Szerintem attól még - hogy beszereled a lakásköri keverőszelepet - a visszatérőt átrakhatnád a pufi alsó részére.
Az Én véleményem szerint nálad nem a rétegeződéssel van baj, hanem azzal, hogy nem tudod felfűteni a pufit, mert a szigeteletlen ház gyakran kéri a fűtést. Ezért kérdeztem, hogy a ház kizárásával fel tudod-e fűteni a pufit és a rétegződés kialakul-e ìgy.
A kémény oldala nem forrò a kazán füstcső felett? Ha igen, akkor az magyarázat lehet az extrém fafogyásra. Az előzőekkel együtt.
Nálam segìtett egy füstcső pillangó beszerelése. Amìg nem volt, addig a kémény alsò tisztìtò ajtaját nyitottam ki egy picit.
ez nem átfolyós vízmelegítő, hanem hőtárolós boyler, szóval ha nem elég meleg a víz majd melegít rajta, ha melegebb akkor meg úgy is tervezek egy keverőszelepet a kimenetre
Kapocska
egy Quadriga az alany szóval nem egy energia bajnokról van szó
Én hasonlót csináltam meg ebben a szezonban; 30-as hőcserélő primerje a fűtési előremenőben (a VTA után), a szekundere a HMV-t melegiti elő. A lakásköri szivattyú állandóan megy, a radiátor termofejek szabályoznak.
Először a meglévő Bosch WR 14-2b átfolyós vizmelegitőbe vezettem be, de szopás volt. Ez ugyanis nem figyeli a kilépő hőmérsékletet. Igy a fűtési terheléstől, illetve a kimerülő puffer hőfokától függően hol forró, hol langyos vizem volt. Vagy tekergettem a vizmelegitő gázláng gombját.
Aztán megvizsgáltam a nemrég kazáncsere miatt felszerelt Radiant kombi kazánt, aminek a HMV része viszont szabályozza a kilépő hőmérsékletet. Ez is volt, hogy túlfűtötte a vizet igy az égő minimum teljesitményén egy hangyányit állitanom kellett lefelé. Na igy lett jó :-). Azóta harmada lett a HMV gázfogyasztás és a puffer állapotától függetlenül van melegviz.
Úgyhogy most van egy eladó Bosch 14 liter/perces, elemes gyújtású vizmelegitőm.
A réteges töltésnek és a tüzelés hatásfokának (mennyi fát tüzelsz el) nem sok köze van egymáshoz. A Laddomat vs. VTC dilemmának sem. Nálam VTC van és semmi probléma nincs a rétegződéssel.
A fotók jók, de tettél már fel esetleg egy rendszer rajzot?
mert nem rétegesen tölti fell nálam a puffertartályt katasztrofa amennyi fát eltüzeltem ezell a rendszerel és most ugy döntötem költök rá hogy normálisabb rendszerem legyen én nem kilodok ennyit már bánom hogy elköször nem vettem meg ami kell mert a sporolás meg a hasonlo szövegek
sziasztok már beszéltem az oldalon laddomatot most tervezek venni lecserélem az esbe 511 lakáskörbe keveröszelepet rakatok be egyenlöre véleményeket kérnék mellékelt fotok a jelenlegi rendszeröl