Sziasztok! Keresek magyar kerékpárhoz a hátsó agy tengelyére szerelhető szoknyavédő-háló rögzítő fület, 2 db-ot. Ha van valakinek eladóba, érdekelne korrekt áron.
Igen tőle van de nem vettem hanem cseréltem.Hát ha látott már ilyen táblát valaki.A sárvédői Budapest kerékpáré,becsikozva.Szeged-Pest-Eger itt a végállomás,ha csak nem kinálnak érte valami szemtelenül nagy összeget :-)
Akkor tudom kitől vetted.! Seres Dávid Zsigmond igaz? :D Jó. Hát itt helyben ..én Ruzsai vagyok közel Szegedhez és egy öreg bácsi gyűjtötte ezeket. Ő elmondása szerint a 60-as évek elején Szegeden "garázs vásár volt" és megvette. A kormánya ilyen hát hogy is mondjam drasztikus volt.. valami nagyon régi szinte chopper motornak vagy valami babettának a kormánya volt benne. Az üléssel megszenvedtem. Ja.. az öreg azt is mondta hogy ő sem látott ilyet sőt ritka... főleg hogy ilyen jó állapotban van ...
Cseréltem. Ebben több fantáziát láttam,mint amire cseréltem. Pestről került hozzm,házhoz hozták.De csak egy 5-ös van az agyban :-)A kormányt sajnálom,hogy nincs meg.
ÜDV! EZ AZ ENYÉM volt...!!!! pontosan tudom! gyártási év 1935. hátsó agyban 35-ös szám lesz. Mesélj már róla kitől vetted hol? mennyiért? ha! szabad tudnom. Nagyon olcsón jutottam hozzá és 10.000 adtam tovább. tisztán emlékszem mikor elhoztam.
Hozzám került ez a Puch Silberrad tipusú kerékpár.Látott-e már valaki ilyen téblával ilyen kerékpárt? Maratott vázzal láttam,de ez a tábla még másnak is ujdonság volt nem csak nekem. A kerékpár 1935-ös Styria aggyal. Keresnék hozzá kormányt
van egy veterán binyóm ,de sajnos nem talállok adatot róla sehol. A neve Horizont. Vannak képek és nagyon jó állapotban van. Szeretnék megtudni többet róla .
Első ismerkedésem a szovjet technikával csúfos balesettel végződött. A fecske kerékpárom feldőlt, melynek következtében az addig hibátlan állapotú első fényszóró vastag lámpaüvege ripityára tört.
Tisztelettel keresnék ilyen lámpát, vagy akár csak üveget is.
Nem is a távolsággal van gondom, hanem a szerb elnevezését nem tudom. Meg amit 25-30 éve lehetett kapni azt most nem biztos. Azért nem kevés idő. De egyszer föltétlen kimegyek.
Bár részemről nem volt kérdés, csak közlés a temetőbejáráshoz is alkalmas "kis csomagtartó" virágbefogásra is alkalmazható új funkciója.
Az általam közölt prospektusbeli (Glavni Katalog Stari Becej 1937-38) kép pontosan "ezt" a kis csomagtartót ábrázolta és nem hasonlót... de azért kösz..:))
Nekem volt hasonló kormány csomagtartóm. Aztán bringástól ellopták, a bringa meg lett a csomagtartó nem. A nyolcvanas években Szabadkán vettem, rozsdamentes volt és a rögzítése sokkal egyszerűbb. A lemezen volt egy lyuk, a kormányrögzítő anyával lehetett felfogatni. Kerestem szabadkai honlapokon, nem találtam. A szabatos nevét én sem tudom.
Ma tanítóm azzal az első két mondattal kezdte a napomat hogy : "Szia Csaszi... ismered a Sárkányt? -igen, a kerékpárra gondol? "Igen, igen szóval hogy mennyit ér egy olyan? -Mondom neki: állapottól függ..de van egy olyanja? "Neeeem... egyik barátom édesapja a napokban hunyt el és előkerült egy olyan gépezet.
Kiderült hogy a Bringa létezik. Képet sajnos nem tudok még.! fel rakni de ha valaki a napokban rak fel sárkányt akkor róla beszéltem. Az illető apukája Csongrádon! lakik és lehet hogy eladják vagy nem biztos más ember személyében nem akarok beszélni.
Szerintem az egy kis méretű csomagtartó (bármihez...kesztyűhöz, újsághoz, sörösdobozhoz, vagy épp virágcsokorhoz ;) ), amit vagy a kormányra, vagy a hátsó villára lehetett szerelni.
A Láng Jakab féle 1926-os és 1931-es katalógusokban is találni hasonlót.
Tiszteletem mindenkinek!
Ma sikerült a gyűjteményemhez szerezni, egy újabb ritka darabot !
Nem más mint egy HUNNIA kerékpár! Sajnos csak annyit tudni róla, hogy kb 1932-ben vásároltk,azt sajnos nem tudni hogy új volt akkor,vagy már használtan vették 32-ben
Nos,ha valaki tud róla bármit,akkor kérem írja meg !
Nagyon szépen köszönöm az infókat !
Szép estét mindenkinek !
Az ék kimaradt a felsorolásból...ki lehet lazulva, vagy kopva. Szét kell szedni, ilyenkor már belefér a középagy zsírzása. Megtisztítani a csapágyakat, és mérlegelni kell a kopás nagyságát !
Egy kérdés: 70-es évekbeli CSepel kerékpár hajtás közben középen nyikorog, Mit kellene cserélnem rajta ? /a csapágyakat ,pedálokat már kicseréltem , talán a hajtókart vagy esetleg tengelyt?
A most kapható Csepel tengely megfelelő erre a célra?
CORTINA SUWE váltója van - ez osztrák (Bécsben készült) - úgy tudom 1953-tól gyártották néhány éven keresztül. Valamikor régebben eltört, és nem igazán precízen javították meg.
Úgy néz ki eljött az idő hogy sokat emlegetett ismerősöm Csepel Szilajához segítséget kérjek. Nagy szükség lenne kettő darab hajtókarra, az egyik egészen jó állapotú, a másik viszont szinte teljesen el van hajolva, majdhogynem minden fordulatnál lecsúszik az ember lába (a pedállal nem lehet gond).
A másik probléma a hátsó aggyal van (ugye ez a tipikus újfajta Super Granat), nem fog már eléggé erősen. Itt lehetséges hogy csak valami alkatrész kopott, vagy inkább érdemes egy teljesen új aggyal próbálkozni? Ebben szintén segítségeteket kérem.
Ez a kettő alkatrész jelentene most újjászületést a Szilajnak, a többi apróságot majd megoldjuk (csapágy cserék például). Köszönöm előre is ha megnézitek esetleg rendelkeztek-e valamelyikkel, ami átkerülhetne az említett bringába.
Szerintem a képeken látható kerékpár egy női WM Luxus, de a pontos beazonosításához szükség lenne a nyaktábla - vagy annak helye - szegecstávolságára.
Mérd le kérlek, majd ha megvan a milliméterben mért távolság, látogass el a következő oldalra, ahol az eddig ismert, magyar gyártású nyaktáblák, sárvédődíszek listáját találod:
Köszönöm a felvilágosítást. A nyaktáblán van még külömbség. Az enyémen van még alul opel felir. Az jelenthet-e valamit. Még annyit kérdeznék, hogy milyen értéket képviselhet ebben az állapotában? Köszönöm!
Értem.! a legutolsó kis csavart is le kéne fényképezni.. ha nem gond nagyon nagyon kíváncsi vagyok rá. am.: Mai szerzemények a (helyi) Ruzsai vásárról A
Úgy kuka, hogy el vannak rakva egy műanyag vödörbe, eldobni nem szándékozom, majd rakok fel képeket, hátha valakinek kellenek, vagy esetleg megpróbálo én felújítani, de nem mostanában... :) Mind 2nek látszik a nyeregcső rögzítőjénél a vázszám, majd leolvasom hétfőn (sajna holnap estig meló van).
Üdv. Mondhatni 'jó állapotban vannak. Ne dobj el semmit..!!! attól hogy kuka még ne dobjuk el (felújítási darab) Inkább vázszám, érdekelne. Ha kiakarod deríteni milyen bringákról beszélünk.
Itt vannak a képek, a női lesz használva, új gumik (külső/belső) vannak rajta, de minden más javításra/cserére szorul...; Próbáltam a mai 622es (vagy 700as) kerekeket, de azok kisebbek -ezek a mai 29esnek felelhetnek meg- de nem szépen álltak benne, úgyhogy ezek a kő nehéz kerekeket javítom fel (főleg a küllőkkel lesz dolgom), az agyak/csapágyak kotyognak, a markolat ragad/málik, a világítás (régi Bosh dinamó és lámpa) kuka, az első fék gumija szintén málik, a pedál még talán használható, a sárvédőket lehet hagyom (legalábbis amíg nem találok valami jobbat)...
SOS jelleggel eladó két kerékpár, részletek alant. Nem nyerészkedni szeretnék rajtuk hanem minél hamarabb szabadulni tőlük, vasba sajnálnám adni őket, bízom benne, valaki lát bennük fantáziát.
1. Diamant típusú férfi kerékpár, háború előtti gyártmány. Fellelt, használt állapotban. PIT kilométerórával, Bosch lámpával. Hátsó kereke gumifalcos, az első már cserélt, a gumik koruktól fogva kirepedeztek. Az elmúlt 15-20 évet kampóra akasztva töltötte. Irányár: 5000 azaz 5 ezer forint.
2. Szovjet gyártmányú (MMB3) férfi kerékpár. Nem patika állapotú, de viszonylag keveset használt. Nyerge, pedáljai, gumiabroncsai, pumpája és lakatja, lámpája és prizmái gyáriak, mindegyiken olvasható a CCCP felirat. Szintén 15-20 éve kampón lógott. Irányár: 7000 azaz 7 ezer forint.
Az árak alkuképesek, a kettő együtt vihető 10 ezer forintért is. Mail címem publikus.
ÜDV. Szeretnék kis segítséget kérni. A mellékelt képen látható kerékpár, milyen évjáratú lehet a vázszám alapján és a kép szerint mennyire lehet eredeti? Talán jól láthatóak a képek. Segítséget előre is köszönöm!! Zsolt
találtam feleségem Tatájának padlásán 2db férfi Csepel vázat, és a szobában volt egy női Csepel bicikli. Én szeretnék összerakni magamnak egy használhatót a 3ból (a többi alkatrész vihető lesz), de megakadtam; a férfivázasból nem tudom kiszedni a hajtókart (nem ékes). 2 lyuk van a hajtókar felfogatásán, és nem tudom hogy szedjem ki... (holnap kép is lesz). Olvasgattam/lapozgattam a fórumot, de erre nem találtam rá... Megköszönném, ha valaki leírná, hogy kezdjek neki. Előre is köszi!
Ha ugyanarra gondolunk, akkor csak a sárvédődísz Papp. A váz muffolása Kühne Únió, a nyaktábla vagy WM vagy RM Csepel. Már többször hirdették és az ára is csökkenő.
Üdv! Keresnék ROTAX feliratos kontra-kart, továbbá "verseny kerékpár" régi acél stucnit. Rozsda nem akadály. Van pár csere holmim, vagy megvásárolnám. Üdv
Egy Csepel Velence kerékpárt szeretnék megmenteni és szépen felújítani. Elég jó állapotban van, de a kormány és az első fék szerintem nem eredeti. Csatolok róla ezen a linken pár fényképet.
Gyönyörű!!! Gondolom nem 90 -nel kezdődik a száma... Amit én csinálok az 1931 -es. Egy speciális kiadású vázat keresek, amiknek a sorszáma 90 -nel kezdődik.
Az első villa csapágyazása, és a hajtómű körül minden magyar. Szovjet cucc tutira nincs rajta semmi. A nagylánckerékről készítettem képet a láncvédő nélkül is.
ez a gyártó illetve KTSZ minden szarral foglalkozott . kezdve a Gyermek korodból emlékezetes műanyag pohártól a kenyérpiritón át a kerékpárig . Jellemzője volt hogy majdnem csak bedolgozókat foglalkoztatott , meg néhány nyugdíjast és szellemi fogyatékost . Ma leginkább megfelelne egy nonprofit Kft nek .
Vázszám? egyéb jelek? közelebbi képek... szegtáv,festés, csíkozás egyéb minták,első agy. még ezeken kívül egyéb jelzések beütések. Ezeket keress. Üdv: Csaszi
Van egy kiváló állapotú lányvázas Csepel Polkám is, nagyon menő eredeti villával, virtuális múzeumban sem láttam ezt a típust, szintén gazdáját keresi.
Sziasztok, van egy eladó "Csepel Cross 20"-asom, nem egy gyakori bringa, ezért gondoltam mielőtt kirakom hirdetési piacra megmutatom itt a szakértőknek, le ne maradjon róla a komoly érdeklődő. Első "rendes" biciklim volt, '83-ban kaptam, azóta garázsban pihent, ezért permetszerű felületi rozsdásodás van csak rajta, és persze az irdatlan mennyiségű - használatból eredő - karcolás, zúzódás. A műbőr "motocross" ülés a bal oldalán középen kb. másfél centi hosszan ki van lyukadva, gyógyítható.
Szerintem nagyszerű felújítási project lehet belőle, de én nem értek a régi kerékpárok felújításához, plusz a gyerekeim már kinőtték. Ha jó ajánlatot kapok rá akkor előre egyeztetett (= azonnal leüthető) időpontban felteszem jófogásra így a háztól-házig szállítás is megoldódik. Ne privit küldjetek hanem írjatok bátran a peca@nincsmail.hu -ra, megnézem naponta.
Ha nem bánod, akkor a csengőről készült képet feltenném a virtuális múzeum oldalára is, valamint a rajta lévő infóval bővítettem az oldalon lévő térképet is.
Hali! Szerintem ez a szovjet ipar remeke lehet. Az első villa felső anya csapágyház , ahajtómü alkatrészei a nagylánckerék az szovjet. Ugyanakkor a hátsó papucs az háboru előtti kerékpárokra jellemző. Mondjuk 70 % bizonyosságal szovjetnek mondanám.
A Szigetszentmiklósi bőrzén vásároltam ezt a kerékpárt. Segítségeteket szeretném kérni a beazonosításában. A baloldali villapapucsban találtam egy három számjegyű számot 78X a harmadik szám nem olvasható, szoci időszaból származó magyar alkatrészekkel van szerelve.
Ma találtam egy ugyan ilyen kereket, majd holnap képeket is rakok.! enyém is 42-es, belülről letört az egyik kis fém darab ezért csak az egyik fém nyomja ki a dobot... és szét tört a baloldali ( fogaskerék) felöli golyós kosár.. ja! és szét küllőzték de össze már nem ment.
Köszönöm. Ezzel az a baj, hogy mindent átszereltek magyar cuccokkal. Volt eladásra hirdetve régebben egy ilyen típus, de akkor nem vettem komolyan. Most a részletekről /lánckerék, villa/ nem sokat tudok összeszedni és a száma alapján az évjáratot sem tudom belőni. Egyelőre, remélem.
Üdv, LEHET"! tudok még egy ugyanilyen első muffolású, 3 szegecses bringát. Elég messze van tőlem kint a tanyán... a héten kinézek és ha jól emlékszek hasonló van kint...
pazolta2010.01.170020316Ez is egy Phanomen Schwingrad,csak 1942-es és meglehetősen egyben van.. Eza váz bölcső már jobban hasonlít Harsanyip vázához... Előzmény: pazolta (20314) harsanyip2010.01.170020315Sajnos nem tudtam jobb képeket csinálni. A vázszám a bal oldalon van apróbb számokkal, mint a csepelieken. Tényleg elég közel van a két cső egymáshoz, lehet, hogy gyárilag nem így volt. Az alsó cső az alsó merevítőnél volt eltörve. Biztos, hogy karamboloztak vele, mert az első villa is meg van hajolva. A nyeregcső nekem nem tünt hajlottnak, de lehet, hogy a te szemed jobban kiszúrja még egy telefonos képről is, elképzelhető. Tüzetesebben még nem tudtam átvizsgálni, de pár jellegzetességet megfigyeltem, pl. a támvillák teteje díszes kialakítású, az összekötőjük egy lapos közdarab.
A férfit csak a díszítés miatt tettem fel...:))Előzmény: csep-el (20304) hagymatech2010.01.170020313(Mondjuk oda is van írva...) Még mindig el tudnám viselni.....;)Előzmény: hagymatech (20312) hagymatech2010.01.170020312HÚÚÚ....ez egy Schwingrad váz....:))Előzmény: sramx0 (20310) pazolta2010.01.170020311Szia! Hát nehéz egy fotóról megmondani, hogy milyen, még ha élesebb lenne sem. Valóban hasonlít az íve a Rigáéra, csak az egy távtartós volt.
Az meg hogy hatjegyű szám van beütve az sem mond sokat... még akkor sem, ha tudnánk, hogy melyik oldalon van.... Németéknél volt vagy 150 üzem, mind más és más beütéssel számozással.... Az valószínű, hogy nem Phanomen, mindenesetre kérés nélkül is felteszem azt a képet amit Felsőtárkányban csináltam csep-el szakinál:)))
Ennek szűkebb a csőtávja alul, mint a Tiédnek, viszont ezen 6jegyű vázszám volt, igaz jobb oldalról beütve.. Sok-sok gépet kell megnézni a külföldiek közül,hogy eltaláljuk, hogy hova való.... Látod én ezért próbáltam múltkor is a külföldi gépeket egy kicsit közelebb hozni, mert ha azokat kicsit jobban megismerjük, akkor könnyebb kiszürni, hogy melyik magyar melyik nem...:))) Nem? A Winyóm lassan megtelik, annyi fotótt gyűjtöttem már be a netről.... Ember bízva - bízzál......:))Előzmény: harsanyip (20300) sramx02010.01.170020310http://cgi.ebay.de/Phaenomen-Schwingrad-Fahrrad-mit-Federung-1939-Zittau_W0QQitemZ290388031169QQcmdZViewItemQQptZTransportwesen?hash=item439c79b6c1Előzmény: csep-el (20304) pazolta2010.01.170020309Szia! Hát igen! Nem árt szétszedés előtt egy falapra lefektetni és körberajzolni! Persze figyelembe kell venni, ha esetleg deformált a váz, ilyenkor kellene egy másik, amelyik jó, vagy a pontos méret! Erre való a vázgeometria! Sajnos a kezdeti lelkes visszhangok után elhalgatott majdnem mindenki ez ügyben, egyedül Zsocab szaki szorgoskodott a rajzokkal.... Visszatérve a hattyúnyak vázakra: a túlterhelésnek elsősorban a nyeregcső esik áldozatul, a Te fotódon is látszik, hogy kissé hátrahajolt a felső váz becsatlakozásánál. Most szándékozom egy szerszámot készíteni, pont erre a célra...Előzmény: hagymatech (20299) pazolta2010.01.170020308Szia! Ez csak a biztonság miatt van, hogy míg folyasztják a rezet, addig szét ne csússzék a két alkatrész...:) Tulajdonképpen egy kis szög kb. 2mm átmérője van, minden gyártó így rakta össze a vázait.Előzmény: Zsocab (20298) csep-el2010.01.170020307Hát ez tényleg nem sok!Sőt semmi! Azért köszi!Előzmény: hagymatech (20306) hagymatech2010.01.170020306Nem sok infó van....de azért akad...:)) http://www.joergs-oldtimer.de/phaenomen.htm#Geschichtliche%20DatenElőzmény: csep-el (20304) hagymatech2010.01.170020305Elméletileg ez egy Phanomen váz....Nyaktáblája még nincs, de...az biztos, hogy 1939-40-es alkatrészekkel szerelték...:)) Előzmény: csep-el (20301) csep-el2010.01.170020304Ha valaki találna Phanomenes bicajos külföldi oldalt,nekem elküldhetné,én nem találtam,csak motorost.papuka2010.01.170020303A ruszki nyaktáblák nekem vannak, majd átfigerészem a szegecstáv szerint:-))Előzmény: harsanyip (20300) csep-el2010.01.170020302Azt hiszem Pazoltának van egy ilyenről képe.A felsőtárkányi kiállitáson volt egy női phanomen.Ha szépen megkéred biztos előhalássza azt a képet!Előzmény: harsanyip (20300) ... | 1514 | 1515 | 1516 | 1517 | 1518 | 1519 | 1520 | 1521 | 1522 | 1523 | 1524 | ...103050100200500 db/lap
Az én Turám '61-es. Bár az eredeti tulaj fiától vettem, aki szerint '55-ben vették. A gumik 61-es gyártmányúak rajta, és szerintem az eredetijei. 55-még a tábla közepén lévő körben szerepelt volna az RM monogram. A tied még javában 50-es évek beli, a falcos kerekek, és a sima domború sárvédők miatt. Esetleg a hátsó sárvédő alsó csavarja nem függőleges? A váznyaktáblán nincs RM monogram? A vázszám melletti kicsi betűk, nem tudom mit jelölhetnek (a te esetedben az "u" az enyémnél a"k").
Itt lesz a gép,már egy kicsit rendbe tettem. Még az eredeti ülését, markolatát javítgatom. Számomra érdekes a sárvédő és a falcos kerék is benne. Az UD vázszámról sem tudtam meg sok mindent. A tiédnek mi a vázszáma?
Tegnap garázst takarítottam.Van pár felesleges bicós dolgom,amiket eladnék ill.elcserélnék.Feltettem őket a Veteránapróra és a Jófogásra is. A 20-9381844-es számon hívjatok,ha érdekel belőlük vmi.Pár fotót teszek fel ide is.
Mai szerzemény. Bár ez sem kimondottan veterán, de ha megtudnátok mondani, ami elég rosszul látszik TL vagy TI alvázszám beütéssel mikori lehet. És az első villa azzal a hosszú menetes szárral mi a bánat lehet benne? Esetleg hosszabbra hegesztették, vagy esetleg valaki otthon hosszabbra mokolta. Kösz.
Ha jól tudom, akkor te egy első évben gyártott bringát hajtottál fel. Biztos hogy 1960 fele de pontosan én sem tudom .. a falunkban van egy bácsi akinek pontosan !ilyen! van!! az ő vázszáma 736 és ő is 1960 tájt vette. elsőnek piros színnel kezdték a csíkozást...aztán kék utána zöld is volt.. de az ritka.
Szép, eredeti állapotú. Ez a fajta kormány és a láncvédő '64-től már van. A hajtókar és a pedál cseréjét sem látom valószínűnek, mivel nem egy agyon használt kerékpár. Hamarabb cseréltek volna rajta gumiköpenyt.
Köszönöm a gyors választ és hasznos információkat! Ez számomra megnyugtató. Viszont az érdeklődő sajnos a hiányos ismeretei(nk) miatt elállt a vételi szándékától...
Tisztelt Phasie! Ha a vázszám I-jét vesszük alapul, akkor ez egy 1969. évi viszonylag késői Toldi/Ballon kerékpár. Ebben az esetben típus tiszták a részletei, megfelel a bontatlan gyári állapotnak. Teljesen természetes, hogy az amúgy 1955-ben bevezetett típust idővel korszerűsítve hozták forgalomba, az akkori alkatrészekkel, szerelvényekkel. 1969-70. évben gyártották a Toldikat útóljára tömegesen, az ezt követő három évben csak 3-6-3db készült évente. Varsa Endre könyve segített a pontos adatok forrását illetően. Üdv!
Véleményeket szeretnék kérni egy Toldi kerékpárral kapcsolatban, amit hirdetek. Legjobb tudomásom szerint eredeti állapotban van és nem volt bontva. Műszakilag rendben van, különösen a forgó részek. Mivel ellentmondásba keveredtünk egy érdeklődővel pár részlettel kapcsolatban szeretnék tisztán látni. A festés az eredeti - nem hibátlan, de a piros/arany csíkozás és felirat bőven jól látszik mindenhol. Fűzött felni Super Gránát zsírzógombos agyakkal együtt és Emergé Super Ballon gumik eredetiek. Csomagtartó, nyereg úgyszintén. Nyaktábla természetesen megvan. Láncvédő - bár ez is kifogás volt, mivel nem a "lekerekített fajta" - szintén eredeti, azt is végigkíséri a csíkozás. A Hajtókarnál szintén ez volt az észrevétel, miszerint "sarkos", nem pedig ovál, illetve prizmás a pedál. (Ebben talán lehet igazság..) A kormány esetében, hogy állítható (bilincses), nem pedig fix (merev stucnisra gondolhatott?), valamint a fékkar nem a lapos, hanem ovális. Az illető által keresett dolgok számomra korábbi típusra utalnak. Ez a példány talán fiatalabb, de elképzelhető, hogy rosszul lőttük be az évjáratot. Sajnos a félhomályban nem tudtuk tisztán kivenni a vázszámot, talán "I" lehetett az elején, egy talán 60-as szám.. stb. Ezt hamarosan igyekszem pontosan megadni.
Láttam jó néhány Toldit fórumon, veterán portálon, de nem feltétlenül visznek közelebb a megoldáshoz, valamint sajnos sok közöttük a "valaha szebb napokat látott". Mivel a kerékpár eladó, meghallgatok minden ésszerű ajánlatot is. Csatolok képeket, ha nem jelenik meg, szívesen küldök e-mail-en. Előre is köszönöm! Kiváló tisztelettel: Balázs
Pazolta: Köszönöm a segítséget. Sajnos a kerekei nem voltak meg hozzá.
Csep-el: Igazad van, a lánckerék az SHB bringákban is előfordul, de nem lehet 100%-ra SHB lánckeréknek "kikiáltani". Viszont a hajtókarok nagyon WM-esek. Azért köszi a segítséget.
Ő egy mai szerzemény. Nem nagyon boldogulok az UD vázszámmal. Úgy néztem,hogy'63 körüli lehet, falcos kerekek vannak benne és ez a csíkozás.? Sajnos nem megyek vele semmire.
Bocsi,hogy csak most reagálok .De szerdától mostanáig ,látástól mikulásig dolgoztam ! De holnap hívjál a Telenor /80 11 859 es számon ,és meg beszéljük a részleteket .Mert mint látom megint nem müködik a email.
Gratulálok a "házi" Sárkányhoz. Jó helyre kerül. :)
Spezial nékem ezt a gépet sikerül nemrég megszereznem. Sötét barnára mázolták át. Gyors nitrózás után, egész sok zöld-fehér csíkozás jött elő. Nyaktábla szegecstáv: 63mm. Szerintetek melyik évben gyárthatták?
Ha minden igaz, ilyen nyaktábla kellene rá.
Esetleg valakinek lenne ilyen nyaktábla eladó vagy csere? Nagyon hálás lennék a segítségért!
Sajnálom, hogy nem lehettem ott a Kecskeméti találkozón. El vagyok képedve a csengőtető esetén, azt hittem ilyen egy kis közösségben nem fordulhat elő:(
A markolatot dobd a tűzbe,hisz fából van,majd küldök Camping müanyag markolatot rá,hidd el jobb a fogása!Vagy vágsz rá gumislagból.De a váznak tényleg oda van igy elgörbiteni.-Karambolos volt??- :-)
:-) Nem baj, majd teleaggatom minden szarral, hogy egy kicsit feldobjam... Levágom a sárvédő elején, hogy a húzós csengő felférjen, kannakast aggatok rá és nagy szögvas csomagtartót. stb... Lefújom a kormányt kályhaezüsttel és szép lesz :-) :-D
Sziasztok. Szeretném kérni a segítségeteket,a képeken látható kerékpárváz beazonosításához. Amit tudok róla: gránát agy van benne, a WM beütés látszik, a vázszáma C14864 , a szegecstáv pedig 62mm. Előre is köszönöm!
Üdv írtam már korábban, hogy Csepel Toldi kérékpáromhoz keresek kerekeket és egy Dongó motort.
Továbbá érdekelne, hogy mikori gyártású a gép. A vázszáma <58501És hogy milyen típusú lámpák, dinamó illenek hozzá korban. Aki nekem segíteni az vagy írjon ide, vagy küldjön e-mailt a vigh.gyula2000kukac gmail.com email címre vagy írjon ide a fórumba.
Most kaptam az infot megkeresésedről , nem müködik a e-milom . De írtam itt a forumon is ,hogy itt a forumon vagy a Telenor /80 11 859 számon vagyok elérhető! Nemtudom ,hogy itt folytatjuk vagy csörögsz ? Megértésedet köszönöm és várom jeletkezésedet .(de tettem egy probát ,mert ma csináltak egy -beavatkozást a telefonomon .De nem tudom ,hogy sikeres volt-e a probálkozásom !)
Szia Zoli! Nagy élmény volt a találkozó, és öröm volt élőben találkozni a topik társakkal. Voltak akiket már ismertem (házhoz jöttek a javítani valókkal), és voltak akikkel itt ismerkedtem meg. Remélem jövőre már kicsit több időm lesz a kaja utáni beszélgetésre:-)) Még egyszer köszi az élményt. Üdv Papuka
Szia! Gratulálok, nagyon jók lettek a képek biztos jo volt a hangulat is! Nagyon sajnálom hogy nem lehettem ott, sajnos még mindig fekszem.. Legközelebb mindenképp ott a helyem :-) Üdvözlettel Attila!
Még 1 kérdés a hátsólámpámba milyen foglalat kell? Egyébként olyan dongó is megfelel ami nem működőképes, de egyben legyen, hogy meg lehessen csinálni.
A dongómotor még minndig aktuális, de valamiért nem birok e-mailt írni és a telefonszámot sem találom a kövér bakony dinamóról nemcsináltam kápet, de mindjárt keresek a netenTegnap beleraktam a középagyata sárvédő fehér részét is lefestettem már azótaa táblát nem én festékeztem így össze, már ilyen volt.
A freemailos érdeklödőktől szeretném meg tudni ,hogy érdekik e még a fényképek láttán is a termékek ?
- HercegHerceg - TOP ULO 211 -es lámpa ,4 db patentszem (itt a posta díjat kell meg tudnom még)
-Bán Úr - vázra szerelhető szerszámos táska ?
-CZ D - Ő víssza mondta a vásárládi szándékát ! Köszönöm telefonos meg keresését ,ő jóvoltából tudtam meg a freemailes megkeresésekről . Amit a gépem nem jelzett persze a telefonom sem . Még egyszer KÖSZÖNÖM!
-Vona Úr - Vázra szerelhető szerszámos táskák (szinte új és a kicsit hibás )?
-Manfréd Weiss -Szerszámos táskák ?(De melyik?) A CSODA kerékpárt is szeretné meg vásárolni ?
-Papuka - Kicsit hibás szerszámos táska ?
-Van egy telefonos érdeklödő is, vele már meg is beszéltük a vásárlási szándékát .
Ezeket a leveleket kaptam beérkezési sorrendben 13 án , 14 én pedig egy telefonos meg keresésem is volt ezért írtam így !Persze a becsület is ,és így tisztességes szerintem ! De csak a forumon tudjuk meg beszélni a kéréseket vagy telefonon Telenor/80 11 859 es számon . A Gépem be halt és a telcsim meg nem továbítja a emailokat .
Megértéseteket kőszönöm és várom a vissza jelzéseteket .
Üdv! Bár 3kerekű azért talán mégis itt a helye. Magyar gyártmányú 3 kerekű áruszállító. 60ezret akarnak érte a 2 hozzávaló kerékkel meg egy másiknak a hiányos vázával együtt.
Főleg az ilyen dolgok miatt mondok nemet akkor mikor kiállitásokra kérik a kerékpárokat kölcsön. A Tavalyi az más volt. Az idén vagy 3x kerestek ilyen ügyben,nemet mondtam.Valahol belül mindig az volt bennem elveszik ,eltörik, lelopják. Másnak csak egy tárgy ami érdekes,de nekem lehet,hogy évekig kellett várni rá,hogy meglegyen.Ha elkeritett helyen van és nem férnek hozzá megint más. Kicsit csodálkoztam is,hogy csak ugy szabadon voltak a kerékpárok,piszkálhatták fogdoshatták. Ha meglátom szólok,vagy megveszem,és jelzem.
Szeretném megköszönni mindazoknak akik eljöttek a kméti talira, mert megtiszteltetésnek érzem a részvételüket.
Mint láthattátok sajnos volt alapja az óvatosságnak...
Más.
Tegnap míg egyedül bontottam szét a kiállítást a kerékpártárolóban hagyot Papp Extráról (ami nekem napi közlekedési eszköz) letekerték a csengőfedelet...
Ha valakinek megvételre kínálnák kérem jelezze... lopott árú.
Szia. Mostanában is gyártják, valamikor láttam ilyet kerékpár boltban. Létezett a 20-30as években is, valamelyik katalógusban is láttam és nekem is van egy működő darab.
Találkozott már valaki olyan csengővel, ami: Kormányra szerelhető, aránylag kisméretű csengő; teljesen olyan mint az átlagos, csak nincs kis "füle" amivel megszólaltatható. Viszont a csengőtető megforgatásával (mindegy melyik irányba) nem le vagy rátekerhető a csengő alsó részére, hanem ennek a mozdulatnak a hatására szólal meg. Mit lehet vajon tudni róla?
Pesze én sem az eBay árait követem ,de elképesztő azok az árak nekem is! De egy ismerősöm azt modta ,a szebbik az 2000 simán meg ér és a sérült is mivel felszerelt állapotban nem látszik .De ezt ne itt vitassuk meg csörojéj rám a részletekért.
Hosszas kutatómunka, levéltári adatok feldolgozása és a vöröshadsereg által elhurcolt értékesítési adatok, katalógusok és könyvek tanulmányozása alapján..... börzék szorgalmas látogatásával...
NEEEM! :-) Tudjátok, hogy nem megyek 10 km-nél messzebb bicajért... Nektek is biztosan sokan mesélnek 100 éves meg ilyen-olyan katonai és egyéb bicajokról, mikor kiderül, hogy veterán bringátok van, ami persze szinte sohasem az.... vagy már nincs meg...
50-es évek végi, 60-as évek elejei osztrák és német kerékpárokon szokott ilyen hátsó lámpa lenni az biztos, nekem is egy ilyenhez illeszkedne, mert ami most rajta van (Scharlach márkájú), az egy kicsit idősebb kerékpárokra való inkább, bár így is megállja a helyét. A magas ebay-es vagy akár magyar hirdetési oldalakon időnkén megjelenő húzós árakkal én nem tudok és nem is akarok versenybe szállni, ilyen esetben inkább kivárok... vagyis sok ezret nem tudok költeni egy kis lámpácskára. Ha más igen, akkor sincsen probléma, akkor vigye el más. :)
+
Az én ilyen vázas csodámat 1934-esnek azonosítottam be, szóval ez is lehet ebből az évből származó... de az is tény, hogy én még nem vagyok olyan mélyen szakember a veterán kerékpárok világában, mint több kolléga.
Szeretnék feltenni egy kérdést a TOP-ULO lámpárol.Mikori és min volt ? Az ebay en is csak azt tudtam be azonosítani,hogy osztrák bringán volt! Itt is árulnak 10-15 €közt. Megoldjató persze csap a posta ködséget kell megtudnom.
A vázon a hajtókar és a tengely is benne volt ,tehát ez így volt egyben csak a fogaskerék volt külön de ez is hozzá volt csomagolva olajos rongyba csavarva és így volt berakva egy nagy zsákba .Ezért gondoltam én is ,hogy ez egy . Csak a vázszám az nem stimmel vagy én nem tudom be azonosítani. A veteránkerékpár .hu oldalon probáltam be azonosítani de nem tudom sajos mikori és biztos ,hogy csoda váz .
Meg tudnád kérlek adni a következő adatokat a kerékpárodról, s esetleg még több közeli, éles (a fókusz a kerékpáron van!) fotót feltölteni róla, hogy tudjunk segíteni a beazonosításában:
- vázszám beütés a csövön, a nyereg alatt
- ha vannak szegecslyukak a nyakcsövön, akkor ezek távolsága mm-ben, ha nincsenek, akkor az esetleges matrica maradványokról néhány közeli kép
Így már könnyebb a képek alapján. :) Vagyis ezek szerint a láncszemek és a 3 képes hátsó lámpa (TOP-ULO-211) érdekelne. Megoldható úgy, hogy elutalnám a vételárat és az ajánlott postaköltséget előre?
+
A Csoda lánckerék és hajtókarok nagyon jól néznek ki. A váz olyan, mint az én Csodám, szóval összetartozó lehet. ;)
A padlássöprésnél találtuk ezt a vázat aminek a száma: 22530 és benne van a WM beütés is. Van hozzá egy fémtisztára csiszolt csoda hajtómű ( 175 mm-es) és 1 db krómos (170-es). Egy régi és egy vadi új hajtókar tengely. A homlokcső az megeggyezik a csodavázéval ez biztos, de mivel vázszám csak 5 számból áll így nem tudom beazonosítani hogy a váz az eredeti lehet e. Ebben kérnék tőletek segítséget.
Tisztelettel: Drótszamaras ui: freemailre sajnos még mindig nem tudok válaszolni, csak itt a fórumon vagy telefonon: 06208011859
Sziasztok! Van egy SHB Gladiátor kerékpárom! Bárkinek bármilyen információ,kép,adat,alkatrész van a tulajdonában kérem ossza meg! Ha nem is eladó egy fénykép,minta,méret,bármilyen adat vagy információ sokat segítene!
Üdv! Egy Csepel Toldi felújításába fogtam. Keresek hozzá kerekeket és egy magyar Dongó motort lehetőleg tankkal. Kb mikor gyártották a Toldi bicikliket? Én az 50-es évekre tippelek. Milyen lámpák és dinamó illik hozzá? Nekem vannak Bakony lámpáim "hosszúkásabbak" van belőle fényváltó kapcsolós is meg vannak kerekebbek is. Én a hosszúkásra tippelek, kövér dinamóval. Van továbbá 2 Bosch lámpám és egy bosch dinamóm. Majd holnap rakok fel képet mindenről.
Szia. Köszönöm a segítséget! Próbálok keríteni bele hátsó kereket, annyi hija lenne. Neked nincs véletlen, vagy valaki ha tudna segíteni? Meg vásárolnám és nagyon meg kőszöném! Üdvözlettel Attila
Ma kaptam egy telefonhívást a padlás söprés kapcsán !
Volt aki freemailomra írt de sajnos meg érkezhetett de a technika az csödőt mondott és én nem látom és nem is tudok válaszolni sajnos ! Mégegyszer elnézését kérem mindazoknak akik írtak . Most a ferplé úgy kívánja ,hogy a forumon írt HercegHerceg az első poteciális vevő ! De neki meg ígértem a képeket ,gondolom majd ez után dönt mi kell neki.A képeket a hétvégén prpbálom felrakni .Majd volt egy vívásom tegnap ,és ma egy vevőtől akét hínásos vásárlónak a nyereg táskák a 1db Uno és 1db duplás lámpa mi kell a listaró A többi még szabad. Jc
Hétvégi szerzemények. Jól megtermettek, jó állapotúak. A jobb oldali még sosem volt kerékpárra felszerelve, tárolás során lett rajta pár sérülés az elmúlt 80 évben. A fényes, alu már volt felszerelve, néhány harci sérülése van is, de használva nem nagyon volt az sem, a dörzskrekén még a barnítás is alig kopott meg.
v.eni69kukac freemail.hu a tel szám 20/80 11 859 Kosd .Talán így tudunk eértekezni ! De a héten látástól mikulásig nyomom ,nem biztos hogy reagálok az írásra . Csak másnap vag éjszaka .
Szia. A mellékelt le maradt.. Azért köszönöm az infót! Sajnálom hogy nem tudok menni pedig ott lenne a helyem. Na nem baj ha már rendben lesz minden, pótoljuk. Üdvözlettel Attila!
Üdv! Vásároltam egy gyári állapotú férfi Toldi kerékpárt, gondoltam közkinccsé teszem. Sajnos a fémrészek eléggé elrozsdásodtak ezért most új küllők lesznek befűzve ill a többi alkatrészből keresek jobb állapotút. Alvázszám alapján 1952es évjárat lehet?
Ami nagyon fontos lenne az egy szép első kerékagy. Ha valakinek esetleg van érdekelne! Köszönöm
Sajnos nem kaptam meg, pedig nézegettem folyamatosan a fiókomat, és máshonnét jönnek levelek, úgyhogy nálam rendben kell lennie. A freemail miatt nem is lepődöm meg, sajnos nagyon nem megbízható levelező rendszer, állandóan probléma van vele. Érdemes szerintem áttérni egy másik rendszerre, pl gmail-re, vagy a windows rendszerére (microsoft fiók / hotmail / outlok). Be is lehet állítani úgy tudom, hogy az átállás után még a korábbi freemail-es címre érkező leveleket is fogadják az újabb fiókok.
De ha kapok egy mailcímet itt a fórumon (ilyen formában mint enyémet megadtam; a spamrobotok kiszűrése miatt : dropopi kukac tvn pont hu) akkor írok én egy levelet, hátha úgy akkor össze tudjuk hozni.
A fényképezőgép kukába a telcsin meg nem tudom felrakni ,de megpobálok egy okos embert szerezni aki ért a Nokiához .Vagy ha más nemlessz vesek egy új fényképező gépet valahogy a jövőhéten ! Addig is türelmedet kérem !
2db TOP-ULO-211 es hátdó lámpát ( szinta az egyik új,de a másik is eppen csak felületi karcos )
1db Támvillára szerelhető hátdó lámpát( kis henger alakú ,kid felületi karc van rajt )
4db Mátra fém lánc patentszemet (újak)
1db Mátra lánc 116 dzemes (új)
2db Férfi vázasra szerelhető szerazámos táskát (az egyi szinte új ,a másikon kicsi rosda acsatnál és két szíj hiányzik belőlle )
1db Nyereg alá szerelhető szerszámos táska (szinte új )
1db Egy hátsó lámpát amimek a felsó fele naracs ,az alsó fele bordó és két égő is megy bele( ez is szép állapotú ,olyam mint ha irányjelzős lenne a felső és az sló rész meg villágítás )
Légy szíves írj nekem a dropopi kukac tvn pont hu mailcímemere egy levelet, hogy hol lennének ezek a dolgok (melyik település) illetve egy telefonszámot is kérnék, amin elérhető vagy.
2db Férfi vázasra szerelhető szerazámos táskát (az egyi szinte új ,a másikon kicsi rosda acsatnál és két szíj hiányzik belőlle )
1db Nyereg alá szerelhető szerszámos táska (szinte új )
1db Egy hátsó lámpát amimek a felsó fele naracs ,az alsó fele bordó és két égő is megy bele( ez is szép állapotú ,olyam mint ha irányjelzős lenne a felső és az sló rész meg villágítás )
De sajnos sok minden már a méhben kötőtt ki mire én oda értem . Ha valakit érdekel valami írjon ár 500- 2000 foritig .
Már írtam nem régen ide a forumra egy ház takarításánál találtam egy olyan vázszámú bringát aminek a száma 22530 WM beütés is van rajta . Én meg próbátam be azonosítani a Veteránkerékpár.hu oldal segítsébével . De csak az derült ki ,hogy 1934 ig vázszámoztak. A váznyak alakja az a Csoda kerékpárra hasonlit . Még találtam egy komplett Csoda hajtómüvet +szerelt tengelyt is . Ezt a vázat hogy lehet be azonosítani ?
Nekem van egy Favorit vázam ,de ez már az utolaókból való mert a kapucson rajta van a váltótartószem is. Van egy első kerék ,egy Favorit special váltókar (duplás) ,Special fékkar(de csak egy darab) és egy hátsó váltó . Mind ez Kosdon BP töl 30 km re .
Sziasztok ismét! Kérdésem a következő lenne, nincs valakinek Budapesten vagy környékén eladó bicikli váza értelmes áron? Favorit, Csepel vagy ami ezeknél jobb olyan érdekelne főleg, de mindent meghallgatok, csak olyan érdekel, ami nincs elhajolva. Köszönöm előre is!
Sziasztok, keresek 1988-as Favorit biciklihez, váltó oldali szárnyas kerékanyát, ami ugye a váltó miatt hosszabb mint a másik három. Ha akad valakinek, kérem írjon nekem a camelot_a@indamail.hu -ra
Orosz bringában se? :O én is onnan szedtem... már mint közepet nem találsz.. lehetetlen! én haverom si kiakarta dobni én meg ácsi!! ez pont jó az enyémbe!
A női SHB-.k java az enyém,nálam megnézheted élőben is. Azoknak BAL oldalon van a szám,a férfi kerékpároknál,viszont mind a két oldalon találkoztam már. Én még mindig azt mondom,hogy nagy valószinűséggel SHB.Zavaró az első villa ,mert azoknál jellegzetes darab,és ennél nem olyan.Van a neten férfi SHB is csak valamiért a vázszámot nem fényképezik le,de azért akad 1-2 amit meg lehet nézni. Ennyi!
Ma segíteni voltam egy ismerősömnél lakást ,padlát üríteni.Volt ott minden féle ,de egy Toldi is amire a ismerősöm apja le is csapót (felpumpálta a gumit és haza is ment vele).De én is találtam csodát,de még milyent ! Hajtókar,váz ,hajtómű tengely is volt.Probáltam be azonosítani a váz számot a veterán vázszám katalógusban de én arra jutottam,hogy 34 előtt gyárthaták .De ez nem biztos ha tudtok segíteni meg köszönöm a beazonosításban .A szán 22530.De szerdán megyünk a házhoz és még körül nézek.
Akkor egy cipőben járunk! :D Nekem is azt mondták hogy SHB! Átnéztem az összes Csepelt de mindig találok valamit ami nem stimmel az enyémmel! De kerestem volna SHB-t nem igazán találtam!,ha volt is csak női! Tudnál feltenni a tiédről képet?
Most nézem a kerékpárodat, nekem is van egy kerékpárom, ami nagyon- nagyon hasonlít a Tiédre, annyi különbséggel, hogy nekem baloldalt van a vázszám (8-assal kezdődő), szegecstáv 73mm.
A nyak, muff, hátsó támvilla, vázgeometriája pont ilyen.
A tegnapi napon nekiálltam a Csepel Supernova rendberakásának, magyarán: teljes külső tisztítás szépen leszedve minden alkatrészt külön-külön (váz, sárvédők, láncvédő, felni, lánc, fogaskerekek, külső gumi stb.), illetve első és hátsó csapágy csere. Nagyjából négy, négy és fél óra munka volt, elég aprólékos... A pedál és ülés nem eredeti, minden más igen.
Szia! Lehet hogy segítene ha meg tudnád nézni milyen és mikori hátsóagy van benne. Valőszinűleg a márkajelzés alatt lesz egy kis szám, egy vagy két jegyű, típus és évjáratfüggő. Akár közeli, makró képet is mutathatnáll majd, ha nem egyértelmű szabad szemmel nézve.
Sziasztok! Szeretném beazonosítani de sajnos a nyaktábla nincs! A jobb oldalon 5 jegyű vázszám! Milyen típus lehet? Milyen első lámpa volt ezekre szerelve? Középtengely menete elvan kopva szóval cserélnem kellene.....
Esetleg valaki tudna segíteni, hogy milyen gyártmány lehet az alábbi kerékpár?
Olasz, német, svájci és francia "cuccok" vannak rajta. Campagnolo, Weinmann, Wippermann, Durex, Lepper. A táblája mintha hiányozna. Érdekes, dupla felsőcsöve van, az egyikben van elvezetve a hátsó fék bovdenháza... A rajta lévő alkatrészek olyan 1950-es évekbelinek tűnnek a típusok alapján. Esetleg valaki felismeri? Köszönöm.
Találkoztam ma egy úrral a szerszámos táskával kapcsolatban (lásd előző hozzászólásom), aki hirdet egy Wirtz K. János műhelyében készült versenykerékpárt. Gondoltam megosztom, hátha érdekel valakit. Részletek a lenti hirdetésben.
Szia, sajnos nem valószínű, hogy sokat fog segíteni a hozzászólásom, de mivel a szovjet kerékpárok eléggé hullámzó minőségűek, sőt sajnos inkább nem túl jó minőségűek, ezért lehet hogy érdemesebb lenne egy jó darabra kicserélni, akár a kereket, akár a villát, vagy mindkettőt. Sok előkerül, és sokszor elég nyomott áron meg is lehet szerezni ilyeneket, lehet célravezetőbb lenne két-három kerékpárból összehozni egyet.
Köszönöm a segítséget! Az a baj. itt alapból nincs kosár, hanem a golyók magukban vannak, és a futógyűrűt húzod rá, majd kontrázod le. Lehet, hogy nekem az az alátét hiányzik ami a villa és a kontraanya között lenne, próbáltam sima alátétet odatenni, de az eredmény nem volt túl fényes, ráadásul a villát is a normálnál jobban szétfeszítette szerintem.
Nekem nincs, de volt. Ha jól emlékszem a csapágykónusz és a villa közé alátét van téve. De lehet, hogy tévedek. Mindenesetre, ha a csapágy rossz, dobd ki a golyoskosarat és csak a golyókat rakd vissza, egyel többet, mint volt.
Sziasztok! Rendelkezik valaki XB3/Szputnyik/Fecske nevű szuper Orosz gépezettel? Lenne egy technikai kérdésem, az első kerék gyárilag hogy van rögzítve? Sajnos a kerék csapágyazása sincs a topon, de a nagyobb baj, hogy összeszerelésnél mikor meghúzom a kereket "beferdül", a villa egyik száránál alig lesz hely a másiknál baromi sok, sehogy nem akar jó lenni. Véleményem szerint a villa sincs a toppon, de ha valaki küldene képet az elejéről azt nagyon megköszönném,hátha rájönnék mi nem stimmel vagy mi hiányzik. Segítségeteket előre is köszönöm. Ha bárkinek van eladó szputnyik alkatrésze Budapest környékén ne tartsa magában :)
Köszönjük a képeket, videókat, beszámolócskákat a 29-ei túráról. Nekem is nagyon tetszett a nap, egy élmény volt. Ha még délelőtt nem siettem volna oda a következő pihenőpontra, attól tartva, hogy már az elsőt el is hagyta a társaság... meg a bunkó autós, aki türelmetlenségéből fakadóan dudálni meg hőzöngeni kezdett, mikor egy szakaszon Blazso23 kollégát "kísértem"; de egy leordítás hatására eltakarodott szerencsére. Kellemes társaság gyűlt össze; enni-innivalóval jól el voltunk látva, táncbemutatót élvezhettünk, szép helyeken tekerhettünk, sokan voltunk különféle veterán -szebbnél szebb- bringákkal, a szervezés is rendben volt így elsőre, a különleges veterán autócsodák, a korrekt zsűrizés, stb. Remélem tavasszal lesz hasonló túra, már most várom. :)
Örülök, ha bejött a kerekezés a kis Camping-el, szerintem is jól lehet velük karikázni, tekeregni. Városnézésre is pl nagyon jól alkalmazható. Betenni autóba, elmenni egy másik városba, ott kivenni és élmény lesz a tekerés vele. Szoktam 4-5 órákat is gond nélkül letekerni a kempingemmel. :)
Lennél kedves egy e-mailt írni a dropopi kukac tvn pont hu címemre? Érdekelne a katalógus, garantáltan jó kezekbe kerülne. Biztosan meg tudunk egyezni valamiben. :) Akár egy telszámot is megírhatsz a mailben.
Sziasztok! Veterán kerékpárokban és ahhoz kapcsolódó dokumentációkban jártas fórumtársat keresek, aki tudna segíteni, mennyit érhet egy 70oldalnyi háború-körüli képes alkatrész és kerékpárkatalógus, melyben minden utolsó csavar, csengők alkatrészei, rugós lengővilla, stb dokumentálva van képekkel? Vannak szeszlámpák, karbidlámpák benne, azoknak az égői is. Megválnék ettől a kb A4méretű könyvtől, reális áron. Érdekes, hogy már akkoriban mennyi minden ki volt találva, legtöbb kerékpár a 90es évekig úgy nézett ki, mint ebben a luxus kivitelű kerékpárok.
Sziasztok! A mai napon HercegHerceg-től vettem egy Csepel Supernova-t, így ezzel bővült a kis gyűjtemény. Holnapi napon az Apolló is készen lesz, külön köszonöm rajpura a felajánlást a tengellyel kapcsolatban! Szerencsére most sikerült ilyesmi segítség nélkül megoldani.
Visszatérve a campinghez: Albert sok alkatrészt adott nekem ajándékba hozzá, ilyen a lámpák elől-hátul, csengő, kistáska -és ezen felül még jó pár alkatrész ami nem a campinghez tartozik-, így lesz mivel felszerelni a bringát. Az alkatrészekért mégegyszer nagyon nagy köszönet a kollégának!
Élmény volt ezeken a kis kerekeken haza gurulni, előtte soha nem volt lehetőségem se 20-as méretű, se Camping bringát kipróbálni. Nagyon simán megy, mintha repülne, és az ember nem is érzi hogy egy bringa van alatta, így eléggé érdekes élmény, végig mosolyogva jöttem haza a patak parti bicikli úton, olyan életérzést adott. :) Remélhetőleg lesz még fényképezésre alkalmas időjárás, nagyon szép állapotú a bringa. Meglepően jó vele közlekedni, és a sebessége is optimális nem gyors tekerés esetén.
Én köszönöm, és bocsánat, hogy nem tudtam elköszönni, de majdnem hazáig szereztem egy fuvart.
Nagyon jó volt a buli, a szervezésben voltak apró problémák, de a szervezők szerencséjére volt köztünk egy Pócsi Pisti aki, ha kellett kerékpárt szerelt, az eltévedt embereket összeszedte.
Ismét hozzám került egy ismeretlen férfi váz. Szegecslyuk nincs, igen szép muffozású. Villapapucsban a szám 5050. A hajtóműházon nagy M betű. Akitől hoztam, annak a nagyapja használta az elmondása alapján. Tud valaki valamit róla?
Megtaláltam a kérdésemre a választ, hogy mi az ismeretlen kerékpár márkája. Egy Bécs Ferenc kerékpárról van szó. A http://veterankerekpar.gportal.hu/ oldalon találni még hasonló vázkialakítást és vázfestést. Szép napot mindenkinek.
Leemelem a nemlétező kalapom azok előtt akik abban a 35 fokos melegben
megőrizve eleganciájukat korhű ruháikban végigtekerték az általam mért 47km-t!!
Pigolinó és párja, Rót Erik, több twin run-os nagyot nőttek a szememben:)) én bizony kigombolkoztam a végefelé - be kell valljam...
Persze a csúcs az Blazsóé volt mert ő is korhűen végigtekerte a távot böcsülettel a friss
"veló jogsijával" rá is fért a pihenőkben a sok kedves tanulni vágyó ifjú hölgy pátyolgatása:))
Megtisztelő volt részt venni a rendezvényen! köszönöm még Harkai Pistiéknek is h nem hagytak lemaradni a végefelé teljesen szétbomló tekerőktől...
De a táncosok - az valami csoda volt! sajna nem tudom a nevüket, de megérdemelnének egy kis ingyenreklámot... minden megállónál ropták keményen - ez igen!!
A regisztrációs díj előzetes regisztráció esetén 1000 Ft, a helyszínen 2000 Ft. Veterán cabriolet autók részére ingyenes regisztráció! A regisztrációs díjat az alábbi számlaszámra kell átutalni:
Tulajdonos neve: Fülöp István Bank neve: CIB Bank Számlaszám: 10702136 - 70084415 - 51100002 Megjegyzés: "Adler S.C." és a regisztráció során megadott név
Értékes díjak a részt vevő kerékpároknak, kerékpárosoknak, ruháknak, Hölgyeknek és Uraknak.
Info: 0620-334-1811
Az interneten nevezőknek minden megállóhelyen frissítő, szendvics.
Fellép: Pepita Swing Tánccsoport
Program:
8:00-9:00 Felkészülés 9:30 Indulás a Városligetből (Vajdahunyadvár) veterán cabriolet autók kíséretében 10:00 XIV. Kerület, Cserepesház 11:00 XVI. Kerület, Erzsébetligeti Uszoda 12:00 XVII. Kerület, Fő tér 13:00 Pécel, Isaszeg 14:00 Gödöllő, Királyi Kastély, díjátadó ünnepség, piknik a kastélykertben 16:30 Visszaindulás Budapestre bérelt HÉV kerékpárszállító kocsival (interneten nevezőknek)
Bár ma reggelig úgy volt, hogy holnap leautózók Gödöllőre, szájat tátani, vagyis végignézni a csodákat, de valami most is közbejött. Ezért érdeklődnék, a XVII. kerületbe mely útvonalat érintitek? Esetleg van e tervezett pihenő valamelyik érintett településen.
Szép estét mindenkinek.Van Szentendrén egy darab weinmannn fékkar.Városon belül ingyen célba juttatom.Más esetben ajánlott levélként küldeném.Annyit kérek érte amennyi a postaköltség.Helyben ugye ez nulla.Remélem valakinek hasznára lesz.
szia, ez a szétszedhető középrész inkább felejtős szerintem, hacsaknem valami márkás csészét vagy tengelyt nem találsz. Vagy újat, ami csepel, behangolni, nézni a lógást és utánállitani, akkor jó.
Tudok ékes tengelyű monoblokkot, napi használat esetére, csepelhez hibátlan, tengelyhosszt és menetet tekintve. Behajtod és kész, nincs gond vele. Hogy korban nem ide illlő, az világos, de nincs vele szivás.
A vázszám alapján elvileg nem lehet Túra, én is veterankerekpar.gportal.hu-n néztem, az enyém vázszáma CY , amire azt írta ez a honlap, hogy
Vázszám alapján: Idézem
Hegesztett 24" és Hegesztett 26" - City 24", City 26", Rekord
Elvileg ezek közül kellene hogy legyen valamelyik, a Túráról azt hallottam, hogy forrasztott kerékpárok, amíg az általam leírt meg elvileg hegesztett lehet, gyakorlatilag nem tudom, nem értek hozzá, a vázszám alapján néztem meg én is. 3 lehetőséget írtak le, két City és egy Rekord. ezek közül melyik lehet? Ha ez hegesztett akkor erősebbnek kell lennie nem? Nem tudom, ezért kérdezem. Remélem te tudsz segíteni ebben. Az is lehet hogy így ez a kerékpár ritkaságnak számít nem? A gyártási története érdekelne.
A kerekei épek, a gumin az látható: -CORD 1663 Made in Hungary -EMERGE 28X 11/2
Radlmax azt írta, hogy egy új könyv készítése miatt szeretné elérni a kép készítőjét, vagy a szövegben szereplő Varsa könyv készítőjét, akitől megkaphatná a jogot hogy a képet felhasználják a könyvükben. Ebben kér segítséget, visszajelzést.
Szia! A felnik szerintem nem eredetiek, de a gumik minden bizonnyal azok. Elképzelhető hogy találsz évszámot és talán hónapot is megjelölve a gumikon mint gyártási év, az is támpont lehet, de a vázszám biztosan, már ha a bringa pontos gyártási ideje kellene. A pontos kérdésedet nem tudtam visszakeresni, de elvileg egy Csepel Túrát találtál, itt egy ugyanilyen: http://veterankerekpar.gportal.hu/gindex.php?pg=29041315&gid=2799431
Az általad találtnak az állapota az öregbít gépen, így nagy lehet a különbség a linken és a te általad találtnak. :-)
Köszönöm szépen hogy írtál!!!! Köszönöm, a segítséget!!! :) Remélem, hogy most sikerül képet küldeni, hátha többet tudtok róla mondani :) Amit felraktál képeket egy kerékpárról, teljesen más a váza mint az enyémnek. A képeken azért sötétebb foltos helyenként a gumi, mert lemostam az egész kerékpárt, raktárhelyiségből hoztam ki kicsit porosan, megvan az eredeti nyereg része is, a gumikat még nem pumpáltam fel, szerintem eredeti a festése, ráfestés nyomokat nem találtam rajta. Helyenként vékony felületi rozsdafoltok vannak. Van rajta egy régi rossz csengő is. Használható állapotban van, azért lett rátéve más nyereg is, de végül nem lett használva.
Szia! Köszi a visszajelzést, a képet csatolom mégegyszer, habár lehet most sem fog megjelenni... :) Nem gépről írok jó ideje, így kissé nehézkes.
Mint kiderült anyaghibás volt, de '89 óta ezzel már le lett tekerve nem párezer kilométer, talán azt is mondhatjuk hogy jó hogy eddig bírta, ha mai szemmel nézzük, sőt így inkább csodának nevezhető... :)
Jelenleg a bringa alkatrészre vár, amint meglenne kész lenne, szervizben pihen jelenleg.
HercegHerceg: egyébként szemezek a bringáiddal amiket feltettél a google képekhez, egy szép állapotú Camping-en sokszor elgondolkodtam, pláne ha még összecsukható is lenne, na meg téglavörös gumikkal... :))
Ha ha valakinek van eladó, esetleg fölöslegben egy Apollóra vagy bármilyen minőségben, korban egyező alkatrésze a hajtáshoz, azt nagyon megköszönném. A tengely hiányzik, illetve a baloldali hajtókar, ha ezeket sikerülne szerezni már újra róhatnánk az utat Apollóval... remélem hamarosan felépül a bringa újra. Ha bárkinek van legyen kedves szólni és küldök egy emailt vagy üzenetet.
Még annyi, hogy a mostani Schwinn Csepel-t múltkor felkereste valaki Kohinoor-al kapcsolatosan, és gyanús, hogy olyat mondtak neki, ami nem fedi a valóságot. Vagyis óvatosan a Schwinn Csepel-el... nagy az esélye, hogy kevesebbet - netán rosszul tudják, mint a gyűjtők, a tapasztalatból beszélők.
De ha nem lennél facebook regisztrált, akkor bemásolom amit ott írtunk, illetve a képeket is igyekszem áthozni arról a kpárról: (Sőt inkább képfájlként, úgy jobb lesz)
Amúgy ide is fel tudsz tölteni képeket, a hozzászólás írásánál saját gépről ki lehet választani a képet, majd odacsatolni, és utána elküldeni a hozzászólást, és máris itt lesz a kép fórumban. Mailcímet meg akinek publikus, azt elő lehet halászni a falhasználóneve "alól".
Köszönöm szépen! Tudnál adni egy e-mail címet? Próbáltam elküldeni de nem sikerült. Vannak képeim róla. Ezek a betűk belevannak vésve sorszámmal, azt is lefényképezzem? Várom a válaszod. Mégegyszer köszönöm!
Nekem van egy Retro Csepel kerékpárom. A Váz száma CY -nal kezdődik. A veteránkerékpár.gportal.hu oldalon olvastam, hogy az első betű a "C" betű, megmutatja hogy melyik típus-családba tartozik a kerékpár.
Vázszám kombináció
C = Hegesztett 24" és "26" - City "24", City "26" Rekord
Az utolsó betű az "Y" pedig az évszámot 1985-ös
Csak annyi lenne a kérdésem, ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megérdeklődni ennek a típusnak az eredetét, mert sehol nem találok róla, ezen kívül adatokat. Láttam olyan bejegyzést ahogyan a google-be beírtam, szintén valaki ezt a vázszámos Csepel kerékpárt kereste, és sokan azt mondták, hogy "elütötték" a vázszámot, biztosan Csepel Túra.
Tehát ez elgondolkoztat, hogy nem túl sokat gyárthattak belőle.
A kerékpár vázán rajta van hogy Csepel Túra kerékpár, de attól még ez 1 típushoz tartozik. Olyan mintha nem is létezne. Kivel tudnék evvel kapcsolatban beszélni?
Úgy tudom hogy a hegesztett fajtáknál elég erős strapabíró a vázszerkezet és az értéke mégha retro is nem pár fillér. Amúgy a kerékpár igencsak jó állapotú használható magyar gyártású kerekekkel.
Nekem a Típusnak a történetének a keletkezése, létrejötte kellene. Voltam könyvtárban, de sajnos hasonló könyvet sem találtam. Köszönöm a segítségeteket előre is! Ha volna valaki aki tud információt felvenném vele a kapcsolatot! Még valami, a veteránkerékpár.gportál oldalon, a vázszámkombinációs lap alján azt olvastam hogy a Schwinn-Csepel Műszaki osztályához kell fordulni, ahol szívesen segítenek. Őket hol találhatom meg?
A képeken látható kerékpárról szeretnék információt gyűjteni. Ami tudható: 1950-ben adták el Győrben (már akkor is használtan), majd a 80'-as években "felújították", azóta gyakorlatilag nem használták. Rézből készült tábláján "DALIBOR" felirat. Egyébként nagyon jó gép, napi használatra is alkalmas. Eladó.
Soon a new book will be on the market, about Johann Puch and his bicycles. For that the autor would need some help - he would like to print a Manfred Weiss poster in it, but he cannot reach the owner of the poster or the autor of this hungarian book: ENDRE, Varsa: Magyar Kerékpárok, Budapest 2008 - there the poster is printed too. The autor would need the permission of the owner of the poster or the owner of the picture to print it in the new Puch book.
I hope its understandable :) - maybe someone of you can help
Már régóta épülő kerékpáromhoz ilyen, hátsó villára való, két darabból álló tartóbilincseket keresnék a 30-40-es évekből. Ezek még kerekebb formát mutattak,a későbbiek inkább ilyen szögletesebb,háromszög alakúak voltak.
Szia, igen ez már Schwinn Csepel ideál amit én vennék. Olyan mint neked a lila, csak ez sárga fekete, meg ennek a hajtókarja fekete színű nem krómos. De élőben még nem láttam csak képen.
Robusta nyergem van pár, úgyhogy olyan nem kell, köszönöm. Csoda táblák, sárvédődísz, csengő; női vázhoz váztáska, Styria alkatrészek, karbid/olaj/acetilén/petróleumlámpák, Wm csengők, kerékfutó csengő ... stb. Ilyesmik érdekelnének főként.
De meglesz az a táska, előbb vagy utóbb; biztos vagyok benne. :)
Ha gyönyörű, gyakorlatilag makulátlan, alig használt, és teljesen gyári, akkor annyit még akár meg is érhet. De ha 1992-es, akkor már Schwinn Csepel illene hogy legyen. Amúgy árulok most én is sok darab kerékpárt, van köztük több verseny is, elég jó darabok, különösen a Royal a versenyek közül. És igen jó áraim vannak. Facebook-ra több csoportba feltettem őket, és már kezdenek is jönni az érdeklődések.
Csepel Budapest Sport piros 16 000 Csepel Camping kék 13 000 Csepel Camping fehér 15 000 Csepel Cross "motocross" 14 000 Csepel Hullám piros 11 000 Csepel Mecsek 3 seb agyváltó + ajándék 18 000 Csepel R26 bordó 12 000 Csepel Schwinn lila verseny 10 sebesség 15 000 Csepel Skála Sprint piros női 8 000 Csepel Sport világoszöld verseny 3 seb agyváltó 10 000 Csepel Sport sötétzöld verseny 5 seb láncváltó 14 000 Csepel Camping piros pirosgumis 12 000 Csepel Tornádó ezüst 24" verseny 9 000 Csepel Touring "nagyon" piros 14 000 Csepel Únió világos almazöld verseny 5 sebesség 15 000 Szovjet XB3 fecske zöld 8 000 Csepel Túra piros női pirosgumis 13 000
Sziasztok. Abban kérném a segítségeteket hogy venni szeretnék egy Csepel versenykerékpárt. Találtam is egy szép újszerűt 30000ft-ért adnák, megér szerintetek ennyit ? Az évjárata kb 1992-es 10sebességes, előre is köszönöm.
Sajnos csak pár pótalkatrészem van (pl. famarkolat, lánckerék, pedálgumik, csomagtartó), amiket a kerékpárjaim esetleges meghibásodásának, amortizációjának orvoslására tartogatok.
Ám a sárvédődíszen kívül van egy Robusta nyergem, ami még talán számításba jöhet. Kérdés, hogy ez téged érdekel-e, illetve, hogy értékben megfelel-e a táskának?
A kép lemaradt teljesen, pedig érdekelne, hogy hogyan adta meg magát. Amúgy a balos hajtókarok lehet "el vannak átkozva" nálam itt nemrég pl-ul kettőnek a menete volt rosssz, ezért cserélnem kellett őket.
Tisztelt Mindenki ! Új vagyok e téren,ha valamit nem jól írok,kérem javítsanak ki. Nemrég vettem egy női kerékpárt (képeket is teszek fel róla ),a nyakcetlin Diamant felirattal,és egy babafejjel.Szerintem minden eredeti rajta( a két gumin kívül),valamint a szoknyavédő hiányzik róla.Kérdésem : Mennyit ér ez a gép?? Esetleg ha valaki megszeretné venni......... Tisztelettel Mindenkinek: Barba- Róza
Meg egy Mondial is, ami ugyanez a vázas - hátsó támvilla alsó csavarozottsága. És azon a vázszám mindössze 4 karakter, de csak számokból áll, vagyis nincs betű. Ha az igaz, hogy ezek a vázak Indiából kerültek be akkoriban és a Csepel ezután készre szerelte őket ... lehet hogy semmi valós - legalábbis a csepel vázszámozásához mérhető - ráció nincs bennük?!
(ez van fent az MGYVK-n, de erősen buherált kép, ha valaki tud, készítsen autentikusabb fotókat, Yoleeka biztos szívesen felteszi.
Tehát a Mondialok már önmagukban sem számozódnak egyformán :-)
Egyébként ő a számla szerint 1979-ben vette a gépet, és még az is rajta van a papíron, hogy a minőségi tulajdonságok tanúsítása 1976. X. 29. dátumú. (gondolom a Mondial típusé kompletten, tehát kb. akkortól forgalmazták)
Én is úgy tudom, hogy ezek (Mondial, Kohinoor) indiai jövevények, ezért a csepeliekhez nem passzoló vázszámokon nem lepődök meg.
És ami még érdekes, hogy az MGYVK-n van olyan Mondial is, ami exportra készült, ez jól látszik a matricázáson.
Tehát vettek vázat Indiából, felszerelték, aztán továbbpasszolták külföldre. Manapság ez már mindennapos, akkoriban talán még nem volt az.
Miután ismerősöm Szilaja megvált az egyik hajtókartól (talán az is a bal volt), most követte az én Apollómé is. Úgy néz ki kb. átlagban 23 évet bírnak. :-)
Nem volt nagy öröm, pláne akkor nem lett volna ha épp jönnek is mögöttem és úgy szakad le, így kis meglepődéssél és hazatolással megúsztam...
Ami ma került hozzám Kohinoor, annak az első két karaktere QJ és utána a négy db számból álló karaktersor.
+
A Csepel vázszámtáblázatot amúgy akkoriban jól összecsapták, pl a Szilaj (28") nincs is feltüntetve, pedig ott kéne lennie a hegesztett 24 és 26" mellett. Nomeg 1969-nél ismétlődik az F, pedig ott I -nek kéne lennie. Az meg hogy sok típus nincs felsorolva, már egy másik lapra tartozik.
Egyébként, pár perce megnéztem az alváz számot, jól emlékeztem rá, hogy MSZ; szabvány szerint ilyen szám és betű beütővel nem találkoztam. Bár Csepelen minden lehetséges volt, és annak az ellenkezője is. :)
Egyszóval, még nem láttam ilyen formátumú betűket és számokat, magyar kerékpárokon. Egyébként ez nem jelent semmit.
Na ez egyre érdekesebb... egyre kevésbé tudom akkor, hogy hol van az igazság. 1982 már (számomra legalábbis) gyanúsan késő, 1974 meg kissé túl "korai" az eddigi Kofinoor-al kapcsolatos kutakodásaim és másokkal való beszélgetések szerint. Pont frissen(ma) került hozzám még egy Kohinoor. Meg egy Mondial is, ami ugyanez a vázas - hátsó támvilla alsó csavarozottsága. És azon a vázszám mindössze 4 karakter, de csak számokból áll, vagyis nincs betű. Ha az igaz, hogy ezek a vázak Indiából kerültek be akkoriban és a Csepel ezután készre szerelte őket ... lehet hogy semmi valós - legalábbis a csepel vázszámozásához mérhető - ráció nincs bennük?!
A Kohinoor kétféle lánckerékkel szokott előkerülni, az egyik az általában Csepeleken megszokott és ez a fajta, ami itt a mieinken van.
Mondialnak viszont kissé más a villafeje / villafejsapkája, és azon a Szilaj féle kormány van /ami állítólag gyárija(?)/.
Ez alapján elvileg 1982-es a géped. (mert a második betű V)
Viszont első betűként a lista nem említ N-t (mint váztípust), ezért az sem kizárt, hogy HercegHercegéhez hasonlóan a te bringádon is az első szám jelöli az évet (ebben az esetben az N betű miatt 1974-es lenne)
Évjárat miatt : látható a fotóim között a vázszám... ez a típus egy különleges dolog, mert az első karakter lesz az évjárat, az enyémen ez Q - bár talán a képen ez nem látszik, hanem inkább O nak tűnik. Ha ez megvan, akkor vázszámtáblázat már segít. ;)
A nyakmatrica teljesen jó, ezeken nem tábla volt akkoriban.
Ha nem vagyok indiszkrét, meg lehet tudni, hogy melyik piac, és hogy mennyiért vesztegették?
+
Ha felmerül a gyanú, hogy netán lopott a bicikli, írni kell adásvételit az eladóval (természetesen személyesen megnézni a személyi és lakcímkártyáját, nehogy csak úgy beírjon valami fals adatokat). Ha nem hajlandó erre, akkor udvariasan távozni, majd látóköréből kikerülve értesíteni a rendőrséget, hogy nagy eséllyel lopott cuccal seftel az emberünk.
areumonkey : A két lyukhoz a vázon hozzá tudok szólni, a többihez sajnos nem. Azok a lyukak nagyon valószínű, hogy vezetéknek lettek fúrva utólagosan (kormányszorító nem is ott kéne hogy legyen). Már több kerékpárral találkoztam, amin ezeken a lyukakon vitték be / ki a vezetéket, bizonyára, hogy ne a csőre legyen rátekerve / rákötve-ragasztva.