ma megpróbáltam futva a fogaskerekűs pályát... Ha a versenyen futom ezt az időt, akkor utolsó előtti leszek. :-) 20:26 volt a Diós árok tetejéig, és 37:01 a vége. Innen szép fejlődni. :-)
nem csengetett figyelmeztetésként, hanem folyamatosan ezerrel és tekert izomból. kb. mint amikor az autós a dugóban ráfekszik a dudára. magyarul agresszíven és még akkor sem lassított, mikor elordítottam neki mi a helyzet.
érdekes módon a többieknek nem okozott gondot felismerni, de ha nem is felismerni, azért lassítani ugyebár közlekedés szabályai szerint (balesetveszély elkerülése, stb. nem akarom idézni...) kellett volna.
Próbáltam tegnap vilard mester egysebességes 29-es bringáját, bár csak síkon, érdekes érzés.
Kolossytól szerencsére vilard úgy látszik edzeni akart, mert eléggé tempósan mentünk felfelé, utánaosontam és próbáltam én is egysebességes üzemmódra beállni.
Az én 44/18-as áttételem 26-os kerékkel kicsit erősebb volt, mint az ő 32/18-a 29-es kerékkel.
A Szépvölgyi még nem is volt rossz ilyen áttétellel.
Szépvölgyitől a HHH felé az első meredek rögtön kiállósnak bizonyult. Persze nem gond, lehet haladni az egysebivel is, de azért váltóssal kellemesebben belőhető a csapásszám.
Az éles S kanyar után úgy döntöttem, hogy elég volt a hagyományos singlespeed érzésből.
Ha már szenvedés, legyen kövér. Extrém üzemmódra váltottam, 44/11 elég kényelmetlen volt, 44/12-vel viszont már végigevickéltem. Igazából talán a derekam nem szereti ezt a befeszülést.
Én minden görgős edzést pulzusra végzek, és kb. fordulatszámra (na meg időre). Aztán generálértékként beírok 25 km-t óránként, hogy valami táv is legyen. De szerencsére ilyen baleset is talán ha fél tucatszor történik egy évben, inkább a fagyhalál (de leginkább a sí :)).
Siman lehet hogy en is azt gondoltam volna, hogy ezeknek a barmoknak is itt kell bandazniuk vazze. Mondjuk csengetni nem csengettem volna, mert nincs mivel.
Én ilyet használok, már akár 5-6 km/h-nál is olyan fénye van, hogy bőven jó gyengén világított részekre. Nekem megváltás volt az elemes lámpák után ezzel közlekedni, főleg úgy, hogy sokszor jövök a vaskötét éjszakában is lakott területen kívül. Még a szembejövő autó fénye se zavaró, sőt már villogtak is le hogy erős a lámpám. 20 km/ körüli tempónál már bőven bevilágít jó 100 méteres utat is.
Tegnap estefelé, szürkületben - még nem volt vaksötét - rám szólt egy bringás, hogy égve felejtettem a lámpát. Nem mondtam neki, hogy akkor sem kapcsolnám ki, ha lehetne. Nem is értem, talán figyelmeztetni akart, hogy ne pazaroljam az elemet?
Viszontellenberger, mostanában elmászkálok késő este is tekeregni, és bizonyos helyeken kevésnek érzem a fix agydinamós halogén első lámpát, ami egyébként egy kicsi, de jól látható "fényfoltot" vetít elém az útra. Bitteplíz ne mondjátok, hogy menjek gyorsabban és akkor jobban világít. :-)
Szóval létezik olyan első lámpa agydinamóhoz (a jelenlegin ezt a feliratot találtam: Basta Ellipsoid Halogen), ami nem túl erős tempó mellett is kielégítő fényt ad nagyobb területet bevilágít városi közlekedéshez (tehát gyenge közvilágítás mellett látom az utat, nem csak én látszom, nem, nem fogok éjjel DH-zni), vagy tegyek fel a kormányra egy elemes lámpát? Ha a második, akkor elég lehet 3 led, vagy inkább 5+ ledes lámpákban gondolkodjak?
Nem volt sötét, inkább csak erős szürkület. A rakpart azon részén amúgy sincs sötét a közvilágítás miatt.
Minimum gyanúsnak kellett volna lenni, hogy ott csoportosul 8 - 10 bringás, és van egy gazdátlan kerékpár, meg egy éppen támogatott személy. Mint, ahogy sok arra haladónak nem a csengő jutott elsőre az eszébe.
Egyébként eszméletlenül sok lámpátlan kerékpáros jött. Vilard jókat szórakozott velük. Talán a rend pénzbehajtással megbízott őreinek ezekkel kéne foglalkozniuk és nem a fényes nappal küllőprizma nélkül tekerőkkel. Nagyon hamar rend lenne és a tervezett bevétel is összejönne.
Egyébként érdekesek ezek a szituációk a másik oldalról nézve. Egyszer az Árpád fejedelem útján mentem befele autóval (időre, munkába), a Szépvölgyinél volt egy baleset, a járókelők az úttesten ápolták a sérültet, de el lehetett volna férni mellette, csak nagy volt a nyüzsi. A gyalogosok a közelben viszont teljesen összezavarodtak, mert amíg nekik volt zöld, csak néztek, mint Rozi a moziban, amikor pedig nekem váltott zöldre, akkor letódultak az úttestre, és kezdtek kolbászolni. Mivel láttam, hogy jól elférek, és segíteni már nem tudok, mert nem fér oda több ember, dudáltam egyet, mert én velük ellentétben nem mehetek pirosban, és mögöttem állt a sor. Erre a HÉV-megállóban állók, akik nem látták közelről, csak annyit vettek észre, hogy én dudálni merészelek, mikor baleset van, elkezdtek átkozódni meg hógolyóval dobálni (noha gondolkodni is próbálhattak volna, de ilyenkor más agyrészek működnek jobban).
ezt én is meg akartam jegyezni, hogy milyen kőbunkó csávó volt. nem hogy ezerrel beletekert az épp segítő emberek közé, de még veszettül csengetett is. jól bele is ordítottam a fülébe, de szvsz az agyáig nem sikerült eljutni...talán mert nem is volt neki...
hát egy komolyabb agyrázkódása biztos volt, mert nagyon nem tudta mi van... :-/
én 99%-ban biztos vagyok benne, hogy a műanyag pedál volt a ludas, mert az külön hevert a földön, a tengelynél hosszában végigrepedve, viszont egy darab karc vagy kopásnyom nem volt rajta. gondolom épp beletekert (talán kiállva) letört a pedál és lecsúszott a lába.
ő nem emlékezett (nem is csoda), a gyalogosok meg a sötétben az esést nem látták, így csak tippelni lehet.
ha esetleg korlátba akad be, akkor az a pedál több részre törik az tuti.
egyébként egy relatíve drágább bringa volt (1 hónapos), telóval, jó felszereltséggel. rémes, hogy ezekre is ilyen fos pedált raknak spórolásból...
u.i. a Rekis hírek sajna igazak, sorompó van, de ennek ellenére a szokásos zsíroskenyeret megkaptuk, nagyon nagy köszönet nekik!!!
vagy csak siman jo bazi kemenyre kell venni, es akkor meglepi lesz hogy valojaban milyen konnyu 30-al hasitani.
mint a vivok, akik medenceben vivnak, meg a futok akik sullyal futnak, meg asszem boxolni is szokat ugy, hogy gumikotel huzza hatra a kezet. aztan amikor elesben nincs ott a gumikotel, de azzal az erovel/rakeszulessel ut mint amit megszokott, akkor maga is meglepodik milyen gyors lesz.