benzin van benne, mint eddig, gyújtás rendben, szikra van, a blokk se volt széthúzva, szóval valóbn csak a dugó lett cserélve... a tulaj elmondása szerint olyan tekerni meg rúgni mint eddig, csak épp nem indul be, szóval a kompresszióval se lehet gond :D
Gyújtás vezeték kontakthiba, pipa kontakthiba lehet legelőször.Mert gondolom le lett véve.
van é szikra? Ha FAGY gyújtás van rajta akkor a kitekert gyertya mindenképpen fixen érjen hozzá a testhez mert kipurcanhat, úgy tekerjétek meg és figyeljétek a szikrát.
Pedig kellene 2 kocsink ment decemberben műszakira. Minkettőnél kellett meghatalmazás (aláírással) (bár ez hungarisztán itt mindent meg lehet oldani........)
A hivatásos sofőröknél is kell tudtommal maghatalmazás hogy használhassák (bár a nagyon friss jogszabályzást nem tudom)
Üdv,akkor én is osztom a szót :)))
Az egyik szomszédom piszkosúl szeret vastelepeken időzni,túrkálni,tavaly amikor foglalatoskodott az egyik ilyen telepen két Romet kadettet hoztak leadásra.Mivel számla kellett a leadónak így,először a méhbe adta le kb.tízezer hufért,majd a szomszéd vette át huszonötért a kettőt.A dolog pikantériája hogy a motorok egy iskola tulajdonát képezték azért kellett a számla,a másik dolog pedig hogy az egyik motor kicsit viseletes volt a másik pedig 0 km-es,igen null. Km-es!!! Hogy miért,még a tankban is benne volt valamilyen fajta papír hogy felszívja a nedvességet.....stb
Ja,ezek a motorok,aki még emléxik a kresz fakúltációra.......na ezek a motorok is onnan menekültek meg.
A szomszéd egy ötvenesért szabadúlt meg a szebbik motortól.
Ha szívességet tettél vele, az nagyon jó, kisegítettél egy kisöreget. De a bácsi meg biztosan nem százhatvanért, majdnem autóárban árulta a rometet. Ez a Babetta meg madárra vár, sokan így látjuk.
Tegnap írtam az 1 km-es Babetta hirdetőjének aki válaszolt is. Mindenki értékelje saját belátása szerint.
Tiszteletem! Kérhetnék pár közeli fotót a blokkról ( dekli nélkül) és a kerékagyakról? Köszönettel Andrássy
És a válasz:
En csak segitettem felrakni. Egy kepem van meg. A babetta 0km-es igazabol nincs mit nezni rajta. Elvileg hetvegen nezi meg egy komolyabb erdeklodo.
Szerintem a lóßar már megvan most a verébre várnak! Ha valakinek megéri használja egészséggel. Én is ettem már halászcsárdában méregdrágán, élvezhetetlen halászlét.
Tegnap írtam az 1 km-es babetta hírdetőjének aki válaszolt is. Mindenki értékelje saját belátása szerint.
Tiszteletem! Kérhetnék pár közeli fotót a blokkról ( dekli nélkül) és a kerékagyakról? Köszönettel Andrássy
És a válasz:
En csak segitettem felrakni. Egy kepem van meg. A babetta 0km-es igazabol nincs mit nezni rajta. Elvileg hetvegen nezi meg egy komolyabb erdeklodo. Szerintem a lóáar már megvan most a verébre várnak!
sok érdekes külföldi passzus van. Szerintem ezekből sok magyarországon is hatályos csak épp nem foglalkoznak vele. Egyik sofőr haveromat a szalonnázó bicskája miatt büntettek meg németoszágban, mert hogy túl hosszú volt a pengéje. Egy másikat meg azért, mert a kocsiban található cuccokat (kannát pótkereket) nem rögzítette a zárt mikrobuszban.
Sok országban már olyan törvény van, hogy csak az vezetheti az autót akinek a nevén a biztosítás van. Nem a vezetéssel van a probléma náluk, a biztosítás nélküli közlekedéssel. Egy szerszámos láda miatt lehet a biztosítás érvénytelen, mert azt már munkavállalásnak tekintik és másik biztosítási kategória kell.
Erről csak az a véleményem, tökmindegy hogy kinek a nevén van a kocsi, tőlem sosem kérdeztek rá ha más nevén levő kocsit használtam. Műszaki vizsgán sem. Biztosítási ügyintézésnél meg elég egy meghatalmazás. Gyorshajtásom meg nem volt, azügyben nem tudok nyilatkozni, de mikor lejárt jogsival elkaptak, akkor sem kérdezték mért más kocsijával járok.
Szintén zenész vagyok,párom jár a Polo-m al én meg a Ford-ját használom,lakcím szerint mindegyik hozzám van bejelentve ha ez se elég neki(rendőrnek) akkor odaadom a kulcsot fizesse tovább ő a hitelét.
Egyébként hivatalosan kellene valami meghatalmazás ha jól emlékszem PTK" említ valamit sajnos amikor a jogot tanultam akkor többnyire aludtam.
Viszont nagyon sok éve talán a hetvenes évekbe volt olyan szabály is ami szerint meg volt határozva milyen távolságon belül(telephely-lakhely)használható a segédmotor és a lassú jármű is. Ez szerintem már nem hatályos de ki tudja egy biztos van hivatalosan haditengerészeti zászlónk de tengerünk az nincs. Ezek után bármi lehet.
Azért a gépjárművek vezetése nem teljesen egyezik meg más tevékenységekkel. Bizony rengeteg jogszabály szabályozza és nem ez az egyetlen hülye előírás benne.
Az jobb hogy a rendszámfelismerő kiköpi a számítógépen hogy be van fizetve a kötelező biztosítás, de nincs nálad a kötvény és a bizonylat, erre megbüntetnek? Míg létezett a zöldkártya azzal is ugyanígy jártak el.
Így igaz. Vagy van valahol olyan szabály, hogy az én személyes tulajdonomban lévő használati tárgyakat csak és kizárólag én használhatom? A TV.-met nem nézheti senki más, a fűnyírommal ne csapathassa szét a szomszéd a macskasz@rt, a betonkeverőmmel is csak én rozsdásodásíthatatlaníthatok Babetta tankot? :-))
Jó ez a kocsi kölcsönadás. Csak vigyázatok mert van olyan kötelező felelősség biztosítás ami csak a tulajdonos károkozása esetén fizet. Apró betűs rész!
Ehhez képest én rendszeresen hajtom a saját és az oldalborda autóját is.
Iratok, forgalmi megvan; biztosítás fizetve. Műszaki állapotilag rendben mindkét verda. Bejelentve nincs, hogy ellopták.
Ha azon kezd el rugózni a közeg, hogy az asszony verdája nem a nevemen van, és egyedül vagyok a kocsiban, akkor megcsókolhatja a seggemet!
Ha két kocsi fenntartását fizetem csont nélkül, és nem valami szabálysértés miatt állít meg, akkor velem ne problémázzon a here tulajdonjog tekintetében, vagy ha igen, akkor mutassa meg, hogy a verda körözés alatt áll.
Le vagyok nyűgözve: találtam egy webshopot, ahol gyári Solo alkatrészek kaphatók. Nagyjából a régi alkatrészek felét árusítják. Gyári kód szerint történik a rendelés!!! Mekkora jóság ez, rengeteg Babetta alkatrésznél jól jönne.
Ami miatt írok az egészről, hogy megnéztem, lehet hengert is kapni. 75000 Ft. Nem rendeltem :)
Üdv! "hogyan használunk egy kocsit ketten..." Mi eszt úgy csinállyuk, hogy míg az eggyikünk vezet, addig a másik a zanyósülésen pöfffeszkedik. :-))) Nem értem a gondod. Egy autót nem csak az használhat, akinek a nevén van.
Csak most olvasom, de látom, megint tanultam valamit!!!
Szóval, ha szarakodik a szabadonfutó, csak befújunk a hajtómű házba egy kis defekt javító spray-t oszt kész?
Köszönöm neked Lacikám ezt a felettébb hasznos információt!!! Máris megyek a defekt javító spray bótba bevásárolni.
Lehet, hogy már henger fúró spray is létezik, én meg öreg gépész ember lévén csak a hagyományos módszert ismerem???
Isteni ez a modern világ. :-)))) Rövidesen az is lehet, hogy ha elmegyünk messzebbre motorozni, csak berakunk a hátizsákba pár flakon különböző spray-t, oszt semmilyen szerszámot, vagy pótalkatrészt nem kell magunkkal cipelnünk.... hurrá. :-)))
Az a baj ezzel, hogy igazából a felét sem érdemes adaadni érte, ennyit meg ritkán enged az eladó. Egy ilyen Babetta 50-60 ezer közti árral egészséges kis hazánkban. A szomszédos országokban ennek a duplájáért el lehetne adni. De akkor még mindig nem 150. Sokáig fog a hirdetés porosodni a neten.
Amúgy meg a csepptálcában áll a sárga szmötyi, és a hengerfejen is van némi koszmó. Hátsó kerékagy sem makulátlan, az ülés íve még viszonylag feszes, de arra enged következetetni hogy azért csak ült már valaki rajta. Meg mintha hiányozna a zárbetét is belőle, én ennyit látok ezen a régiúj gépen.
Én semmi csillogást nem láttam rajta. De részemről mindegy is mivel én nem múzeum vagyok és egy 210-es Babetta eleve nem olyan ritkaság hogy ebben az árfekvésben érdekelni tudna. Inkább vettem volna meg múlt héten a 250-es Cetkát 59-ért. Az sokkal ritkább, érdekesebb és használhatóbb, bár egyáltalán nem ilyen szép állapotú volt.
De én vagyok az a bagoly, aki nem mondhat semmit, hiszen én a Supreme 4 db fő alkatrészére költöttem ennyit. Minden annyit ér, amennyit egy hülye megad érte... Meg aztán Tinát is árultak ennyiért, a 210-es Babetta meg mégiscsak jobb moped. Minden viszonyítás kérdése :)
Én értek mindent, de ez nem életszerű akkor sem. Ismerek egy házaspárt házhoz járnak autót kozmetikázni. Mindenki csak hullamosónak hívja őket, mert a legszutykosabb dologból is csillogást képesek elővarázsolni. Gondolom egy motor sem lehet gond, ha valaki szán rá egy kis időt. Az Mzoli motorjai is néznek így ki, pedig azok sem első bálosak. A fékdob és a henger ( az összes alu) miért nem csillog annyira ezen a motoron? Ha ez az 1 km igaz lenne akkor teletenné képekkel a hirdetést.
OK értelek sejtettem hogy dolgozol ami nem baj valakinek dodozni is kell" csak azért sürgettelek mivel most jó hideg van,meg van fagyva a jövő hétre meg jó időt jósolnak akkor meg sár lészen de nem kicsit.Bár aszfalton is lehet babettázni (talán),igaz furcsa lesz.A hétvégén most sem vagyok család meg ilyenek,akkor a jövő hét úgy is van melód is ahogy látom.
Nem mondtam hogy tutira nem volt használva. De a fotó alapján (ami nem túl részletes és kicsit homályos) mauklátlan a gép és nem is tűnik átfestettnek. Az ilyesmi pedig külföldön sokért el szokott menni.
Délelőttös hetem van, ilyenkor nem tudom összehozni, mert túl korán sötétedik még mindig. (16:30 környezetében cuccolok le itthon). Hétvégén meg általában Te nem akarsz hallani a pöfögésről...
Jó estét mindenkinek! Tőled nem kell Zsiga úr mert Te még a postaköltséget se fogadod el! :))) De amennyiben elfogadod tőlem az árát úgy élek a felajánlásoddal! Köszönöm szépen!
Ha meg köl halni akkor inkább motoron mind buszba"(amikor buszoztam akkor se volt meleg mivel soha nem volt jó a fütése a buszomnak)amúgy nekem tök mindegy mivel szinte egész nap kint vgyok a levegőn ha meg megyek valahova a traktoromon sincs fülke a kocsimba meg szar a füttés(Polo) ezek után szerintem tök mindegy.
Az az 1 km akkora kamu! Akkor a vevő az áruház előtt halt szörnyet és onnan Boy szolgálat vitte haza a motort. Otthon meg senki nem ment vele kegyeleti okokból 25 év alatt egy centit sem. Na gondolom ezt a Marcin kívül senki nem hiszi el!
Reális ár ez. Csak a hely rossz hozzá. Csehországban, Németországban vagy az Egyesült Államokban eséllyel indulna. Nálunk is lehet hogy megveszi valaki ennyiért, de szerintem évekig kell árulni.
Én holnap benézek a mofába, de csak azért,hogy a kezembe fogjak egy zsír újat. Jól megsasolom, megtekergetem és jól ott is hagyom. Persze lehet, hogy elveszem a kezem a szívemtől és megspendírozok egyet magamnak 9200 ért. Na ez nem annyi, mert akkor már 4 új csapágy is dukál, meg a két bronzpersely és már ott is vagyunk egy húszasnál. Remélem akkor ezzel egy darabig jegelem a blokkhúzó szerszámot.
Ígértem a fotót. Megnéztem a Vape honlapján, Z61-es trafót már nem gyártanak. Rájuk kellene írni hogy mivel lehet helyettesíteni. Vagy megmutatom Szilágyi Pistinek majd és hátha talál ilyesmit is. Amúgy a 3500-as felirat nem vicc, ennyiért hoztam el a börzén. Ha lett volna még pénzem hoztam volna még belőle, de az pont leégett időszakom volt.
Most van -9, az éjjel nem figyeltem mennyi volt a minimum.
Csap kinyit, szivató rátol, pendítem, pöccen, megáll. Olyan érzésem van, hideg volt a szekrényben az olaj, mert ezt játszottuk vagy 3-4 percig, mire pöfögött. Amint kiment a tekerés lendülete, meg is állt szegényke, rendesen meghűlt. Cserébe, amiért ilyen ügyes volt a hidegben is, megy szépen estére a garázsba, a helyére, ez amolyan teszt volt neki. Ráfot kell megpucolnom, mert a lánckenés otthagyta a nyomait, pedig nagyon diszkréten csináltam. :(
Amit Ftomitól vettem donornak, abból csak a tengely maradt meg. Nem tudom, de valószínűleg elraktam. Hétvége előtt ellenben nem megyek vadászni a padlásra. Akkor tudom majd megnézni, hogy valóban megvan-e.
Hegyreállítottam a fiókunkat. a bejelentkezési jelszó annyiban változott, hogy az első 3 betű NAGYBETŰ.
ha ilyen van, akkor SMS-ben lehet új ellenőrző kódot kapni, és a biztonsági kérdéseknél mindenhol bólogatni kell, igen én próbáltam meg ismeretlen eszközről belépni. Ennyi. Most próbáljatok képet feltenni!
Mint laikus úgy gondolom hogy vagy nem tartottuk be a privacy policy valamelyik pontját, vagy túl sok ip címről léptünk be az oldalra, és ezért biztonsági kockázatként megjelentünk náluk, vagy pedig elértük azt a tárhely méretet ahonnan már fizetőssé válnak a Google szolgáltatásai. Az is lehet hogy közösség nem használhat ilyen oldalt.
Én a kepfeltoltes.hu oldallal próbálkoztam, csak eddig nagyon kínai hogy miért nincs a képeknek helye, mért nem lehet mappákba rendezni őket, és ha letörlöd az emailban kapott linket a képedre akkor kezicsókolom van.
Na megnéztem hogy mi az az infan view (azt hittem h egy másik képnézegető) Ahogy észrevettem néhányan (neten) azt hiszik hogy n-nel kell írni (legalábbis kis googlézésből ez jött le)
Nem értem a problémátokat. Töltsétek fel a képeiteket egy tetszőleges ingyenes oldalra (kepfeltoltes.hu), majd a direkt linket illesszétek be ide. Mindig így rakok képet.
Urak! Le kell telepíteni az infanView nevű programot és azzal 3-4 klikkel tetszőleges méretre konvertálható a kép. Még a kevésbé avatottaknak is érthető, ezért használom én is.
Lacibátyám! Nem tudtam volna menni sajnos több okból sem, maradjunk annyiban hogy nagyon megtisztelő a bocsánatkérés de szükség tleln. Írtam villanylevelet is de úgy éreztem itt is írok pár szót a helyzet tisztázására. Tisztelettel: Knox kartács :)
Mivel a képmegosztó továbbra sem hajlandó, így a saját G+ profilomon megtekinthetőek a képek. Csak a tegnapi nyilvános, a többi a köreimben szereplők számára elérhető. Ha valaki nem látja, jelöljön be!
Azért nem töltök ide Tóni bácsi, mert le kell butítani a képeket, hogy az Index felengedje.
Ezen kívül rendben van minden,zajlik az élet. Jó volt olvasni a terveket...,már csak össze kell hozni ezeket a túrákat,de menni fog az ismerve a csapatot. :)))
(éppen ma fizettem be az éves biztosítást..,a tank tele..,megvan még a kettőszázhetes)
Ezek az időpontok már kőbe vésettek? Azért kérdem, mert a támadandót beirkálnám naptárba, illetve melóhelyen is célszerű a nyári időpontokat szabadságban fixálnom idejekorán.
Továbbá:
Márciusban Velencei tó Kerülő csapatás! Csak a korai időszakra tekintettel nem lehet biztosra bökni a napot. Erősen időjárásfüggő a dolog.
Ugyanakkor úgy érdemes készülni, hogy valamelyest kiegészül a tókarist, mivel az távban és időben is csekélyke. /Terv készül. Lorsen agyal, és én is./
Szia Tibi!
Amikor megvettem,sem volt lestrapálva nagyon,de azért rengeteget dolgoztam rajta.
Már be kéne járatnom,mert nyers a motor. Most meg esik a hó.
Basszus azért az nem lehet, hogy a Lacónál összesen 1 kép készült. Ha jól láttam legalább 10 tagtárs kattingatott. Csak azt nem tudom mi a faßnak. Talán jogdíjasak a képek?
Istenemre a következőre viszek egy pörszonál képírót.
"Gödöllőn 2 Babetta várakozott az egyik téren, hevesen integettünk is nekik, majd a pihenőben utol is értek bennünket. Kérdésemre, miszerint "Tudtátok, hogy jövünk?" mosolyogva a "Sejtettük! :)" választ adták. Itt már tudtuk, hogy újabb embereket ismerhetünk meg a fórumról, már csak ki kellett találni: kik ők? :) Mivel egy pár voltak, és az egyik gép zöld volt, penge logikával kikövetkeztettük: csak vastagpetiék lehetnek! Igazán szép motorjaik voltak, kár, hogy csak egy rövidke szakaszon kísértek el bennünket..."
A zöld mocit én vettem meg, tavaly. Most még szebb. Ő lesz a túragépem.
Amit most újítok föl,az hasonló fehér lesz. Köszy,hogy megnéztétek!!
Árpádom, felülmúlhatatlan vagy, mint mindig, a kecskelevet már ezért az ajánlatért is kézbesítem legközelebb! Kissé szabó(!) dom azért, mert a 16-os kereket könnyebben gumizom egyelőre, de szíves ajánlatodat engedelmeddel őrzöm még kicsinyég :)
Kicserélték. A mai tudományos világban úgy megy ez hogy beteszik egy műszerbe, amin van négy aranyozott kis tű, azon keresztül lemerítik-feltöltik, és csodálatos információhalmaz rajzolódik ki róla hogy amper, meg volt, meg milliamperóra, meg izéhozé ... az eljárásról rendes kis EKG-ja van nekije. És a végén még az is kiderül a sz@rról hogy valóban sz@r. A lényeg hogy dokumentálni tudják a gyártó felé.
Semmi gond,nem volt megbeszélve. Adott a Samsung szerviz másfél órát a feldagadt akku bevizsgálására, lófráltam addig egyet a környéken, úgy keveredtem hozzátok mint váratlan vendég. :)
Igaz nagyon jó buli volt de az ivararány....nem beszélve a babettás társadalom a baettálkat szereti és nem egymást"(legalább is én ebben bízom)
A legközelebbi bulin fel is vetem egy régi dilemmám miszerint:a bebetta női motor akkor miért nincs hőlgy tagja a csapatnak?
El kellene egy pár belevaló csaj is szerintem akkor a több napos (ottalvós)rendezvények teltházasak lennének az tuti(én akkor biztosan mennék nem érdekelne semmi nem lenne kifogás).
Nem én nem hagytam el semmit,kesztyűt csak motorozáshoz és betöréshez hordok ha jól emlékszem tegnap egyikbe sem vettem részt. Viszont ma valahogy beugrott tegnap mintha láttam volna a bal hátsó üléseden valamit talán Árpi barátunk keresi. Ha rosszul emlékszem bocs tudod szenilis vagyok már kicsit néha meg ilyenek. A mai babettázásomból se lett semmi sár volt meg k..nagy szél maradt a traktor.
Egy ilyen fordítás hatalmas feladat, én fizetni senkinek nem fogok érte, épp elég a domainért és tárhelyért fizetnem minden évben. Ingyen végképp nem kérek ilyet senkitől, már az is csúcs lesz ha utólag lektorálja. Viszont Tigrisem most költözik, gondolom utánna felújít, átalakít meg eleve egy kertesház lefoglalja az embert. Nem hiszem hogy ilyesmire vágyna mostanában :)
Előtte én is a Solo alkatrészjegyzékét fordítom le, az sem két perc lesz. A németem pont olyan irodalmi mint a csehem.
Olvasgatom a fórumot és kicsit irigykedek hogy ilyen jó kis csapat van, csak kicsit messze lakok hozzátok így csak messziről kívánok jó utat és sok élményt a jövő évre mindannyiunknak .
Meg persze sok sok jó bulizást és kirándulást.
Mi a barátaimmal itt a szőlőhegyen szoktunk jókat főzni és beszélgetni egy pohárka pálinka és borocska mellett.
A magam részéről tűrhetően eligazodok a motoromon, de nagyon sok embernek nagy örömet szereznél, ha sikerülne azt a könyvet spéci módon letölteni, illetve magyarítani.
Én szurkolok, hogy sikerüljön!
Ettől függetlenül a saját gyártású szakirodalmad maradjon csak úgy ahogy van, mert abból is sok mindent meg lehet tanulni, ami a Murai féle Műhely kézikönyvben nincs benne.
Az indafotón is helyet kaphat. Aki ide van regisztrálva eleve rendelkezik indapass-szal, nem is kell külön regisztrálni hozzá. Ott is lehet zárt csoportnak elérhetővé tenni, szóval ha máshogy nem megy szerintem oda is fel lehet biggyeszteni.
Más: most böngészgettem azt a Babetta könyvet amit találtam a neten... Mindenképpen le kell fordítanom magyarra, mert ha ezt nálunk is kiadták volna akkor nem tátongana akkora űr a Babetták szerelésének tudástárában, lehet én sem csináltam volna ehhez egy honlapot. Azaz kicsit más felépítéssel csináltam volna.
Most nem találom az oldalt ahonnan letöltöttem, szerintem az eredetit felteszem a honlapomra, hogy addig is hozzáférjen az akit érdekel és ért csehül.
Én is be akartam sasolni oda, de engem sem enged be egyik keresőmmel sem, akkor sem, ha nem csak rányomok, hanem bemásolom a kereső sávba. :-((((((((((((
Mostanában csak taiwani Dellortot árul a legtöbb kereskedő Babettához, ahhoz nem tudom milyen gázbowdent adnak, de az eredeti olasz Dellorto SHA 1412-höz jár egy gázbowden amivel emlékeim szerint jó a rendszer. Ha Domino gázhúzót használsz, akkor biztosan jó mert ott a gázhúzó felőli vég csavarosan van rögzítve a csúszkához.
Arra figyelj hogy ne taiwani cuccot vegyél és semmilyen más számozású Dellortot, csakis az SHA 1412-t! Ha mást adnak, inkább ne vedd meg, mert az árából vehetsz egy vödör Jikovot és abból már össze lehet hozni egy működőképest is, még utángyártott úszóval is.
Sziasztok! Először is BUÉK mindenkinek! Most olvastam az indexen az éves tervet, nagyon szuper! Főleg a Füzérradvány túra terve Sajnos nem enged be megint az index, ezért írok ide... Az egyeztetésbe majd beszállok én is, addig összerakom a vasat, ha akármi is történik!!!
Hadzsi Dávid kedveli ezt.Hadzsi DávidBUÉK neked is! Milyen néven vagy fönt a fórumon? Nekem speciel egyedül a Kékes túra jöhetne számításba, de félek attól, hogy életkoromból eredően nem látnának szívesen abban a társaságban, nem vagyok én oda való. Mellesleg babettaszakerto néven néha én is elejtek egy-két hozzászólást. 42 perce ˇ TetszikZoltán Spitzmüllerspicizoli, de valamiért többször nem enged be az index. Már írtam pár levelet az adminoknak... Olyan meg nincs, hogy valaki az életkorából adódóan nem mehet el egy túrára... Ha van Babettád meg jogsid, és még tudsz is motorozni, ráadásul elfogadod az alapvető emberi normákat, akkor ott a helyed!22 perce ˇ Tetszik ˇ 1Hadzsi DávidMeg van beszélve! Fél éves jogsimmal csak meg tudom tenni Kinánáról azt a 25 km-t Gyöngyösre, onnan meg sima ügy.
Laco barátunk csak szuperlatívuszokban méltatható élménnyel tett gazdagabbá valamennyiünket, a magam részéről ehelyütt is igyekszem mélyíteni nikotinban edzett baritonommal a hálás köszöntők lelkes kórusát.
Jó volt együtt lenni veletek, külön öröm volt számomra fizikai valójában elsőül mancsolni Tónibácsi-val és Aty58-al.
A túratervek remélem megvalósulnak (tele jobbnál-jobb terepszakaszokkal:), ezenközben jómagam tervezek néhány ad hoc (Spontán és Izolda stb.) egy/másnapos Cseszikét, annál is inkább, mert örvendetes szaporulat állt be a szigeten csíkos Babetta fanokból, no meg koronázó megye Lordjainak is elérhető egy kis ko(lo)mpolással :)
Én kérlek 10 órakor már lezsi-bezsin TV-t néztem. A vonat pontosan jött, eső nem esett, így gyorsan haza értem. Aránylag közel lakunk az állomáshoz.
Nekem tetszene az a fordulatszámmérő, de valóban elég sokat kérnek érte. Persze inkább erre, mint kocsmára költöm, vagyis költeném a pénzemet. Ha van. :-))))))
A vitrin motorról készült képet is kérném, ha nem okoz problémát!
Nagyon örülök,hogy személyesen is találkoztunk. Én 10 után értem haza pár perccel,abban a nagy esőben. Itthon meg láttam,hogy elől van egy páleszes pohár.
Betérő vendégek voltak. Én is kortyintottam egyet a "Csapat" egészségére!!
Nekem fényképek,csak a vitrin motorról vannak és a Somáról.
Azért nem küldtem az emailodra.
Én is várom a feltöltéseket,de még tényleg mindenki a sebeit nyalogatja.
Kb. húszan voltunk,ami eléggé szép szám.
A másik hsz-hez, annyit,hogy jó dolog az a kis műszer,bár drágállom. Szerintem a diditális ford.-számmérő zavaró. Jobb lenne egy mutatós,analóg. Az üzemóra számláló,az nem hülyeség.
Ha boltban veszel újat, akkor ahhoz szoktak adni gázbowdent is. Egyébként a súbernél beakadó pöcök kisebb csak rajta, semmi más különbség. A 210-eshez kapható alapból nem jó hozzá, de le lehet belőle csiszolni és úgy már tökéletes, csak egy kicsit pepecs. Nekem is ilyen bowden van benne.
hát igen és még valamit sikerült véghez vinnem mivel volt egy rossz első égőm leszereltem róla a tartó gyűrűt és beleszerkesztettem egy 12 volt 20 wattos izzót így egy kicsit erősebb izzót kaptam mint ami volt benne eddig jól szuperál kíváncsi vagyok meddig bírja a strapát.
Lehet rájöttem mi okozta a hátsó világítás problémáját.
Az első lámpa volt a hunyó ugyanis ,ma amikor elővetem a kismotort és elindítottam az első lámpa nem világított.Amikor szétszedtem ért a meglepetés mivel azt hittem kiégett de ez a látvány fogadott:
Vagyis meglazult a tartó lemezke és csak ritkán ért az égöhőz így a többletáram amit a hátsó égő kapott nem bírta és kiéget .Egy lapos fogó segítségével orvosoltam a problémát és úgy néz ki sikerült megcsinálnom.Egy rövid próba út után sem éget ki egyik égő sem .Remélem tényleg csak ennyi volt a gond.
Lacó! Én is nagyon köszönöm hogy veletek lehettem, igazán nagy élmény volt. Tóni bácsi után én is jelezném, hogy ha van egy link, vagy elküdöd óriás mailben, akkor nagyon érdekelnének a tegnapi fotók.
A túranaptárat nézegetve azon tűnődtem, hová tudnék beilleszteni egy hétvégét a nyárra mikor is a Lacóéhoz hasonlatos vendéglátást szerveznék a csapatnak. Pár apróság még ugyan kell a jó vendéglátáshoz, de ez nem lehet akadály :) Valami bográcsos történetben gondolkodom, de még lehet hogy veszek addigra egy üstház készletet.
Mindenek előtt ezúton is, ismételten szeretném megköszönni Lacó barátunknak és kedves családjának a szíves vendéglátást, a finom kocsonyát, a teljes terülj asztalkámat, valamint minden résztvevőnek, hogy legalább így motortalanul együtt lehettem veletek!!!! Külön öröm, hogy azokkal a barátokkal is találkozhattam, akiket eddig nem volt szerencsém személyesen ismerni. Úgy mint Jawaszakit az első számú "írásbeli stilisztikában felülmúlhatatlan" kedvencemet, lorsen2 Józsit, a mindenben nagyon segítőkész harcjárműmechanikust, a bozótjáró tulajdonos moyos Gabit, akitől villamossági ügyben kaptam jó tanácsokat és nem utolsó sorban Aty kollégát.
Mindezeken túlmenően Marcinak külön köszönet a logisztikai közreműködésért!!! :-)))
Ezt a találkozót is beírom az emlékkönyvembe. :-)))))))
Egy nagy kérésem lenne azokhoz, akik fotóztak: ha nem terhelnélek vele nagyon benneteket, lécci küldjétek már el a képeket az emilemre, hogy berakhassam a többi közé! tonipapa47@gmail.com
Magamra kell vállalni a felelősséget azért, hogy véletlenül kimaradtál a táncrendből. Pedig Neked ahogyan a túrákon úgy a partikon is helyed van bármikor. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtalak személyesen üdvözölni közöttünk, de hidd el, hogy adminisztrációs hiba történt amiért még egyszer elnézésed kérem!
Én is hazaértem,Lacónak minden tiszteletem,nagyon ki tett magáért!Örülök,hogy megismerhettem a családod!Fiadnak gratulálok a rögtönzött koncertért!Kocsonya *5 káposzta *5
jó volt látni a keménymagot is:
Tuci
Zsiga
Miko?
Ftomi
Blaci
TiborGo
Medicin
Tiger
Kelsza
Mzoli
Ilaris
Moyos
Lorsen
Tóni bácsi
Én
Selmeci M
Ftomi szülei:-)
Aty
És persze 😉 Lacó!
LacoP21. Itt szeretném megragadni a lehetőséget,hogy megköszönjem a sok finomságot és a vendéglátását. A szervezés tökéletes volt. Az idei túratervek közül már van egy két kedvencem.
Sziasztok Uraim!
Nagyon örülök,hogy személyesen is találkozhattam veletek!! Jó fejek vagytok, mindannyian!!
Külön köszönet LACÓ-nak, a szivélyes fogadtatásért és vendéglátásért!!!
Remélem mielőbb ki tudom próbálni a motorom üzembiztonságát és minél több kilométert tudunk majd együtt gurulni!!!!
Próbálj keresni az előzményekben, mert ma este a Babettások java nem valószínű, hogy tud válaszolni, mivel együtt vannak és most nem kockulnak. :) Van jobb elfoglaltságuk, élőben beszélhetik meg egymással, amit általában itt szoktak. Én meg nem tudok Neked segíteni, sajnos. :(
Jó étvágyat Uraim! Ha lesznek konkrétumok, időpontok legyetek szívesek megosztani azokkal a szegény mopedesekkel, akik nem értek oda a kocsonyafesztiválra. :D Jó szórakozást, eredményes közgyűlést!
Ez az! Én is inkább felmentem a pallásra megkeresni miko? világító tekercseit és a fordulatszám mérőjét. A tekercseket persze nem találtam meg, de örömmel láttam hogy van egy bontott 207.008-as, egy bontott osztrák 207-es fent, míg a műhelyben egy bontott Solo és egy felújításra váró német 206N. Jó évnek indul ez :) Már alig várom hogy megérkezzen Tóni bácsi és menjünk Lacóhoz.
Méghogy központ? Múlt héten mikor mentem a Soloért talán Oroszlányban vagy Szárligeten járva azt láttam hogy eldugott kis mellékutca le volt térkövezve (a környező terek nem), pedig ha a GPS nem azt találja a legrövidebb távnak szerintem a madár sem tévedne arra :) Sem üzlet, sem semmi nincs az utcán, csak pár lakóház, agyam eldobtam. Azt mondjuk nem tudhatom hogy lakik-e ott valami egyenlőbb mint én.
Tényleg inkább majd személyesen, ne politizáljunk itt. De a fa testápolót betettem a csomagtartóba biztonság kedvéért, mert ki tudja mniben nem fogunk még egyet érteni :)
Van igazság a mondani valódban (adózás). de a beszedett pént elherdálják (meg lenyulják) olyanokra hogy stadion, falvak központjának térkövezésére meg stb.
Itt az a gerinctelenség hogy az ember azért fizetett eddig mert külön "szolgáltatást" kapott, ami abban nyilvánult meg az autópályákon hogy nem kellett falukba, városokba bemennie. Nagyobb megengedett tempoban és nagyobb biztonságban, jó minőségű utakon mehetett az adott fizetős szakaszokon
Most meg fordult a világ
Eddig a nagyvárosok elkerülőit lehett ingyen használni az autópályákon na ez megváltozik most. Aki ritkán jár ilyen helyre az biztos nem fog fizetni és be megy a városba. (pedig pont azon logika alapján mehetünk rá hogy a várost tehermentesítsük... )
Pedig az alapötlet nem lenne rossz hogy megyénként is lenne a fizetés. De csak is az autópályára kellett volna vonatkoztatni. A m0-ást hozzá csapni vétek volt (persze észszerű logika mentén) (persze az ő szempontukból ez az ésszerű mert így több pénz jön be az államkasszába amiből többet lehet majd lopni.......)
Uraim! Majd ha mindenki becsületesen adózik a multitól az útkaparóig akkor lehet itt etikáról beszélni. Jelen pillanatban 4 millióan fizetik meg 6,5 millió adózó közterheit. Az ügyeskedőkön behajthatatlan adókat is azokon kérik számon akinek a jövedelme elérhető, adószáma valóságos. Egy jobb országhoz jobb polgárok kellenek. Ki szólt már rá a másikra, hogy Te miért nem adózol a jövedelmed után mert így baszki helyetted is én adózok? Nyilván könnyebb az épp aktuális kormányt szidni, mert nincsen ingyen net, közlekedés és segély, csak a rengeteg sárga csekk.
"Ez elvi kérdés, nem érdekel ki hány gombóc fagyit vagy doboz cigit állít szembe 5000 Ft-tal. Amikor valaki a zsebedben kotorászik akkor teljesen mindegy mennyit vesz ki belőle. Ne tegye! Hiszen ez fordítva is igaz: ha valakit akár csak egy forinttal is de megvesztegetsz ugyanakkora bűncselekménynek számít mint ha tíz milliárddal tennéd. Mondd azt a bíróságon hogy mit rugózik rajta az ügyész, hiszen csak négy doboz cigi ára volt a vesztegetés"
Azért ezt nem értem,hogy hogyan jön ez a megvesztegetési story a tárgyhoz.
Nekem is spórolás ez ha úgy veszem, mert 10000 Ft-ért egész évebn mehetek az M5-ön Albertirsáig ha Szolnokra mennék. Eddig az éves matrica hazavágott rendesen. De: eddig sem vettem, ezután sem akartam. Na akkor mit spórolok? Cserébe fizetni fogok azért amiért eddig nem.
Ez elvi kérdés, nem érdekel ki hány gombóc fagyit vagy doboz cigit állít szembe 5000 Ft-tal. Amikor valaki a zsebedben kotorászik akkor teljesen mindegy mennyit vesz ki belőle. Ne tegye! Hiszen ez fordítva is igaz: ha valakit akár csak egy forinttal is de megvesztegetsz ugyanakkora bűncselekménynek számít mint ha tíz milliárddal tennéd. Mondd azt a bíróságon hogy mit rugózik rajta az ügyész, hiszen csak négy doboz cigi ára volt a vesztegetés.
Rugózik a fene. Csak ez a megoldás akkor jó ha az elkerülő vagy egyéb extra autóutakra kell fizetni. de úgy hogy valahova csak egyetlen út vezet és azt is plusz megadóztatják na az már nem korrekt
Laci,lehet mérges leszel de bocsáss meg!Én soha nem fogok arra járni,de én is ugyan úgy fogok tankolni,tehát miért fizessek azért amit nem is használok.Nincs harag,de ezt muszály volt......
Hajdu-Biharba is esik az ónos,de piszkosúl :-( de legalább lesz valami kemény egybefüggő is a kerekek alatt :-))))
Egy ismerős venni akart matricát az M0-ra de nem tudott 2* is próbálkozott,így fizetetlenűl tette meg az 500m-t,este meg/kifizette az x összeget +1500 huf bünti,oszt ennyi :(
Köszönöm a felajánlásokat! Valamelyikötök lenne oly kedves, hogy zsebrevágja holnap? :D Kikapom a blokkot ma, ha nem esik, gyorsba megdörzsölöm a platón :P
Nem tartozik a mostani Alaptörvény az esti meséim közé. Benne van hogy ingyen gépesítve közlekedhetünk A-ból B-be? Kétlem. Gyalog mehet a magyar ingyen amerre akar.
hogy a ferihegyre vezető egyetlen utat fizetőssé tették, ezzel pont megakadályozzák hogy a személyi szabadságommal éljek, azaz szabadon és ingyen oda menjek ahova akarok. Miért nem építették be az üzemanyag árába ezt a nagy okosságot.
Igen nem a legszerencsésebben írtam. Tehát a legnagyobb vicc ferihegy majd utána veszprém megye
A pestieknek és a környékieknek úgy is meg kell venni. De én 2-3 havonta ha esetleg felmegyek a nagyfaluba. Na ennyi alkalomért biztos h nem fogok fizetni...
Ferihegyre csak fizetősen mehetsz, vagy átsétálsz a síneken. Én dolgozom az egész országban eddig sem spóroltam, most sem fogok, a biztonság megéri azt az egy liter/ hó felárat.
Ott aztán bármi lehet :) Ahol már szinte kertvárosi utcákban is fizetős a parkolás. Közben fogynak a sávok mert mindenhová kerékpárutat kell építeni. De ezt a gondolatmenetet inkább nem folytatom mert OFF és lassan lenne benne politika is.
Ahogy mondod. Ha nem akarok fizetni, akkor Pécel-Maglód-Gyömrő-Monor az útirányom a 4-es főút felé. Maglódig elmehetek az M0-on is míg így marad ez a rendszer. De nyilván én is venni fogok Pest megyére matricát, úgysem tudom fejben tartani mi fizetős és mi nem, a GPS meg nem olyan hirtelen mint a mi törvényhozásunk... Csak az aggaszt, hogy ha ezt ilyen simán megoldották akkor egy moped rendszámozást is törvénybe lehet iktatni két nap alatt, legyen bármekkora hülyeség is benne.
Igen neked szívás a 17 kerből. (én ha véletlen a 17ker felé megyek akkor a 31-esen is ugyan annyi a km kb, viszont a 4es és a 0-áson sokkal jobban haladt az ember, bár én a falumból nézem
A legnagyobb vicc a veszprém megye ferihegy után...
De jó is lesz utazás előtt tervezgetni hogy hogy kell menni hogy ne hogy fizetős útra tévedjen az ember... :(
Ja és Szolnok. Majd ide is kitalálják hogy a Szent István híd legyen fizetős ugy mint az e-útdíjnál
Csak éppen a 4-es bevezető lett fizetős. Most mehetek Monoron keresztül ha Szolnokra megyek. Tök jó lenne ha lenne valami meghatározott összeg a gazdasági Jolly-Jokerre. Leteszed a sok nullás összeget és életfogytig nem kell fizetned semmi adót, díjat, akármilyen kormány jöjjön. Szerintem spórolnék rá és az ország bevételét is növelné a megelőlegezett pénz. Sanszos hogy nem az útdíjra találták ki ezt az egész mostani rendszert hanem a büntetésre.
Én ma szakszerűen végig autóztam az M5 bevezetőt, oda vissza. Kamerát nem láttam, legalább is mobilt nem. Honnan vesznek ennyi autót, embert ilyen gyorsan?
Álláskor a szlip 100%-os és a hatásfok nulla. Induláskor a szlip fokozatosan csökken, ezért a teljesítményátvitel hatásfoka javul. Ha a jármű állandó sebességgel halad, a turbina fordulatszáma megközelíti a szivattyúét, és állandó értéket vesz fel. Kialakult üzem közben átlagosan 97%-os a hatásfok.
Csak neked druszám! (na, nem mintha nem tudnád!) :)
Bizonyos "elegáns" technikai megoldások alkalmazása még egy ilyen kis motornál is jól jön. :-))
Tudod, amikor a Babettát elkezdték gyártani, semelyik édes, vagy mostoha testvérében nem volt pl. elektronikus gyújtás. Pedig milyen jól műxik.
Lehet, hogy a hidrodinamikus tengelykapcsoló beépítése egy ekkora mociba kicsit bonyolultabb a száraznál, de legalább nem kell ferodolozni. :-))) Képzeld el, mennyivel jobb lenne, ha a váltója is ugyanilyen lenne! :-)))
Mivel idén még ilyen meleg nem volt (0'C) gondoltam kicsit megmozgatom magamat meg a mocit. Ecser és Vecsés között van egy körforgalom, onnan vezet egy jó kis homok földút ami végigmegy a kettes reptér kerítése mellett. Mivel a felső zsebembe rakott telefonjaim a hideg miatt egymás után merültek le, egy nyomorult képet sem tudtam csinálni. Pedig nagyon közel vannak a felszálló gépek, elgurultam egy focilabda alakú meg egy forgó lokátor mellett is. Kb Ferihegy egyes magasságában fordultam vissza, mert nem tudtam megnézni meddig is vezet ez az út. Nem tudom hány kilométert mentem, a google helyelőzmények is cserben hagytak mert a lemerült telefon nem jelez a nagytestvérnek hogy éppen hol van. Évkezdésnek viszont pont jó kis gurulás volt.
Üdv. A Solo hydro-drive-nak nagy előnye a finom kiegyensúlyozott működés,ha jó olaj van benne és nincs szétkopva a szerkezet nagyon elegánsan működik. Sajnos nem javítottam még ilyent de szegény"német rokonaim(Bad-Brékerstat-ba)egyik suttyó kölöknek ilyent vettek anno a 90-es évek elején,azt kipróbáltam nekem nagyon tetszett akkoriba még 207 volt nekem és ahhoz képest verseny masina emlékeim szerint erős jól gyorsuló képességű.Az alkatrészek bizonyára közeli rokonságba vannak a mezőgazdasági kisgépekkel ami nem baj sőt. Most ez egy igazi technikai csemege olajos kezű társaimnak mivel ilyent nagyon nem használnak mopedeken azóta se.
A német 206-ost összeraktam, de sajnos csak nézegetni lehet. A porlasztó utángyártott úszótól szenved és nem kap benzint a motor, pedig minden rendben mert feltöltött úszóházzal beröffent. Most nincs időm és kedvem Jikov elvtárssal szórakozni, úgyhogy a kertben tekergés legfeljebb manuálisan történhet :)
A Solo alkatrészeket nem pakoltam el, úgyhogy meg lehet majd csodálni az ötletes megoldásokat. Idő közben utánnaolvastam és kiderítettem, hogy az indítópofák hagyományos száraz pofák, a tengelykapcsoló pedig hidraulikus. Ezt hívták ők hydro-drive-nak. Egy olajjal telt térben van két szembe fordított turbinalapátszerű valami. Hogy ez miért jó még nem tudom. A váltó dobban meg nem szabadonfutó van, hanem racsni két műanyag körömmel. Teljesen látszik a konstrukción a fűnyíró előélet :)
Pazarul néz ki az eledel, minden tiszteletem érte, a belefeccelt melóért!
Uraim!
A holnapi törzsidőt (15-17 h között) kéretik betartani, már csak azért is, mert az ez évi túranaptárat is össze kell állítani.
Konszenzusra kell jutnunk a túrák időpontját, időtartamát (1 v. 2 nap esetleg több), és útvonalát illetőleg is. Ez utóbbival kapcsolatban jól jönne néhány kreatív ötlet..
Teljesen egyezik az elképzelésünk, én is a 10,00 órás vonatot néztem ki magamnak, ez 11,33-kor van Rákoson menetrend szerint. :-)) Természetesen ott szállok le.
Visszafelé pedig vagy a 18,26-ossal, vagy legkésőbb a 19,26-ossal szeretnék jönni, hogy a Lacó által kért időpontban mindenképpen együtt legyünk.
Ezek szerencsére olyan vonatok, amikről nem kell sehol átszállnom.
Kizárt dolognak tartom hogy részemről valami is közbejönne, de az ördög nem alszik....... ha szükséges, telefonon egyeztetünk.
Úgy látom hogy ha 14-15 óra között érünk Lacóhoz az jól illeszkedne az ő elképzeléseibe. Szerintem olyan vonatot kellene kinézned ami legkésőbb délre van Rákoson vagy a Keletinél, attól függően hogy Neked melyik a szimpatikusabb. Így beleférne egy kis nálam tartózkodás is. De túl sokat ne remélj, hiszen Szolnokról nem hoztam el a Babettáimat, összerakva meg csak a CZ van és a zöld 210-esem. A kettőből pedig csak a CZ működőképes... Azért ma teszek egy halovány próbálkozást arra, hogy összerakjam a német 206-ost és legfeljebb megnézzük beindul-e.
Nekem jobban tetszene a Rákos megálló mert sokkal közelebb van, parkolni is jobban tudok a szemközti volt Plus központ előtt. 10.00-kor indul egy vonat, az 11.33-ra van Rákoson. Csak javaslok, tőlem lehet más is, teljesen rugalmas vagyok. A masinisztát ne felejtsd el megkérdezni hány megyematricát nyalt fel a szélvédőjére :)
Minden kocsonya gyűlölőt megnyugtatok, hogy nem csak a fentiek fogyasztására lesz lehetőség. Ezt leírtam a meghívóban is, és pár emberrel külön leveleztem ez ügyben. Úgyhogy megnyugtatom a T vendégeimet:
Ha figyelmesen megnézed akkor látod, hogy ez kotschonja light. No zsír, no cukor. Amúgy is vigyázom a vonalaimra mert este jótékony célú balett előadásom lesz!
Elkezdtem az OFF moped motorját szétkapni. Nem csodálom hogy a Babetta népszerűbb moped volt. Úgy túl van bonyolítva minden benne, hogy csak lesek. Csapágy és szimmering tenger mindenhol, hengerben víztér, váltóban olajkerengető, tengelykapcsolóban valami másmilyen olajkerengető rendszer, de azért a kuplung száraz rendszerű... És gyárilag szívómembrános a kicsike. Midnenképp meg akarom menteni mert érdekel hogy jobb vagy rosszabb egy 210-es Babettánál. Szerintem nem lesz jobb, de ki tudja?
Először is boldog új esztendőt kívánok minden fórumtársnak!
De szerettem ovlna ilyen pedált, mert építeni akartam régebben egy német piacra szánt 207-est (azaz már tudom hogy azok 206-osak), de némi szerencsével vettem egyet kompletten és azon már van ilyen pedál. Szóval nem akarom leműteni a Soloról, a német 206-ost enélkül is eredeti állapotára fel tudom újítani. Amúgy a német ebayn kapni újonnan ilyen padált, én rendeltem is tavalyelőtt, de sajnos nem érkezett meg, én meg épp költözésben voltam és minden gondom nagyobb volt annál, semmint reklamáltam volna.
Mondtam, hogy tréningben vagyok! Ő lesz a negyedik, már csak fel kell turbózni kis csípőssel és 2-3 csepp citromlével! A gyerekek miatt extra szüzen főzünk.
Mivel többen is érdeklődtetek, ezért javaslom az érintett résztvevőknek, hogy úgy időzítse az érkezését-távozását, hogy legalább 15-17 óra között nagyjából teljes legyen a létszám.
Igen az igaz is volt amit akkor írtak, mert akkor még volt a köpenyekben GUMI!
Szerinted a maiakban mennyi van? Egy mostani köpeny többszörösen reinkarnálódott! Volt az már vagy 3x kolás butykos, kétszer szemfedő és ide szállít be használt óvszert a hulladékgazdálkodás is!
Ternai: "A Gépkocsi" c. könyvében olvastam évtizedekkel ezelőtt, hogy a gumik ápolásához glicerin és víz 1:1 -es keverékét ajánlott használni. Vegyszer boltban, vagy patikában lehet kapni glicerint.
Műszerfalra azért jobb, mint a szilikon, mert nem párolog fel a szélvédő belső felére.
Úgy vagyok ezzel, mint a Fimollal, rosszul vagyok ha nincs a polcon. :)
Érdekes, de a kitűnő állapotról nem ez a motor az ami elsőre megjelenik lelki szemeim előtt. És tudom, az enyém sem matyóhímzett! Mielőtt valaki megszólná, nem az összehasonlítás volt a cél, csak megakadt a szemem a leíráson :)
Nincs itt gond! Él a B-terv: ha a Solo menthetetlen, akkor citromsárgák lesznek a kerekei és mennek a 225-ösömbe, azon mindegy hogy merre áll a racsni menete. Az ő kerekeit meg tudom egy 210-esbe használni, azon teljesen ép a menet. És remélem úgy áll ahogy egy Babetta kerekén lévő menethez illik. De a Solo moped megmentése az A terv, még nem eladó.
Sokan vagyunk szerintem így vele,én személy szerint ezért (is)tartok a flottámba keleti szoci gépeket mivel srapabírók egyszerűek olcsóak van lelkük és vissza adnak valamit a fiatal korunkból.Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne mind egy babetta,milyen szép is lehetne az életünk.
A szíjakkal nekem is az a tapasztalatóm ha tehetem beszerzek innen onnan használt gyárit,ha majd kell én biztosan nem veszek újat,sajnos van aki ezt nem érti meg és ragaszkodik az új hoz pl édesapám.Aztán csodálkozik miért meg tönkre röpke két év alatt(amúgy havonta max 10km megy vele azt is terheletlenül lassan).
Amiből nem muszáj nem veszek újat legyen az babetta vagy más motor alkatrész,ezért is olyan a tanyám mind egy raktár vagy roncstelep de ha kell pl egy P10 kuplung vagy babetta alaplap 5 perc alatt találok és az biztosan jó és gyári!
A gates szíjat én is vettem a nyáron, de csak tartalékba vettem, mert van egy laza használt jó szíjam az van fent. Asszem 2200 ft-ért vettem és új. Más forrás is jót mond rá
A gates szíj lehetett anno beszállítója a babetta gyárnak?
Úgy gondoltam kap új fékfedeleket, de most abban sem vagyok biztos hogy az jó lesz rá. Amúgy is akartam tartalékba venni, szóval nem probléma. Egyedül az bánt hogy veszélybe került a B-tervem. Holnap elkezdem a motorját szétszedni, kicsit fura hogy zéró ellenállással tudtam körbeforgatni a főtengelyt.
Lacibácsi, Tuci! Köszönöm a segítségeteket a mai napon. Igazán hálás vagyok érte mindkettőtöknek, illetve Sanyinak. A kocsonya partin megbeszéljük mivel tartozom!
Húúúúúúú, de sok mindent fel lehetne sorolni (nem csak motor alkatrészt) amiből a régi sokkal többet kibírt, mint a mostaniak. :-(((((( Azért azt se felejtsük el, hogy nagyon nem mindegy melyik motort, milyen körülmények között használják. Mert nálad ugye nagyobb az igénybevétel, mint nálam.
Most néztem a Vaterán, 4.350.- Ft-ért is árulnak bordásszíjat. Nem tudom, az milyen lehet, brutusnak van 3.200.- Ft-ért méretpontos, jó anyagból. Én hiszek neki.
No meg persze sok gagyi, ami olcsóbb, de valóban az az olcsóbb???
Egyébként nyilván a glicerin is nagyon jó erre a célra. :)
Van kb 3 új szíjam de a motorom a ßarrá kopott barnát szereti, most is olyan van rajta amiről egy két fog hiányzik, és megyen! Direkt vadászom ezeket a börzén, nem feszíti a lánckerék tengelyt és csapágyat, könnyű vele a váltás. Mi ezt szeressük!
Hű, azannyát! Akkor fordítva van a menet a racsni alatt mint a 210-es Babettán. Gondoltam legfeljebb a racsni más, de már értem a gubancot. Nem 225-re kell, az már van egy alukerekes. Akkor így kihagyhattam volna ezt a kanyart, mert most kényszerpályán vagyok. Vagy meg tudom menteni a gépet és használom vagy megy a háztól.
Ha lesz kedvem kimenni ebben a hidegbe kipróbálom kárt nem tehet szerintem,glicerint neki! Bizony akkoriba1985 még a gumi az gumi volt,ezért is bírják olyan sokáig.
A feketébe is van drót ami tegnap elszakadt aban is volt(jó rozsdás) és vászon is,a barnába abban jóval több van az szemmel is látható de számomra az is érdekes a gyáriak miért bírnak ki 20-30 éveket? Szerintem akkoriba is max 10 évre tervezték manapság meg ha ilyent csinálnak az max 3 év azt kuka.
Villanykörte ősszeesküvés fogyasztói társadalom hurrá....
Szerintem az eredeti gyári, vászon erősítésű gumi. Még azt nem néztem, hogy az enyém fémszálas-e, mert itt már valaki említette korábban, hogy az ő BARNA gyáriját bizony vonzza a mágnes. Mert az enyém FEKETE.
Akkor veled mennék, mert így legalább megnézném a mocijaidat, meg ugrálnék egyet a szép új munkaasztalodon, hogy valóban olyan erős-e, amilyennek látszik. :-)))))
Ha már felajánlottad a lehetőséget.
Még azt kellene megbeszélni, hányra akarunk Lacóékhoz odaérni, mert úgy választok vonatot.
Szia Nem mondasz butaságot erre már én is gondoltam de eddig még nem csináltam ilyent,van itthon glicerinem de a szilikon spray se lehet rossz a lényeg a gumi"megőrizze a rugalmasságát.És itt jön képbe amiért még nem csináltam meg:az a bordás szíj az vajon gumi?Vagy nem gumi? Szerencsére még nekem is a gyári van a saját terep babimon de nagyon sok másikon már cseréltem és tényleg egy rakás kaki a felhozatal vagy jó vagy nem és drága(babettás viszonylatba. Mivel a gyáriak nagy része közel huszon éves érdemes lenne kitalálni valami ápolást hátha tovább bírnák.
OFF Köszönöm ez nekem se jutott az eszembe pedig anno használtam is olyant még sorkatona koromba az jól is működött,aztán a sors keze úgy hozta még hosszú évekig napi kapcsolatba voltam(sokszor vezetem is néha akár 100km egy talpon)egy FMG csepzonnal ami a Büntetés végrehajtás állományába a legidősebb masina volt azon már nem mertem soha bekapcsolni pedig alig volt 6000km benne de addigra már bizalmatlan voltam. Sok ilyen előmelegítő rendszert ismertem,Zilbe benzinest(az egy életveszély volt)de a jó román DAC se kutya nem beszélve a hajárművek hasonló önmegsemmisítő jellegű melegítőiről. Ezekhez is külön érteni kell szerintem ez egy külön szakma ha nincs meg ez az ismeret akkor csak nézegetni érdemes. A legjobb megoldás szerintem is a hűtőkörbe kötött 220v melegítő szaknyelven cumi".
Kérdezném, hogy végül sikeres volt-e az alukerekes projected? Alkatrészjegyzékben látom, hogy a Solon lévő Bernardi kerék is kónuszos-csapágyas. Kicsit megfordult körülöttem a világ, lehet hogy mégsem cuppan Babettába a kerék ha ez a gép halott sárkány?
De mintha nem csak te szereltél volna ilyet a múltban! Schilling Gábor is ilyesmivel babrált... Gabi! Neked hogy sikerült összehoznod?
Én csak azt tettem amit Ti is megtennétek hasonló esetben értem! De az igazi érdem a beteg Sanyi haveromé aki ágyból kelve is hosszasan keresgélt a kb 300 db DDR -es gyári trafó között.
A mai hideg napra való tekintettel a Babetta tulajdonosoknak az alábbi Nyakolajakat ajánlom:
Vigyázzunk a szintetikus és a hamis termékek egészség károsodáshoz vezetnek! Csak az alábbi olajlepárlóban készített termék használata ajánlott, garantáltan nem okoz csalódást!
A termék túladagolása káros következményekkel járhat, amiért a gyártó felelősséget nem vállal.
Választhatunk más típust is, lényeg, hogy a gyártók egyezményes jelölése a P.Á.L.I.N.K.A szó a csomagoláson szerepeljen!
Tudod miért nem hallottál illetve láttál ilyet? Laci bácsi elmondása szerint 3 Csepzon leégett oszt be is tiltották a szerkezet használatát. Ha kíváncsi vagy a működésére akkor javaslom a youtube videóit.
Néztem én is vásárlás közben. Csináltam egy próba fújást a boltban és úgy döntöttem,hogy nem jön be. Lehet,hogy megváltoztatom a véleményemet és veszek a szilikon olaj mellé egy grafitos olajat is.
Alig várom,hogy Judit (feleségem) szóljon,hogy lemaradt valami az esti bulihoz.
Az biztos,hogy Babettával megyek vissza. Ha megfagyok akkor is.
Bár én is szerintem jobban felmelegítem az aluházat, sőt biztos. Nameg a főtengőmnél az alsó tűgörgő nálam is nagyobb hőt kapott :D De egy szaki ismerősöm amikor megtudta egy előadáson akkor mondta bár jó tudni, de régen rotyogó olajban cseréltek csapágyat ami több mint 120 C fok volt mégis vigan mentek :)
Még egy érdekesség akár mekkora egy csapágy mindnél 120 C fok a felső határ még akkor is ha 1 méteres a csapágy. (skf előadáson hangzott el)
Ja és még valami. A kezelési könyvek is azért irnak 80-100 C fokot ki-be helyezésnél
Wow! Azért nem egy elveszett dolog még ma sem a Csepel... Őszintén megvallva ilyen jellegű előmelegítőt kizárólag a harckocsi motorral meghajtott hómarónál láttam, fel sem merült bennem hogy ezt a "kis teherautóban" is alkalmazták. Tippeltem volna valami olyasmira amikor az izzó gyertyára, spirálra locsolják a gázolajat, ami elég, megmelegíti a szívócsőben a levegőt, de erre nem voltam felkészülve :)
Egyébként motorélettartam szempontjából is nagyon előnyös, ha a megmelengetett motort indítod! Szuper, Köszönöm a felvilágosítást!
Köszönöm! De rend az itt sincs, minden csak fel van hajigálva a szerszámtartóra koncepció nélkül. Fotózni meg úgy fotóztam hogy ne látszódjon a rendetlenség. Ugyanis behordtam mindent a műhelybe ami tönkremenne a fagyban.
Szerelni csakis magamnak szerelek, eddig egyszer történt csak olyan hogy vállaltam másnak egy műveletet. Épp elég a magaméval szopni... Ma reggel a Solo motorját és váltóját lesegettem mi is vár rám. Ki fog merülni a szókincsem, már előre látom :)
Én a péceli fatelepen rendeltem egy 4 m-est, csak éppen kétszer kell gyalulni hogy 9/9 cm-es legyen a keresztmetszete. 3400-ba kerül anyaggal együtt. A 10/10 is felmerült ötletként, de az oszloptalpak belmérete 91×91 mm. Én nem fogok otthon bénázni a befaragással. Legalábbis ennyiért nem.
De egy főtengelycsapágy simán eléri a 120 °C-ot üzemi körülmények között. Biztos az a 120-as tönkremenetel? Összeszereléskor is simán melegítem ennyire a csapágyakat, különben nem cuppan a főtengelyre. Nem éreztem őket ropogni-csörögni menet közben...
Urak, elnézést, hogy Babettátlanként bele merek vauzni a topikba ,de pár napja volt téma a lánc ápolása, kenése. A Lidl-ben mától van olcsón grafitos kenőolaj, az előbb mentem, és be is készleteztem belőle. Nem próbáltam még, de szerintem érdemes lehet vele kísérletezni.
Talán korábban nem figyelted a fórumot, de ezzel a túlfeszültség problémával évek óta küzdünk. Ez az egyetlen olyan hiba kis kedvenceinknél, amire eddig egyikőnknek sem sikerült egzakt magyarázatot adni. :-((((((
Eccer csak elszabadulnak azok a fránya coulombok, oszt leamortizálják az izzó készleteinket.
Valószínű nem mondok neked újat, de annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy én - bár télen, hidegben soha nem használom a mocit - minden évben eccer megfújom a szíjat gumiápoló spray-vel.
Hogy ettől-e, vagy attól, hogy gyárilag, alapból ilyen azt nem tudom, de egy szemernyi repedezés, vagy különösebb kopás nem látható rajta.
24 év 15000 km. Tudod, nekem még az van rajta, amivel megvettem '90-ben.
Én ezt mindenkinek javasolom! Le sem kell venni, a helyén is szépen le lehet fújkálni. :-)))
Annál is inkább érdemes rá vigyázni, mert többször hallottam tőletek, hogy a mostanában kapható bordásszíjak nagy többsége meglehetősen méretpontatlan.