Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

semgza Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19830
szinte ugyanúgy bemegy a helyére a nagy navi is, csak elég drágán adják.
Előzmény: bogreg75 (19829)
bogreg75 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19829
Köszönöm. Akkor a mostani rádióval simán lehet majd kezelni a CD tárat?
A 16:9-es navi se volna rossz persze, de ahhoz gondolom még egy rakás cuccra szükség van, nem beszélve a beépítésről, annyira nekem nem fontos az egész.
Előzmény: bmw740d (19827)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19828
Nekem inkább az a bajom, hogy ha nem vezettem volna F01/02-t, és nem ismerném a BMW-t, akkor semmivel sem lennék előrébb attól, hogy elolvastam ezt a cikket.
Előzmény: HG. (19826)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19827

Szia!

A megoldás a gyári CD-tár a csomagtartóba. CD-s fejegység nem volt E38-hoz, még a 16:9-es navis sem CD-s, csak az E46-ban. Ha nincs kiépítve az előkészítés a CD-tárhoz, akkor kábel és tartókeret is kell hozzá. A helye a csomagtartóban a bal oldali burkolat alatt van. Az ebayen rengeteget hirdetnek, de vigyázni kell, mert a legtöbb úgy hirdeti, hogy E38/E39-be való, én pedig úgy tudom, hogy a kettő nem csereszabatos, tehát az E38-nak más fajtájú kell, mint az E39-nek. De ezt majd a többbiek megerősítik, vagy cáfolják.

Előzmény: bogreg75 (19824)
HG. Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19826
"mindig felmerül a kérdés bennem, hogy a teszteket miért nem azok csinálják akik ilyen kocsit használnak egyébként is"

... erről nem is beszélve, hogy ezek kifejezett autófan szemmel néznek mindent, márpedig a többség - lássuk be - azért nem az.
Hülyét kapok attól, mikor azt reklamálják pl., hogy egy autónak miért van (bent) olyan kevés hangja...
Előzmény: semgza (19823)
HG. Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19825
Nekem is pont ez az érzésem, sőt, E39-F10 vonalban is ugyanez.

"Sajnos" azonban a következő 9-10 évben is kell vmi jó autó, így a hozzám hasonlóak kénytelenek lesznek mindenféle E60, E65 féle vadhajtásokkal beérni :-)

Utóbbiak esetében nem is a formaterv fáj, hanem a funkcionalitás, különösen az I-Drive, ami lássuk be, megbukott, szép lassan kúsztak vissza a gombok, a maiakban már pont annyi van mint régen - csak éppen megmaradt az I-Drive is :-) :-(

Egyébként nem is tudtam, hogy E65-ben már 2 év után, azaz 2003/09-től némileg átdolgozták ezt a szart, logikusabb lett, és rögtön kapott 2 gombot is, hogy ne kelljen mindenért tekergetni... (ld. a sokat említett rádió/CD váltást...)
Előzmény: alibiman (19822)
bogreg75 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19824
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Nemrég lettem boldog tulaja egy e38 728i-nek. Alapvetően minden rendben van vele, nagyjából gyári állapotú az egész autó. Sajnos ennek megfelelően kazis magnó van benne, én pedig leginkább CD-ket hallgatnék. Van lehetőség ennek a cseréjére szintén gyári, de CD-s egységre (esetleg egy CD-váltó beszerelésére), úgy hogy minden rádió funkció továbbra is működjön? Mindenképpen ragaszkodnék a gyári megoldáshoz, tudom, hogy bele lehetne dobni egy másik CD-s rádiót, de nem ez a cél.
semgza Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19823
ja, jó kis kocsi :)

két hibát vettem észre: "És hátul végre bekerült egy olyan médiarendszer, ami független a vezetőtől. Persze azért lehet úgy is konfigurálni, hogy a sofőr uralhasson mindent"

azért hibás, mert az E65 is tudja az elejétöl. söt, lehet egyidöben elöl rádiózni hátul meg tévézni például.

képek alatt pedig hogy miért nem lehet a hátsó oldalrolókat vezérelni :

lehet, csak lenyomva kell tartani a gombot és akkor mind felmegy vagy le. (bár ezt csak következtetem F01-re, mert a régin így van kezdetektöl)

mindig felmerül a kérdés bennem, hogy a teszteket miért nem azok csinálják akik ilyen kocsit használnak egyébként is. bár ez nem fikázás, csak praktikus lenne, mert pár óra alatt nehéz megszerezni az igazi használati tapasztalatot.
Előzmény: alibiman (19822)
alibiman Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19822
Néztétek az F01 tesztet a TC-én? Nekem egyre jobban olyan érzésem alakul ki, mintha ez inkább az E38 evolúciója lenne, és nem az E65-é. Mindegy... egy ilyen kéne, ennek már egészen szép a formája. Majd 9-10 éves korában töredék áron meg lehet venni. :-))
Mad Max Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19821
Van 97-es 4,4-röl, ETK szerint ugyanaz... 10e-ért viheted :)
Előzmény: Törölt nick (19818)
alibiman Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19820
Nem a DSP-sre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem kell kábel. Csak a "HIFI sztereóra" utaltam.

Én is azt feltételezem, hogy a DSP-nél aktív x-over lehet.
Előzmény: semgza (19819)
semgza Creative Commons License 2010.08.16 0 0 19819
ha a DSP-s rendszert akarod gyári módon megcsinálni akkor kell kábel hátra, nem csak rá van akasztva egy kondi, hanem külön le van kábelezve Minden hangszóró, még a 4 mélynek is külön kábel megy. Mingyegyiknek... én sem értem pontosan miért jó.
lehet hogy aktív a crossover az amp-ban. hátra mondjuk nem nagy kaland betenni a kábelt... a vezérlés ha nincs és alapállásban megy az erösítö, lehet hogy én nem bánnám, úgysem kell azt állítgatni, jó nullán minden.
Előzmény: alibiman (19808)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19818

E38hoz kellene, de csak nagyonteszkós áron, mert kicserélni eleve űberűberűber szopás

Előzmény: Mad Max (19815)
balabmw Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19817

Konkrét hangszóró típust tudsz írni?

Előzmény: Törölt nick (19814)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19816
A membrán lehet papír, ha elég merev. Ebben a cuccban Philips hangszórók vannak, valamilyen érdekes gumihoz hasonló peremmel.
Mad Max Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19815
7-es hez kell leömlő? Vagy 5-ös?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19814

szutyok, elöregedett, beporosodott gyári papairmebrános hangszórókat (pláne a 96 előttieket) ki kell cserélni korszerűbb, nagyobb membránutas, érzékenyebb cuccra, nekem az van bent, így "örököltem"

abban lesz mély, csak agyveszett módon ordíttatni nem lehet, mert nagyon hangosan nem szokolrádió hangja lesz, hanem zörögni és torzítani fog

nekem bőven sok, amit a dsp-s erőlködő tud hangerőben, nem skoda ez, hogy a beszélgetést lehetetlenné tévő zajt kell elnyomni méghangosabb zenével autópályán.. :D

juteszembe! nincs valakinek egy patent M60B30 kipuffleömlő garnitúrája teszkóspénzért? mármegint megszivtam...

Előzmény: balabmw (19812)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19813
Önmagában a hangszóró átmérője nem biztos, hogy gond lenne, hiszen akkor pl. a Bose sem lett volna sikeres. Máshol lehet a gond. Majd ha az enyém is bent van, meglátom, milyen.
Előzmény: balabmw (19812)
balabmw Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19812

Nekem ez a DSP-s top hifi van és az egyetlen bajom az vele,hogy nincs szép mély. Ezek a kis méretű mélysugárzókból szerintem nem is lesz soha-sajnos. A magas és közép hangja,a hangszórók elhelyezése szerintem teljesen rendben van.

A térhangzás meg a másik effekt(nem tudom magyarul) nekem nagyon tetszik benne,majdnem teljesen rá van adva mind a kettő.

És ugye az equalizeres része is hasznos.

Ha jutsz valamire mély ügyben jelezd légyszi,érdekelne,szívesen meghallgatnám.

Előzmény: alibiman (19805)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19810
Úgy látom, hogy az alap sztereó nem sok dologban különbözik a HIFI-től:

1. Elől van közép-sugárzó is.
2. Hátul van magas-sugárzó is.

Oszt annyi...

alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19809
>alap bmw sztereót pont érdemes kicsit javítani

Erről van szó.
Előzmény: semgza (19807)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19808
Ja, igen. Viszont kábelt nem kell vinni, mert x-over kell csak bele. Azt meg fillérekért lehet kapni.
Előzmény: semgza (19806)
semgza Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19807
tökéletes hangzás sehol nincs, még egy szimfonikus zenekar koncertjén sem,
de azért lehet törekedni minél jobbra.

az igaz, hogy van egy határ ami felett már igen picit változik a hangzás a befektetett pénzhez képest.

viszont szerintem az alap bmw sztereót pont érdemes kicsit javítani ésszerü pénzböl mert az annyira rossz... :)
Előzmény: alibiman (19804)
semgza Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19806
a hátsóban nincs magas, mint ahogy írtam.
Előzmény: alibiman (19804)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19805
Ha van egy bontós kocsi, így van. :-) De az olyan ritka, mint a fehér holló lila pöttyökkel. És ráadásul így már mocskos drágán adják. Ha felmész az ebay.de-re, találsz mindent, külön-külön. Még kábelköteg is van.

Biztos vagyok abban, hogy a gyári DSP elektronika nélkül is lehet normális hangot csinálni a kocsiba. Az meg nem hat meg, hogy a kijelzőn ott van a DSP menüpont is, bár lehet, hogy ujjgyakorlatként azt is megcsinálom - azaz megpróbálom. :-)
Előzmény: semgza (19803)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19804
Az alapcuccban van magas sugárzó az ajtóban, az X403 csati 10, 11 lábára van kötve.

A középhang sugárzó hiányzik az alap HIFI-ből. Cikkszáma 65 13 8 374 982.

Az ETK-ban három kategóriát különböztet meg:

Stereo - valszeg ez van nekem, ebben tehát középsugárzó nincs.
HIFI Stereo - itt már van középsugárzó
TOP HIFI - Az előzőekhez képest lényeges eltérés (az ajtóval kapcsolatban) hogy az ún. LOUDSPEAKER BOX itt más kivitel.

Nekem az a véleményem az egész HIFI buzulással kapcsolatban, hogy azt sem szabad túlzásba vinni. Egy autóban sohasem lesz tökéletes a hangzás, kár erre túl sok pénzt, energiát elfecsérelni.
Előzmény: semgza (19800)
semgza Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19803
régen nézegettem én is csak lusta voltam belekezdeni.
ha van egy bontós kocsi amiben ott vannak az apróságok ami kellhet akkor egy nap alatt tuti megvan.
Előzmény: alibiman (19802)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19802
Ezt megnéztem, de elképesztően bonyolult, nem éri meg.
Előzmény: semgza (19800)
alibiman Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19801
>BMW hogy engedheti meg magának ezt a hangrendszert egy luxusautóban.

Én is nagyon meglepődtem. A terv az, hogy a cuccból csak a hangszórótartót és talán a hangszórókat használom fel. Mert ugye ez a nagy darab műanyag kell ahhoz, hogy kulturáltan nézzen ki az egész. Beteszek egy erőlködőt, ami csak a mély hangokat viszi át.
Előzmény: bmw740d (19799)
semgza Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19800
az egyetlen kultúrált megoldás tényleg.
amúgy egyetlen gyengéje (volt nálam) hogy a mély viszonylag kis teljesítményü, de ettöl függetlenül a dsp-s zene korrekt az E38-ban. viszont akkor lehet hogy érdemes lenne megszerezned hozzá a többi dolgot is, végfok és ajtóhangszórók (nagyobb hangszórók és talán nagyobbak a dobozai is), illetve kábelezés is kell a hátsó ajtóba ahogy emlékszem, mert ott alapból nincs magas.
Előzmény: alibiman (19798)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.15 0 0 19799
Érdekel majd, hogy mire jutsz. Nekem az egyikben DSP van, a másikban nincs. Valahogy mindig abban bíztam, hogy egy hangszórócsere sokat segíthetne, mert azokat leszámítva elég komoly nevek vannak a rendszerben (pl Becker). Nekem tetszik a DSP hangja, legalábbis a simához képest (ami persze önmagában nem dícséret). Nem is értettem soha, hogy a BMW hogy engedheti meg magának ezt a hangrendszert egy luxusautóban.
Előzmény: alibiman (19798)
alibiman Creative Commons License 2010.08.14 0 0 19798
Sokat gondolkodtam ezen, mit is lehetne tenni, hogy legyen némi mély hangja a cuccnak. Először egyéb megoldásokat kerestem, doboz a csomagtartóba, pl. De ettől óvva intett mindenki, mert a hetesnél ez nem jön be. Már majdnem leseik a lökhárító, úgy nyomja a mélyet, csak az egészből semmit nem lehet bent hallani, mert olyan a szigetelés. Aztán gondolkodtam 3rd party cuccon a kalaptartóra. De akkor már inkább a gyárit tenném oda. Az ülés alá semmi nem fér.

Abban bízom, hogy életem folyamán rengeteg hangfalat terveztem és építettem, csakúgy, mint erősítőket, csak össze kalapálok valami élvezhetőt. Aztán legfeljebb a falnak megyek vele. 70 euróba került egy elektromos napfényrolóval együtt, ennyit megér egy kísérlet.
Előzmény: balabmw (19797)
balabmw Creative Commons License 2010.08.14 0 0 19797
Nem tudom mekkora meló,de én annyira nem ájultam el a hangjától,szóval én nem biztos, hogy betenném a helyedben.
Előzmény: alibiman (19796)
alibiman Creative Commons License 2010.08.14 0 0 19796
Az biza, de megvan a borítása is, csak a rács hiányzik, azt majd újat veszek.
Előzmény: balabmw (19795)
balabmw Creative Commons License 2010.08.14 0 0 19795
De csúnya így.. :)
Előzmény: alibiman (19794)
alibiman Creative Commons License 2010.08.14 0 0 19794
Lett egy ilyenem:

HG. Creative Commons License 2010.08.10 0 0 19793
ez nem is tűnik rossznak akciós 4-ért, bár a km elég kevésnek tűnik
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/745/bmw_745_745i_automata-4028783

képek meg itt:
http://www.vanos.hu/index.php?kezd=0&kod=1181&modul=autokinalat

szakvélemény?

HG. Creative Commons License 2010.08.10 0 0 19792
Szóba, és valamennyi van, de bevallom, nem jegyeztem meg, mert a kérdéseimet érdemben nem befolyásolták - és így is sok volt nekem az új információ :-) :-(.
Talán ez a telefonos dolog nem fog menni 2005 előtt vagy a kijelzőn való szöveges megjelenítésben van valami különbség...?

Mondjuk a MODE gombos rádió miatt az átváltás nyilván könnyebb és gyorsabb, mint I-drive-val tökölni.

Annyit elfelejtettem, hogy rendszeres frissítés letölthető a honlapjukról, amit egy pendrive gyökérbe kell bemásolni és csak bedugni, onnan magától elvégzi a többit.
Előzmény: semgza (19791)
semgza Creative Commons License 2010.08.10 0 0 19791
szóba került az hogy 05 elötti és utáni között van valami különbség?
úgy értem hogy a fiatalabbak ASK-i jobban fel vannak készítve az ilyesmire. pl. mp3 lejátszás, ipod, bluetooth csak 05 után van tudomásom szerint.
Előzmény: HG. (19790)
HG. Creative Commons License 2010.08.10 0 0 19790
E65 + mp3 ügyben:

"több kompatibilitási lista volt, csak a címoldali pdf-ben volt benne...
de a végeredmény az az, hogy mindenképpen érdemes foglalkozni a témával,
pláne hogy nem egy hongkongból rendelt kínai izé, hanem szakemberekkel lehet egyeztetni, kösz a tippet, 5 éve keresek ilyesmit :)"

elmentem személyesen érdeklődni a Dension központba, hogy E60, ill. E65 ügyben mi a helyzet.

Egy nagyon kedves, készséges és hozzáértő 50-es Úr hosszasan és precízen tájékoztatott, és amit lehetett, demonstrált is egy éppen bent álló 3-ason.

100e a kütyü ("gateway 500"), ami duplája sajnos a kb. ugyanezt tudó "normál" autókénak az optikai kábel miatt, + 15 egységesen a beszerelés.

Van a cuccon egy USB, egy aux és egy Ipod csatlakozó, elvileg bármelyikről jöhet a forrás. Most készül az a változat, ahol 2 USB csati lesz, amiből egyikbe egy bluetooth dongle kerül, és onnantól a rendszer már kezeli a telefont is anélkül, hogy kivenné az ember a zsebéből.

E65-ben csak annyi bonyolítás van, hogy mivel a hülye kocsi nem tud több CD tárat (vagy legalább is annak látszó dolgot) kezelni, kell egy kapcsoló a kesztyűtartóba, amivel a régi CD tárat lekapcsoljuk vagy vissza (már aki meg akarja tartani.)

Innentől I-Drive hátra, felül a CD-C nevű menüpont jön fel, és ezt kiválasztva lehet szörfölni, játszani, rendezni, ABC sorban, random, stb.

Szerintem mindenképpen megéri, nekem Ipodom nincs, de egy 16 gigás pendrive-ra is sok minden ráfér.

Már csak egy kocsi kell hozzá :-)

Előzmény: semgza (19684)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19788
Köszönöm,mostanába ő jár vele,mert abban van a baby ülés:-))
Előzmény: balabmw (19787)
balabmw Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19787
Láttam vele a párodat pár napja. Egyből kiszúrtam,messziről ragyog az a kocsi.
Előzmény: Törölt nick (19785)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19786
Én 235-ös papucsokkal használom. Tény, hogy a kerék szélei 200 cm-re vannak egymástól. A másik autómon meg csak 170-re. Az egy 135 Le-s Peugeot, igaz, 505GTI.
Előzmény: Törölt nick (19785)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19785
Nekem az 530 dénesen 275-35-18 van,a nyomvályús utakon nekem is billeg ide oda.
De csak ott:-)
Előzmény: balabmw (19784)
balabmw Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19784

Hát akkor nincs mese,vennem kell hárta 315/35R18 mustang gumit. Azzal már talán teherautó nyomtáv lesz hátul. :))

Vicc nélkül,amióta panaszkodok úgy veszem érszre, hogy semmi baja a kocsinak. Haverom ment vele,szerinte semmi baja. Lehet túl hozzászoktam a kényelemhez és már kormányozni is lusta vagyok? :(

Előzmény: Szekeresakos (19779)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19783
Ez jó! 14:00-kor írtam az előzőt, és most teszi be...
Szekeresakos Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19782
Az előbbi dologhoz még csak annyit, hogy volt egy kis eseményem a Horvát nyaralás kezdetekor. Szombaton még kivettem az egyik oldalra folyamatosan nyitva, a másikon állandóan zárva tartó fűtéscsapot, és tettem a helyébe egy rézcsőből és golyós csapból álló, méreteiben megegyező közdarabot. Ki lett próbálva, nem ereszt, nem csöpög. Vasárnap 3-kor indultam nyaralni. Kb 60 km-re Bp-től vettem észre, hogy a vizem igencsak melegszik. Lejjebb vettem a tempót, akkor visszaállt középre. Nos, a MOL kútra betérve, nyitottam a géptetőt, és látom, hogy a vízcső lelazult. Sebaj, csavarhúzó elő, csak kicsi. Kútra be, csavarhúzó kér, s az jó, meg is lehetett húzni a bilincset rendesen. 3 l vizet töltöttem is bele a desztilláltabbik fajtából! Én hülye, ki szerettem volna légteleníteni. Na ezt nem kellett volna! Ugyanis a légtelenítő csavar beletört a termosztátházba. :( Na itt kezdtem kicsit mérgesebb lenni, mint voltam... A bent maradt csavarrészt sikeresen ki tudtam tekerni, de mit tegyek a helyére? A másik fele csak a feje maradt, a menet nem tartja meg, szigetelőszalag volt nálam, de a forró csőre nem igazán tartottam alkalmasnak. Ismét bementem a kútra, hogy találjunk valami kupakot, de nem volt. Véletlenül rápillantottam a boros állványra!!! Isteni szikra! Parafadugó! Gyorsan vettem egy üveggel, kértem egy sniccert, belefaragtam, és immáron az ismételten zárt hűtőrendszerrel elindultunk a tenger partjára. Hibátlanul tette meg a hátralévő 1500 km-t!!! Szóval, nem egy bonyi cucc, kreativitás azért kellett hozzá. No meg egy másik, jól működő fűtéscsap...

Szekeresakos Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19781

Az előzőhöz adalék:

Aug 01-én mentünk ki Horvátországba, Split mellé. 30 km-rel. Végig pálya. Szombaton még egy gyors fűtéscsap kiszerelés, rézcsőből, golyóscsapból másik készítése, beszerelése, lepróbálása. Nem ereszt. Vasárnap 3-kor Bp-től 60 km-re észrevettem, hogy melegszik a motor. :( Lassítok, és visszament. MOL kút, megállás, géptető fel. víz folyik az egyik cső mellől. Cső megjavít, víz feltölt, kb 3 l, majd a légtelenítés. A termosztátnál lévő csavar akkor tört bele. Na itt kezdtem picit ideges lenni. Bementem a kútra, s agyaltam, hogy mit tudnék tenni az ügy érdekében, és arra jutottam, hogyha a bornak jó, nekem is jó lesz a parafa dugó... Vettem egy üveg Egri Bikavért, kértem egy dugóhúzót, s egy sniccert, belefaragtam a dugót, és újra töltöttem a hűtőt. Onnantól hiba nélkül végig ment az 1500 km-en keresztül. Nagykanizsán ugyan vettem teflon szalagot, meg csavart, hogyha a dugó nem lenne biztonságos, akkor cserélem, de nem volt rá szükség. Teszek majd bele egy olyat, amit kézzel is lehet majd tekerni. Pl Skodáét... :) Légtelenítéshez jó lesz...

borgasz Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19780
Mondjuk még csak egy rövid próbakört mentem az autóval, de ez volt az első benyomásom.
Na majd szerdától:)
Előzmény: bmw740d (19777)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.08.09 0 0 19779
Azért érezheted, mert a széles gumi oldala felmászik a nyom szélére, és oda akarja kormányozni a tehetetlensége folytán az autót, és ide-oda mászik, mert hál' az égnek, a nyomtávja icipicit kisebb csak, mint a teherautók hátsó kerekének a belső szélessége. Sajna, a nyomvályús utakat a 7er nem szereti. Kerülöm is, ha lehet. Bezzeg az autópálya! Ott olyan szépen megy, mint a távirat!
Előzmény: balabmw (19761)
balabmw Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19778
'99 E38 30d. Van milyen tipusra gondolsz?
Előzmény: bmw740d (19775)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19777
Akkor nem. Csak egy tipp volt.
Előzmény: borgasz (19776)
borgasz Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19776
Az E90-en is ugyanilyen RE050-es defekturo gumik voltak
Előzmény: bmw740d (19768)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19775
Nem tudom, melyik típusod van. Nekem volt fenn 295/35 18 is, bírta (pedig V-mitás potenza volt). Előtte 275/40 18 pZero volt, az nagyon jó gumi.
Előzmény: balabmw (19774)
balabmw Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19774

Az elejének érzem,persze ez csak egy dolog.

Az lesz,felteszem a téli kerekeket,de szerintem kettesével,hogy kiderüljön hol a hiba.

Azt ugye jól gondolom,hogy ha 255/45R18 a gyári hátsó méret,akkor a 275/40R18-at még simán "elbírja" és nem ezért csinálja ezt?

Előzmény: bmw740d (19773)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19773
És tuti, hogy az eleje mászik? Mindenesetre érdemes keresned egy jó nyomvályús útszakaszt, aztán feltenni a 4 télit és megnézni, hogy azzal is mászik-e. Ha nem, akkor egyértelműen a gumi.
Előzmény: balabmw (19772)
balabmw Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19772
Igen,az V mintás,de az hátul van. Vagy az mindegy?
Előzmény: bmw740d (19771)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19771
Egy próbát megér. Legalább ki tudod zárni a futóművet. Amúgy érdekes, mert a primacy pont nem egy túl szögletes gumi emlékeim szerint. Most nekem is az van fenn. A Bridgestone Potenza V-mintás, na az rángatott! A pilot sport V-mintás? Mert akkor az is lehet a ludas.
Előzmény: balabmw (19770)
balabmw Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19770

Elől michelin pilot primacy, hátul pilot sport. Ezek előtt nokian nry volt,azzal nem csinálta.

Lehet akkor ez ilyen és kész,nyugodjak bele? :(

Feltegyem próba képpen a gyári téli kereket, 215/65R16? Vagy azzal úgyis jó lesz, mi?

Előzmény: bmw740d (19769)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19769

Milyen típusú gumid van? Én azt vettem észre, hogy a hátulnézetből (vagy szemből, tökmindegy) szögletes gumik másznak a nyomvájúban. Minél szögletesebb, annál inkább. Tehát pl azonos méretű dunlop sp sport nem vezet, toyo proxes T1-s meg úgy mászik, hogy nem győzöl kapaszkodni a kormányba.

Előzmény: balabmw (19761)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19768
Nem lehet, hogy a defekttűrő gumik miatt van ez az érzésed? Apám most vett egy 60ezret futott 2008-as 530d-t, amin 17" defekttűrő van. Hát, érezni, hogy egyben a futómű, de olyanokat üt a legkisebb kátyún is, mintha 21-es kerekek lennének...
Előzmény: borgasz (19735)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19767
Volt pár 30d-m,de 184 lovas egy se.Elhiszem,Anno rönó,pözsoból cibáltam ki én is,hálás feladat az biztos.Fos 407-ből 1 nap alatt jött ki.
Előzmény: balabmw (19766)
balabmw Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19766
De sajnos befolyik. Igaza van cdl1 kollégának. A 184lovas 30d-n még gumigyűrű sincs. Ne tudd meg, hogy néztek ki a porlasztók oldalai. Na meg kivenni... Hát az egy hálás feladat. Több kilós sulykoló van hozzá gyári szerszám gyanánt,na azt általában kinevetik a porlasztók.
Előzmény: Törölt nick (19764)
cdl1 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19765
Hagyjuk..
Előzmény: Törölt nick (19764)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19764
Az rég rossz ha befolyik.Normál esetben sose folyik oda be semmi.Ez nem pözsó.Ha befolyik a gázolaj akkor igen,de hát ne folyón.Akkor meg kell javítani.
Előzmény: cdl1 (19762)
balabmw Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19763

Nem állítottam az ellenkezőjét. De ő nem berohadást irt,hanem beégést. Az nagyon más téma.

1 hónapja éltem át mind a kettőt. :)

Előzmény: cdl1 (19762)
cdl1 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19762
Belefolyik a trutymó, berohad.
Nagyon jó ötlet, ha néha kicserélik.
Előzmény: balabmw (19760)
balabmw Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19761

Tanács kéne Urak.

E38 futómű téma. Nyomvályús úton kicsit kóvályog az eleje. Toldozott-foltozott ultra szar úton sincs semmi baja,csak a nyomvályú vezetgeti. Volt egy lógó hátsó felső lengőkarom,csere után úgy tűnt,hogy az volt a ludas,de nem. Olyan érzés,mintha az eleje csinálná. Első futómű hátsó nagy szilentek kicsit megviseltek voltak,most kicseréltük (gyárira),de nem javult a helyzet. Át lett rángatva,nyúzva padon is az eleje,de nem lóg semelyik lengőkar.

245/45R18 275/40R18 M parallel kerék van rajta.

Mi lehet?

balabmw Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19760
Mi köze a gumigyűrűnek a beégéshez? A gumigyűrűk felülről védik a porlasztók szárát a lefolyó retkektől. Beégni akkor tud,ha alul a csúcsnál van tömítettlenség.
Előzmény: omegawatch (19750)
alibiman Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19759
Ez sem rossz. Érdekes, hogy nincs ülésfűtése.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=133601659&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=33%2C34%2C35%2C36%2C37%2C38%2C39%2C40%2C41&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&numberOfPreviousOwners=1
alibiman Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19758
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=132631479&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=40&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19757
Most se nem jó:-)

Nézegetem őket régóta,de szépet akarnék,jó extrásat,hogy legyen ami elromlik.
Lehet 30i,35i,40i,50i.
Előzmény: alibiman (19756)
alibiman Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19756
Nem lett jó a link, akkor itt van így:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=40&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&id=132631479&pageNumber=1
Előzmény: alibiman (19755)
alibiman Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19755
Előzmény: Törölt nick (19754)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19754
Jaja
Előzmény: alibiman (19752)
HG. Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19753
Az addigra majd úgy lesz, hogy kihozza a vevő a 3 hengeres 714-et a kereskedésből, a kereskedő lelkendezik neki, hogy ja de jó magának, vagy egy Euro13-as, 2 g Co2-t kibocsátó, 3 l-t fogyasztó, kis adójú autója,
de látja Uram, ott az utca másik felén azt a kisebb épületet? Igen, BMW jelvény van azon is, pedig semmi közünk hozzá...
Na, ott beletesznek még egy ugyanekkora motort a 14i mellé, és lesz egy V6-ja.
Képzelje, minő szerencse, pont befér a mostani mellé, még a felfogató bakok is megvannak, a fék, a kuplung, stb. is bírja...
Ügyes fiúk azok ott..., másodállásban nálunk fusiznak senoir fejlesztőmérnökként...
NKH-nak egy szót se, vizsgára inkább hozzánk jöjjön...

:-))))
Előzmény: Rumcice (19748)
alibiman Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19752
750i németbű?
Előzmény: Törölt nick (19724)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.07 0 0 19751
Mond meg neki ez nem Ifa,hogy szét kell szedni 2 évente.
Előzmény: omegawatch (19750)
omegawatch Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19750
szerelőm mondta, hogy a porlasztócsúcsokat 100ezrenként vagy 2 évente ki kéne szedni letakarítani a gumitömítést, akár kicserélni, mert úgy tovább bírják, utána már úgy beégnek hogy csak felújítás vagy csere
Előzmény: semgza (19616)
alibiman Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19749
Nem tudom mire utalsz, itt az én képernyőmön egyetlen csúnya szó sincs, mind szép ARIEL fajta betűvel íródott. :-))
Előzmény: semgza (19746)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19748
Még 10 év, és itt a 7er topicon verjük majd a nyálunkat a 714Li 3 hengeres biturbó motorjára. :D
borgasz Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19747
:)))
semgza Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19746
ki kell jenelmtenem, hogy ez volt a topic 10 éve alatt a legtöbb csúnya szó egy postban. :)
Előzmény: alibiman (19745)
alibiman Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19745
Ne törődj semmivel, kurva jó választás volt. Szerintem a világ egyik legjobb dízel motorja. A sok buzi V8-as benzines motoros fasz véleménye nem számít. :-))))
Előzmény: borgasz (19737)
borgasz Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19744
És tényleg:)
Előzmény: Törölt nick (19743)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19742
Melyik?:)
Előzmény: Rumcice (19741)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19741
És lemérted már hogy mennyi szén-dioxidot bocsát ki? :D
Előzmény: borgasz (19739)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19740
Az érdekes mondjuk az volt, hogy a nyári tesztvezetésen az X6 Active Hibriddel nem tudtam közeledni padlógázas gyorsításnál olyan 80-ról 120-ig az elöttem menő 120d-re
Előzmény: borgasz (19739)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19739
Tudom:)
Azzal biztatom magam, hogy ebből kettő már 40d:)
Előzmény: Rumcice (19738)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19738
Akkor arról lehagytak legalább 2 hengert. :)
Előzmény: borgasz (19737)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19737
Sajnos nincs:)
20d
Előzmény: Rumcice (19736)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19736
És van-e benne valami normális motor? :)
Előzmény: borgasz (19735)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19735
Azt akartam, egy hétig folyamatosan kerestem, de nem találtam olyat amiben jól éreztem volna magam.
Kimondottan saját használatra kerestem autót, nem eladásra.
Ez a törpe kimondottan jól felszerelt ( nagyon kevés ennyire extrázott egyest láttam idáig ) , követhető az előélete, nincs benne millió km és nem volt sérülve.
Mondjuk azt már most látom, hogy drága lesz gumizni, ez az eltérő gumi méret nem túl elterjedt:)
A hátsó még csak-csak ( 225/45R17 ) , de az elsők ( 205/50R17 ) , hát...:)
És érdekes, de mintha keményebb lenne mint a korábbi M csomagos E90-em a 18-as kerekeivel, pedig ez nem M futóműves, "csak" sportos futómű beállításokkal szerelt.
( Bár érdekes, hogy a felszereltség listában "Sport Suspension Settings" - 226 - szerepel, viszont a 7RT csomag - dinamikai+komfort - az M Sportfutóművet - 704 - tartalmazza )

Még ez a hetes lett volna az amibe szintén örömmel ültem volna bele
Előzmény: Törölt nick (19734)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19734
Jobban jártál ezzel,mint a 38-al,de én e90-ez vetem volna:-)
Előzmény: borgasz (19732)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19733
Izé, ezt elrontottam, pont, hogy 4,4 nincs benne hanem itt még 4.0 a 740
Előzmény: borgasz (19731)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19732
Győzött az értelem az érzelem felett és vettem egy E87-et...
De azért még itt motoszkál bennem a kisördög, hogy ezt is esetleg meg kellene venni...:) Ja és 3e km-el ezelött kapott egy komplett gyári új váltót.
Előzmény: borgasz (19661)
borgasz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19731
Van benne sor6: 730, 735
V8: 740 ( 4.4 )
És V12: 750
Előzmény: alibiman (19704)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19730

Grrrrrrr

köszi fórummotor...

Szóval azóta megnéztem, E-s rendszámmal lehet személyt szállítani, így bár tőlem az okmányirodában anno megkérdezték, hogy mivel indoklom a korlátozás alóli mentességet, és a lent írtakat találtam ki...
Előzmény: sjolmerdan (19728)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19729

Mivel az előbb szorgalmas gépelést követően a fórummotor nem akarta közzétenné, ezért ismét nekiveselkedek:

Szóval csak "úgy" valóban nem adnak E-s rendszámot.

A kikéréséhez mindenképpen be kell adni egy kb. 3 mondatos kérelmet - az egyéb mellékletek, pl. műszaki adatlap, tulajdonjogot igazoló okiratok, kgfb - amelyben pl. lehet hivatkozni arra, hogy:

- a gépjárművet imént vásároltad külföldön, azért, hogy azt lehetőség szerint 3. személy számára értékesítsd, illetve ha az sikertelennek bizonyulna, akkor azt magyarországon, mint tulajdonos forgalomba helyeztesd.

Én tavaly, amikor megvettem a gépet ekként jártam el és gond nélkül meg is kaptam a rendszámot (fel sem merült bennem az, hogy az alap mosolygáson kívül bármi egyebet kellene nyújtanom az okmányirodai ügyintézőnek...). Biztosítást a Generali-nál kötöttem, de csak azért, mert sok-sok éve ott vagyok. Gondolom a többi biztosító is köt ilyet, de lehet, hogy ez mázli volt és elsőre eltaláltam azt, ahol nem kellett szenvedni... :)

Itt most nehezebben emészthető részek következnek, ezért előre is bocs:

Mivel azonban a vonatkozó vonatkozó jsz. azt mondja, hogy:

"35/2000. (XI. 30.) BM rendelet
a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

40. § (1) Harmadik ország hatósága által külföldi rendszámtáblával ellátott járművel, ha azt a vámhatóság alakiság nélkül vámkezelte ideiglenes behozatalban - feltéve, hogy jogszabály vagy nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - a belépéstől számított legfeljebb hat hónapig, egyéb esetben a vámhatóság határozatában meghatározott ideig lehet Magyarországon közlekedni.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott idő elteltével a járművet magyar forgalmi engedéllyel és rendszámtáblával kell ellátni. A külföldi rendszámtáblát viszonosság esetén az azt kiadó hatósághoz történő megküldés, egyéb esetekben megsemmisítés céljából a Hivatalnak kell megküldeni."

Vagyis ha külföldön vásároltál egy kocsit, és azt tartósan itthon szeretnéd használni, akkor azt hat hónapon belül forgalomba kell helyezned. Az ideiglenes forgalomba helyezési engedély kiadását követően (azzal egyidejűleg) adják ki csak az E-s rendszámot.

Ha tehát becsörtetsz az okmányirodába, hogy adjanak E-s rendszámot a 2008-ban külföldön vásárolt gépre, akkor megtagadhatják azt, mivel már rég letelt az az idő, ameddig teljesíteni kellett volna a jsz-ban előírt kötelezettséget. Lehet tehát, hogy nincsenek összekötve az okmányirodák, de a határidőt mostanság már figyelik, így nem biztos, hogy 4-szer egymás után is fogsz tudni E-s rendszámot kapni különböző okmányirodákban.

Más: ha külföldön vennéd a vasat (pl. német, ahol kb 150 EUR-ból biztosításod, nevedre kiállított forgalmi engedély és ideiglenes rendszámod is van), akkor azt ott mindenképpen írasd a nevedre és szerezz hozzá ideiglenes rendszámot, mivel ilyen esetben, amikor megkapod itthon a végleges forgalomba helyezéssel a magyart, akkor nem kell majd a köbcentinkénti átírási illetéket kicsengetni (50i, 40i, 40d vásárlók figyelmébe)...

Naszóval az egész folyamat végén a "jóárasított regadó" (a.k.a. regisztrációs adó különös eljárásban történő megállítása) megfizetését követően lett rendes rendszámom, így az egész már csak egy szükséges, de rossz emlék...
Ez utóbbinál nagyon figyeljetek a VPOP nyomtatványok kitöltésénél, mivel könnyű úgy rakni az X-eket, hogy ne a különös, hanem az általános szabályok szerint bírálják el és a vége 1mHUF+ regadó legyen.

Remélem segítettem.

Üdv,

sjolmerdan

Előzmény: alibiman (19716)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19728

Csak "úgy" nem adnak.

De a kiváltáshoz - a műszaki adatlap + egyéb mellékletek mellett - mindenképpen írnod kell egy kb. 3 mondatos kérelmet, melyben megjelölheted, hogy:

- az imént vásároltad külföldön a gk-t, és szándékodban áll azt 3. személy számára értékesíteni, illetőleg ha ez a törekvésed sikertelen lenne, akkor azt magyarországon forgalomba helyeztetni

melyre tekintettel, a fentiek lebonyolításához kéred az E betűjelű ideiglenes rendszám 6 hónapra történő kiadását.

Fontos tudni: alaphelyzetben az E betűjelű ideiglenes rendszámmal ellátott járművel utas nem szállítható!!!

De ha pl. a fenti esetből kiindulva a kérelembe beírod azt a plusz mondatocskát, hogy az értékesítés során a leendő vásárlókkal próbautat kell majd lebonyolítanod, és erre tekintettel kéred a személyszállítási korlátozás alól mentesítést, akkor azt komoly eséllyel meg is kapod.

Én tavaly, amikor megvettem a vasat, a fentiek szerint jártam el. Csúszópénz nem kellett (eszembe se jutott, hogy egyáltalán kellhet), kiadták az E-s rendszámot probléma nélkül, illetve benne volt a határozatban az, hogy személyszállítási korlátozás alól mentesítve. Rendőr persze állított meg többször is (utassal, illetve a nélkül is), de nem talált fogást.

Aztán lett rendes rendszám a jóárasított regadóval (a.k.a regisztrációs adó különös szabályok szerint történő megállapítása) és az egész már csak egy szükséges, de rossz emlék. Ez utóbbinál, amikor a VPOP-s nyomtatványokat töltenétek ki, akkor betűről betűre olvassátok el azokat, mert tök logikátlanul kell bennük az X-eket beírni, és nagyon könnyű hibázni (melynek eredménye 1m+ HUF mértékű regadó lehet).

Remélem segítettem.

Üdv,

s.

P.s. azt el tudom képzelni, hogy ha pl. 2008-ban vásároltad vasat és azóta nem írattad a nevedre itthon (ellenben nem volt külföldi rendszámod sem = nem tudsz tehát arra hivatkozni, hogy külföldről költözöl haza), akkor nem adják ki, hiszen a jsz-ben rögzített 6 hónapos határidő, melyen belül megszerzéstől számítva a forgalomba helyezést le kell bonyolítanod, az már sajna eltelt...
Előzmény: semgza (19715)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19727
Bele kavarodtam én is,egyedi nem kell csak sima műszaki.Ez Komárom Esztergom megyébe így van.Győrben már nem így van:-)
Előzmény: Törölt nick (19723)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19726
A bécsi rendőr sajna már sokkal jobban tudja mi az az E-rendszám mint a magyar.
Előzmény: webasto (19720)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19725
Nálunk adnak E-t többször,persze nem ingyen:-)Z-t is adnak.
Előzmény: bmw740d (19722)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19724
Grat!ugyis jössz majd azt elmeséled:-)Már nézem is a 750ila-t:-)
Előzmény: alibiman (19713)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19723
Amit írsz nem teljesen jó.Igaz,hogy 2 évig kapsz műszakit.De a határozat amit adnak az 6 hónapig érvényes.Az adat lap is most már 6 hónapig jó.Ha lejárat előtt 1 nappal bemész az ocsmányba akkor kiválthatod megint félévre.De ha ez megint lejár akkor lehet menni egyedire+új műszaki vizsga.De halandó nem kapja meg 4x az E betüt.
Előzmény: bmw740d (19710)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19722

Ki kell menni Pestről! Eszméletlen kenőpénzeket kérnek, közben nagy sorokat állsz ki, vidéken minden töredéke, és még gyorsabban is megy. Nem tudom, milyen lesz a második E rendszám kérése, de tudok olyat, akinek Z-ből egymás után 5 volt, pedig abból is csak egyet lehet.

Előzmény: webasto (19719)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19721
Azért tudnak élni ezek az észak-kóreai diktátorok...
Előzmény: LCBoy (19718)
webasto Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19720
Az E-s rendszám a magyar köztársaság területén érvényes. Kiváltása műszaki vizsgához kötött + műszaki lap. Érvényessége 6 hónap. díja 28 azt hiszem. Másodszorra nem kiváltható elvileg. Ha sikerül akkor is jármű műszaki kisérő lap kiváltása kell független a műszaki vizsgától. A hozzzá való kötelező bizti 6000 / HUF. Nekem csak a generalinál sikerült intéznem rá.  Olaszba- németben ausztriába nem hivatalosan mehetsz vele mert a az igazoltató rendőr úgysem tudja mi az a sok papír amit oda adsz neki,l de a kötelező biztosítás nem érvnyes így ha netán valami gond adódik akkor erős szívás.
Előzmény: bmw740d (19706)
webasto Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19719

többedszerre nem adnak Elvileg. Az eltekintés ettől +20-30e huf ba fáj. Saját tapasztalat. harmadszorra kívánttam kiváltani és a 28 ból 50 lett volna. Igy marad a P + menetlevél. De akkor sem fizetem be a regdíjat kivárom már a jan 1 et. 

LCBoy Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19718
Valóban sokkal szebb az E32 kínálat németben.

<a href="http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=en&id=132824132&pageNumber=1&tabNumber=2" target="_blank">Ezt</a> iL-ként hirdetik de nekem szemre nem az. :)

5000 km-t futott E32
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19717
Én májusban kaptam. Persze könnyebb, ha van egy ügyintéző, akinek adsz 4ezer Ft-t...
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19716
"Csak úgy" nem adnak. Oka kell legyen.
semgza Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19715
havernak egyszerüen nem adtak E rendszámot.
állítólag januártól valamit keményítettek ezen.
valaki az utóbbi idöben kért/kapott ilyet "csak úgy" ?
Előzmény: bmw740d (19710)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19714
Érdeklődhetek részletekről? Másfél millióból lett cirka fél millió? Milyen állapotú volt az autó? Patika, vagy lepukkant? Mi kell az eljárás lefolytatásához? Emailben is jöhet a válasz, ha nem publikus.

Köszi előre is!
Előzmény: alibiman (19713)
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19713
Ja, hogy hogy jön ki az összeg? Gondolom vették a beker értéket (beker ár + áfa) megnézték a piaci értéket, rátettek még 10%-ot, hátha le tudják nyomni a delikvens torkán, és megkóstolnak vele. Bejött nekik, meg 100 ezerért nem fogk még hónapogik szarakodni.

Amikor behoztam a kocsit, akkor úgy gondoltam 4-5 kilóból megúszom. Emléxel, Zsolti? :-)) Így lett.
Előzmény: bmw740d (19711)
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19712
Szerintem nagyon számít a becsült értéke, mert a BMW márkaszárvíz Eurotaxos értékelését (amiben 2.2 millára értékelték a kocsit) elhagyták (VPOP a helyzet magaslatán) és újra elkérték. Aztán az is nagyon érdekelte őket, hogy mennyit kellett költenem a műsz. vizsgáztatásra. Kérték a számlát.

Amúgy még lehetne izmózni velük, és biztosan letudnék még egy kilót alkudni, de az már nem érdekel.
Előzmény: bmw740d (19711)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19711

Gratula!

Ennél az egyedi elbírálásnál pontosan hogyan jön ki ez az összeg? Mennyiben számít az autó becsült értéke?

Előzmény: alibiman (19709)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19710
Az E rendszámhoz műszaki kell, ami két évig érvényes. A két éven belül bármikor kiválthatod az E rendszámot. A hivatal nem tartja nyilván, hogy az adott alvázszámra adott-e már ki E rendszámot. Így, mivel fél évig érvényes az E rendszám, miután lejár, elmész egy másik városba, és igényelsz ugyanúgy egy E rendszámot, mint ha most kérnéd az elsőt. Ezt a két év alatt négyszer tudod eljátszani. Így fél évente adódik 16500 Ft költséged (rendszám + ideiglenes belfőldi forgalomban tartási engedély), és havi 6ezer Ft mindentől független E-rendszám kötelező biztosítás fejében belföldön korlátlanul használhatod az autód. Ha lejár a két év műszakid, akkor állítólag már nehezebb újra műszakiztatni, mert ott már benne lesz a rendszerben.
Előzmény: alibiman (19707)
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19709
URAIM!!!

Most jött a hír, a regadó a kocsimra (2001/04 havi 735i) 483 ezer forint + visszakapom az egyedi elbírálás 45 ezer forintos díját.

Tehát ne hagyjátok magatokat! Egyedi elbírálást kell kérni.
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19708
Nem olcsó, de nem lepődtem meg.
Előzmény: bmw740d (19705)
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19707
Erről a két évről nem tudtam. Hogy van ez?
Előzmény: bmw740d (19706)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19706
Szerintem az E rendszám nagyon jó megoldás, ha nem akarsz külföldre járni az autóval. 2 évig el lehet vele lenni, azalatt hátha kezdenek valamit a regadóval. Ha nem, még akkor is meg lehet lépni az egyedi elbírálást. És persze addig is 6ezer/hó a biztosítás, amit egy ekkora dögnél amúgy nem hozol ki A0-ban!
Előzmény: alibiman (19698)
bmw740d Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19705

Onlineteile: 137 445 + ÁFA

Előzmény: alibiman (19689)
alibiman Creative Commons License 2010.08.05 0 0 19704
Akkor 740 vagy akármi. Soros hatos van benne?
Előzmény: borgasz (19702)
HG. Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19703
Ráadásul az egyikhez nem jár a nő :-)))

Szerintem sima ügyintézői hiba, a 2004-es verziónál is benne van, hogy 2003 évi gyártás.

Az autót meg utólag külsőleg faceliftesíthették, ha jól látom, hátul egy új csomagtartó + (fél)lámpák, elöl meg új lökhárító + "táskátlan" díszléc + lámpák kellenek "csak" a facelifthez.
Előzmény: Rumcice (19681)
borgasz Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19702
Viszont az E32-ben nincs 3,5 V8
Előzmény: alibiman (19694)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19701
Hát annyira kevés pénzt kér az ügyintézésért, hogy itt bizony jattolásról szó sincs. Egyszerűen gyorsabban végigjárja a hivatalokat.
Előzmény: Törölt nick (19700)
LCBoy Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19699
Ejha,ez tenyleg nem egyszeru. :) Vicces ez az egesz ahogy van,angliaban nekem pl tok uj volt,hogy itt ha veszel egy autot nincs atiratasi koltseg... :)
Előzmény: alibiman (19698)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19698
Ezt törvény és rendeletek szabályozzák. Meg kell bízni egy faszit, aki elintézi az összes papírt (majd ha odajutsz, szólj) a VPOP egyedi elbírálás nyomtatványokat is, azt kitöltöd, beadod, kapsz egy értesítést, hogy mikor vidd el az autót Tatabányára egy szakértőhöz, aki majd jól megszagérti, hogy mennyit ér a kocsid, aztán vársz, ahogy én is most.

Az autód - praktikusan, de nem szükségszerűen - mozgásképes legyen, érvényes műszakival. Így egyrészt kaphatsz egy E rendszámot, másrészt nem kell trélerrel odavinned a kocsit. Bár az mondjuk elég látványos lehet, erősen árcsökkentő, és egy fuvart szerintem meg lehet úszni kb. 30 rugóból oda-vissza. A vizsgálat kb. 4-5 órát vesz igénybe, nagyon alaposak a faszik.
Előzmény: LCBoy (19697)
LCBoy Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19697
Es a gyakorlatban ez az egyedi elbiralas/alkudozas hogy mukodik? Mire hivatkozva lehet kerni egyedi elbiralast?
Előzmény: alibiman (19696)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19696
792 417 Ft. 3000 cm3 fölött egy 92-es évjáratú kocsira. De ez lealkudható egyedi elbírálással. Csak kitartás kérdése. Az enyém is éppen most folyik, 1,6 milla lenne, de azon dolgozom, hogy ne legyen nagyon több 4 kilónál.
Előzmény: LCBoy (19695)
LCBoy Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19695
3 kilo? Azt hittem a regado nagyjabol 7-8-900 egy ilyen koru es ekkora motorral szerelt autora,de akkor majd utanna nezek. A felujitasra nagyjabol 1-1,5 millat gondoltam ami talan realis lehet.
Előzmény: alibiman (19694)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19694
Szerintem a regadó egy 735 V8 esetében megúszható kb. max. 3 kilóból. Gondolom nem ennyit szántál a felújításra, mert akkor jobb, ha bele sem kezdesz.
Előzmény: LCBoy (19693)
LCBoy Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19693
Igen en is ezert gondoltam tobbek kozt az E32-re mert igaz abban is van mar computer,elektronika de azert talan meg nem annyira eldurvult. :)

Orommel olvasom,hogy letezik meg lelkes,es hozzaerto szaki akihez lehet vinni a gepet. :)

Nagyon szep gepek vannak nemetorszagban de a regado az elvinne szinte az egesz felujitasra szant penzt. :(
Előzmény: alibiman (19692)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19692
Kiváló választás - szerintem. Az E32 még otthon is bütykölhető. Horkics Misi a te embered. Nagyon vágja az E32/e38-akat. Az udvarán el egy-két e32-es, lehet, hogy el is adna belőle.

Egyébként én Németországból hoznék egy 740-est. Az ebay.de meg tele van eladó alkatrészekkel.
Előzmény: LCBoy (19691)
LCBoy Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19691
Sziasztok!

Jelenleg angliaban elek,ha hazamentem szeretnek belefogni egy E32 felujitasi projectbe teljesen hobby alapon. Nagyon tetszik az E32 formavilaga ezert gondoltam,hogy ebbe vagok bele. Lehetoseg szerint a 750-et kerulnem nem szeretnek mindenbol kettot :) Az L-esekkel szemezek egyedul ami visszatart az a hydraulic leveling (nem tudom mi a pontos magyar neve mert nem szintszabalyzo) allitolag nehezen es dragan javithato viszont minden L-esben benne van ha jol tudom. Egy 740 lenne talan egy elfogadhato kompromisszum igaz 730-at nem probaltam meg nem tudom menetteljesitmenyben mennyire jelentos a kulonbseg.

Errol mi a velemenyetek?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/740/bmw_740i_l_automata-3887248

Azt sejtem,hogy nem ket fillerbe fog kerulni igenyesen rendberakni egy ilyen gepet,mennyi lehet az a realis osszeg amit a vetelaron felul biztosan ra kell kolteni? 1,5 millot tartanek laikuskent normalisnak.

Ami a nagyobb problema,hogy letezik olyan szerelo akire ra lehet bizni ha normalis igenyes javitast szeretnek? Mert ganyolast,dragan nem szeretnek.

Ami meg kerdeses,hogy ahogy nezem otthon a kinalat siralmas E32 teren van egy ketto milla kornyeken ami mar elfogadhato de azalatt mindegyik egy rom. :(

Koszonom a velemenyeket elore is.
Tibijus Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19690
A hirdetés szövege azért ott van...

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/750/bmw_750_750i_automata-4044444

De lehet h csak én látom így. :)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19689
A gyári kit száma: 66210417354, de nincs ára, feltételezek olyan 150-200 ezer forintot. Mást nem nagyon lehet belerakni, hacsak nincs TV-d, mert akkor talán lehet valamit kavarni. Viszont akkor látni kell a kocsit, mert a WDS valami hihetetlenül szar az E65/66 és az E60/61-el kapcsolatban.
Előzmény: webasto (19686)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19688
keni = kell neki. :-)))))))))
Előzmény: alibiman (19687)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19687
Van TV a kocsidban? Mert ha nincs, csak mondjuk navi, akkor vérszopás, mert RGB jel keni, nem sima kompozit.
Előzmény: webasto (19685)
webasto Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19686

DS 70260

OEM ben van csak nem tudom mennyi forint és mekkora macera beaplikálni

Előzmény: alibiman (19658)
webasto Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19685

E65 ben tolatókamerával rendelkezik valaki?

semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19684
több kompatibilitási lista volt, csak a címoldali pdf-ben volt benne...
de a végeredmény az az, hogy mindenképpen érdemes foglalkozni a témával,
pláne hogy nem egy hongkongból rendelt kínai izé, hanem szakemberekkel lehet egyeztetni, kösz a tippet, 5 éve keresek ilyesmit :)
Előzmény: alibiman (19683)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19683
Nem tudom, mit követtem el, hogy hiteltelen vagyok a szemetekben :-))), nem hisztek nekem. Mondtam, hogy ott van. És azt is mondtam, hogy beszélni kell velük, baromi rendes, és ügyes srácok dolgoznak a Dension beszerelő műhelyében. Szerintem még azt is megteszik (TUTI, hogy megteszik) hogy odamentek, is ki tudjátok próbálni a cuccot, hogyan működik.

iPod / iPhone. Én megcsináltam az iPod analóg csatlakozást, szóval AUX be rendesen + töltés, és ugyanazok a zenék szebben szólnak a Densionról, mint az iPhonomról. Pedih én az iPhone-buzi kategóriába tartozom. A Densionnak van olyan cucca is, ami leilleszt az iPhonra - egyébként. Ez mondjuk engem nem érdekelt.

Beszélgessetek velük.
Előzmény: semgza (19680)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19682
mikor beadnak a banknak egy hitelt akkor meg szokták emelni az árat a hirdetésben, ezt tapasztaltam... aztán ha nem kapja meg az ügyfél (általában nem) akkor visszamegy az eredeti ár alá :) magyarország... :)
ez mondjuk nem biztos hogy ez az eset, csak eszembe jutott.
Előzmény: HG. (19678)
Rumcice Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19681
Furcsa. Duplán van fent a hirdetés, egyszer 2003-as, egyszer 2004-es évjárattal. Ugyanakkor a fényképeken egy facelift utáni autó van lefotózva.
Előzmény: HG. (19678)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19680
hoppá, ott van az E65 a listában tényleg ! :)
Előzmény: semgza (19679)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19679
E65-ben a 2005 utánihoz van asszem gyári ipod interface is, legalabbis az ebay tele van vele. jó lenne ha a régire lenne megoldás a densionnál.
Előzmény: HG. (19677)
HG. Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19678
hehe, ezt a kocsit linkeltem már korábban, 760iL akciós 5 Mft-ért volt, aztán felment 7-re.

Biztos a hozzáadott mellékelt extra miatt :-)

HG. Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19677
elvileg a kompatibilitási listájukon rajta van az E65.

megnéztem a 7er-com-on, akkor tehát a piros gomb (MODE) hiányzik (nekem) nagyon (a zöld meg gondolom az AM FM)

logikám azt mondatja velem, hogy miért ne lenne cserélhető, csak éppen 1255 USD, és persze bontó + ebay is esélytelen

Előzmény: semgza (19675)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19676
igazad van amúgy, en is ezt érzem a kocsin meg a modelltörténet is ezt mutatja. szépen visszajöttek a gombok, visszakerült a váltó, stb...
Előzmény: alibiman (19673)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19675
nem látom hogy tudná a MOST protokollt.
az nem can, fénykábeles csatlakozás.
az E65-ben minden hang ilyen fénykábeles körhálózaton megy.
ha tudja akkor most elkezdek spórolni rá...
Előzmény: alibiman (19674)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19674
Gateway Lite vagy Gateway 500 lehet neked jó. Ha szöveg kijelzés nem fontos, akkor a Lite. Az 500-al is előfordulhat, hogy nincs szöveg, de hasznos szóba állni velük. Nagyon segítőkészek.

Nekem GW100 van a kocsiban. Nagyon jó.
Előzmény: HG. (19668)
alibiman Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19673
Szerintem az E65 nem vacak, hanem kísérleti példány. Ahogy átnéztem az villanyos rendszerét, jól tetten érhető a bizonytalanság: Még nem tudjuk mit akarunk és hogyan, és főleg mivel. Teljes a káosz. Az E60 mintha letisztultabb lenne.

A szerelők mindig köpnek egyet, ha az E65 szóba kerül. Szeretik az E38/39-et, E60-at, stb. De ezt nem.
Előzmény: semgza (19671)
semgza Creative Commons License 2010.08.04 0 0 19672
nem láttam nyomát hogy e65-be jó lenne. de lehet hogy nem néztem alaposan.
semgza Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19671
igen, nem minden bmw vacak, csak ez :)
Előzmény: HG. (19670)
HG. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19670
ezexerint E60-ban már fejlődtek...:

Előzmény: semgza (19669)
semgza Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19669
nem olyan nehéz az a valtás. hátrahúzod, tekersz, nyomsz.
mondjuk oda kell nézni.

a kormányon egy gomb van és nem tetszöleges, csak 3 funkciója van.
az auto-p - nek van értelme. gyakorlatilag "auto P" gomb.

ez is amatör, például a mode gombot milyen jó lenne felprogramozni.

akár a D-M-S gombot is fel lehetne áldozni az úgyis baromság.
HG. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19668
szerintem még a CD tár is megmaradhat:

http://dension.hu/?subpage=gw500&p=1

A léptetés oké, de a forrásváltás...?

Egy átlag Bp-Balaton úton 8-10x megteszem, ha ezt mind I-drive-val kell bűvészkedni, az kellemetlen...

Jól sejtem, hogy van a kormányon 2 db, az I-drive funkciói közül tetszőlegesen beprogramozható "kedvenc gomb", amit akár a "next audio source"-ra is lehet programozni?

Előzmény: alibiman (19666)
semgza Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19667
van a dension-nak fénykábeles cd tára? illetve érted, ilyen hdd-s izé.
Előzmény: alibiman (19666)
alibiman Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19666
CD tár ki, Denison be. És akkor a léptetés is megy.
Előzmény: HG. (19664)
balabmw Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19665
Gyönyörű lehet. Én egyedül a motortól félnék,de nagyon. A 30d-vel is meggyűlt már a bajom pont úgy,ahogy a tapasztalt kollégák leírták. Pedig sokan írtak jókat is róla. No de erről a 40d motorról még eddig jót nem olvastam. :(
Előzmény: borgasz (19656)
HG. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19664
... de akkor meg a multikormánnyal nem lehet a számok közt léptetni... :-(((
Előzmény: HG. (19663)
HG. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19663
"sajnos ebben nincs de tervezem hogy teszek bele."

mármint mit, beszédvezérlést lehet utólag...?
(Ok, mindent lehet, de különösebb bombázás nélkül?)

Egyre jobban tetszik az E65 formája, de tényleg sok kompromisszumot kér :-((

Vmi "zaj" ugye mindig szóljon a kocsiban, és ha minden rádióban vmi szar megy, akkor ugye azonnal CD, mert türelmetlenek vagyunk :-)

Mondjuk talán egy Ipod + FM transmitterrel megoldható a dolog (és akkor rögtön mp3 is van), csak kérdés, hogy milyen a minősége...

Előzmény: semgza (19662)
semgza Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19662
hú tenyleg, a beszéddel megy jól, használtam néha.
sajnos ebben nincs de tervezem hogy teszek bele.
Előzmény: webasto (19655)
borgasz Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19661
Viszont egyszerűen sajnálnék egy ilyen autót itthon napi használatba venni:(
Előzmény: alibiman (19660)
alibiman Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19660
Akkor pláne nem beszéllek le róla. :-)
Előzmény: borgasz (19659)
borgasz Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19659
Mivel van prágai lakcímem ( teljesen hivatalosan ) ezért a regadó pont nem érdekel.
A km valós és van rá fél év garancia is.
Előzmény: alibiman (19657)
alibiman Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19658
Ha mondasz nekem utolsó 7 számjegyet, utána nézek ennek a tolatókamerának. Ugye tévéd van?
Előzmény: webasto (19654)
alibiman Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19657
Dehogy beszélünk le róla! Tutit a verda, nekem is nagyon tetszik, leszámítva a dízelt. :-) Ha cseh rendszámos, ne felejts el, hogy regadót kell rá fizetned, ami első olvasatban 1,590,000 Ft. Második olvasatban pedig annyi, amennyire dörzsölt és kitartó vagy.

Ha itthon lenne a kocsi, meg is tudnám neked nézni szoftverrel, hogy mennyire stimmel a km.
Előzmény: borgasz (19656)
borgasz Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19656
Baj van:)
Elmentem megnézni egy E90 320d-t és közben véletlenül a garázs sarkában megpillantottam egy E38-at, ami már a lámpák halványabb fényében is egész jól nézett ki.
Az értékesítő lány látva a tekintetemet közölte, hogy az is eladó, a tulaj egy új X6-ot vett náluk és ezt beadta eladásra.
Közelebb mentem...:) Hiba volt:)
Cosmosschwarz, M csomagos, hibátlan állapot. Ha nem is "fullos" , de igen jól felszerelt.
2001/05-ös egy tulaj, szinte végig autópálya, a 266e km ellenére még csak kis sincs ülve a sport ülés, nemhogy megkopva a fekete bőr rajta.
TV-prof. navi, antracit tetőkárpit, üveg tolótető, hátul oldalt is roló, shadow line, gyönyörű feketés fabetétek, motoros, memós ülések stb.stb.
Végig itt szervizelték, teljesen hibátlan az autó minden porcikája, soha nem volt törve.
Ő az:

740d

Beszéljetek le róla:)
webasto Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19655
Lehet hogy megy de én még nem jöttem rá. Beszédvezérléssel működik de szerintem hasztalan.
Előzmény: HG. (19648)
webasto Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19654

Kamerát még nem láttam ámbár szeretnés de senki nem ad infot hogy miképpen lehetne gyárilag vagy azzal megeggyezően betenni. De a felvetésed jogos. Én sem tudom ha bekapcsol a kamera az első térellenőrző hová adja a képet. OEM ben pedig van kamera. Ha valakinek van az ossza már meg legyen kedves.

E65..

Előzmény: alibiman (19653)
alibiman Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19653
Elképzelhető, hogy az e65-ben gyárilag a PDC-vel van szinkronban a tolatókamera be/kikapcsolás?
Előzmény: webasto (19652)
webasto Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19652

Az idrive val eleinte nekem is voltak gondjaim főleg mert szerintem kicsit!! lassú. De az egész rendszer lassúnak tűnik. Pl ha tolatóradar bekapcsol és elindulok utána előre, ha nem kapcsolom ki a radart várni kell míg felgyorsul és a kép átvált majd ha közbe véletlenül átnyomom rádióra akkor elugrik almenübe ha éppen tolatás előtt ott állt és lehet kezdeni előről. Én úgy vélem ennek a mai számítógépek mellett pattognia kellene és nem szabadna várnom. olyan mint egy régi számítógép windows al. Amúgy ha megszokja az ember már nem olyan dühítő. De nehogy már egy e65ben kompromisszumokat kelljen kötni.  Az biztos hogy menü gomb nélkül nagyon kezelhetetlen.  És még van egy pár szerintem típushiba mivel minden ismerősöm küzd ezért leírhaom hogy típushiba.

OFF renyő.

több teheratót fenntartva a renyó a legdrágábban fenntartható autó. Inkább nem is használjuk őket mert kb ha bérelnék tehert akkor is olcsóbb lenne mint fenntartani. Pl traffic ca 15 cm es turbó bizbasz GUMIBÓL 148e huf!! ugyanaz Transitban 3200 csak 15x akkora. És nincs utángyártott. Féktárcsa meg ilyenek a renyó után filléres dolognak tűnnek még az e65 höz is.  Váltó problémára panaszkodnak bmw tualjok? Vegyen renyót és majd megtudja mi az a váltó probléma. A diesel teherekről beszélek 3 db folyamatos használata mellett. Ha valaki renyka tehert szeretne akkor készüljön fel hogy 130e km után akár M5 ös lestrapáltat is vehet mert nem fog feltűnni neki a szervíköltség..

semgza Creative Commons License 2010.08.03 0 0 19651
2005-ig nincs, menuböl lehet csak forrást váltani. a késöbbiekre raktak egy mode gombot emiatt.

amúgy kezelhetö az idrive, de borzasztó amatör fércmunka. ha rádióra váltasz és mondjuk kétszer nyomod meg hogy FM akkor üzemmódot vált a rádió a memorizált illetve a fogható csatornák közt. volt ismerös aki hetekig a sistergést hallgatta mert fogalma nem volt pl. erröl.. :) a memóriába elrakni adást is kisebbfajta szertartás...
Előzmény: HG. (19648)
HG. Creative Commons License 2010.08.02 0 0 19648
Nézegettem a mobile.de-n, és találtam fekete szövegkárpitos, ülésfűtés nélküli, egy zónás klímás, stb. 735 alapmodellt fehér alapszínben 9e ajróért.

Kemény, kíváncsi lennék, ki rendelte...

----

semgza! (vagy más E65-ös kolléga :-)

hadd kérdjem meg, CD (tár) és rádió közti váltás megy E65-ben a kormányról?

Mert E38/E39-ben a MID-ről megy, de E65-ben olyan ugye nincs, csak egy CD eject, meg egy fel/le léptető gombot látok mindegyikben.
Előzmény: receiver (19621)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 19647

"pont nem az utasoldalon szokott ez előjönni először :-("

de:))

mert a KITÉRDELÉS a kárpitot is nyírja... ;DD

'és mi van, ha közel parkoltam a falhoz, és a feleségem a bal ajtón felől kászálódott át mielőtt elindultunk, '"

gondolom nem azonnal vannak ilyen trükkök, csak egy idő után a szoftver "gyanakodni kezd", most miért is érzi, hogy bent ül valaki, inkább hibára dobja..

legalábbis nekem logikus, hogy lehet fix ellenállással kontaktosodva, elrohadva (gányolva:)) a csatlakozó, tehát ha az állapot nem változik sokáig, nem bízunk a jelben..

"attól ez még ugyanúgy csak max. egy másfél milliót érő autó, ha egyáltalán el lehet edni egy ekkora benzinest manapság..."

inkább kettő-kettőésfél az, de nem is az árára gondoltam

(mindenesetre kerek 1misiért azonnal vevő vagyok rá, ezekkel a hibákkal is.. ;) )

"abból meg sajnos van annyi, hogy arra szinte nem is gondolok"

E38nál persze, a lelke is ki lett spórolva néhol

de ennek oka pont az E32 túlzott tartóssága, 300ezerrel odakint még újszerű, 150ezerrel még kb új, szalonállapotúnak néznek ki..

talán ezek után nem haragszol, ha kételkedve fogadom a 120ezret élt AC "élettartamát"

főleg, hogy itt üzemórában kell számolni, városban 5-10x annyi üzemóra 300e (mondjuk taxi) mint a német pályán...

pláne ha lenne itthon egy is, aminek az órája 120at mutat és annyi is van benne.. :(

Előzmény: Törölt nick (19644)
alibiman Creative Commons License 2010.08.02 0 0 19646
A BMW fenntartása drága:

Van egy nagyon OFF-os kocsim, egy Renault Kangoo tgk. A gyári gumiszőnyeg csúszkál benne, ezért állandóan becsúszik a kuplungpedál alá. Érdekes, hogy csak nekem tűnik fel, a kollégáimat nem zavarja annyira, hogy megoldást keressenek. Na mindegy... Szóltam az egyiknek, hogy keressen a Rönyónál olyan bizbaszt, amit a helyén tartja, hasonló, mint ami a bömösben van, csak kicsit rövidebb. Na most jön a lényeg, ez a kis műanyag vacak 5000 Ft/darab, és kettő kell belőle. A BMW-hez a hasonló cucc talán 200 Ft. Szóval mi a drága?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 19645
Eladó

4ágú kormány vadi új eredeti bőrrel.16eft ha hozol cserét
e65 bézs kormány 30eft
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19643

"Huh. kicsit ijesztő a dolog így utólag: én abban a tudatban autóztam végig, hogy legalább az én oldalamon kinyilna"

Autó eredeti, gyári kezelési leírása.

Most nem, tudom szószerint idézni, de valami olyat ír,

"Ha a légzsákvisszajelző folyamatosan világít, NE közlekedjen a gépkocsival, csak végszükségben" ..vagy hasonló..

"...le kell hámozni az ülésről a kárpitot hozzá... ?...ez elég durva. "

Kinek mi a durva, ha foszlik a varrás (általános probléma) most javítható, ha ülésfűtéssel gond van, most kimérhető, javítható, kárpitossszerszám-ismeret nem kell hozzá, ez olyan elven van feltéve, mint egy "üléshuzat" csak termszetesen gyári minőségű rögzítéssel, nem vicces gumiszalagok tartják..

"....szóval én maradnék a szenzor áthidalásánál, "

Egy 28-2000 körüli 10000légzsákos  E38ban én nem szivesen hidalgatnék, egy dolog ,hogy ez egy mezei, 2 lufis, 95ös kocsiban MÉG beválik

az uj szoftverek isten tudja mit kérdeznek le és honnan, beszállt-kiszállt-e az utas az autó beriasztása előtt, stb, aztán ebből jönnek az érthetelen elektromos "megőrülések", aksi lemerülések, állandó készenlétben ragadás, telistele írkált hibatárolók

"vagy magától meggyógyul ?"

Pont azért nem "gyógyul meg" mert egy néha hibás, kontakthibás, stb légzsák életveszélyes, ne halogathasd a szervizt, ha olyan hiba lépett fel, szervizbe KELL vinned

és ez itt nem a gyár szemétsége, hanem gyanitom hatósági, engedélyezési, stb előírás.

(más kérdés, ma közkézen vannak a legkülönfélébb hibatörlők)

Előzmény: Törölt nick (19638)
balabmw Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19642

"A kérdésem már csak az, hogy ha berakom az áthidalást, akkor kell-e töröltetni a hibát, vagy magától meggyógyul ?"

Én amikor ülés cseréltem ennek a cuccnak az egyik vezetéke el volt kötve a csatlakozóban. Folyamatosan világított. Bekötöttem rendesen,de maradt a folyamatos piros jelzés. Hiba törlés kellett neki.

Előzmény: Törölt nick (19638)
balabmw Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19641

Az 'ülés kiszed' az 4 csavar ki,egy csatlakozó lehúz,öv leköt(1 csavar) és az övmagasság állító bovden kiakasztásából áll,10perc. A bőrt nem kell "letépni",kis fém fülek tartják,nem vészes. Persze a műanyag oldalborításokat is le kell szedni előtte.

De ha nem mersz bele vágni beszélj egy kárpitossal biztos segít,ezek az ülések jól szerelhetőek.

balabmw Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19639

"utánanéztem, kicserélni az érzékelőt egy horribilis munka/költség lenne."

A horribilis munka részét nem értem,ez egy fóliára épitett 'drótháló':) ,bent lakik az üléskárpit és az ülésszivacs között. Semmi kaland nincs benne.

Előzmény: Törölt nick (19634)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19637

ha a légzsák piros, és nem is alszik el, konstans hiba van, nem fog nyitni semmit

ha csak villog egy ideig, aztán elalszik, tárolt hiba van, (pl aksi levétel nélkül szétszedtél valamit) amitől még működik, csak idegesítő, pont azért, hogy megnézesd, nehogy életveszélyessé váljon

azt szokták, hogy ilyenkor egy ellenállással áthidalják a foglaltságérzékelőt, hogy foglaltnak érezze, nemtudom újabb vezérlők is megeszik-e ezt, vagy már figyelik az ajtónyitásokat, stb és hibára dobják a folytonos foglaltságot

ez ugyan gány, de mivel egyes autókban folyton "kitérdelődik" ;), életveszéyles meg azért csak ne legyen már..

Előzmény: bmw740d (19635)
alibiman Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19636
Na elmesélem nektek, hogy jártam tegnap a kicsikét offos autómmal, BMW márkaszervizben.

Jövök hazafelé, az egyik lámpánál valami gőzölgés félét látok a kocsi körül. Mondom magamban, mi lehet ez, kanálisból jön valami? Nincs tél... akkor meg mi, na mindegy, zöld lett a lámpa, elindultam. A gőz, vagy füst meg jött velem. Ennek fele se tréfa, belőlem dől ez az izé. Gyorsan befordultam egy mellékutcába, és valóban, valahogy a kocsi alól jött. Na fasza. Kicsit arrébb gurultam, egy MOL kút mellé, nem a kútra, csak úgy 20 méterre mellé (bár a kúton izgalmasabb lett volna). Kinyitom a gépháztetőt, dől ki valami gőz/füst elegy mint állat, és baromi büdös. Nem olaj, nem gázolaj, nem szervóolaj, valami más, ami ismerős volt. Állok a kocsi előtt, dől ki a füst, azon gondolkodom, hogy este benne leszek a tévében, amint porrá ég az autó. Szép lesz... Közben odajött a kutas, és ketten próbáltuk felderíteni a füst okát. Persze a cockpitról semmilyen hibaüzenetet nem kaptam. Aszongya a kutas:

- Szervizben volt?
- Igen, onnan jövök.
- Ja, mert látszik, hogy brigécióval kitisztították a motorteret, de lefolyt valahova oda, ahol meg a gőzborotvával nem érték el. Az ég, annak van ilyen szaga.
- Azért volt ilyen ismerős a szag!

Szóval, így továbbmentem. Szép látványt nyújtottam, ahogy hazafelé a lámpáknál álltam, és dőlt ki a fehér füst a kocsi alól. Volt, aki rám dudált.
bmw740d Creative Commons License 2010.07.31 0 0 19635
Nekem anno azt mondta egy BMW szaki, hogy ha hibát jelez, akkor nem indít egyik sem. Pedig nekem is logikusabbnak tűnne, hogy akkor mindet indítja. Viszont annyira nem horror összeg, 26ezer az érzékelő.
Előzmény: Törölt nick (19634)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.30 0 0 19632
Két apró problémám van. Az egyik, hogy miután kicseréltem a nemrég vásárolt gázteleszkópokat a gépház tetőn, ugyanúgy lecsapódik, mint eddig, noha eddig az egyik zsanér igénytelenül lett javítva, a másik oldalon meg a teleszkóp volt rossz, meg le is esett a helyéről. Tehát két ember kell a kinyitásához. Mi lehet az oka? Az én 93 kilómmal is alig tudtam a teleszkópokat lenyomni, azonnal visszarúgott. A felső faudi gömböt meg sikerült megcsináljam egy 6-os imbuszcsavarból.

A másik nagyobbik problémám, hogy kivettem a fűtéscsapomat, és egy golyós csappal fogom ideiglenesen megoldani, mivel a javítás több időmet fogja igénybe venni, mint gondoltam. Darabokra lett szedve, de nem igazán értem a működését. A tekercsek közül az egyik kivezetése meg van égve, még nem mértem meg, de ha rossz, csinálok másikat. Kerülhet víz a vasmaghoz? Vagy ha oda víz kerül, már kuka is? Lehet, hogy csinálni fogok egy nagyon egyszerű, zárt vízteres mágnest, hogy ne okozzon a tömítés problémát többé. A működése, az impulzusszerű, avagy feszültségszabályozó rendszerű? Jó lenne tudni, hogy a fejlesztést el tudjam kezdeni.

Egy anya és egy kis esztergamutatvány segítségével kész a faudi fej! :)

A bal oldali részben konkrétan benne maradt a kúp, amúgy is teljesen szét van rohadva.
M1,5 Creative Commons License 2010.07.30 0 0 19631
Meg tudná valaki mondani, hogy e32 750-ben az első tengely hosszabbik, nem alumínium színű lengőkarjának a belső (autó középvonala felőli) szilentjét ki lehet-e cserélni, vagy venni kell egy egész lengőkart? Köszi.
semgza Creative Commons License 2010.07.30 0 0 19630
nekem is most jelent meg 13 órával késöbb.
az index nem a technika csúcsa úgy látszik.
Előzmény: balabmw (19628)
semgza Creative Commons License 2010.07.30 0 0 19629
tényleg, én is ami ilyet láttam az el volt törve...
Előzmény: balabmw (19623)
balabmw Creative Commons License 2010.07.30 0 0 19628

Tök jó hogy bal oldalt látom,hogy irtál egy hsz-t 23:29-kor,de a topikban nem jelenik meg,csak ha válaszolok rá. :(

No, de dobtam egy mail-t erről a porlasztós dologról.

Előzmény: semgza (19627)
semgza Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19627
nagyon gondolom, ezért kérdeztem, minden infó nagyon jól jön, köszi !

Előzmény: balabmw (19626)
balabmw Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19626
tehát, ha "gondolod"
Előzmény: balabmw (19625)
balabmw Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19625
Korrekciós értékre gondolsz? Nem biztos, hogy mind a kettő rossz. Bejátszik itt az égési henger sorrend is illetve a korrekciók előjele. Ha gondolom részletezem,átestem nemrég ezen.
balabmw Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19624

Első körben rossz légtömegmérő,EGR szelep vagy porlasztó. Nekem 1db porlasztó szarakodott,a csere után nincs füst. Diag-gal hamar kiszűrhető.

Illetve egy korrekt EGR szelep és szívócső takarítás mindegyikre ráfér.

Előzmény: semgza (19604)
balabmw Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19623

A 6-os borítást váltotta a 7-es ,a sok törés miatt. A 7-esnek jobb a kialakítása,nincs úgy elgyengítve,nem törik/reped annyira könnyen.

Én cseréltem repedt 6-ost új 7-esre, teljesen kompatibilis.

Előzmény: alibiman (19584)
semgza Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19622
13 53 7 788 954 elvileg.
Előzmény: Törölt nick (19617)
receiver Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19621
L-est is találok ülésfűtés nélkül.
Előzmény: HG. (19619)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19620
Miamiban nem rendelnek ülésfűtést érthető módon, ezért gondolom úgy döntött a BMW, hogy akinek kell, az fizessen, nehyogy már az amerikai kisnyugdíjas vegyen ezért drágábban autót...
Előzmény: HG. (19619)
HG. Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19619
Köszönöm, nem akartam elhinni, hogy a fűtés ezen a szinten még nem volt akkor alap...

Előzmény: semgza (19614)
alibiman Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19618
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de konkrétan milyen kocsiba / motorba kell?
semgza Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19616
köszi, erre gyanakodtam.
párat cseréltek mielött megvettem, de lehet hogy folyik valamelyik vagy ilyesmi.
van ez az adaptív hatarérték, ott van valahol az értéke vagy kettönek.

ha valaki tud olcsón szóljon :)

Előzmény: omegawatch (19615)
omegawatch Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19615
porlasztócsúcscsere után nekem megszűnt
semgza Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19614
M 1 2 az a memória (oldalanként, tehát az utasnak is van külön)

a másik sor a fütés - hütés - aktiv(masszírozás) 3narancs,3kék,1zöld leddel.

ha nincs a gomb, akkor nem tudja az ülés.

Előzmény: HG. (19612)
HG. Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19613
Nnnnaaa....

Előzmény: HG. (19612)
HG. Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19612
Ha már gombok,
E65-ben a mellékelt képen látható 6 gomb micsoda?

A bal oszlopban a 3 négyzet alakú mindegyikben van (ez lenne a memória?)
a jobb oldali laposabb 3 azonban teljesen hol van, hol nincs, néhol csak 1 van, máshol 2, vagy 3.

Elsőre ülésfűtés, -hűtés és még valamire tippelnék, na de ahol egy sincs, akkor az egy ülésfűtés nélküli E65???

image1]
alibiman Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19611
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Előzmény: bmw740d (19610)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19610
A háttámla dőlésszögét állító gombot függőlegesen mozgatva állítja a fejtámlát.
Előzmény: alibiman (19608)
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19609
a függöleges gomb a támladöntés és fejtámla. elölröl a második.
Előzmény: alibiman (19608)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19608
Meg tudja valamelyikőtök mondani, hogy villanyos ülésnél melyik gomb szabályozza a fejtámla magasságát?
receiver Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19607
Ha fekete korom jön ki, akkor általában a tökéletlen égés következménye,
Sok anyagot kap, rossz a porlasztási kép, kevés a levegő,sűrítés nem megfelelő.
Nem hinném, hogy egy használt diesel-ben csak az egyik ok állna fenn.
receiver Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19606
Urak!
E65-höz keresek magyar nyelvű kezelési kézikönyvet.
Előre is köszönöm!
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19605
konkrétan nem tudom, hámozgatni kell, kombinálgatni hogy ha ez nem akkor az, stb. nem mindig adja készen a választ. ugyanakkor bizonyos bildtafelek mások lehetnek ha a kocsiban az az alkatrész nem játszik,
de van amikor nem, tojnak rá, hogy nem pont úgy néz ki.

a táblázat általában pontosabb, a kép csak a könnyebb azonosítás miatt van.
Előzmény: sjolmerdan (19601)
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19604
tudom hogy lámer kérdés, de alapvetöen mitöl füstöl gázadásnál a dízel?
a gyakorlatban mi az ami el szokott romlani és ezt eredményezi? a befecskendezö?
sok üzemanyagot kap, mert meg van kopva valahol és átenged?
kicsit soknak tünik nekem a kormolás erös gázadásra.
akinek van tapasztalati tanácsa megköszönném.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19603
Évjárat függő,eleinte fent is voltak gombok.
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19602
Ez így világos. Ez akár azt is jelentheti, hogy az ülés, amelyiken ilyen gombok vannak, igen régiek. Az egyik ilyen ülésről azt állítja a csákó az ebay.de-n, hogy már az új, fészliftes, szóval új a csatlakozója is az. Ugyanakkor miután azt mondtam neki; hogy boltolhatunk, odamegyek hozzá, megnézem az ülést, ki is próbálom, és ha jó a kezébe nyomom a lóvét - eltűnt. Érdekes. ;-)

Ezt a rákattintást nem is tudtam. Köszi a segítséget!
Előzmény: semgza (19600)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19601

Valóban!
Viszont csak a Basic ülés esetén hozza fel, Comfort, Contour-nál továbbra sincs ilyen sor.
s.
Előzmény: semgza (19600)
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19600
megtaláltam azt a bildtafel-t 52_0667 ott van egy olyan oszlop hogy BIS és a 6-osnál (ha rakattintasz a képen odaugrik) ott van hogy 09/95. ez azt jelenti hogy addig volt ilyen. utána meg már gondolom a másik.

Előzmény: alibiman (19597)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19599
Ugye milyen érdekes? És tényleg tele van az ebay.de ilyen ülésekkel. Csak menj fel, keres: BMW E38 sitze, és találsz vagy 10 ilyen ülést, ami 6-os variáció.

Pl ez:

http://cgi.ebay.de/BMW-7er-730iA-E38-Lederausstattung-Sitze-Leder-/360197956906?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item53dd78a52a
Előzmény: sjolmerdan (19598)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19598

Ahá,
Így már értem a kérdést!
Megnéztem az ETK-ban én is (a saját 2000-es kiadású contour seat-es cucc esetében, illetve néhány korábbi kiadást más-más motor/váltó/ülés kombóval) és 6-os számú takaróelemet valóban nem találtam.

Így azon kívül, hogy választhatsz, hová szeretnéd bekötni a deréktámasz/háttámladöntő gombokat sajna nincs más ötletem.

Üdv,
s.
Előzmény: alibiman (19596)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19597
Olvasom amit írsz, de a szavak nem alkotnak érthető fogalmat a számomra. :-)
Előzmény: semgza (19595)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19596
Ok, úgy látom át kell fogalmaznom a kérdést. Szóval, hogy van az, hogy az ETK-ban, a mellékelt képen kétféle műanyag borítás van a RAJZON.

1. Ha jól megfigyelitek, mind a kettőnél azonos számú funkció valósítható meg.
2. Azonban a 6-osnál két funkció (kurvára mindegy melyik kettő) felül van, míg a 7-esnél felül (ismétlem: mindegy melyik funkció) csak egy van a másik pedig lekerült oldalra.
3. Ugyanakkor az ETK-ban a szöveges résznél semmilyen duma nincs a 6-ossal kapcsolatban. Nincs 6-os sor, tehát nincs cikkszám sem.
4. Pl. az ebayen számos olyan ülés kapható, ami a 6-osnak felel meg.

Nnnna, így már érthető, mi a kérdésem?
Előzmény: sjolmerdan (19594)
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19595
a nem betakarható kör alakú gomb helye.
deréktámasz nélküli alap eletromos ülésnél raknak egy teli takarót és kész.

ezeket az ábrákat kizárólag az alatta levö táblázattal együtt lehet értelmezni.
ott van leírva hogy mivel együtt vannak a variációk, vagy hogy meddig gyártották az egyiket-másikat.
Előzmény: alibiman (19593)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19594

A felül, azaz a vízszintesen lévő kétállású gomb az ülés háttámlájának felső részét dönti - a támla egészétől külön - előre-hátra.

A deréktámaszt az ülés oldalán, a függőles részen lévő, az ülés hátsó része felé eső gomb működteti.

Ha jól tudom (nálam legalábbis így van).

s.
Előzmény: alibiman (19592)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19593
Milyen lyuk?
Előzmény: semgza (19587)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19592
Azért kérdeztem rá, mert megnéztem a mobil.de-en egy csomó kocsit, és nem találtam olyat, amiben felül lenne a gerinctámasz gomb. Ugyanakkor eladó ülést láttam ilyet, nem is egyet.

A másik érdekesség, hogy 6-os cuccot nem is lehet rendelni a BMW-től, az ETK-ban nincs 6-os sor.
Előzmény: bmw740d (19591)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19591

Szerintem évjárat kérdése. Vagy a fenne tudja, mert nekem mindkettőben egyformán oldalt van, úgyhogy lehet, hogy nem évjárat, hanem ülés kérdése.

Elég hülye helyen van amúgy, mert annyira hátul van, hogy ha hozzá akarok nyúlni, akkor már nem pont úgy ülök az ülésben, mint amihez állítani szeretném.

Ami még nagyobb hülyeség, hogy az ülésállító gomb felfogatása is különbözik (a külseje nem). Nekem kétszer kellett rendelni a letört gombot. Az elsőnél kiderült, hogy a régi törött gombnak nem négyzet, hanem kör a felfogatása. A másodiknál meg kiderült, hogy ahova fel akarom fogatni, az is sérült, úgyhogy van két zsírúj gombom...

semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19590
elég buta az index keresö, gondolom ezert dobta ki neked ezt a topicot, de ez nem a témába vág.
Előzmény: Bazeltop (19588)
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19588
Nemrég jelentették be, hogy csinálják a MINI WRC-t amivel rally győzelmekre pályáznak, és az elejétől fogva versenyképesnek tervezik. A BMW motorsport által épített 1,6 literes négyhengeres turbo motor kerül bele, négy kerék meghajtás, meg minden ami kell.

Erről valaki tud-e többet, illetve szerintetek mennyire lesz esélyes a masina?
MINI WRC
semgza Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19587
de a lyuk nincs.
Előzmény: alibiman (19586)
alibiman Creative Commons License 2010.07.28 0 0 19586
Ott van az, a betéteknél. 4-féle betét van.
Előzmény: semgza (19585)
semgza Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19585
a 6-osban nincs benne a 8-as, a deréktámasz gombja. gondolom.
alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19584
Uraim, el tudná nekem valaki magyarázni, hogy miért van kétféle műanyag borítás a villanyos ülésekre? A képen a 6-os, és a 7-es.

Ugye a 6-nál a deréktámasz fent van a fejtámlaállító mellett, a 7-nél meg oldalt a többi állítónál.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19583
lenne egy eladó sízsákom eladó 10eft,4db szürke ajtókárpitom 10eft,első szürke könyöklöm 5eft,szürke kardánboxom 5eft,komplett memóriás ülés szett(kábel kapcsoló vezérlő 10eftvilágos fabetét szettem 10eft,komplett szerszámosom 7eft,kerékő szettem 4eft,szürke b oszlop takarómim 3eft,vadi új bőrel behúzott 4ágú kormányom,16eft ha hozol cserét,kapcsolók sok féle 2eft/db,vaj belső kapaszkodók,lámpák.
BMWFUN Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19582
Megnéztük, nagyon gyász közelről. Az tiszta volt, hogy a 200k km már rég elmúlt. A hátsó lámpa úgy hámlik, mintha naptej nélkül napozna valaki a tűző napon egész nap.
Én még ilyet nem láttam. Meg úgy egyáltalán. Nem is kértük, hogy indítsa el.

Nem kikönyöklős verdának kell, mert arra van egy off CLS 500, AMG pakettes vasa rendesen telepakolva. :)
Ez csak az asszonynak lett volna ide-oda közlekedni a gyerkőccel, de majd lesz más...

Azért köszi.
Előzmény: alibiman (19568)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19581
Jó az a belső,az nem szürke,hanem barna
balabmw Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19580
A "full-extra"-n csodálkozom,alapüléssel.
Előzmény: BMWFUN (19567)
alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19579
Ja, lehet, hogy a gép fehéregyensúly beállítása fotózáskor nem volt tökéletes. Végülis nehezen képzelhető el, hogy valaki kicserélje ezeket a motyókat.
Előzmény: semgza (19578)
semgza Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19578
szerintem az a homokszín. kicsit barnásabb.
gyakori bmw összeállítás ez a két szín, rendben van azzal.
Előzmény: alibiman (19572)
e28m5 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19577

Sziasztok

keresek E38 730d hez kartert "motor olajteknőt"

06209 230 295

alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19576
Tesó! :-))
Előzmény: bmw740d (19575)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19575
Értem én, büszkén is viselem, ha ilyenért hülyéznek le. Amúgy sem szeretem a normális embereket...
Előzmény: sjolmerdan (19574)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19574
:-D

Pontosan!

s.
Előzmény: alibiman (19573)
alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19573
Szerintem az elmebetegséget nem pejoratív jelzőként használta. Mondjuk inkább megszállott. Aki 750-est vesz, az csak az lehet. :-)
Előzmény: bmw740d (19571)
alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19572
Az ajtó felső része, a műszerfal felső része az én monitoromon szürkének látszik.
Előzmény: semgza (19570)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19571
Nekem a 740d után jött két 750i(L). Akkor most elmehetek, vagy elmebeteg? :-)
Előzmény: sjolmerdan (19546)
semgza Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19570
bocs, én nem látok rajta szürkét, de tévedhetek.
nekem a sima sand/beige belsönek tünik ami gyakori.
még nem is annyira pusztult a képek alapján.
webasto Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19569

Még nem szedtem szét csak nem akartam egy keresgélésbe belemenni gondoltam előbb kérdezek. Akkor elvileg van. Köszi az infot.

Előzmény: cdl1 (19560)
alibiman Creative Commons License 2010.07.27 0 0 19568
Én félretennék azért 5 kilót (ha nem inkább a dupláját). Egy ilyen öreg vasnál bármi lehet. Ráadásul nekem nem rémlik, hogy bézs kárpitot szürke műanyag elemmel szereltek volna. Ettől persze még előfordulhatott, csak furcsa ízlésre vall.

A 200 000 km 1szerűen nevetséges. Az inkább 300+. Ez a V8 motor nagyon strapabíró, kicsi az esély a problémára. Inkább váltó, futómű, kormánymű, fűtés / hűtés, gumicsövek, gumialkatrészek, elektromos gondok lesznek vele. Lesznek, és nem lehetnek. Erre a kocsira végképp igaz, hogy ami elromolhat, el is romlik.

Ha a haverod csak azért veszi a kocsit, hogy egy 7-esből kikönyököljön (hogy egy klasszikust idézzek) és nem azért, hogy rendbe tegye szépen, és úgy járjon vele, jobb ha letesz a dologról, különben sírás lehet a vége.
Előzmény: BMWFUN (19567)
BMWFUN Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19567
Urak!

Egy ismerősöm ezzel a vassal szemezget.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/7-es_sorozat/bmw_7-es_sorozat_735i_automata_full-extra-4012494

E38-am és V8-am még nem volt. Miket nézzünk rajta?
Az tudom, hogy a pixelhiba itt is játszik, mint a 39-nél, ennél is szeret lelazulni az olajpumpa?
HG. Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19566
Ez kb. minden gyár célja, csak egy prémium gyártó ne ezen spóroljon már...

Sajnos a BMW 2001-ben (azaz 3 évvel azelőtt) egy huszárvágással eldöntötte, hogy a régi tulajok, márkahűek, fanok, stb. le vannak szarva, neki új vásárlók kellenek. És ennek ezek szerint ez is része volt.

Végül is bejött, most meg óvatosan visszáznak. Csak hát nekem 8-10 év, mire F01/F10 lesz :-) :-( És ki tudja, azok mit fognak akkor tudni...
Előzmény: alibiman (19563)
HG. Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19565
A küszöbök minden általam megnézettben komikusan kopottak voltak, még hátul is, pedig nem hinném, hogy mindig 4 fővel járkáltak...

A gombok sok helyen egész egyszerű hiányoztak (pl ülésállító, ablakemelő)

Az más kérdés, hogy a nepper helyében pótolnám ezeket bontóból fillérekért, de hát ők ugye egyrészt szarnak rá, meg ugye így nem lehet kipróbálni a funkciókat :-(
"Ez ezért ennyi".
Előzmény: semgza (19562)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19564

Vagy, olyan olyan hülye vagy, hogy sokáig használnád, akkor vásárolj még több alkatrészt... (egy példa az 1000-ből: a műanyag részeket is tartalmazó gyári hűtő = a műanyag tuti el fog öregedni 6-8 év alatt, tehát egyben cserés az egész).
s.
Előzmény: alibiman (19563)
alibiman Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19563
Érdekes, ezt már sokadszor hallom. Szerelők is mondják. Meg újabban E60 tulajoktól is hallottam ugyanezt. Lehet, hogy a BMW célja, ugyan már ne használd a verdát 20 évig, vagy ha igen, akkor vásárolj sok-sok alkatrészt. Pl. iDrive gombot.
Előzmény: semgza (19562)
semgza Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19562
mindenképpen strapabíróbb volt a régi. az E65 tiszta kopás pár év alatt ha vigyáznak rá akkor is. hamutartó fedele, középen a nyitógombok, küszöbök, oszlopborítás, miegymás.
Előzmény: Törölt nick (19561)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19561

nade hova lett a gomb? :-O

lerabolták, szétverték, magától kiesik, letörik?

az E38-ak, mire az extrák mind kihaltak, már nagyon gyalázatosan néztek ki, letörve, széthuzgálva, kiülve, kiégetve, kifakulva, eláll, lepattant, megrepedt..

ennyivel silányabbak elektronikailag, olyanok mint a 20éves olasz kocsik, még vidáman jársz vele, é szemre egy darabban van, de a fél műszerfal évtizedek óta már csak nintendó, nem csinál semmit?

szégyen, gyalázat :(

Előzmény: HG. (19559)
cdl1 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19560
A Képen lévő 11-es nincs a motoron?
Előzmény: webasto (19557)
HG. Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19559
Ezek még lehet otthon szerelgetni, komolyabb informatikai háttér nélkül...?

Egyébként megnéztem pár ilyen olcsót, hát..., csodák nincsenek, látszik, hogy a második (vagy többedik) tulaj erején felül vette, hiányzó kapcsolók, gombok, nem működő extrák, hibaüzenetek sora, stb., remélem olajat azért kapott :-)

Világ életemben piaci ár felett vettem autóimat a korosztályosnál jobb állapotban , és vigyáztam is rájuk, de érdekes gondolat megvenni egy ilyet és hajtani, meg néha buherálni.. (Röhej, hogy egy új Buzuki áráért adják.)

Érdekes módon kiflibe nem volt törve egyik sem (ez sem).
Előzmény: semgza (19543)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19558
Hali!

Haverom 30d-jében is volt csiptuning, és a partikelfilter visszaszámlálója durva vágtába kezdett. Nyilván kormolt, mint állat, csak kiszűrte.
Elvileg meg lehet találni azt a határt, amikor már érezhető az erőtöbblet és még nem csesz el semmit, de ahhoz a fél életedet a műhelyben kell tölteni szvsz.
Vagy csúnya módon kiheréled és szoftveresen kiiktatod a DPF-et. Mással nem lesz gond, bár ez feltételezi, hogy a motor jó állapotban van. Ha megmakkan a befecskendezőnél valami, simán átégetheti a dugattyút.
Előzmény: webasto (19557)
webasto Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19557

Urak szükségem lenne egy kis infora.

E65 730D 2006 euro IV motorral.

1. kell keresni ebben a motorban kartergázszűrőt? ránézésre olyan mint a régi 30d motor de oem en nem találom.

2. chip tuninggal próbálkozott már valki hosszabb távon? ne kell mindenáron de jó volna. Az 530D után kicsit lassú a hajó így gondolkodom rajta csak nem tudom a váltó és a dpf mint szól hozzá. Ha valaki próbálta más euro IV ben és van pár 10e km es tapasztalata az ossza meg legyenszíves.

webasto Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19556

bömbölö a megoldásod szerintem

www.mobilgumi.hu

Előzmény: saukoo (19517)
semgza Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19555
szerintem még az is mindegy alapjárat felett.
Előzmény: alibiman (19554)
alibiman Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19554
>V12, a V8 meg a többi hang között

Benzinesre, vagy dízelre gondolsz?
Előzmény: semgza (19553)
semgza Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19553
megjegyzem hogy ezt nem értem pontosan mi.

az tény hogy alapjáraton a dízelnek igen csúnya hangja van, ami a korral romlik
de én semmi különbséget nem érzek a V12, a V8 meg a többi hang között.
Előzmény: fecooE (19550)
semgza Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19552
meg ha le kell szedni a hengerfejet dupla költség, illetve dugattyú, ilyesmi. ja, két légszürö.

mondjuk én is kop-kop,
300-hoz közel nem kell olajcserék között tölteni bele, szóval szerintem az így még jó egy darabig. remélem.
Előzmény: fecooE (19549)
alibiman Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19551
Egyik barátomnak 730d-je van, kb. 300e km-el. Teljesen gondtalan az élete. Relatíve alacsony fogyasztás, stb.
Előzmény: Zombiee (19548)
fecooE Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19550
illetve a v8nak szebb a hangja :-)
Előzmény: fecooE (19549)
fecooE Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19549
ezt mondjuk tanusithatom :-)
bar motorikusan meg nem volt vele bajom (kop-kop-kop),
30d hez kepest van 2 plusz injector, es egy legtomegmero, ja es egy turbo :-).
ebbbol a turbo ami huzos, a tobbi szerintem nem veszes, tekintve az alap szervizeles koltsegeit :-).
Előzmény: semgza (19547)
Zombiee Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19548
A Totalcar-on nem olvastam ilyesmit....de értek én a szép szóból.:-)
És a 730d-nél mikre kell számítani?
Előzmény: cdl1 (19545)
semgza Creative Commons License 2010.07.26 0 0 19547
egyetértek.
annyival egészíteném ki hogy mind a kettö örültség,
a 740D-t viszont lehet ésszerü pénzböl (szerintem olcsón) tankolni, tehát használni nap mint nap (két szerviz között)... :)

Előzmény: sjolmerdan (19546)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19546

Nekem 50i van. Nos az 50i-t csak az elmebetegek választják. A 40d-t viszont még én sem mertem...
s.
Előzmény: Zombiee (19542)
cdl1 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19545
Sokkal több alkatrészből áll, tehát sokkal nagyobb az esélyed, hogy lefekszik valami.
És leszokott, hidd el.
Nem hiányzik ez Neked.
Sokkal egyszerűbb egy 730-cal együtt élni. Kevesebb gond, több boldogság.
semgza Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19544
gondolom amíg megy addig semmi. :)
semgza Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19543
hú, nem semmi tényleg.
mondjuk ilyen helyeken a lefoglalt kocsik szoktak lenni, de talán még érdemes elkezdeni szerelgetni ennyiért.
Előzmény: Tibijus (19539)
Zombiee Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19542
mi a gáz a 740d-vel?
Előzmény: cdl1 (19540)
balabmw Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19541

Értsd:

"Sürgős,gyermek születése miatt."  :)

Előzmény: alibiman (19531)
cdl1 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19540
Ha jót akarsz magadnak, 730 legyen belőle.
Előzmény: Zombiee (19538)
Tibijus Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19539
...és akkor ez milyen ár???

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/745/bmw_745_745i_automata_ajtoszervo.barhuto-4016623
Zombiee Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19538
Elsősorban az érdekelne h 730d vagy inkább 740d a jobb, megbízhatóbb.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19537
Gyártottak,de nagyon ritka:-)
Zombiee Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19536
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni h itt mi a vélemény az E38 740d-ről? Vásárláson gondolkozom.
BMWFUN Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19535
Igen, a 6-os manuál volt gyáriban az E38-nál is és korábban az E34-nél is a 40i-hez.
Azok a végek az E32 750i gyári végeire emlékeztetnek. Ez még nem helyrehozhatatlan gányolás. :)
Egy navi még elférne benne, de mindegy. Még csak nézelődök. :)
alibiman Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19534
Akkor most már ezt is tudjuk, köszi az infót!
Előzmény: HG. (19532)
alibiman Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19533
Lámpa folytatás. Azért, hogy ti ne fussatok bele hasonló dolgokba, közzéteszem a tapasztalataimat. A képen látható izzók kínai gyártmányúak lehetnek, baromi nagy átverés. Szerintem hagyományos halogén izzók valami kék szarral bevonva. Elképesztően kicsi a fényerejük. Az Osram viszont jó. Annyira nem fehér a fénye, de szódával elmegy, és jó a fényereje.

Érdemes megfigyelni, mennyi buta nagyzoló szöveg a van a dobozokra írva. Meg az is érdekes, hogy egyszerre szerepel a H.I.D. meg a halogén kifejezés. Meg plasma... :-)))

Itt is érvényes az ökölszabály, csak valódi, jól ismert márkájú terméket szabad venni.
HG. Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19532
De gyártottak, a 4,0 és a 4,4-es motorral is, 1998-ig.

alibiman Creative Commons License 2010.07.25 0 0 19531
Full-full extra. :-)))) Majdnem minimál felszereltsége van.

740-est szerintem soha nem gyártották kézi-váltóval. Nagyon gány-gyanús, vagy tévedek? Rettenetesen néz ki, ahogy a szögletes csövek kiállnak belőle.

Milyen lehet az "SÜRGŐS GYERMEK"? :-)
Előzmény: BMWFUN (19530)
BMWFUN Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19530
Üdv Urak!

Jól rémlik, hogy ez fórumos vas?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/740/bmw_740_740i-3973335
HG. Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19529
Kemény, hogy milyen ára van az E65-öknek...

Azaz hogy milyen nincs...

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/760/bmw_760_760il_automata_facelift_full-4016644
HG. Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19528
Tényleg gyönyörű, de keményen mutat egy ilyen fullos kocsin a sárga index :-)

Előzmény: fenris41 (19521)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19527

Üdv fenris41!

Nekem van egy facelift előtti ('94.12.) 750i-m, és egy faceliftes (98.12.)750iL-em. A facelift (tehát az M73N kódjelű módosított motor) a 99-es modellévtől, tehát 98.09-havi gyártástól értendő. Apróbb módosítások ez után is következtek (antennák alakja, kulcs, navi, navi képernyő).

Választásoddal egyetértek, az 50-esekből a legkönnyebb jól felszereltet találni.

A sportkormány ízlés dolga, szerintem egyik E38 kormány sem szép különösebben, ráadásul a sport sem nem kisebb, sem nem vastagabb jelentősen. Viszont nincs hozzá kormányfűtés, ami egy feleslegesnek tűnő, de nagyon kellemes extra. Ha magas vagy és vannak gyerekeid, érdemes az iL-t választani, lényegesen több benne a hely hátul (plusz jobb a felszereltsége).

A váltóval mélg egyik helyen sincs szerencsére semmi extra tapasztalatom, mindkettőben cseréltettem azért olajat, hátha úgy tovább bírja.

A magas hőfok miatt málló vízcsövek érdekes módon a fiatalabb, kevesebbett futott iL-emen előjöttek, költöttem is rá rengeteget (gyári új, nem gondoltam fémre). A régi, többet futott 50i-n semmi ilyen gondom nincs, egyedül Faltenbalg-ot kellett cserélnem (a pillangószelep előtti gumi porszívócső). Ennél érdemes tudni, hogy a régebbi, M73-hoz való kb. 13ezer Ft, a faceliftes M73N-hez való meg 3,5ezer. Annyiban különbözik, hogy van rajta egy plusz nyomásvételi hely, amit a régi változaton egyszerűen egy csavarral tömítesz, és máris spóroltál oldalanként 10ezret.

A blokk élettartamára nem hallottam még ilyen alacsony értéket, nem is tartom valószínűnek. Részint rendszeresen vannak 4-5-600ezer Km-vel hirdetett 750i-k (persze a mobile.de-n, ezek itthon legfeljebb 170ezret futottak). Másrészt nekem az iL épp holnap fog 300ezerbe fordulni (kora és állapota alapján valószínűleg nem volt tekerve), míg a rövid már 311ezret mutat, viszont szerintem volt már tekerve, tehát reálisan több mint 400 van benne. Megjegyzem nem tűnik úgy, mint ha mégegyszer ennyit nem mennének el.

Előzmény: fenris41 (19498)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19526

Probléma megoldva: vagyis igazából nincs is probléma.

A helyzet az, hogy volt némi időm a netet túrni és a bimmerboard.com fórumáról jött a megoldás.

MKIV esetén Perspective módban nincsenek utcanevek, mivel állítólag az már sok a navi computernek.

Perspective módban az E65/66 NAVI03 egységétől kezdve teszi ki a képernyőre az utcaneveket (állítólag a NAVI02 még nem tudta).

Innen már egyszerű volt, csak meg kellett keresni a menüben többi módot (nem is tudtam, hogy ezek egyáltalán léteznek) és voilá...

Üdv,

s.

Előzmény: alibiman (19519)
Tibijus Creative Commons License 2010.07.24 0 0 19525
Köszi szépen!

Ja, az egyik ismerősöm 2003-as, E65 730D-jébe keresnénk turbót. Ha valaki tud jó áron és jó állapotban bontottad, kérem jelezze.

Előzmény: alibiman (19510)
balabmw Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19524

Értem. Köszönöm.

Előzmény: alibiman (19523)
alibiman Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19523
Laptop + szoftver + kábel. :-)

Ja, neked van térérzékelőd.
Előzmény: balabmw (19522)
balabmw Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19522

És hogyan lehet átállítani a 2-es módra?

Gyári riasztós(vagy mi) és van egy fekete doboz a tetőkárpiton.(mozgásérzékelő?)

Extralistában szerepel egy ilyen: S302A Alarmanlage

Előzmény: alibiman (19520)
fenris41 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19521

Szép...

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l2pg1rks2nib

bár egy már sofőr illik - ne én bohóckodjak elöl :)

alibiman Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19520
Újabb fejezet, gyári riasztó.

Érdemes-e egyáltalán a gyári riasztóval foglalkozni? Megvizsgáltam, hogyan működik, és azt kell mondanom, hogy igen. A kétely azért merül fel sokakban, mert sok legenda kering arról, hogy a gyári riasztókat simán feltörik az autótolvajok. Ez azért nem olyan egyszerű, pontosabban függ az autók felprogramozottságától is.

A riasztó élesítését és bénítását kétféle módon lehet beprogramozni:

1. Élesít/bénít a távvezérlőre és a kézi kinyitásra.
2. Élesít/bénít csak a távvezérlőre.

Ha az 1. van beállítva, jó esélye van az ügyes tolvajnak a feltörésre. Valamilyen kulcs kell csak, amivel kézzel nyithatja valahogy az ajtót, ezzel bénítja a riasztót.

Számos térfigyelő kamerával felvették már, hogy odamegy a kocsihoz a tolvaj, kinyitja az ajtót, majd kis idő múlva távozik az autóval, anélkül, hogy riasztás történne. Ezért nem szabad az 1. variációt választani. 2. választásakor viszont mindenképpen riaszt az autó, bármilyen kulccsal is nyitják ki. Kipróbáltam, működik. Igen, a kettes opció szopás, ha valamiért beszarik a távvezérlő, és kézzel nyitjuk a kocsit, mert el kezd majd üvölteni.

Az a legenda, hogy a tolvaj valahogy a motortérben lévő csatlakozón keresztül kiprogramozza a riasztó egy jó nagy fasság. Tudniillik ha az autó átment teljesen pihenőbe (kb. 5-10 perc) a grundmodul már nem látható számítógéppel. Igen, az első 5-10 percben még elérhető kikapcsolt gyújtás esetében is. Ezért célszerű a gépháztetőt is levédeni, de ez gyárilag elő van készítve. Ld. később.

Szóval jól beállított, kellő mennyiségű szenzorral ellátott gyári riasztót nem lehet kicselezni. Vagy olyan nehéz (elképzelésem sincs, hogyan) hogy nem éri meg. Lássuk hogyan legyen gyári riasztónk, gombokért.

Az E38-asokban nincs olyan modul, hogy riasztó. A DWA nevű egység csak egy logikai egység, amit felprogramozhatunk a grundmodulban (ZKE). Tehát mindenkinek van alapriasztója, csak be kell programoznia. Az alapriasztó a következő eseményekre riaszt:

- bármelyik ajtó nyitása
- gyújtáskulcs 1. vagy 2. állásba fordítása.

Ha ez elég, akkor sokat nem kell szerelni, csak gondoskodni kell majd arról, hogy (és ez is szinte ingyen van) hogy riasztáskor megszólaljon a kürt, választható hogy szaggatottan vagy folyamatosan. Ha meg van rá keretünk, beszerelhetünk valamilyen vinnyogót. A grundmodul modul X254-es csati 17-es lábán kapjuk a riasztási jelet. Ide kell relén keresztül a kürtöt, vagy vinnyogót bekötni.

Ha biztosra akarunk menni, fokozhatjuk a védelmet. A grundmodulnak van külön-külön szenzor bemenete a

- gépház tetőhöz
- billentés érzékelőhöz
- belső térvédelemhez

Sőt, egészen olcsón lehet kapni GSM modult is, amit ráköthetünk a riasztás kimenetre, így az felhív, vagy SMS-t küld. 29 900 Ft.
alibiman Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19519
Lövésem sincs, mi lehet. A legutolsó szoftver van a kocsidban. Talán újra kéne programozni. Van egy beállítás, ahol rá lehet venni, hogy mindenképpen olvassa be újra a szoftver CD-t.
Előzmény: sjolmerdan (19516)
alibiman Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19518
Ha gyári xenon, akkor lencsés, ha lencsés, akkor nem reflexiós, ha nem reflexiós, akkor meg mindegy milyen, nem számít. Ha esztétikailag zavar, akkor szereld ki a lámpatestet, szét lehet szedni, azt a foncsornak látszó tárgyat pedig Ofotértben kapható szemüvegtörlő mikrószálas kendővel le lehet takarítani. Én is így tettem. A műanyag búrákat meg lehet takarítani üvegtisztítóval.
Előzmény: saukoo (19517)
saukoo Creative Commons License 2010.07.23 0 0 19517

E38 1999-es első lámpablokk (xenon) foncsorja beszürkült. Újított már fel vki ilyet ?

sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19516

Igen.
2000/12 E38 750i

MKIV DVD 16:9-es képernyővel

És már az előző DVD-vel is ezt csinálta :(
Előzmény: alibiman (19514)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19515
Amúgy ez a kocsi a használtautóhu-n, tényleg nagyon szép. És úgy látom, hogy individual a kárpitozása. Eddig azt hittem, hogy közel és távol nincs olyan jó állapotú, szép belső, mint az enyémé, de ezeket a képeket nézegetve kezdek ebben kételkedni. Aztán az is egy jó pont, hogy komfort ülések vannak benne. Szép a fényezése is, mármint szép (és ritka) ez a bordó. Én bizony futnék vele egy kört.
Előzmény: HG. (19512)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19514
Ez a legújabb. Nekem kiírja az utcaneveket. E38-ról beszélünk?
Előzmény: sjolmerdan (19511)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19513
Hát azért pár százezren megvették az e35-öt, szóval ha tetszik, akkor nem vagy egyedül. :-) Akinek meg nem tetszik, az ne vegyen ilyet, ez illen 1szerű.

A fokozatszám növelése szerintem meg zsákutca. Ha ezt azért csinálják, hogy mindig az optimális fordulaton forogjon a motor, akkor inkább CVT. Vezettem Nissan Muranot, 330 lóerős benzines, CVT-vel. Meg kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam benne.
Előzmény: HG. (19512)
HG. Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19512
Erre nem is gondoltam, jó ötlet.

A "fiatal" kor (7-8 éves E65 = fiatal :-)) nem fontos, mivel krőzus nem vagyok, egész életemben idősebb, de az átlagnál jelentősen jobb, megkíméltebb autókat vettem. Műszakilag nem is ért csalódás.

Tény, hogy a mai (lm: "fiatal" :)) luxusautók esetén már egész egyszerűen nem tudnak mit kitalálni a tervezők, hogy lenyomják a konkurenciát (ld. 7-8-9 sebességes váltók...), amivel már az autók újkori tulajait is megszopatják, hát még azokat, akikhez ezek 8-10-sok éves korukban kerülnek.

Üssetek :-), de nekem kívülről már megtetszett az E65, érzek benne némi reminisztenciát a Merci W140-re (bálna), érdekes, hogy akkor a BMW egy "karcsú" ellenlábast vetett be (E38), aztán amikor meg a Merci karcsúsított a W220-szal, akkor a BMW bebálnásodott az E65-tel.
De én szeretem a bálnákat :-)
Előzmény: alibiman (19508)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19511

Sziasztok!

Van valami ötletetek, hogy hol lehet megnézni azt, hogy van-e frissebb software a MKIV Navi-hoz, mint a most feltelepítve lévő 4-1/00.

Azért kérdezem, mert nálam (16:9 képernyővel) akár sima, akár osztott verzió (split screen) van bekapcsolva, de az utcanevek nincsenek fenn a térképen (csak városok nevei, illetve a parkok - pl. Városliget). Ha ezt esetleg a menüben lehet beállítani, akkor kénék egy kis segítséget, mivel úgy vélem már mindent megpróbáltam.

A 2009. 2. DVD-t pedig most cseréltem ki a 2010. 1. re, de ugyanúgy nincsenek utcanevek :(

Előre is köszi,

Üdv,

s.
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19510
Xenon izzót csak párban szabad cserélni, mert idővel változik a színhőmérsékletük, és a régi sárgásabban világít, mint az új. A GE D2S-t ajánlom, most akciózzák, 4100 K

http://bolthely.hu/tungsram/fokat/49d7c08712392_Xenon_fenyszorok

Most nekem is ez van a kocsiban.
Előzmény: Tibijus (19505)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19509
Én bíza csak akkor vennék e65-öt, ha nagyon fontos a fiatal kor, mert egyébként (szerintem !!!) minden idők legcsúnyább hetese, kívül / belül. És nekem az sem számít, hogy modernebb. A szerelők szerint meg sokkal több baj van ezekkel, mint az e38-al. Hangsúlyozom, ez az én szubjektív véleményem.
Előzmény: HG. (19502)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19508
Dension a megoldás.
Előzmény: HG. (19500)
alibiman Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19507
Meleg van, vékony az olaj.
Előzmény: HG. (19499)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19506

Helló!

Én épp tavaly futottam végig a 750i beszerzés rögös útját. Ez alapján:

- valóban 99-től van M73N motor szerelve ezekbe, de hogy mennyivel megbízhatóbb mint a korábbi változatok, arra nincs adat (szerintem ugyanannyira megbízhatóan, egyenlő időközönként romlik el időről időre, legfeljebb 1-2 decivel kevesebbet fogyaszt a korábbiaknál);

- évi 2-3.000 km az oké, de ha áll egy-egy hónapot a használatok között, az összességében többet árt majd, mint ha évi 10-15.000 km a folyamatos használat;

- váltó tekintetében 200e+ km körül valami biztos elromlik, ami felújításhoz fog vezetni (pl. a hátramenet is ilyen típushiba), ez pedig húzósabb összeg. Hogy megtörtént-e váltó javítás, azt nem tudom miből lehet kitalálni, de ahol foglalkoznak teljesítményméréssel, ott lehet olyan programot futtatni, ami pl. wandler csúszást mér... Egy ilyen egyébként is jó kiindulási alap vásárlás előtt (kb 10k HUFba fáj).

- a motor üzemi hőmérséklet önmagában nem okoz esztétikai problémát a motortérben, illetve ha igen, akkor sem fog zavarni. Ellenben sok a vízcső a nagy hűtésigény miatt, amely - különösen a tömítések, illetve műanyag csatlakozók miatt - állandó hibaforrás. Olvastam valahol, hogy ezeket a műanyag csatlakozókat lecserélik fémcuccokra, amit pl. én is megtennék, ha valaki tudna ezzel kapcsolatban tapasztalatot, illetve a beszerzési forrásra tippet adni. Az olajfolyás ennél a motornál szintén nagyon gyanús.

- ha ez a motor csak az alublokk miatt adná meg magát, akkor azt elég lelkesen használták addig, valószínűleg a csapatás miatt a váltó hamarabb fárad el benne. Úgy tudom hengerfejessé azért szokott válni, ha gyűrik - ezt majd jobban hozzáértők majd kivesézik.

- az 50i szintszabályozós futóműve kényes dolog, érdemes azt alaposan átnézetni.

Lehet, hogy ezen már túl vagy, de:

Buyer's Guide

http://www.meeknet.co.uk/E38/bmw_e38_buying_guide.htm

Üdv,

s.
Előzmény: fenris41 (19498)
Tibijus Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19505
Üdv mindenkinek!

Tudnátok ajánlani egy jó helyet ahonnan tudnék xenon izzót vásárolni? Vagy esetleg ha van valakinek elfekvőben 1 db, azt is szívesen megvenném. E38-asba kell, ez a típusa: Osram, D2S 35w... szerintem 6000K-s, de nem tudom pontosan. Ja és lehet h xenon gyújtótrafó cseréje is nemsokára esedékes lesz...

Előre is köszi!
Tibijus Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19504
Ez az autó gyönyörű! Szerintem semmiképp sem bánnád meg! ;)
Előzmény: HG. (19502)
HG. Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19502
:-((((

és hogy lehet megoldani? nem gyári CD tárral talán?
de az ember nem jó szívvel barkácsol egy guruló számítógépbe...

Ami még nagyon fáj E65 ügyben, az a multikormányról elvett tempomat, vidéki utakon sokszor csak kormányról vezetek, és nagyon megszerettem...

Itt van az asztalomon kinyomtatva a 4 oldalas "hamburgerzabáló bajor v3" mint alapdokumentum, még nem tudtam dönteni, pedig a kiszemelt vevőm már reklamálja nálam az E39-emet :-)

lehet, hogy a 7er ismerkedését nem E65-tel kéne kezdeni, hanem pl ezzel ... ?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/740/bmw_740_740i_automata-4014677

Előzmény: semgza (19501)
semgza Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19501
2005ig tuti nem. a dvd tár sem.
Előzmény: HG. (19500)
HG. Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19500
Urak,

E65 Logic-7- je játszik mp3-akkal írott CD-t?

HG. Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19499
Én olyat is ismeretem, aki nem tudta, hogy dízel vagy benzines-e a kocsija.
Azt mondja, úgyis mindig a kutas srácok tankolják...
(Pedig korai Audi A3 volt, 1.9-es TDI kereplővel)

Ha már olaj:

a nagy melegben, egy-egy jobb megküldés után az olajlámpa leállítás után 10-15 sec-ig sárgán világít.
mennyisége oké, csak kicsit avitt már, most váltott egy zöld pöttyre, hamarosan csere.
(E39 benzin)

Szerintem kicsit melege lehet, nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki, remélem nem hibázom nagyot...

Előzmény: Rumcice (19493)
fenris41 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 19498
Tiszteletem 7-er rajongók! :)

Kb. fél éve engem is elkapott a láz... asszonnyal már lebeszéltem otthon, miszerint a kocsma idő/ pénz a bimmer fenntartására fordítható :) egyébként hobbiautó lesz abban a tekintetben hogy nem ezzel járok majd rendszereen, igazából nem is tervezek többet beletenni mint évi 2-3000 km. Így a fogyasztás nem elsődleges probléma.

csak 750-esben gondolkodom, és a modellel kapcsolatos bármilyen tapasztalatot szivesen fogadok, az ügy jelen állapotát tekintve nyilván a beszerzés ajánlott körülényei kiemelten fontosak de bármilyen komment jöhet...

Mindenképpen egy 99 utáni darabot szeretnék (ha jól tudom akor volt motor frissítés - megbízhatóbb lett) + sportkormány. Nos, amennyiben jól tudom csak 5 sebességes automatával szerelték. Pár kérdésem itt az elején:

- Mennyire megbízható a váltó a 326 LE-s motorral? 99 után csak ZF-es volt? milyen jelekbol lehet arra következtetni h megkapta a már leírt felújítást?

- a motor üzemi homérséklete 103-105 fok. külföldi oldalakon olvastam h ez a motortérben is kifejti 'áldásos' hatását, tehát fokozottan öregednek az anyagok. Mennyire számottevo probléma ez? vagy csak esztétikai?

- szintén a homérséklettel indokolják páran hogy a V12-es 300,000 körül megadja magát - nem bírja az alumíniub blokk. Ezt nehezem hiszem el - ezek szerint alig lenne már müködoképes 750-es :) hiszen jól tudjuk h csaknem mind jócskán túl van már a 200e km-en

Na egyelore ennyi 'vitaindítónak',

Üdv.

Donnie

PS. a 'páncélozott' 750-es a használtautón tényleg 'érdekes' darab. Jutányos áron ad egy aramid szálakkal telepókhálózott kasztnit :)

alibiman Creative Commons License 2010.07.19 0 0 19497
Most rendes, 4300K-s xenont raktam bele, sokkal-sokkal jobb. Még kipróbálom a 6000-est, hogy milyen, aztán tudósítok.
Előzmény: M1,5 (19496)
M1,5 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 19496
Nekem volt régen sárga lámpás olasz autóm és azzal tényleg kellemesebb volt éjszaka menni..
Előzmény: alibiman (19495)
alibiman Creative Commons License 2010.07.18 0 0 19495
Világítás

Azzal szopikázok mostanában, hogy úgy érzem, nem igazán jó a nagyon fehér fény (tompított, refi). Ugye a LEDes angyalszem miatt igyekeztem színhőmérsékletben hozzáillő szettet összerakni. Országúron, pályán este közlekedve észrevettem azt, hogy ugyan az aszfaltra terített fény kellően erős más autókhoz képest, mégsem esik valahogy jól ezzel a túlságosan fehér fénnyel vezetni. Tudom, ez nem valami tudományos megközelítés...

Most hagyományos színhőmérsékletű xenon és refi izzókat raktam vissza, három színben pompázik a világításom, de este mag megnézem, milyen ezekkel vezetni.
alibiman Creative Commons License 2010.07.18 0 0 19494
Az igen érdekes, hogy szinte kizárólag csak a kocsit hanyagolják el, de azt nagyon.
Előzmény: Törölt nick (19491)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.17 0 0 19493
Egy női tulaj egyszer olajat meg szűrőket vett tőlem a kocsijába. Kérdezem 4 vagy 5 literes kanna olajat kér? Mondja, hogy nem tudja, szerintem mennyit vegyen? Kérdezem, eszi-e az olajat az autó? Mondja, hogy nem. (Gyanút fogok.) Kérdezem, nézte egyáltalán az olajszintet? Mondja, nem, soha, azt se tudja, hol kell. Mondom, akkor bőven elég 4 liter is. :D
Előzmény: HG. (19492)
HG. Creative Commons License 2010.07.17 0 0 19492
Minden leírt igaz, de annyi előnye van feltétlenül van a női tulajdonlásnak, hogy ők biztos nem nyomják ki a kocsi szemét a padlógáz + satufék folyamatos kombinációjával :-)
Előzmény: Joe E34 (19486)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19491
Nem vagy egyedűl,az én nejem pont ugyan ilyen.Volt rá példa hogy a benyakút előtt fogyott ki a kocsijából a benzin,a srácok tolták be a kútra.Állandóan a mai napig centizgeti a tankolást. A kocsiganézás szintén az én reszortom,minden másra igényes,de a kocsijára nem ad, ha szép tisztára megcsinálom,gépipolír,viasz hegyek,csillog mintha uj lenne,akkor meg azon agyal hogy húúú mintha vadi új lenne vajon mennyit érhet.A lányom csak rátesz egy lapáttal,ha az én kocsimba tanyáznak,állandóan csupa ujjlenyomatos a hátsó ablakaim.Nőőőőőőőőőőők!!!
Előzmény: alibiman (19482)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19490
De nagyon dögös kis gép! Azt hittem ezt a kocsit már eladták,több mint egy éve nézegetem a használtautó.hu-t  nem először látom fent,többször felrakta már a hölgytulaj.
Előzmény: gurupass (19471)
miki525 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19489

halli mindenki

keresek e38 728-735ig  500e/ft lehet sérült is sürgös volna

akos696 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19488
Tisztelt Hölgyek/Urak!

Csak egy pillantásra zavarnám a topicot, hátha valakinek jól jön:

Minden BMW-hez (és egyéb típusokhoz is) fék, futómű, vezérlés, hűtés, kipufogó alkatrészek, olajok, szűrők, lámpák stb. igen korrekt áron, raktárról.

Érdeklődni:

info@focusauto.hu
30/5125948

üdv
Ákos
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19487
És gondolom, apa jár bevásárolni a garázsban álló toyotával...:)

Nálam is anyu van bejegyezve a kisebbiknél üzembentartónak, aztán mikor az egyik este keresztbe beestem az egyik utcába, ahol épp rendőri intézkedés foganatosítása történt, meg is kérdezték: anyukád tudja, hogy így csapatod az autóját? Bár a lelkem mélyén odamondtam volna, hogy: Ő küldött el gyakorolni!, éreztem nem kell, így megúsztam egy ejnye-bejnyével. (Ők is csak emberek. Néha...:)
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19486
Minden igaz! Azt gondolná az ember a hölgy autótulajdonosokról, hogy tiszta a kocsijuk. Szervízben dolgozom, úgyhogy joggal mondhatom: Egy nagy sz@rt! 10 női kocsiból 7-be azért viszünk beülőt, nehogy mi legyünk koszosak az autótól. Hétfőn egy olyan volt bent, amelyiknek valami flakonos szer volt a vezető ülés előtt, a többit le sem merem írni (nem is tudnám). Az arány, férfiakra vonatkozóan kb 30%. És ez nagy különbség. Persze közöttük is akadnak állatok:) Bejön egy ügyfél, nem megy a klímája, biztos nincs benne gáz. De volt, csak majdnem egy talicska ganét mostak le a srácok a kocsiról-ból, persze egy jelentős részét a klímahűtő rései közül.
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19485
ha már női vezetők odafigyelése, itt van egy nagyszerű videó is róla, lehet már ismeritek:

női vezető
semgza Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19484
hát tényleg ahogy elmondod. a lakást rendben tartja, de az autó borzalmas.
Előzmény: alibiman (19482)
alibiman Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19483
Kérdés:

Titkos menüben, üzemanyagszint. Az mit jelent, hogy phase1 ?
alibiman Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19482
:-) Csak ha muszáj.

Az enyém (mármint oldalborda) felhív valamelyik nap (neki is márkabeli kocsija van) hogy amikor már csak 10 km-t mutat az óra, mit csináljon? Mármint a range 10 km-t mutat. Tudniiliik az nem nagyon zavarja, ha világít az üzemanyag-szintjelző, vagy netán a nulla közelében van. Szerinte még van benne bőven. Egyébként két éve használja a kocsit. Javasoltam neki egy kurva gyors tankolást.

0 km-esen kapta meg. Csak akkor van kitakarítva belülről, ha én intézkedem (lecseszem - ilyenkor veszekedés is van,vagy elviszem mosóba - ez utóbbi bölcsebb választás). Tegnap is mondtam neki, lemoshatná, elég ha most csak leslagolja, mert vaxolva van. Aszongya minek, csak kicsit poros. Persze, kicsit. Szürkének látszik a hófehér kocsi. Paleontológusok érdekes (főleg élelmiszer, vagy tépőzáras papírzsepi) kövületeket találhatnak a hölgyautók utasterében.
Előzmény: semgza (19478)
semgza Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19481
az idösebb vidéki nök tipikusan nagy hetes bmw vásárlók.
a nyugdíjas klub elött szoktam látni a jó karban lévö 760-akat :)

én sem értem hogy miert jó ez amúgy. szerintem ö sem :)
Előzmény: HG. (19479)
szancseeka Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19480
Igen a BMW gyártja már, azt hiszem nem túl rég óta. De hogy miylen a minősége, az jó kérdés. De gondolom olyan mint egy BMWé:)
Előzmény: Bazeltop (19477)
HG. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19479
Szerintem semmi meglepő, jogilag stimmelhet, gondolom a vidéki anyja/anyósa/nagyanyja stb. nevére vette a kocsit, mert harmada-negyede a kötelező A0-ban is, hanem meg neki esetleg volt némi Malus, a maminak meg a régi Polákról valami Bonus, akkor töredéke.
Az más kérdés, hogy nem írnám bele a hirdetésbe.
Előzmény: alibiman (19472)
semgza Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19478
az én feleségem is "hölgytulajdonos", azt jelenti hogy addig megy a kocsival amíg megy, illetve ha már muszáj akkor tankol bele.
Előzmény: alibiman (19476)
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19477
Van is erről egy vicc:
- Anya! Mit jelent az, hogy női tulaj autóját eladná?
- Azt kisfiam, hogy jó állapotban van, mindig ügyelt rá, tiszta és szép.
- Apa! Mit jelent az, hogy női tulaj autóját eladná?
- Azt, hogy szét van cseszve a váltója.

Amúgy eredetileg nem is ezért tévedtem erre, csupán némi információra volna szükségem. A Mini Cooper cabrió az egy BMW márka? Csak mert a képeket amit láttam róla sehol sincs feltüntetve a márkája és bevallom annyira nem értek hozzá :)
Előzmény: alibiman (19476)
alibiman Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19476
Hát lehet, ha te mondod. Én ezzel úgy vagyok, hogy "hölgytulajdonostól" sem autót, sem lovat nem vásárolok. Legyen az fiatal hölgy, vagy idős hölgy. Nem tudnak bánni sem az autóval, sem az állatokkal. Nem úgy törődnek velük, ahogy kéne.

A km-t meg nehezen hiszem el. Ha látom a szervizkönyvet, akkor talán. És ha igaz a km., akkor még lehet belőle valami.
Előzmény: semgza (19475)
semgza Creative Commons License 2010.07.16 0 0 19475
volt szervizkönyve, én láttam.
Előzmény: bmw740d (19473)
semgza Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19474
én mentem ezzel az autóval, szerintem nem rossz.
az idös hölgyet nem tudom én sem hova tenni, de a kocsit a jobbak közé sorolom.
bmw740d Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19473
Egyetértek, de amúgy szép így képről. Persze ennyiért legyen jó is. A szervizkönyv hiánya második tulajnál enyhén arra enged következtetni, hogy nem biztos, hogy valós az a futásteljesítmény. Ugyanakkor tetszik az, hogy megvannak a gyári kerekei. Manapság már nagy szó!
alibiman Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19472
Hölgytulajdonostól. Na attól nem vennék. Meg 265000 km, egy Németo. dízelben. Legalább 400 lehet benne. A német nem vesz meg egy dízelt 7-esben, csak ha tudja, hogy kurva sok kilométert tervez bele. A 200 meg nem "kurva sok". Gyanús, mint a Török Szultán (P. Howard).
gurupass Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19471

Zolika ez nem érdekes?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/730/bmw_730_730d_automata_shadowline_m-packet-3999230

Előzmény: Törölt nick (19450)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19470
Az ominózus Swiftet viszont nem találom, biztos engedtek már az árából, csak a tükörre ragasztott papírt lusták voltak cserélni.
Előzmény: Rumcice (19467)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19469
Itt válasszátok ki a BMW 540i típust, és megtaláljátok:

https://www.otpbank.hu/merkantil2001/online/hasznalt_lak.html?sid=
Rumcice Creative Commons License 2010.07.15 0 0 19468
Ezt tuti el lehetne hozni jóval kevesebbért is. Nagyköbcentis ritka autó, nehéz eladni.
Előzmény: Rumcice (19467)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19467
A bank olyan árat ír rá, amennyi hitelhátralék van még az autón. Pl. klíma nélküli Swiftet láttam a minap 3,5 millióért a Merkantilnál, a büdös életbe nem fog annyiért elmenni, gondolom 0% önrész 10év volt a konstrukció. Ránézésre legalább 1 éve áll mozdulatlanul. Ott áll még egy-két évig, aztán odaadják valakinek, aki a legtöbbet kínálja érte, piaci ár alatt.

A Merkantilnál amúgy láttam a múlt héten egy egész jónak kinéző Alpina B10-et (E39, 4,6 liter, 295 kW) 2 millióért. Sic gloria transit mundi.
Előzmény: Joe E34 (19455)
borgasz Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19466
De most a folian volt a hangsuly
Előzmény: alibiman (19465)
alibiman Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19465
Az e39-nek nem olyan üvege van.
Előzmény: borgasz (19464)
borgasz Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19464
Nekem a 3M foliaval egyutt vertek be kb egy honapja nappal az Istenhegyi uton az E39 oldaluveget... Szoval az se sokat er...
Ja es semmi nem volt elol latgato helyen az autoban...
Előzmény: alibiman (19439)
alibiman Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19463
Ja, nem publikus az emil, pedig bekapcsoltam. na itten van: alibiman kukac alibiman pont hu
Előzmény: alibiman (19462)
alibiman Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19462
Ezek a fogyasztási adatok reálisak lehetnek - szerintem, a saját 3.5-ösömből indulok ki. Az 140-nél 10.5, 100-nál kb. 7.5-8, város 15. A hosszútávú átlag most 11.3, de ez gyaníthatóan valamivel kisebb lesz.

Nálam olajfogyi nincs. Legalábbis 3000 km alatt egy grammot nem evett.

Bp. XVII. Dobj egy telszámot emilben, és megdumáljuk.
Előzmény: Szekeresakos (19461)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19461
Szia!

Úgy tudom, NICASIL-os henger van a 728-asban, tehát szerintem arra bármiféle bevonat szükségtelen. Ha el van kopva az olajlehúzóm, azt ki kell cserélni, a hengerfej meg lett csináltatva, kipufogó oldali szelepvezetők, + az összes szimering cserélve, szelepek köszörülve lettek. Ezen jelenség után én kb 400000 km környékére tenném a voksomat. Maga az autó jól megy, nem fogyaszt, átlag 10 l. Városban 14, országúton 150-ig 10 alatt. Ha tartósan megyek 100-zal, akkor még 6,7 l/100km-es fogyasztás is elérhető vele klímával.

Hol tudjuk megnézni az autót? Hová kell elvigyem?

Szeki
Előzmény: alibiman (19457)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19460

Banki visszavett szétlopott kiberhelt 750i drágán? Az év üzlete!

Sajnos szerintem sok ilyen lesz, mert anno az eurotax annyira túlértékelte az 50i-t, hogy simán lehetett kis ügyeskedéssel személyi igazolvánnyal 750i-hez + némi készpénzhez jutni, legalábbis 2007 tájékán...

Emlékszem, hogy az azonos évjáratú ('99), fogyasztása miatt már akkor is sokkal nehezebben eladható 750i-t sokkal nagyobb értékűre hozta, mint a 740d-t, holott a piacon fele annyiért mentek.

bmw740d Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19459
Azért annyira nem gáz az autó, én elmennék megnézni a helyedben. Valóban lehet, hogy csak úgy fotózta, hogy rajta volt a gyújtás, és nem járt a motor. Ha pedig menet közben nem ég, akkor nincs gond. A pixelhiba sajnos olyan gyakori, hogy külön kiemelik a hirdetésben, ha nincs. Szóval így képről nem olyan rossz az, csak jól meg kell nézni. Csak előre ne szeress bele, mert akkor hajlamos az ember a hibákkal együtt is megvenni, aztán meg később szívja a fogát.
semgza Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19458
láttam E38 730d-t is 4 millió felett... nem tudom fent van-e még. gondolom nem adták el. :)
alibiman Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19457
Hát én nem tudom, azért piszkosul el vagyunk ám kényeztetve. Egy hátköznapi jó autó 1400-1600 ccm motorral 10-12 mp alatt gyorsul százra, minden idők legtutibb autója a szoci időkben, az 1500-ös zsiga 15 (tizenöt) másodperc alatt gyorsult százra, és arra azt mondták, ment mint állat. Egy 728-as azért kb. 9-10 mp alatt ugrik százra, azért mégiscsak egy 6 hengeres 2,8-as motor, ami egyébként zseniális. Aztán kicsinyt meg is lehet csippelni, ez nem turbós motor, szóval 8-10% mehet rá, bár inkább a nyomaték nő kicsinyt, pontosabban hamarabb ébred, ami jót tesz a fogyasztásnak is. Én bizony megvennék egy 728-ast.

Az olajfogyasztás miatt én futnék egy kört a Xado-val. www.xado.hu. Olvasd el a magyar tapasztalatokat, az oldalon lent. Kb. 10 rugó egy kúra.

Egyébként a te kocsidat is felderíthetem km. ügyben. Ti. több helyen van tárolva, és nem mindenhol szokták átállítani, szóval jó eséllyel kiderülhet, ha kamu. Ha érdekel, szólj, idejössz, és megvizsgálom.
Előzmény: Szekeresakos (19454)
alibiman Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19456
Ja, ez ugyanolyan. mint az én fűtéskapcsolóm. Nekem a baloldali maradt nyitva. Általában azért nem működik, mert megszakad a vezeték a tekercsben. Ritkábban azért, mert megszorul, ekkor viszont jó eséllyel javítható. Szépen szét lehet szedni. Ha dzsuvás a cucc, a picsán kell rúgni az előző tulajt, mert szar fagyállót tett bele. Az enyém olyan tiszta volt, mint egy új. Persze ettől még elszállt.

Nyugodtan zárd rövidre, én is azt csináltam. Van két csonk, ami a tűzfalból áll ki. Ezt csak hidald át (kösd össze) egy gumicsővel, AWAB bilinccsel. Jó gumicsövet a Birnernél vettem, méretre adják, megmondod milyen hosszú kell, azt annyi. Amikor leszereled a cuccot, kis hűtőfolyadék majd elmegy, de nem kell vele törődni. A harmadik jön a blokk felől, ez megy bele az egységen lévő vízpumpába, ezt meg dugózd le. Én vettem egy 3/4-es gáz dugót (víz,gáz, közp. fűtés bótba', 25 Ft), azt szépen betekertem teflon szalaggal, hogy sima legyen a menetes rész, úgy told bele a gumicsőbe. Arra figyeld, hogy ne tépd nagyon meg az AWAB bilincset, csak érzéssel. Ha jól dolgoztál, mehetsz nyaralni, csak nem lesz fűtésed, ami ugye kellemetlen dolog lehet 35 fokban. Olyan hiányérzete van az embernek. :-)
Előzmény: Szekeresakos (19452)
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 19455
Jajj, ez nagyon jó! Ennyi erővel írhattak volna 6,2M ft-ot is, meg hogy 57.000km van benne. Bankosoknak nem sok köze van az árképzéshez. Gondolom ennyi tartozás van a gépen. De ez így is fog maradni érzésem szerint. Monnyuk haverom szerint: Keveset kérni trehányság.
750 vicc
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19454
Azért szerintem a 400 sőt többtől óvakodnék. Ez a legkisebb 7-er! Jó kis autó, de nehéz is. Ha vennék, most 730-asat vennék. Az enyém 97-es. Km? Jó kérdés, óra szerint 187000, de azt viccnek találom, inkább a 300 felett lehet valahol. Az olajat már eszi.
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19453
Amikor az enyémen csinálták a pixelhibát, tökéletes munkát végeztek. 25-be fájt. De jó lett. Kivenni az óraegységet kb 2 perc, a javítás megbeszélés szerint megvárható, vagy másnap érte lehet menni...
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19452
Köszi a választ.

AZ enyém folyamatosan nyitva van már a jobb oldalon. Forró levegőt fúj. Télen nem volt fűtésem, meg lett kocogtatva, jó lett, de most már nem zár el, csak a bal fele. Szóval az E 65-ösé felejtős. Az enyémet javítani kellene, a másikat jövő héten megyek Fehérvárra a bontóshoz, ott van. Az enyém ki lesz szedve, ha ledugózom a csöveket, okoz útközben problémát? A Horvát tengerpartra megyek aug 1-én, addig nem tudom, meg tudom-e hekkelni az enyémet.

Az alvázszám utolsó 7 karaktere:DJ38736
Előzmény: alibiman (19448)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19451
Nagyon nagyon köszi!!! Ha aktuális máris szólok. Szép estét neked is!!!
Előzmény: alibiman (19446)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19450

Nagyon vágod ezt a témát,látszik hogy nem ma kezdted,én észre sem vettem hogy pixelhibás,annak meg nem örülök hogy ilyen bajai lehetnek,azthiszem nem foglalkozunk vele mert szerintem nem véletlenül eladó,lehet hogy az a 2,4 milla volt a határ és már nem akar többet rákölteni.Ezt csak én gondolom igy,lehet hogy nem igy van. A telefon előtt szerintem a középkonzol felső ajtaja alá rejtett naaagyteljesítményű cd-mp3-nak a távirányítója.

Valószínű ahogy mondod hogy túl van a 230000-en illetvehogy 986km-el ezelőtt lett visszeállítva(tekerve)szomorú vagyok no nem baj.Amúgy mennyi az a km amibe még bele lehet ugrani?Hallottam már hogy elmennek vele 450-500ezer km is sőt még többet.

Na szép estét mindenkinek!!!

Előzmény: bmw740d (19445)
alibiman Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19449
Folytatások:

Alapjárat. Rendben van most már, nagyon szépen be lehet állítani DIS/GT1-el.

Szervó. Amióta rendben van a servotronic, végülis nem annyira kritikus, hogy púposkodik néha a kormány. Rajta van a listán a szervópumpa csere, mert emiatt van van, de valahol nagyon a lista végén szerepel. Majd egyszer...

Kicsit már látom a (pénzköltészeti) alagút végén a fényt meg-megcsillanni. :-)
Előzmény: alibi-man (19402)
alibiman Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19448
Na szóval. Ha jól értem, van egy e65-be való fűtéskapcsolód, amin nincs rajta az aux vízpumpa. És van egy másik, ami e38-ba való, de törött a csatija, valamint van a sajátod, amit kiszereltél a kocsidból.

SZVSZ az e65-sé azért hanyagolandó, mert nincs rajta a vízpumpa, és összegányolni nem egyszerű. Valószínűleg a működtetésével nem lenne gond, mert vagy relével, vagy teljesítmény FET-el történik a kapcsolásuk, ezek meg nem igazán kényesek +/- 1-2 amper eltérésre, mert több nem lehet, ha van egyáltalán.

Látni kéne a törött csatlakozót, meg a te elromlott kapcsolódat. Az sem lenne baj, ha megadnád az alvázszámod utolsó 7 karakterét, hogy beazonosítsam, milyen is a cucc.
Előzmény: Szekeresakos (19443)
alibiman Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19447
>ég az ASC/DSC visszajelző

Az mindig ég, ha rajta van gyújtás. Ha jár a motor, akkor elalszik. Ülésfűtést szerintem lehet bele hergelni, csak kell egy bontott ülés, meg egy kis kitartás.

Azzal maximálisan 1etértek, hogy ha valaki vesz egy 7-est, azért legyen még legalább 4-5 kiló a szalmazsákban, mert könnyen rá lehet szórni, anélkül, hogy látványos lenne kívülről.
Előzmény: bmw740d (19445)
alibiman Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19446
728i

Kérdezd meg a faszit, hogy megengedi-e, hogy megvizsgáld szoftverrel, ha igen, akkor elmegyek veled megnézni laptoppal, nekem közel van.
Előzmény: Törölt nick (19442)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19445
A futott km-ről készült képen látszik, hogy túl azon, hogy pixelhibás (ami egy roppant bosszantó típushiba) ég az ASC/DSC visszajelző. Ha ez folyamatosan ég, akkor valami nincs rendben az ABS/ASR/ASC+T/DSC rendszerrel (jeladó, vezérlő, kábel, millió minden lehet). A vezetőülés szivacsa eléggé szét van ülve, és nincs benne ülésfűtés, ami télen azért nem árt a bőrhöz. Cserébe nem drága. Biztos, hogy kell majd rá költeni, de ettől még lehet jó. Az eladó szavai bíztatóak, kivéve a 2,4-be került, de 1,3-ért adom. A telefon előtt az a sok biszbasz az mi?
Előzmény: Törölt nick (19442)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19444
1 hete se tudtam a választ, meg most se.
Előzmény: Szekeresakos (19443)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19443

SOS!!!

Egy hete kérdeztem, megkérdezem mégegyszer!

Gyors segítség kellene! Találtam fűtésvezérlőt, de nincs rajta a szióvattyú. Az újabb 7-eshez való elvileg. Beépíthető E38-ba, vagy azt válasszam inkább, amiről le van törve a csatlakozó? Illetve akkor az enyémből, meg abból lehet egy jót csinálni. Azért az újabbra szavaznék, ha nem hülyíti meg az elektronikát.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19442

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget!!! Sajnos tényleg igaz az hogy a diesel palettából nehéz szép és jó állapotút találni. A múlt héten ezt a gépet megnéztük.   http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/730/bmw_730d_automata_tv_navi_full_full-3985675    nos nagyon elszomorodtam amikor megláttam,szegényke nagyon le van lakva.Persze más a fotó,és más az élő kép. Indulásból 4 gumi egy balos sárvédő,2ködlámpa,motorháztető fényezés mert iszonyú kavicsos,egy tükörlap,hátsó lökös fényezés,a balos hátsó sárvédőn nagy rohadás és még a belsejét nem is láttuk.Bevallom a szervízkönyve,és a kilométerje volt vonzó. Nincs már fent az esküvős kocsi remélem hogy Ati hozta el,igényes gépnek látszott.

Erről mi a véleményed???

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/728/bmw_728i_automata_facelift_ujabb_tipus-3975502

Én úgy vélem hogy igényes a gazdi a képekből ítélve,szép ház szép autó,valószínű a km is valós színe is renben,ami nekem kell az benne van,és az ára sem vészes.

Előzmény: bmw740d (19441)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19441

Szia!

Én évi 10ezer km-re inkább benzinest vennék, könnyebb belőlük jó állapotút találni. A német sajnos spórolós fajta, és csak akkor vesz dízelt, ha az meg is éri, értsd sokat megy. És hát az itthoni géppark javarészt onnan jön/jött. Én 725tds-t csak fenntartással mernék venni, szerintem nincs belőle 400ezernél kevesebbett futott példány. Persze itthon csupa 120-170ezret futott 7erek vannak, de ezt ugye nem muszáj elhinni. A 30d-k 250ezer km után kezdenek drágák lenni, nagynyomású szivattyúk, injektorok, stb. Talán jobb olyat venni, ami már túl van ezek dokumentált, számlával igazolt cseréjén. A benzinestől félnek a népek, mert sokat fogyaszt, ezért nincs ára, és így sokkal jobb ár/érték arányt lehet találni, több a megkímélt is. A BMW szakszervizek arra jók, hogy alkatrészt tudj náluk rendelni. Nem értenek semmihez, marha drágák, de legalább az alkatrészellátás tényleg patent, főleg más márkákhoz képest. Utángyártott alkatrészekkel csínján, lehetőleg első beszállító, és alább nem, különben ablakon kidobott pénz. Ráadásul, ha nincs valami jó kis szerelői kedvezményed a Bárdi/Láng/Unixnál, akkor sokszor még nem is olcsóbbak az eredetinél (főleg, ha mondjuk atiTDinél rendelsz original Teile-t). Alapvetően azt mondanám, hogy ha van 2,5M-ed, akkor alapos keresgélés után vegyél egy gondosan kiválasztottat 1,5M-ért, és boldog ember leszel. A maradék 1M-ből jó sokáig fenn lehet majd tartani, meg tankolni.

Előzmény: Törölt nick (19440)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19440

Sziasztok!

Nos amit szeretnék,még mindig a 725tds vagy 730d. Konkrétan napi használatra kellene kb 30km/nap. 2-2.5 milla amit szánnék rá.Benzines esetleg 728i de nagyon nehéz szépet találni.Dieselekből szintén kevés a jó állapotú sajnos.Őszintén szólva a 730d az ami a legközelebb áll az álmaimhoz.94-óta ahogy kijött ez a széria,azóta csorgatom érte a nyálam,remélem mostmár sikerrel járok,és nem jön közbe semmi akadály.

Nos ami érdekelne hogy melyek az (autó gyenge pontjai(diesel)mire kell odafigyelni.)Nem nagy távokra használnám a kocsit,de lenne rá alkalom hogy külföldre is kimenjünk vele.

Feszereltségleg nincsenek különös igényeim amilyen olyan a gép.Ami a lényeg automata váltó,kipörgésgátló,menetstabilizátor,tempomat de ezek alapok ugy tudom.

Ami még fontos lehet az az (alkatrész ellátás.) A Bárdinál nézegettem alkatrészeket,de nincsenek elhalmozva készletileg. A wallisnak meg nincs valami jó híre. Végülis ennyi lenne a kérésem.

Előzmény: bmw740d (19429)
alibiman Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19439
Sikerült visszakapnom az eredeti nickemet, innen is megköszönöm az Indapass-t simogató csapatnak.

Naszóval... A videón is így tört, de az nem lyukadt ki, intenzív kalapálás ellenére sem. Egyébként azt mondják, hogy a betörés elleni fóliák igen hatékonyak, szóval ha nem ilyen üveg lenne a kocsiban, akkor az is segíthet.
Előzmény: Joe E34 (19438)
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19438
Bár ez off márka (W220 S600L, főnököm volt kocsija), de jól látszik, hogy a ragasztott - tehát mint az első szélvédő szokik lenni - oldalüveget sem egyszerű betörni. El is kapták az okozót, ott helyben, i-phone-t akart tolvajolni, ezért csinált egy röpke 413.000.-Huf-os kárt. És az ülésen okozott karcolásokat nem is számoltuk.

alibi-man Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19437
Az nemér, az nem számít. :-)) Amúgy ez női szokás mindenféle szart a kocsiban hagyni. Én is hiába mondom a nejemnek, hogy még egy zacskót se hagyjon elől, látható helyen, mert a homlessnek mindegy mekkora kárt okoz, hogy egy zsömléért bebassza az ablakot.

Ez egyik kocsimnak elvágta keresztbe a műszerfalát a köcsög, hogy kivegye a pájó rádiósmagnót. A kiszedő szerszám egyébként a kesztyűtartóban volt, a levehető előlap pedig a tokjában, az oldalzsebben, amit ott hagyott a hülye fasz. A műszerfal cseréje kb. 3 kiló volt. Az előlap nélküli magnóval meg semmit nem ért a barom állatja.
Előzmény: semgza (19436)
semgza Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19436
miért ne törnék, ezt nem értem. próbáld ki hagyjál egy laptopot meg egy táskát a hátsó ülésen. pár napig... E32 tuti problémamentes, nekem már törék be az ablakot egy táskáért amit a csajom ott hagyott.
Előzmény: alibi-man (19435)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19435
Én úgy tudom, hogy a sima üveg is betörés biztos. De igazából nincs jelentősége. Ezeket a kocsikat már nem nagyon törögetik fel.
Előzmény: semgza (19434)
semgza Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19434
nekem volt mind a kétféle, a dupla azért jóval vastagabb, nem csak a légrés miatt szerintem, több benne az anyag is. nehezebb is, más az ablakemelö mechanika is, kicsit lassabban ment.
a sima oldalüveg is ilyen dupla ragasztott lenne mint egy szélvédö?
ebben nem vagyok biztos. konkrét infó valaki?
Előzmény: alibi-man (19433)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19433
Azt nem tudom. A dupla egyébként a hőszigetelős. Mind a kétféle betörésbiztos.
Előzmény: semgza (19432)
semgza Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19432
kétféle üveg van, engem kifejezetten a dupla érdekelne, de akkor az lehet hogy épp a dupla volt.
Előzmény: alibi-man (19431)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19431
Láttam a youtubon egy videót, ahol a csávó kalapáccsal nekiesett egy e38-as üvegének. Hát nem sikerült lyukat kalapálnia bele. Csak összevissza repedezett. Minden e38 üvege ilyen különleges ragasztott basz, ami ellenáll a szokásos autófeltörő szerszámoknak, mint kalapács, balta, stb. Próbáltam megkeresni neked a videót, de nem találom. Már nem emléxem rá, milyen apropóból bukkantam rá.
Előzmény: semgza (19430)
semgza Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19430
mondjuk engem tenyleg érdekelne hogy mennyivel nehezebb a duplaüveget betörni. valaki nekiállhatna egy bontóban :)
Előzmény: semgza (19424)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.12 0 0 19429

06.21-én tettél fel egy olyan általános kérdést (mik a tapasztalatok, mennyire megbízható, stb.) amit már kb 3ezerszer megrágtunk itt a fórumon (mellesleg megkérdezted ezt 2009 februárjában is, csak akkor 725tds/730d viszonylatban). Valószínűleg azért nem reagált senki, mert nem volt kedve újra leírni, amit már sokszor túltárgyaltunk. Meg hát ahhoz, hogy tudjuk, melyikkel érdemes foglalkoznod, tudnunk kéne, hogy mik az igényeid, milyen használatra kell, stb.

Simonattila6 egy konkrét autót dobott be, amiről mindenkinek volt véleménye, és ennek kapcsán persze felszínre kerültek az egyébként már lerágott csontok is.

Ha megmondod, hogy mennyi pénből milyen elvárásoknk kell megfeleljen az autó, akkor tovább tudunk lépni.

Üdv,

Előzmény: Törölt nick (19427)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.11 0 0 19428
Valami ismeretlen, méregdrága kisszériás típus lehet, mert ha 21 lopásból összejött a 2 milliárdos kárérték... :-)
Előzmény: HG. (19426)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.11 0 0 19427
Üdv!!! Örülök hogy te legalább választ kaptál a kérdéseidre,és most ezekből próbálok tanulságot levonni.Én még 06.30.jártam itt,és kérdeztem a tulajoktól,de sajna nekem nem válaszoltak.Én is nézegetem a 730d-ket.Engem is nagyon érdekel,de nem távolodok el a benzinesektől sem.Csak azokból még nehezebb normális állapotút találni.Na sok szerencsét a keresgéléshez!
Előzmény: simonattila6 (19309)
HG. Creative Commons License 2010.07.10 0 0 19426
Urak,

már egy hónapos cikk, de tud valaki erről részletesebben, pl. hogy melyik típusokat érinti ?

http://www.fn.hu/auto/20100601/nagyon_lopjak_bmw_ket/
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.09 0 0 19425

Gyors segítség kellene! Találtam fűtésvezérlőt, de nincs rajta a szióvattyú. Az újabb 7-eshez való elvileg. Beépíthető E38-ba, vagy azt válasszam inkább, amiről le van törve a csatlakozó? Illetve akkor az enyémből, meg abból lehet egy jót csinálni. Azért az újabbra szavaznék, ha nem hülyíti meg az elektronikát.

Köszi!

semgza Creative Commons License 2010.07.08 0 0 19424
hát a duplaüveget nyilván nehezebb, olyanja lehet.
Előzmény: alibi-man (19423)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.08 0 0 19423
Ez télleg jó! :-) Valószínűleg arra gondol, hogy a 7-esek üvegeit nehéz betörni, mert valamilyen rétegragasztással készült. De attól még nem páncélüveg, simán át lehet lőni.
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 19422
Nekem ez a kedvencem:)) A páncélüveges
páncélüveg
Előzmény: alibi-man (19420)
e28m5 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19421

Sziasztok

keresek E38 730d hez kartert "motor olajteknőt"

06209 230 295

alibi-man Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19420
Csakúgy felnéztem én is a hasznaltautó.hu-ra, e38-ast nézni. Ezt a sok ótvaros szart, gyerekek, hihetetlen! Egyik, másik eladónak fogalma sincs arról, milyen lenne egy valóban "makulátlan" e38.
semgza Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19419
kereskedésben lévö autón a kerék ki tudja honnan lett. és hová lett az a kerék ami eddig rajta volt... ebböl nem vonnék le következtetéseket. nyilván az M parallel jobb lenne.
Előzmény: sjolmerdan (19418)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19418

hát igen, ugye a használt autóval nem az a probléma, ha netán javítva volt (kocc, törés, belső baj, stb.), hanem az, hogy mennyire volt és igényes-e az a javítás

ebből a szempontból nekem azok felnik szúrják a szemem nagyon (a sajátomon lévő sem tökéletes, de az legalább nem nagyon típusidegen - vagy csak már megszoktam)...
Előzmény: semgza (19417)
semgza Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19417
az elsö hátsó index lehet hogy sárga volt, ilyen értelemben ezek nekem rendben vannak még ha kínaiak ez elsök akkor is. inkább mint a sárga, én is kicserélném.

díszlécben nekem csak a rendszám feletti idegen, de az is türéshatáron belül van így egy shadow line- hoz, határeset.

Előzmény: sjolmerdan (19414)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19416
Felni E65 műanyag dísztárcsával.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GM21&mospid=47771&btnr=36_0514&hg=36&fg=15
Előzmény: sjolmerdan (19414)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19415

Plusz vágott, univerzális gumiszőnyeg... Persze minden gépen találni kivetnivalót...

Mondjuk szerintem hülyén néz ki a világos kapaszkodóval a fekete tetőkárpit.

Előzmény: semgza (19413)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19414

első-hátsó lámpák, díszlécek, felnik (ezek utóbbiak nagyon nem passzolnak a képbe) miatt érdemes jó alaposan végiggondolni, hogy melyik miért lett cserélve a múltban
Előzmény: semgza (19413)
semgza Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19413
a tetökárpitot kicserélték antracitra, de az oszlopburkolatokat, kapaszkodókat nem... hát...
Előzmény: Joe E34 (19412)
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19412
Ez a tetőkárpit/oszlopkárpit színkombináció lehet gyári, vagy ez már újra van húzva?
Egyébként elfogadhatónak tűnik ez a vas így képről. Csak nem long, nem nagy navis..:)
750
Rumcice Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19411
Akkor neked még van mit tanulnod! :D
Előzmény: Vojnó (19410)
Vojnó Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19410
az fejre gyúr :os
azért nincsen haja :oDDDD
Előzmény: Rumcice (19409)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19409
Tipikus BMW-s. :)
Előzmény: alibi-man (19408)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.07 0 0 19408
Nem, nem, inkább hasra. :-))
Előzmény: Rumcice (19407)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19407
De ugye nem ujjra gyúrsz a konditeremben? :D
Előzmény: alibi-man (19405)
balabmw Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19406

:)

És egyben megnyugtató is számomra,mert pont ilyen.

Előzmény: alibi-man (19405)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19405
>Beakasztod a mutató ujjad az egyik kormányküllőhöz...

Szinte ez. Döbbenetes.
Előzmény: balabmw (19404)
balabmw Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19404

Ezt az egy-ujjas tekerést fejtsd ki nekem légyszi.

Beakasztod a mutató ujjad az egyik kormányküllőhöz és nem törik el az ujjad? Vagy nekinyomod a mutatóujjad a kormány kerületének és úgy tudod mozgatni? Vagy..?

Előzmény: alibi-man (19394)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19403
Ja még valami, ha valaki tudni szeretné, hogy milyen a működő servotronic, szóljon, aztán valahol találkozhatunk.
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19402
Alapjárat, 2. menet. Az alábbiak szerintem csak M62-re (vanossal, és anélkül) vonatkozik:
Több esetre is külön lehet beállítani az alapjáratot:

1. Semmilyen fogyasztó nincs bekapcsolva, a légkondi sem, és a váltó P-ben van. Ez a rendes alapjárat. Ez nekem 650-re lett beállítva.

2. Váltó P-ben, légkondi bekapcsolva, itt +/- értéket lehet megadni, hogy az elektronika mennyivel emelje (vagy csökkentse) az alapjáratot ebben az esetben. Ide mi -30 -at (tehát csökkentést) adtunk meg , így kb. 660 lett az alapjárat.

3. Váltó D-ben (vagy R-ben) légkondi kikapcsolva. +50-et adtunk meg. Kb. 650 lett.

4. Váltó D-ben (vagy R-ben) légkondi bekapcsolva. -30-at adtunk meg. Kb. 660 lett

Van még olyan kombináció is, hogy mennyivel módosítsa az alapjáratot, ha éppen lemerült az akkumulátor, tehát piszkosul tölteni kell. Ezzel nem foglalkoztunk. Úgy látszik, sikerült olyan állapotot teremteni, ami már jónak mondható.

Szervó, stb. Nagyon úgy tűnik, szervópumpa csere lesz. Amióta a servotronic rendben van, még határozottabban érezhetőek a néha jelentkező púpok. Szerencsére a szerelő is megtapasztalta. A fordulatszám növelésével a púp garantáltan elmúlik, szóval nem valószínű, hogy kormánymű lenne. Újabb banánköteget dobok a majom ketrecbe. :-) De most már halovány, pici fényderengést látok az alagút végén.
Rumcice Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19401
Ja, és köszönöm!
Előzmény: alibi-man (19397)
Rumcice Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19400
E34-em van, csak olvastam korábban, hogy senki nem tudja, milyennek kell lennie egy makulátlan Servotronicnak. Van ellenállása a kormányomnak álló helyzetben, úgyhogy akkor ez a hiba nálam nem áll fenn. Nem hosszabbodott a hibalistám. :)
Előzmény: alibi-man (19397)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19399
Esszüje, eza fórummotor néha...
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19398
Ja, ahogy Semqza mongya, érzed a kormányon. Olyan könnyű, mintha meg lenne emelve az eleje. Igen, az a kocka, fehér hosszúkás csatival. Megpróbálhatod műszerrel, kb. 9 ohmnak kell lennie. De ha nem menetzárlatos, hanem mondjuk maga a szelep szar, akkor így nem bukik ki a hiba.

Meg ne próbáld leszedni, beletörhet a csavar, és akkor vége a dalnak! Jobb erre felkészült szerelőre bízni.
Előzmény: Rumcice (19395)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19397
Ja, ahogy Semqza mongya, érzed a kormányon. Olyan könnyű, mintha meg lenne emelve az eleje. Igen, az a kocka, fehér hosszúkás csatival. Megpróbálhatod műszerrel, kb. 9 ohmnak kell lennie. De ha nem menetzárlatos, hanem mondjuk maga a szelep szar, akkor így nem bukik ki a hiba.

Meg ne próbáld leszedni, beletörhet a csavar, és akkor vége a dalnak! Jobb erre felkészült szerelőre bízni.
semgza Creative Commons License 2010.07.06 0 0 19396
hát gondolom érzed a kormányon ha rossz.
Rumcice Creative Commons License 2010.07.05 0 0 19395
Ez a Servotronik szelep, az a kis kocka lenne a kormányművön, amit az ETK Wandler-nek nevez? Innen az 5-ös? Hogy lehet kimérni, ha rossz?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GG21&mospid=47521&btnr=32_0688&hg=32&fg=10
Előzmény: alibi-man (19394)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.05 0 0 19394
Servotronic:

Korábban nyafogtam, hogy valami nem stimmel a kormányszervóval. Nekem ugye van servotronic, ami egy-ujjas tekerést (gonosz, aki rosszra gondol) jelent álló kocsinál. Addig-addig nyomoztam a szerelővel vállvetve, míg kiderítettük, hogy 99% a servotronic szelep lehet hibás. Ma betettünk egy újat. Megjavult, tényleg egy-ujjas. Ha valaki nem tudja, milyennek kell lennie, nem is hiányolja, pedig nagy a különbség. Bent állt egy e65. Azokban már alap a servostronic. Abban is rossz volt, de a tulajnak fel sem tűnt.

Alapjárat:

Persze azért az élet nem felhőtlen. Ahogy már utaltam rá, valami nem gömbölyű az alapjárattal. Bizonyos körülmények között alacsony. Annyira, hogy nem termel elég nyomást a szervó-szivattyú számára. A DIS-ben ez beállítható. Most az az ábra, hogy P-ben normális az alapjárat, és persze rendben van a szervó is. Viszont D-be rakva leesik 600 alá, és emiatt a szervó sem az igazi, kicsinyt púpos. A DIS-ben viszont pontosan emiatt külön beállítható az alapjárat arra az esetre, ha a motor már üzemmeleg, és D-ben van a váltó. Holnap ez jön, aztán majd jelentek.

Softclose:

Látszólag megjavult. Most nemtom mi van, vagy mi lesz.
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.05 0 0 19393

"Honosítás alatt azt érted, hogy kifizettél rá 2milla regadót, meg a többi rablást?"

Rablásnak tényleg rablás, de akkor biztos elvitt a koszorúerem, ha az autó vételárát még külön becsengetem adóban is...

Rendesen végigrágva előzetesen a sztorit módot találtam arra, hogy 48x.000 fabatkába kerüljön - trükk nélkül, pusztán a jogszabályok olvasgatásával!
(a regadókalkulátorok dobtak rá 1.8m befizetendő sarcot, amit sztem picit túlzás).

Még ez is irtózatosan sok, de ennyit nekem megért az, hogy most H jel van a rendszámon a kék sávban (plusz kb. ennyivel olcsóbban vettem kintről, így összességében ugyanott vagyok).

s.
Előzmény: bmw740d (19333)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.05 0 0 19392
Csak azért írtam, hogy mihez képest, mert mondjuk tavaly ilyenkorhoz képest ment már, nem is keveset, és nem is akárhogy. Csak év végén esett szét (persze közben is vagy kétszer...). De hát hiába, olcsó húsnak híg a leve. Tudtam, hogy ez lesz, csak arra voltam kíváncsi, hogy működik-e, és addig nem akartam nagy pénzt ölni bele. Ha egyszer lesz rá rendesen pénzem, meg időm, akkor megcsináljuk ugyanezt egy pepec állapotú M3-ban. Hátha addig sikerül megfűzni az ismerősömet, hogy adja el nekem a tartalék 850CSi motor+váltóját, mert hát csak azzal lenne az igazi...
Előzmény: M1,5 (19391)
M1,5 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 19391
Akkor ez ugye bármihez képest: nem. :)
Előzmény: bmw740d (19389)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19390

Javaslom Horkicsékat, nekem is ők csinálták meg.

Előzmény: Handbrake750 (19388)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19389
Mihez képest? Tavaly ment, de szezon végén széthullott, és azóta nem volt érkezésem összerakni. Úgyhogy idén még egy métert nem mentem vele. :-(
Előzmény: M1,5 (19380)
Handbrake750 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19388

Hali!

Nagyon köszönöm a tanácsokat. Azt hiszem tényleg keresnem kell egy szakit mert a lengéscsillapítót csak a legvégén cserélném.

Köszi.

Handbrake

Előzmény: Törölt nick (19387)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19385
Köszi, akkor jól gondoltam.

Másik kérdés. Motor adaptációjának törlésekor, van valamilyen eljárás, hogy milyen hőmérsékletű motornál kell, hogy menjen vele az ember utána, stb?
Előzmény: semgza (19382)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19384

Ha csak EDC van, akkor tuti a gátlók vagy a vezérlésük.

Ha hátul LAD is (szintszabályzós), akkor nagyon meg kell nézni, nem-e csak hátul keményedik fel, mert akkor gyanus, hogy átszakadtak a gömbök..

(ami edc-t láttam eddig, az nem ezt csinálja, hogy "tulkeményit", általában inkább lassanként meghal, ugyanolyan a csillapítás minden helyzetben, néha esetleges, végül alig csillapit valamit)

Előzmény: Handbrake750 (19381)
semgza Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19383
ez kifejezetten elektronikus problémának tünik, szerintem edc-nél a gátlóba csak a villanyvezeték megy, más mechanikus alkatrésze nincs.

de jó lenne egy igazi szaki aki megmondja nekem is mielött kicserélem irtó sokért.
bár biztos nem úszom meg, sajnos az elektronika jó, a gátló kopott.
Előzmény: Handbrake750 (19381)
semgza Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19382
azt. tehát 1:1 illetve 100%.
érdekesség kedvéért nekem a 114%-on lett kb. olyan mint amit számolgatok néha tankolásnál. szépséghibája, hogy a reichweite számolásánál menet közben nem korrigál ezzel, tehát ott többet mutat néha, aztán hirtelen ugrik lefelé. ezt az infót nem ellenöriztem csak ennek tulajdonítom hogy furcsán viselkedik az a szám.
Előzmény: alibi-man (19379)
Handbrake750 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19381

Legmélyebb Tiszteletem mindnekinek!

Már rég írtam a fórumra de most tanácsot szeretnék kérni.

E38 750 1998. Megyek az úton, hajókázva egyszercsak beáll minden lengéscsillapító mint a beton és kipereg a fogam az összes gödörben. Aztán esetleg később megint jó aztán megint nem. EDCs a kincsem.

Olvastam a fórumon misztikus gömbökről meg ilyesmikről.

Szeretnék tanácsot kérni hová nyúljak először és az hol található helyileg.

Előre is nagyon köszi minden segítséget.

Üdv

Handbrake 

M1,5 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19380
Az M354i megy már?
Előzmény: bmw740d (19377)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19379
Urak, kis segítség kéne. A titkos menü 20-as pontjánál lehet állítani a fogyasztásmérő kompenzációs számát. Most ezret mutat. Ez most vajon azt jelenti, hogy 1,000? Másra nem nagyon tudok gondolni.
bmw740d Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19377
Nekem pár hónapja volt tank-szivárgás gondom, próba-szerencse alapon egy kb ezer Ft-os kétkomponensű paszta ment rá, ami egy pár hét múlva le is esett, de úgy tűnik, a mikrorepedéseket sikeresen betömte, mert a tank nem szivárog. Gondolom, nálad nagyobb repedés lehetett.
Előzmény: Törölt nick (19373)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19376
Ez egy szépnek tűnő autó, bár én a kék belsőtől nem vagyok oda (finoman szólva), mondjuk kétségtelen tény, hogy a kék kéderes vaj belsővel a lehető legkevésbé zavaró. Viszont ez sem komfortülés, a fejtámlából is látszik. A komfortülés fejtámlája egész más, oldalnézetből nem ellipszoid, hanem a vezető feje felől lapos, és elöl hosszabb, mint hátul. Inkább egy olyan trapéz, aminek az egyik oldalát hosszabbra húzták.
Előzmény: simonattila6 (19345)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19375
Elviszik trélerrel ha nagyon kell nekik:-(
Előzmény: HG. (19372)
HG. Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19374
Na de ehhez egy ilyen szín is kell...
GYÖNYÖRŰ !!!
Előzmény: Joe E34 (19362)
HG. Creative Commons License 2010.07.04 0 0 19372
Urak,

E65 mennyire keresett a tolvajok körében, illetve mennyire védett az EWS akárhányassal?

Pro: már messze nem nagy értékű, kontra: alkatrész drága hozzá

?
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19371
Bocsánat, de mit keres vákuum a tankban? A szellőző azért van!!! Sem nyomás, sem vákuum nem lehet benne....
Előzmény: Törölt nick (19369)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19370
Ha fém tank, akkor leüríteni, kiszedni, szellőztetni, vízzel átmosni, majd egy csővel beleáramoltatni nagyobb nyomással levegőt, és simán lehet hegeszteni. Én a Barkas benzintankjára csináltam így ülepítő kockát 15X15X2 cm-eset, leürítettem, levettem, kivágtam sarokcsiszolóval, és meghegesztettem. Utána, hogy biztos tuti legyen, rézzel átforrasztottam. Jó lett. Az a baj, hogy mostanság szinte semmi időm nincs, mert felajánlanám, hogy megcsinálom neked, ha ki van szedve, de gondolom július közepéig nem tudsz várni.
Előzmény: Törölt nick (19369)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19368
Kelet-Pest. Szóval nem az ország másik fele. Ha gondolod, hívj: +36 húsz 9 220 háromhúsz.
Előzmény: simonattila6 (19363)
M1,5 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19367

Ha valakinek épp kellene Pentosin chf 7.1, nekem van féláron 2-3 dobozzal.

Van még egy pár hátsó szintezős gátló (teljesen jó) E32 750-eshez, az is olcsó. És 2db hátsó kerékagy ugyanehhez.

30-9136584

transporter33 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19366
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/2/7/4/7/THM_0007802747.jpg
transporter33 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19365
ezt elrontottam erröl lenne szo
transporter33 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19364
Hello mindenkinek nincs véletlen valakinek egy felesleges ilyen cucc adok érte egy Alpine mp3 ast
simonattila6 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19363
Bocs, tegnap közbejött minden, nem volt már időm felnézni. Te nagyságrendileg merre felé éldegélsz? Csak mert tényleg megnézném az autódat, de nem akarlak - számodra - feleslegesen elhívni. Persze ha tényleg sok a szabadidőd várlak sok szeretettel!!! xxxx
Előzmény: alibi-man (19352)
Joe E34 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19362
Aúúú! Nekem pont ezzel a felnivel jön be a 38-as. Pl így:
Előzmény: Törölt nick (19359)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19361
Jaja,e65-re:-)
Előzmény: alibi-man (19360)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19360
Hát persze, ez nem vitás, csak nem e38-ra. :-)
Előzmény: Törölt nick (19359)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19359
21"-os volt gyáriban:-)
Előzmény: alibi-man (19354)
balabmw Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19358

A két kis fedél alatt vannak a csavarok. A MID-en és a klímavez.-en pedig ilyen lemezes befogatók vannak,hátulról el tudod nyomni és kijön a cucc.

Előzmény: balabmw (19357)
balabmw Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19357

Vedd ki a magnót, oldalt szemből van a két torx csavarja a kis fedelek alatt.

Ha kint a magnó,akkor hátulról ki tudod tolni a MID-et,ha kint a MID akkor szintén hátulról ki tudod tolni a klímavezérlőt.

(csak most olvastam az email-ed)

Előzmény: Szekeresakos (19339)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19356
igaz.
Előzmény: balabmw (19355)
balabmw Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19355
Hogy lenne egyforma? Alap mechanikus ülés <-> komfortülés műanyag borítása? Gondolt át mégegyszer..
Előzmény: semgza (19343)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19354
>19-20-as kerék nem típusidegen. van eredetiben, nekem is eredeti felni van. a téli - nyári is.

Ha arról beszélsz, hogy létezett egy "gyári BMW" 19, 20 collos kerék, lehetséges. Sőt, még az is igaz lehet, hogy a TE kocsidhoz létezett. Az E65-nél minden elképzelhető. Abban viszont biztos vagyok, hogy az én E38-asomhoz csak 16-os, vagy 18-as kereket lehetett rendelni. Tehát a "majd egyszer felrakjuk" padlásra félretett 17-es STYLE-5 kerekeim is típusidegenek tulajdonképpen. Mert a STYLE-5-öt is csak 18-asban kínálták az én kocsimhoz.
Előzmény: semgza (19351)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19353
> bele volt csak "dobva" egy 5W -os égö valahova a foncsolba

Nekem az egyik kocsimon ilyen a gyári angyalszem. Azon kívül, hogy szép (???) szart sem ér, mint menetfény. Azt nemtom, hány wattos az izzója, de nem vakít. :-))
Előzmény: semgza (19351)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19352
Á nem gond. Kisbér az itt van mingyá'. Most ráérsz?
Előzmény: simonattila6 (19350)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19351
alapvetöen egyetértünk.
egyébként maga a kör alakúan világító helyzetjelzö funkcionálisan is nagyon jó és szép is.
sokkal jobb mint amikor bele volt csak "dobva" egy 5W -os égö valahova a foncsolba.
tehát én is úgy értem hogy nem csak szebb hanem ereményesebb is.
amúgy az E65-ben úgy emlékszem 10W-os a helyzetjelzö lámpája/oldal, tehát a fogyasztás nem lett kevesebb, söt több. (cseréltem, jó drága volt)

19-20-as kerék nem típusidegen. van eredetiben, nekem is eredeti felni van. a téli - nyári is.

audi hivatalossá emelte a "kék led" kategóriát, ultragáz.. :)

amúgy ha lenne E38 a.e-vel vagy anélkül, akkor én is azzal kérném. de annyira nem érdekel hogy tuningolgassam, nem is akarom hogy azt sugározza a kocsi hogy "buzulják", mert nagyon messze állok attól a stílustól már, de mégértem aki így tesz.

azt hiszem ezt a témát kiveséztük alaposan :)
Előzmény: alibi-man (19349)
simonattila6 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19350
Engem érdekelne, és a kocsid is, jelenleg Kisbéren lakom, Győr, Fehérvár, Komárom mind fél óra tőlem. Te gondolom legalább az ország másik felében! xxxx
Előzmény: alibi-man (19349)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19349
Nálam a B kategória az, hogy nem szükséges, de nem baj, ha benne van a kocsiban. A C pedig az, amit te B -nek hívsz. :-)

Azt meg kikérem magamnak, hogy az angel eye-t "le-kék-ledezd". :-))

Komolyra fordítva a szót... A kék LED, meg egyéb cicomák valóban feleslegesek. Neked, meg nekem, mert van, akinek meg ettől lesz magömlése. Akkor meg hadd csinálja. Az ő kocsija.

Az Angel Eye és társai viszont más dolog. Az ilyen jellegű dolgokat nem véletlenül kezdték a komoly autógyártók, pl. AUDI, BMW felrakni a kocsikra, és ún. menetfényként használni. Szerintem a nagy teljesítményűek, mint pl. az enyém is, kurva jól láthatók messziről, ugyanakkor kevesebbet fogyaszt, mint egy helyzetjelző. Az már más lapra tartozik, hogy az AUDI-féle megoldás nekem kifejezetten nem tetszik, de ez megint ízlés dolga, mert van, aki meg azért van oda.

Az új BMW-ken egyébként ugyanilyen LED-es megoldás van. Ha meg most valaki nekem azt mondja, hogy típusidegen a kocsiba ilyen LED-et rakni, akkor az meg ne ültesse le a kocsiját, és ne rakjon rá 19, vagy 20 collos kerekeket, mert az legalább annyira típusidegen, nem?

Gombokért lehet venni CCFL Angel Eye-t, a fészliftesbe is. Inkább behozattam Németországból egy LED-est, és leszoptam magam, mire belepasszíroztam a fészliftesbe, mert nem abba, hanem az előtte lévőbe való. Mert ugye a CCFL tényleg csak arról szól, hogy csicsa, menetfényként nem használható. Egyébként meg ha látnád élőben, könnyen lehet, neked is megtetszene. Szívesen megmutatom neked, csak mond, hogy hova menjek. Időm mint a tenger ebben a kurva nagy gazdasági fellendülésben. :-)
Előzmény: semgza (19342)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19348
Bezzeg a jó ezeröcsiben semmi nem volt mégis,hogy könyököltünk benne,és jó is volt:-)))
Előzmény: alibi-man (19341)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19347
akkor ez egy deréktámaszos nem komfortülés (hanem kontursitzen), úgy látom. deréktámaszt csak írja a szövegben.
Előzmény: simonattila6 (19345)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19346
ha van rajta plusz egy billenökapcsoló a támlahoz és egy kör alakú a deréktámaszhoz akkor komfortülés. távolról úgy szúrod ki hogy két darabból van az ülésháttámla a billentés miatt.
Előzmény: simonattila6 (19344)
simonattila6 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19345
Ez a linkelés dolog nekem nem müködik, remélem így megnyitja: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=132856241&pageNumber=1
simonattila6 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19344
Köszönöm a felvilágosítást, és bocs, ha nagyon alapkérdéseket teszek fel. :)
A komfortülés kapcsolója az hol található egyébként?Találtam most még egy variációt ; Ő az
Mit szóltok?
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19343
mondjuk hogy a müanyag öntöszerszám egyféle attól még nem biztos hogy szerelték úgy az ülést.
Előzmény: balabmw (19340)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19342
csak hogy oda soroltad az angel eye-hoz, arra mondtam hogy nagyon nem.
az ülés alapvetö, konkrétan értékelhetö (nekem),
az ilyen cicomák kékled meg lámpa, stb. meg tkp. feleslegesek, söt esetenként gázak.

tehát en két kategóriába sorolom az extrákat egy kocsin,
az A kategóriábol minden kell, a B-böl meg kifejezetten semmi. van az eredeti bmw felszereltségben is 1-2 furcsaság ami nem kellene, de azért amik ott vannak azok legyenek meg lehetöleg mind.

az autómosósokat én sem értettem soha... 3 métert megy vele és elállítja az ülést. :)
Előzmény: alibi-man (19341)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19341
Itt valami félreértés van emberek. Lehet, hogy nem fejeztem ki magamat elég világosan.

1. Legalább egyszer megemlítettem, hogy alkat kérdése. Az én 181-2 centim még belefér a szabványba, ezért nem vagyok annyira nyűgös az ülést illetően. Ugyanakkor legalább 2x megemlítettem, hogy a deréktámasz hasznos lehet, akár még nekem is.

2. Ha nem lett volna elég világos, ha van motoros ülés az jó pont, de fontosságban nálam a lista végén van. Többet ér a jó motor, váltó, futómű, na pláne a töretlenség, ami nem rekonstruálható, szép gyári fényezés, tökéletes működés. Most nagyjából ugyanazt elmondtam, amit már más is megtett más szavakkal.

3. Ugyan a lista végén van, de rajta van a listán a motoros ülés. Ez számomra azt jelenti, hogyha már úgy gondolom, hogy nincs más hátra, akkor ha másért nem, akkor a mókus vakítás kedvéért én is beújítok memóriás üléseket. Megjegyzem, nem adnám oda a nem motoros gyönyörű vaj-fehér kárpitomat egy fekete hiper-szuper helyből felszálló ülésért. Akkor inkább marad, úgy, ahogy van. Kinek, mi fontosabb.

Azért egy angel eye nem fosztogatás. Vagy te az ülésre gondoltad, és az angel eye az osztogatás? Ez meg ugye nem alkat, hanem ízlés kérdése. Van, akinek tetszik, van akinek nem. Ettől szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák.

Ez a mosó, meg szerviz elállítom az ülést, stb, ugyanakkor meglehetősen életszagú. Ha az ember kocsijába rendszeresen ülnek idegenek, akik hajlamosak elállítgatni az ülést, bizony szükség lehet a memóriára. Én viszont még a kézi mosóban sem szállok ki. Majd én előrébb állok. Viszont a 10 éves Renault Lagunám (mert olyan is van) olyan, mint egy három éves kocsi. Csak ennyire vigyázok a kocsijaimra.
Előzmény: semgza (19337)
balabmw Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19340

Az E38/39 alapülésbe is lehetett kérni deréktámaszt. Bár én még nem láttam,de benne van a kapcsolónak a helye.

Előzmény: semgza (19337)
Szekeresakos Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19339

Nekem sima mezei motors, memóriás üléseim vannak. Ha nincs a ygerek, meg a lány, meg az asszony, biza csak tankolni állnék meg... Egy huzamban a 400 km nem volt sok, az ülés kényelmes, jól tart mindenhol. Ketten használjuk a nejemmel, szerencsére sikerült megszoktatnom vele, hogy a tükrön lévő kart állítsa csak át, és ne a tükröt forgassa el.

Más:

Hogyan kell a középkonzol érintkezés hibás paneljét kiszedni? Amin a T7-es cucc érintkezéshibás? Van cég, aki javítani tudja, csak ki kellene szedjem.

Van-e valakinek esetleg kölcsön egy jól működő fűtéscsapja? Az enyémet ki kell szedjem, és nem tudom, hoigy az utazásig meg tudom-e javítani, illetve venni egy másikat bele, ami ugyanolyan kétséges állapotú,. mint az enyém? Augusztusban megyek külföldre, de előtte is többet leszek ott, mint itthon, meg a sok meló... Ha meg tudom javítani, inkább az, mint venni egy másikat. már túl sok helyre fúj nagyon meleg levegőt, és a tengerparton szerintem nem fog kelleni...

Köszönöm.

bmw740d Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19338

Az én derekam űberextrahisztis, nagyon nem mindegy, milyen ülésben ülök. Viszonylag magas is vagyok, tehát a dolgok nem rám vannak tervezve (ugye a legmagasabb próbabábu is 190cm, aki fölötte van, dögöljön meg...).

Nekem az E39 alapülése (ami gondolom azonos az E38-éval?) éppen határeset. Nem rossz, de igazából hiányzik legalább a deréktámasz.

Az E38 sport ülése nagyon kényelmes, bár hosszú távon nem volt hozzá szerencsém. A komfort jó, de nekem az E60 komfortülései jelentették a csúcsot (meg persze az F02, de azt az E60 után már el is vártam). Rá kell szánni az időt, amíg rendesen beállítod, mert különben nem lesz jó, de ha megvan a pozíció, akkor gyönyör! Éppen ezért kötelező hozzá a memória, mert ha a mosóban elállítják, vagy valaki más megy vele, akkor állítgathatod egy fél óráig, mire újra meglesz a pozi.

Én az e38-akban is aktívan használom a memóriát, mert a feleségem néha elviszi az enyémet, én néha elviszem az övét, és hát mindjárt más, hogy csak a belső tükröt kell állítanom (amin azért szoktam néha méltatlankodni, hogy ez már miért nem elektromos?). Ráadásul a rövidben két memóriahelyet is használok, egy terpeszkedőset, meg egyet, ha mögöttem ülnek a gyerekek. Szerencsére a longban nincs ilyen gond :-)

Előzmény: alibi-man (19336)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19337
mintha lett volna deréktamasz komfortülés nélkül is nem?
legalábbis E65-ben azt hiszem lehet kérni a kisebb ülésekhez is.

azért az angel eye meg a deréktamasz között van egy jópofa különbség.
kb. az osztogatnak meg a fosztogatnak kategória.

a deréktámasz nélküli ülés is lehet jó ülés valakinek az tény,
de pl. nekem nagyon nem jó. mentem vele nem sokat és úgy szálltam ki belöle mint aki gyufásdobozban volt tárolva.
az elhasználtságtól is függ azért de ha müködik a komfort ott lehet korrigálni.

mindenesetre ha lehet választani, állítani az mindenképpen jobb mintha nem.
nekem nagyon fontos hogy az alsó harmadánál be tudjam keményíteni az ülést, tartson.
ha 20 centivel alacsonyabb lennék nem lenne ennyire fontos. deréktámasz nélkül magamnak nem vennek kocsit az biztos.

Előzmény: alibi-man (19336)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19336
Ebben a deréktámasz dologban lenne némi igazság, de - szerintem - az e38-ban lévő ülés kivételesen jó ebből a szempontból. Ezt már más is megjegyezte előttem valaki, csak olvass vissza.

Én csak azt tudom mondani, hogy 1000 km-t lenyomva sem érzek gondot az üléssel. Persze van akinek ez így nem jó. Alkati kérdés lehet. Például az egyik haveromnak E60-asban lévő full-full ülése - szerinte - szar. Amit elsőre nem igazán vallott be, csak amikor megfigyeltem hogyan üzemel a a srác a kocsiban, és rákérdeztem, hogy gondja van-e az üléssel, akkor töredelmesen bevallotta, hogy neki nem jött be. Valszeg ő egy az ezerből.

Ha egészen pontosan meg szeretném fogalmazni a meglátásomat bizonyos extrákkal kapcsolatban, soxor pl. a motoros ülés inkább mókusvakítás a tulaj részéről, nagyjából annyira mind az angel eye, ugye, stb. :-) De én legalább bevallom. :-))

Egyszer beállítod az ülést jó pozícióba, és többé nem nyúlsz hozzá. Ezért nem romlik el soha egy motoros ülés motorja. Mer' nincs basztatva.

Amit én ebből az égészből igazán hasznosnak tartok, az az ülésfűtés, és jó lenne, ha lenne szellőztetés is, de általában nincs. Igen, talán a deréktámasz is, de ennyi. A sportülést meg nevetségesnek tartok egy ilyen kocsiban. Ezzel, egy ilyen batárral nem annyira jó gyorsan kunkorodni. Erre a célra én egy másikat használok, ami valóban olyan, mintha sínen menne, és élvezetes vezetni, kanyarodni. Na abban full sport / motoros faszom tudja ülés van, de abba kell is, mert az asszony is használja. Sőt, 90 százalékban ő használja.
Előzmény: semgza (19335)
semgza Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19335
ez igaz lenne ha lenne deréktámasz és a támla tetejenek a döntése a simában.
anélkül azért elég kényelmetlen lehet hosszú embernek mint pölö én.
ezért kell a motoros.
Előzmény: alibi-man (19334)
alibi-man Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19334
Hát nemtom. Én ugyan hosszú utakat teszek meg, szóval számít a kényelem, de azért a motoros ülés nálam kb. huszadlagos szempont. Rajta van a listámon, de az utolsók között szerepel. Ezért könnyen lemondok róla, ha más egyéb viszont ok. Jók a BMW mech. ülései. Nekem van még két kicsit offos kocsim, azokban memóriás (az egyikben sport) ülés van. Nekem az a véleményem, hogy a sok variáció miatt nehezebb kényelmesre beállítani. A másik meg, mivel az e38-al csak én járok, nem annyira lényeges a memória, meg hogy motoros. Szerintem. De hát kinek a pap, kinek a papné.
Előzmény: sjolmerdan (19328)
bmw740d Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19333
Honosítás alatt azt érted, hogy kifizettél rá 2milla regadót, meg a többi rablást?
balabmw Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19332
Én a hátsó üléssel és a 4db:) ajtókárpitbetétekkel együtt cseréltem mind a két első ülést. ;-)
Előzmény: sjolmerdan (19331)
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19331
:)
Valamiért az én fejemben az volt, hogy az ülést párban cserélném elől...
s.
Előzmény: balabmw (19330)
balabmw Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19330

"- elsőülések - jövőbeni cseréje félmilláért lehetséges (ha utólag találod ki, hogy nem jó a sima, vagy a komfort)"

Ezen én átestem sajnos. Mondjuk nem volt fél milla. Full alap mechanikus állítású ülés helyére tettem komfortot,igaz nem memóriával,de 98eFt-ban megállt úgy, hogy az eredetit eladtam 22Eft-ért. Bár ez egy igazi rémtörténet brrrr,ne is menjünk jobban bele. :)

Ha memóriást csinálsz alap mecha ülésből az is megvan cirka 200-250ből. (komfortmodul, köteg,tükör stb..) Memóriás alap ülés helyére komfort vagy sport meg a _legolcsóbb_ variáció.

"Ezek ha gyárilag benne vannak a kinézett cuccban, akkor minimálisan drágítanak a használt autó árán. Ha nincsenek benne, akkor szívfájdító, amikor rájössz, hogy ezek mégis kellenének"

Nagyon igaz! Viszont az sem jó, amikor a lelkes vevő csak azért veszi meg a körbetört lóg füle-farka autót mert nagynavis,meg masszíroz.

Nálam ez volt a helyzet,voltak jobban felszereltek,de gány volt az összes. Inkább elhoztam az alap ülésest és tény, hogy nagyon baszta a csőröm, hogy a hirdetettek között szinte mind komfortülséses,amikor meg beleültem végképp. De hála istennek sikerült a komfortot belevarázsolni.

Egyébként 100% egyetértek azzal,amit írsz.

Joe E34 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19329
Na pont ezért tettem el jó mélyre a 38 project-et. Mert a nagy naviról, meg a tuticsomitetőről, meg a sportülésről nem fogok lemondani csak azért, hogy minél hamarabb 50il-em legyen. Ehhez meg gyűjtenem kell még.
sjolmerdan Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19328

Helló!

Talán segít, talán nem, de mindenképpen árnyalja a képet.

2008/12-2009/01 környékén kitaláltam, hogy az E38 750i nálam instant get kategória. A megvilágosodástól számított 2 hónapon belül láttam a teljes magyar kínálatot - elkeserítő eredménnyel.

Nekiugrottam a www.mobile.de oldalnak a következők alapján:
- modellciklus végéról (vagyis 2000 vége vagy 2001)
- legfullosabb ülés (sport)
- nagyképernyős Mark IV navi
- valamint a sallangok (keveset futott..., ha kicsittörtdeakkorjóljavított, stb)

3 hónap alatt találtam egyet, elmentem értve Hamburg kies városába. Nem volt megvehető, visszajöttem üres kézzel.

Még két hónap mire megtaláltam és megvettem a tutit.

Azóta honosítottam és ráköltöttem +700k (csip-csup dolgok, wandlerfelújítás, 4 téli papucs, 4 téli felni, 4 nyári papucs) és most egy időre OK.

Úgy gondolom jól jártam (szubjektíve persze).

Az egészet azért írtam így ide, hogy azt a két dolgot érzékeltessem, ami nálam a szűrő volt:
- elsőülések - jövőbeni cseréje félmilláért lehetséges (ha utólag találod ki, hogy nem jó a sima, vagy a komfort);
- nagyképernyős + MarkIV navi - upgrade félmilláért lehetséges.

Ezek ha gyárilag benne vannak a kinézett cuccban, akkor minimálisan drágítanak a használt autó árán. Ha nincsenek benne, akkor szívfájdító, amikor rájössz, hogy ezek mégis kellenének.

A fenti két dolgon kívül még lehet sok egyéb, amit hasonlóan értékelsz, ezért fontold meg jól, hogy miért adsz ki pénzt.

És legyen még bőven a zsebben, miután megvetted (a futómű pl. Bp-n szinte issza casht).

Üdv,

sjolmerdan
Előzmény: simonattila6 (19319)
semgza Creative Commons License 2010.07.01 0 0 19327
van 2-2 darab 245/45R19 használt gumim, sokkal jobb mind mint hogy kidobjam. valakinek valamennyi pénzért nincs rá szüksége? vettem újakat amúgy járnék vele.
balabmw Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19326

Itt mutatja 0:55-től a lényeget.

Nagy királyság még a 3féle képpen fújható deréktámasz.

Az alap és a komfortülés között nagy különbség van,én cseréltem az enyémben.

http://www.youtube.com/watch?v=lMkD6oLIozA

Előzmény: simonattila6 (19322)
Joe E34 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19325
Na igen, egy pont ilyet csak feketében, longban, és v12-ben:)) Nagyon szép.
Előzmény: balabmw (19318)
balabmw Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19324

Nem. Memóriás lehet az alapülés is (basic).

A komfortülés a támlahajlítós,a masszíros az aktív komfortülés,szellőztetés nincs E38-ban.

Keress vissza,volt itt téma az E38 ülés nemrég.

semgza Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19323
szellözés csak E65-ben volt - illetve lett. azt nézd meg, hogy a támla középen billen-e, az a jó ülés. a masszírozás nem tudom... jó, de nem halnék bele ha nem lenne.
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19322
A komfortülés az a memória, masszázs és az ülésszellőztetés kombóját jelenti?
Előzmény: balabmw (19320)
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19321
Bala gyönyörű az autód! Gratulálok hozzá, remélem sikerül kifognom legalább hasonlót!
Előzmény: balabmw (19318)
balabmw Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19320
A komfortülés hiányában én nem hoznám el.
Előzmény: simonattila6 (19319)
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19319
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/7-es_sorozat/bmw_7-es_sorozat_730d_automata_a_csaladtag-3876075 Ő rá mit mondtok?
balabmw Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19318

Ugyanígy voltam 2008.-ban, ahogy te. Rágódtam pár hónapig,megnéztem 6db 730d-t,aztán elment a kedvem az egésztől,olyan pusztulat volt mind. Aztán megnéztem egy 7.-et,no ez sem patyolat,de úgy gondoltam ebbe be lehet vágni.

Szóval ne sajnáld az időt és pénzt jól körülnézni. Amiket megnéztem akkor azóta is hirdetik. Az átlalad belinkelt autót megnézte egy ismerősöm év elején,gyorsan ott is hagyta.

Imádom az autót azóta is,de amit itt leírtak minden igaz! Semmiképp ne gondolt,hogy kifizeted a vételárat és kész. Az első évben sok százaezeret fogsz rá költeni.

Kedv csinálónak:)

Előzmény: simonattila6 (19316)
atiTDI Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19317
Egyedül az esküvői fekete tűnik őszintének 1.95ér.
Előzmény: simonattila6 (19316)
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19316
És ha a keretet megemelném 2millióig? Akkor már több minden belefér, azok közül esetleg valamelyik? Gondolkodtam -egyikőtök mesélt itt tavaly litván rendszámról- kinti autón is. Értékelem az őszinteséget, de mindenféleképpen kell egy diesel E38, még ha belebukok is! :) Tudom, hogy kissé korlátolt vagyok ez ügyben, de meg kell valósítanom.
atiTDI Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19315
Értem, tehát kannás gázolaj.:)
Az a baj, hogy szűk a keret. Dízel, ennyi pénzért nem lesz jó.
Azt mondod, egy álmot akarsz megvalósítani. Nem hiszem, hogy valaki koromcsíkról álmodik, inkább harsogó sor6 vagy röfögő v8 benzinmotorról.
Persze így is egy álom lesz, csak a negatív értelemben. Rémálmok fognak gyötörni a görbe utángyártott féktárcsától, a porlasztócsúcs-nagynyomású pumpa-turbó háromszögről.
Előzmény: simonattila6 (19314)
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19314
Vidék, de sok a fuvarozó ismerős, 12literrel számolok, de páran azt mondták, hogy ésszel 10körül lehet tartani - ami persze erősen hangulatfüggő.xxxx
atiTDI Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19313
Milyen fogyasztással számolsz egyébként? Hol használod az autót, Bp. vagy vidék?
Előzmény: simonattila6 (19312)
simonattila6 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 19312
Most kerültem új melóhelyre, jobb fizuval, de túlvállalni nem szeretném magam. Ezzel a havi 50K-val tisztában vagyok az előző hozzászólásaitokból, de ha az ember az álmait akarja megvalósítani akkor költeni kell. A 725tds és a 740d pedig ahogy hallottam szervízigényesebbek, vagy tévednék?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!