vagy csak lyukas az agyam...
Egyébként igazad van, bárcsak jönnének!!! Mondjuk ha lehet, ne a Kisstadionba... A BS lett volna ugye az ideális, de hát, mint tudjuk...
Nogo Creative Commons License 2000.07.06 0 0 101
Egy nem túl régi Hammerben nyilatkozta azt Dio mester, hogy lefogadná akár egymillió dollárba is, hogy egy szép napon Rob Halford újra a Judas Priestben fog énekelni.
Sok múlik az új lemezen. Ha a Halford jobban sikerül, akkor lehet hogy beindul a gépezet, Ripper kilép, mert "emberileg és zeneileg nem jön ki jól az öregekkel, de nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy addig ott énekelhetett", Rob visszatér, összeborulás, fátylat a múltra, hevi metál!
Ha Tiptonék korrektek, ezt nem csinálják meg.
De akkor is eljöhetnének végre Magyarországra. Halforddal vagy nélküle, nekem mindegy, maga KK Downing nyilatkozta, hogy feltétlenül el akarnak jönni ide. Nem jöttek. Pedig megtelne a Kisstadion.
Ripper Creative Commons License 2000.07.06 0 0 100
Holdkölyök, Supertzar: igen, tudom, hogy a pénz nagy úr, és azt is tudom/sejtem, hogy a Maiden miatt nyilván elgondolkodnak a menedzsmentnél. Olyan szempontból én is örülnék a reunion-nak, hogy végre esetleg Halford-dal is láthatnám őket (merthogy ez sajnos kimaradt az életemből) - de összességében azért ez kicsit elgondolkodtató volna. Mint ahogy nekem a Maiden összeborulás is bűzlik kicsit, annak ellenére, hogy jó lett az új lemez (még ha nem is az a falrengetés, ami be lett harangozva). Jó lenne, ha a Priest-nél ezt a dolgot nem a menedzserek meg a többi nyakkendős döntenék el, hanem maguk a zenészek. Persze tudom, idealizmus ilyenben reménykedni 2000-ben, de azért én mégis...

Supertzar, nem tudod, meddig tolják még a Priest-ék az új lemezt? (Én olyan októbert/novembert tippelek, de ezt csak úgy privát gondolom, szóval ez lehet, hogy baromság.)

Írtad, hogy négy számot hallottál a Halford-ról. A Dickinson-os nóta köztük van? Milyen?

Fafara Creative Commons License 2000.07.05 0 0 99
de nem mind arany ami fenylik... :)
az elso harom szamig meg egesz turheto, aztan unalomba fullad a lemez. fercmunka
Előzmény: holdkölyök (98)
holdkölyök Creative Commons License 2000.07.05 0 0 98
mér', télleg mindenki ennyire utálja azt a lemezt?
már csak azért is bejött, mert ugye magán viseli trent bácsi keze munkáját, márpedig amihez ő hozzáér, arannyá válik! :-))
Előzmény: supertzar (96)
The Evil Creative Commons License 2000.07.05 0 0 97
Aki akar egy ingyenes promo CD-t, az töltsön ki egy oldalnyi regisztrációs izét a www.ironmaiden.com-on vagy a www.metal-is.com-on.
Exkluzív Maiden interjú a Wicker Man forgatásáról, Halford szám, Blaze szám, Dirty Deeds, Kick, Entombed, Spiritual Beggars, The Almighy.
Multimédiás CD, hifiben hallgatni lehetetlenség. Én tegnap kaptam meg a magamét, és igen jól néz ki a cucc. Kell a telepítéshez: 30MB hely, internet, IExplorer 4.0+.
Ajánlom.
Előzmény: supertzar (96)
supertzar Creative Commons License 2000.07.05 0 0 96
Á, itt egy élő Two kedvelő! Szerintem téged kitömve kéne mutogatni a rock múzeumában :-)

A Halfi cuccból még mindig csak négy számnál tartunk, azok finomak. Én sem tudom, hogy viszonyuljak a mesterhez, de a zene nagyon jó.
Matematikai pontossággal az, amit várnak tőle a Priest/Fight/Halford rajongók. Kíváncsian várom a folytatást, vagyis a többi dalt.

Amúgy a békülésből biztosan lesz valami egyszer. Nem akarok túlzottan cinikus lenni, mert én is Ripper párti vagyok és borzalmasan várom az új Priest anyagot vele, de amikor a Maiden két óra alatt teltházat csinál a Madison Square Gardenben New Yorkban, akkor a Priest menedzsment is biztos elkezd filózni... Szvsz a következő Priest anyagtól sok minden függ.

holdkölyök Creative Commons License 2000.07.05 0 0 95
pedig a pénz nagy úr ám!:)
Előzmény: Ripper (94)
Ripper Creative Commons License 2000.07.05 0 0 94
A Two nekem abszolúte nem jött be, pedig próbálkoztam. Ez van. Zeneileg viszont nekem a kettes Fight még jobban is tetszett, mint az első, bár hangzásilag és énekileg az volt a jobb. A kettesen viszont nekem izgibbnek tűnt a zenei rész. Remélem, most majd megmutatja az Öreg, hogy mitől döglik a légy, és hogy még nem kell őt leírni. Észnél is kell lennie, mert kb. ez az utolsó esélye, ha még akar valamit.

Az a nyilatkozata mondjuk elég furi, hogy szívesen visszamenne a Priest-be valamikor később - mintha nem ő hagyta volna ott a csapatot, hanem őt rúgták volna ki, és most kegyet gyakorolna. Remélem, a Priest kitart Ripper mellett, az a srác nagyon megérdemelné, hogy hosszú távon is tagja maradhasson a bandának. Rob attól még csinálhat nagyon jó lemezeket... Részemről a Priest-et már jobban szeretném Ripper-rel látni a továbbiakban. A srác nagyon jó, nagyon fanatikus, a fiatalos hozzáállása sokat dobott a csapaton, neki tényleg ott a helye. Nem vagyok Rob ellendrukkere még véletlenül sem, de egy színpadias összeborulásra a történtek - és Rob korábbi nyilatkozatai - után semmi szükség. Anyagilag biztosan mindenkinek jól jönne egy reunion-dolog, de ez szerintem mindkét fél hitelét kikezdené. A Priest tegye a dolgát Ripper-rel, Halford csináljon jó szólólemezeket - mindkét fél járjon a saját útján. Ha úgy tetszik, legyen ez egy nemes versengés. Szerintem ez lenne a legjobb, még ha anyagilag esetleg nem is ez a legelőnyösebb. Vélemény?

holdkölyök Creative Commons License 2000.07.05 0 0 93
nekem tetszik a two is. nem korszakalkotó, de akkor rosszabbra számítottam és megtetszett. a fight egyre romló tendenciát mutatott, pedig az elején állat volt. várom az új halfordot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!