Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Igen, azt a részt én is láttam legalább kétszer. Röhögtem is rajta mindig. Gyerekkoromban én is tubáztam, aztán felnőttkoromban is jó sokáig. Most a fiam tubázik. Idén tavasszal kipróbáltam, hogy megy a tubázás több év kihagyása után. Hááát... ha nekiállnék gyakorolni, akkor menne előbb-utóbb. De az hogy felveszem és kapcsiból elfújom vele a Monti csárdást, az csak vicc.
Mike Oldfield - Music of the Spheres Premiere - Part 1 & Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=JyB3kbQt6uU&feature=PlayList&p=4376351FD369DFA1&index=0 http://www.youtube.com/watch?v=zbf6BkYM32Y&feature=PlayList&p=4376351FD369DFA1&index=0
Erre gondolsz, mert én erről a hangversenyéről tudok, mint legutolsóról, az is Madridban volt zártkörű rendezvényen (legutolsó albumának megjelenése alkalmából). 100% pure szimfónikus zene, egy-két Oldfieldos hangszerrel kiegészítve: ő is beült a zenekarba, szemüvegben egy szál gitárral.
Na ezen nem voltam. ;)
Nem Jean-Michel Jarréval kevered véletlenül, mert ha igen akkor ennél nagyobb becsületsértés a világon nincs... :o))))))
A part 2-ben 3.40-nél van egy fuvolamotívum, ami elképesztően szól az albumon. Itt is jó, csak sajnos pusztán youtube-minőségben. :o(
Szeretem ezt a 16 perces videót, azzal együtt ahogy Mike beszél az ő szépen érthető angoljával (bár a zenét inkább hallgatom ilyen esetben)
Columbóban volt egy rész, amikor odaadtak neki egy tubát, amit sikerült megszólaltatnia mindenki csodálatára, majd kiderült, hogy gyerekkorában ez a hangszer jutott neki az iskolában. :)))
> Egy basszgitáros gyakorol, majd egyszer csak lemegy a Triál szaküzletbe és vesz magának akció keretében egy harsonát?
Ezt is el tudom képzelni, de a fordítottja sokkal könnyebben hihető. Vagyis lehet, hogy már gyermekkorában harsonázott pl. egy ifjúsági fúvószenekarban zeneiskolai hangszeren, azután a basszusgitározás már nem olyan nagy kaland. Aztán amikor már tellett rá, akkor vett egy harsonát, kicsit beedzette a száját, aztán adj neki.
Vicceltem. Jó kis dögös nóta, mesterien kivitelezve és előadva. Én ismerem női énekessel is (itt Pesten is ez a változat volt hallható), na az annyira nem jó.
Mike Oldfieldról beszélni nem könnyű, mert az ember könnyen lefolyik az index.hu összes winchesteréről. ;) Még a korábbi index.hu előzményre az internetto.hu-ra is Mike Oldfield kedvéért regisztráltam, 1999-ben (akkor volt a pesti koncertje)
After Crying régen említette őt zenei előzményként, és mivel ugye nagy fan vagyok, ezért rákérdeztem annó a srácoknál ki szereti. Péter is 'elhajtott', Torma Feri is. Na aztán kiderült, hogy Görgényi Tomi volt lelkes Oldfielder.
Óriási a cikkbeli sztori: a bácsi örült, hogy 100.000 helyett 108.000-et kap.
Amúgy ahogy én tudom, legalábbis régen, nagyon komoly követelmények voltak ilyen reprezentációs meg egyéb anyagoknál, pénzhamisítást megelőzendő (pl.: átlósan keresztbe rányomva: m i n t a). Nem vagyok benne biztos, hogy ha megtalálják a céget, aki finanszírozta a cucc nyomását és/vagy a nyomdát, nem fogják minimum kellemetlen kérdésekkel bombázni.
Emlékszem, a régi KMF-en, ma BMF-en, amikor odajártam, tanított minket a Pénzjegynyomda akkori vezérigazgatója. Azonnal lerohantuk, hogy engedélyezzen nekünk egy nyomdalátogatást, mondta, hogy érti a poént, és elhajtott minket az ötletünkkel. Azóta sem voltam ott, pedig tényleg megnéztem volna, selejtívek elkérése nélkül is :o)))
Délután megnéztem Mike Oldfield TB2 koncert DVD-jét és a végefelé a virtuóz basszgitáros _harsonázott_. Azért kiváncsi lennék, hány basszgitáros lépett fel koncerten harsonával, vagy fordítva. Egyáltalán. Egy basszgitáros gyakorol, majd egyszer csak lemegy a Triál szaküzletbe és vesz magának akció keretében egy harsonát? Hogy van ez?