Keresés

Részletes keresés

Rollei Creative Commons License 2016.03.02 0 0 539

Ezt nem tudtam. Sajnálom, hogy a DA limcsikről lehagyták, merugye azok egy kivételével fixek, amiket viszonylag gyakran csereberél az ember. A zoomoknál már nem érzem annyira fontosnak.

Előzmény: Tab (536)
Rollei Creative Commons License 2016.03.02 0 0 538

Én arra tippelnék, hogy a hátoldalon lévővel bele tudsz nagyítani a monitor képébe. A felső, jelzés nélküli tekerentyűre valószínűleg azt programozol, amit akarsz. De ahogyan az Asahi szanok eszejárását ismerem, várhatóan majdnem mindegyik sróf, gomb, tekerentyű programozható lesz.

Előzmény: simico (530)
faki Creative Commons License 2016.03.02 0 0 537

http://mlzphoto.hu/2016/03/02/allitolag-a-pentax-k-1-dslr-t-elorendelok-portremarkolatot-kapnak-ajandekba/

http://fotoplus.hu/termekeink/fenykepezogepek/dslr-tukorreflexes/pentax-k-1-digitalis-fenykepezogep-vaz

"A termék előrendelésekor befizetett 50.000 Ft-ról számlát küldünk, és azt a végső vételárba beszámítjuk! Az előrendeléssel megrendelt vásárlóink előnyt élveznek a kiszolgálás során! Az előrendelők az előleg értékében egy kupont kapnak, amely a K-1 átvételét követő 3 hónapon belül felhasználható Pentax gyártmányú full-frame objektív (FA és D-FA) vásárlásakor."

Tab Creative Commons License 2016.03.02 0 0 536

Az FA limitedeken van bogyó, méghozzá metálos zöld.

Előzmény: Rollei (528)
faki Creative Commons License 2016.03.02 0 0 535

Számomra szimpatikus és ötletes megoldás, hogy több dolog miatt sem kell a menübe menni vagy plusz gombot nyomni, ISO vagy expókorrekció állításra használnám.

Előzmény: simico (533)
monyesz Creative Commons License 2016.03.02 0 0 534

OK, elbeszéltünk egymás mellett, nem ugyanarra gondoltunk. :)

Előzmény: Noxin (526)
simico Creative Commons License 2016.03.02 0 0 533

Kb én is erre gondoltam, csak semmi értelmét nem látom. Például Crop, Grid, SR, Wifi: ezeken mit állítasz a ki-be kapcsoláson kívűl, minek ezeket tárcsára rakni? Dedikált gombként vagy meglévő gombon másodlagos funkciónak oké, de tárcsára rakni... Az ISO meg pláne értehetetlen, hiszen ott van egy dedikált ISO gomb és programmódokban a szabad tekerőt egyébként is beállíthatod az érzékenység állítására (például A módban első tekerő rekeszt, hátsó tekerő érzékenységet állít).

Előzmény: faki (531)
Inzsellér Creative Commons License 2016.03.02 0 0 532

A troll jelzőt nem aggattam rád, de kénytelen vagyok vele egyetérteni. Nem az a probléma, hogy másoktól eltérő véleményed van a K-1-ről (ebbe én egyáltalán nem szóltam bele, a többiek kifogásolták a hsz-eidet), hanem teljesen off-ra vitted a topicot Molek úrral kapcsolatosan, még a magyar mentalitást is belekeverve. Mi köze van ennek a K-1-hez? 

A Nikon korcsmás észrevételem arról szólt, hogy ott nem nagyon láttam tőled off hsz-et. Ebben mi a probléma?

Előzmény: Peti--- (527)
faki Creative Commons License 2016.03.02 0 0 531

A tetején lévőkre gondolsz? Ha igen, szerintem a feliratoson kiválasztod, hogy a másikkal mit akarsz állítgatni, de nem biztos...

Előzmény: simico (530)
simico Creative Commons License 2016.03.02 0 0 530

A jobboldali két tárcsát nem tudom értelmezni, hogy pontosan mire szolgálnak vagy inkább mi az értelmük.

Előzmény: szekundans (513)
Rollei Creative Commons License 2016.03.02 0 0 529

Lentebb belinkeltem a Fototippről a Digitális K1000 cikket. Ott éppen ez a fajta innovációs gyakorlat dicsérődik megfele.  :-))

Előzmény: BUSZNYI (521)
Rollei Creative Commons License 2016.03.02 0 0 528

Jól rémlik. A K és M obikon fehér volt a félgömb, az A obikon pedig narancssárga. Az F, FA, meg a többi obin már nincsen félgömb, csak piros pötty. Nekem speciel hiányzik, mert sokkal könnyebb volt az obicsere, akár csukott szemmel is. Az F-től más lett a külső dizájn, oda tényleg nem passzol a félgömb, de megoldhatták volna máshogyan is.

Előzmény: Noxin (519)
Peti--- Creative Commons License 2016.03.01 0 0 527

Szóval a troll az, aki nem áll be a Bólogató Jánosok sorába. Értem.

Az gondolom mindenki figyelmét elkerülte a nagy lehurrogásom közepedte, hogy a gépet jónak tartom, mint fényképezőgép, sok apró, de hasznos tulajdonsággal. A rendszert tartom összességében kevésnek. No meg azt is leírtam, hogy a durrogásom után - attól teljesen függetlenül - a számomra egyes problémás kérdésekben kedvezően megnyilatkozott a Pentax, még ha szerintem későn is, más kérdésben viszont még hallgat. Legalább már ígéret van. Ez Pentaxos léptékkel mérve 2-3 éven belül realizálódik is. Ennek örülök. Ezt is leírtam, és valószínűleg ez is elkerülte a figyelmed. Pedig én voltam az első, aki megosztotta itt.

Meg gondolom az is elkerülte a figyelmed, hogy a Nikon kocsmában és Nikonos topikokban is van hozzászólásom, ha olyan a téma ami érdekel és van véleményem róla, és általában ha technikáról van szó elmondom, hogy mi az ami a Pentaxban tetszik és a Nikonból hiányzik. És nem tartanak miatta trollnak. Egy vélemény a sok közül. Befogadóbb társadalom a nikonos, nem kirekesztő. Aki akarja elérheti, a fórumlehetőséget ad rá.

A PFC-s mostani őrületből meg hál isten kimaradtam, ahhoz nem volt közöm, hidegen hagy, mások estek egymásnak. De az is lehet, hogy tudok olyat mondani Pentax fronton, ami másnak újdonság, információ.

Előzmény: Inzsellér (520)
Noxin Creative Commons License 2016.03.01 0 0 526

Bocs ha nem voltam egyértelmű :-)
http://www.bdimitrov.de/kmp/lenses/primes/normal/M50f1.4.html
igen, az objektiven lévő pöttyre gondoltam amit a sötétben kitapintva szépen be lehetett állítani a vázhoz képest és lámpa se kellett hozzá.

Előzmény: monyesz (522)
BUSZNYI Creative Commons License 2016.03.01 0 0 525

Épp ma állapítottam meg újra, hogy ugyan nincs 1,4/85mm obim, és még csak nem is FF, de ez a K5IIS marad még nálam . Elégedett vagyok a géppel.

Előzmény: Inzsellér (524)
Inzsellér Creative Commons License 2016.03.01 0 1 524

Bármennyit is fanyalognak egyesek, ez egy nagy dobás! (csak sajnos nem engem talál el)

Előzmény: BUSZNYI (521)
BUSZNYI Creative Commons License 2016.03.01 0 0 523

Gondolom a FEhér és Sárga pöttyel a Pentax obikra gondolt.

Előzmény: monyesz (522)
monyesz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 522

Megcsal az emlékezeted, mindig is piros volt a pötty a bajonetten, az M-es obikon is (itt van a kezemben egy 50/1.7) ! ,)

Előzmény: Noxin (519)
BUSZNYI Creative Commons License 2016.03.01 0 0 521

;-)

Csak hogy a K1-is szóba kerüljön. 

Nézegettem a tesztelőket a kihajtott LCD-nél fogva lógatta és rángatta a gépet+obi. Ha ez tényleg működni fog így és nem fog tükröt csapkodni szép képe lesz akkor megint egy olyan vázat kapa a fotós társadalom amit érdemes lesz használni!

Előzmény: Inzsellér (520)
Inzsellér Creative Commons License 2016.03.01 0 0 520

Nem mindenütt, mert például a Nikon korcsmában nem láttam... 

Előzmény: BUSZNYI (515)
Noxin Creative Commons License 2016.03.01 0 0 519

Nekem az ősrégi M obik rémlettek, azokon viszont fehér volt, de van sárga is.
De jogos a másik fele, mert a Minolta AF obikon is még van piros pötty (csak olyan már baromi rég volt a kezemben...)

Előzmény: monyesz (518)
monyesz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 518

Pentaxon is piros és van az af-es obikon is, Sigmán viszont fehér.

Előzmény: Noxin (516)
monyesz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 517

Ez olyan mint az időjárásálló váz, az is csak akkor fontos, ha esőben kell használni a gépet, egyébként nem ad pluszt. De fotóztam már profi fotós mellett, aki a ruhája alatt dugdosta a gépet, mert neki amúgy muszáj volt (fizetett fotós volt a rendezvényen), megrökönyödve kérdezte nem féltem-e a gépet... :)

Noxin Creative Commons License 2016.03.01 0 0 516

Elvileg ezért volt az analóg objektiveken a kis fehér félgömb a Pentaxon, Minoltán meg a piros hogy sötétben is lehessen pozicionálni a vázhoz képest. Érdekes hogy leszoktak róla az AF korszakban.

BUSZNYI Creative Commons License 2016.03.01 0 0 515

Az MZ-S -ben már volt hasonló beépítve. Bár ott csak a bajonett piros pontjánál világított egy pici piros pont. 

Ez mindaddig úri huncutságnak tűnik amíg nem akarsz a töksötétben obit cserélni ;-)

Inzsellér a trollokat onnan lehet felismerni, hogy mindenhol trollok ;-)

Előzmény: szekundans (512)
monyesz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 514

Na ezt a ledes dolgot még nem láttam sehol, bár kicsit fura az a háttérvilágítás!

Előzmény: szekundans (512)
szekundans Creative Commons License 2016.03.01 0 0 513

Nekem tetszik, de nagyon. ÷))

szekundans Creative Commons License 2016.03.01 0 0 512

Képek-képek:

Érdekes megoldás a kezelést segítő LED-ek, sötétben mutatják az "utat".

Inzsellér Creative Commons License 2016.03.01 0 0 511

Korábban én mondtam, hogy nem baj itt az off, mert különben nem lenne elég téma. De úgy látom, hogy már itt is megjelenhet Itélőszék úr!

Előzmény: Peti--- (508)
szekundans Creative Commons License 2016.03.01 0 0 510

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!