ELADÓ CUCC:
Munkatársam ismerőse szeretné eladni gitárprocceszorát:
Digitech Rp-100-as, ez a két pedálos, kis alakú tipus. Azt irja a srác, van benne: 12 erősitőszimulátor (közte akusztikus is), 5 torzitó, eq, chorus, flanger, phaser, tremolo, auto wah, pitch shifter, zajzár, delay-reverb....
50ezerért adja a srác (állitólag 62e boltban). 2hónapos az effekt.
Akit érdekel, imhol a kontakt-adatok:
Schnitta Gábor. 330-22-43. (16h után).
Ez a bekenős dolog meg nagggyon yo, én is használom (régebben már szó volt rúla). Shine: kitart az három évig is.
ja és vettem a múltkor olyan húrajakrúzst..., jódrága volt, de eddig téllleg jónak tűnik, meg állítólag majd egy évig elég...! ezt csak azéírom, hogy ne hajjjonkia tpoptotptoic!!
esetleg nem tud vki használt epiphone-t occsóér? les pauloskénye. vagy ha használt gibsont tudtok óccsóér egyefene, az is érdekel... (de az nagyonóccsólegyen...)
Jaque
Tényleg nyugi! Volt olyan, hogy heteken keresztül egy szót se szólt senki. Én már a topic fejfáját is megírtam, ha gondolod visszakeresheted. Ha lesz olyan téma, majd lesznek hozzászólók.
Egyébként meg légy oly jó, és használd a html-próba topickokat, mielőtt megpróbálsz valamit ide belinkelni.
HI ALL
most vagyok itt először de nagyon tetszik ez a gitármánia ezért is
szeretnék 1 kis segítséget én is gittyos vagyok és keresek a neten Lead Star nevü gitárrol valamit kép, cég stb ha vki tudna segiteni örülnék köszi
Hogy mi is lehet ez? Így hangszer nélkül nekem nehézkes, de ha alapul vesszük (take) az öt(five)negyedet, akkor van egy tippem :-)
Z.
Ui: a fenti "varázslatot" a <pre> és a </pre> jelek közé zárással érhetjük el...
„Flamenco: a Spanyolország déli részén élő cigányok népzenéje. A flamenco gitár könnyebb és a húrok jóval közelebb vannak a fogólaphoz, mint a klasszikus gitár esetében. Ez elősegíti a gyors staccato (szaggatott) játékmódot, a húrok pörgő, csattogó hangjának létrehozását. A stílus éles és rövid ideig zengő hangokat igényel. (A legismertebb flamenco gitáros: Paco De Lucia - t.)
A klasszikus játékstílus a flamencoval szemben telt, mélytónusú és hosszan zengő hangokat kíván, ennek megfelelően a klasszikus gitáron magasabb fekvésűek a húrok és nehezebb, vastagabban megmunkált anyagból építik azt. A klasszikus gitár és gitárjáték elterjedése Andrés Segovia nevéhez köthető, játékának hatására terjedt el a klasszikus gitár és klasszikus játékstílus.”
Andrásik Remo: Gitár kézikönyv – elméleti és gyakorlati alapismeretek
"Szerintem: nejlon húr, finomabb puhább, melegebb hangzásokhoz (vadulni azért azzal is lehet l. pl. flamenco - bár az külön gitártípus) egyéb esetben meg fémhúr. "
Nylon kontra Steel:
Rosszul álltok hozzá a dolgokhoz. Nem a kéz mérete szabja meg, hogy milyen húrral szerelt hangszert használsz, hanem hogy milyen zenét játszanál a gitárodon. Acélhúros gitáron is lehet olyan akkordokat, hangközöket fogni, amik kezdetben netán megerőltetőek. Nekem van szerencsém mindkét fajtához. Nylon húrnál jön a négy ujj meg a köröm, teljesen más akkordokat és teljesen extrém bontásban lehet csinálni. Az a jó benne, hogy amíg esetlegesen valaki vért izzad pengetővel egy gyors akkordbontásnál, addig körömmel akár egy könnyed mozdulat is lehet ugyanaz. Acélhúrnál köröm ritkábban, mert egy rossz mozdulatnál leszakíthatja. De vissza a témához. A nylonhúros gitár hangja sokkal lágyabb, nagyobb a dinamika tartománya (by tomci), és sokkal rövidebb a hangok lecsengése. Ez köszönhető annak, hogy a húrok sokkal lágyabbak, nyúlékonyabbak és kevésbé rugalmasak. Ezáltal a test és a nyak is úgy van kialakítva, hogy sokkal érzékenyebb a húr rezgéseire. A nyak is sokkal "hajlékonyabb". Pl. ha megnézel egy klasszikus gitárt húrozatlanul a nyak tök egyenes, de ha felhúrozod egy kicsit homorú alakot ölt. Ezért ne rakj rá fémhúrt!!! Ennek többféle következménye lehet:
(1) - Ha szerencséd van semmi, Ez a legritkább.
(2) - Minden húrozásnál cserélheted a hidat és szemöldököt. :-I
(3) - Húrozás, hangolás után random idő elteltével letörik az egész húrláb. {:-I
(4) - Húrozás, hangolás után random idő elteltével letörik az egész nyak. {:-o
(5) - Húrozás, hangolás után random idő elteltével beszakad a test. {:-O
Ha fémhúrosra teszel nylonhúrt, ilyen veszély nem áll fenn, de az biztos hogy elég szar hangzást kapsz.
Ha távolabbi terveidben elektromos netán elektroakkusztikus gitár szerepel, lehet hogy jobban jársz fémhúrossal. Bár a nylonhúrnak megvan a maga hangulata (sajnos elég kevés gitáros vallja magáénak a hangszert) a fémhúr talán valamivel sokoldalúbb. Nem is inkább csak népszerűbb. :(
Már amennyiben a gitár manapság népszerű lehet. :-|
Bár mi csinálunk olyat, hogy a nyers torzított gitárhangzást keverjük a klasszikus gitározással.
Apropó, ha már itt tartunk, ismer netán közületek valaki szabadúszó dobost, akinek viszonylag gyors a kétlábtechnikája? (A Control Denied, Rhapsody sebesség már túl jó, de még elmegy:))