Totál átáztam. Dobogókőig nem mertem felmenni, olyan villámlás volt - a parkoló előtt kb. 300 m-rel visszafordultam. Két-Bükkfa után eleredt az égi áldás. Nem volt hová bújnom, péppé áztam.
Szavatossag? Nemreg rendet raktam a bringas polcon, es kb 35 belso es 10 szelepatalakito adapter mellett talaltam vagy 8 doboz tiptopot... :o) Ezek olyasmik, amit szinte mindig veszek, ha bringaboltban jarok, fene se emlekszik, hogy van-e meg otthon... :o)
Tip-toppal eddig kétféleképp szívtam. Egyszer tök üres volt a ragasztós tubus (csak korábban nem derült ki, mert még bontatlan volt :-) ), egyszer pedig hasonló problémám volt mint neked. Volt még benne ragasztó, csak nem ragasztott. Lehet, hogy ennek is van valami szavatossági ideje, de ki nézi ezt?
Árokparti defektjavításra ettől függetlenül is jobban szeretem a pótbelsőt. Már csak azért is, mert ha a szelepnél szakad ki ...
Nem áztál meg? A Pilis felé csúnya villámokat láttunk.
Mi kicsit arrébb voltunk, az Egri Papírmasé alatti úton az erdőben egy pocsolyában csodaszép lepkéket találtunk, mégpedig tömegével. Érdekes hogy csak abban a pocsétában voltak.
szite mar szaraznak tunik a ragaszto, mikor ra kell nyomni a foltot (en a foltra sose szoktam kenni, eddig mindig ment igy is), elsore fura, de ez tenyleg igy mukodik. Elvileg utana is kell meg varni 5 percet, de ha elkezded visszarakni a helyere, boven megkot, mire pumpalni kezdesz bele.
Ha valaki azon gondolkodna, hogy menjen-e egy Csobánka - Vörösvár (stb.) túrát, akkor egy kis kedvcsinálónak itt egy kép (sajnos, csak telefonos - élőben sokkal szebb):
Nekünk most volt egy hosszabb túránk, aki szervezte, egész jó útvonalat kreált, bár ebben volt bejárás során korrekció is jó néhány helyen, viszont volt olyan szakasza is pár száz kilométeren, amelyet senki sem ellenőrzött, ennek ellenére gyakorlatilag végig lehetett menni az elkészített track vonalán. A tervezéshez az openstreetmap.org, velomap.org, openmaps.eu oldalakról letöltött térképeket használta.
Az apró finomságokat, földutas rövidítés, stb. a Google Mapson nézegetem. ( Montival megyek, ha lehet, földutazok.) Meg persze itt keresgélek vadkemping helyeket is.
Ja, hogy olyan nagy távról van szó. Akkor már tényleg lehet, hogy használható. (És ilyen távolságoknál már úgysem tudnád azokat az apró finomságokat kitalálni, amik mondjuk 100km-en belül még működnek.)
Én megpróbálnám Mapsourceban az Openmaps térképen is.
A szinteknek utána tudok nézni a Google mapson, nekem csak az kellene, hogy azokon az utakon ne tervezzen, ahol a KRESZ tiltja a biciklizést. Csináltattam az IGO-val egy útvonaltervet Triesztbe, és elég korrektnek tűnt, csak néhol mintha felesleges kitérőket tenne.
Az általam látott útvonaltervezésre elvileg alkalmas térképek nyomokban sem tartalmaznak olyasmit, ami alapján akár csak esélyét látnám, hogy a közeljövőben alkalmasak lesznek bringás tervezésre.
( Amíg egy útvonaltervező nem veszi figyelembe a domborzati viszonyokat, útminőséget, azt, hogy kerékpárral ott is át lehet menni ahol autóval, motorral nem - vagyis bárhol, ahol gyalog - ... és még sorolhatnám ... )
Akkor összetévesztettél valakivel. :-) Nálunk már hagyomány a kezdetektől fogva, hogy a Team Kiviben én vagyok az utolsó ember. Ez idén sem volt másképp.
Én Békásmegyer felől ott a kereszteződés előtt jobbra szoktam fordulni (Géza utca), majd egyből balra (Ráby Mátyás utca), aztán az Ürömi útnál lehet visszajönni a Szentendrei útra. Vagy lehet tovább is menni és csak Aquincumnál visszajönni.
Sokszor megyek ott át, de mindig bennem van a félsz, hogy esetleg túl éles szögban (én anno a budaörsi vasútállomásnál tanultam meg ezt a szabályt :)). Az autók viszont rendszeresen rámdudálnak, amiért elkezdek a síneknél kacsázni.
Igen, ahogy az autósok tankönyvében rajzolva is van. Egy másik topikbeli ismerősöm törte már el a bokáját ilyenért.
Mondjuk topiktúrán is forult már elő, hogy én karjelzéssel merőlegesre fordultam, és a mögöttem haladó topiktárs majdnem belém jött, mert nem értette a manővert. :-DDD