Keresés

Részletes keresés

Mosolygós79_ Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186703

Köszönöm!

Előzmény: Pinyo (186685)
Giordano Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186702

egyébként a másik dolog, hogy a boltban azt mondták nem lehet állítani az előfeszítést.

Lehet. A leírása is írja. Gyári állapotban éppen nem nyomódott be. 3 fordulatot állítottam kifelé (még volt legalább 3ra hely) és már félig benyomódott az asszony alatt, pedíg az alsó határtól alig több. Másfél fordulat vissza és így most kb. 1cm-re nyomódik be alapból.

ÜDV JG

Előzmény: _Matthew_ (186699)
SzeZo Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186701

Pinyó bácsi!

Szépen elbicikliztünk egymás mellett, amennyiben te tekertél negyed hat felé az aquincumi gladiátor-vesztő melletti keskeny járdán egy montival.

Ott annyira kell figyelni az utat, hogy én is csak az utolsó pillanatban tudtam a szemből jövőre nézni és, mire a 4.77 MHz-es processzorom összeállította a képet, addigra te (?) már a vasúton túl jártál.:-)

SzeZo Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186700

Hogyne! Tudod hol? Nem tudom, jártál-e az elmúlt héten a Megyeri híd és a Büdös-árok közötti töltésen (ott, ahol találkoztunk múltkor).

No, most építettek oda egy sorompót. Ezzel még nem lenne semmi baj, de a híd felől lefektettek valami olyat, amit a legvadabb fekvőrendőr mániások sem tudtak volna eddig elképzelni. Az egész mindössze 3 - 4 centi magas, viszont az oldalfala függőleges és derékszögű pereme van. Ott bizony jó szolgálatot tehet a biztonsági öv, hogy le ne essél.:-)

Naponta gyarapodnak a fékcsíkok, mert a bringások még nem ismerték meg az akadályt és csak az utolsó pillanatban vehették észre a felütéses veszélyt.

Én is átrongyoltam rajta trakesszal, de megúsztam a defektet.

Adnék egy nagy (ló)citrom díjat annak, aki kitalálta azt a gátat oda, keresztbe.

Előzmény: Stms (186697)
_Matthew_ Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186699

Köszi szépen, reméltem hogy olcsóbb lesz, de sejtettem, hogy nem... :)

Ráadásul a 60 kilós minimum súly lányoknak nem feltétlenül ideális.

Előzmény: Giordano (186695)
Giordano Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186698

nem publikus az email címed, az eyném zxs(kukac)freemail.hu

ÜDV JG

Előzmény: Longboat (186682)
Stms Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186697

"Gyorshajtás, alkoholfogyasztás, bztonsági öv, sisakviselés és jól láthatóság."

Na, ebből a biztonsági övet még nem próbáltam bringán. Tényleg segít?

Előzmény: 73Kacsa (186696)
73Kacsa Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186696

Sziasztok

Lehet valakit érdekel:

Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért 2011-2020 (ENSZ)

Gyorshajtás, alkoholfogyasztás, bztonsági öv, sisakviselés és jól láthatóság. Az öt fő dolog, amire, ha jobban figyelnénk, a közlekedési balesetek száma, illetve azok súlyoságga tetemes mértékben csökkenhetne.
Te is csatlakozz a közlekedésbiztonságért induló ENSZ mozgalomhoz. Várunk május 11.-én, este nyolckor a Flórián téri Baleseti áldozatok emlékművénél közös gyertyagyűújtásra!
A kerékpárosok 18.00 és 18.30 között találkoznak az Akadémia előtti parkolóban a Széchenyi-téren (Roosevelt-tér)!

Giordano Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186695

Ja, bocs, a hozzászólás számát nem néztem.

A nyeregcső ez és innen : http://ebike.hu/termekek/nyereg/nyeregcso/rugos-nyeregcso/100812+suntour+ncx/

ÜDV JG

Előzmény: Giordano (186694)
Giordano Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186694

A gyerekülést ?

Kettő van, az egyik polisport wallaro ami a vázra megy. http://www.polisport.com/bicycles/produtos.php?ID=584 Tizenpárezer huf volt. Én most is ezt venném, ha most kellene másik vázra szerelhető. Ez is kiváló állapotban van, de a másik a decathlonos csomagtartós, csomagrartóval.

A csomagtartós előnye, hogy 16kg-os gyereknél is teljesen jó. A vázra szerelhető szerintem nem százas már ilyenkor. Hátránya, hogy nincs meg az a rugózása, ami a vázra szerelhetőnek megvan.

Szerintem a csomagtartós gyerekülés létjogosultsága korlátozott, ha szabadidő bringázásról van szó. Amikor kinövi a gyerek a vázra szerelhetőt, akkor már saját bringa kell és nem akar felülni mögénk.

Csomagtartósból szerintem azt kell venni, ami a saját csomagtartójához csatlakozik. A szorítós univerzális nekem nem volt valami bizalomgerjesztő. Én néztem kétfélét (az egyik polisport a másikat nemtom) de egyiket sem merném ajánlani.

ÜDV JG

Előzmény: _Matthew_ (186692)
cseya Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186693

Én a Schwalbe Marathon Plust ajánlom.

Előzmény: Tinca (186668)
_Matthew_ Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186692

Szia, engem érdekelne, honnan vetted és mennyiért? Köszi!

Előzmény: Giordano (186675)
Frajti Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186691

Tegnap egy Pinarello (pár éves max.) volt letámasztva a Városligetben. Azt nem láttam, hogy lakatolva volt-e, de csak egy fához, nagyon nem mertem bámulni, hogy esetleg lesben állva valaki figyeli-e vagy a tulaj csak az autóban ül, de így magára hagyatottam minimum furcsa volt.

Előzmény: SzeZo (186689)
VegetAryan Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186690

Persze, értem én, de amíg ez a helyzet addig leleményesnek kell lenni. Én pl. levettem a munkábajárós bringámról a kilóméterórát, így véletlen sem hívatkozhat gyorshajtásra, hiszen a kmóra nem kötelező tartozék, persze én elhiszem a rendőrnek, hogy gyors voltam, na de hát siettem a munkába. Itt rá vagyunk kényszerítve az ilyen hozzáállásra, a kerékpárosok ellenőrzése itt nem csak a tavaszi akció keretében mindennapos, itt rendszeres minden munkakezdéskor (6h, 14h, 22h) kerékpárellenőrzés, szondázás stb.

Előzmény: vizus (186683)
SzeZo Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186689

Engem az lep meg, hogy milyen sok, bőven 30 fölötti bringa éjszakázik az utcákon. Pl. a Jászai Mari tér és a Nyugati között.

Előzmény: Frajti (186688)
Frajti Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186688

Az árat nézve inkább 30 körül vennék egy szakadtnak kinézőt, de strapabírót + egy jó lakatot és akkor mindig otthagyni valami biztosabb helyen a bringát. Vagy egy jóféle edzett acél motorláncot, amit ott is lehet hagyni a lakatolás helyén, az még olcsóbban is kijöhet egy jó lakattal.

Előzmény: Pinyo (186685)
perselus Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186687

RIP

Meghalt a belga Wouter Weylandt a Girón

A biciklis lejtőn bukott nagy sebességgel. Tovább »

forrás: sportgeza.hu

koller andor Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186686

Az elmúlt időszakban velem is többször bepróbálkoztak. (főleg kecskeméten, meg egyszer az egyes úton)

Eddig nem jutottunk el büntetésig. Mindig elmondtam nekik, hogy a hülye szabályozást nem lehet takaróként használni a szívatáshoz. Valamint nem sajnálom az időt és bíróságra fogok menni.

Előzmény: Butch Cassidy (186684)
Pinyo Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186685

Kölcsönző a Hegyalja útnál (kb 1 km a Déli)

http://www.charleshotel.hu/kerekpar-kolcsonzes.php

Előzmény: Mosolygós79_ (186676)
Butch Cassidy Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186684

Igen, és itt már nem csak a rossz szabályozásról van szó. Ezek a rendőrök pontosan látták, hogy nincs este, akit lekapcsolnak, nem a kocsmából tart haza, sőt, éppen tilosban sem biciklizett. Mégis megtették, ami csak azt jelentheti, hogy:

- Élvezik, tehát szívatnak, ami egyáltalán nem teszi őket szimpatikussá.

- Kell a bevétel a rendőrségnek.

- Ezzel kompenzálják a magánéleti kudarcaikat. Ez meg szánalmas.

A közlekedés biztonsága itt szóba se került, mert azt eleve nem veszélyeztette semmi. Én nem tudom, hasonló helyzetben leszek-e olyan higgadt, mint Barbi, vagy elmondom a kendőzetlen véleményemet. Egy ideje én is levettem a lámpákat az összes gépemről, mert teljesen feleslegesnek tartom hurcolni őket, plusz valóban ott a veszély, hogy lelopják. Csengőt meg elvből nem vagyok hajlandó felrakni. Várom az első találkozót.

Előzmény: dhpage (186671)
vizus Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186683

Itt inkább az elvekről van szó! Jó lenne nálunk is kialakítani valamiféle közlekedési morált, amiben természetes helye lehetne az outis edzést tartó, vagy teljesítménytúrázó sportembereknek. A mai gyakorlat, hogy ahol átadnak egy száz méteres járdamegosztást, azonnal kiteszik a kerékpárral behajtani tilos táblát, ráadásul a baleseti kockázatot is növeli, hisz két felesleges átevickélést iktat a biciklisták napirendjébe.

Persze mindehez ez törvényességi morálnak is ki kellene alakulnia, hisz amint egy szakosztályi igazolvány felmentést adhatna a világítás, csengő, behajtani tilos alól, néhány hét múlva már a fél tanyavilág azzal dülöngélne haza.

Előzmény: VegetAryan (186681)
Longboat Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186682

Barátom épp most keres gyerekülést. Ha tényleg feleslegesség vált, esetleg átvenné.

Előzmény: Giordano (186680)
VegetAryan Creative Commons License 2011.05.10 0 0 186681

Nappal nekem sincs fent lámpa a bringámon, én mindig azt mondom, hogy az előbb lopták le a róla a boltnál. A pár grammos csengő meg nem olyan nagy súly. Mondjuk én montival járok.

Előzmény: Butch Cassidy (186663)
Giordano Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186680

na, az mégjobb, én meg egy neoprén telefon tokot akartam elvágni és ráhúzni, de azt még bejjebb is kellene varrni.

Egyenlőre csak az én bringámra mehet a gyerekülés (ráadásul arra is feleslegesen, mert minden átmenet nélkül hirtelen ő már csak egyedül akar bringázni, azért is vettünk most egy 16os bringát, a gyerekülést meg felesleges volt amit pár hete vettem, alig párszor mentünk vele. Bükknek lőttek egyenlőre, most sík burkolt terület kell). Azért minden eshetőségre felkészülve rárakom, ha rá bírom húzni. Legalább védi a becsúszó részt a dzsuvától.

ÜDV JG

Előzmény: dhpage (186679)
dhpage Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186679

húzzatok a csőre egy belsőt! nem szép, de úgy garantáltan nem tud belenyúlni a gyerek.

Giordano Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186678

A láncápolás aktuális lett sajnos, már tiszta dzsuva. Vettem ilyet : http://ridebike.hu/termekek/hajtas/lanc/patentszem/2046+sram+powerlink+patentszemp%C3%A1r+9s/

Shimano lánc van fent. Jól gondolom, hogy kitolok két csapot és ezt a szemet a helyére teszem, brigéciolba beáztatom a láncot, lemosom, megszárítom, olajozom láncolajjal és visszateszem? Régen sose szedtem le a láncot, a bringán takarítottam kes petróleummal majd olajoztam, de ez tisztább melónak tűnik, ha leszedem.

Kösz,

JG

Giordano Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186677

ez a gyerekbringa meg ingyen elvihető, ha kell valakinek.

Azért ingyen, mert javasolni nem tudom. Áruházi (első és utolsó). Mondjuk ha valaki a kerekeit lecseréli, hogy gumi köpenyt kapjon az sokat segítene. Másrészt szerintem értelme sincs a 12"-os bringának, a 3 kerekűről a futkosós beiktatásával a 16osra ült a gyerek. Ez nem kellett sosem, pedíg azt hittük jobb lesz mint a 3kerekű.

ÜDV JG

Mosolygós79_ Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186676

Sziasztok!

Tudnátok nekem kerékpárkölcsönzőt ajánlani a Déli pályaudvarhoz közel? Vagy olyat, ahonnan kerékpárúton viszonylag egyszerűen megközelíthető a Déli pu.?

Előre is köszi.

Giordano Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186675

hátha valakit érdekel.

A feleségemnek volt gerincműtéte, igaz 10 éve, de azért vigyáz rá (szóban legalábbis :-). A bringán sokat agyaltam, mert amit ismertem rugózó nyeregcsövet, nem volt jó. Gondolkodtam az össztelóson, de azt láttam, hogy ami abból olcsó annak nincs értelme, ami meg jó az nagyon drága +megzabálja a hajtásának jó részét.

Pénteken megjött a parallel nyeregcső (amiről egyébként a Bergusonban azt mondták azt tuti nem lehet külön kapni, van bringájuk ezzel szerelve) és nagyon jó. Ma próbálta, meg én is. Nagyon fura érzés, egyszerűen a seggemen meg sem érzem a bukkanót. Fogom a csuklópontot és akkor érzem, hogy dolgozik. Egészen más mint a rugózó nyeregcső.

Hátrány, nekem fura érzés, hogy nagyon kicsit, de elfordul a nyereg a csuklópontok játéka miatt. Minimálisan.

Másik hátrány, hogy a gyerekülésben ülő gyerek ha bedugja az ujjait a "felfüggesztésbe" akkor az gáz. Nem is tesszük fel a gyerekülést az ő bringájára.

ÜDV JG

dhpage Creative Commons License 2011.05.09 0 0 186674

én is levettem a fotonágyút, viszont nekem van robbanthatatlanul fixált első és hátsó (lopásbiztos), így ha kell csak felkapcsolom (egyszerre kapcsolható elöl-hátul!) és annyit bőven világít, amire városban szükség van. sőt, annál azért többet is. ;)

egyébként olyan led mint amit neked raktam össze.

a súly meg nem izgat, hiszen csak az egyik lakat több mint 2 kiló. :)))

Előzmény: SzeZo (186667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!