Keresés

Részletes keresés

neophron Creative Commons License 2007.05.16 0 0 227

Vicc volt. (Azert a smile).

Szerintem Miss Jenny-nek igaza van, hogy tök hülyeség erről vitázni. Ezt így explicit kijelenteni, hogy a hagyományos tetoválók értenek jobban a sminktetováláshoz szerintem elég merész. Ezzel együtt biztosan csinálnak ők is szépeket.  Most már csak azt áruld el kérlek, hogy tenmagad tetoválsz-e?

Előzmény: ksyl (224)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 226
Nem szeretnél tetoválást?
Előzmény: MissJenny (225)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 225

Megnéztem .. tud valamit a srác :) De azért olyan bátor nem vagyok h benevezzek egy tetkóra :)

Előzmény: ksyl (223)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 224

Ebben nem tudom mi lehet a frucsa, hogy ha egy ilyen ember csinálná a szemöldöködet, nyilván logika alapján nem azért mész oda, hogy megkérdezt, hogy milyen színű rúzs áll neked jobban.

Előzmény: neophron (222)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 223

Szia,

 

Ezért kell olyan helyre menni, ahol meg tudod nézni a tetováló 2-3 éves munkáit, bizonyítékot tud adni a kezedbe, hogy mi lesz később! Ez persze mindkét helyre vonatkozik (kozmetikus, rendes tattoo szalon).

 

Egyébként olyan bőrfelületre nem lehet tetoválni, ami sérült hámrétegű.

 

Egy profi tetováló pl.: Tattoo De Sade szalonban M. Csaba, biztos lehetsz benne, hogy egyetlen tetoválást sem tud elrontani. (egyenlőre annak örül az ember, ha elvállaja a tetoválását egy hétköznapi embernek.)

Előzmény: MissJenny (220)
neophron Creative Commons License 2007.05.16 0 0 222
Elképzeltem egy szakállas, testékszeres agyon tetovált bőrcuccba bújtatott hónaljszagú rocker csávót, amint két koponya felvarrása között a szemöldököm ívét rajzolgatja, és tanácsokat ad a legújabb szájfestékek árnyalatait illetően. :-)))) (Túl vizuális típus vagyok, bocs :-)))
Előzmény: ksyl (217)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 221

Csak azt nem értem, hogy a történelemben szerinted mi a divat?

 

Természetesen elfogadom az álláspontodat, mert te is más szemszögből nézed, és és is.

 

Én azért hasonlítom össze a két tetoválást, mert szerintem 1. Minkettő tetoválás, 2. egyik sem tűnik el. 3. Kezelésében egyforma.

 

Nyilván a trabant és az audi között is vannak hasonlóságok, mert mindkettő autó.

Pontosan ez a jó példa arra, hogy mindkettő tetoválás.

 

Egy kérdésem lenne:

Ha a sminktetováló csak sminkeket tetovál, miért vállal be egy kozmetikai deréktetoválást?? - Hiszen ez már nem az ő profilja, ahogy említetted?

 

(Ne értsd félre nem vitázni szeretnék, hanem tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy te hogyan látod ezt a dolgot :-)

 

Köszi

Előzmény: ligustrum (215)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 220

Sziasztok!

 

"tetoválást alapból nem azért találták ki, hogy divat legyen ... "

 

Az emberek majmolják egymást - látnak ilyen olyan tetkót a tv-ben vagy a strandon és máris kell nekik is!

 

De mi van ha valaki balesetben vagy betegsében (leégette stb.) elvesztette a szemöldökét és nem nő vissza többet. Akkor azért jó hogy van tetoválás és megoldja ezt a problémát! Ismerek ilyen emberkét.

Szerintem nem lehet előre tudni hogy "melyik csoporthoz" tartozó tetováló fogja elrontani a tetoválást. Uúgy elronthatja bármelyikük. Ez már csak utólag derül ki ugyis .. sajnos.

 

Kár ezen vitatkozni !!!!

 

Szép napot! :)

 

 

Előzmény: ksyl (213)
neophron Creative Commons License 2007.05.16 0 0 219

De te tetoválsz? (Vagy csak értesz hozzá? :-))

Különben igazad van, nagyon meg kell válogatni hová megy az ember. Senki nem szeretne valami szörnyű pacnival az arcán mászkálni. Ezért kell olyan helyre menni, ahol kifejezetten ezzel foglalkoznak (Sz.V.Sz.).

Előzmény: ksyl (217)
neophron Creative Commons License 2007.05.16 0 0 218
:-) Mondtam, hogy nem szorultok a védelmemre...
Előzmény: ligustrum (215)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 217

Szia,

 

Igen, nekem valóban elrontotta egy kozmetikus a szemöldökömet, és rengeteg ismerősömnek is rontottak már el sminktetoválását, ekkor én ezt laikus szemmel nem tudtam, hogy mi benne a csúnya, csak amikor belecsöppentem egy kicsit más módon a tetoválások világába akkor jöttem rá, hogy milyen gáz.

 

Természetesen vannak olyan sminktetoválók akik profin dolgoznak, és nem is azt írtam, hogy nincs egy sem, csak az a gond, hogy már majdnem minden kozmetkus elvégzi a tanfolyamot és azt hiszi, hogy ő a király, mert ért hozzá. Ez pedig egyáltalán nem így van.

 

Viszont az arcon lévő (kozmetikai) tetoválás az sokkal szembetűnőbb, amit profibb módon kell megcsinálni, mint egy sima tetovlást a testre, mert nem olyan látható helyen van. De az embernek az arca a világa szerintem.

Előzmény: neophron (216)
neophron Creative Commons License 2007.05.16 0 0 216

Ksyl te tetoválsz? (Mert a hozzászólásaidból úgy tűnik igen.) Ne haragudj, de nem értem miért próbálod egy komplett szakmáról bebizonyítani, hogy átverés. Szerintem a sminktetoválás és a rendes tetoválás két külön szakma. Mindegyiket lehet pocsékul és művészi szinten is csinálni. Különben a sminktetoválásnak is megvannak a színvonalas (és drága) szalonjai, ahol csupa kozmetikust alkalmaznak tudtommal (mert ők értenek joban hozzá). Talán azért vagy ilyen ellenséges, mert egyszer elrontotta neked egy kozmetikus? Nekem Ligustrum csinálta (kozmetikus) és nagyon elégedett vagyok vele, bár nem akarom itt védeni a sminktetoválókat, mert szerintem nem szorulnak rá.  

(Különben rendes tetováláson is gondolkozom, de eszembe nem jutna azzal meg egy sminktetováló szalonba menni.) 

Előzmény: ksyl (214)
ligustrum Creative Commons License 2007.05.16 0 0 215

Szia! Én sajnos nem úgy gondolom a dolgokat ahogy te!:Mind a testékszerek, mind a tetoválás eredete messze a történelem előtti időkig nyúlik vissza. Céljuk kezdetektől fogva a test ékesítése, illetve az egyes törzsek, nemzetségek, családok megkülönböztetése volt. Vagyis, nagyrészben divat! És el kell, hogy szomorítsalak, ma is! Persze ehhez kapcsolódik a praktikusság oldala is, ha vmi nem szép, itt a lehetőség a jobbá tételéhez! És soha ne hasonlítsd össze a "rendes tetoválást" a kozmetikai tetoválással, mert olyan mintha két, kategóriájában egészen más, autót hasonlítgatnál.( pl.trabantot egy audival) Szerinted ez mennyire hasonló?

És valószinünek tartom azt is, hogy azokon a helyeken ahova te jársz, azért nem találkozol kozmetikusokkal,mert egészen egyszerűen nem oda valók! Nem azért mert nem tudnak  tetoválni, hanem mert más a profiljuk!

 

Előzmény: ksyl (213)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 214

Szia Miss Jenny,

 

Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a sminktetoválás nem tűnik el, csak kopik.

Tehát ez tarhat örökké - sajnos.

 

A kozmetikai és a rendes tetoválás között csak a gép a különbség, a festék nem.

A sminktetováláss csak vékony bőrfelületet érint, épp akkorát, amely 3-4 év alatt elegendőt kopik, viszont mégsem tűnik el.

A rendes tetoválásnál ott mélyebbre jutatják a festéket a gép által, hogy ne kopjon ki a bőrből.

 

Nekem is sminktetoválta kozmetikus a szemöldökömet, és 1 évet sem húzott ki, mer úgy elkezdett kopni, hogy szörnyű.

 

Elmentem inkább rendes szalonba, ahol 1,5 éve csinálták meg a szemöldökömet (Budapesten: Ronin tattoo), és azóta sincs semmi baja, ráadásul ez is csak sminktetkó. És mindössze 15.000 Ft-ot fizettem érte, nem 30.000 Ft-ot. Nem próbáltak beetetni, hogy ez fájdalommentes, meg ilyen-olyan struktúrájú gép stb.

 

Eleve nem lehet fájdalommentesíteni, mert egy tetoválás a bőrnek nem természetes, és nyilván fáj. Nem is szabad semmilyen szerrel csökkenteni a bőrfelület fájdalmát.

 

Üdv

Előzmény: MissJenny (209)
ksyl Creative Commons License 2007.05.16 0 0 213

Szia,

 

Nem tudom mi lehet abban a csúsztatás, ha az ember tapasztalatból beszél.

 

Az a gond szerintem a mai világban, hogy a tetoválást alapból nem azért találták ki, hogy divat legyen, én itt látom a legnagyobb problémát.

 

Az ember azért csináltat tetoválást - legyen az sminktetoválás, vagy rendes tetoválás - mert illik az egyéniségéhez, vagy azért mert különleges akar lenni. Meg akarja különböztetni magát másoktól. Szörnyű számomra az, amikor valaki divatból tetováltat.

 

Csak egy kérdésem van:

Rengeteg olyan híres tetováló szalon van, ahol kozmetikai tetoválást is készítenek, itt miért nem találkozom olyan "kozmetikusokkal" akik a tanfolyam után ilyen helyen dolgozik????

Szierintem azért mert nem vennék fel egy rendes tetoválószalonba, mert nem ért a tetováláshoz.

 

A kozmetikai része ok, hogy szebben megrajzol egy szemöldököt, de az enyémeg is férfi csinálta, és sokkal szebb íve lett, mint volt.

De a lényeg az, hogy egyik sem tűnik el, és nehezen javítható.

 

Szerintem aki tetoválást csináltat, megbízható tetoválót keres, mert tudja, hogy ha egyszer elrontják, nehéz javítani, és az ember alapból bele sem gondol, hogy mi van, ha javítani kell.

Előzmény: ligustrum (206)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 212

Köszi a választ !!!

De sajnos a sminktetoválás is szólhat "örökre".

 

Úgy érted hogy nem kopik le teljesen? És ilyenkor mi a teendő?

Most 25 vagyok de lehet hogy már 50-60 évesen (ha megélem :) ) nem akarok tetováltatni. Akkor mi a teendő? Lézer?

 

 

Előzmény: ligustrum (211)
ligustrum Creative Commons License 2007.05.16 0 0 211

Sziasztok! A kozmetikai tetoválás tartósságára nem lehet határozottan kijelenteni, hogy a festék minősége a felelős! Persze a festék is szerepet játszik ebben, de olyan minőségében, hogy a világosabb árnyalatok hamarabb halványodnak. Itt az alkalmazott tetoválási technikán van a hangsúly. Létezik olyan kézi eljárás, és a gépek 99%-a is, amelynél a kozmetikus kezére van bízva, hogy a bőrnek melyik rétegébe "nyomja" a tűt. Értelemszerűen az emberi kéz nem alkalmas arra, hogy érzékelje ezeket a minimális, hajszálnyi eltéréseket, így hát a festék kerül ahova kerül. :-(  És itt a hasonlóság az ún. "rendes tetoválás" és a sminktetoválás között. Ahol szintén a bőr legmélyebb rétegébe kerül a festék. Én azt gondolom,hogy a mai világban (amikor már a lehetősége megvan) minden  a munkájára kicsit is igényes kozmetikus igyekszik a vendégei számára a lehető legjobbat nyújtani.

De sajnos a sminktetoválás is szólhat "örökre".

Előzmény: MissJenny (209)
mazso66 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 210

Sziasztok!

Senki nem tud tanácsot adni?- lsd.előző hozzászólás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 209

Én ezt most nem érterm :)

Én azt hittem hogy a kozmetikai tetoválás, attól függ milyen festékkel csinálták 3-10 évig benne marad, persze kopik közben de a végén "eltűnik". Ettől más a rendes tetkótól hogy ez nem örökre szól csak "időleges".

Akkor most hogy van ez??

Köszi

Jen

Előzmény: ksyl (205)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 208
Sebes? Azt írtad múltkor hogy még nem látod annak!
Előzmény: cukorfa (207)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 207
hjajjj egyre jobban viszket a szemöldököm:(
nehéz uralkodni magamon
ligustrum Creative Commons License 2007.05.15 0 0 206

Szia Ksyl! Én sem akarok senkit megsérteni, ahogy te sem. Tény, hogy sok mindenben igazad van, de elég sok csúsztatás is van abban amit írtál:

1. Igaz, hogy egy tanfolyam elvégzése után nem tanul meg egy kozmetikus sem tetoválni. Én is évekig oktattam, és úgy tudom, hogy a mi 2 hetes tanfolyamunk az országban az egyik leghosszabb :-(. Ez is nagyon kevés.

2. Igaz, hogy a gépek (sőt festékek) között is van különbség. Az általam használt technikával nem érintjük az irha réteget. Amit ti csináltok (volt hozzá szerencsém) jóval nehezebben javítható. (Igen, javítható a sminktetoválás, ennek is megvan a technikája...)

3. Az is igaz, amit Myrtill írt. Egy "hagyományos" tetováló nem kozmetikus, nem is tud annyit a smink-divatról. Legtöbbször férfi, akinek gőze sincs egy szemöldök ívéről vagy kontúr alakjáról...

4. Egyetértek veled abban, hogy mindenki (kozmetikusok) össze-vissza írogat a friss tetoválás utókezelését illetően. Én ezeken már csak mosolygok...

5. Feketével csak szemet (nem szemöldököt) tetoválok, és az valóban fekete. (Nekem is az van 5 éve...) Igaz, a festék német (sorszámozott, eu-szabvány) és nem japán.

 

Egyébként szép munkát végezhet kozmetikus és "hagyományos" tetoválóművész is. Elrontott tetoválást is láttam sajnos itt is ott is. Én azért mégis azt javaslom, mindegyik technikát arra használjuk, amire kitalálták...

 

 

 

Előzmény: ksyl (205)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 205

Te tudod, hogy miért fizetsz ki pénzt,

 

de a tetoválást és a szemöldökrajzolást nem lehet összehasolnítani,

Szerinted aki egy profi tetkós nem tud rajzolni? Szerintem jobban rajzol mint akárki más.

Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy én kozmetikussal tetováltassak, mert a kozmetikai tetoválás sem tűnik el - csak egy duma - kopni viszont nagyon gyorsan és rettentő csúnyán kopik, és a fekete az zöld lesz egy idő után, de rosszabb esetben kék.

Van akinek be lehet beszélni, hogy van már olyan festék, ami nem zöldül... meg stb. egyép poénok, de szín tiszta fekete tetováló festék csak eredeti Japán létezik, amivel egy kozmetikus nem tetovál, mert azt sem tudja, hogy honnan kell beszerezni, és különben sincs forgalomban az egész Unióban.

 

Egyet ne feldjetek, ha egy tetkót elrontatnak, hiába kozmetikai, van amelyiket ki sem lehet javítani, és a bőrödet is tönkre teheti => vadhús???

 

De ugye erről egyik sminktetováló sem beszél???

 

Előzmény: myrtill82 (204)
myrtill82 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 204
én inkább a kozmetikusnál maradnék..ő már "rajzolt"pár szemöldököt,egy sima tetoválósra nem igazán bíznám a rajzolást,na és azért előtte rajzoltassam meg kozmetikussal hogy utána a tetováló át tudjon menni rajta?
Előzmény: ksyl (200)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 203

Már egy jó pár éve foglalkozom a tetoválásokkal, rajtam több is van.

 

Általában egy kozmetikus egy gyorstalpaló tanfolyamot végez el, ez azt jelenti, hogy előtte nem tetovált, mert nem tudott.

Ez által, hogy elvégzi a tanfolyamot nem tanul meg tökéletesen tetoválni, mert nincs mögötte elég tapasztalat.

Még az 5 év tetoválás sem nagy tapasztalat. A gépek között is van különbség, a kozmetikus csak kozmetikai gépen tanul meg tetoválni, és azt mondja, amit neki tanítottak az "iskolában", ami mött szintén alig van gyakorlat.

 

Próbáljátok ki, hogy megkérdeztek sok-sok kozmetikust, tetoválót, hogy ki mit mond, hogyan kell kezelni egy tetoválást, mivel kell kenni, mit javasol, és higgyétek el, mindegyik mást fog mondani, de mindig a kozmetikus adja a legrosszabb tanácsot. Mert ő csak a szépségápoláshoz ért, de a tetováláshoz csak keveset.

Előzmény: cukorfa (202)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 202
miért ne?
rossz tapasztalat..?
Előzmény: ksyl (200)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 201
Köszi. :)
Olyan rendesek vagytok, hogy mindenre válaszoltok.
Amúgy igen, szerintem elég jól megcsinálta , ráadásul a legtöbben azt hiszik, hogy
nincs kitetoválva, hanem a sajátom:)) bár az egyik szerintem icipicit jobb lett... mert világosabb, vagy hogy mondjam. lehet, hogy az egyik oldalról hamarabb lejön a festék?
még korrekción nem voltam, szóval ott majd úgyis alakítanak rajta gondolom még, ha szükséges.:)
puszi
Előzmény: ligustrum (195)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 200

Sziasztok,

 

Nekem már nagyon régóta tetoválva van a szemöldököm.

Nem akarok megbántani egyeteln kozmetikust sem, és nem is ez a célom, de annak aki szeretne szemöldököt, szájat stb-t tetováltatni, az semmiképp NE MENJEN kozmetikába, se sminktetováló szalonba.

 

Javaslatom az, hogy inkább olyan szalont keressen mindenki, amely sima tetoválószalon, és Magyar Tetoválók Szövetsége által nyilvántarott Stúdió egyike.

 

 

MissJenny Creative Commons License 2007.05.15 0 0 199
Köszönöm, láttam :)
Előzmény: Ud-t-ka (198)
Ud-t-ka Creative Commons License 2007.05.15 0 0 198
Ja! MissJenni neked válaszoltam a 3/4 éves dologgal :)
Előzmény: MissJenny (191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!