Keresés

Részletes keresés

báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.02.02 0 0 299
Esetleg még egy kis kurflit bele lehetne tenni a Markazi-kaputól az Ilona-vízeséshez, netán egy nagyobbat a Muzsláról egy kis kitérővel Pásztó felé? És akkor még ott a Nagy-Hársas, legalább 300 m szint a lábától (kérdés, hogy ott merre vezetne vissza, vagyis tovább), vagy a Lipótról nem egyből Galya felé, hanem vissza a Csór-hegyre, majd a Nyírjesen fel Galyára... :)

Aztán ki lehetne feszíteni egy hatalmas lepedőt az UTMB csapatnak ajánlva, mondjuk a János-vára tetejére. A lényeg, úgy kell elhelyezni, hogy amikor lila arccal, négykézláb hörögve felér a delikvens, pont az orra előtt virítson a felirat: "Pont kell wazze? Küzdj!" :DD (És persze itt itatópont nélkül, csak néhány üres infúziós palack lógna a fákról a nagyobb hatás kedvéért). :)
Előzmény: medvegyu (292)
medvegyu Creative Commons License 2009.02.02 0 0 298
Köszi a biztatást Neked is és Olinak is! Azon leszünk, hogy akár külföldi indulók számára is vonzó legyen a rendezvény és ne csak magyar süteményeket osszunk az ellenőrzőpontokon :-).
Előzmény: carlos80 (295)
medvegyu Creative Commons License 2009.02.02 0 0 297
Lehet, hogy 3 pont lesz. Nem ez az elsődleges szempont, hanem hogy jó túrát csináljunk, ami kedvére lesz annak a rétegnek, akit érdekelnek az ilyen túrák.

Amúgy a GPS és a tuhu szerintem mindenképp kevesebbet mér, mint a valós táv, ha valósnak a kerék által mérhetőt vesszük.
Sajnos kerékkel még csak a Bagolyirtás - Mátrakeresztes szakaszt mértük le, ott 17790 métert mértünk kerékkel, tuhu szerint 17100 m.
Az eltérés aránya nem volt egyenletes szakaszonként, hanem voltak szakaszok, ahol jobban lemaradt a tuhu, viszont az aszfalton
és egyenes részeken a tuhu kicsit többet mért, mint a kerék. Meglepő, hogy Ágasvári turistaháztól Ágasvár csúcsig oda-vissza többet mért a tuhu, mint a kerék.

Ha jobb idő lesz, folytatjuk a méréseket és akkor többet tudok a pontos adatokról.
Előzmény: efemm (294)
norb29 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 296
Nekem is nagy húzás volt ez a 8 órás rajt! szörnyű....
Előzmény: carlos80 (288)
carlos80 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 295

Hali!

 

Én is sajnálom, mert annak idején az utolsó rendezésen voltam, de 88 km-nél feladtam. Ha más nem lesz, biztosan ott leszek vagy futni, vagy csak nézelődni :)

 

Érdemes ráhajtanotok, mert a környéken nincs hasonló pontszámú kvalifikációs verseny és ha az árakat nézzük, sok külföldi számára is rendkívül vonzó lehet, így hamar nemzetközi hírnevetek is lehetne. Annak idején az egyik legjobb szervezés volt a TT- között, úgyhogy hajrá!

 

Üdv, Carlos

Előzmény: medvegyu (292)
efemm Creative Commons License 2009.02.02 0 0 294
Szerintem inkább csak 3 pont lesz, úgyhogy kell még majd egy másik rendezvény is mellé. Amúgy is "új" rendezvény. 4-5% -kal nem mér alá a GPS.
Átküldöm majd az UTMB rendezők által (tavaly) kért excelt, amiben az új minősítő rendezvényeket kell jelezni.
Pár napja küldtem meg Nathalie Ecuer-nek a magyarországi versenyek 2007-es és 2008-as összegyűjtött eredménylistáját. (A 2008-asokat már korábban, de kérte az egy évvel azelőttieket is.)
Előzmény: medvegyu (292)
olipapa Creative Commons License 2009.02.02 0 0 293
179től négypontos. Eléggé rezeg a léc, legalább 180ra fel kéne valahogy tornászni. Ha lenne egy 4pontos eseményünk, az nagy frankóság lenne, hisz a világ versenyeit nézve összesen alig van ilyenből néhány.
Hosszabb ultrákból egy évben 2-3 nál nem lehet többet nyomni egy átlagembernek eredményesen, biztonsásgosan. Sajnos, így erősen szelektálni kell a sok hívogató esemény közül. Pedig nekem is nagyon tetszik a ti mátrai balhétok.
Előzmény: medvegyu (292)
medvegyu Creative Commons License 2009.02.02 0 0 292
Tóth Janitól hallottam, hogy nem jössz (jöttök) Mátra 115-re (szomorú vagyok emiatt).

UTMB pontszámnak most néztem utána újfent.
Szóval 115,6+6360/100=179,2
Ez tuhu alapján van, az utolsó 45-ön korigáltunk szintet barometrikusan. Ha kerékkel mérünk, akkor 4-5%-al több távot kapunk.
Egy szó mint száz, az UTMB négy pont biztosítottnak látszik.

UTMB pontok

Mátra 115 szint és táv adatok
Előzmény: carlos80 (288)
csanya. Creative Commons License 2009.02.02 0 0 291
A Börzsöny éjszakain indulóknak írom a jó hírt, hogy a Nagy-Hideg-hegyi Turistaház büféje és étterme egész éjjel nyitva lesz, várja az indulókat. Meleg tea és forraltbor is lesz..
olipapa Creative Commons License 2009.02.02 0 0 290
Sajnos a Népek Tavasza is ugyanebbe a sülyesztőbe esett bele.
Előzmény: olipapa (289)
olipapa Creative Commons License 2009.02.02 0 0 289
tervben volt, szülővárosom combos túrája, mint frankó edzés szép helyen, de a sítúra bajnokságot erre a hétvégére rakták, így idén kimarad a gyönyörű és egyben frankón nehéz Csondró völgy és társai.
Előzmény: carlos80 (288)
carlos80 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 288

 

No szóval nem elírás, szép az a 4:38 :) Épp most ébredtem téli álmomból két hónapi fekvenyomást követően és erre tellet.

 

Sajnos nem volt a csapatnak kedve korán kellni,így elkövettük a leghető legnagyobb hibát és 8:20-kor rajtoltunk a mezőny seggébe. Ennek a következménye, hogy egy idő után nagyon elegem lett a kerülgetésből..úgyhogy takaréklángon haladtam, tettem másrészt azért is, mert sehol se volt kedvem várni a teára, így csak 3-szor sikerült teljesen eléheznem...dehát aki hülye....

 

Mindezt leszámítva a Mátra gyönyörű volt, és bár megfogadtam, hogy többet nem jövök ide, jövőre biztos hajnalban rajtolok.

 

Két hét múlva Barcika 65, ha valaki erre vetődne.

 

Üdv, Carlos

Előzmény: olipapa (286)
akibacsi Creative Commons License 2009.02.02 0 0 287
Az övé építő, az enyém romboló. :)
Előzmény: olipapa (286)
olipapa Creative Commons License 2009.02.02 0 0 286
Vagy építő futása volt, vagy elírták. Szentem az előbbi.
Előzmény: akibacsi (285)
akibacsi Creative Commons License 2009.02.02 0 0 285
Carlos,

Az eredménylista szerint voltál Téli Mátrán, hogyhogy nem találkoztunk? Az az eredmény valós, ami a listán van???
Fat Creative Commons License 2009.01.31 0 0 284

http://nordic-walking.lap.hu/

http://www.nordicwalkingsport.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=56

Tapasztalatom az, hogy nem olyan konnyu jol hasznalni a botot, mint elsore gondolnank. (Nekem se megy tokeletesen.) Az emberek tobbsege nem is jol csinalja, csak pilinckaznak vele, nem hasznaljak ki.

Előzmény: zalai ASZFALTSZAGGATÓ (283)
zalai ASZFALTSZAGGATÓ Creative Commons License 2009.01.31 0 0 283
A héten kaptam meg az első túrabotomat, melyet részben a cégemnek köszönhetek, ahol dolgozok. Egy EXEl Extreme típusú bot. A tervek szerint terepfutások alkalmával fogom használni. A mai nap volt a tesztfutás a bottal. Pontosan nem is tudtam, mit várhatok egy ilyen bottól. Az első tapasztalataim igen kedvezőek. A mai futás havas jeges talajon zajlott. A faluban, ahol lakom még nem mertem használni. Egy kilométer után, amikor földes útra értem, vettem használatba. Az első mozdulatok igén furcsának tűnhettek. Nem tudtam, hogyan hova kell tenni a botokat, milyen szögben, mennyire kell a test elé tenni a botot. De valahogy 500 méter után kezdtem ráérezni. Már nem rúgtam ki a botomat sem mellőlem. Az első emelkedő megfutása előtt (titokban) azt gondoltam sokkal gyorsabban érek fel. De nem, csalódnom kellett. Az emelkedőn havas, jeges szakaszok váltották egymást. A bot hasznát ott vettem észre, hogy stabilan tudtam felfutni, nem akartak a lábaim kicsúszni. Lefele is használtam a botot, pont ugyanazzal a tapasztalatokkal, hogy tudtam rá támaszkodni, stabilitást adott. A jobb összehasonlítás kedvéért bot nélkül is megfutottam ugyanazt az emelkedőt. Alig volt olyan lépés, ahol nem akartam elcsúszni, lefele meg életveszélyes volt közlekedni, alig lehetett futni.
A helyes bothasználatról van valahol valami cikk, esetleg olyan ami a futóknak szól?
e b o l a Creative Commons License 2009.01.30 0 0 282
Kedves túrabarátok, kocakocogók!

Március 1-én, csak messze van túra Budapesttől, így úgy döntöttem meghirdetek egy Pilis-Vörös-Vár (PVV) bejárást, bekocogást.
Ami azt jelentené, hogy csoportosan lehetne menni, kocogni. A saját tervem 6 km/ó sebesség, azaz az ajánlott útvonalon 6 órás menetidő. Lehetőség lenne lassabban-gyorsabban is teljesíteni, de erre szükségem lenne akkor, lassabb-gyorsabb tempójú túravezetőre, amire várok jelentkezőt.
Díjazás: Oklevél, Kitűző (+füzet) baráti alapon a készlet erejéig ingyen…

Infó: kimmelpeter@freemail.hu +36-30-2561598Ajánlott útvonalunk

Szembe indulunk a Szt. Flórián utcán melynek végén, kimegyünk a Fő útra, jobbra fordulva elmegyünk a Vásár térig. Jobbra fordulunk, majd néhány méter múlva az iskola előtt balra, az iskola épülete rávezet a Kálvária utcán felmenő sárga sáv jelzésre. Ezen elmegyünk a piros sávig, amin balra fordulva néhány méter múlva megtaláljuk a Vörös-hegyet. Visszafelé indulunk a piros sávon. Nemsokára hosszan haladunk egy kerítés mellett. Egy sorompó után pár méterrel letérve a jelzésről jobbra, majd balra fordulunk egy széles földúton, ez a régi piros nyomvonala, ami bevezet Pilisszántóra. (Vízvételi lehetőség) A Fő úton balra kanyarodunk és elhagyjuk a falut. A piros itt balról jön be és a NEMZETI PARK tábla után balra elmegy, mi is vele tartunk balra. A zöldön balra fordulunk fel a Pilisnek. A szerpentin végi tisztáson jobbra fordulva egy balra ívelő úton, két kerítéskapun átmenve találjuk meg a Pilis-tetőt. Visszaindulunk a zöldre, és ezen visszafelé folytatjuk utunkat. A pilisszentkereszti műutat keresztezve a Hosszú-hegyen át a kék sávot elérve azon egyenesen haladunk. Keresztezve a csobánkai műutat, a Kevélyeket célozzuk meg. Amikor a kék a jellegfánál balra kanyarodik mi jobbra egy jelzetlen enyhén emelkedő szekérúton megyünk tovább. Néhány száz méter múlva balról egy bányát látunk. Utunkról nem térünk le, mindig egyenesen haladunk. Rövidesen a zöld sáv jobbról csatlakozik és néhány méter után balra letér, de mi egyenesen megyünk, amíg egy széles út jobbra nem kanyarodik. Ezen pár lépést megtéve megpillantjuk az Egri várat. Ezen az úton ugyanebben az irányban folytatjuk a túrát. Az út beér a fák közé, ahol nemsokára elérjük a zöld sávot, amin balra kanyarodunk. Addig megyünk a zöldön, amíg házak közé nem érünk. Az utcából jobbra kanyarodva átkelünk egy hídon. Felmegyünk a dombon, ahol a gyümölcsös kerítése sarkánál jobbra fordulunk. Az úton hosszan jobbról egy fenyves kísér. Egy T elágazáshoz érkezve balra fordulunk, majd a bekerített narancssárga gázcsövek mögött jobbra kanyarodunk. Elhaladunk a vámudvar kék épülete mögött, majd egy szélesebb útra érve a villanyvezeték alatt haladunk tovább. Rövidesen egy balrakanyarodási lehetőségnél megcélozzuk Pilisvörösvár legszélső a Fő útra merőleges utcáját, az Arany János utcát. Erről az első már házak közötti utcán, az Erkel Ferenc utcán jobbra kanyarodunk. Az utca végének ütközve jobbra fordulunk a Vágóhíd közön, ennek a végén balra fordulva a Vágóhíd útra érünk. Végigmegyünk rajta, majd a GILDE étterem melletti Szt. István (régi Bajcsy Zs.) úton megyünk végig. A Városháza után a Csobánkai úton jobbra fordulunk, néhány lépést megtéve balra a Törökkút utcába érünk, amiből balra nyílik a Béke utca.


Pilisvörösvár, Béke u. 7. 0,0 0 0,0 0
Pilisvörösvár, Kálvária 1,7 64 1,7 64
Vörös-hegy, ellenőrzőpont 2,9 176 4,6 240
Pilisszántó, cukrászda 5,6 104 10,2 344
Pilis-tető, ellenőrzőpont 5,8 565 16,0 909
Pilisszántói műút 4,7 5 20,7 914
Hosszú-hegy, kilátóhely 3,4 113 24,1 1027
Csobánka, Jellegfa 5,2 38 29,3 1065
„Egri vár”, ellenőrzőpont 2,2 23 31,5 1088
Pilisborosjenő, híd 2,6 36 34,1 1124
Pilisvörösvár, Béke u. 7. 4,6 88 38,7 1212


http://ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=144

-
Fridman Creative Commons License 2009.01.30 0 0 281

Holnap mindenki a Mátrába megy? Biztos, hogy nem lesz varázskör?

(Nehogy lemaradjak róla).  Nincs más hátra, marad a Gerecse...:-)))

Hajrá mindenkinek a Mátrában!!!

carlos80 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 280

Hej de rég volt, tán igaz sem volt.

 

Azt azért érdemes tudni, hogy a fertőzés kiindulópontja egy Manbó nevezetű egyén...én csak továbbadtam a fertőzést. A 35 fő már egész bíztató, mert ha már ennyien áldoznak egy minőségi versenyre, akkor mégsincs elveszve a terepfutás Magyarországon. Hozzá tenném, hogy a mostani 35 indulót és az eddigi résztvevőket nézve legalább 42-en indultunk (indulunk el). Ezzel a számmal pedig jócskán a legnépesebb nemzetek között szereplünk (az népességhez mérten), a szomszédos országokat magasan verve.

 

Sajnos még mindig nincs nagy visszhangja annak, amit csinálunk, de egyre többen vagyunk és remélem, ahogy sikerült felfutnia a TT-nek, a terepfutás is felvirágzik.

 

erről jut eszembe...nem érkeznek a linkajánlások :( még mindig siralmas a statisztikám)

 

Viszlát holnap!

 

 

Előzmény: Summer Comfort (279)
Summer Comfort Creative Commons License 2009.01.29 0 0 279
4 éve írtál erről a Ttúra topicba: ide.
Előzmény: Summer Comfort (278)
Summer Comfort Creative Commons License 2009.01.29 0 0 278

Carlos!

Már nem tudom, hány éve írtál erről a versenyről az Indexen anno, legelőször, de már akkor megfertőztél! Egyszer körbeérek, tuti! Köszönöm! :)

Előzmény: olipapa (274)
sajtember Creative Commons License 2009.01.29 0 0 277
Ha valaki megy Pestről a Téli Mátra XL-re és lenne még egy hely, örömmel csatlakoznék.
csanya. Creative Commons License 2009.01.29 0 0 276
Beleborzongtam...
Előzmény: olipapa (274)
csanya. Creative Commons License 2009.01.29 0 0 275

Majd kérek tőle autogrammot ha legközelebb találkozom vele. Mármint ha a testőrök oda engednek...

 

Előzmény: #viresz# (273)
olipapa Creative Commons License 2009.01.29 0 0 274
Ha ez az, itt ingyé' élvezhető.
Gratulálok az urad médiásulásához! :-)
Előzmény: #viresz# (272)
#viresz# Creative Commons License 2009.01.29 0 0 273
UTMB
:)
#viresz# Creative Commons License 2009.01.29 0 0 272
A Presztízs Pannon magazinban megjelent Carlos élménybeszámolója a tavalyi UTMB-ről. Szerintem baromi jó lett. Viszont Carlos őrjöng, mert őt tették a címlapra. He-he, Celeb lett :)))

No, mindenesetre szerintem érdemes elolvasni. Ha drágának találjátok a 495 Ft-ot a magazinért, akkor szívesen küldök (persze korlátozott számban). Aki szeretne, írja meg a postai címét a viresz@gmail.com címre.
carlos80 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 271

Ha nem küldik a felszólítást tegnap...elfelejtem utalni a maradékot :))))

 

Szép kis társaság, úgy látom van pár visszaeső, de bíztató, hogy az UTMB-sek között már felfedezni a gyógyulás jeleit. Sajnos Csabikát teljesen beette a kór, velem együtt....

Előzmény: olipapa (270)
olipapa Creative Commons License 2009.01.29 0 0 270
UTMB re ahogy látom, mind a 35 magyar nevezése mellett ott az "inscrit", már "csak" készülni kell...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!