Keresés

Részletes keresés

ManoSanga Creative Commons License 2020.05.25 -5 0 12138

Ebből látszik, hogy a Magyarországon uralmon levő banda csak belpolitikai célra szánja a trianoni megemlékezést. Félnek attól, hogy mi lesz, ha magukra haragítják a szomszéd államokat. 

Előzmény: Break Break béka (12135)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.25 -1 0 12137

Figyu hülyegyerek, nem gondold, hogy kezdesz kissé fárasztó lenni?

Szóval próbálj meg leakadni rólam, még ha nehezedre esik is, és keress valami neked megfelelő szórakozást (most csak a jólneveltségem tart vissza, hogy mi is lenne ez, de ha maradt még egy kis eszed, akkor könnyen kitalálhatod). Továbbá, miután nem ittad meg a lábvizem, és a főnököm sem vagy (netán, ha éppen ezt képzelted, akkor ki kell ábrándítsalak) így semmi beszámolni valóval nem tartozom neked, ha még nem lenne viágos számodra. Akik meg ismernek, azok tudják, hogy ki vagyok, mi a véleményem a kormányról és tagjairól, következésképpen a te őrjöngéseid és vagdalkozásaid itt (is) teljesen fölöslegesek, nem hinném, hogy komolyabb érdeklődést váltanának ki.

Tehát egy út marad számodra, hogy szépen eloldalazol innen mondjuk egy klinikára - ezt egyébként már többször ajánlottam neked - és elmondod a bajod, hátha még van valami remény a felépülésedre... :)

Előzmény: Break Break béka (12135)
Laja73 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 12136

Erdély magyarsága a mostani pofonsorozat után valószínűleg át fog lendülni egy holtponton, és csak az egyre komolyabb nemzetközi tényezővé váló anyaországra fog tekinteni kérlelően.

 

Uhh... hát ebben annyira azért nem kéne bízni. Ezt meg én mondom innen.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (12133)
Break Break béka Creative Commons License 2020.05.25 0 0 12135

Semjen a gyáva román bérenc ugye barka?  Na lemerted irni vagy menekülsz mint mar évek óta szektavezered biralata elol?

 

 

 

"Óvatosságot javasol Semjén Zsolt a trianoni békeszerződés 100. évfordulója ügyében. Egy bizonyos szintnél nem szabad, nem bölcs túlemelni a témát. Nem cél ugyanis a határon túli “utódállamokkal” való konfrontáció, sem az ottani magyarellenes sovinizmusnak az élezése - hangoztatta

 

 

Semjén: Trianon a mi hibánk is

 

https://www.origo.hu/gazdasag/20150604-semjen-zsolt-trianon-nemzet-politika-nagyhatalmak-magyarsag.html

Előzmény: barkasarja (12129)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.25 0 0 12134

Ezt? Még sörnyitónak se :-)

Előzmény: JAWA-CZ/SK (12121)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.05.25 0 0 12133
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.05.19 0 0 12132
barkasarja Creative Commons License 2020.05.18 -1 0 12131

"Ezt, legalább ezt, azért lehetett volna tisztázni 30 év alatt a szomszédainkkal."

 

Csak ismételni tudom magam: amíg ilyen gyáva, szar kormányaink lesznek, addig sajnos semmi pozitív változásra nem számíthatunk. Ládod, még ez a nagyon "nemzeti" kormányunk annyira sem volt képes, mint ez a román, hogy legalább egy hivatalos nyilatkozat erejéig azt kimondja, hogy Románia részéről ez nem csak egy barátságtalan gesztus, hanem egy egy aljas, és gyáva provokáció a magyar nemzet ellen...

 

Még a román államelnök náci szellemiségű magyarellenes kirohanására is csak egy ejnye-bejnye volt a válaszuk. Undorító ez a kétszínűségük... :(

 

Előzmény: Laja73 (12130)
Laja73 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12130

Ez a normális hozzáállás, nyilván kevés van belőle odaát. De érdekes megfigyelni, hogy "Nagy-Magyarország" még neki is említésre méltó, mintha lenne bármi jelentése. Egy országnak megszállják a kétharmadát de elvárják azt is, hogy kollektív amnéziába süllyedjen és tagadja a múltját. Ezt, legalább ezt, azért lehetett volna tisztázni 30 év alatt a szomszédainkkal. Élvezzék, hogy övék a föld, de nekünk akkor is a hazánk marad. 

Előzmény: barkasarja (12129)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.15 -1 0 12129

Ezzel a nyilatkozattal egyet lehet érteni, mert a nyilatkozó legalább belátja, hogy ez egy aljas provokáció. A baj az, hogy még mindig kevés ilyen ember akad Romániában. Pedig az is már haladás lenne, ha a gondolkodásban legalább erre a szintre eljutnának...

"Radu Răileanu: A Trianon törvény egy nacionalista provokáció

2020. május 14.

 

Az Active Watch Sajtófigyelő Ügynökség szerint a Trianon törvény egy nacionalista provokáció, egy toxikus termék, amely csak arra hivatott, hogy a két nemzetiség közötti feszültséget táplálja.

Radu Răileanut kérdeztük, az Active Watch munkatársát, projekt menedzsert, akit a szervezet nyilatkozata kapcsán kerestünk meg telefonon.

 

R.R.: Úgy vélem, hogy ez a törvény mást sem tesz, mint hogy elmélyít egy sebet, amely már amúgy is létezik a romániai magyarokban, mégpedig az, hogy elszakították őket az első világháború után a magyar nemzettől. Véleményem szerint a román állam sokkal körültekintőbben kellene kezelje a kisebbségeket úgy általában, beleértve a magyar kisebbséget is, valamint jobban kéne figyeljen a magyar kisebbség érzékenységeire. Én azon az elven vagyok, hogy a szerelmet nem lehet erőltetni, nem lehet ráerőltetni az itt élő magyarokra, hogy szeressék Romániát, de elérheted azt, és megtehetsz mindent azért, hogy az itteni magyarság a román nemzet részének tekintse magát, ahogy ez most van. A magyar kisebbség részét képezi Romániának. Amikor te elkezded ünnepelni a másik traumáját, akkor elvágsz minden köteléket az illető kisebbséggel.

 

Most a száz éves évforduló alkalmával a román állam ön szerint hogy kellett volna eljárjon?

 

R.R.: Nem hiszem, hogy a román állam ebből az alkalomból valamilyen lépéseket kellett volna tegyen, mert szerintem a románok szemszögéből, a románok tudatában Trianon nem is létezik. Azt hiszem nagyon kevés román tudná megmondani, mi is történt Trianonban. A románok tudatában a Nagy-Románia megalakulása, amely Erdélyt is magába foglalja, jelképesen Gyulafehérvárhoz kötött, 1918 december elsejéhez. Ezért gondolom, hogy a román államnak ebből az alkalomból semmit nem kellett volna most tennie.

 

Az önök nyilatkozata kitér a Trianon törvénynek a nemzetközi közvéleményre gyakorolt hatására is, és azt is kifejtik, hogy elindíthat egy szélsőséges diskurzus-háborút.

 

R.R.: Igen, nemrég láttuk, két hete milyen hatást váltott ki Iohannis elnök nyilatkozata, amely szerint a Szociáldemokrata Párt Erdélyt a magyaroknak adja. Pár napra rá Orbán Viktor magyar miniszterelnök posztolt egy képet Nagy-Magyarországgal. Van ez az akció-reakció effektus. Megértem, hogy mostanában Magyarországon sok szó esik Trianonról, és Románia hangja ebben a témában nem volt jelen. De Trianon megünneplése Románia területén csak Románia területén vált ki hatást, és nem nemzetközi szinten. Ha valóban hatást szeretnének elérni nemzetközi vonalon, akkor akadémiai szinten kellene finanszírozzanak történelmi jellegű kutatásokat, amelyek rávilágítsanak az esemény történelmi tényeire. Ha feltétlenül kell ezen a téren valamit egyáltalán tenni. De amit most tettek, az nem más, mint a nacionalizmus megnyilvánulása, egy nacionalista provokáció a magyar kisebbség, valamint Magyarország irányába."

 

Bódizs Edit / Marosvásárhelyi Rádió

 

https://www.erdely.ma/radu-raileanu-a-trianon-torveny-egy-nacionalista-provokacio/

barkasarja Creative Commons License 2020.05.14 -1 0 12127

 

Üdvözöljük Romániában! Állítsa be az óráját 50 évvel ezelőttre!

 

egy hazafi Creative Commons License 2020.05.14 0 0 12126

Egy területrabló ország persze, hogy nem rehabilitálja a kirabolt ország hősét, aki részt vett a legalább még magyar többségű területek nemzetközi szerződés alapján(!) történő újbóli birtokbavételében.

Előzmény: ManoSanga (12124)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.14 -1 0 12125

"A román rendszerváltás után is megpróbálták rehabilitálni, de nem sikerült."

 

A román "igazságszolgáltatás" igazságosságra való törekvése egyenlő a nullával.

Ugyanis egy olyan, velejéig romlott államban, mint a román, ahol az egykori magyar javaknak még mindig csak kb. a 40%-át adták vissza, húzzák az ügyeket a végtelenségig, sőt visszaperlik a már visszakapott magyar javakat, és amely a valóságban továbbra is undorító soviniszta, magyarellenes politikát folytat, a magyarság semmi jóra nem számíthat, így Wass Albert ügye sem számíthatott igazságosságra...

Előzmény: ManoSanga (12124)
ManoSanga Creative Commons License 2020.05.13 -6 0 12124

A román rendszerváltás után is megpróbálták rehabilitálni, de nem sikerült. Jogerősen elítélt nyilas gyilkos maradt.

Előzmény: barkasarja (12120)
egy hazafi Creative Commons License 2020.05.13 0 1 12123

Mivel tudod bizonyítani Wass bűnösségét?

Csak mert egy magyarellenes román koncepciós per ezt állította?

Te komolyan elhiszed, hogy ezek a perek Romániában nem voltak részrehajlók és nem voltak magyarellenes céljaik?

Előzmény: ManoSanga (12114)
egy hazafi Creative Commons License 2020.05.13 0 0 12122

A YouTube videóban viszont, aminek hivatkozását Eklatáns Béla fórumtárs tette közzé, az hallható, hogy a megkérdezett románok szerint nem kötelező a magyaroknak december 1-jét meg Trianont velük ünnepelni.

Akkor ezek a vélemények csak egy kis szeletét képviselik a román társadalomnak és a nem megkérdezett többség magyarellenes?

Vagy valahogy mindig egy magyarellenes csoport kerül az országuk élére?

Előzmény: ManoSanga (12113)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2020.05.13 0 0 12121

Ezt kell mar beraknod sokkal hitelesebb a magyar turistak mar ezt hasznaljak.

Előzmény: ManoSanga (12116)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.13 -1 1 12120

"Was jogerősen elítélt háborús bűnös volt, aki elmenekült az igazságszolgáltatás elől."

 

Jogerősen egy frászt!

A magyargyűlölő, kommunista román népbíróság minden bizonyíték nélkül, bemondásra(!) nyilvánította háborús bűnösnek. Még az USA sem adta ki Romániának, pedig többször is kérték a kiadatását. Ez mindent elmond a román haverjaid "igazságszolgáltatásáról", különösen, ha ráadásul még magyar is a vádlott...

Előzmény: ManoSanga (12114)
kökénybandi Creative Commons License 2020.05.13 0 1 12119

"románnak lenni nem egy nép, hanem egy foglalkozás"

 

Jó munkát!

Előzmény: ManoSanga (12114)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.05.13 0 0 12118

Zalatnai mészárlás 1848. október 24.

 

Magyarellenes atrocitások Erdélyben és Romániában: 1784-1956

 

MAGYARELLENES ROMÁN KEGYETLENKEDÉSEK ERDÉLYBEN

 

Dátum -               Település - Magyar áldozatok száma

1848. október 12. Kisenyed (Sangatin) 140
1848. október Magyarigen (Ighiu) 176 család
1848. október Asszonynépe (Asinip) ?
1848. október Boklya (Bochia) 30
1848. október Borosbocsárd (Bucerdea Vinoasa) 73
1848. október Bugyfalva (Budesti) ?
1848. október Csáklya (Cetea) ?
1848. október Forrószeg (Forosig) ?
1848. október Mikeszásza (Micasasa) ?szinte mind
1848. október Zám (Zam) ?
1848. október 20. körül Balázsfalva (Blaj) térsége 400
1848. október Alvinc (Vintu de Jos) 2 békeküldött
1848. október Sárd (Sard) környéke 3000
1848. október Algyógy (Geoagiu) 85
1848. október 24. Ompolygyepüi (Presaca Ampoiului) vasúti megállóhely - 700 zalatnai magyar
1848. november 13. Felvinc (Unirea) 200
1849. január 8. Nagyenyed (Aiud) 800
1849. január 18. Marosnagylak (Noslac), Hari (Heria), Marosdécse (Decea), Inakfalva (Inoc), Felvinc (Unirea) (100?)
1849. január Marosújvár (Ocna Mures) 90
1848. december 14. Kővárhosszúfalu (Satulung), Bácsfalva (Bacea), Türkös (?), Alsócsernáton (Cernat), Tatrang (Tarlungeni), Zajzon (Zizin), Pürkerec (Purcareni) ?
Gerendkeresztúr (Grindeni) 200
1848. október 28. Borosbenedek (Benic) a teljes falu
1848. október Székelykocsárd (Lunca Muresului) 60
1848. Gyulafehérvár (Alba Iulia) ?
1848. október Naszód (Nasaud) ?
1848. október Borbánd (Barabanţ) ?
1848. október 25. Kőrösbánya (Baia de Cris) és Cebe (Tebea) között a teljes Brády-család
1848. október Radnót (Iernut) környéke majdnem teljes falvak lakossága
1849. május Abrudbánya (Abrud) 1000
1849. május Bucsesd (Buces) 200

 

A vad antiszemita Vasgárda – amelynek parancsnokai és az 1940-ben hatalomra került Antonescu-kormány vezető tisztségviselői között személyi átfedések voltak – rendszeresen terrorizálta a zsidókat, jellemzően a városi értelmiségieket: orvosokat, ügyvédeket, tanárokat. Mintegy 30 óromániai és dél-erdélyi településen, legalább 400 esetben került sor véres pogromokra.

 

 

A spontán pogromok és vérengzések következtében megközelítőleg 350-400 000 zsidó pusztult el a román fennhatóság alatt álló területeken 1941 és 1943 között. 

 

https://barankovics.hu/cikk/kitekinto-a-bulgariai-es-a-romaniai-zsidosag-sorsa-a-ii-vilaghaboruban

Előzmény: ManoSanga (12116)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.13 -1 0 12117

Tetszik neked?

Ha így folytatod, van esélyed rá, hogy hülyeségben lekörözöd az eltótosodott ütődöttkénket... :)

Előzmény: ManoSanga (12116)
ManoSanga Creative Commons License 2020.05.13 -6 0 12116

Avram Iancu

Előzmény: barkasarja (12110)
Laja73 Creative Commons License 2020.05.13 0 1 12115

a román nacionalisták figyelmét felhívni 

 

 

Sosem rajongtam a románokért de amit te feltételezel róluk...a fenébe, ha csendben maradunk, talán nem is emlékeznek rá. Picsába ezek minket figyeltek és most tessék, megtudták, hogy mi volt 100 éve.

Előzmény: ManoSanga (12113)
ManoSanga Creative Commons License 2020.05.13 -7 0 12114

Was jogerősen elítélt háborús bűnös volt, aki elmenekült az igazságszolgáltatás elől. Eltartott egy ideig, de végül maga hajtotta végre az ellene hozott halálos ítéletet.

Előzmény: egy hazafi (12107)
ManoSanga Creative Commons License 2020.05.13 -7 0 12113

Sikerült a román nacionalisták figyelmét felhívni a centenáriumra. Így aztán most minden székely faluban kötelező lesz felvonni a román állami zászlót és megemlékezést tartani Románia és Erdély egyesüléséről.

Előzmény: blue rocket (12112)
blue rocket Creative Commons License 2020.05.13 0 0 12112

A román parlament Trianon-emléknappá nyilvánította június 4-ét

 

A Trianon-törvényt 235 szavazattal 21 ellenében és 25 tartózkodás mellett szavazta meg a bukaresti képviselőház.

 

https://index.hu/kulfold/2020/05/13/romania_trianon_emleknap_torvenyjavaslat_szavazas/

Eklatáns Béla Creative Commons License 2020.05.13 0 0 12111
Előzmény: egy hazafi (12107)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.13 -1 0 12110

Ezt a mellszobrot is biztosan, legalább annyira "demokratikus" eljárásokkal állították fel az oláh haverjaid egy még mindig magyar többségű településen, mit a tót tesóid Stur Lajcsi mellszobrát Párkányban... :(

Előzmény: ManoSanga (12106)
barkasarja Creative Commons License 2020.05.13 -1 1 12109

Zömében eléggé normális megnyilvánulások, de ezeket sajnos cáfolja a hivatalos magyarellenes román politika, lásd a legutóbbi Iohannis-féle magyarellenes kirohanást...

Előzmény: Eklatáns Béla (12105)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.12 0 0 12108

Tényleg szarházi hegyi vad oláh volt..

Ez után mit lehet tenni..

Minden magyar csendben azokon a kissebségi területen..

/Voltam  Nagyenyeden/..Mindeki lapúl..:cSOMBORd.. mAGYARLAPÁD..

éS MI A TEENDŐ..?

Előzmény: egy hazafi (12107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!