Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1587
zöldalma,
:)
probaltam.. ugy megy. (a komboig, a pc még gond..).
Csak nem jo az effekttel elkurt jelet az erositobe vinni. Igazabol a lenyeg, hogy a kombótól(cső) van jó hangja az egesz cuccnak, es ahhoz kepest az effekt is gagyi, szoval eleve nem akarom elrontani a hangot, még erosito elott. Inkabb a jo, szepen szolo, igazi eloerositett hangot szeretnem effektezni neha. Na és felvenni. 1-2 effekt mehet rá pc-n is, ha nincs más, és ha eljutok odáig, mármint a kábeleken át. /Persze a mikrofonos felvétel lenne a tuti, ha egy studioban, és nem egy lakásban laknék./

Habar, mivel pedálos, rálépős effektről van szó, lehet, hogy azt tényleg a gitárra közvetlenül kötendőnek találták ki, lévén, hogy láb-közelbe legyen. Vagyis nem bir el nagyobb jelet. (?)
Akkor viszont már (remélem) csak egy lineout mono--line in stereo zsinór kell.. Nem lehet ilyet készen kapni? (A kábelforrasztás már végképp távol áll a női agyamtól)

alice

Előzmény: Zoldalma (1585)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1586
Hélo.

Mútkor beszabadultam a Labirintus kistermébe, ahol a régebbi Valvestate Marshall-ok vannak (8080-as) mig a nagyteremben a VS100-as (újabb) példány.
Lehet, hogy jobban szól a régebbi típus?
Há' mer' én úgyhallottam hirtelen. Pedig a VS100hoz szokott a fülem.
Vagy csak jobban jött aznap az áram? :)))

Zoldalma Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1585
Jól elbeszélgetünk itt ketten :-)
A sivításra már csak egy tippem van: az erösített jel túlvezérli az effektet, és az ad ilyen hangot. Próbáltad már a gitár és a kombó közé kötni? Egyébként az én Zoom 506-om is sokkal zajosabb volt, ha effekthurokba kötöttem.

Z.

Előzmény: Törölt nick (1584)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1584
na, nekem a 4. kellene...
eloszoris: a kombot nem akarom kikerülni, mert arról és a benne levő csövecskéről szól az egész, anélkül szart se ér, béna a hang, stb..

az erősítőnek preamp out és power amp in-je van, a doksi szerint ez használatos effekt loopként is. meg van egy line out-ja.

Ha bármelyik kimenetét mono kábellel a Boss-ba dugom, akkor állati sivitas. Ezt nem értem.
Ha effektet lesz*rom, és combo megy pc-be, akkor is, de itt még segíthet egy megfelelő kábel.

Azért nem értem, mert az effekt-en át bypass módban se volt ok. (gitár comboba, ott preamp out boss-ba monoval, es onnet a szokásos, működő módon a gépig.. ) De olvastam itt lent még valakit, aki szerint ne próbálkozzunk Boss cuccott Marshallal használni.. Remélem, egy kábel azért segít.. ha az se, akkor majd még bonyolítom, de köszi eddig is a segítséget.

Előzmény: Zoldalma (1583)
Zoldalma Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1583
Kicsit homályos a felállás:

Gitár - ebböl kijön a (valóban) monó kábel, bele az effekt (monó) bemenetébe.
Effekt - ebböl kijön a sztereó, effektezett jel. Na, ezt elvileg el kell fogadja a sztereó line-in. Ez esetben ugye mindkét végén sztereó kábel kell. Illetve jöhet monó jel is, mivel a kombónak nagy valószínüséggel monó bemenete van - ez esetben egy monó-monó, sima gitárkábel kerül az effekt, és a kombó közé.
Lehet, hogy túllihegem a dolgot, de rajzolgatok egy kicsit. G. a gitár, E. az effekt, K. a kombó, L/i a számítógép line-inje, - a monó kábel, = a sztereó.

G.----E.-----K.
hagyományos felállás

G.----E.=====L/i
sztereó jel a line-in bemenetre

G.----K.-----E.-----K.-----=L/i
effekt az effekthurokban, jel a kombóból a line-inre (m/s átalakító kell)

G.----K.-----E.=====L/i
effekt az effekthurokban, jel az effektröl sztereóban a bemenetre.

Ebböl nekem a második felállás lenne a szimpatikus, talán így lesz a legkisebb a zaj.

Z.

Előzmény: Törölt nick (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1582
koszi a segitseget..

a combo mar foldelve van, a tobbi cucc nem, a kabelekkel valo probalkozas meg 1 lehetoseg, remelem, bejon.. ja, es a single coil pickupok is ha jol tudom, zajosak.. (csak akkor mi a fenének vannak egyatalan? :)

azt hiszem a kabel lehet a fo gond.. (csak mono-mono-t es olyan mono-stereot probaltam, ami kulon a balt meg jobbat (vagyis 2 mono dugot) kot ossze, es nem egyet ketoldalrol stereová..)

a masik buta kerdesem: ha mindent lehalkitok, kihuzok, stb, miert pattan megis kikapcsolaskor olyan brutalisat az erosito, es nem baj-e?

Ja, es egy felallas nem ment, aminek elvileg kene: a bossbol van kabel a gepbe, ami tuti mukodik (ha csak gitar van benne), ez egy hazi kabel, a bal-jobb outputbol stereo in a kartyaba. A Boss inputba meg a gitar ment eddig. Na, ha ide helyette a combo-t dugom, akkor sivit.. Az effekt input-ja, illetve a gitarkabel sima moo kabel, nem?

A git-effekt-erosito irany viszont mukodik, csak akkor cseszhetem a stereo effekteket. Ha van még ötlet, köszi..
alice

BIBIKE Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1581
Vitézlejszló barátom!
Félreértés ne essék: a hálózati zavarok hatásáról beszéltünk, és nem arról, hogy Kanadában nagyon fain az áramellátás, itthon meg nagyon khaki.
Odáig jutottunk el, hogy a nagyon gyenge minőségű áramellátás hallhatóan ronthatja a hangzást. Ettől még létezik itthon is jó áramellátás, sőt megesküdnék rá, hogy általában jó is. De ha leugrom Karakószörcsögre öregapámhoz, ahol még alaménium derótokon dzsal az áram, ott esetleg lehet, hogy nem fog úgy remekelni a kitekert csöves motyóm. (a karakószörcsögiek nagy bánatára)
De érdemes lenne kísérletezni, esetleg méréseket végezni a jelenséggel kapcsolatban...
Ha valaki nagyon ráér, próbálkozzon :))

Előzmény: vitézlejszló (1567)
tomci Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1580
Na ugye. Mire bepötyögtem a magamét, Zöldalma megadta a választ. :o))))
tomci Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1579
GG!

Valóban volt némi gúny... De nem gázoltál a lelkembe és én sem szándékoztam ezt tenni! Royésádám gitárosát továbbra is emelem, mert szerintem remek. Másfelől, szerintem mindemn ZENÉSZ játéka összefügg a ZENEelmélettel, különben nem lennének azok, amik: Zenészek! Viszont szerintem Malmsteen pl. elég messze áll a jazztől (már amit én hallottam) ugyanis egy az egyben a klasszikus zenére épít (már, ahogy én halottam).

Mindezeken túl, az csak jó, ha bárki többféle stílust ismer és szeret, ha valaki sokoldalú. Sz'al ha megbántottalak, bocs. (Egyébiránt pedig a magyar nyelvet sem kell bemutatnod, talán emlékszel a topic elejére... :o))

OFF

Idézett szövegben lévő idézetet kacsacsőrők közé kell tenni, nem idézőjelek közé.(Mondjuk arra spec épp nem emlékszem, hogy kifele, vagy befele csőrök.) Viszont a html utasítások is kacsacsőrök közt szerepelnek. Ez bezavarja a böngészőt (legalább is az enyémet) és nem látszik amit írtam.

Az emilcímet úgy lehet módosíttatni, hogy írsz egy levelet a moderátornak. Ha belépsz a fórumokba és megnézed a saját adataidat, megtalálod az erre vonatkozó infót.

ON

alice

A promlémádban messze nem vagyok profi, de szerintem:
- minden legyen földelt hálózaton
- nagyon nem mindegy, hogy sztereó vagy monó aljzatokat kötsz össze és az sem mindegy milyen (bekötésű) kábelekkel
- a zúgást okozhatja egy törött vezeték, vagy egy rossz forrasztás is
- ha ezzel az egésszel jól akarsz bánni (PC, effekt, kombó stb) nézz utána a különböző kimeneti és bemeneti jelszinteknek, ezeket pontosan kell illeszteni!!
- a hangerő különbséget szerintem az okozza, hogy az első szituban a gitár jelét "erősíted" az efekktel és ezt a jelet a kombóval, a második esetben viszont a kombó előerősítőjének jelét megvágod az efekktel (vagyis az effektből kisebb jel megy vissza a végfokba, mintha az előerősítőtől kapná)
- végül szerintem próbáld ki, hogy a gitár+effekt(bekapcsolt amp simulatorral)+Pc összeállítást kombó nélkül, hátha jobb eredményre jutsz

Egyébként biztos lesz valaki, aki konkrétabb választ is tud adni.

Zoldalma Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1578
Hali!
Én ugyan basszust szoktam így felvenni, de talán neked is hasznos lehetnek a tapasztalatok:
1. Használd a line-in bemenetet, mert ha a gitárra még effektet/torzítót/elöerösítöt is raksz, akkor a jel már túlvezérli a mikrofonra méretezett bemeneteket.
2. A line-inre lehet az erösítö fejhallgató-kimenetéröl adni a jelet, illetve, ha van line out is, akkor az még jobb.
3. Gond lehet, hogy a line-in sztereó, míg a line-out monó. Gyárts egy monó-sztereó kábelt, aminek a sztereó végére mindkét csatornára a monó jelet kötöd be.
4. Zaj: na igen. A monitor az bizony zavar, felvétel idejére érdemes kikapcsolni. Próbálkozhatsz azzal is, hogy az effekteket nem a hurkoba kötöd be, hanem közvetlenül a gitár és az erösítö közé.
5. Ne lepödj meg, ha egész másképp szólal meg a felvétel, mint amit hallani szoktál :-) Azt (tudomásom szerint) úgy lehet a legjobban megközelíteni, hogy egy mikrofont raksz az erösitö elé, és azt veszed fel.

Z.

Előzmény: Törölt nick (1573)
Mikiii Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1577
Hali!

Nekem is volt ilyen zugas gondom, pedig nem tul gagyi a cucc, megis iszonyuan zugott, foleg ha a a monitor is be volt kapcsolva (meg standbyban is)

A problema ott volt, hogy olyan a lakas, hogy nincs a szobakban foldelt konnektor, csak a furdoben, meg a konyhaban. Athozattam a szobaba egy foldeltet es azota franko minden. (eleg volt csak a combot foldelni, es ugy mar a monitor se zavarta)

sarg Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1576
szerintem MEGtanulni nem lehet.
Előzmény: Törölt nick (1572)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1575
Mennyi ido kb?
Előzmény: Törölt nick (1574)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1574
gorilla:
Szerintem nem nehéz, csak k**va sokáig tart... :)
Előzmény: Törölt nick (1572)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1573
help,
elozoekben leirt gondomhoz meg mindig varom a segitseget.. csak annyit meg, hogy marshall valvestate combo-val erolkodok, es vajon lehet-e gond a kabel mono-stereo kiosztasa, az erosito ugyanis mono, es a tobbi cucc meg nem.
Az idealis meg nem is az lenne, amit irtam hanem: gitar-marshall-/boss/-pc(line). Nos?
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1572
Szerintetek nehez megtanulni gitarozni?
Sveriges fana Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1571
tomci!

Sorry, ha a lelkedbe gázoltam azzal, hogy együtt említettem a jazz-t Satrianival, és Malmsteennal (némi gúnyt véltem felfedezni a gratulációdban), de úgy érzem elég felnőtt vagy már ahhoz, hogy tudd az igazságot (egyébként nem te emelted az egekbe még a topic elején a royésádám gitárosát??? >:) ...) Szal el sem tudod képzelni, hogy ez a három dolog mennyire összefügg… egyfelől mind Satriani, mind Malmsteen játéka elképesztő mértékben épül zeneelméletre, s csak azért nem hallja ki belőle a laikus testvér, mert tehetségesen feelingből játszanak, és nem olyan elborult módon, ahogy ma rengeteg zenész nyomul (főleg a jazz vonalon), tehetségtelenségét, és dilettanciáját a zeneelmélet órákon bemagoltak mögé rejtve. Másfelől a vessző a magyar nyelvben mondatrészeket választ el, és alkalmas a nem összetartozó gondolati egységek szétválasztására. Az pedig már csak nem bűn, hogy az embernek nem egyirányú a gondolkodása…

Amúgy mit jelent a kacsacsőr? Ja és nem tudja vki, hogy kell az emilcímemet a regisztrációban módosítani?

Napáá:
GG

Előzmény: tomci (1548)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1570
Hello.

tul hosszu a topik, hogy vegigolvassam most, ezert lehet, hogy olyat kérdezek, amire már volt válasz, és mellesleg még buta kérdés is, de:

gitárt szeretnék felvenni számítógépre
viszont zug, mint állat
- ha gitárt dugom mic. bemenetbe simán, az szól, de 50% zaj, nem OK
- ha erősítőt dugom a line-ba (line outját az inbe), akkor már nem szól, de 3x akkorát zúg. A gép is, meg a láda is. Főleg utóbbi. (le kéne földelnem a pc-t vagy mi a rák?)

Azt hiszem a pickupjaim interferálnak a géppel, az erősítő csak rátesz, mert ha közel megyek, rosszabb. A ládámnak is van ráadásul ilyen alap súgása, tök lehalkítva is, gondolom, a többi hifi cucc vagy a 220V/50hz az oka (?)..

És mégegy, amit nem értek: boss me effektbe van fülhallgató, ha inputba gitár megy, szól.. ha az erősítő effekthurokjával vagy line out-jával próbálkozom a bossba, akkor nagyon halk. Hogy lehet a gagyi gitárból erősebb jel, mint a 40w combo line outja?

Ideális esetben erre vágynék: gitár combo inputba, onnet effekthurokba a boss be-ki, és line out a hangkártya line in-be, mindez zaj nélkül. Meg lehet ezt valósítani?

köszi
alice

Mikiii Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1569
Hali !
Eladnam Digitech RP-7 effektprocesszoromat, ha valakit erdekel, emailezzen!
Bye

pele_ Creative Commons License 2001.04.29 0 0 1568
BIBIKE:

Én is voltam a Proline-nál!
Mind a két ember ritka korrekt és barátságos!
Akiről te beszélsz, ő a Hannuska Gábor,
a tulaj meg a Polonyi Péter (volt)!

Most elmesélek egy szégyelni való dolgot , ami velük és velem esett meg! :o(
De tanulságos!

6 éve végre akartam venni egy tremolós gitárt (elötte Shadow fix "lábas" :) , hogy végre játszhassam a saját stílusom amit az amit említettem Satriani Llopott tőlem! :o)))

szóval kb 80.000.- Ft körüli gitárt néztem (ennyiért már akkor sem lehetett jót kapni!)
Kinéztem egy Jackson PS-2-t.

Elsőre Elfogadhatónak tünt az árához képest és kifizettem elvittem!
Még aznap délután próba! Effekt összedug! Gitár be! Az eddig jól bevált effekt-beállításaimat beállítottam (peavy profex II)!
Akármit csináltam "fütyült" a gitár! Ez olyan, mint amikor gerjed csak hány felhanggal feljebb és ráadaásul a másodperc töredéke alatt beindul! Szóval, pont mintha fütyülne!
Hihetelen zavarab jöttem, hogy mi van!

Másnap fel Pestre (Paksról)
Most viszem az effektet is, mondván nem fogok ki mégegy hibás darabot!
effektproci összedug! Másik PS-2, be!
Az eredmény ugyanaz! Következő! Az is!
Szegény Proline-osok sem értették, hogy az egész széria rossz, de mivel nagyon jóban voltunk, maguktól elsőre visszadták a pénzt és elnézést kértek!
Vettem egy Ibanez 540LTD-SOL- t , bedug és FÜTYÜL!!!!!
Ezt nem hiszem L!
Néhány hónappal később jöttem rá, hogy a saját effekt-algoritmusomban a kompresszor túl volt vezérelve!!!
Bocs Proline! Hülye voltam!

Ez legyen mindekinek tanulság! Vagy csak velem történhetett meg ilyen?

(Lehet, hogy visszaküldték az egész szériát Japánba! ) Oopsz!

vitézlejszló Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1567
ezek szerint eljön ide Mo.-ra Pat Metheny (a kanadai gitáristen), gitárkábel bedug, erősitő bekapcs. és felkiált, hogy "ejj baze! mitől szól ilyen szarul a gitárom? biztos az a k...szott 220!" (persze angolul)

vagy pl. a Steve Lukather ugyanigy, (csak még több "fuck" kiséretében)?

hogy is van ez?

Előzmény: BIBIKE (1565)
BIBIKE Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1566
Mosmááá legyen inkább este, asz mennyünk haza a tyúkólba !
Előzmény: BIBIKE (1565)
BIBIKE Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1565
Gorilla!

Konzultáltam egy kollegámmal, aki erősáramon végzett az egyetemen. (Én akusztikával foglalkoztam:))
Az ő álláspontja az, hogy Kanadában sokkal keményebb szabványok vannak az erősáramú tápellátásra, mint itthon. Nyilván egy ilyen hálózat tele van mindenféle nemkívánatos zavarral, reflexióval, ingadozással, stb. Ideális esetben ezeket az egyenirányítás utáni szűrőkondi kiszűri, de persze ideális eset csak a tankönyvekben van. Tehát: a hálózaton Kanadában eleve valószínűleg kevesebb nemkívánatos esemény van, mint itthon.
2.) A trafó (mint jól sejtettem) picit analógiába vehető a pick-up tekercselésével: egy jól megválasztott tekercselési technika nagyban javíthatja a nemkívánatos jelek kiszűrését. Ha a 110V helyett 220V-os a hálózat, akkor a szekunder kör fele menetszámmal működik, tehát az esetlegesen 110V-ra optimalizált zavarszűrés némileg másképp alakul.
De mindezek után még mindíg azt mondom, hogy ezt füllel nem nagyon lehet meghallani, a hangzás másságának inkább lelki oldala van. Pontosan azért, mert egy jó hangzás nem a jel/zaj viszonyból áll. Tehát ha rá is ül némi zaj a hangképre, az még nem biztos, hogy sokat romlik. Az igazán jó hangzások a nagy dinamikában keresendők. Vegyünk egy csöves fejet, amire rá van írva, hogy 100W Ez azt jelenti, hogy alapállapotban fűt mondjuk 50W-tal, ha lepengetek egy erőteljes hangot, akkor meg igencsak seggbe rúgom szegény erősítőt. Kitekerve mondjuk szóljon 80W-ot átlagban. (értem ez alatt a hangszóró kapcsaira eső teljesítményt, a decibeleket nem akarom most belekeverni) Tehát szól egy lefogott akkord kicsit betorzítva 10 másodpercig, átlagban 80W-tal. de amikor megpengetem (a saját határozott stílusommal), akkor a jel elején lévő tranziens nem 80 W, hanem esetleg 300W, vagy még több. Ezt egy egyszerű tranyós szerkó úgy levágja (torzít!), hogy csuda. De egy jobb tranyós, vagy főleg egy csöves cucc kimenetén megjelenik. Nem tart soká, néhány millisekundum, vagy még annyi se, de a pillanatnyi teljesítménye minimum 300W. Ezért tud elfüstölni könnyen egy nem jól méretezett hangszóró. A hang megszólalásának pillanatában ha azt akarom, hogy az a szegény erősítő leadjon 300 W-ot, akkor meg is kell etetnem, magyarul abban a pillanatban minimum 1000W-ot megeszik a hálózatból, ha csöves. Ez pontosan az a tranziens, mint amikor a hugi bekapcsolja az 1000W-os hajszárítót, azzal a különbséggel, hogy megismétlődik minden másodpercben attól függően, hányszor csapsz a húrokra. Tehát a hálózatot igencsak igénybe veszed! És ez igaz a HiFi esetében is: nagyon kaotikus módon terheled a hálózatot, amin ráadásul lóg még párszáz hasonló kaotikus zavaróállomás.
Szép lassan kezdem meggyőzni magam, hogy lehet valami a Kanadai tápellátás másságában. Ha szar az ellátás, lecsökken a dinamikatartomány. Ettől persze egyből szarabb lesz a hangzás is.

Tök jó. 15 perc alatt, amíg megírok egy ilyen esszét, szépen lejátszom magamban az egész vitát, és igazat adok nektek, pedig az elején támadással kezdetm :)))

Előzmény: Törölt nick (1552)
BIBIKE Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1564
Trendo!
Az valószínűleg igaz, hogy 110 V-os a hálózat. Itthon egyébként a 220 már asszem 230V.
De egy effekt, erősítő, stb általában egy szép kis trafóval indul. Az meg csodálatos feszültségszinteket produkál. Mélyedjünk bele egyszer! Az egyik tekercse ugyanaz, a másik valószínűleg le van felezve. A 110V-os hálózaton mindkét kör működik, a 220V-oson az egyik kör csak fel emenetszámmal. Viszont ugyanazon a vasmagon. De az elméleti végeredmény akkor is egy fix amplitúdújú szinusz. Ezt persze rögtön követi az egyenirányító+szűrőkondi, ami elvileg majdnem sima egyenfeszültséget ad. Tehát mindegy, hogy mi van előtte, magát az áramkört jól meghatározott szintű egyenfeszültségek táplálják. Ezért mondtam, hogy szerintem nem lehet különbség, de elő kéne szednem valakit, aki a trafókhoz nagyon ért.
A páratartalom egy sokkal inkább befolyásoló tényező, de az meg marha változatos itthon is, nemcsak Kanadában.
De ne haragudj, semmiképpen nem akartam sértően írni, sőt, az is lehet, hogy abszolút nincs igazam, de a jelenlegi tudásszintemen ennyit mondhatok. Ha utánajártam, és valami eredménye van elektromos oldalról, akkor megígérem, hogy leírom.

Gorilla!
A hangszeredhez gratulálok, biztos nagyszerű darab. Nem tudtam, hogy ugyanaz a hangszer volt a teszeszköz. Amit a hazai lehallgatóhelyiségekről írtál: én sem úgy gondoltam, hogy nincs ilyen. Vannak itthon proffesszionális stúdiók. De az általam ismert hangszerboltok (márpedig cuccokat tesztelni nagyrészt ott van lehetőség) nem éppen akusztikai szempontból vannak kivitelezve. Az is igaz, hogy megkapsz bármit. Tudsz venni itthon jó gitárt, de sajnos (szerintem) nagyon sok másodosztályú hangszer jön be. És pontosan erre használják: hogy értékesebb legyen a szemedben a gagyi gitár, mivelhogy az USA strató is szar. Hát persze: az a darab, amit leselejtezve vettek tizedáron, az szar is. És alkalmas arra, hogy eladjanak mellette napi 20 gagyitron márkájú hangszert. Nem beszélve arról, hogy árt a márkának is. A kispénzű vevőt behülyítik, hogy vegyen valami olcsó motyót (mert azon a boltos többet keres), és higgye azt, hogy nem érdemes USA stratot venni, mert az szar. Nemhogy az lenne a politika, hogy megmutatom, milyen egy jó hangszer, most megnézi, két évig gyűjt rá, mint egy ház, és megveszi.
Emlékeztek a Proline-ra? Volt egy óbudai lakás, ott volt egy darabig a bemutatóterem (kb 5 éve) Bementem hozzájuk, hogy vegyek egy 100 rugó körüli Jackson PS2-t. Egy fél délután teszteltem egy rakás hangszert, a srác egy csomó dolgot megmutatott. A kezemben volt a 3-szor annyit érő Kelly modell is. Véletlen elvittem a pengetőt. Másnap abból az apropóból, hogy visszaviszem, megint egész délután ott gitározgattam. És amikor elmentem, a srác (sajnos a nevét nem tudom, de nagyon jó csóka volt, később megmutatkozott a Vintage52 környékén is) szóval figyelmeztetett, hogy jövő héten jönnek a San Dimas kézzel készült modellek, és nézzek be, próbáljam ki, stb.
Na ez üzletpolitika. Jó lenne még néhány ilyen. Kellemes élmény volt.
És a másik oldal: CODA (Rákóczy tér)
Akartam venni egy Shure Beta 58A mikrofont. Akkoriban volt 60 Forint az ára. Rá akartak beszélni, hogy vegyek inkább Jefe-t, mert az jobb. (bár nem hiszem, hogy többet kerestek rajta, mint a Betán) A végeredmény az volt, hogy én vagyok a sznob köcsög, aki azt hiszi, hogy ha megveszi a drága mikrofont, akkor olyan hangja lesz, mint a Bruce Dickinsonnak (ő is ezt használja, nem Jefe-t) Szóval akkor voltam utoljára abban a boltban, mert látszott, hogy abszolút leszarnak. De van még néhány bolt, amit messziről kerülök. Mellesleg a Vintage '52 srácok tényleg jó fejek, nekem is adtak már párszor jó tanácsokat.

Ui:mindenkitől bocs, akit esetleg megsértek a kissé radikálisabb hangvételű hozzászólásaimmal!

Előzmény: Trendo (1550)
tomci Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1563
hoppszi! elfelejtettem, hogy qa kacsacsőröknek itt fontos jelentésük van. Szóval: a "csöves hangzás" mellé a "tranyós hangzást".
tomci Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1562
Jaquue

A legújabb Zenész frankfurt rovatában Szabó S. mesél a Randallokról. Trendo elmondta a lényeget, annyitt tennék hozzá, hogy full tranyós cuccokat gyártanak, "mert szeretnék megteremteni a jellegzetes <> mellé a jellegzetes <>."

Trendo Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1561
A Randall erősítők inkább a metál műfajban jeleskednek.Endorserei is ebből a körből vannak(Pantera,Anthrax,Methods of Mayhem stb.)
Dimebag Darrelnek külön kifejlesztettek egy un.WARHEAD cuccot -ami aztán nem jazzkonzisoknak való :-)
Kb. 3 hónapja próbáltam ki Bécsben a Randall XL szériát(pontosan nem tudom melyiket),ami elég testes masszív melál hangzást biztosított.A tiszta hangokkal viszont teljesen hadilábon áll. . .mondhatni teljesen alkalmatlan rá.
Randallokról ennyit.

T.

Előzmény: Jaque Brizar (1560)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1560
Ismeritek a RANDALL erősítőt? Milyen az?
A www.washburn.com oldalon találtam rá.
Don Roberto da Capo Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1559
A hazai gitárosokat is kedvelők számára egy ajánlat: DA CAPO HOMEPAGE , amolyan tekerős, tuggyátok.
dzsekk Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1558
Japanban a legtobb hifi keszulek dugoja gyarilag be van igy jelolve, ugyhogy tenyleg lehet benne valami...
Előzmény: Jaque Brizar (1551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!