Miért Gorilla, a Gretch-ben milyen szok lenni?
És a nagybőgőtkben milyen van? Biztos ez is polgárpukkasztás, hát én gyorsan kipukkasztom: A gitár lelke a pickup, és nem a pickop, de különben meg tökmindegy, mert a gitárnak nincs lelke, (alap állásban) csak a hegedűnek. Ha valami miatt javítani kell, ritka megoldásként előfordul, hogy gitárba is raknak lelket. No persze ez csak is akusztikus hanxerre vonatkozik, de nem akarom agyon magyarázni :-))
Akit a hagszer készítés rejtelmei érdekelnek csak is GORILLÁHOZ-forduljon, ő imádja a "léleketlen" hangszereket :-))))))
BIBIKE!
Megtalált Gadnai Tibi?
Még a hétvégén vittem neki egyet a STOP Aprónetes hirdetésedből. Ha még nem keresett, csörögj rá a 30/955-87-30-on, mert az Alesisre tuti vevő.
Szép dolog nyíltan vállalni a szórakoztató zenélést. Az még szebb, hogy te magad is szégyennek tartod, amit ma szórakoztató zene gyanánt ránktukmál a média igénytelenebbik fele. Ha örömmel játszod, biztos nem rossz!
A soundról: (elsősorban emiatt írok) - ha tetszik a mostani hangzás, és főleg egy régi Selmer adja meg a tökét az egésznek, akkor ha lehet, ne heréld ki az egészet egy Zoom-mal.
Eddig is megvoltál biztos különösebb zengetők nélkül. Egyébként a zengetői elég gyagyik. A torzítóját ebben a műfajban nem nagyon tudod kihasználni. Szerintem maradt a jó öreg analóg kisvasútnál, így megmarad a játékodban az az eredeti íz, amit ezek az olcsó kis "mindentbele" kütyük sosem fognak megőrizni. Persze egy bonyolultabb digitális effekt teljesen más. És az is igaz, hogy a Zoom az árához képest egész jó. Itt nem a 30 rugóról van szó, amit kifizetsz érte, hanem arról az értékes és gazdag hangzásvilágról, amit ki lehet hozni egy Selmerből, egy Stratból, stb, és amit el fogsz veszíteni, ha egy Zoom505-öst dobsz be effektnek.
Nekem is volt Zoom-om, nekem is tetszett eredetileg, jó kis metál soundokat tudott, de amikor kipróbáltam egy jó analóg torzítót egy jó erősítőn (akkor még Fender Twin Reverb, aztán Laney)
kapásból eladtam a Zoom-ot. Nem volt zengetőm, meg mindenféle effektem, de a hangzás egyenes lett, és tízszer gazdagabb, mint valaha is gondoltam volna. Aztán vettem egy csöves effektprocit, ami tartalmazott digitális effekteket is, de igazából azt a meleg hangot, ami egy analóg rendszerből jött sosem kaptam meg tőle, pedig 3x annyiba került mint a Z505. Az más tészta, hogy ezért kellett, mert ki akartam hozni többféle hangzást a cuccból, és ahhoz egyedül egy torzító sajnos kevés.
Próbáld ki a két hangzás közti különbséget, és dönts balátásod szerint!
BIBIKE!
Ha mindezt két hete mondod, vevő lettem volna, vagy az Alesis-re vagy a Laney-re. De most sajna leapadt a zsebem, vettem egy DigiTech S100-ast. Abból a pénzből amiből Laneyt akartam venni.
tipe!
A Bauersoundék ha kéred postáznak árlistát. Nekem tavaji van, ha emilen elküldöd a címed, lefénymásolom és elpostázom neked. Túl sokat nem változhatott, már így is olyan mintha nem tizes számrendszerben számolnának.
t64!
Örülök, hogy mostantól ketten képviseljük a topicban a vendéglátós zenészek nem kis táborát. Nincs túl jó véleményem a ZOOM-okról, de ennyi pénzért ennyi jár. Jöhetnék az okos dumával, hogy tegyél hozzá ennyit, meg ennyit, és vedd meg ezt vagy azt. Inkább azt mondom, próbálj ki több félét mielőtt beleugrasz egy olyan üzletbe, amit egy hét alatt megbánsz.
Tomci!
Régen nem hallottam felőled.
Milyen volt a Radics emlékkoncert?
rég jártam erre... :)
szóval hogy hogy is jutottam arra az elhatározásra hogy megtanulok gitározni... kb. olyan 6-7 éve fordult meg először a fejemben hogy milyen jó is lenne gitározni, amikor a neten megtaláltam és leszedtem az ftp.nevada.edu-ról a teljes olga-t. akkoriban ez még nagy ritkaság volt, örültem is neki nagyon hogy meg volt majdnem az összes gitárkotta ami akkoriban érdekelt... meg volt néhány barátom akik tudtak gitározni, tőlük is tanultam ezt-azt, persze az alap akkordokat ekkor már mind tudtam a nevadás kottákból, csak éppen gitár alig volt még a kezemben :)) aztán sokáig csak kölcsön gitárokkal pötyögtem (fémhúrossal húrozott klasszikus, brrr...), mígnem végre valahára rászántam magam arra, hogy vegyek én is egy gitárt. ez egy washburn klón volt (lyon), és kb. 4 éve történt. nagyon örültem neki, hogy van végre saját gitárom, és innentől kezdve töretlenül fejlődök :))) de tényleg, szvsz iszonyatosan sokat jelent az, ha vki kezdő és van saját hangszere, és nem csak kölcsönkéreget, meg csak akkor tud gyakorolni ha éppen olyan helyen van ahol van gitár. én azután, hogy megvettem a gitáromat, a következő 2-3 hónapban többet fejlődtem mint az előző 1-2 évben, de ez nyilván természetes... aztán a többit már tudjátok, idén nyáron végre sikerült vennem egy telecaster-t, aztán azóta mégtöbbet játszok :) hivatásos, "képzett" gitártanárhoz még soha nem jártam eddig, mindig csak olyanok tanítgattak eddig akik jól játszottak, esetleg emelett vmi zenei suliba is jártak... meg nagyon sokat tanultam koncert bootleg-ekből, stones és ledzep főleg, ezek kimeríthetetlen források :)
Nekem a GT-3 kissé zajosnak tűnik, a OD-k és az erősítő szimulátorok használhatatlanok. Lehet, hogy valamit rosszul állítottam be ?
Vagy a kapcsolási sorrend nem a legtökéletesebb ?
Ha Ti elégedettek vagytok vele, írjátok meg, milyen módon, milyen beállításokkal adja nálatok a legtökéletesebb hangzást.
Konkrétan a Zoom 505-öst nem nyúztam még, de párszor már láttam/hallottam koncerten, egyébbként 1010-esem már volt.
Én amikor megvettem onnan közelítettem meg a dolgot, hogy kb 30-ért kapok kb. egy torzítót meg egy korús pedált. Ráadásul ez programozható, meg a'szem hangoló is van benne.
Innentől kezdve eléggé megéri a dolog, persze ki kell próbálni, de egy rack-cuccot biztos nem fog helyettesíteni.
A hangja egyébbként szerintem árához viszonyitva korrekt, első multieffektnek tökéletes.
Látom, nagyon kevesen járnak erre, pedig nagyon jó a topic. Már majdnem az egészet végig olvastam. Lehet szörnyülködni, én is vendéglátózom. Amatőr beatzenész voltam száz évvel ezelőtt, és most egy éve (vénségemre) újra elkezdtem zenélni. A kötelező seveledsenélküledkékaszemehosszúfeketehajcsipkéskombinék közé minél nagyobb számban igyekszünk becsempészni a SHADOWS, ILLÉS, OMEGA, METRÓ, stb. számokat, meg a jazz standardeket. Sokan talán nem tudják, hogy igényesen tánczenét játszani messze nem egyenlő Lakodalmas Lajos, vagy a Dupla kávé színvonalával. Sráckoromban a zenetanárom egy harmadosztályú csehóban zenélt, de ha megengedte volna magának az olyan rossz, felületes harmonizálást, és azt a fajta éneklést, amit ma a gagyitévék mutogatnak mulatós zene címén, hát biztosan megverték volna.
Miután már így is túl hosszú voltam, leírnám a problémámat részletesebben:
Még sohasem használtam multieffektet. Idegenkedem tőle. Van egy 1969-ben gyártott SELMER erősítőm Marshall ládával, egy Squier Strat gitárom, reverb gyanánt egy Dinacord,meg egy Boss overdrive pedál, és nincs pénzem komoly kisvasútra.
Tegnap a hangszerboltban meghallgattam egy Zoom 505-öt. meggyőzőnek tűnt.
Viszont nem szeretném elveszíteni azt a soundot amit eddig ki tudtam alakítani.Igaz ugyan, hogy egy bálon kb. minden tizedik vendégnek tűnik fel hogy nálunk a hangszer nem díszlet,
nekem mégis sikerélmény, ha ez a tíz százalék rácsodálkozik arra amit csinálunk.
Ezért kérem a tapasztaltabb topiclakók tanácsát.
előre is kösz.
t64
Tudja valaki hogy Fender tipusu csoves erositok
milyen aron mozognak mostanaban?Engem 30-40W-os-
ak erdekelnenek.Pusztan tajekozodas celjabol ker-
dezem,csak hogy kepbe legyek hogy mennyi zsetont
kell gyujtenem hogy tudjak majd venni egyet.
Udv.tipe
Van egy eladó Alesis MidiVerb III.-asom, kb 42.500 pénzért! ( egykoron Steve Vai rackjében is szerepelt, stúdióeffektnek készült, ma már inkább demó célokra állja meg a helyét, illetve színpadon. )
Ha valakit érdekel, elviheti.
Ja, és eladom a LaneyPA60-ast is, mondjuk 50 körül, mert sajnos nagyon kell a lé.
Van még egy Seymour Duncan AlnicoProII pick-up, ha érdekel valakit.
(frankó kis végkiárusítás, mi? - a mikrofonom azért megmarad, meg a lelkesedés és a zene iránti elkötelezettség is!)
452-1548 munkaidőben, vagy 30-2578958
Mármint attól függ mire akarod használni.
Nekem van elektromos gitárom amibe jó pickup van, és semmivel se tetszik jobban, mint az akusztikus. naná, hogy nem, mivel teljesen más a kettő.
NEM LEHET ÖSSZEHASONLÍTANI!!! Jó kis reneszánsz témákhoz akusztikus (nylonhúros), zúzáshoz villanydelejes.