Ha valaki szeretne csatlakozni még: 7:23-kor Déliből induló vonattal indulás, 8:04-re érkezés Szárligetre, a Tokodi pincéktől 15:01-kor és 15:15-kor indul vissza busz, ami 17:00 és 17:10-kor ér az Árpád-híd végállomásra. Vésztartalékként van egy busz Mbányáról 14:51-kor, ha a sár pl. visszafog. Így ki-ki szabad estére is, igény szerint, én szeretnék 5-re Pesten lenni és a tempó ilyen lesz.
Táv: 50,5 km, szint: 1.384m, Iszinik részidőm 6:22 volt (7,9km/h).
A felkészülés szerintem is legyen alapos, aztán a versenyen lehet relatív lazázni, vagy keménykedni. A "majd ott megoldjuk" mentalitás lehet, hogy műxik olyan módon, hogy (álságosan) csökkenti a verseny előtti lámpalázat, viszont számos olyan gondot okozhat a versenyen, ami szétveri a befelé figyelést, ezáltal éppen, hogy ellene dolgozik az "élményfutásnak", sőt a teljesítést is veszélyezteti.
Szerintem is önismeretről is szólnak az ultrák. Ha az ember becsapja magát, megpróbálja megtéveszteni magát, az benyújtja a számlát keményen. Pl. szerintem nemigen lehet első pillanattól az utolsóig "élvezni" egy 20-30-40 órás versenyt, de lehet elsőtől az utolsóig, pozitív élményfutás.
És még a személyem gondolata is elkerült! :-) Amúgy szerencsére a a rajt korábban van 2 órával én meg remélhetőleg erősebb és gyorsabb leszek, így talán az éjszaka és az alvás nem zárják ki egymást ....
Nyilván volt. Azt gondolom, azért nem árt modellezni a körülményeket, amennyire lehetséges. Ha pl egy olyan versenyre megyek amiben van egy teljes éjszaka, hátizsákkal kell menjek és botot is fogok használni, akkor nyilván úgy gyakorolok, hogy ne a verseny napján legyen először a kezemben bot, a hátamon hátizsák és az éjszakáról ne az alvás ugorjon be elsőnek. Pl ma este is a zsákommal futottam, benne volt a teljes menetfelszerelés. A fentieket nem Szaszáról írtam....
Szia! Emlékszem rád. Versenyeken is látlak sokszor. Spartathlon fórumot is olvasom, a triatlonost nagyon ritkán. Nagyatádon szoktam integetni miközben futkározunk, de mivel még soha sem láttam a felismerés szikráját megcsillanni szemedben, meg aztán az évek is múltak, arra gondoltam, hogy a köszöngetőst már nem fogod összekombinálni a bukósisakossal. Azért örülök, hogy emlékszel rám. A Margitát tervezem. Tavaly is voltam és tetszett. Ha eljutok találkozhatnánk.
1/2 9-ig vártunk a 11-es busz végállomásánál, azután úgy döntöttünk Bálinttal, ha már ott vagyunk futunk egyet. A nyomok a mieink voltak, azon a szakaszon kétszer is futottunk. Hármashatár-hegy is volt. (mivel eltévedtünk a ködben felfutottunk, onnan legalább már sejtettük hol vagyunk). Összesen 2 3/4 óra bokáig víz, derékig sár.
Na, zavaromban el is gépeltem, szóval andalgás. Kíváncsian várom-, csak sikerül felkészülni és helyén értékelni. Miatta feláldoztam Atádot, viszont főversenyemnek az UB váltót tettem... Gatyákat felkötni! ;)
"vár rám egy kis augusztus végi andaldás az Alpokban"
Támolygásra célzol? ;-)))
Viccet félretéve, okos ízület- és lélekbarát döntés, hogy ezt választottad, és, örülök hogy egyáltalán választottál. Ne felejtsd el, hogy ez is igen nehéz verseny, még nem tudod, de bátor is vagy. ;-)
Kívánom, hogy őszintén jóízű teljesítés legyen a jutalma a verseny felé vezető egészséges életmódnak.
Igazatok van, ma világosban értem erdőbe, de így sem volt vidám a meredek szakasz. Az eső miatt iszonyú csúszós a jég, avarkereső expedíció is volt a bokrok közt.
Voltatok tegnap Varázskörön? Milyen volt? Ma reggel sólyom szememmel fürkésztem futócipő nyomokat, valami őrültek futottak a sárban a Virágos-nyeregtől a felső hangár felé, valszeg tegnap este, mert még nem voltak mélyek a nyomok. Arra gondoltam biztos a varázskörön keletkeztem ezek a nyomok.
Szombaton megejtettem az idei év első futását a szegedi gáton, itt-ott a második felében belesétálva. Jól bírta a lábam, a keringés pedig teljesen rendben (az első félmarcsi kb. 2:25, 135 átl.) - köszönhetően a napi 60-75 perc cross trainingnek talán. Kezd megjavulni a futóakarókám. :)
Köszönhetően norb29-nek én is beneveződtem a CCC-re, így vár rám egy kis augusztus végi andaldás az Alpokban. ;) Yessss! Jó felkészülést mindenkinek, hajrá!
Valakinél esetleg akad egy kiadó hely!!?? Aug. 20-tól, szept. 6-ig vagyok szabad meló ügyben, ebben az időben minden megoldás izgat. Alvóprojekt ügyben tudok segíteni valamicskét.