Keresés

Részletes keresés

[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.19 0 0 271
Jaj, te kedves! Remélem, mostmár tudod, miért pártolok át szombatonként reggel a Kossuth-hoz. S ilyenkor még a zenei anyag is jobb (persze csak a Krónika-átlaghoz képest). A Basmet-koncert kiábrándító volt (bővebbet hol?) Rost Andreának hallottam a Mrs. Mozart-koncertjét, tényleg egy csoda ez a nő!
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 270
Nocsak, nocsak? Hát elhagysz? Rajtad kívül kinek a kedvéért menjek én a Kossuthra?!?! :) Ugye majd hallunk a Basmetről? Ebben a pillanatban a L. Luciában "őrül" Rost A. Ez is jó társaság, de nem olyan, mint...
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 269
Nab, jó uborkázást! Én meg lassan készülődöm a Basmet-koncertre. Holnap, engedelmeddel, a Kossuth-hoz pártolok (az utóbbi időben ott szombaton megint jó a műsörvezető...) Toldoboldi: :), :), :)!
[fidelio] Toldiboldi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 268
:) [Ez maradt csak le a [256] végéről. :) ]
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 267
Ugyan, én tudom, hogy rezes szeret engem. Most hamarosan kovászos uborkát eszem.
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 266
Toldiboldi, elolvastam a Rockzene topic [3,4]-et, és közlöm veled, hogy igenis tökéletes vagy!
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 265
Toldiboldi [251]-re egy nagy :-)))! Ugye, nem képzeled, hogy megorrolok ilyesmiért? Úgyhogy bocsoznod sem kell. Jó dumálunk, eszmét cserélünk, nem? A [249]-féle topicpiszkítások azonban nekem sem tetszenek. Ne is törődj vele, nab.
[fidelio] Toldiboldi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 264
Kedves faery, a téma hónapok óta hever az utcán. Születtek róla kimagaslóan polemikus publicisztikák és elemző mélységű, terjedelmes esszék egyaránt (lásd Rockzenés topik, [16]). A "Rockó"-ban sem a polemikus erő nem jött át - legalábbis nekem, amint ezt hangsúlyoztam is -, sem a meggyőző érvelés. Lehet, hogy ha élőszóban hallom az ÚZÚ-ban, egész más benyomás marad utána, de így a monitoron keresztül nem ütött szíven. S ezzel semmi baj, nem kell minden írásnak tökéletesnek lennie, sőt az is lehet, hogy az írás tökéletes, csak én vagyok tökéletlen, mely esetben a véleményemet (mely iránt nem értem, miért vagy kevésbé türelmes, mint az eredeti cikkel, hiszen ez meg "csak egy fórumhozzászólás") úgy olvasd, mint egy tökéletlen ember magánálláspontját. Hiszen tulajdonképpen az is. :)
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 263
Toldiboldi [240] 2. bekezdéséhez: olyasmit kérsz számon egy szóróújság/weblap másfél flekkes írásától, amit nem lehet, s amit az nem is akart megkísérelni. Az okokat “részben mélyebben, részben máshol” keresni egy elemző cikk, vagy esszé keretében lehet. Semmi kétségem, hogy KS erre is képes, de nem itt fogja közölni. “Az a réteg” természetesen egyikre sem lenne vevő. Egyáltalán, “vevők” bármi ilyesmire? Milyen érv ez egy írással szemben? (Vevő volt pl. Kádár az “Egy mondat a zsarnokságról”-ra, s mivel nem, Illyés ne írta volna meg?) Mire vevők “ezek”, leszámítva a Tőzsdei Híreket, a Financial Times-t, esetleg glossy magazinokat pipákról, lovakról és talán még csak nem is a magyar, hanem a francia borokról? “Kóka szimptóma, még Bozóki is félig…”, jó. De attól még ők jegyzik a vonatkozó tárcákat, s – ismét csak a műfajtévesztést elkerülendő – helyes rájuk utalni, mert nem itt kell abba belemenni, hogy ők csak szimptómák, nem ez a tárgya az írásnak. Mellesleg, kifejthetnéd ezt a szimptóma-dolgot a releváns topicban, nagyon érdekelne!
[fidelio] Estrella Creative Commons License 2005.11.18 0 0 262
[251] Toldiboldi bocs, h belekottyantok, de asszem én is elég hajlamos lettem mostanában komolya(bba)n venni bizonyos dolgokat, itt. Úgy találom, néhányan jó okot adtak erre (még ha esetleg ezt Te nem is vetted észre. De meglehet, h nagyot tévedek).
[fidelio] Toldiboldi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 261
faery, bocs! :) Régebben nem vett mindenki mindent ennyire komolyan... de lehet, hogy én változtam meg, nem tudom. :) Természetesen egy pillanatig sem gondoltam, hogy valóban gumiszobába ültetnéd szerencsétlen bemondókat, és 24 órán keresztül hallgattatnád velük saját magukat, közben tízpercenként reflektorral világítva az arcukba... ja, ezt nem is mondtad. Befejeztem. :D
[fidelio] Estrella Creative Commons License 2005.11.18 0 0 260
rezes, mondd miért okoz örömet Neked EZ ?
[fidelio] rezes Creative Commons License 2005.11.18 0 0 259
El kéne téged rakni az uborka mellé savanyúságnak :>
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 258
Megnyugodtam. Nem változol.
[fidelio] rezes Creative Commons License 2005.11.18 0 0 257
Na, ja. Semmi újat nem mondtál, de azt kétszer is. :>
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 256
Kedves rezes, ugye nem sértés, ha Tőled megkérdezem: ez irónikus megjegyzés? Ha igen, azt is tudomásul veszem, hiszen semmi újat nem mondtam.
[fidelio] rezes Creative Commons License 2005.11.18 0 0 255
Ez egy nagy felismerés, gratula! :>
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 254
Tudjátok, az a baj, - most a zeneoktatással kapcsolatos őrültségre-rockra gondolok -, hogy beszélhetünk, írhatunk mi, amit akarunk, "ezeket" abszolút nem érdekli. Amíg náluk a pénz, gátlástalanul uralkodnak. Ennyi. Ezt átviszem a megfelelő topicba is.
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 253
Toldiboldi, maradjunk annyiban, hogy a rossz műsorvezetőknek felváltva kellene hallgatniuk magukat, meg a jókat, OK? És kérlek, ne "ugorj" arcképet illető következtetésekre egy-két megjegyzésből. Egy viccnek szánt mondat nem így elemezendő. Isoz sem azt kezdte el magyarázni a [130] végére reagálva, hogy miért nem lehetséges búzát termelni a Vörösmarty téren... És nem vagyok tanár. Az egyetem utáni tíz hónapig tanítottam ugyan nyelvet, de hogy ez míly rég volt, jobb nem is feszegetni... Majd a többiről is, most szia.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 252
Na most akkor MID romlott vörösbegy hiányában?! :DDDD
[fidelio] Toldiboldi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 251
Egy hete nem hallani vörösbegy felől, és máris romlik a fogamzásom. :) Sebaj.
[fidelio] Toldiboldi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 250
"...egyeseket arra köteleznék, hogy 24 órán keresztül önmagukat hallgassák. Szerintem radikálisan javulna a színvonal" - kezd körvonalazódni az arcképed, kedves faery. Csak nem akarod azt mondani, hogy az "írd le, fiam, százszor, hogy 'Nem beszélek óra alatt!' " módszere a célravezető? A rossz bemondókkal inkább az etalonszerűeket kéne hallgattatni töményen, saját teljesítményükből pedig csak a legsokkolóbbakat, alkalomszerűen, kontraszthatás végett. Egyébként az iménti hozzászólás(aid)ból az is világos, hogy mi tetszik a Rockóban - ugyanaz az odavetettség és irónia, amely nekem (ez esetben) nem. Bár egyik kedvencem a "Samu", ez a cikke nagyon nem jött be, mert nincs eléggé kihegyezve a jelenlegi veszélyre. Észrevételei kiválóak, a párhuzam megáll, de sok a sallang, és a végkicsengés, amelyben még egy látens Kóka-ellenes oldalvágás is belefér, nem ad kellő nyomatékot a mondanivalónak. Kóka szimptóma, még Bozóki is félig az, az okokat pedig részben mélyebben, részben máshol kellene keresni. Ez a réteg egyébként sem vevő erre a fajta szarkazmusra; ha pedig mégis, akkor érdekében áll leplezni ezt az affinitását - hiszen azok, akik ilyen magasra juttatták őket, lenézik azt, akinek a fejében kicsivel is több intellektus szikrázik, mint amennyi pénz csörög a zsebében. Ez csak félig vág ide, de nem akarom már a "Rockzenét az énekórákra" topikot újfent felhozni.
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 249
Ami egy mai ad hoc megjegyzését illeti, a poén kedvéért: mi lenne, ha elindítanám a SÁNDOR KOVÁCS FOR PRESIDENT fan clubot? (KS-utálók, kéretik nem rákezdeni! Ne veszítsük el a humorunkat!)
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 248
Örülök a hozzászólásodnak, nab!
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 247
Írta itt valaki, hogy a műsorvezetőknek időnként vissza kellene hallgatniuk önmagukat. (Sőt, egyeseket arra köteleznék, hogy 24 órán keresztül önmagukat hallgassák. Szerintem radikálisan javulna a színvonal...) Itt meg időnként nem árt, ha az ember visszaolvas a korábbi hozzászólásába, hogy rájőjjön: homályosan fogalmazott. Az előzőben, 2. bekezdésben, értsd: "szerintem inkább egy jó bemondó VEZESSEN MŰSORT, mint egy beszédhibás stb."
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.18 0 0 246
Igen, én is hallottam részletekben a reggeli műsort, valóban inkább irónia, mint önteltség a dícséretkérés, elismerem. Az pedig más kérdés, hogy egy műsorvezető STÍLUSát mennyire kedveli az ember. Én nem rajongok KS-ért, de színes és érdekesen előadott mondandója érdekel, a néha félvállról odavetett, ad hoc megjegyzéseit elviselem. A Rocko-ért minden elismerésem. Bárcsak lenne hatása!
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.18 0 0 245
Gyerekek, valószínűleg ezt a fórumot emlegethette az imént a technikus népvrokona, bár nem hallottam jól. (Kedves Kovács Sándor! Máskor ne épp akkor tessék ilyesmit fölhozni, amikor a cicáimat eresztem ki az udvarra! Változatlan nagyrabecsülésssel üdvözli őszinte híve, faery.) Tehát, hogy megrótták, miért csak a dícséretet kéri az SMS-en. Ez Te lehettél, nab [136], és (persze, hogy imádom Wass Albertet, de most) még Veled szemben is megvédem KS-t. Amikor valaki azt mondja: "tessék csak dícsérni bennünket ezen és ezen a mobilszámon", az igenis irónia, s nem beképzeltség. Fenntartom az eddigieket róla [98, 107], s azzal egészítem ki, hogy ő csinálja végig ezt a két és fél órát a legmotiváltabban. Írtam már, hogy szerintem inkább egy jó bemondó, mint egy beszédhibás zenész. Viszont a bemondóknál épp ez a motiváció kisebb olykor. S mielőtt félreértené valaki: KS nem beszédhibás, nem őrá céloztam. Különben meg, tessék elolvasni a botrányos Garamvölgyi-cikkről kifejtett véleményét e honlapon (Rocko). Aki ennyire tudja, hogy a mai kulturális éghajlat milyen mértékben hasonlít a Rákosi-korszakéra, s meg is írja, az úgy csinálja a dolgát, ahogy kell.
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.17 0 0 244
Akinek ennyi jó kevés, azt érje gá-háncs é-hés meg-ve-tés!
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.17 0 0 243
Hát persze! És Márai mellett biztosan elfér nekünk Wass A. is... Sajna, a műsort nem hallottam.
[fidelio] faery Creative Commons License 2005.11.17 0 0 242
Nem értek egyet veled abban, hogy kell ennyi egyet nem értés. (Így jó lesz?) Szép összeállítás volt 10 és 11 között (népköltés, népdalok), köszönet érte Albert Zsuzsának. Lenyűgöző volt, többek között, Horváth Terit hallani. Nem tudom, a topicot látogató újszülöttek ismerik-e ezt a csodálatos hangot, dikciót, arcot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!