A fóliavágó plotter vektoros ábrákat, betűket vág. Ezek elállításához Corel Drawt vagy Adobe Illustratort szoktak használni. Sok fajta géphez már adnak egy egyszerű tervezőszoftvert. A Rolandhoz pl. a CutStudio-t. A kezelése nem bonyolult. Használt gépben vannak kínaiak is. Mielőtt megvennéd kérd meg az eladót, hogy előtted vágjon ki vmit. Sajnos sok a hibás, javíthatatlan gép.
A használt Rolandok ára 150e Ft.-tól indul. Ezek már megbízhatóak. Gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Bár mostanában van egy-két villámkárosult gép. 20 év felettiek és már nem rendelhető hozzá alaplap. De ez nem jellemző.
Segítségre lenne szükségem, egy Houston Instrument DMP-62 plotter-matuzsálem beüzemelésében !Sajnos nincs meg hozzá a gyári kábel és egyenlőre nem sikerült kiderítenem a pontos bekötést !
Ha valakinek lenne valami infó a bekötésről, vagy bármi egyéb infó a plotterről, vagy az üzemeltetéséről, az kérem írjon !
A radiátor biztosan jó földelés? De nem a föld a lényeg, szerezz be egy zavarszűrős hálózati hosszabbítót. Persze ez sem biztos, hogy használ, mert nem biztos hogy ez a probléma. Mindenesetre biztosan nem árt, a hálózati zavarokat legalább kiszűri, de azért egy jó földelés sem ártana.
Van 1 Creation CR1200-as plotterem szeretném ha CorelDraw X6-ból vágna tudja esetleg valaki hogy hogyan lehet ezt össze hozni??
most Flexi-vel vágok de nagyon gyakran nem indul el a vágás vagy ha elindul össze vissza vagdalja a fóliát vagy megáll félúton. Ha tuddtok megoldást erre a problémára az is érdekel!
Üdvözlet, vásároltam egy creation ct1200 vágó plottert ami flexistarter 8.5v2 szoftvert használ. Ha a saját betükészletét használom mindent kivág, de semilyen vektor grafikát nem hajlandó megnyitni, se .eps,se .ai kiterjesztést. Valaki tudna segíteni?
Az a kérdésem hogy a plotter elindul és mikor a flexi signben adom hogy vágjon akkor kiírja hogy Holding... és annyi nem csinál semmit.. nem tudja valaki nekem megmondani hogy mia hiba? vagy hogy mi a teendő hogy mit kell csinálni hogy elinduljon???
Segítséget kérnék. Egyesületünk vásárolt egy vágó plottert (creation cto 1200 optikai), amihez minden tartozék meg van, még a hardver kulcs is(558022), de a szoftverhez nincs meg a jelszó (flexistarter 8.5v2) Ha tudnak valamilyen megoldást kérném segítségüket.
Ha tartós sokáig működő gépet szeretnél, akkor mindenképp Roland vagy esetleg Mimaki. Ha olcsót, akkor bármelyik kínai jó lesz. Azt azért jelzem, hogy ne várj sokat az olcsó gépektől.
Van olyan ügyfelem, aki 3-szor cserélte ki az új kínai gépét 1 héten belül, mert nem indult, nem vágott, nem szépen vágott. Aztán eljött és vett tőlem egy Rolandot.
Üdvözletem, egy kérdésel fordulok hozzátok. Van egy redsail plotterem amivel egy ideje nem dolgoztam és most rendeltem bele új késeket. Bele tettem de van egy olyan gondom, hogy a kezdőpontnál igen le nyomja a kést (át is vágja) és utána szépen vágja (kivéve a sarkakat le kerekiti ami persze szögletes kellene legyen) ha a gramm ot vissza veszem akkor is a kiinduló pontál igen le nyomja és utána át se vágja csak a kezdő pontoknál. Valakinek ötelte?
Apró dolgok airbrush-os festéséhez-maszkolásához keresek fóliavágót. Egy-egy projekt összes fóliaigénye beleférne egy A4-es vagy A5-ös lapba és egyszerre max. 10-20 ilyen szettet kellene kivágnom. Létezik valami mini megoldás ilyen kis dolgokhoz? A fizetős bérvágás nem igazán pálya, mert egyenetlen felületre kerülnek a maszkok és mire kijátszom, hogy mi mekkora legyen, 5x mehetek vissza a vágóemberhez, egy fullos plotter meg kb. 10x akkora, mint amennyit használnék.
Ilyesmihez kellenének a maszkok:
De ha valakinek ultravékony matricák készítésére van ötlete, én szivesen kihagyom az airbrush részt :-)
Üdvözletem, egy kérdésel fordulok hozzátok. Van egy redsail plotterem amivel egy ideje nem dolgoztam és most rendeltem bele új késeket. Bele tettem de van egy olyan gondom, hogy a kezdőpontnál igen le nyomja a kést (át is vágja) és utána szépen vágja (kivéve a sarkakat le kerekiti ami persze szögletes kellene legyen) ha a gramm ot vissza veszem akkor is a kiinduló pontál igen le nyomja és utána át se vágja csak a kezdő pontoknál. Valakinek ötelte?