Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2012.09.25 0 0 8088

Keep Floyding - 2012. 10. 25., Művészetek Palotája, 16:30

"Vége a várakozásnak, ismét Budapesten koncertezik az ország legnagyobb Pink Floyd tribute bandája, a Keep Floyding. Sokan rácsodálkozhatnak a korai időpontra, de ennek oka, hogy az este nyolc órai koncertre pár nap alatt elkapkodták a jegyeket, tehát akik kíváncsiak a zenekar koncertjére, azok csipkedjék magukat. Az est különlegessége a látványelemek, ugyanis zseniális lézershowban és körvásznas vetítésben lesz része a látogatóknak, melyen régi Pink Floyd slágerek videói jelennek meg a koncert aláfestéseként.

Kellemes hangulat és hatalmas buli várható a MüPa fedélzetén, megjelenés minden Pink Floyd rajongónak kötelező, másoknak erősen ajánlott!"

Előzmény: cirrocumulus (8087)
cirrocumulus Creative Commons License 2012.09.16 0 0 8087

Hát kérem, 2 hét és 2 nap alatt erre a koncertre minden jegy elkelt! :o))) Sajtó nélkül!

Úgyhogy DUPLÁZIK a Keep Floyding együttes! :o)

"Közel két hónappal a koncert előtt az előadásra minden jegy elkelt, így a nagy érdeklődésre való tekintettel egy délutáni előadás beiktatása mellett döntött a zenekar: 16:30-as kezdettel egy „második” koncertet élvezhet a nagyérdemű…"

A múlt héten már el is kezdődött a jegyárusítás erre az újabb koncertre!

Jegyrendelés:
http://mupa.hu/program/keep-floyding-the-living-pink-floyd-experience-2012-10-25_16-30-fesztivalszinhaz

Aki akar, duplázhat is Velük :o)

Előzmény: cirrocumulus (8086)
cirrocumulus Creative Commons License 2012.08.25 0 0 8086

Május 10-én volt a 'főpróba' (a kép is ott készült), most pedig:

2012. október 25-én

Keep Floyding koncert a Művészetek Palotájában

(a Fesztivál Színház teremben)

Rohamosan fogynak a jegyek :o)))

Jegyvásárláshoz katt: IDE !

Továbbá:

„Néhány fiatal szemtelenül tökéletesen játszik Pink Floyd-kompozíciókat. A progresszív rock legnagyobbját jól játszani óriási dolog. Hallgatni őket pedig óriási élmény.”

(Böszörményi Gergely, Periferic Records)

KEEP FLOYDING – THE LIVING PINK FLOYD EXPERIENCE

Előzmény: cirrocumulus (8082)
yonsi Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8085

Sziasztok!!!

Tangerine Dream oldalról jövök és meglepetésemre a You Tube-t böngészve meglepően sok albumot találtam eme remek csapat repertoárjából.

Kedvenceim a régebbi kiadások pl. Ummagumma, Relics stb.

Régi szép emlékek kötődnek hozzájuk!!!!

Előre a "progresszív zene" oltárán!

Üdv!!

Dr. Lecter Creative Commons License 2012.05.24 0 0 8083

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2012/05/24/maganyos_urhajos_a_pacban/

Hajrá Zoli!

Régi topiklakó a kolléga: a 10 évvel ezelőtti topikgyűlésen, amit a Kisstadionban tartottunk a Waters-koncert első sorában, ő is ott volt velünk

cirrocumulus Creative Commons License 2012.05.09 0 0 8082

Május 10-én, csütörtök este gyertek a Városligeti Sörsátorba: lézershow-val és 3D-s filmfelvétellel egybekötött Pink Floyd estet ad a Keep Floyding zenekar!

A Keep Floyding és a Goldlaser csapata bemutatja: Koncert és lézershow! 

És még nincs vége :o)

Mert következő napon, május 11-én a Téglagyári Megállóban pedig a Pink Floyd pszichedelikus oldalát mutatják meg:

Dark Side of Keep Floyding - Bónusz psychedelikus koncert a Téglagyáriban

A Sörsátorban ingyenes a koncert - és itt 50%-os bónt fognak osztani, amellyel a 11-i koncertjükre 1000,- Ft helyett mindössze 500,- Ft lesz a beugró!

Összefoglalóan pedig itt olvashattok minderről:

Jumping Jack. Creative Commons License 2012.05.02 0 0 8081

Sziasztok.Eladó egy kifogástalan állapotú "SHINE ON" box,(9 db cd,plussz könyv,képeslapok stb.) névre szólóan dedikálva NICK MASON által.  06 70 2969590.

Mr Mustard Creative Commons License 2012.02.04 0 0 8080

Egy jó kis ízelítő:

Attól félek, a végén nem bírom ki és megveszem :-)

almost famous Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8079

Ma este! Gyertek, idén utoljára a belvárosban.

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8078

nem felejtettem el a rádiófelvételeket, csak azóta kicsit becsajo... behavaztam. :))))

én szóltam. ;)

Watersfan Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8077

Megjöveltek :-) MEGJÖVELTEK :-) 

Előzmény: Watersfan (8073)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.11.20 0 0 8076

és ez?

(bocs a sok letöltögetős linkért, csak hátha vkinek új... éppen "böngészgetek"... :) )

Pink Floyd - Relics (FLAC)

"Relics" is a collection of very early Pink Floyd singles and rare tracks, covering the band's first couple of years from 1967 to 1969. Consider it "Pink Floyd: The Early Years," if you like. Five tracks come from the group's first three albums: the classic, trippy instrumental "Interstellar Overdrive" and the half children's song/half freak-out number, "Bike" (both from "Piper At The Gates Of Dawn"), the breezy "Remember A Day" (from "A Saucerful Of Secrets"), and a pair of tunes from the "More" movie soundtrack: the eerie "Cirrus Minor," and the thunderous rocker, "The Nile Song." All superb stuff, but the main selling point of "Relics" are the six rare Floyd tracks that make up the remainder, such as the classic early singles "Arnold Layne" and "See Emily Play," both great little blasts of late-60's psychedelic pop, the jaunty "Paintbox," and the lovely, mysterious atmosphere of "Julia Dream." Also included is the original studio version of "Careful With That Axe, Eugene," an outstanding Floyd instrumental that's probably more famous in it's live version from the "Ummagumma" album. Although the live version of "Eugene" IS more monstrous and powerful, as the Floyd were able to slowly build it up and expand on it in concert, the slightly-faster studio version is nothing to sneeze at either, and the band give it a studio performance that's very impressive, skillful, and passionate. And finally, there is what is quite possibly the happiest, most upbeat song in the entire Pink Floyd catalog, "Biding My Time." Although the song starts out softly, before long the band turn it into a full-throttle jazz-rock rave-up, complete with horn section! Sounds to me like the Floyd had a grand ol' time in the studio when they recorded this number, and it shows. Love it! Pink Floyd's "Relics" may indeed be, as the album cover says, "a bizarre collection of antiques & curios," but oh, is it good. Floyd fans everywhere should definitely add this album to their collection.

See Emily Play

Password haveanicelife

Tovább »

forrás: Blogspot.com

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.11.19 0 0 8075

ez ismerős nektek?

Pink Floyd - Amsterdam '69 (FLAC)

Recorded live at the Concertgebouw, Amsterdam, on September 19th, 1969. Stoned out. No vocals.

Careful With That Axe Eugene

Password haveanicelife

Tovább »

forrás: Blogspot.com

(mondjuk az egész oldal nagyon durván tele van jó cuccokkal!)

Demokrapia Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8074

Nálam fordított a probléma, tulajdonképpen majdnem mind megvan már hosszabb idő óta, sőt az Ummagumma, Meddle, Wish You Were Here, The Dark side of the Moon, Animals, Tha Wall, Momentary L...., megvannak plusz még LP-n is. Csak ezért nem rendeltem meg ezeket az új kiadásokat, viszont nem volt meg a The Division Bell, azt megrendeltem és meg is jött. Viszont határozottan tetszik a WYWH bónusz cd, amit letöltöttem a netről, talán mégis megrendelem eredetiben, hiszen az a 20 euró remélem nem dönt nyomorba.

Előzmény: Watersfan (8073)
Watersfan Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8073

Mivel nekem eddig otthon semmi eredeti Floydom nincs, minden új lesz ami benne van. S mivel jövel a télapu, meg  a jézuska, most nem vizslattam mélyebben a tartalmát.  Úgy vagyok vele mint a csávó a renault tudom is én mivel a reklámban nincs rá szükségem de KELL NEKEM :-)

Előzmény: Mahavishnu (8071)
Mahavishnu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8072

És köszönök minden segítséget - már csak a Rush Time Machine DVD-jének beszerzése érdekelne!...

Mahavishnu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8071

Az Immersion semmiképpen nem éri meg a WYWH esetén, mivel azon a plusz négy CD-n is csak különféle mixek, DVD, Bluray van, amelyek nem részei az Experience-féle kiadványnak. Persze akit érdekelnek a kivetítőn játszott filmek, annak jó, de azok engem nem érdekeltek soha személy szerint...

Watersfan Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8070

Opszla most látom megtakarítottam 10000 Huf-ot :-) Egy hete ötezerrel olcsóbb volt mindkettő, azóta kicsit romla a forint meg ilyenek. :-( Bocs a félre infóért. 

Előzmény: Watersfan (8069)
Watersfan Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8069

Én a hét elején még 29990-ért rendeltem meg őket. 

Előzmény: Demokrapia (8067)
waters Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8068

Az LP-ket itthon látta már valaki normál áron?

Demokrapia Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8067

Az experience edition nem annyira drága, 21 euró koruli áron. AZ általad mondott oldalon 7990ft. Az Immersion edition valóban jóval 30000 felett van.

Előzmény: MGHLTM (8066)
MGHLTM Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8066

musicland.hu 30000 HUF két héten belül szállítják :-)

Előzmény: Mahavishnu (8065)
Mahavishnu Creative Commons License 2011.11.14 0 0 8065

Sziasztok,

hol lehet beszerezni itthon a WYWH Experience verziót hivatalosan

(Ugyanis én úgy gondolom, ha már kíváncsi vagyok rá, az egyik kedvenc zenekaromat megtisztelem annyival, hogy megveszem a kiadványaikat...)

Panzermeyer Creative Commons License 2011.11.13 0 0 8064

hjajj ez a Dogs megunhatatlan...

Demokrapia Creative Commons License 2011.11.13 0 0 8063

Bocs! Valóban mindenképpen helytelen volt az a megjegyzésem. És ezt nem udvariasságból mondom, hanem így is gondolom. Márcsak azért is, mert valóban nincs annyira távol a véleményunk, ahogy a blogbejegyzés elso olvasása után tunt nekem. Igen, valóban a szomorú lényeg az utolsó bekezdésben olvasható.

Előzmény: mmBálint (8062)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.13 0 0 8062

köszönöm a válaszokat – ugyanazt tudnám mondani amit ott, a honlapon is válaszoltam valakinek, azaz nem biztos hogy annyira távol van a véleményünk, nem olyan kategorikus a véleményem ahogy talán érzitek (azért vaskalaposnak ne tituláljuk egymást... ;-) ), csak a mihez képest a kérdés, illetve hogy ezek után milyen kiadványokat várhatunk (semmilyeneket).  A lényeg és az igazi fájdalom az utolsó bekezdésben.

Előzmény: Demokrapia (8059)
Demokrapia Creative Commons License 2011.11.13 0 0 8061

OK! Persze!

Egyébként a kiforratlansághoz hozzátesz az is, hogy koncertfelvételek. De ha annakidején ez a három hosszú szám megjelenik egy dupla LP albumon, mondjuk éppen illett volna a Nile Song a Raving & Drooling mellé egy fiktív 2. oldalon, és a 4. oldalra pedig 2-3 régebbi számot számot mondjuk a Meddle-rol vagy valami egyveleget az Obscured by Cloudsról, esetleg egy rovidebb Atom Heart Mother verziót, stb., akkor ma ezt a koncertalbumot nagyon nagyra tartanánk.

Hozzáteszem, hogy annakidején nagyon fiatalon, amikor a Wish You Were Here albumot eloszor hallottam a rádióból felvéve, kb fél évig nem tudtam ki játszik, csak azt tudtam, hogy ilyen zenét még nem hallottam és nagyon tetszik. Igaz hiányzott az album eleje, mert késon kapcsoltam be a rádiót és a felvételt, és a vége, mert nem fért a szallag végére. A Beat kedveloinek musorát játszottam akkor fel, délután 14:45-kor kezdodott a musor minden pénteken a Petofi rádión. Azt sem tudtam, hogy létezik valami Pink Floyd, de ez a zene nagy hatással volt rám. Szerintem a mai véleményeket nagyon determinálja mai tudásunk és az, hogy azóta sok mindent hallottunk és még az új sem újdonság. És hát ez nem is új felvétel....

Talán nincs igazam, de ez csak egy más látásmód részemrol. Éppen ezért nem vitának szántam hozzászólásom.

Előzmény: Mr Mustard (8060)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.11.12 0 0 8060

Én örülök ezeknek a koncertfelvételeknek, szívesen hallgatom őket. De közben teljesen egyetértek Bálinttal. Valóban kiforratlan ez a 3 szám, még a Shine on is.

Előzmény: Demokrapia (8059)
Demokrapia Creative Commons License 2011.11.12 0 0 8059

Ízlések és pofonok....

Én például nem nagyon értek nagyon egyet a leírtakkal. Persze nekem is hiányzik nagyon és én is szívesen hallgatnák meg jó minőségben abból az időből egy koncertfelvételt, de az valószínűleg úgyis külön jelenne meg, ha van egyáltalán ilyen.

Viszont számomra nagyon is van értelme ilyesmit meghallgatni, ami ezen a felvételen van. Nem mindig az a szép és jó, ha valami tökéletesen ki van dolgozva. Számomra a nyers dolgok is érdekesek, nagyon érdekesnek találom hogyan alakult ki valami. Például hallottam egy rossz minőségű koncertfelvételt, úgy 1970 körül játszhatták fel, már ott hallani bizonyos elemeket az 1977-ben megjelent lemezről. Ebből is látni, hogy hogyan érlelődöt zenéjük. Például számonra egyáltalán nem unalmas ez a 3 élő szám, kimondottan örülök ezeknek. A Wine Glasses elemei pedig hallhatók a Shine On You Crazy Diamond-ban, tehát ez inkább csak érdekesség, tipikus bónusz. A Have A Cigar-nak ezt a verzióját talán helyenként jobbnak is tartom, talán "pinkfloydossabbnak", mint az ismert verziót, talán a hosszabb instrumentális rész miatt, persze még kissé darabos és mindannyian a Roy Harperoshoz vagyunk szokva. A Grapellis verzió nekem tetszik, de talán valóban nem illett volna az albumra, de ebben sem vagyok biztos, hiszen ha nincs az albumon a Welcome To The Machine, és mondjuk más van helyette, mondjuk a későbbi Mother, Comfortable Numb vagy a Hey You, akkor azt mondanánk a Welcome To The Machine sem illik oda. Pedig nagyon is oda illik, oda való, de a szokás, a szokott hangzás nagy úr. Talán nem szabadna vaskalaposan értékelni a zenét, főleg akkor nem, ha inkább csak plussz adalékként jelenik meg valami. Ráadásul az első három élő szám külön koncertlemezként is megjelenhetett volna annak idején, van annyira jó, mint az ummagumma live része.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy nekem van igazam, mindössze ez egy szubjektív hozzászólás.

Előzmény: mmBálint (8058)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.11 0 0 8058

Írtam 3 mondatot az új díszkiadásról:

Wish You Were Here díszkiadás, 2011

A napokban jelent meg - a Dark Side of the Moon után - a következő díszkiadvány a Pink Floyd ünnepi sorozatában, a Wish You Were Here csomag, mini és maxi kivitelben; az anyagban az igazi újdonság (a promóciós anyagok, a díszcsomagolás, a filmanyagok és a képeskönyv mellett) a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!