Hát igen, teljesen igazad van! A munkahelyemre kénytelen vagyok a 99-es busszal utazni, ami egy undorító járat. Hiába szűnt meg a 99A és sűrítették a 99-est, mindig tömegnyomor van rajta. Ráadásul megtelik a nyócker szemetével. Szokás szerint ma is tömegnyomor volt, előttem egy - hogy mondjam finomabban - tetves hajú roma nő állt, a haja tele volt serkével, a ruhája csupa kosz, azt sem tudtam, hogy helyezkedjek, hogy hozzám ne érjen. A tömegközlekedési járművek ablakára ragasztott "Utazási feltételek"-ben benne van, hogy a tisztátalan ruházatú emberek is kizárhatók az utazásból. Hát ezzel a kutya sem foglalkozik, csak az a gond, hogy a normálisak is kénytelenek ezek között utazni. Az ember tiszta ideg, hogy mikor lesz tetves vagy rühes az ilyenek miatt!
Sokat olvasgatom a fórumot, bár még egyszer sem szóltam hozzá. A hozzászólásokból nekem úgy tűnik, hogy főleg fiúk, akik bliccelnek. És a csajok?!Gyerünk, ne maradjak itt egyedül! Én idestova most már 3 éve gyakorlatilag szociális kedvezménnyel utazok a békávén. Szerencsém, talán, hogy metróval nem kell járnom, el tudom kerülni a felszíni közlekedéssel. Nagy ritkán, amikor metróval megyek, akkor mindig lyukasztok. Nem tudom, miért, biztos azért, mert ott gyakrabban keverednék összetűzésbe de nekem ahhoz meg nincs idegem győzködni ott a jónépet. Bevált taktikám, hogy minden hónapban a bérlet árát félreteszem egy borítékba és általában abból oldom meg a nyaralást (részben) vagy a karácsonyi ajándékokat év végén. Ebben az évben köbö 75.000 Ft-ot jelent ez. Ezt a pénzt nem fogom a csoffadt bérletre kifizetni. Egyébként a békávé pártját védőknek csak annyit mondok: ebben az országban milliókat sikkasztanak el az adónkból, sőt tavaly hallottam, hogy a Parlagfűegyesület egy fityinget sem kapott az 1 %-unkból, eltűnt vhol a pénz. Ez csak egy a sok másik közül. Ez meg a kisemberek szerencsejátéka. "Szégyen" de ez van. Nem könnyű a megélhetés senkinek sem, így próbál meg fogni egy kis pénzt a magyar. Ezért a mocsokért semmit. Ma reggel is a 3. 173-asra fértem fel, beékelődve 3 büdös ember közé. Hát, köszi. Azért kíváncsi lennék, hogy a TOTÁLIS ELLENŐRZÉST hogyan viszik véghez a felszíni járatokon, amikor úgy utazunk, mint a disznók, akiket a vágóhídra visznek azokon a koszos IFA-kon. Egymás hegyén, hátán ezren, összetaposva. Már gondolkodtam azon is, hogy rendszeresítek egy "bejárós békávés" cipőt, mert elegem van, hogy sikamikálni kell a sok cipőlenyomattól.
Igen, és aki notórius bliccelö, azt arra is megkéritek, hogy ugyan lépjen rá a harmadik sínre is? (laikusok részére: az áramvezetö sín, 825 V =, megrázó élmény lehet)
A nyelvtudásról meg az marad örök emlék, amit 2001 nyarán láttam a Deákon az M2 peronján, egy trampli nöstény ellenör kakaskodott egy ázsiai fiatallal (turista volt, nem helyi kínai), aki nem akart fizetni, mondván "eltévedt", és beszólt a nönek, hogy "fuk yu" mire a nö visszaszólt, hogy "you mother" (sic!)... :-))))))))
Én csak a 3-as metróról beszélek. Az újpesti és a köki végállomás után is mennek valahová a szerelvények. Hogy pontosan hová, azt nem tudom, ugyanis a forgalomtechnikai ismereteim egy kissé már elavultak. Az ellenőrzésnek ez fontos része lenne egyébként: utazás az ismeretlenbe. Ez a pszichikai nyomás a bliccelőkre megtöri az ellenállást, könnyebbé teszi az intézkedést.
A BTK 175. §-hoz kapcsolódó 1998. 368. II. bírósági határozat alapján ezt alsó hangon is úgy hívják, hogy emberrablás. Logikus. Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen "utolsó utáni" megállóra vinnéd az utasokat mondjuk köki, vagy az örs esetén? Géppisztolyos, kutyás egyenruhások is lennének? Mondjuk fekete, vagy barna ingben, karszalaggal a felkarjukon?
Végülis bubba hiénái működésük során jelenleg úgyis túl kevés jogszabályt sértenek, tegyünk még rá pár lapáttal, nehogy bármi is törvényes maradjon. Így kell ezt, nehogy már a becsületes utazóközönség biztonságban érezhesse magát a redvás, pontatlanul járó, megbízhatatlan BKV csodálatos járatain...
Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a BKV megszüntette a fokozott bejárati ellenőrzést. Kevés a vállalkozó kedvű, alkalmas munkatárs. Szerintem a következőt kellene tenni: 10 ellenőr+5 biztonsági őr váratlanul megszáll egy metrókocsit a végállomásnál, ajtó bezár, ellenőrzés. Akinek nincs jegye, azt elkülönítik a vagon végében, ajtó kinyit, a többiek leszállhatnak. A végállomás utáni szervízállomáson pedig az ott várakozó rendőrség megteszi a szükséges lépéseket a bennt maradott bliccelőkkel. Ez nem lenne totális ellenőrzés, de néhány embert el lehetne kapni.
Én ezt mint egy teljesen szélsőséges példaként említettem! :) Hogy akár ez is megeshet.
"A Bubba Teamen meg csak röhögni tudok. Aki sokat bliccelt nem utazhat akár van jegye akár nincs. Bravó. És honnna tudják a tisztelt rozik, az összes kitiltott adatait? Elképzelem ,hogy ezek fényképeivel tapétázzák ki a buszokat, metrókat :-)"
Na igen, és így jobb is utazni, mert nem megbüntetnek csak leszállítanak...
Sehonnan, kivéve, ha valaki beregisztrálta a freemailnél vagy máshol a valós adatait. De még akkor se hajthatnk be rajta semmit. Mondja, már meg valaki hol van az megírva, hogy a fórumbeli hozzászólásom eskü alatti vallomásnak minősül? És ha nem si én írtam? Valaki elcsente a kódomat és a nevemben írta?
Különben is én vidéki vagyok 2-3 évente ha egysze felszállok egy BKV járműre persze jegy nélkül, majd valószínű emlékezni fognak rám.
A Bubba Teamen meg csak röhögni tudok. Aki sokat bliccelt nem utazhat akár van jegye akár nincs. Bravó. És honnna tudják a tisztelt rozik, az összes kitiltott adatait? Elképzelem ,hogy ezek fényképeivel tapétázzák ki a buszokat, metrókat :-)
Sheme írta:
"szekuritátésok a magyaron kívül beszélnek legalább egy idegen nyelvet? Tudják azt mondani, hogy: - Good morning! Could you show me your ticket, please? "
Ezt nem tudják, legalábbis nem mindegyik, csak az eszesebbje. Az ellenőrök meg mégannyira sem. Általában ha rájönnek, hogy külföldivel van dolguk, akkor a mutogatnak a náciszalagon a controll feliratra és mondogatják, hogy "TIKET TIKET"
icq alapjan honnan tudnak a nevet? vagy emil alapjan? ha nem adja meg, vagy azt irja, hogy Vereb Geza?:) vagy ha jo kis free-cime van?
masreszt ha nincs tetteneres, akkor utolag nem tudjak rad bizonyitani, azt meg nem hiszem, hogy az ellenorok munka utan felkeresik a kedves bliccelot es elbaszelgetnek vele analisan
Ja, meg még annyit, hogy aki itt bevallja, hogy ő bizony bliccelt, az vigyázzon arra hogy ha valaki rákattint a nickjéra akkor ne legyen mondjuk ott az e-mail címe vagy icq száma ami alapján lazán megtudják a nevét, vagy születési évét, amitől már csak egy lépés az egyeztetés hogy igen kérem Ő egy bliccelő és tényleg ott lakik ahol, leckéztessük már meg... Mert tuti olvassák ezt a fórumot BKV-sok, akiket ezúton is csókoltatok, és jó vadászatot kívánok nekik :)
Nekem hozzávetőlegesen 7-8 hónapja nincsen bérletem, egy időben volt nálam mindíg egy jegy, de rájöttem teljességgel felesleges. Emellett naponta utazok metrón, villamoson, trolin, szóval meg is érné diákbérletet vennem, de annyit szivattak már az elmúlt évek során a BKVsok hogy csak azért sem veszek! Alapvetően nam csak az ellenőrökkel ven a baj, mert ők tuajdon képpen csak azokkal bunkók akiknek nincs bérletük ami teljességgel normális, mert én sem nézném jó szemmel ha mondjuk lenne egy bérbe adandó autóm és azzal valaki tök ingyen mászkálna, úgy, hogy még a benzint is én állom. Tehát ebben semmi gáz nincs, aki bliccel annak legyen annyi vér a pucájában hogy vállalja a BKV ellenőrök viselkedését, vagy ha nem bírja vegyen egy jegyet, és meglátja milyen kedvesek lesznek, még meg is köszönik a felmutatott jegyet/bérletet.
A bajt én a behajtásban (is) látom, volt olyan hogy mentem bemutatni a bérletem amire ugyebár 8 nap van. Én meg valami 10 napra rá mentem és hajthatatlanok voltak és behajtották a 4500 Ft-ot vagy mennyi volt akkor. Tehát a BECSÜLETES embereken (akiknek van bérletük de épp nem volt náluk) akarnak meggazdagodni ezek a majmok! És ezek az emberek akiket így megszivetnak tuti nem vesznek majd csak azért sem bérletet, az önérzetk miatt. Valamiféle módszeres maguk ellen hangolást csinál a BKV, és nem értem miért...
Nos, ha egy túrista lóg az nem azért teszi mert "eltévedt" a szerencsétlen naiv "bárány", hanem azért mert megteheti (mint ahogy bárki)!
Halló! BKV fanok!!! Teccik érteni? Ti vérbecsültes, törvénytisztelők tiii....
Én nem feltételezem senkiről (=nem nézem le! :), hogy fizet valamiért amit ingyen is igénybe vehet! Vannak ilyenek itt a fórumon és máshol is....
Felesleges itt erkölcsi prédikációt tartani lógásról és egyebekről. Ha olyan lenne a rendszer mint Londonban, biztos vagyok benne hogy 1-5 % lenne csak a bliccelők aránya! (Arányunk? ;))
Miért nem teszi ez a BKV? Nem érdeke azoknak akik túl jól halásznak a zavarosban...!
De ez már off és unalomig ismételve lett itt a fórumon... Sajnálom azt aki nem érti meg.
A BKV most vesztésre áll a harcban, mert mindenhol ellenőrízni akar. Ehelyett néhány állomást kellene tényleg lezárni és mindenkitől elkérni a jegyet. Most még az megy át a szűrőkön, aki akar. Aki jegy nélkül akar bemenni, de lefülelés után kimegy, azt is büntetni kellene, mert a szándék is számít.
Te nem vagy normális: Aki jegy nélkül akar bemenni, de lefülelés után kimegy, azt is büntetni kellene, mert a szándék is számít.
És ha ez egy túrista, aki eltéved és keresi a kijáratot? Mit csinálsz vele? Tényleg, ezek a seherezádék, izé, szekuritátésok a magyaron kívül beszélnek legalább egy idegen nyelvet? Tudják azt mondani, hogy: - Good morning! Could you show me your ticket, please?
Remélem ennyi megy nekik, vagy több is.
Vagy ha ennyi sem, akkor mi történik? Megruháznak? Sztm mielőtt ide beírsz fantazmagóriákat, menj ki 2 percre, kapd elő a legjobb barátodat és ránts rajta párat. Iszonyatosan meg lehet könnyebbülni és máris tisztábban lát az ember! Hidd el, néha gyakorolom, ha nincs csaj a közelben!
sőt azt is büntessük meg aki csak gondolt arra, hogy bliccelne!!!
Na ja, majd Ki-a-jobb? bekagylózik, mint Smith ügynök, lefittyeszti ajkait és megjelenik a tetthelyen. Majd a másként gondolkodót egy Mavashi-geri-vel leteríti.
M38: Érdemes suliba járni egy életen át a kedvezményes utazásért cserébe.
Volltreffer!
Ki-a-jobb
Kedvezmény: kb. fele áron bérlet. Ezt a soha nem bliccelők kapják. Büntetés: a sokat bliccelő emberekről a rendőrségihez hasonló karton fog készülni, és bizonyos mennyiség után az illető örökös kizárást kap a tömegközlekedésből, magyarul még jegy birtokában sem utazhat. Ezek a tervek, ha jól tudom.
Mi a punci van? Valahol megint elszabadultak az agyi fogaskerekek, ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg. A soha nem bliccelök. Oké, ha kell szólok a fehérvári rokonaimnak, de akár az osztrák és német haveroknak és ismerösöknek is, mert öket még sose kapták el blicceléssel a budapesti MHD-n. És az utólagos bemutatás minek számít? Mert anyám egyszer kapott olyan méltányosságból mikor egy túlbuzgó rosmarus rosmarus azért akarta megbüntetni, mert cerkával volt az - egyébként soha át nem ruházott (munkájából, életmódjából eredöen mindenképp kell neki) - éves bérletére, ráadásul még taplow is volt, aztán a panaszkönyv megtette többé-kevésbé jótékony hatását. És az, akit leszállítottak a tramvajról? Velem is megtörtént nem is egyszer, mikor az összes flepnim a másik tatyómban maradt és mindezt csak akkor sikerült konstatálni, mikor megjelent a piros karszalagos istencsapása...
Meg ez a kitiltás. Berlinben kimaccsoltak egy ismerös srácot tiltott S-Bahn-vezetésért az utóbbi müintézmény területéröl, kivéve a menetrendszerinti járatokkal való közlekedést - tehát nem mehet be egy jármütelepre, nem utazhat nosztalgiajármüvekkel, de ha megveszi a jegyet, öt se b@sszák le az S8-ról a semmi közepén. Az is szép lesz, hogy a szép terjedelmes dossziéval járja végig a fejvadász néni vagy bácsi a tömegközlekedöedényt és nézi, ki a feketeseggü... utoljára a román határon láttam ilyet, de ott is azért kulturált formában! De a békávé nem változó BKV-tól ilyet nem lehet elvárni...
(azért megnézném, ki milyen prémiumot kap az efféle újításokért... juj-juj-juj...)
"A vezérigazgató-helyettes cáfolta azt a felvetést, miszerint fizikailag bántalmaznák a biztonsági őrök azokat, akik jegy nélkül akarnak bejutni a metró területére. Közölte: az viszont feladatuk, hogy szükség esetén mozgásukban gátolják, akadályozzák, elállják azok útját, akiknek nincs jegyük." Tehát ezek szerint fizikailag veszélyben van, aki nem megy vissza jegy nélkül!
A BKV most vesztésre áll a harcban, mert mindenhol ellenőrízni akar. Ehelyett néhány állomást kellene tényleg lezárni és mindenkitől elkérni a jegyet. Most még az megy át a szűrőkön, aki akar. Aki jegy nélkül akar bemenni, de lefülelés után kimegy, azt is büntetni kellene, mert a szándék is számít.
Kedvezmény: kb. fele áron bérlet. Ezt a soha nem bliccelők kapják. Büntetés: a sokat bliccelő emberekről a rendőrségihez hasonló karton fog készülni, és bizonyos mennyiség után az illető örökös kizárást kap a tömegközlekedésből, magyarul még jegy birtokában sem utazhat. Ezek a tervek, ha jól tudom.