https://youtu.be/alrsq-WpWOE De jó visszanézni ezt a videót ...amikor rigákkal megtámadtuk Hajdúböszörményt és elfoglaltuk a Katonka család birtokát :)
Furcsák ezek a Riga tankok. Találkoztam több olyan Riga 4-es tankkal, amikben alig-alig volt rozsda. Valószínűnek tartom, hogy nem mindig sima biliacélt használtak a szovjet elvtársak. De persze azt is, mert lukacsosra korrodált Riga és főleg Verhovina tankhoz is volt szerencsém.
Gratulálok a géphez , lesz rajta mit csinálni , de azért látszik is hogy egy gazdás pld a festésén , a motorálvány nincs szét koptatva hajlítva ,szépen áll a lábán , nem kell alá deszkákat rakni ! , ....( erről jut eszembe , mostanában árultak olyanokatt hogy rá nézésre is egy le harcolt rakás szar az egész és nevetséges is meg felháborító hogy némelyik ugy irja hogy megkímélt ! sok motor a kupecek kezére kerül és oda irja hogy RETRÓ . amiről persze halvány fogalma sincs valójában mit jelent , és vagyonokat akar rajta keresni ebből szeretne meg gazdagodni . ahelyett hogy el menne inkább dolgozni !!! )
Meg van a hátsó lámpa is ami ritkaság ugy hogy nem reménytelen , nem tudom milyen szinten szeretnéd fel javítani és meg menteni a mult örökségét , de jó fel újítási alap kívánok hozzá néked sok sikert , és számithatol a Rigások segítségére is .
A KP-12 benzincsap általában nem zár rendesen, ezért Romet vagy Komar csapra szoktam cserélni. Ma a Riga 4-esbe be akartam tekerni az új Romet csapot, de nem ment. Sűrűbb a menete. Elővettem egy régi, törött Romet csapot (a bal oldali a képen), s azon még normális volt a menet.
Vajon a távolkeleti utángyártó miért változtatta meg a menetemelkedést? Hogy nehogy be lehessen szerelni? Mi értelme volt ennek?
Hogy most Csabi nyult bele egy rossz szeriaba lehet...de csapagy reszen ahol 2van a kulso lotyogott a tengelyen,a lenkerek feloli rud utott,szoval vannak vele bajok! Man a bronz persejt nem is bannam.... de a tirisztoros fotengely also hajtokar szem eleg szeles,plusz ezekhez a sonka meretekhez igen nehez meg a hajtokar sulya is (kiegyensulyozas) meg a mustang ami szimpatikus errol ha valaki tudna mereteket az jo lenne!! :-) gyari orosznal is lehetnek gondok,tanarbacsi is jart vele porul...:( es azert nem olcsok! Ezert gondolom van itthon egy jo par fotengom es hatha sikerulne egy jot osszerakni!! :-) a 4felomlos hengerem meg a 40es dugo meret igencsak meviseli a fotengelyemet!!!:-) nem biztos h a szezont igy kifogja birni.....
Selejtes volt a kínai főtengely? Ez nem jó hír, én eddig bíztam bennük.
A tirisztoros főtengely hajtókarját nézted már? Igaz, az is bronzperselyes, de jó nagy a vége, szerintem némi gépmunkával át lehetne alakítani, acél persely a bronz helyére, 1mm-es görgők, 10-es csap... Persze csak ha megegyezik a többi méret.
Babetta hajtókar nem jó? Azt lehet kapni készletben (Rocket), tűgörgős.
Udv Tibi! Azert problema ez a hajtokar tema,foleg nekem....:-) mert betegeskedik a fotengelyem,es csabi tanulsagabol h a chinai fotengely amit vett kuka,mert nem jo semilyen resze.... az orosz is vagy vagy,igy ugy gondoltam rakok ossze magamnak egy teljesen uj,centirozott jobb tugorgovel stb. Fotengelyt!!! Ezert vadaszok!! :-)
Itt vagyok, figyelek, csak tapasztalat hiányában nem nagyon tudok hozzászólni a témához. Tulajdonképpen nekem az sem egészen világos, miért kell kicserélni a gyári hajtókart.
Lassan két hete nem mentem Rigák közelébe - nincs rá időm.
Igen a lancfuresz dolog is szoba jott mar,csak ott az a gond h a legtobb kis lokettel van a nagy fordultszam miatt.... de nem remenytelen!! :-) most a mustang jo otletnek tunik epp restauralok eggyet,es meg is nezem a hajtokarjat,mert dugora stimmel kiveve a csapszeg atmero de az nem gond,mert akkor kap egy mustang dugott!! :-) hosszra csapszeg helyzete,stimmel!! Nem egyszeru mert a simo lokete is 44mm de a csapszeg eltolas a fotengelyen mar nem,ugye erokarr ill forgato nyomatek!!! De nem nyugszok meg egy fasza verhot ossze nem hozok!!! :-) mindenkinek koszonom h foglalkozik a temeval!!! Tibit meg hianyolom,rem nem beteg!? Tud rola valaki valamit?!
Ez a hajtókar gondolat szerintem kivitelezhető hiszen hiszen ebben a kategóriákban tobb motornak egyeznek az ilyen irányu paraméterei mint pld a lökethossz is .
Egy másik jó keresési irány lehet a láncfűrészek közt szétnézni, rendszeresen látok a piacon mindenféle láncfűrész főtengelyeket amik ránézésre úgyszintén hasonló paraméterekkel rendelkeznek, persze eddig sajnos csak távolról csodáltam őket eddig így nem tudom, hogy van-e olyan aminek a hajtókarja passzolna, a gyártók meg úgy vettem észre, hogy nem kötnek az orrunkra műszaki adatokat mint pl: lökethossz vagy csapszeg méret.
Udv nev helye! :-) igen koszonom az infot,mineralli robogok kozott keresgelek,meg vegul is mindenhol,egyenlore info gyujtes,de idegen hajtokar a cel!! :-)