Nézegetem az ukrán oldalakat és úgy látom ott olcsóbbak a pár éves mtz-k. Szerintetek érdemes behozni, a vám rendszám, behozatal kb. mennyibe jönne ki? Valaki csinált már ilyet?
Amelyik első kereket a levegőbe akarod tartani azt felemeled, és akkor másik oldalon az első híd és a váz között megnőtt hézagot kitámasztod kalapáccsal, akácfa hasábbal illetve arra alkalmas akármivel, ha kész, kiveszed az emelőt és gyí. Emelő nélküli verzió annyi hogy a jó kerékkel beállsz egy árokba,gödörbe, a rossz kerék pedig az úton marad, így is elbillen az első híd, kitámaszt és kész.
Otthon egy mtz-vel próbáld ki és vágjál hozzá akác hasábot előre, azt magaddal viszed és nem kell ott bohóckodni.
Hova kell rakni és hogyan?? 😂 Lábán fogom hozni, mert a traileresek egyszerre akarnak egy havi fizetést... Akárhogy számolom, az üzemanyagok nagyon max 20e ft.. és elkérnek 80 e ftot... Úgyhogy megpróbálom lábán elhozni...odafelé is úgy ment.. igaz kaptam is egy hátsó defektet Mateszalkan a városban... :) jó volt megoldani..
Vigyél magaddal egy gyűrűshenger facsapágyat , tedd be baloldalon a híd és a váz közé és gyí haza 3 lábon. Majd otthon ráérsz a felnivel olcsón mókuskázni. Ha nem ismered a technikát, kérj gyakorlati oktatást régi tsz-es traktorostól.
Sziasztok! Pár dolgot szeretnék kérdezni Tőletek. Van egy 80 as Mtz -m és sajnos egyelőre 120 kmre van a lakhelyemtol. El szeretném hozni ide, Bocskaikerten lakom, Debrecen mellett. Nem ismertek esetleg vkit, aki normális áron elhozza? B verzió, hogy lábán hozom, jó állapotú, szóval sztem eljön, csak kellene két első gumi, illetve a jobb első felni a szelep mellett kb 4-5 benzin ki van rohadva. Nem érzem a belsőt, de elég mély a lyuk a felnik és olyan vastag, mint egy szál cigi. Erről mi a véleményeteket?
Debrecen környékén nincs véletlenül valakinek ilyen felni csillag elfekvőben? Felni csavarnál megrepedt és a hegesztés nem igazán bírja..nem szeretnék újat venni...
GAZ-66 vagy a ZIL 131 is ilyen csörlő van ,a katonai bontókban van belőlük bőven ! Érdemes lökhárítóstól venni ,de szerintem a GAZ-é is elég az MTZ-re ,mind kettő gardán hajtású ,bár lehet eltekerné egy hidromotor is !
Valami okosabb helyről kell megkérdezni ,mert volt valami változás ,ezt én nem rég olvastam ,az is lehet a fekete rendszámra kell csak ,de egy fényképezős kapu alatt át kell menni és meg tudja az ember !!
"A mezőgazdasági gépjárműre és az ehhez kapcsolt pótkocsira vagy egyéb vontatmányra, illetve a lassú járművekre nem vonatkozik az útdíjfizetési kötelezettség, mivel ezek nem minősülnek tehergépjárműnek."