Erről csak annyit, hogy Gary Moore- nak az első gitártanára nem tutta a mesterről, hogy balkezes, és mivel jobb kezes gitárja volt, ráeröltette Gary-re a jobbos fogást, oszt hogy megtanult má'!!! Feltünt egyáltalán vkinek, hogy a Gary Moore balkezes? Azér foglya olyan furán a gitárt. Szóval barátom előtted a pálya...
Ui.: ne basszatok má' hogy a Malmsteen itt volt 1000 km-es körzetemben...
Papkeszin dolgozik, nincs Pesten műhelye.
Én még nem láttam elrontott gitárját, márcsak azért sem, mert a gitárokra egész életre szóló garanciát vállal.
Az elektronikával meg az a gond, hogy a saját elképzeléseit próbálja erőltetni - Fender-mánia, miegymás -, tehát az a jó, ha a megrendelő tudja, mit akar.
Szóval, lehet kényelmetlenség a dologból, de egy látogatást megér.
Úgy döntöttem megválok hőn szeretett Ibanez EX szériás gitáromtól. Irányár: 60 ezer Ft.
Valamint még mindig eladó a Boss MT-2 Metal Zone torzítópedálom. Irányár 12 ezer Ft.
Figyusz:
Köszike a linket. Sajnos már megvolt, de tényleg súlyos.
ControlDenied:
A hangszerkészítő fasszer Papkeszin dolgozik.
Basszusgitárjai tényleg királyak, de szerintem a gitárjai eléggé zsákbamacskák, láttam már igen elbaszott gitárját. (pl. ferde bundok)
Elektronikához meg totál nem ért....
Pyramyd:
Ezen a cimen találsz 7húros leckét:
http://www.robbalducci.com
Basszerost keresünk progresszív rock muzsikához (irányvonal: Dream Theater, Fates Warning, stb...).
Igény: saját cucc, Mély H húr, képzettség, kreatívitás, esetleg vokál szintű énektudás... SŰRGŐS!!!
Telefon: 06/302-815-015
E-mail: pyramyd@freemail.hu
Meolán nem voltam, viszont Robben Fordon igen. Kíváncsi voltam milyen lesz a koncert mert ismeretlen volt a hely (New Orleans music club) és baromi drága volt a jegy. Nem csalódtam! Egy felejthetettlen élményben volt részem. A hely aránylag kicsi de emiatt gyakorlatilag testközelből látod a zenészeket. Igazi klub-hangulat. A színpadon Robben Ford. És amit a gitárjával művelt! Semmi világsztáros flegmaság, közönséglenézés stb., szerényen állt a dobogón és játszott. Valójában nem tudom szavakba önteni ami ott, akkor volt.
Ki kell próbálni. Mondjuk majd a McLaughlin koncerten. Mert állítólag az is lesz.
(Remélem nem voltam offtopic bár ez egy gitáros számára nem lehet az.)
Van egy jobbkezes Epiphone SG-m, én viszont balkezes vagyok; szükséges lenne ezért némi átalakítást végezni rajta (mármint a gitáron), pl a hidat kicsit el kéne forgatni (sajnos fix a szentem), ezután faszán beállítani az intonációt, meg még egy-két apróságot. A híd elforgatása kb azt jelenti, hogy kell még egy lyukat fúrni a testbe, de úgy, hogy ne szakadjon át a 2 lyuk közti rész; persze más megoldás is érdekel, a lényeg, hogy ne legyek hamis a mély húrokon 12. bundtól. :)
A kérdés tehát a következő:
Tudtok ajánlani olyan helyeket, ahol gyorsan, megbízhatóan, olcsón dolgoznak, nem néznek hülyének, nem akarnak átverni? Nem akarom lámára bízni. Ja, és ne a Medgyesit (biztos rosszul írom) ajánljátok, mert oda utoljára viszem! :)
Köszi,
ControlDenied
És azt nem tudjátok, hogy miért nem foglalkoznak sehol sem balkezes gitárokkal? Egyszerűen 150 alatt képtelenség venni kishazánkban. Nemhogy választék, áá...
fs barátom!
Nem teljesen volt világos, amit írtál:
"nekem speciel az araktol fuggetlenul eddig ez tetszett a legjobban, bar nem gondolom mind kozul ez volt "a legjobb" (meg kell hogy mondjam az osszes Gibson amit neztem joval tobbe kerult)"
Na most akkor érdekelt az ár, vagy nem? Ha az áraktól függetlenül a strató volt a legjobb, vedd meg! Ha azért volt jobb egy Gibson mert 2-szer annyiba került, akkor meg nem értem.
Tényleg ne érts félre, semmiképp nem akarlak megsérteni, de ha ilyen kérdéseket teszel fel, hogy mik az alapvető különbségek egy Fender és egy Gibson között, meg más márkák között, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz életed legjobb befektetése. Úgy értem, hogy én akkor vennék 360-ért meg egy gitárt, ha minden szempontból biztos lennék abban, hogy ez tetszik nekem a legjobban, ez nekem való stb. Ha nem vagy benne biztos, válassz egy olcsóbb modellt, mert kapsz már akár 150 körül is jó hangszert. A maradék pénzt meg költsd másra. Így nem bukhatsz sokat, ha esetleg mégse ez tetszik a legjobban. Profi gitárt annak érdemes vennie aki nagyon szerelmes a szakmába. (akkor viszont ismeri a márkákat és pontosan tudja, mit is akar)
Ha meg nagyon jól keres vele valaki, és megteheti, hogy drága gitárt vesz...hát, szerintem vegyen mást. A mai zenei világban a jól megfizetett műfajokban nem az a szűk keresztmetszet, hogy 150 vagy 360 ezer forintos gitár lóg valakinek a nyakában.
Persze lehet, hogy fatálisan félreértettelek. Ismétlem: nehogy megsértődj rajta, csak tanácsokat akartam adni.
Megjegyzem ismertem olyan embert, aki marha profi volt a szakmában, és végignézett a szerkóján. Megállapította, hogy lehetne egy lakása, ha mindent elad. Vett egy jó alapot, meg egy jó stratót, összesen max 350-ért. És ugyanolyan lelkesedéssel folytatta a zenélést, csak kevesebb beleölt pénzzel.
GG
lovagolni valóban nem érdemes a témán, mármint a zajzár kérdésen, de a felhangok befolyásolása egy izgalmas dolog. Ha a határfrekvenciáját bántaná a jelnek, annak nagyon nem örülnénk. Ekkor befolyásolná a felhangokat, helyesebben a felharmonikusok arányát.
A jel tranziensébe szól bele. Egy megcsípett üveghang egy nagyon erős, de rövid jelszinttel indul, ezt a kompresszorunk limiter része leszabályozza, és kicsit bele is koszol. A hangunk kitartását viszont javítja. De maga a megszólalás egyedül a pengetési technikától függ, azon a kompresszor javítani nem tud, csak rontani. Ám pont ez a "rontás" vagyis a tranziens eltorzítása okoz egy olyan effektust, amit én is nagyon szeretek a kompresszált hangban. Jobban hallhatóvá válik általa a pengetési tranziens. Ha a zajzárunk gyenge, az viszont nagyon el tuda cseszni pont ezt a kellemesen és határozottan megszólaló hangindítást. Ezért inkább nem használtam én sem, mert drágábbra nem volt pénzem, az olcsók meg...hát elég gyengék, de ezt már kiveséztük.
Mostanaban gondolkozom gitarvasarlason, szeretnem a velemenyeteket kerni:
egy uj (2000-es) Fender Strato-t neztem ki magamnak, javorfa fogolappal (360e-be kerul). Osszehasonlitottam tobb mas hangszerrel is (mindenfele Gibsonnal pl.), nekem speciel az araktol fuggetlenul eddig ez tetszett a legjobban, bar nem gondolom mind kozul ez volt "a legjobb" (meg kell hogy mondjam az osszes Gibson amit neztem joval tobbe kerult). A kerdesem az az hogy tud-e v.ki a markarol, a markak kozotti kulonbsegekrol (elektromos gitarok kozott, foleg a gibson-fender kozott) v. a strato-krol ugy altalaban, tippeket, tanacsokat stb... (vagy akar magaval a gitarvasarlassal kapcsolatban)?
Május 19-én BLUES TRAIN koncert lesz a KÁVÉS KATICÁBAN.
A zenekar kizárólag blues-okat játszik fúvóskórussal kiegészülve.
(dob,bass,gitár,zongora,sax,trombita,ének,vokál)
NINCS BEUGRÓ és korrekt árak.
Néhány előadó akinek szerzeménye elhangzik:
B.B.King
Carey Bell
Joe Louis Walker
Johnny Winter
Koko Taylor
Lucky Peterson
Robert Cray
Taj Mahal
The Holmes Brothers
Willie Dixon
stb ...
Gyertek el !!
( a hely a Lehel téri piacnál van, a Váci és a Gogol sarkán [Váci út 54.] )