Segítséget kérek. Tegnap még fogalmam se volt róla, hogy egy pillanatnyilag semmire sem szükséges 15 éves C240-est akarok venni, de találkoztam egy rég látott atyai jó barátommal, ki mondja, hogy megöregedett, nem vezet többé, adja el az autóit. "milyen autókat?" kérdeztem, mert egyről tudtam, mire mondja, hogy nem, a C-t nem adta el 11 éve , az garázsban áll az akkori 60e-rel. Nincs kétségem az autót illetően, annak idején utaztam vele.
Pontosabban ..egy kétségem van , az pedig a festés. Segítsetek felidézni, melyek azok az évjáratok, ahol az MB vizes alapú festékeket használt, elég szomorú eredményekkel, rozsdásodni könnyen hajlamos kasznikat kibocsátva. Egy 2004-es C beleeshetett ebbe a "vizesvödörbe"? Van -é ennek jelzése az adattáblán , vagy akárhol?
Még pontosabban... van még egy kétségem, hogy ha megvenném az autót , és az összes öregedni hajlamos gumialkatrészt ,csövet/ ékszíjat kicseréltetném, az mit dobna hozzá egy " normál" ( összes szűrő /összes ( motor +váltó+szervó+diff.+ fék) olaj ) szerviz -vagy jó 200e- költségéhez.
Pár hete agyaltunk rajta mi lehet a problméma a fűtésemmel (Mercedes W203 C220cdi). Megoldódott a probléma végre. Vettem egy tisztító folyadékot, amit közvetlenül a radiátoron keresztül keringtettem. A folyamat végén a víz tiszta volt, semmi lerakódást, vízkövet nem hozott ki. Szépen járt benne a víz, ellenállás nélkül. Már a radiátor lebontásán gondolkodtam amikor még tettem egy próbát a feltöltéssel.
Arra gondoltam, lehet csak levegő buborék képződhetett a radiátorba. A radiátoron keresztül feltöltöttem az egész rendszert, gondolván így csak nem marad benne levegő. Indítás után kicsit lehúztam még az AGR és radiátort összekötő csövet, kis levegő még volt benne, de azután szépen jött a víz.
És láss csodát működik a fűtésem... :D Hátha ezzel tudok valakinek segíteni a jövőben (egy próbát mindenképp megér, ha fűtés probléma akad).
Szomszédom kért meg, hogy segítsek neki a 2012-es B180-as mercijén a navit frissíteni. A neten találtam különféle verziókat, de ehhez melyik való? Vagy hol tudom ezt megnézni a menüben?
Pár éve hirdetett egy arc 2001es legacy kombit,állítása szerint hogy milyen szép s jó🙂,alapjárat nem volt,a képek alapján nem azt az autót vártam amin a küszöb lécek rendes pz-s fa csavarral voltak fel rögzítve hogy a fejük színe csillogott a zöld műanyag elemen. Illedelmesen elköszöntünk😬.
E 36 BMW tetőkárpit dekoráció gyanánt láttam már konkrét csillagképeket rajzszögből pl. A legdurvább a kormányoszlop alá beiktatott kapcsoló volt, ami az ablaktörlő kapcsolását látta el. Kb 2 ezerért volt akkoriban bontott bajusz kapcsoló.... Természetesen ominózus autóban a bőr ajtókárpit facsavarral volt rögzítve. A műszaki tartalmat nem is szeretném részletezni, de beégette az agyamba a magát....
Ez MB szervizhez képest nem drága ajánlat. A szűrőket -különösen a pollenszűrőt- elég normális áron számolták , az olajokat is. Amúgy kifizetni drága. Nem vigasztal nagyon, de egy w212 CDI 250 normális soros garis szervize , benne pollenszűrővel -de semmi váltóolajcsere- 167e volt....2016-17-ben, egy másik nagy MB márkaszervizben. Elvadítottak lassan engem is, de nem csak az árral.
Semmi gond az ajánlattal, ha spórolni akarsz, akkor a váltóolajcserét hagyd ki. Jól gondolom, ez a 7G váltó, nekem az enyém közvetlen olajcsere után ment tönkre. Nem köszöni meg az olajcserét, ha régebb óta nem volt cserélve, márpedig nem írják elő, csak egyszer 60e km után... Előbb utóbb így is úgy is tönkremegy, akkor legalább az egyébként nem olcsó olajcsere árát a javításra félreteheted.. Saját vélemény.
Igazad van,csak én voltam a lüke és ha már kapott az érdeklődő egy ilyet akkor jó lett volna látni is egyből. Nekik valóban nem nagy idő ezt elkészíteni,rendelkezésre áll minden.