Keresés

Részletes keresés

krég Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1621
és, fiú lett?
Előzmény: Jaque Brizar (1620)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1620
Hosszas betegszabim után puszi mindegyikőtöknek.
Pyramyd Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1619
HI!
Bocsi kicsit lehet hogy OFF leszek...

Basszerost keresünk progresszív rock muzsikához (irányvonal: Dream Theater, Fates Warning, stb...).
Igény: saját cucc, Mély H húr, képzettség, kreatívitás, esetleg vokál szintű énektudás... SŰRGŐS!!!
Telefon: 06/302-815-015
E-mail: pyramyd@freemail.hu

Pyramyd Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1618
Kollégákok!!!
Friss info az idei G3 tour fellépői:
Steve Vai, Joe Satriani, John Petrucci!!!
Remélem ezt is ki fogják adni...

Más:
Akinek 7 húros tabja van bármi lécci küldjetek, mer' akarok egy ilyen "hómpajzsot" csináni...
Előre is THNX!!!

tomci Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1617
B...kulcs!!! Volt Robben Ford buli és én meg nem tudtam róla!! Legközelebb szóljatok előre is, légyszi'!
Előzmény: dimulgarr (1614)
Don Roberto da Capo Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1616
Kovács Sándor, 88/484-326
Anti-medgyesi: imádja a szakmáját, nem pénzéhes, és a háza mögötti kis épületben farigcsálja a csodákat...
Előzmény: ControlDenied (1613)
békörmen Creative Commons License 2001.05.13 0 0 1615
talán ide tartozik: Eddie Van Halen rákos (forrás: MTI)
dimulgarr Creative Commons License 2001.05.13 0 0 1614
Helló!

Meolán nem voltam, viszont Robben Fordon igen. Kíváncsi voltam milyen lesz a koncert mert ismeretlen volt a hely (New Orleans music club) és baromi drága volt a jegy. Nem csalódtam! Egy felejthetettlen élményben volt részem. A hely aránylag kicsi de emiatt gyakorlatilag testközelből látod a zenészeket. Igazi klub-hangulat. A színpadon Robben Ford. És amit a gitárjával művelt! Semmi világsztáros flegmaság, közönséglenézés stb., szerényen állt a dobogón és játszott. Valójában nem tudom szavakba önteni ami ott, akkor volt.
Ki kell próbálni. Mondjuk majd a McLaughlin koncerten. Mert állítólag az is lesz.
(Remélem nem voltam offtopic bár ez egy gitáros számára nem lehet az.)

Előzmény: Pappo (1608)
ControlDenied Creative Commons License 2001.05.13 0 0 1613
Szasztok!

A következő ügyben kérek tanácsot:

Van egy jobbkezes Epiphone SG-m, én viszont balkezes vagyok; szükséges lenne ezért némi átalakítást végezni rajta (mármint a gitáron), pl a hidat kicsit el kéne forgatni (sajnos fix a szentem), ezután faszán beállítani az intonációt, meg még egy-két apróságot. A híd elforgatása kb azt jelenti, hogy kell még egy lyukat fúrni a testbe, de úgy, hogy ne szakadjon át a 2 lyuk közti rész; persze más megoldás is érdekel, a lényeg, hogy ne legyek hamis a mély húrokon 12. bundtól. :)

A kérdés tehát a következő:
Tudtok ajánlani olyan helyeket, ahol gyorsan, megbízhatóan, olcsón dolgoznak, nem néznek hülyének, nem akarnak átverni? Nem akarom lámára bízni. Ja, és ne a Medgyesit (biztos rosszul írom) ajánljátok, mert oda utoljára viszem! :)

Köszi,

ControlDenied

És azt nem tudjátok, hogy miért nem foglalkoznak sehol sem balkezes gitárokkal? Egyszerűen 150 alatt képtelenség venni kishazánkban. Nemhogy választék, áá...

BIBIKE Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1612
fs barátom!
Nem teljesen volt világos, amit írtál:

"nekem speciel az araktol fuggetlenul eddig ez tetszett a legjobban, bar nem gondolom mind kozul ez volt "a legjobb" (meg kell hogy mondjam az osszes Gibson amit neztem joval tobbe kerult)"

Na most akkor érdekelt az ár, vagy nem? Ha az áraktól függetlenül a strató volt a legjobb, vedd meg! Ha azért volt jobb egy Gibson mert 2-szer annyiba került, akkor meg nem értem.

Tényleg ne érts félre, semmiképp nem akarlak megsérteni, de ha ilyen kérdéseket teszel fel, hogy mik az alapvető különbségek egy Fender és egy Gibson között, meg más márkák között, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz életed legjobb befektetése. Úgy értem, hogy én akkor vennék 360-ért meg egy gitárt, ha minden szempontból biztos lennék abban, hogy ez tetszik nekem a legjobban, ez nekem való stb. Ha nem vagy benne biztos, válassz egy olcsóbb modellt, mert kapsz már akár 150 körül is jó hangszert. A maradék pénzt meg költsd másra. Így nem bukhatsz sokat, ha esetleg mégse ez tetszik a legjobban. Profi gitárt annak érdemes vennie aki nagyon szerelmes a szakmába. (akkor viszont ismeri a márkákat és pontosan tudja, mit is akar)
Ha meg nagyon jól keres vele valaki, és megteheti, hogy drága gitárt vesz...hát, szerintem vegyen mást. A mai zenei világban a jól megfizetett műfajokban nem az a szűk keresztmetszet, hogy 150 vagy 360 ezer forintos gitár lóg valakinek a nyakában.

Persze lehet, hogy fatálisan félreértettelek. Ismétlem: nehogy megsértődj rajta, csak tanácsokat akartam adni.

Megjegyzem ismertem olyan embert, aki marha profi volt a szakmában, és végignézett a szerkóján. Megállapította, hogy lehetne egy lakása, ha mindent elad. Vett egy jó alapot, meg egy jó stratót, összesen max 350-ért. És ugyanolyan lelkesedéssel folytatta a zenélést, csak kevesebb beleölt pénzzel.

Előzmény: fsanyi (1610)
BIBIKE Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1611
GG
lovagolni valóban nem érdemes a témán, mármint a zajzár kérdésen, de a felhangok befolyásolása egy izgalmas dolog. Ha a határfrekvenciáját bántaná a jelnek, annak nagyon nem örülnénk. Ekkor befolyásolná a felhangokat, helyesebben a felharmonikusok arányát.
A jel tranziensébe szól bele. Egy megcsípett üveghang egy nagyon erős, de rövid jelszinttel indul, ezt a kompresszorunk limiter része leszabályozza, és kicsit bele is koszol. A hangunk kitartását viszont javítja. De maga a megszólalás egyedül a pengetési technikától függ, azon a kompresszor javítani nem tud, csak rontani. Ám pont ez a "rontás" vagyis a tranziens eltorzítása okoz egy olyan effektust, amit én is nagyon szeretek a kompresszált hangban. Jobban hallhatóvá válik általa a pengetési tranziens. Ha a zajzárunk gyenge, az viszont nagyon el tuda cseszni pont ezt a kellemesen és határozottan megszólaló hangindítást. Ezért inkább nem használtam én sem, mert drágábbra nem volt pénzem, az olcsók meg...hát elég gyengék, de ezt már kiveséztük.
Előzmény: Sveriges fana (1604)
fsanyi Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1610
Sziasztok!

Mostanaban gondolkozom gitarvasarlason, szeretnem a velemenyeteket kerni:

egy uj (2000-es) Fender Strato-t neztem ki magamnak, javorfa fogolappal (360e-be kerul). Osszehasonlitottam tobb mas hangszerrel is (mindenfele Gibsonnal pl.), nekem speciel az araktol fuggetlenul eddig ez tetszett a legjobban, bar nem gondolom mind kozul ez volt "a legjobb" (meg kell hogy mondjam az osszes Gibson amit neztem joval tobbe kerult). A kerdesem az az hogy tud-e v.ki a markarol, a markak kozotti kulonbsegekrol (elektromos gitarok kozott, foleg a gibson-fender kozott) v. a strato-krol ugy altalaban, tippeket, tanacsokat stb... (vagy akar magaval a gitarvasarlassal kapcsolatban)?

koszonettel
fs

Előzmény: Sveriges fana (-)
fpw Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1609
Sziasztok !

Május 19-én BLUES TRAIN koncert lesz a KÁVÉS KATICÁBAN.
A zenekar kizárólag blues-okat játszik fúvóskórussal kiegészülve.
(dob,bass,gitár,zongora,sax,trombita,ének,vokál)

NINCS BEUGRÓ és korrekt árak.

Néhány előadó akinek szerzeménye elhangzik:
B.B.King
Carey Bell
Joe Louis Walker
Johnny Winter
Koko Taylor
Lucky Peterson
Robert Cray
Taj Mahal
The Holmes Brothers
Willie Dixon
stb ...

Gyertek el !!
( a hely a Lehel téri piacnál van, a Váci és a Gogol sarkán [Váci út 54.] )

Pappo Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1608
hello
volt valaki az al di meola koncerten mult heten vasarnap a new orleansban?
vitézlejszló Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1607
és a Spirit azért is ilyen olcsó, mert fából van, nem pedig a grafit-szénszálas miafenéből, ezt azért nem árt tudni.
Előzmény: Trendo (1599)
Figyusz Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1606
Petrucci:
A séró az hagyján, de ha nagyon megsemmisítőt akarsz látni, akkor ide látogass:

http://www.geocities.com/petrucciweb/

Audiography menüpont, oszt nézd meg az AVI-kat, ha teheted. Nagyon durva!!!

Incho Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1605

Nezte valaki mostanaban Petrucci honlapjat???
A Mester letolatta a hajat....

Engem sokkoltak a kepek, meg persze a hatterben levo Mesa rackek....

Sveriges fana Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1604
Azért ehhez hozzáfűzném, hogy a zajzár, és a kompresszor igenis befolyásolja a hang minőségét, és lecsít, illetve hozzátesz az üveghanghoz, ami pedig zajzárral, és/vagy kompresszor nélkül szarul szól, még akkor is, ha jóval a zajszint felett van, hiszen az üveghangban tdonképpen jelentős a szerepük a felhangoknak, amit viszont befolyásol a zajzár, és nem megszűntet, mint ahogy azt azt hiszem, hogy félreértetted.
Na de ne is lovagoljunk ezen tovább, mivel a hozzászólásoddal egyetértek, és tudom, mi az, amit félreérthettél.

Napáá:
GG

Előzmény: BIBIKE (1597)
BIBIKE Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1603
EDDISON SQUARE GARDEN koncert a Vekkerben holnap! (05. 10. 21:00) XI. Prielle Kornélia u. 2.
A 4 héttel ezelőtti buli nagyon jól sikerült, őszintén remélem, hogy a mostani is jó lesz, legalábbis nagyon a csapat hangulatától függ. De a mi hangulatunk meg a közönség létszámától, hozzáállásától, stb. Szerencsés esetben nagy szeánsz alakul ki.
Gyertek el!
consono Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1602
Sziasztok!

Kicsit utána néztem a Steinbergernek a MusicYo oldalán és a regisztrációnál láttam, hogy Magyarországról nem lehet regisztrálni (vagyis regisztrálni lehet, de vásárolni nem). Megkérdeztem hogy miért és a következő választ kaptam:

Thank you for your recent request to MusicYo.com. Due to recent changes we regret to inform you that we are no longer able to provide services to your specified country. While we do appreciate your business we had to focus on core countries as the costs of doing business internationally has increased.

MusicYo.com

Szóval mivel ők a kizárólagos forgalmazók, azt hiszem nem lesz egyszerű ilyen gityót beszerezni...

Előzmény: tomci (1598)
Trendo Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1601
Ha valaki esetleg Pécsen tartózkodik holnap,jöjjön el a koncertünkre a SZENES klubba.
FEELinG együttes + Sziámi koncert lesz.
Mi (FEELinG) feldolgozásokat játszunk nagyrészt(AIC,Stone Temple Pilots,U2,David Bowie,NIN,Pearl Jam stb.),meg egy-két sajátot.
Tehát holnap 21h Szenes klub !

T.

BIBIKE Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1600
Steinberger téma:
És köszönhetően a gyártástechnológiának, meg a kis testnek egészen különleges hangja van. Abszolút nem semleges, hanem eredeti: van akinek nagyon tetszik, han aki nem szereti. (Én speciel utálom, nekem a Rickenbacker a basszushangzás kulcsa, bár az is elég eredeti.)
Popperek használják, és Pop zenébe bele is illik a hangja. Nomeg lakodalmas zenészek, mert nekik nem mindegy, hogy egy Jazz Bass lóg a nyakukban egész éjszaka, vagy egy ilyen könnyűtestű hangszer.
Mindenesetre mielőtt vennél egyet, javaslom, hogy alaposan hallgasd meg, és ha tetszik a különleges hangja, akkor vedd meg.
A Hohner-féle verzióban Select by EMG passzív pick-upok vannak, aminek hangzásban szerintem semmi köze az EMG féle karakterhez.
Előzmény: Trendo (1599)
Trendo Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1599
Valószínüleg tényleg a Steinberger gitárról van szó.Legjobb tudomásom szerint Steinbergereket már nem gyártanak 87' óta(persze lehet,hogy tévedek),de Steinberger SPIRIT néven újra elkezdték gyártani a fejnélküli kistestű gitárokat ill.basszgitárokat.A Steinbergerek különlegessége,hogy vmiyen spéci anyagból készül(szénszálas v. luthit? nem tudom pontosan,de elkészítés előtt jó magas hófokon megégetik a testet)hasonlóan a Parker gitárokhoz,valamint kifejezetten erre a célra gyártott húrkészlet kell hozzá(double ball end).
A SPIRIT széria elég olcsó-így a Steinberger is beállt a Fender-Squier,Gibson-Epiphone,ESP-LTD stb. sorba.
A SPIRIT széria másik különlegessége,hogy csak és kizárólag a MusicYo.com-on lehet megrendelni a Neten,többek között ezért is olcsó(közvetlenül a gyártótól kapod az árut).
Remélem tudtam segíteni vmennyit.

T.

Előzmény: Törölt nick (1596)
tomci Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1598
A Hohner is csinálta (másolta a Steinberger modellt). Szerintem használtan...
Előzmény: Törölt nick (1596)
BIBIKE Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1597
GG!
Ezek általában nem pedálok, hanem rack-es cuccok. A "megvisíttatás" pedig bízom benne, hogy nagyobb jelszintet ad, mint az alapzaj, és ekkor nyilván a kompressor még emel is rajta, mert erről szól a dolog. Amikoe elhalkul, és közelíti a zaj tartományát, akkor persze erősödik a jel zajtartalma is, és amikor már olyan halk, hogy gyakorlatilag a zaj tartományában van, akkor lezárja a gate. (De mint írtam, nem abrupt módon, hanem egy előre beállított "lecsengés" alapján)
Mindez kompresszor nélkül: a megvisíttatott hang szól egy darabig, aztán beleveszik a zajba, végül csak a zúgást hallod. Persze ilyesmit nem nagyon tesz bele a számokba az ember, mert elég égő egy elhalt hang után állni a zajos gitárral.:)
A lényeg az, hogy optimális beállításnál javít a hangzáson és csak nagyon kevés kompromisszummal jár. Ilyen pl. a gate hatása, sokan utálják. Van egy kinyitó algoritmus is, amikor pl szünet után megpengetsz egy hangot. Ez egy tranziens, és nagyon kényes arra, ha belekoszol valami. Egy gyenge minőségű zajzár, ami egyszerűen csak levág és kinyit teljesen ki tudja herélni a hangzást. Egy profibb effektben ez a kinyitás olyan gyorsan történik, hogy csak kis mértékben szól bele a hang tranziensége. De persze ez is állítható...
És a különbség oka, mint írtam: a kompresszor csak bizonyos dinamikatartományokban működik, tehát a zajt nem emeli ki, mert ott még nem is kapcsol be az effekt. Egy Boss féle esetben: ki van emelve a zaj, és szerencsétlen zajzár nem nagyon tud különbséget tenni a zaj és a hang között, ezért lecsapdossa az egészet a hanggal együtt, vagy szólni hagyja egy darabig, de a végén tök értelmetlen zajba megy át az egész.
Előzmény: Sveriges fana (1593)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1596
Nem tudom pontosan. Igen, valami kicsi teste van, de szinte alig.
Szoval ilyesmi kene nekem. :)
Előzmény: Music Man (1595)
Music Man Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1595
Steinberger-re gondolsz? Kicsi trapéz alakú test, stb.?
Előzmény: Törölt nick (1594)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1594
segitsen mar valaki
van olyan bass gitar, ami csak egy nyak, nincs teste. hogy hivjak ezt? hol lehet venni? stb.
Sveriges fana Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1593
Bazze, nemá', hogy a Bosson kívül létezik más is.. ááá,biztos csak be akarsz etetni...
Najó, mindegy, nekem Bosson vannak tapasztalataim, más pedálokról és effektekről csak "elméletben" tudok érdemben beszélni, viszont arra kiváncsi volnék, hogy az általad említett pedált tegyük fel, hogy optimálisra beállítottad, kérdezem meg tudod e visíttatni úgy a gitárt, hogy a hang ne haljon el hamar, azaz hogy a beépített zajzár nem nyomja e el a kompresszor hatását. Tisztelettel:

GG

Előzmény: BIBIKE (1592)
BIBIKE Creative Commons License 2001.05.04 0 0 1592
Kompresszor téma: a Boss kompresszorpedálokon kívül azért létezik más is. Steve Vai barátunk pl biztos nem pedálos kompresszort használ.
Egy igényes kompresszornál többek között az alábbiakat állíthatod be:
Kompressziós arány: tiszta sor: a dinamikarartományt nyomkodja össze.
Az a jelszint, ahol elkezd működni: magyarul a zajokat nem húzza föl, ha a zaj szintje fölé tekered az effekt megszólalását.
És igényesebbeken van zajzár is.
Tehát beállítod olyan szintre, hogy a zjat ne piszkálja, csak azt a dinamikatartományt, ami neked érdekes.
Aztán a zajzár szintjét úgy lövöd be, hogy csak a zaj dinamikatartományába eső résznél kezdje vágni, és ráadásul itt is vannak lefutások, nem kötelező egyből lecsapni az egészet.
Ilyen egy jó kompresszor. ha ezután beteszel egy jó torzítót, az se lesz zajos, mert ugye a kompresszorom nem emelte ki a zajt, sőt, a gate le is vágta. Jön a zengető, ami az elhaló hangok végére (amit a gate mesterségesen kinyírt egy kicsit) odavarázsol egy ki zengést, teret. Magyarul észre sem veszed, hogy ott van valami, csak megszűnik a zaj, és megváltozik a dinamikatartomány. Ezt persze egy 10 rugós pedáltól ne várd, de 60 körül létezik Alesis rackes kompresszor, ő már tud ilyet!
Előzmény: Sveriges fana (1590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!