Keresés

Részletes keresés

kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 149
Szasztok! Kedves Zaelander és req999. Én is ott voltam a szombati előadáson, de úgy látom, az egy óra is kevés volt, amit Christian az egoról beszélt. Nagyságos ég, még az a szerencse, hogy nektek már semmi újdonság nem volt a szavaiban! A szövegeteket olvasva még a vak is látja, hogy mennyire tisztában vagytok az ego működésével :-)))) Ritkán sajnálok bárkit is, de ti előcsaltátok belőlem a szánalmat. Kellemes ünnepeket mindenkinek! Kala
Előzmény: req999 (148)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 148
Egy frászt van igaza. Mikor gyűlölsz meg valakit? Akkor, ha csalódsz benne, ha kiderül, hogy nem olyan, amilyennek képzelted/remélted. Mikor csalódhatsz? Ha eleve helytelen elvárásokkal közelítesz valaki felé, ha valakire rá akarod húzni a hiánybetöltő szerepét -- a hiányét, ami benned tátong.

Ti (felismeritek magatokat) kikiáltottátok ezt a fiatalembert gurunak, mert ügyes kereskedők elétek rakták feldíszítve, előcsócsálva hogy csak le kellett emelni a polcról, és mert nagyon szeretnétek, ha valaki megmondaná nektek a tutit (nehogy már önállóan kelljen gondolodni), még akkor is, ha az a tuti látszólag csak annyi, hogy "nincs tuti", mert közben azt remélitek, hogy majd ő megmondja a további frankókat is, ha máshol nem, hát a kiscsoportos foglalkozáson, vagy -- ah, ezt szégyen bevallani! -- egy személyes beszélgetésen. Ezért zarándokoltok az előadásaira, és ezért ömlengtek róla az elixir.hu fórumán, hogy "érzitek a belőle áradó szeretet- meg energiasugarakat".

Gurut reméltek.

A saját egótok reményeit vetítitek arra az emberre, aki a megfelelő háttércsapattal megtámogatva ügyesen beszedi a balekadót. És teljesen igaza van. Mindenkit meg kell fejni.

Ha ezt a hozzászólást elolvastad, akkor tartozol nekem némi készpénzzel, ami lehet akár ezer, de százezer forint is, vagy több. De persze nem kötelező odaadni nekem, mert biztosra veszem, hogy úgysem értitek, miről írtam, sem azt, hogy miért írtam, de kedvem volt falra hányni némi borsót.

Köszönöm a lehetőséget! [nevet]

(Osho üzeni: csak a halott szent a jó szent, mert az már nem gondolja meg magát!)

Előzmény: brendi2 (144)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.22 0 0 147
Én is elmegyek néhány napra figyelni... és szidni a fenyőfát mert rossz helyen vannak az ágai...ha belefér az időmbe, olvasom tovább a könyvet és majd semmit nem hiszek el belőle...aztán majd újra jövök :))

Áldott karácsonyt nektek:)

CM

req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 146
"Olyan Oshos nem? Szakáll, nyugalom, duma, nem történik semmi a világon,mellé egy kis füstölő illat, india,..:))"

Nagyon mellélőttél. Sokkal inkább szakáll, perverz élvezkedés, darált csirke-macska-csecsemő, rituális gyilkosságok és orgiák, Biblia és más keresztény kegytárgyak és jelképek gyújtogatása, általános blaszfémia. Az meg egy dolog, hogy ismerem Osho tanításait is, és össze tudom vetni A.J.C szövegével, és látom róla, hogy az utóbbi nagyságrendekkel gagyibb, ám még ez sem jelenti azt, hogy érvényesnek tartom magamra Osho okosságait.

"Honnan a jó istenből van bátorságod bárkit megitélni, csak mert nem illik a te ebben a pillanatban elfogadott világképedbe."

Rekurzív, tökéletesen operáló világnézetből adódóan látom, hogy ki lúzer és ki érzi jól magát. Sríla Prabhupáda mondta egyszer, hogy ő csak másodosztályú bhakta amikor/hiszen tanít. Az igazi bhakta csöndben van, nem prédikál. (Srí Ísopanisad, 160. oldal, ISBN 91-7149-457-X)

Egyébként nem arról volt szó, hogy másokon akarok segíteni, hanem arról, hogy fizess(etek) nekem. Örömmel várom az íméledet, hogy a részleteket megbeszélhessük. Én vagyok a ti PörszönölKommonmenetek.

Előzmény: brendi2 (143)
RozáLIA Creative Commons License 2003.12.22 0 0 145
Kedves emberek!
Csak figyeljetek! Chris is ezt mondta az nap sokszor. Figyeljetek és ne adjatok energiát olyan erőknek kik arra várnak, hogy felvegyétek a "kesztyűt".
Az Ő szavait sem kell elhinni senkinek. Azt hiszem ezt elég sokszor hangoztatta és írta is könyvében.
Akkor minek a vita, és a vádaskodás ha maga az ember kéri azt, hogy ne higyj neki.
Gyerekek, csak az egó képes erre nem szabad, hogy becsapjon benneteket figyeljetek és szeressétek ellenségeiteket is, hiszen nincsenek ellenségek csak ellentétes érzések melyeknek erőt adunk vagy így vagy úgy. Mindenkitől lehet tanulni!!!:) Előre köszönöm, hogy nem vádoltok és megértettetek:)
Békés karácsonyt, még ha túl mézes-mázas is és ha olyan közhelyszerű is:)))))
Előzmény: brendi2 (144)
brendi2 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 144
Pedig aki elfogad valakit gurunak, vagy mesternek, és nagyon bizik benne az elöbb utóbb csalódik, és meggyülöli őt!!
Ebben igaza volt A.J-nek.

Előzmény: Zealander (132)
brendi2 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 143
Köszi az ajánlatod :)
Az a baj neked van egy elméleted, és valaki vagy belepasszol ebbe, vagy nem. Olyan Oshos nem? Szakáll, nyugalom, duma, nem történik semmi a világon,mellé egy kis füstölő illat, india,..:))
Honnan a jó istenből van bátorságod bárkit megitélni, csak mert nem illik a te ebben a pillanatban elfogadott világképedbe. Ami biztos, hogy a te számodra tökéletes, és ha ugygondolod, hogy át akarod adni másnak is csinálj összejöveteleket, azért kérj pénzt, és akkor megy majd valaki téged is fikázni, mert ebbn, meg abban nem egyezik a véleménye. :))))

Előzmény: req999 (131)
rinpoce Creative Commons License 2003.12.21 0 0 142
MAjdnem jo volt a tippem, csak egy kicsit kisebbre gondoltalak... :-)) Kösz. szeretem látni is kivel beszélgetek...Majd talán én is beteszek egy képet kedvenc topikomba...(zsiroskenyér)
Előzmény: req999 (139)
Zealander Creative Commons License 2003.12.21 0 0 141
Pedig ilyen eccerű letörölni! [csettint]

Jah Req999...elfelejtettem mondani, hogy a teccik a Lucifer, akkor szól és majd szállítom a többit.

(Akik nem értik, hogy miről rizsáztam most, jobb ha bele se gondolnak:):))

Zealander

Előzmény: req999 (139)
Zealander Creative Commons License 2003.12.21 0 0 140
Ez még csak nyúédzs sem volt. Teljesen gondban vagyok, mert fogalmam sincs mi akart lenni:)
Osho-tól meg egy rövid meditációban tessék bocsánatot kérni, közelében sincs a srác:)

A szülőcsatornás bigyó nagyon, nagyon, nagyon rossz volt és frusztráló. Olyan érzés volt mint amikor egy ronda, gülüszemű, nyálkás halat akarsz megfogni, de mindig kicsúszik a kezedből.

Ezt inkább ne vizualizáld:)

Zealander

Előzmény: rinpoce (137)
req999 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 139
Sőt! Még mindig én vagyok a kopasz szemüveges! De hogy lásd, milyen volt pár évvel ezelőtt egy igazi hétköznapi antimegaguruistenmanitu (fizess, fizess, mert ez fontos!), zarándokolj el a ref2.fw.hu címre, és ott próbáld ki, mi történik, ha rákattintasz az "SzS" linkre!

(Az a weblap egy régi kísérlet volt, de elfelejtettem a jelszót, ezért nem töröltem le. :] izé... [mosolyog])

Előzmény: rinpoce (138)
rinpoce Creative Commons License 2003.12.21 0 0 138
hadd találgassak req: te voltál a kopasz szemüveges? Csak mert vizuális vagyok, ha nem akarsz, ne válaszolj rá....
Előzmény: req999 (136)
rinpoce Creative Commons License 2003.12.21 0 0 137
nyuédzses a fiu, leöntve egy kis Oshoval...

Azért ez a szülöcsatornás dolog nem lehetett rossz... Egyébbként ezt is hallottam már, ez is nyuédzses szöveg...

Előzmény: Zealander (135)
req999 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 136
Pardon, kimaradt a szövegemből, hogy heti átalánydíjról van szó a heti személyes találkozónál, natürlich. Azért átalánydíj, mert nem muszáj velem találkozni, elég, ha kifizetitek nekem a pénzt, és a következő héten ettől még nyugodtan át lehet adni a következő heti pénzt és létrejöhet az aktuális találkozó, tehát nem nem sértődöm meg és nem szűnik meg az ezoatlanto-mágikus kapcsolat közöttünk.

A hülyének is megéri! Fizessetek!

Előzmény: req999 (131)
Zealander Creative Commons License 2003.12.21 0 0 135
Zen mester seprűvel vágja fejbe a tanítványt és minden puffanásnál ezt kérdi:

"Naaa...naaa..ez most jó vagy rossz fijjam?!"

Jó kérdés nem? De korántsem a mester fogja elmondani, hogy mit is kellene válaszolni. Nem is tudom, hogy honnan vette ezt Christian. Gondolom onnan, ahol a karácsonyi elmélete származik.

Zealander

Előzmény: rinpoce (134)
rinpoce Creative Commons License 2003.12.21 0 0 134
Annál is inkább mert van olyan mester, aki egyenesen mogyorovesszövel "tanitgatja" a neofitát lsd néhány jol sikerült koant. :-)))
Előzmény: Zealander (132)
Zealander Creative Commons License 2003.12.21 0 0 133
És ne felejtsük el, hogy ami kerek az nem biztos, hogy nem szögletes! Mert bármit mondhatok, hiszen előre megmondtam, hogy ne higyjétek el. Nyugi...én sem hiszem el, de legalább keresek rajta:):)

És ez nagyon fontos!

Zealander

Előzmény: req999 (131)
Zealander Creative Commons License 2003.12.21 0 0 132
"Vannak ugye akik gurut, mestert keresnek, aki megmondja mi a jó..."

Ezt ne tanuld el Krisztől szerintem. Mert a Gura vagy mester egyáltalán nem azért van, hogy megmondja mi a jó és mi a rossz. Ez teljesen hibás, mondhatni tévhiten alapuló szöveg. A guru vagy mester nem tesz mást, mint segíti a tanitványt, ösztönzi és vigyáz is rá akár. De nem dogmákkal tömi a fejét. Ez fontos!

Viszont komolyan érdekel, hogy mi a csudát "tanít" Krisz? Nekem se új nem volt, se jó. De ez egy dolog. Mi a csudát lehet tanulni Krisz tanfolyamán? A paradoxonos érvelésen kívül...

Zealander

Előzmény: brendi2 (130)
req999 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 131
Figyelj csak, én alkalmankénti 1500 HUF-ért megírom neked e-mailben, hogy nem vagyok megaatyaguruúristen, hanem csak olyan egyszerű ember, mint tevagyén, és közben érezheted, hogy én igazából csak szerénykedem [kacsint]. Ugyanezt alkalmankénti 3500 HUF lepengetése mellett akár naponta elbúgom neked telefonba, és 25000 HUF átalánydíjért hetente egyszer az általad meghatározott időpontban személyesen is fölkereslek 5 percre, ahol ugyanerről biztosítalak. Még akár a szülőcsatornáról is hallgatok a fennmaradó 4,5 percben, hogy lásd, mennyire a szívemen viselem, hogy "jót" cselekedjek.

Én sokkal átlagemberebb vagyok, mint A.J.Christian, és sokkal kevésbé kell elhinni azt, amit mondok vagy írok vagy állítok vagy kérdezek vagy gondolok vagy sejtek.

Biztos vagyok benne, hogy te is érzed már, hogy nálam (is) érdemes elköltened a pénzed.

A meghívás természetesen minden érdeklődőre vonatkozik. Nálam nincs "rossz" vagy "jó", bárki pénzét elfogadom. Részletekért a req999@scythe.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

S végül elköszönésképp: Legyetek olyanok, amilyenek akartok, vagy amilyeneknek sikerül lennetek! [mosolyog, csettint]

Előzmény: brendi2 (130)
brendi2 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 130
Tudjátok, az iraki példa..:)
Nekem pl. nagyon tetszett!
Mivel nem elvárásokkal mentem, csak mert egyszerüen érdekelt.
Jelentkeztem is egy csoportba!
Voltam már drágább, és voltam már olcsóbb kurzusokon is. Mindenhonnan a jót kell kikapni.
Rosszat én is írhatnék, de minek?
Vannak ugye akik gurut, mestert keresnek, aki megmondja mi a jó...
smpt Creative Commons License 2003.12.21 0 0 129
Látom, gyűlnek az élménybeszámolók.
-a későbbi kezdés még nem is lett volna probléma, de ez az egy órás EGO definíció tényleg elég uncsi volt. Az egyik barátom, aki a két héttel ez előtti előadáson volt, - (ami pedig szerintem elég jó, vagyis igen szórakoztató volt legalább) - úgy elaludt, hogy ihaj. Igen mély meditációba került.
Talán szerencsésebb lett volna a kérdésekre válaszolni, amiket negy lelkesen gyűjtöttek az előadás előtt. Abban elég jó volt a múltkor.
- aztán fél óra a karácsonyi ajándékozásról, meg a gyermekgyógyászat műszerhez való adománygyűjtésről, már éppen elég volt.
Hát tényleg igaz, amit minden előadás előtt elmond, hogy ő olyan mint a többi ember.
Ha csak ezt az előadását hallottam volna, hát nem nagyon lelkesednék a következőn való részvétért.
De hát mindenki megérdemli, hogy a legjobb pillanatával mérjük.
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.21 0 0 128
Igazad van ha elvársz akkor biztosan csalódsz.
Csak, hogy valljuk be, nekünk jogosan voltak elvárásaink az előzetes tapasztalatok alapján.
Most közölte a barátnőm akivel telefon lemerülés miatt nem találtuk meg egymást, hogy ő ott maradt a végéig és feliratkozott...és engem is felírt a kiscsoportos foglalkozásra...
Nem tudom.
A könyvet kiolvasom és majd meglátom akkor mit érzek!
Előzmény: Biga Cubensis (126)
Sophia_ Creative Commons License 2003.12.21 0 0 127
Köszönet az értékes beszámolókért!

Sophia

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.21 0 0 126
Látod, te is vittél valakit, lehet, hogy tegnap sokan vittek valakit? Ilyenkor mindig így járok. Igen, volt kínos csend, ismétlés, abszolút nem az a színvonal, ami volt, ami a könyvben van, hát ez van. Mindenesetre én nem adom fel, lehet, hogy kezdtünk már túl sokan lenni és kellett egy szar előadás :-) Én úgy vagyok vele, hogy meglátom majd azt a foglalkozást... Arról egyébként mindig is volt szó, hogy lesz és én igazából arra vagyok kíváncsi, ahol interaktívabb az egész. Ez így nem megy hosszabb távon, ahogy a tegnapi nap is mutatja. Ha van elvárás, mindig van csalódás :-)
Előzmény: Celtic Moon (125)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.20 0 0 125
Nos akkor most én jövök.
Én már említettem, hogy voltam egy előadásán és mivel az tényleg élvezetes volt, úgy éreztem meg kell vennem a könyvet amit azóta félig kiolvastam..és mindenképpen ott akartam lenni a mai előadáson.
Háát mit ne mondjak ekkora csalódás már régen ért!! :((
Ennyit beszélni a semmiről én biztosan nem tudnék, pedig egyszer én is kersztül küzdöttem magam azon a szülőcsatornán sőőőt kitornáztam onnan én magam is 3 neveletlen, igen nagy ego-val rendelkező büdös kölköt :))

Én a többiekkel ellentétben a tervezett időn túl érkeztem. Kb. 3/4 10-kor.
Tömött sor a jegyér és vidáman várakozó arcok.
A középkategóriás jegyet vettem (850).
A teremben a leghátsó sorban még volt néhány hely.
A tömegben bár nagyon meresztgettem a szemeimet a lent említett "fazonokat" sajnos nem sikerült felfedeznem :))

Az első csalódás a késve kezdés, a kínos csend, a kényelmetlen szék (majd lerohad a derekam azóta is) és a trónszékben a dobogón való ülés...

A szülés élménye...hát nem tudom és még most sem értem miért...és igen én megnéztem, pontosan egy órát elemezte a témát.

"Mert ez fontos"
"Mert ez fontos"
"Mert ez fontos"
Na ettől egyenesen rosszúl lettem!

Amikor jött a gyűjtés, úgy égtem mint még soha,a magammal cipelt ismerős előtt... :((

A tanfolyamot már nem is említem akkor már egyenesen hánynom kellett az egésztől.

Nem értem mi történt. Mi volt ez ma?
Becsapva érzem magam mert nem ezt váratam, nem ezt igérék.
Ritkán csinálok ilyet de a vége előtt eljöttem...
Sajnálom mert valami megváltozott csak azt nem tudom mi...
Vagy mégis?
Ez az ember elszállt magától és a hirtelen jött pénztől.

rinpoce Creative Commons License 2003.12.20 0 0 124
Most legalább az is ott lehetett, akinek nincs modja rá! Köszönet a leirásért, annyi ilyen elöadáson voltam, hogy kivülröl tudom az egészet szülöcsatornástol, még olyan változatban is, amelyik nem ilyen anyagias. (Ettöl nem müxik jobban a dolog)...

Hja kérem, én Bistey Zsuzsánál kezdtem a kiképzést.. Ott is volt kiscsoportos, de még milyen...

Zealander Creative Commons License 2003.12.20 0 0 123
Még egy kis adalék. Chris-t hamar kiismerte Req999, mert már a közepén előre súgta a mondókáját:)

Req999: "Mert ez fontos!"
Chris (három másodperccel később): "Mert ez fontos!"

Hát igen! Egy szempontból jó volt mégis a dolog, de ezt nem Chrisnek köszönhetjük. Örömmel ismerem meg Bigát és Req999-el meg szívesen találkoztam újra. Nem is említve a jó kis nevetgéléseket. De könyörgöm! Ezt máskor inkább a kocsm..izé kultúrházban! Jóóóó?:)

Biga te meg jössz nekünk valamivel, amit nem hoztál:)

Zealander

Zealander Creative Commons License 2003.12.20 0 0 122
Ugyan Req999 megelőzött, de talán az én beszámolóm is ér valamit:) Kezdeném a sztorit a jegyvételnél, ahol lehetett választani, hogy ki mennyiért vesz jegyet. A legolcsóbb volt a 450 forintos kategória. Req999 valóban úriemberesen megvette a legdrágábbat, de ahogy nézem én is büdös gyertyát kaptam és ő is. Na jó! Az övé kicsit büdösebb volt:) De hát nem a pénz a lényeg. Tömött sorokban ment a mosolygós gyertya osztogatás, majd végre bevonulhattunk az arénába. A kényelmetlen székeken elég sokat kellett várni, miközben amolyan diliházi nyugipuska feeling alapú zenécske ment. 10:00 és a "mester" sehol. Na még a pontosságon van mit megvilágásodni.

Végre bejön Christian. Leül és tíz percig csendben üldögél, néha a haját birizgálja, néha megjegyzi, hogy már csak egy perc és kezdjük. 15 perc elteltével végre elkezdi.

Ami elsőre feltűnt nekem: Christian hangja. Kicsit ideges, már-már sírásba fulladó, akadozó hanglejtés. Komolyan azt hittem, hogy mindjárt elsírja magát. Később magamról hittem ezt, a sors fintora:)

Elsőként a szabályairól beszélt nekünk, aminek nem volt se füle, se farka. Ő nem tanító, de később elszólta magát, hogy mégis... Nem kell elhinnünk amit mondd, de aki figyel rá az tanul valamit. Stb, stb. Ellentmondás volt dögivel.

Az előadás fő témája talán az ego lett volna. De Christian leragadt a születésnél, annál is pontosabban a szülőcsatornánál. Egy óra múlva én már annyira szerettem volna megszületni! De komolyan. A szülőcsatornázás közben Christian fel akarta sorolni, hogy milyen részekből áll az egó, de a negyediknél elakadt. Három perc kínos szünet, majd végre kitalált valamit. Ez látszott és eléggé izzadtságszagú is volt. De elkanyarodtam...vissza a szülőcsatornához, mert ez fontos. Ezt gyakran hallottuk, hogy "mert ez fontos!" Na ja...de mi is?

Sajna nem igazán sikerült megszületnünk, még mindig a fránya szülőcsatornában éltük kis ezo életünket. Christian abba is hagyta egy kis időre a vajúdást és rátért a karácsonyra.

Elmélete szerint nincs a világon olyan ember aki szívesen, boldogan és ünzetlenül adna ajándékot. Mert ha adsz, már eleve az jár a fejedben, hogy a sokszorosát kapd vissza. Ekkor kezdtem el őszintén sajnálni szegényt, hogy ilyen ember ő, és valszeg a barátai sem jobbak. Mindenki magából indul ki, ennek fényében Christian végeredménye elég szomorú.

Karácsony vége, vissza a szülőcsatornába. A fenébe is! Mi ez?! Kismama tanfolyam? MEG. AKAROK. SZÜLETNI. MOST!!!!!!!!

A maradék háromnegyed óra a pénzről szólt, de ezt Req999 már leírta.

Összegzés:

Semmi újat nem mondott Christian, de ez még nem lenne baj. Amit mondott az viszont hülyeség és semmi értelme a világon. Kis ízelítő:

"Istennel akarunk eggyéválni? Há' az ilyen könnyű! [Csettint]

Megvilágosodás? [Csettint] Ilyen eccerű!

Neeem ez a lényeg! Hanem az, hogy a megvilágosodás után ugyanúgy élhetünk tovább, de már kötöttségek nélkül!"

Szép is meg jó is, értelme az nincsen. Viszont a Mátrix 4 dialógusát írhatná Chris:)

Egy nagy kérdésem lenne. Hol is volt itt az Isten? Chris nappalijában sosem volt, az tuti. No nem baj, megyek gonoszkodó kritikám miatt mea culpázni és meggyújtom a büdös gyertyát:)

Zealander

Ui: Én még azt a 450 forintot is sajnálom, ennyiért elvárnám, hogy szülés közben ne legyen komplikáció.

Guru százalék: 0.5%

Mer' jóindulatú vagyok!

req999 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 121
Megvolt az előadás, ezért ígéretemhez híven szubjektív beszámoló következik: "mi" négyen voltunk: Biga Cubensis, Zealander, Frater Nex és jómagam, és a későbbi esetleges félreértések elkerülése végett kijelentem, hogy most csak a saját tapasztalataimat közlöm.

Biga bölcs és előrelátó volt, amikor a korábbi találkozót javasolta, mert valóban rengetegen jöttek el, és a későn érkezőknek már csak a galérián jutott állóhely. Vidáman teltek a percek, ahogy a terem szépen fokozatosan kezdett megtelni, mert kedvemre "gyönyörködhettem" a nyúédzses rózsaszín-nyálas képmutatás különféle megnyilvánulásain. A kedvencem természetesen a megvilágosodottak egymást szívcsakrán ölelgetése volt, régi, meghitt brezsnyevi időket idézett fel, csak a smacizás maradt el köztük. Képzelem, hogy szerethetik ezek a közeli hozzátartozóikat.

Már eltelt vagy 5-10 perc a kezdésnek kikiáltott 10.00-tól, amikor A.J. Christian egyszer csak fent termett a színpadon és leült egy karosszékbe. És csak ült. És ez néhány perc után kezdett kínos és unalmas lenni. Biga meg is jegyezte, hátha most valami zen-bemutató következik, és a hátralevő 120 perc csöndben telik el. [nevettünk-mosolyogtunk]

Valahonnan hátulról egy proletár megelégelte a szellemi tisztulást, mert határozott hangon kezdésre szólította fel a Mestert, aki [mosoly]-jal jelezte, hogy vette az adást. Aztán egyszer csak, hipp és hopp, égi hang hallatszott... a hangszórókból.

Színtelen, unott kis hang volt. Sok-sok időhúzó, detelevanatökömazegésszel és mitkeresekénitt "felhangú" szünettel dúsítva.

A.J. Christian a "figyelemre méltóan unalmas és ihlettelen előadó" díját is elvihetné. Amiről szövegelt, csupa klisé, az is rosszul, érdektelenül előadva, hiszen épp a lényeget nem mondta el (nem is csoda), hogy mégis miért olyan tök jó, amiket ő ott előad a szülőcsatornáról meg az ego kialakulásáról. Valószínűleg tetszett neki a szülőcsatornás gondolat, mert nemigen tudott ettől szabadulni. A jelenlévő olvtársak bizonyára kijavítanak majd, de nekem úgy tűnt, legalább egy órát szövegelt a születés élményeiről (gyakran hozzátéve, univerzális izé-töltelékként használva, magamagát nyugtatgatva, hogy "ez fontos!" vagy "ez nagyon fontos!").

Aztán rátért a lényegre: ő mostan kéremalássan gyerekkórházba való műszerekre gyűjt, és persze nem kötelező adakozni, de a láda odakint van, és senki se fogja föl úgy, hogy kötelező adnia, de azért mégiscsak az az igazi mester, akit nem az egója irányít. Ezzel is eltelt vagy félóra, de lehet, hogy több is. (Manapság népbetegség a stressz, ezért már most elárulom, és nem kell előre találgatni, hogy egy fél fillért se adtam, elég, hogy maximális árú belépőt fizettem jószándékom jeléül.)

A következő, hihetetlenül lebilincselő téma (ami alatt már kénytelen voltam szép totemszörnyet rajzolni a belépőjeggyel karácsonyi ajándékba kapott, feltűnően büdös gyertya csomagolását képező papirosra) az volt, hogy hát kérem, indít A.J. Christian egy kiscsoportos foglalkozást, amire csoportonként olyan 20-25 ember számítható, heti 4 alkalommal, napi 2 órában, 3 aktív héten (és 2 pihenőhéttel) keresztül, ami óránként 1000 forintba fog kerülni és egymást váltva két csapatot tanít majd egyszerre. Mert három lehetőség van -- mondta a Mester nagy nehezen --, hogy valaki ezt a pénz kevesli... na, ez tök jó... vagy hogy valakinek ez az összeg pont megfelelő... na, ez is tök jó... és hogy valakinek ez túl sok pénz... hát, a szegény az dögöljön meg, mert ha olyan lámalúzer, hogy nincs elég pénze, akkor varázsolni se tud megtanulni, mert nem elég erős az akarata. Ezzel egyébként én is egyetértek, de az már lelombozott kissé, amikor kiderült, hogy ezzel bizony vége is az előadásnak, és nem kerül sor a kedves látogatók által cetlikre írt és előreadott kérdések megválaszolására. Talán nem is baj.

Bár kétségtelenül sok volt a kellemes külsejű, bájos hölgy (a nők szeretik a süket dumát, így lesz ez, míg világ a világ), A.J. Christian engem még inkább meggyőzött arról, hogy az első benyomásom tökéletes volt róla: ez az ember egy üres kókler. Nem hibás amit mond, de azt már elmondták előtte sokan, sokkal jobban, és nem hagytak ki lényeges részeket, és nem utolsó sorban, sokkal fogyaszthatóbb stílusban tették ezt. A.J.C. amolyan magyar narancs, az is a hitványabbik fajtából.

És mégis... rengetegen voltak, és alig lehetett kijutni a teremből, annyian álltak sorba, hogy feliratkozhassanak a lúzerképzőre... akarom mondani A.J. Christian kiscsoportos foglalkozásaira.

Nagy üzlet ez. Isten elég jól keres, nemcsak a nappaliban.

Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.19 0 0 120
Erősen fogok figyelni :))
Jó kis társaság lesz ez egy "hosszú hajú fekete ruhás fazon egy szemüveges kopasz társaságában..." és mellettük a Kelta Hold :))
Előzmény: Zealander (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!